Diplomatik Haberleri

Dışişleri Bakanı Fidan: ABD ile pozitif gündemle yeni sayfa açarak devam etme imkanı var

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Amerika temaslarını Türk gazetecilerle buluşmasında değerlendirdi. İkili ilişkilere dair önemli mesajlar veren Fidan, geçmişte yaşanan krizlerin iki ülkeye diplomatik esneklik kazandırdığını belirtti. Fidan, gelinen noktada pozitif bir gündemle yeni bir sayfa açıldığını söyledi.

Haber 2024-03-09 07:39:14

MHP lideri Bahçeli'den Gazze mesajı: 'Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Gazze'de ateşkese yönelik yürütülen çalışmalara ilişkin "Sayın Cumhurbaşkanımızın diyalog çabaları ve diplomatik temasları çok değerlidir. Sonuca ulaşması samimi dileğimizdir. Ancak gerekirse Türkiye her ihtimali masaya koyup restini çekmeli" dedi. Açıklamasının devamında Bahçeli, "Şayet bu fırsat kaçarsa, bölgenin ve dünyanın bacasını ateş saracak" diye konuştu.

Haber 2024-03-04 18:05:05

Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'daki savaşın ikinci yılına dair mesaj: Çabalarımızı devam ettireceğiz

Dışişleri Bakanlığı Ukrayna Savaşı'nın ikinci yıl dönümü nedeniyle açıklamada bulundu. Açıklamada, diplomatik sürecin yeniden canlandırılmasını sağlayacak şartların ortaya çıkması temenni edildi.

Haber 2024-02-24 09:39:40

1952'deki cinayet sonrası yasaklanmıştı! Suudi Arabistan’da 70 yıllık aradan sonra içki satışı başlıyor! Ancak sadece onlar alabilecek...

Suudi Arabistan’da 70 yıl aradan sonra ilk defa yasal içki satışı yapılacak. Resmi belgelere göre söz konusu içki satışı sadece diplomatlarla sınırlı. Gelen bilgilere göre Başkent Riyad’da büyükelçiliklerin bulunduğu bölgede açılacak ilk içki dükkanı, yalnızca Müslüman olmayan diplomatlara satış yapabilecek. Diplomatlar bugüne kadar yalnızca, diplomatik kurallar gereği Suudi yetkililerin açamadığı mühürlü kutularda ülkeye içki sokup içebiliyordu.

Haber 2024-01-25 08:05:50

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Türkiye'ye geldi

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, diplomatik temaslarda bulunmak üzere İstanbul'a geldi. Blinken'ın temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edilmesi bekleniyor. Blinken'ın ayrıca, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile de görüşme yapması öngörülüyor.

Haber 05-01-24 19:54

Diplomatik kriz bile çıkartabilir! ABD'de kongre binasındaki cinsel ilişki skandalı çok konuşulmuştu... Seks kasetlerine yeni iddia

ABD'de bir Kongre çalışanının Senato duruşma salonu kürsüsünde eşcinsel seks yaptığı video The Daily Caller tarafından internete sızdırıldı. Görüntülerin adını siyasi cesareti ve dürüstlüğüyle tanınan Michiganlı Demokrat Senatör Philip Hart'tan alan 'Hart 216' çekildiği iddia edildi. Eşcinsel ilişki görüntüleri ülkede bomba etkisi yaratırken Amerikalı gazeteci Laura Loomer'in iddiası krizi alevlendirdi.

Trend 19-12-23 08:23

Son Dakika | İsrail, Türkiye'den tüm diplomatlarını geri çekti

Son dakika haberine göre, İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Türkiye'deki İsrailli tüm diplomatik temsilcilerini geri çektiğini duyurdu.

Haber 28-10-23 18:55

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan Türkiye açıklaması: 'Yakın dönemde...'

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, hükümetinin Azerbaycan’la barış ve ilişkilerin kurulması için imzalanacak anlaşma taslağı üzerinde çalıştığını belirtti. Türkiye-Ermenistan ilişkilerine de değinen Paşinyan, yakın dönemde Türkiye-Ermenistan sınırlarının üçüncü ülke vatandaşlarına ve diplomatik personele açılması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

Haber 26-10-23 13:56

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile görüştü

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, yaklaşık 45 dakika süren görüşme baş başa yapıldı.

Haber 22-09-23 21:46

Diplomatik kriz tavan yaptı: Vize işlemleri durduruldu!

Hindistan ile Kanada arasındaki tansiyon giderek tırmanmaya devam ediyor. Sih bir liderin Kanada'da öldürülmesi sonrası artmaya başlayan gerilim Hindistan yönetiminin vize işlemlerini durdurmasıyla iyice tırmandı.

Haber 21-09-23 15:21

İki ülke arasında yeni kriz! Diplomatlar sınır dışı edildi...

Kanada ile Hindistan arasında diplomatik kriz patlak verdi. Hindistan ve Kanada, Hindistan'daki ayrılıkçı Sih örgütü Halistan Kurtuluş Gücü'nün (KLF) yöneticisi Hardeep Singh Nijjar'ın öldürülmesinin ardından karşılıklı olarak üst düzey diplomatlarını sınır dışı etme kararı aldı.

Haber 19-09-23 10:32

ABD'den Türkiye açıklaması: 'Teşekkür ediyoruz'

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, "Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması bağlamında yürüttüğü diplomatik ve operasyonel çabalar için NATO müttefikimiz Türkiye'ye teşekkür ediyoruz" dedi. Dışişleri Bakanı Fidan, Karadeniz Tahıl Girişimi ile ilgili, "Ülkemizin katkılarıyla BM yeni bir öneri paketi hazırladı. Bunun girişimin canlandırılmasında uygun zemin teşkil ettiğini düşünmekteyiz" ifadelerini kullanmıştı.

Haber 31-08-23 23:35

Libya'da İsrail krizi! Başbakan, Dışişleri Bakanı'nı açığa aldı

Libya Dışişleri Bakanı Necla el-Menguş'un İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile görüşmesi ülkede krize yol açtı. Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, el-Menguş'u açığa aldı. Kuzey Afrika ülkesi Libya, İsrail'i tanımıyor ve Tel Aviv ile diplomatik ilişkileri bulunmuyor.

Haber 28-08-23 01:37

Türkiye'den Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara karşı diplomatik hamle! Danimarka ve Hollanda'nın Ankara Büyükelçilik yetkilileri...

Özellikle İskandinav ülkelerinde son dönemde sıklıkla gerçekleşen Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokatif eylemlere karşı Türkiye'den diplomatik hamle geldi.

Haber 21-08-23 17:06

Bakan Fidan ve Bakan Güler yemeğe giderken durup... Vilnius'ta dikkat çeken görüntüler! Sosyal medya bu anları konuşuyor

Rusya-Ukrayna savaşının kaderinde belirleyici etkilere sahip olacak NATO Liderler Zirvesi'ni tüm dünya 2. gününde de takip etmeye devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temsiliyle Türkiye'nin İsveç'in ittifaka üyeliğine onay vermesi zirvenin gündemine damgasını vurdu. Bu sırada zirve kapsamında diplomatik temaslarını sürdüren Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in Türk vatandaşlarla sohbet ettiği anlar ise sosyal medyada yankı uyandırdı.

Haber 12-07-23 11:26

Türkiye'nin Kahire Büyükelçi adayı Salih Mutlu Şen kimdir? Salih Mutlu Şen nereli ve kaç yaşında? Türkiye ile Mısır ilişkilerinde yeni dönem!

Salih Mutlu Şen son dakika haberlerinin ardından merak konusu oldu. Salih Mutlu Şen, Türkiye'nin Kahire Büyükelçi adayı oldu. Türkiye ile Mısır ilişkilerinde yeni dönem başladı. 2 ülke arasındaki diplomatik ilişkileri büyükelçilik seviyesine çıkardı. Peki, Türkiye'nin Kahire Büyükelçi adayı Salih Mutlu Şen kimdir? Salih Mutlu Şen nereli ve kaç yaşında?

Haber 04-07-23 10:42

Son dakika | Mısır ile yeni dönemde kritik gelişme: Diplomatik ilişkiler büyükelçilik seviyesine çıkarıldı! Karşılıklı büyükelçi atandı

Son dakika haberi: Mısır ile Türkiye diplomatik ilişkilerini büyükelçilik seviyesine çıkardı ve 10 yıl sonra karşılıklı olarak büyükelçi ataması gerçekleştirildi. İki ülkenin cumhurbaşkanlarının aldığı karar uyarınca uygulamaya konduğu belirtilen gelişmeye göre Türkiye'nin Kahire Büyükelçisi olarak Salih Mutlu Şen, Mısır'ın Ankara Büyükelçisi olarak ise Amr Elhamamy aday gösterildi.

Haber 04-07-23 10:10

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan Türkevi'ne yönelik saldırı hakkında açıklama

Son dakika haberine göre, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "ABD’den, (New York'taki Türkevi'ne) saldırının faillerini süratle tespit etmesini ve diplomatik temsilciliklerimize gerekli korumayı sağlamasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 22-05-23 18:52

İkinci tur maratonu başlıyor! YSK duyurdu, 73 ülkedeki 167 noktada sandık kurulacak

Cumhurbaşkanı Seçimi'nin 28 Mayıs Pazar günü yapılacak ikinci tur oylaması için yurt dışı temsilcilikler ve gümrük kapılarında oy verme işlemleri yarın başlayacak. Oylar, YSK'nin belirlediği yöntemlerle yüksek güvenlik altında, diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilecek.

Haber 19-05-23 11:08

SON DAKİKA | Sudan'da Türk büyükelçilik aracına ateş açıldı! Diplomatik kaynaklar: Ölü ve yaralı yok

Son dakika: Diplomatik kaynaklar, Sudan'da Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi İsmail Çobanoğlu'nun aracına ateş açıldığını belirtti. Yapılan açıklamada ölü ve yaralının olmadığı ifade edildi. HDK Sözcüsü, "Hızlı Destek Kuvvetleri Büyükelçi ve heyetini güvenli bir yere tahliye etmeyi başardı" açıklamasını yaptı.

Haber 06-05-23 13:42

11 yıl sonra bir ilk! Tunus, Suriye'ye büyükelçi atadı

Tunus, 11 yıl aradan sonra Şam'a büyükelçi atadı. Tunus, Esad rejiminin ülkede Arap Baharı ile patlak veren halk ayaklanmalarını şiddet kullanarak bastırmasına tepki olarak yaklaşık 11 yıl önce Suriye ile diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Haber 27-04-23 21:56

Sudan'daki Türklerin tahliyesine başlandı

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, son dönemdeki çatışmalar nedeniyle gündemde olan Sudan'daki Türk vatandaşlarının akıbeti belli oldu. İlk bilgilere göre Hartum'daki 140 Türk vatandaşının karayoluyla Etiyopya üzerinden tahliyesine başlandı.

Haber 23-04-23 19:46

ABD, Sudan'daki elçiliğini kapatarak personelini tahliye etti! Yeni uyarı: 'Ülkeyi terk edin'

Sudan'da ordu ve HDK arasındaki çatışmaların artması üzerine birçok ülke harekete geçerek ülkeden vatandaşlarını tahliye etmeye başladı. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Hartum Büyükelçiliğindeki diplomatik operasyonları askıya aldıklarını ve tüm diplomatik personeli tahliye ettiklerini açıkladı. Bu arada ABD Dışişleri Bakanlığı, Sudan için yeni bir seyahat uyarısı yayınladı ve vatandaşlarına bu ülkeye seyahat etmemelerini, orada bulunanların ise ülkeyi terk etmeleri çağrısında bulundu.

Haber 23-04-23 07:28

11 yıl aradan sonra bir ilk! Suriye, Tunus'taki büyükelçiliğini yeniden açıyor

Suriye ve Tunus arasında 11 yıl önce kesilen diplomatik ilişkiler yeniden canlandı. Son olarak Esad rejimi, Tunus'taki büyükelçiliğini yeniden açma kararı aldı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Suriye'nin başkenti Şam'da Tunus Büyükelçiliğini tekrar açma talimatını vermişti.

Haber 12-04-23 18:58

Suudi Arabistan ile Suriye, diplomatik ilişkileri yeniden başlatacak

Suudi Arabistan ile Suriye'nin, konsolosluk hizmetlerinin yeniden başlaması için görüşmelere başladığı belirtildi.

Haber 24-03-23 00:12

Bakan Çavuşoğlu, BAE'li mevkidaşı Al Nahyan ile telefonda görüştü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Dışişleri ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayid Al Nahyan ile telefonda görüşerek iki ülkenin diplomatik ilişkilerinin tesisinin 50. yıl dönümünü ele aldı.

Haber 22-03-23 00:28

BM'den Türkiye'ye Tahıl Koridoru teşekkürü

Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric, Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın uzatılması dolayısıyla diplomatik ve operasyonel destek sağladığı için Türkiye'ye teşekkür etti.

Haber 18-03-23 18:10

Türkiye'den tepki gelmişti! 'Suriye' ziyaretinin ardından diplomatik kaynaklardan ABD mesajı: PKK/YPG'ye yönelik desteği devam ediyor

ABD’li Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in Suriye ziyareti Türkiye’nin tepkisine neden oldu. Diplomatik kaynaklar, ABD Genelkurmay Başkanı Mark Milley'in Suriye'nin kuzeydoğusunda sadece ABD'li askerler ile görüştüğü, PKK/YPG ile görüşmediği yönündeki açıklama üzerine, "Şu bir gerçek; bu görüşüp görüşmemesinden bağımsız olarak, ABD'nin bu terör örgütüne (PKK/YPG) yönelik desteği devam ediyor" ifadelerini kullandı.

Haber 08-03-23 16:38
pkk

Son dakika | Allah'ın bir kulu istifa etmiyor diyerek sitem etti! Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'sığınmacı' çağrısı: İktidarı derhal davet ediyorum!

Son dakika haberi: İYİ Parti lideri Akşener, Türkiye'nin yüreğini dağlayan depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yüklendi. Erdoğan'ın 'kader planı' sözlerine tepki gösteren Akşener "AK Parti iktidarında kimse sorumluluk almıyor, Allah'ın bir kulu bile istifa etmiyor, yazıklar olsun!" diyerek sitem etti. Akşener öte yandan sığınmacı meselesine dikkat çekti ve "İktidarı sığınmacıları ülkelerine geri göndermeye ve diplomatik görüşmeleri başlatmaya derhal davet ediyorum" dedi.

Haber 22-02-23 10:51

Son dakika: 9 ülkenin büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı

Son dakika haberi... Türkiye'ye yönelik olarak güvenlik uyarısı yayımlayan ve/veya bu çerçevede Türkiye'deki bazı diplomatik ve konsüler temsilciliklerini geçici olarak kapatan ABD, İngiltere, Almanya ve Fransa başta olmak üzere 9 ülkenin Ankara büyükelçileri ve temsilcilerinin Dışişleri Bakanlığına çağrıldığı bildirildi.

Haber 02-02-23 17:28

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğinin personeli tahliye edildi

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine yönelik saldırı sonrası, büyükelçilik personeli tahliye edildi. Azerbaycan Dışişleri Bakan Yardımcısı Halef Halefov, konuya ilişkin olarak, "Tahran Büyükelçiliğinin diplomatik faaliyeti tamamen durduruldu. Meydana gelen terör saldırısında İran sorumluluk taşıyor." dedi.

Haber 29-01-23 23:59

SON DAKİKA | Çavuşoğlu'ndan Pompeo’nun iddialarına yanıt: Başkanlık adaylığının kampanyası

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD’li eski bakan Pompeo’nun kitabındaki iddialarla ilgili konuştu. Çavuşoğlu, "Eski mevkidaşımız bu kitabı başkanlık adaylığının kampanyasını başlatmak için yazmıştır, öyle düşünüyorum. Gerçek dışı bilgiler var. Diplomatik dil ile söylüyorum, siz buna ‘yalan’ da diyebilirsiniz, abartı var, çifte standart var" ifadelerini kullandı.

Haber 26-01-23 10:56

Zelenskiy'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya'nın Karadeniz'deki Ukrayna limanlarını bloke etmesine diplomatik çözüm bulduklarını hatırlatarak Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması'nın imzalanmasındaki rolü nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a minnettar olduğunu söyledi.

Haber 21-01-23 15:05

Son dakika: Ermenistan'la ilişkileri etkileyecek önemli gelişme! Doğrudan hava kargo taşımacılığında engeller kaldırıldı

Son dakika haberi: Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre; Türkiye ile Ermenistan arasındaki görüşmeler sonucunda doğrudan hava kargo taşımacılığının önündeki engeller kaldırıldı.

Haber 06-01-23 16:24

SON DAKİKA: Fransa Büyükelçisi Herve Magro Dışişleri'ne çağrıldı: Alet olmayın!

Son dakika haberi: Fransa Büyükelçisi Herve Magro, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre Fransa Büyükelçisi'ne "PKK propagandasına alet olunmamalı" mesajı verildi.

Haber 26-12-22 18:43

Rusya'dan Ermenistan açıklaması: Diplomatik kanalları kullanmadılar

Rusya, Ermenistan'ın, Moskova'daki toplantıyı reddetmek için diplomatik kanalları kullanmadığını ifade etti. Konuyla ilgili konuşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ermenistan'ın toplantıyı reddettiğini bakanlığın basın servisinden öğrendik" dedi.

Haber 23-12-22 19:21

Başkentte Türkiye-Pakistan diplomatik ilişkilerinin 75'inci yılı dolayısıyla program düzenlendi

Pakistan-Türkiye diplomatik ilişkilerinin 75'inci yıl dönümü vesilesiyle Ankara'da "Pakistan Kültür Gecesi" düzenlendi.

Yurthaber 22-12-22 07:48

Son dakika: Türkiye'nin kıta sahanlığı vurgulandı! Mısır'ın deniz sınırı kararına tepki: Bir an evvel başlatılmalı

Son dakika haberi: Türkiye'den Mısır'a Libya'nın kıta sahanlığının ihlal edildiği gerekçesiyle tepki gösterildi. Diplomatik kaynaklar, Türkiye’nin, Libya ile Mısır'ın ülke sınırlarının uluslararası hukuka uygun olarak tespiti için Kahire ve Trablus'un bir an evvel diyalog ve müzakere başlatmasını teşvik ettiğini belirtti. Açıklamada ayrıca Mısır’ın coğrafi koordinatla tek taraflı olarak belirlediği Libya’yla deniz yan sınırının Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki kıta sahanlığına girmediği bildirildi.

Haber 18-12-22 11:02

Türkiye 'Gereğini yaparız' dedi! ABD'den açıklama geldi

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, Yunan gazetecinin 'Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu dün Yunanistan'a saldıracaklarını söyledi. Buna izin verecek misiniz?' sorusuna "NATO müttefiklerimiz arasındaki herhangi bir anlaşmazlığın diplomatik olarak çözülmesini istiyoruz" yanıtını verdi.

Haber 08-12-22 07:31

Baltık ülkesinden çarpıcı hamle! Rus diplomatı istenmeyen kişi ilan ettiler

Litvanya Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın Vilnius Büyükelçiliği'nde görevli bir diplomatı "diplomatik statüsüyle bağdaşmayan faaliyetlerden dolayı" istenmeyen kişi ilan etti.

Haber 01-12-22 21:38

İstanbul Havalimanı'nda eşiyle çocuklarının gözü önünde intihar etmişti! Liberyalı diplomat hakkında dikkat çeken 'uyuşturucu' tespiti

Diplomatik pasaport sahibi Liberyalı Aberkah Samuel Kwame, dün İstanbul Havalimanı'nda intihar etmişti. Yapılan ilk incelemede Liberyalı yolcunun midesinde uyuşturucu madde tespit edildi.

Haber 22-11-22 15:28

İstanbul Havalimanı'nda intihar! Liberyalı diplomat, eşi ve çocuklarının gözü önünde kendini aşağı attı

İstanbul Havalimanı'nda kan donduran bir intihar olayı yaşandı. Diplomatik pasaport sahibi Liberyalı Aberkah Samuel Kkwame, eşi ve çocuklarının göz önünde 20 metre yükseklikten kendini aşağıya bırakarak intihar etti. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı. İşte olayın detayları...

Haber 21-11-22 15:50

Libya'dan Yunanistan hamlesi! Büyükelçiyi geri çağırdılar

Geçtiğimiz günlerde Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın Libya'ya yaptığı ziyarette uçaktan inmeyip diplomatik krize neden olmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Libya, Atina Büyükelçisi Hamed Beşir el-Mebruk'u, istişare için ülkeye geri çağırdı.

Haber 20-11-22 19:26

Diplomatik krize yol açtı! Yunan Bakan uçaktan inmeyip geri döndü

Libya ile Yunanistan arasında diplomatik kriz çıktı. Resmi ziyaret kapsamında Libya’ya gelen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın başkent Trablus'ta uçaktan inmeyi reddedip hiçbir açıklama yapmadan geri gittiği bildirildi. Yunan basını ise Dendias’ın Trablus hükümetinin Dışişleri Bakanı Manguş’un kendisini beklediğini öğrenince Menfi ile görüşmesini iptal edip Bingazi’ye geçtiğini aktardı.

Haber 17-11-22 14:56

Cumhurbaşkanı Erdoğan dünyaya duyurmuştu! Kalın detayları açıkladı: Son 3-4 gündür....

Rusya'nın süresiz askıya aldığı tahıl koridoru anlaşmasına geri dönmesinin yankıları devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dünyaya duyurduğu gelişmeyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, CNN International televizyonunda katıldığı bir programda açıklamalarda bulundu. Kalın, "Son 3-4 gündür çok fazla diplomatik çaba sarf ettik" dedi.

Haber 03-11-22 10:43

Daikin, Japon kültürünü tanıtmaya devam ediyor

Daikin Türkiye Üst Yöneticisi Hasan Önder: -"Japon kültürünü Türkiye'de tanıtarak tarihimizde çok eskilere dayanan dostluğumuzun pekişmesini arzuluyor ve Türkiye'de 'Japon Kültür Elçisi' olma hedefimizle hareket ediyoruz" - Japonya Başkonsolosu Kenichi Kasahara: -"2024 yılı, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerinin 100'üncü yıl dönümü. Konsolosluk olarak da Japon kültürünü Türklere tanıtmak amacıyla kültürel faaliyetlerimize devam edeceğiz"

Yurthaber 13-10-22 16:02

Rusya beklenti içine girdi! Görüşme öncesi Erdoğan'ın Putin'e teklifini açıkladı: Oldukça ilginç bir görüşme olacak

Türkiye'nin Rusya-Ukrayna savaşında barışın sağlanması için diplomatik çözüm girişimleri devam ediyor. Dünyanın gözü bugün Kazakistan'a çevrilmiş durumda. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Astana'da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya geldi. Putin'in danışmanı Yuriy Uşakov, görüşmede Erdoğan'ın Putin'e sunması beklenen teklifi açıkladı.

Haber 13-10-22 11:43

Son dakika: G7'den Rusya'ya kınama! Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceğiz

Son dakika haberine göre, G7 liderleri, Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği füze saldırılarını mümkün olan en güçlü şekilde kınadıklarını duyurdu. G7 liderleri, Ukrayna'ya gerektiği sürece mali, insani, askeri, diplomatik ve yasal desteğin devam edeceğini bildirdi.

Haber 11-10-22 18:12

Çek yapımı macera filmi Ağrı'da çekiliyor

Yapımcılığını Adam Dvorak'ın, yönetmenliğini ise Roman Kasparovsky'nin yaptığı sinema filmi, Pakistan'da teröristlerce kaçırılan iki Çek kızın, ülkelerinin istihbaratı tarafından diplomatik ve fiziksel faaliyetlerle kurtarılma çalışmalarını konu alıyor - Türkiye Film Komisyonu Başkanı Sait Yardımcı: - "Bu bölgenin tercih edilmesinin nedeni Doğu Anadolu'nun doğal bir film platosu olmasıdır"

Yurthaber 07-10-22 12:05