Diş Haberleri

Diş hekiminden ağız kanserinin 7 'şüphelenmeyen' belirtisi! Sinsice ilerliyor hızla yayılıyor

Hızlı yayılan kanser türlerinden biri olan ağız kanserinde genç hastaların sayısında bir artış görülüyor. Bazı belirtiler birçok kişinin 'şüphelenmediği' ancak ağız kanserinin belirtilerinden biri olabileceği belirtildi. İşte önde gelen diş hekiminden ağız kanserinin 7 önemli belirtisi...

Haber 09-04-2024 07:32

Uzmanlardan enfeksiyonlu diş hakkında önemli uyarı 'Toplumda yanlış bir algı var'

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Ömür Dereci, apseli dişlerin çekilemeyeceği gibi yanlış bir algının var olduğunu belirterek, “Enfeksiyonların çoğunda dişi ortadan kaldırmak o hasta için çok daha faydalı olabiliyor” dedi.

Haber 04-04-2024 11:14

Çarpık dişleri yüzünden 'köpekbalığı' gibi göründüğünü düşünen kadın, çarpıcı yeni görünümüyle büyüledi!

51 yaşındaki Jennifer Markey, Haziran 2021'de çift çene genişletme ameliyatı geçirmişti. Minneapolis, Minnesota, ABD'de yaşayan kadın ardından gülümsemesini düzeltmek için bu yılın başlarında tekrar çift çene genişletme ameliyatı geçirdi. Kadının ameliyatın arından yaşadığı değişim sosyal medyada dikkat çekti.

Kadin 22-03-2024 09:58

Zamanda yolculuk gibi... 1800'lü yıllarda dişi ağrıyan insanlar bu aletlerle tedavi ediliyordu

Geçmişten günümüze kadar olan cerrahi el aletlerin sergilendiği Samsun’daki Cerrahi Aletler ve Sağlık Müzesi’nde, 17. ve 18.yüzyılda diş tedavisinde kullanılan eski cerrahi aletler ziyarete gelen öğrencilerin ve vatandaşların ilgisini çekiyor.

Haber 22-02-2024 17:50

Diğer Haber Etiketleri

beyin tümörü belirti beslenme Araştırmacı Diş hekimi Doktor Fizyoterapist Hemşire Fotoğraf hindistan cevizi yağı alkol aloe vera balık bal çilek elma karbonat leblebi limon nar nohut omega 3 palamut Propolis sakız sirke zerdeçal kan şekeri kolesterol saç dökülmesi şeker boyun ağrısı Meyve suyu bebek Diş Gıcırdatma (Bruksuzim) Urfi Çetinkaya Eczane Cinsel sorunlar kalp hastalıkları gülümsemek vitamin su hastalık uyku musluk diş fırçası diş çürümesi hindi ağız kokusu Bakteri Antioksidan Akciğer‎ Kalp‎ Mide‎ Dil Göz Kim Kardashian İngiltere Ağrı Hakkari uçuk sigara kahve diş macunu kemik ameliyat selfie çocuk arı yanık öğrenci körlük Hollywood makyaj tedavi Saç boyası ilişki sorunları diş sağlığı diş beyazlatma evlilik tırnak internet tiktok ağız kanseri Bağışıklık Sistemi böbrek taşı bunama demans dil kanseri diş ağrısı diş apsesi diş eti kanaması diş taşı diyabet enfeksiyon felç grip kalp krizi kanser kulak çınlaması lösemi saç kıran zehirlenme Sultangazi Almanya Türkiye ağız ağız kanseri belirtileri ağız kokusu sebepleri ağız kuruluğu ağız ve diş sağlığı arka plan cilt civa değişim demans hastalığı ayrılık bakım böbrek burç baldır faydaları evde diş taşı temizliği gargara futbol hasta hata ilik iltihap anne araştırma elma sirkesi dikiş diş apsesi nasıl geçer diş apsesine ne iyi gelir diş beyazlatma evde diş çekimi diş çürüğü diş eti diş eti kanaması neden olur diş fırçalama diş iltihabı diş ipi diş taşı temizliği diş tedavisi diş teli dolgu doğum dudak karakter karakter testi kalp damar hastalıkları kanal tedavisi yüksek yurt dışı yara yemek kemoterapi kemoterapi tedavisi mon mikrop köpekbalığı medipol mega macun saç personel psikolojik testler risk plak semen sağlıklı ses sevgi sırrı tartar taş kadın koku kola ölüm özellikleri operasyon ünlü uzman uzuv tok gece uyurken diş sıkmak diş beyazlatma doğal çözümler diş beyazlatma doğal çözüm tüyo zarar çürük diş eo omega3 içeren yiyecekler sağ çene ağrısı diş apsesi kaç günde geçer karakter özellikleri balıkları 5 yaş baldır ağrısı neden olur diş tartarı temizleme evde

Diş

Diş Hakkındaki Haberler Mynet'te. Diş Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dolgularda cıva tehlikesi! Zehirleyerek yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, uykusuzluk ve sindirim sorunlarına yol açıyor

Avrupa Birliğinin, gümüş dolgu olarak da bilinen ve cıva içerdiği öne sürülen amalgam dolguların kullanımı yasaklandı. Vücutta biriken cıvanın insan sağlığına etkileri hakkında uyarılarda bulunan Dr. Kerem Korkut, “Bilimsel kanıtlar, kronik cıva zehirlenmesinin; beyin, sinirler ve böbrek hasarı gibi pek çok daha farklı dokuyu etkileyebileceğini gösteriyor. Cıva zehirlenmesi yıllarca; kronik yorgunluk, depresyon, anksiyete, uykusuzluk ve sindirim sorunları semptomlarını tetikleyebilir." dedi.

Kadin 20-02-2024 15:56

Dişleri süt gibi bembeyaz yapan mucize kür! Anında etki ediyor

Beyaz ve sağlıklı dişlere sahip olmak, genel görünümünüzü ve özgüveninizi artırır. Süt gibi bembeyaz dişlere sahip olmanın mucizevi bir yolu var! Evde hazırlayabileceğiniz basit bir kür, dişlerinizde anında etki gösterir.

Kadin 13-02-2024 10:07

Sakın hafife almayın! Çok ciddi hastalıklara yol açıyor

Ağız ve diş sağlığı, genel sağlığımızın ayrılmaz bir parçasıdır. Sağlıklı dişler sadece güzel bir gülümseme sağlamakla kalmaz, aynı zamanda beslenme sürecinde önemli bir rol oynar. İyi çiğneme, besinlerin sindirimi için ilk adımdır ve sindirim sistemine daha kolay adaptasyon sağlar. Ağız ve diş sağlığına dikkat edilmediğinde ortaya çıkan diş ve diş eti hastalıklarının çok ciddi hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Uzm. Dt. Elif Banu Özkan, diş ve diş eti problemlerinden oluşan hastalıkları saydı.

Haber 24-11-2023 08:48

Dişi çekilen 5 yaşındaki Deniz, aniden fenalaştı! Organları iflas etti, 3 gün sonra hayatını kaybetti... Acılı aileden korkuç iddialar

Diş ağrısı şikayetiyle gittiği özel klinikte 4 dolgu ve 1 diş çekimi için narkoz verilerek genel anestezi yapılan 5 yaşındaki Deniz Sönmez, fenalaştı. Ateş düşürücü ilaç verilerek eve gönderilen küçük Deniz, ailesi tarafından hastaneye kaldırıldı. Entube edilen minik Deniz’in organlarının iflas ettiği öğrenilirken, küçük çocuk yoğun bakıma alındı. 3 gün boyunca yoğun bakımda kalan Deniz, çocuk organ yetmezliğine bağlı olarak hayatını kaybetti. Acılı aile savcılığa şikayette bulundu.

Haber 14-11-2023 16:20

Sultangazi'de tartıştıkları kız öğrenciyi taş atarak yaralayan 2 şüpheli tutuklandı

Sultangazi'de, tartıştıkları kız öğrenciye taş atarak yaralanmasına neden olan 2 şüpheli, tutuklandı.

Yurthaber 11-09-2023 15:35

Baş ve diş ağrısı şikayetiyle gittiği hastanede hayatını kaybetti! Genç Şilan'ın kahreden ölümü...

Hakkari'de baş ve diş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran Şilan Temel'e beyin tümörü teşhisi konuldu. 2 haftada 2 defa ameliyat olan Temel, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Genç kızın birkaç ay önce nişanlandığı öğrenildi.

Haber 04-08-2023 09:48

Diş apsesi nasıl geçer, antibiyotikle geçmiyorsa ne yapılır? Diş apsesi için doğal antibiyotik önerileri nelerdir?

Diş apsesi ağız içerisindeki bir enfeksiyon sonucu oluşan ağrılı ve rahatsız edici bir durumdur. Bu enfeksiyon dişin iç kısmında bulunan pulpa tabakasında meydana gelen bir iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Diş apseleri genellikle bakterilerin neden olduğu çürükler veya diş eti hastalıkları gibi ağız sağlığı sorunlarının ilerlemesiyle gelişir. Peki, diş apsesi nasıl geçer?

Haber 14-06-2023 11:51

Diş hekimi dişinizi fırçalamadan önce asla yapmamanız gereken hatayı açıkladı

Diş sağlığı için diş temizliği rutini oluşturmak gerekiyor. Diş fırçalamasını atlamak diş sağlığında bozulmalara neden olabiliyor. Diş hekimi toplumda birçok kişinin dişini fırçalamadan yanlış bir uygulama yaptığını belirterek doğru diş fırçalama yöntemini açıkladı.

Haber 02-06-2023 17:17

34 yıllık kocasını boşadıktan sonra bambaşka birine dönüştü! Görenler yeni halini tanıyamıyor

Yaşanan stresler, gerginlikler genç yaşta yaşlanmaya sebep olabiliyor. Kadınlar evliliklerinde fazla sorumluluklar nedeniyle oldukça yıpranabiliyor. 34 yıllık kocasından boşandıktan sonra görenleri hayrete düşüren bir değişim yaşayan Zohrah, hayatının ikinci baharını yaşıyor.

Kadin 11-05-2023 10:53

Diş tartarlarını ve taşlarını anında yok ediyor! İnci gibi parlayan dişler için etkili çözümler

Dişlerin temizliği hem sağlığı hem de iletişimi etkiliyor. Herkes inci gibi beyaz parlayan dişlere sahip olmak istiyor. Ancak zaman içerisinde oluşan sararmalar, diş tartarı ve taşları kötü görünümlere sebep olabiliyor. Diş tartarından kurtulmak için etkili yöntemler bulunuyor. İşte diş tartarını yok eden o çözümler...

Kadin 02-05-2023 11:01

'Fizyoterapist' detayı... Urfi Çetinkaya operasyonunda şok detaylar! Evinde diş muayenehanesi bile var… Kırmızı bültenle aranırken yakalanmıştı

"Uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etmek, ticaretini yapmak" suçlarından kesinleşmiş 24 yıl hapis cezası bulunan ve kırmızı bültenle aranırken İstanbul'da yakalanan Urfi Çetinkaya operasyonun detayları belli oldu. Şüphelinin yerinin bir fizyoterapistin her gün villaya giriş çıkış yapması sonucu tespit edildiği ortaya çıktı. Öte yandan villaya, şüphelinin dışarı çıkmaması için özel diş muayenehanesi kurulduğu belirlendi. Yakalandığı villa havadan görüntülenirken Çetinkaya cezaevine gönderildi.

Haber 12-04-2023 14:43

Diş temizliğinde yapılan bu hata kalp sağlığını bitiriyor! Uzmanlar riske karşı uyardı

Dişlerin temiz görünmesi ve sağlıklı olması sadece görünümü değil birçok hastalığı da etkiliyor. Diş hekimleri yaptıkları açıklamalarda diş temizliğinde yapılan ufak bir hatanın kalp sağlığı ve çeşitli hastalıklar üzerinde oldukça etkili olduğunu paylaşıyor.

Haber 05-04-2023 16:58

Sakın önemsiz görmeyin! Diş eti kanaması riskli hastalık hakkında uyarı veriyor

Dişlerin bakımının ve hastalıklarının aksatılması sadece görünümü ve değil çeşitli hastalıkları da etkiliyor. Sık sık yaşanan diş eti problemleri istenmeyen durumlara neden olabiliyor. Uzmanlar göz ardı edilen diş eti kanamalarının ciddi bir hastalığın belirtisi olabileceğini söyleyerek riske karşı uyarıyor.

Haber 18-03-2023 09:39

Bu hatadan kaçının! Diş tartarlarının oluşmasına neden oluyor

Ağız ve diş temizliği hem görünüm hem de sağlık için büyük önem taşıyor. Yapılan araştırmalar dişlerde oluşan çeşitli problemlerin kalp sağlığını riske attığını belirtiyor. Uzmanlar dişlerinizin daha temiz olmasını sağlamak için uyguladığınız bir alışkanlık diş tartarına ve plaklara neden olabileceğini belirtiyor. Diş tartarlarından kurtulmak için bu alışkanlıktan uzak durmak gerekiyor.

Haber 17-02-2023 10:14

Bu kokuyu alıyorsanız dikkat! Kalp krizi ve felç riskiniz yüksek

Kalp krizi ve felç her yıl milyonlarca insanın hayatını kaybetmesine neden oluyor. Bu ani gelişen tehlikeli sağlık sorunlarının etkilerini azaltmak için risk faktörlerini bilmek ve doğru, hızlı müdahale sağlamak gerekiyor. Uzmanlar belirli bir kokunun kalp krizi ve felç riskinin yüksekliği konusunda uyardığı belirtiyor.

Haber 16-02-2023 15:53

Sağlıklı diyoruz ama diş sağlığı için çok tehlikeli! Dişleri teker teker döküyor

Gündelik hayatta sağlıklı olduğunu düşünerek yaptığımız birçok alışkanlığımız bulunuyor. Bu alışkanlıklar vücudun belirli bölgeleri için sağlıklı olsalar da başka bölümler için risk oluşturabiliyor. Diş hekimleri diş sağlığını tehdit eden ve sık sık kullanılan o hataları paylaştı.

Haber 05-02-2023 14:10

Ön dişleriniz karakter özelliklerinizi belirliyor! Diş şeklinize göre nasıl birisiniz?

Karakter özellikleri analizleri oldukça dikkat çekiyor. Kan grubu, doğum tarihi, parmak şekli gibi müdahale edemediğimiz şeyler karakter özelliklerimizde etkileyici rol oynayabiliyor. Her insanın farklılık gösteren ön diş şekli de karakter özelliklerimizi belirliyor.

Kadin 26-01-2023 15:56

Kullanmadan önce tekrar düşünün! Temizlik yüzünden hayatından oluyordu...

Ağız ve diş bakımının önemi genellikle görünüm nedeniyle yapılsa da ağızımızdan giren bakteriler ölümcül sonuçlara neden olabiliyor. Ağız temizliğinde sıklıkla kullanılan bazı ürünler sağlığımızı riske atabiliyor. 59 yaşındaki bir hasta dilini temizlediği için ölümcül olabilen bir enfeksiyon kaptı.

Haber 19-01-2023 14:50

Doktordan korkup hastaneye gitmedi, kırık dişi yüzünden dil kanseri oldu!

İstanbul’da Hüseyin Güvenaltun, kırık dişi yüzünden ölümden döndü. Korktuğu için doktora gitmeyen Güvenaltun, dil kanseri oldu. Ağrıdan uyumakta ve konuşmakta zorlanan, yemek yiyemeyen Güvenaltun'un dilinin yüzde 80’i alındı. Güvenaltun, dilinin büyük bir kısmı alındığı için tat alma duyusunu büyük oranda kaybetti. Ölümden dönen genç adam bundan sonraki hayatında da konuşmakta güçlük çekecek. İşte akılalmaz olayın detayları...

Haber 13-01-2023 11:13

Çöpe attığınız için pişman olacaksınız! İltihabı bitirir, kanserle savaşır

Kış aylarında tüketilen meyve ve sebzeler bağışıklığımızı güçlendirerek hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor. Bu meyve ve sebzelerin kabukları ve çekirdekleri genellikle çöpe atılıyor. Ancak bazı meyve kabuklarının faydaları duyanları şaşırtıyor. Kışın sık sık tüketilen narın kabuğunun faydaları saymakla bitmiyor.

Haber 10-01-2023 15:18

Size önemsiz gelen davranışınız ilişkinizi bitirebilir! İlginç ayrılık nedenleri

Doğru kişiyi bulmak ve bir ilişkiyi başlatmak zor olarak görülse de ilişkiyi devam ettirebilmek çok daha zor oluyor. Flört aşamasında gözünüze güzel görünen birçok etken ilişkinin içerisinde mide bulandırıcı olabiliyor. Fark edilmeden yapılan davranışlar ayrılığa sebep olabiliyor. Yapılan araştırmalarda en ilginç ayrılık nedenleri tespit edildi.

Kadin 09-01-2023 16:47

Kendinize yaptığınız en büyük kötülük! Böbrekleri resmen bitiriyor... Böbrek taşlarına neden oluyor

Böbrek vücudumuz için en önemli görevleri gören organlar arasında bulunuyor. Ancak zararlı alışkanlıklar böbrek hastalıklarına neden olabiliyor. Zararlarının fazla olduğunu düşünmeyip masum sandığımız birçok yiyecek ve içecek böbrek sağlığını tehlikeye atıyor. Günlük hayatta içilen o içecekler böbrek yetmezliğine ve böbrek taşı oluşumuna neden olabiliyor.

Haber 04-01-2023 16:17

Dişli doğan bebeği görenler gözlerine inanamadı! Hemşireler bile şok geçirdi

Yeni doğan bebeklerde görülen farklılıklar oldukça şaşırtıcı olabiliyor. Yeni doğum yapmış bir anne TikTok hesabında dişleriyle doğan bebeğini paylaştı. Kısa süre içerisinde milyonlarca izlenerek trend olan bu videoyu görenler gözlerine inanamıyor.

Kadin 03-01-2023 13:47

Diş hekimlerinin kimseye söylemediği sırrı! Dişleri inci gibi bembeyaz yapacak

Dişlerin temizliğine dikkat etmek hem sağlığı hem de görünümü etkiliyor. Kimse sararmış ve tartarlı dişlere sahip olmak istemiyor. Sararmış dişler iletişimde bile sorunlara yol açıyor. Diş hekimleri diş beyazlaması için çeşitli yöntemler kullanıyor. İşte diş hekimlerinin kimse söylemediği diş beyazlatan doğal çözüm...

Haber 28-12-2022 09:45

Her fotoğrafınızın mükemmel çıkmasını sağlayacak ünlü tüyoları! Zahmetsiz güzellik mümkün

Fotoğraf çekilmek bazı kişiler için bir tutkuyken bazıları fotoğraf çekilmekten ısrarla kaçarlar. Çok güzel olmanıza rağmen fotoğraflarda kötü çıktığınızı düşünüyor ve bu durumdan şikayet ediyorsanız ünlülerin selfielerinde kullandıkları ufak ama etkili sırlara göz atabilirsiniz. Bu tüyolarla zahmetsiz şekilde en mükemmel fotoğraf çekimini sağlayabilirsiniz.

Kadin 20-12-2022 14:27

Dilinizde bu durumu yaşıyorsanız doktora koşun! Kanserin az bilinen belirtisi

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Sağlığı büyük oranda riske atan kanserin hayati sonuçlarını önlemek için erken teşhis etmek önem taşıyor. Tehlikeli kanser türleri arasında bulunan ağız kanserinin bilinmeyen belirtileri bulunuyor. Sıklıkla yaşadığımız bazı rahatsızlıklar ağız kanseri belirtisi olabilir.

Haber 05-12-2022 10:55

Verdiği acı dayanılmaz! Çürükleri önlemenin yolu çok basit

Ağız ve diş sağlığı genellikle önemsiz görülse de dişlerde ortaya çıkan rahatsızlıklar yaşam kalitesini oldukça etkilemektedir. Özellikle diş çürükleri birçok kişinin dayanılmaz ağrılar yaşamasına neden olmaktadır. Uzmanlar diş çürüklerini önlemek için yapmanız gereken basit adımları paylaştı.

Haber 25-11-2022 11:58

Güçlendirmiyor çürütüyor: Dişlerinizin dökülmesi an meselesi! Hemen onu bırakın

Diş bakımı ile ilgili yanlış ve eksik birçok bilgi kulaktan kulağa dolaşıyor. Örneğin, güçlendirsin diye içilen süt dişleri içten içe çürütüyor. Dişlerinizi mahveden ve sıklıkla tükettiğiniz dört içeceği çok hızlı şekilde hayatınızdan çıkarmalısınız. Bu dört içecek sadece dişlerin çürümesine neden olmuyor diş minesini bozuyor, sarartıyor hatta hastalıklara yol açabiliyor.

Haber 23-11-2022 07:04

Sakın görmezden gelmeyin! Kalp hastalığının şaşırtıcı belirtileri

Kalp hastalığı tüm hayatın değişmesine sebep olabilen ciddi ve riskli hastalıklardan. Kalp hastalıklarının belirtilerinin genellikle kalpte görüldüğü düşünülüyor ancak günlük hayatta yaşadığımız vücudumuzun birçok alanında görülen değişimler kalp hastalığı belirtisi olabiliyor. Uzmanlar bu riskli belirtiler hakkında dikkatli olmanız gerektiğini belirtiyor.

Haber 13-11-2022 09:10

Kadınlar ufacık detayların görünümü ne kadar değiştirebileceğini gösteriyor

Görünüşümüzde rahatsız olduğumuz birçok nokta olabilir. Bedeninizde beğenmediğiniz bölümlerden rahatsız oluyor ama onları değiştirmekten çekiniyorsanız tekrar düşünün. Yaptırdıkları ufak müdahaleleri internet üzerinden paylaşan kadınların değişimi oldukça şaşırtıyor.

Kadin 28-10-2022 15:59

Kansere karşı koruma sağlıyor! İçeceğine katanlar kışın hastalık görmüyor

Bal, özellikle kahvaltıda ve sağlıklı tariflerde sıklıkla tükettiğimiz besinler arasında bulunuyor. Balın faydaları saymakla bitmezken yine arıların meydana getirdiği polenler ve propolisler de sağlık için inanılmaz faydalar sağlıyor. Propolisler kanser ve bağışıklık sistemi için mucizevi etkiler gösteriyor. Propolisin faydalarını duyanlar şaşırıyor.

Haber 18-10-2022 13:03

Ağız kokusunu önemsiz görmeyin! Tedavi edilmezse dişlerinizi teker teker kaybedersiniz

Ağız kokusu rahatsız edici kokular arasında bulunuyor. Özellikle toplu alanlarda büyük problemler yaratan ağız kokusu genellikle önemsiz görülüyor. Ancak ağız kokusunun yarattığı sorunlar sadece sosyal çevreyi değil sağlığı da olumsuz etkiliyor. Geçmeyen ağız kokularının altında yatan nedenler dişlerinizi kaybetmenize neden olabilir.

Haber 16-10-2022 07:54

Diş yapısı dudak ve gülüş görünümünü nasıl etkiliyor?

Günümüzde pek çok insan, dişlerin düzensiz olması, renk değişimleri, diş kayıpları ve diş eti hastalıkları nedeniyle mümkün olduğu kadar gülümseyememekte, fonksiyon bozukluklarından rahatsızlık duymaktadır. Bir diş hekimi veya ortodontist, diş problemlerinin çoğunu kapsamlı bir yaklaşımla tedavi edebilir ve günümüzde bu tedavi için herhangi bir yaş sınırı yoktur.

Kadin 12-10-2022 20:59

Her gün bir avuç yemeniz yeterli! Leblebi vücudu zırh gibi koruyor

Sağlığımızı iyi gelen birçok gıda bulunuyor. Birçok kişi bu faydalı gıdaların meyve ve sebzeden oluştuğunu düşünüyor ancak bu konuda yanılıyor. Kuruyemişler de sağlık için büyük önem taşıyor. Sıklıkla tüketilen leblebi vücut için tam koruma sağlıyor, hastalıkları önlüyor.

Haber 06-10-2022 13:32

Hiç aklınıza gelmez ama banyo alışkanlığınız diyabet riskinizi artırıyor

Diyabet ölümcül sonuçlara neden olabilen tüm yaşamı etkisi altına alan hastalıklar arasında bulunuyor. Diyabet riskini azaltmak için beslenmeye ve günlük alışkanlıklara dikkat etmek gerekiyor. Zararlarını bilmeden yaptığımız davranışlar diyabet riskinin artmasına neden olabiliyor.

Haber 06-10-2022 12:00

Sakın kahve içtikten sonra bunu yapmayın! Diş sağlığını mahvediyor

Diş sağlığı ve temizliği güzel bir gülüş, sağlık için büyük önem taşıyor. Kimse sararmış dişlere sahip olmak istemese de gün içerisinde yediklerimiz ve içtiklerimiz dişlerin sararmasına neden olabiliyor. Özellikle kahve içmek dişleri büyük ölçüde sarartan etkenler arasında bulunuyor. Ancak kahve içmek bununla kalmıyor eğer kahve içtikten sonra dişinizi fırçalıyorsanız çok daha riskli durumlar oluşuyor.

Haber 05-10-2022 11:14

Dişlerini yaptırmak için Türkiye'ye gelen adam büyük hüsran yaşadı! Günlerce çalışamadı

Türkiye'de yapılan ameliyatlar ve tedaviler sadece ülkemizde değil diğer ülkelerde de dikkat çekiyor. Genellikle oldukça başarılı olan bu operasyonlar bazen kötü sonuçlara neden olabiliyor. Adrian Czajkowski isimli bir adam Hollywood gülümsemesi istediği için Türkiye'ye geldi. Ancak sonuçtan memnun kalmayan Adrian dişlerinin görüntüsünü internetten paylaştı.

Haber 05-10-2022 09:49

Dişlerimizi yıllardır yanlış fırçalıyormuşuz! Bu yöntem diş çürüklerini önlüyor, dişleri bembeyaz yapıyor

Diş bakımı hem sağlık hem de görünüm için oldukça önem taşıyor. Kimse çürük ve bakımsız görünen dişlere sahip olmak istemiyor. Diş bakımında en sık kullanılan diş fırçalama dişlerimizin daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Ancak uzmanlar diş fırçalamanın yanlış yapıldığını belirtiyor. İşte daha sağlıklı ve beyaz dişler için doğru fırçalama yöntemi...

Haber 20-09-2022 10:35

Kışın hastalık görmek istemiyorsanız bu balığı yiyin: İyi gelmediği hastalık yok

Sonbahar aylarına girince hastalıklar yayılmaya başlıyor. Sürekli yaşanan hava değişimleri hasta ederken kapalı alanların iyice havalandırılmaması hastalıkların bulaşmasına neden oluyor. Hasta olmamak için beslenmenize oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bu sebeple kışın yenilen yiyecekler sağlık için daha büyük önem taşıyor. Palamut balığı birçok hastalık için mucizevi etkiler sağlıyor.

Haber 16-09-2022 14:22

Uzmanından bilinçsiz doğal diş beyazlatma yöntemlerinden uzak durun uyarısı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Restoratif Diş Tedavisi Bölümü'nden Diş Hekimi Sevgi Alagöz: - "Sosyal medyada satılan doğal diş beyazlatma ürünlerinden uzak durun. Bilinçsiz diş beyazlatma dişlerde geri dönüşümsüz hasara yol açıyor"

Yurthaber 15-09-2022 10:58

Demans riskinizi düşürmek için yapmanız gerekenler basit! Diş sağlığı çok önemli

Demans tüm hayatımızı etkileyen hastalıklar arasında bulunuyor. Toplumda sıklıkla görülen demans hastalıkları için önlem almak hayati önem taşıyor. Üstelik demans için alınması gereken önlemler başka hastalıkların oluşmasını da önlüyor. İşte demans hastalığından korunmak için yapmanız gereken ilginç yöntem...

Haber 15-09-2022 10:17

Böylesi görülmedi! Doğuştan şeffaf dişleri nedeniyle yıllarca gülemedi

Diş tüm görünüşü etkileyebiliyor. Herkes bembeyaz görünen sağlıklı dişlere sahip olmak istiyor. Mihaley Olivia Grace Schlegel isimli genç kadın doğuştan şeffaf dişlere sahip olduğu için yıllar boyunca gülemediğini bu nedenle tedavi olduğunu paylaştı.

Haber 09-09-2022 16:47

Diş sağlığını önemsiz görmeyin: Öyle bir hastalığa sebep oluyor ki... Çok şaşıracaksınız

Dişlerin görünüşü hem sağlık hem de sosyal açıdan önem taşıyor. Ne yazık ki birçok insan dişlerine gereken önemi vermiyor. İnsanlar dişlerin sadece görünüşünü etkilediğini düşünse de yapılan araştırmalara göre diş hastalıkları diğer hastalıkların riskini artırıyor.

Haber 09-09-2022 09:07

Tüm gününüzü mahvediyor, baş ağrılarına neden oluyor! Diş sıkma alışkanlığından kurtulmak için

Diş sıkma alışkanlığı bilinçsizce yapılan hareketler arasında bulunuyor. Genellikle uyku sırasında sıkılan dişler birçok sağlık sorununa yol açıyor. Gün boyunca çeşitli ağrılara neden olan bruksizmden kurtulmak için uygun tedavi yöntemini izlemek gerekiyor.

Haber 05-09-2022 15:53

Bunca zaman yanlış biliyormuşuz! Diş fırçalarken en sık yapılan hata

Ağız ve diş sağlığı hem iyi bir görünüm hem de sağlık için oldukça önem taşıyor. Kötü görünen dişler iletişimde problemlere yol açabiliyor. Dişlerin daha temiz ve bakımlı görünmesi için düzenli olarak fırçalanması gerekiyor. Ancak diş fırçalarken doğru sandığımız birçok yanlış bulunuyor. Uzmanlar diş fırçalarken yapılan hataları belirtti.

Haber 04-09-2022 11:51