Diş Çürüğü Haberleri

Ramazanda yaşanabilecek o sağlık sorununa dikkat çekti! 'İftar ve sahur arasında şekersiz sakız çiğneyin'

Ramazanda su tüketiminin azalmasının diş sorunlarını artırabileceğini belirten Dt. Eylül Mercan Arslan "Tükürüğümüz ağız içerisinde yıkama yaparak antibakteriyel bir savunma sağlar. Ramazan ayında su tüketiminin azalmasına bağlı olarak tükürüğümüzün bu görevini yerine getirmesinde düşüş görünür. Bu durum diş çürükleri, diş eti problemleri ve ağız kokusu gibi istenmeyen sorunlar ortaya çıkarabilir. Ayrıca Ramazanda tatlı, kahve ve çay tüketimimizdeki artış da bu problemleri tetikleyebilir” dedi.

Haber 27-03-2024 10:25

Sağlıklı diyoruz ama diş sağlığı için çok tehlikeli! Dişleri teker teker döküyor

Gündelik hayatta sağlıklı olduğunu düşünerek yaptığımız birçok alışkanlığımız bulunuyor. Bu alışkanlıklar vücudun belirli bölgeleri için sağlıklı olsalar da başka bölümler için risk oluşturabiliyor. Diş hekimleri diş sağlığını tehdit eden ve sık sık kullanılan o hataları paylaştı.

Haber 05-02-2023 14:10

Verdiği acı dayanılmaz! Çürükleri önlemenin yolu çok basit

Ağız ve diş sağlığı genellikle önemsiz görülse de dişlerde ortaya çıkan rahatsızlıklar yaşam kalitesini oldukça etkilemektedir. Özellikle diş çürükleri birçok kişinin dayanılmaz ağrılar yaşamasına neden olmaktadır. Uzmanlar diş çürüklerini önlemek için yapmanız gereken basit adımları paylaştı.

Haber 25-11-2022 11:58

Güçlendirmiyor çürütüyor: Dişlerinizin dökülmesi an meselesi! Hemen onu bırakın

Diş bakımı ile ilgili yanlış ve eksik birçok bilgi kulaktan kulağa dolaşıyor. Örneğin, güçlendirsin diye içilen süt dişleri içten içe çürütüyor. Dişlerinizi mahveden ve sıklıkla tükettiğiniz dört içeceği çok hızlı şekilde hayatınızdan çıkarmalısınız. Bu dört içecek sadece dişlerin çürümesine neden olmuyor diş minesini bozuyor, sarartıyor hatta hastalıklara yol açabiliyor.

Haber 23-11-2022 07:04

Diş Çürüğü

Diş Çürüğü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Diş Çürüğü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.