Diplomat Haberleri

Son Dakika | Türkiye'deki İsrailli diplomatlar hakkında flaş gelişme! Güvenlik gerekçesiyle...

Son dakika haberin göre, İsrail, Türkiye’deki tüm diplomatlarını terör saldırısı tehdidi nedeniyle ve güvenlik gerekçesiyle geri çağırdı. Büyükelçi dahil olmak üzere tüm diplomatların Türkiye’den çekileceği bildirildi.

Haber 19-10-2023 19:06

Rus diplomatın İstanbul'da sır ölümü! Odaya girince korkunç manzarayla karşılaştılar

Rusya Federasyonu Dışişleri Bakanlığında Genel Müdür olan 61 yaşındaki diplomat Nikolai Kobrinets, dün büyükelçiler toplantısına katılmak üzere İstanbul'a geldi. Arkadaşları toplantıya katılmayan diplomatı merak ederek oteline sordurdu. Görevliler odaya girdiğinde Rus diplomatın cansız bedeniyle karşılaştı.

Haber 13-10-2023 16:44

İstanbul Havalimanı'nda eşiyle çocuklarının gözü önünde intihar etmişti! Liberyalı diplomat hakkında dikkat çeken 'uyuşturucu' tespiti

Diplomatik pasaport sahibi Liberyalı Aberkah Samuel Kwame, dün İstanbul Havalimanı'nda intihar etmişti. Yapılan ilk incelemede Liberyalı yolcunun midesinde uyuşturucu madde tespit edildi.

Haber 22-11-2022 15:28

İstanbul Havalimanı'nda intihar! Liberyalı diplomat, eşi ve çocuklarının gözü önünde kendini aşağı attı

İstanbul Havalimanı'nda kan donduran bir intihar olayı yaşandı. Diplomatik pasaport sahibi Liberyalı Aberkah Samuel Kkwame, eşi ve çocuklarının göz önünde 20 metre yükseklikten kendini aşağıya bırakarak intihar etti. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. İşte olayın detayları...

Haber 21-11-2022 15:50

Ünlü diplomat Gencay Gürün'e büyük şok! Yeğeni fark etti, tam 10 milyon TL...

Ünlü diplomat Gencay Gürün, hayatının şokunu yaşadı. Demans hastalığına yakalanan Gürün'e vasi olarak atanan yeğeni reklamcı Aslı Bleda, halasının 22 yıllık hizmetlisinin kendi hesabına 10 milyon TL aktardığını fark etti. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada ifadesi alınan Fatma D. "Bahsi geçen tutarları tam olarak hatırlamıyorum ancak bana kendi rızasıyla verdi" diye konuştu.

Haber 13-11-2022 08:03

Rusya karıştı! Haberler peş peşe geldi... Artık yanımızda değil karşımızda

Rusya-Ukrayna savaşının yankıları Rusya’da da sürüyor. Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları sebebiyle çok sayıda Rus diplomatın görevlerinden istifa ettiği haberleri peş peşe gelmişti. Son olarak Rusya’nın Birleşmiş Milletler (BM) ofisinde çalışan Rus diplomat Boris Bondarev de istifa ettiğini açıklamıştı. Konuyla ilgili Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peskov, "Bay Bondarev, artık yanımızda değil karşımızda" ifadelerini kullandı.

Haber 24-05-2022 16:31

Son Dakika: Rusya'dan AB'ye kritik hamle! İstenmeyen kişi ilan etti

Son dakika haberine göre, Rusya, mütekabiliyet gereği ülkedeki AB temsilciliğinde görevli 18 diplomatı istenmeyen kişi ilan etti. Öte yandan Avrupa Birliği (AB), Rusya'nın AB temsilciliğinde görevli 18 diplomatı istenmeyen kişi ilan etmesinden üzüntü duyduğunu bildirdi. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 15-04-2022 18:43

Rusya'dan karşı hamle: 5 gün süre tanıdı! 'Ülkeyi terk edin'

Rusya Dışişleri Bakanlığı, mütekabiliyet gereği 2 Bulgar ve 45 Polonyalı diplomatı istenmeyen kişi ilan ettiğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan açıklamada, “Bu kimseler 13 Nisan akşamına kadar Rusya Federasyonu topraklarını terk etmek zorundalar. İlgili nota büyükelçiye verildi.” ifadeleri kullanıldı.

Haber 08-04-2022 21:52

Rusya'dan Almanya'ya tehdit gibi sözler! 'Gerekli yanıtı vereceğiz'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Almanya’nın 40 Rus diplomatı sınır dışı ettiğini doğrulayarak, tehdit gibi bir açıklamada bulundu. Zaharova, “Alman siyasi mekanizmasına gerekli yanıtı vereceğiz” dedi. Zaharova ayrıca Litvanya'nın kararına da karşılık verileceğini bildirdi.

Haber 04-04-2022 20:43

Avrupa Ülkeleri Onlarca Rus Diplomatı Sınırdışı Ediyor

Rusya’nın casusluk faaliyetleriyle mücadele konusunda koordineli bir eylem gibi görünen bir girişimle bazı Avrupa ülkeleri, onlarca Rus diplomatı sınırdışı etme kararı aldı

Haber 30-03-2022 00:36

Son dakika: Rus diplomatlara karşı harekete geçtiler! Açıklamalar peş peşe geldi

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sürerken Avrupa ülkelerinden Rus diplomatlarına karşı hamleler devam ediyor. Son olarak İrlanda, Hollanda ve Belçika, ülkelerinde bulunan bazı Rus diplomatları sınır dışı etme kararı aldı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 29-03-2022 18:51

Rusya'dan ABD'ye misilleme! Diplomat listesini verdiler

Rusya, istenmeyen kişi ilan edilen Amerikalı diplomatların listesini ABD elçiliğine verdi. Öte yandan notada Washington yönetiminin Rusya'ya karşı herhangi bir düşmanca eylemine sert cevap verileceği ifade edildi. İşte haberin detayları...

Haber 23-03-2022 21:49

Son dakika: Rus diplomatlara karşı harekete geçtiler! Birer birer açıklandı

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sonrası dünyadan gelen tepkilere bir yenisi daha eklendi. Litvanya, Estonya ve Letonya, Rus diplomatlara karşı harekete geçti. Litvanya, 4 Rus diplomatın ülkeyi terk etmesi için 5 gün süre verirken, Estonya 3 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı. Öte yandan Letonya ise 3 Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 18-03-2022 16:52

Son dakika: Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan ettiler! 72 saat süre verildi

Son dakika haberi: Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri müdahalesi sonrası bir ülke daha harekete geçti. Balkan ülkesi Karadağ, ülkede görev yapan bir Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan etti. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 04-03-2022 17:04

Rus yetkili duyurdu! Diplomatlar sınır dışı edildi

Rusya'nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Rusya’nın BM misyonundaki 12 temsilcinin ABD’den sınır dışı edildiğini açıkladı. Öte yandan Washington yönetimi, Moskova’daki büyükelçilik çalışanlarının da "gönüllü" olarak ülkeden ayrılabileceklerini duyurmuştu.

Haber 28-02-2022 23:34

Son dakika: ABD'den Rusya'ya bir hamle daha! Sınır dışı ediyorlar

Son dakika haberine göre, ABD yönetimi, Rusya'nın Amerikalı diplomatı sınır dışı etmesine karşılık Rusya'nın Washington Büyükelçiliği Müsteşarı'nı sınır dışı etme kararı aldı. Üst düzey yetkilinin açıkladığı bilgiye göre bu kararın Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat başlamasıyla bir ilgisi olmadığı belirtildi.

Haber 24-02-2022 23:02

Son dakika: Suriyeli yolcuya satarken yakalanmıştı! ABD'li ismin diplomatik pasaportunun fotoğrafı ortaya çıktı

Son dakika haberine göre ABD'li bir diplomat, Suriyeli bir kişinin yurt dışına çıkmasına yardım etmek isterken İstanbul Havalimanı'nda yakalanmıştı. Suriyeli yolcuya hususi pasaportunu 10 bin dolara satarken yakalanan ve ABD'nin Beyrut Konsolosluğu'nda görevli olduğu belirtilen ABD'li D.J.K.'nin diplomatik pasaportunun fotoğrafı ortaya çıktı.

Haber 23-12-2021 13:17

Son Dakika: İstanbul Havalimanı'nda hareketli anlar! ABD'li diplomat suçüstü yakalandı

Son dakika haberine göre ABD'nin Beyrut Konsolosluğunda çalışan bir diplomat, Suriye uyruklu bir kişiyi yurt dışına kaçırmaya çalışırken yakalandı. İstanbul Havalimanı'ndaki olayda, konsolosluk çalışanı D.J.K., Suriye uyruklu kişiyi kendi pasaportuyla Almanya'ya kaçırmak isterken suçüstü yakalandı. Öte yandan üzerinden 10 bin dolar çıkan diplomat tutuklandı.

Haber 22-12-2021 09:21

Slovakya, Çekya ile dayanışma kapsamında 3 Rus diplomatı sınır dışı etme kararı aldı

Slovakya, "Çekya'da 2014'te bir mühimmat deposunda meydana gelen patlamaya Rus diplomatların karıştığı" yönündeki iddialara tepki olarak 3 Rus diplomatın sınır dışı edilmesine karar verdi.

Haber 22-04-2021 23:07

Rusya, 20 Çekya diplomatını 'istenmeyen kişi' ilan etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Çekya’nın Moskova Büyükelçiliği’nden 20 diplomatın ‘istenmeyen kişi’ ilan edildiğini duyurdu.

Haber 18-04-2021 22:13

Rusya, ABD'li 10 diplomatı sınır dışı edeceğini açıkladı

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD'nin Rus diplomatları sınır dışı etme kararına karşılık, ABD'li 10 diplomatı sınır dışı edeceklerini bildirdi.

Haber 16-04-2021 20:04

Hollanda, 2 Rus diplomatı 'casusluk' nedeniyle sınır dışı ediyor

Hollanda, "casusluk" yaptıkları gerekçesiyle 2 Rus diplomatı "istenmeyen adam" ilan etti.

Haber 10-12-2020 22:22

ABD’li diplomatların yaşadığı gizemli Havana Sendromu’nun sebebi bulundu

Küba ve Çin’de 40 ABD’li diplomatın, 2016 ile 2018 tarihleri arasında yaşadığı ‘mide bulantısı, baş ağrısı ve dönmesi’ sebebi açıklanamayan rahatsızlıkların sebebi bulundu. Havana Sendromu olarak adlandırılan gizemli rahatsızlıklara, yönlendirilmiş radyo frekanslarının (mikrodalga enerjisi) sebep olduğu belirtildi.

Haber 06-12-2020 14:28

Cumhurbaşkanı Erdoğan: TANAP bölgesel barış projesidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gürcistan'da faaliyet gösteren 'Diplomat' dergisi için bir makale kaleme aldı. Erdoğan, "TANAP bölgesel barış projesidir, Türkiye, Azerbaycan ve Gürcistan'ın karşılıklı güvene dayalı ilişkilerinin somut bir örneğidir" açıklamasında bulundu.

Haber 30-04-2020 16:22

İranlı iki diplomat Arnavutluk'ta istenmeyen kişi ilan edildi

İranlı iki diplomat Arnavutluk'ta "istenmeyen kişi" ilan edildi

Haber 15-01-2020 18:25

Bolivya'daki Meksikalı ve İspanyol diplomatlar istenmeyen kişi

Bolivya'daki geçici hükümet, istifa eden eski devlet başkanı Morales ve eski yönetimden üst düzey kişilere sığınma hakkı tanınmasıyla başlayan krizde Meksikalı ve İspanyol diplomatları sınır dışı etti.

Haber 31-12-2019 09:50

Selanik'te Türk diplomata ait araç kundaklandı

Selanik'te Türk diplomata ait araç kundaklandı

Haber 23-12-2019 13:31

Çin'den diplomatlarını sınır dışı eden ABD'ye tepki

Çin'den diplomatlarını sınır dışı eden ABD'ye tepki

Haber 16-12-2019 13:17

ABD, Çinli iki diplomatı askeri üsse girdikleri için kovmuş

New York Times gazetesi, ABD'nin, Çin'in Washington Büyükelçiliğinde görevli biri istihbarat çalışanı olduğuna inanılan iki diplomatı, hassas askeri bir üsse araçlarıyla izinsiz girdiği için eylülde gizlice sınır dışı ettiğini yazdı

Haber 15-12-2019 18:43

Rusya 2 Alman diplomatı sınır dışı etti

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Almanya’nın Rusya Büyükelçisini bakanlığa çağırarak iki Alman diplomatı sınırdışı ettiğini açıkladı.

Haber 12-12-2019 11:52

Çin, Amerikalı diplomatların Çinli yetkililerle toplantılarına bildirim şartı getiriyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Çunying, Amerikalı diplomatların bundan böyle Çinli yetkililerle ve akademisyenlerle yapacakları toplantılardan 5 gün önce bildirimde bulunmalarının şart koşulduğunu açıkladı

Haber 06-12-2019 14:46

Rusya Bulgar diplomatı sınır dışı etti

Rusya Bulgar diplomatı sınır dışı etti

Haber 05-12-2019 16:03

Romanya'da Mevlid-i Nebi etkinliği

Köstence kentinde düzenlenen etkinlikte, ABD'li diplomat bilgi verilmeden kürsüye çıkmak isteyince Türk Başkonsolos Sulhi Turan'ın uyarısıyla karşılaştı

Haber 20-11-2019 23:08

Trump'ın azil davasında önemli gelişme!

ABD Başkanı Donald Trump'ın azil soruşturmasında adı geçen Amerikalı üst düzey bir diplomat ifadesini değiştirdi.

Haber 06-11-2019 09:44

Bulgaristan, Rus diplomatı sınır dışı etti

Rusya Federasyonu'nun Sofya Büyükelçiliğinde görev yapan diplomatı "casusluk" iddiasıyla sınır dışı edildi

Haber 28-10-2019 18:59

GRAFİKLİ - Türkiye'nin 31 diplomat ve yakını Ermeni terör örgütleri tarafından şehit edildi

Ermeni terör örgütlerinin1970'ler ve sonrasında düzenlediği saldırılarda bugüne kadar 31 Türk diplomat ve yakını hayatını kaybetti - Türkiye'ye karşı terör yoluyla savaşma amacını taşıyan ilk Ermeni terör örgütü ASALA, ilk kez 20 Ocak 1975'te Dünya Kiliseler Konseyinin Beyrut bürosuna yaptığı bombalı saldırıyla adını duyurdu - Türk diplomat ve ailelerini hedef alan ilk saldırı, 1973'te Los Angeles Başkonsolosu Mehmet Baydar ile Konsolos Bahadır Demir'e düzenlendi - Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Daniş Tunalıgil'in 22 Ekim 1975'te şehit edildiği saldırıyı ASALA ile üstlenen bir diğer Ermeni terör örgütü JCAG, adını ilk kez bu vesileyle duyurdu

Haber 22-10-2019 11:25

Küba'dan ABD'nin diplomat adımına cevap

Küba Dışişleri Bakanı Bruno Rodriguez: - "Küba, ABD hükümetinin bu eylemlerine zamanında ve uygun bir şekilde yanıt verecek"

Haber 20-09-2019 23:40

İran petrolünü satabilirse ABD ile müzakerelere razı olabilir

İran'ın deneyimli diplomatlarından eski Büyükelçi Afşar Süleymani: "Yaptırımlar hafifler ve İran petrolünü satabilirse ABD ile müzakerelere oturmaya razı olabilir. Eğer böyle bir gelişme olursa New York'taki BM toplantısında bir görüşme gerçekleşebilir. Bunun için ABD'nin adım atması lazım" "Bolton'ın gitmesinin ABD dış siyasetine bir etki yapacağını düşünmüyorum. Taktiksel yönden bazı değişiklikler olabilir fakat stratejik açıdan yeni bir gelişmenin olacağını sanmıyorum. ABD dış siyasetinde konulara yaklaşım açısından ciddi bir farklılık olmayacaktır"

Haber 16-09-2019 13:27

Şehit Türk diplomat Süelkan Bulgaristan'da anıldı

"Ermeni Soykırımı Adalet Komandoları" adlı terör örgütünün şehit ettiği Türk diplomat Bora Süelkan, ölümünün 37. yılında törenle anıldı

Haber 08-09-2019 21:43

Rusya ve Ukrayna arasında ipler geriliyor! Karşı hamle geldi!

Ukrayna yönetimi, Rusya'nın Lviv Konsolosluğu'ndaki bor diplomatı sınır dışı ettiğini açıklamasının ardından Rusya da, Ukrayna'nın St. Petersburg Konsolosluğu'nda görevli bir Ukraynalı diplomatı istenmeyen kişi ilan etti.

Haber 13-08-2019 23:12

Türkiye'den Ermeni teröriste sıkı takip

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Kemal Arıkan'ı 1982'de şehit eden ve ABD'de cezaevinde tutulan Ermeni teröristin şartlı tahliye duruşmasını erkene aldırma talebi Türkiye'nin girişimleri sonucu ABD makamlarınca uygun bulunmadı

Haber 31-07-2019 11:40

O diplomatlara gerçekten de bir şey olmuş!

KÜBA’da esrarengiz şekilde rahatsızlandıkları için ABD’ye geri çağrılan diplomatların beyninde bir şeyler olduğu, ancak ne olduğunun anlaşılamadığı belirtildi.

Trend 26-07-2019 10:06

Son dakika! Erbil'de diplomatımızı şehit eden teröristlere TSK ve MİT'ten operasyon

Son dakika haberine göre Erbil'de diplomatımızın şehit olduğu saldırıyı planlayan teröristler, Kuzey Irak'ta iki ayrı operasyonla etkisiz hale getirildi. Operasyonu TSK ve MİT'in ortak olarak yürüttüğü öğrenildi.

Haber 25-07-2019 12:06

Erbil'de şehit düşen Türk diplomat Köse son yolculuğuna uğurlandı

Irak'ın Erbil kentinde bir restorana düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan Türkiye'nin Erbil Başkonsolosluğunda görevli Diplomat Osman Köse'nin cenazesi Ankara'da toprağa verildi

Haber 18-07-2019 18:43

Erbil'de Türk diplomatın şehit edilmesi

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği saldırıyı kınadı

Haber 17-07-2019 17:30

Erbil'de Türk diplomatın şehit edilmesi

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger: - "En içten taziyelerimizi sunarken, kalben ve tüm dualarımızla Türkiye'nin ve merhumun ailesi ile sevenlerinin yanında olduğumuzu ifade ederiz"

Yurthaber 17-07-2019 16:59

Erbil'de Türk diplomatın şehit edilmesi

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Christian Berger: - "En içten taziyelerimizi sunarken, kalben ve tüm dualarımızla Türkiye'nin ve merhumun ailesi ile sevenlerinin yanında olduğumuzu ifade ederiz"

Haber 17-07-2019 16:58

Şehit diplomat Dursun Aksoy Brüksel'de anıldı

Şehit diplomat Dursun Aksoy Brüksel'de anıldı

Haber 14-07-2019 13:21

Dışişleri Bakanlığınca 64 ülkenin diplomatlarına eğitim verilecek

Dışişleri Bakanlığınca 64 ülkenin diplomatlarına eğitim verilecek

Haber 31-03-2019 16:16