Diyabetik Haberleri

Ayağındaki yara parmağından etti: Tek parmakla kurtarınca bayram ettim

Ayağında fark ettiği yara sonrası doktora giden 65 yaşındaki Şenay Köksal’ın diyabetik ayak hastası olduğunu anlaşıldı.

Yurthaber 2023-12-19 10:28:36

Ayak sorunları ciddi hastalıkların habercisi olabilir!

Ayakta görülen yapısal veya deri rahatsızlıklarının genel sağlığı doğrudan etkilediğini belirten Podolog Neslihan Nazlı, “Ayak sorunları, yaşam kalitesini etkileyebilir ve daha köklü sağlık sorunlarına yol açabilir. Örneğin tırnak mantarı, batık tırnak, nasır, diyabetik ayak gibi sorunlar, aslında daha ciddi hastalıkların habercisi olabilir” uyarısında bulundu

Haber 2023-10-23 16:25:54

Diyabetik ayak hiperbarik oksijen tedavisi nedir, nasıl yapılır? Diyabetik ayak yaralarında hiperbarik oksijen tedavisi işe yarar mı, kaç seans sürer?

Hiperbarik oksijen tedavisi, medikal tedavi yöntemleri arasında bulunan ve pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Bu tedavi şekline uygun görülen herkese kolay bir şekilde yapılabilir. Diyabetik hastalığına sahip olan kişilerde de etkin olarak tercih edilen bir uygulamadır. Peki, diyabetik ayak hiperbarik oksijen tedavisi nedir, diyabetik ayak yaralarında hiperbarik oksijen tedavisi kaç seans sürer?

Haber 2023-04-20 09:16:15

Tedavi için 3 ülke gezen Kongolu hasta şifayı Türkiye'de buldu

Diyabetik ayak sendromu yüzünden ayaklarında kronik yaralar oluşan Kongolu 80 yaşındaki Matapani'nin ayağı Türkiye'de gördüğü tedavi sayesinde kesilmekten kurtuldu

Yurthaber 2022-08-10 10:39:05

Diyabetik yaraların yanlış tedavisi ölüme neden olabiliyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Uncu: - "Dünyada her 20 saniyede bir diyabet nedeniyle bir kişinin bacağı kesiliyor"

Yurthaber 08-06-22 15:26

Diyabetik ne demek? Diyabetik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türklerin tarihsel sürecine bakıldığında tüm dünyayı etkileyen Kavimler Göçü’nü başlattıkları görülür. Kavimler göçü beraberinde dil etkileşimini de getirmiştir. Türk dilinin farklı kollara ayrılmasına sebep olan olaylardan biri de Kavimler Göçü’dür. Türkçenin farklı kollara ayrılması kelimelerin farklı değişimlere uğramasını sağlamış ve kelime çeşitliliği yaratmıştır. Bu çeşitlilik içinde birbiriyle kökteş olan pek çok kelimenin bilinmemesini doğal hale gelmiştir. Diyabetik kelimesi de Türkçenin kelime çeşitliliğine katkı sağlayan kelimelerden bir tanesidir. Peki, TDK sözlükte X ne demek? Diyabetik TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 17-05-22 20:10

Diyabet hastalarını bekleyen riskler! Dikkat etmezseniz...

En sık görülen ayak yaralarından olan diyabetik ayak yarası alt ekstremite amputasyonuna neden olan faktörlerin en önemlisidir. Bu nedenle, tüm hekimlerin diyabetik ayak komplikasyonlarının erken tanısında ve önlenmesinde önemli bir rolü vardır. Diyabetik ayak amputasyonlarını önlemek için risk faktörlerini ayrıntılı şekilde bilmek, sık olarak rutin muayeneler yapmak ve ayak bakımını sağlamak gerekir.

Haber 03-02-22 14:34

Çorum'da 49 ilden binin üzerinde diyabetik ayak hastasına şifa dağıtıldı

Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabetik Ayak Merkezi Sorumlusu Doç. Dr. Murat Kendirci: - "Ampütasyon oranımız çok düşük. Dünyada ortalama yüzde 25 olan ampütasyon oranı bizde yüzde 4 civarında"

Yurthaber 19-02-21 15:05

Bölgenin ilk Diyabetik Ayak Önleme ve Tedavi Merkezi DÜ’de açıldı

Bölgenin ilk Diyabetik Ayak Önleme ve Tedavi Merkezi Dicle Üniversitesi (DÜ) Hastanesinde açıldı.Güneydoğu Anadolu Bölgesinde ilk Diyabetik Ayak Önleme ve Tedavi Merkezi Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hastanesinde açıldı.

Yurthaber 22-01-21 15:28

Kan şekerindeki ani değişimler göz sinirlerini vuruyor

Kan şekerinde yaşanan ani yükseliş ve düşüşler, gözün görmeyi sağlayan sinir tabakası olan retinadaki damarların etkilenmesiyle diyabetik retinopati hastalığına sebep oluyor.Özellikle 10 yıldan fazla diyabet hastası olan kişilerde diyabetik retinopati görülme sıklığının arttığını belirten Özel Medicana Bursa Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op.

Yurthaber 09-01-21 11:08

Diyabetik retinopati ne demektir?

Diyabetik retinopati, çalışan yetişkin bireyler arasında körlük ve görme bozukluğunun önde gelen nedeni ve aynı zamanda diyabetli kişilerde görme kaybına da neden olan bir hastalıktır. Peki diyabetik retinopati nedir? Belirtisi ve tedavisi nelerdir?

Haber 30-12-20 17:33

Diyabet en çok gözlere hasar veriyor

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabetin bir komplikasyonu olan "diyabetik retinopati", 20-65 yaş arası önlenebilir körlüklerin en önemli sebebi olarak gösteriliyor - Diyabetin uzun yıllar bulunması ve kan şekeri kontrolünün yeterli olmaması, bu komplikasyonun oluşmasında en önemli risk faktörleri olarak yer alıyor - Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Berker: - "Çok zengin bir damar ağı bulunan retina, kronik kan şekeri yüksekliğinden çok etkilenir. Retina damarlarının tıkanması sonucu kan dolaşımı bozulur ve retina hücreleri oksijensiz kalarak ölmeye başlar, göz arkasında kanamalar, sıvı toplanmaları, yırtıklar oluşur. Zamanında önlem alınmazsa bu süreç kalıcı körlükle sonuçlanır"

Yurthaber 12-11-20 11:02

Çorap seçimine dikkat! Ağrıyla ortaya çıkıyor...

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Şükrü Mehmet Turan, Diyabetik Ayak rahatsızlığında hastalarda sinir uçları hasarı ve damar dolaşım problemleri geliştiğini söyledi.

Haber 21-10-20 15:02

Giyilebilir EKG tişörtü ve Basınçlı Diyabetik Ayakkab projeleri finalde

TEKNOFEST’in bu yılki akademik paydaşlarından olan SANKO Üniversitesi’nde öğrencilerin geliştirdiği “Giyilebilir EKG Tişörtü” ve “Basınçlı Diyabetik Ayakkabı” projeleri ilgi topladı.Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen TEKNOFEST’te SANKO Üniversitesi’nin İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık Kategorisi’nde “Giyilebilir EKG Tişörtü” projesiyle “Stajyer Takımı”, “Basınçlı Diyabetik Ayakkabı” projesiyle “Pedifiz Takımı” finalde yarışıyor.

Yurthaber 25-09-20 19:16

SANKO Üniversitesi finale kalan projeleriyle TEKNOFEST 2020’de

TEKNOFEST’in bu yılki akademik paydaşlarından biri olarak festivale katkı sağlayan SANKO Üniversitesi’nde öğrencileri tarafından hazırlanan projelerinin finale kalmasının heyecanı yaşanıyor.Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen TEKNOFEST’te SANKO Üniversitesi’nin İnsanlık Yararına Teknoloji Yarışması Sağlık Kategorisi’nde “Giyilebilir EKG Tişörtü” projesiyle “Stajyer Takımı”, “Basınçlı Diyabetik Ayakkabı” projesiyle “Pedifiz Takımı” finale kaldı.

Yurthaber 25-09-20 10:16

Diyabetlilere ayak yarasına dikkat edin uyarısı

Yara Bakım ve Doku Onarım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tuğbay Tuğ: - "Çoğu kanserlerde yüzde 20-40 olan ölüm oranı, tamir edilemeyecek şekilde hasarlanmış ayak yarası geçirmiş diyabetli hastalarda yüzde 50'lere yükselebiliyor" - "Diyabetli hastaların ayağında açılan yaralar, çok zor tedavi ediliyor. Diyabetik ayak yarası oluşan hastaların yaklaşık yarısının ayağının kesilmesi gerekebiliyor"

Yurthaber 18-08-20 11:22

Vücuttaki sarkmalara estetik cerrahi ile çözüm

Medicana Avcılar Hastanesi Genel Cerrahi (Obezite ve Diyabetik Cerrahi) Uzmanı Op. Dr. Hüseyin Kapu: - "Obezite ameliyatları sonrası bazı hastalarda özellikle bacakların iç kısımlarında ve kollarda sarkma olabiliyor. Bu tip durumlarda sorun cerrahi müdahale ile kolayca giderilebiliyor"

Yurthaber 07-08-20 16:20

Diyabetlilere yeni ayakkabı uyarısı: 2 saatten fazla giymeyin

Her 4 diyabetliden birinin en az 1 kez diyabetik ayak yarası ile karşılaştığına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun önce ayak parmağı sonra ayak ve bacak kaybı, hatta yaşam kaybına kadar giden bir tablo ile sonuçlanabildiğini söyledi.

Haber 20-07-20 17:29

Kovid-19 diyabet hastalarında daha ağır seyrediyor

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Öğretim Üyesi ve Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mazhar Müslüm Tuna, diyabet hastalarının yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanma riskinin normal popülasyona benzer olduğunu ancak hastalığın ağır seyrettiğini belirterek, "Bu kişilerin hastaneye yatış gereksinimi, yoğun bakım ihtiyacı ve mortaliteleri (ölüm hızı) diyabetik olmayan bireylerden daha yüksektir" dedi.

Haber 27-03-20 13:45

Diyabetik ayak hastası kadın ozon ve larva tedavisiyle sağlığına kavuştu

Düzce'de ayağında çıkan yara sonucu yürüyemez hale gelen diyabet hastası Nermin Genç, DÜ bünyesinde kurulan geleneksel ve tamamlayıcı tıp merkezinde yaklaşık 1,5 yıl süren ozon ve larva tedavisiyle yeniden ayağa kalktı - GETAT Merkez Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya: - "Hastamızın normalde ayağı kesilecekti. Buna karar verilmiş ve ameliyata alınmak için gün belirlenmişti. Bu tedavi yöntemlerini denedik ve ayağını uzun süren bir tedavi süreci sonrası kurtardık" - Nermin Genç: - "Gittiğimiz her yerde ayağın kesilecek denildi. Umudumu yitirmiştim. Hocamdan Allah razı olsun, tedaviye başladı. Zor bir süreç oldu ama yaram iyileştikçe umudumu yerine geldi. Yeniden ayağa kalktım"

Yurthaber 09-03-20 11:05

Obezite tedavisi ölüm oranlarını düşürüyor

10 kilogram kayıp ile tüm nedenlere bağlı ölüm riskinde yüzde 20, diyabetik hastalarda kan şekerinde yüzde 50, kan basıncında 20 mmHg, kolesterol düzeyinde yüzde 10, trigliserid düzeyinde yüzde 30 düşüş sağlanabileceğini söyleyen Klinik Endokrinoloji ve Diyabet Derneği Başkanı Prof. Dr. Mustafa Araz, konu ile ilgili bilgi verdi.

Haber 04-03-20 15:27

Diyabet okulu eğitimi düzenlendi

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi gören ve takipleri devam eden diyabetik hasta ve hasta yakınlarına yönelik diyabet eğitimi düzenlendi.Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen ve iki gün süren eğitimde diyabet hastalarına birinci gün, Endokrin Uzmanı Dr.

Yurthaber 24-02-20 15:52

Diyabetik Nefropati hakkında bilgiler

Nefroloji Uzmanı Doç.

Haber 20-01-20 11:37

Uzmanlar 14. Ulusal Yara Kongresi'nde diyabetli hastaları uyardı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuğbay Tuğ: - "Diyabetli hastaların yaklaşık yarısı, ayak yarası nedeniyle ayağını kaybediyor. Bir organını kaybeden hastaların ölüm oranı çoğu öldürücü kanserlerin sebep olduğu ölüm oranlarından çok daha yüksek, üç yıl içinde yüzde 50'si hayatını kaybediyor" - Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Diyabetik Ayak İnfeksiyonları Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. M. Bülent Ertuğrul: - "Diyabetik ayak sorunu doğru tedavi edilmediğinde hastalar önce uzuvlarını sonra da hayatlarını kaybedebiliyorlar" - Kongrede, toplumda farkındalık oluşturmayı hedefleyen "Ayağına İyi Bak" projesi tanıtıldı

Trend 15-12-19 14:26

Diyabet eğitimi düzenlendi

Tedavi gören ve takipleri devam eden Diyabetik hasta ve hasta yakınlarına yönelik Diyabet Eğitimi düzenlendi.Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi konferans salonunda düzenlenen ve üç gün süren eğitimde diyabet hastalarına, eğitimden sonra diploma verildi.Birinci gün, Endokrin Uzmanı Dr.

Yurthaber 09-12-19 14:27

Çaşır bitkisinden diyabetik yaraları için krem ve sprey ürettiler

ATATÜRK Üniversitesi’nde akademisyenler, kentte yüksek rakımlarda yetişen çaşır bitkisinden diyabet yaralarını iyileştiren krem ve sprey üretti.

Haber 01-12-19 10:34

Çaşır bitkisinden diyabetik yaraları için krem ve sprey ürettiler

ATATÜRK Üniversitesi’nde akademisyenler, kentte yüksek rakımlarda yetişen çaşır bitkisinden diyabet yaralarını iyileştiren krem ve sprey üretti.

Haber 01-12-19 09:39

Diyabetik ayaklara ağrısız çözüm

Diyabetik ayak sendromu alt baldırlardaki kan dolaşımında farklı safhalardaki düzensizlikler, enfeksiyon, ayaktaki derin dokulardaki ülser yaraları ve sinirlerin hasar görmesi olarak tanımlanır.

Trend 22-11-19 13:40

Atatürk Üniversitesinden akademisyenler çaşırdan krem üretti

Erzurum'da akademisyenler, yüksek rakımlı yaylalarda yetişen çaşır bitkisinden, diyabetik yaraların tedavisinde kullanılması amacıyla krem hazırladı - Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Memnune Şengül: - "Çaşırın diyabet tedavisinde kullanılan ilaç veya kremi bulunmamaktır. Bu çalışma bu açıdan ilk olacaktır"

Trend 15-11-19 11:11

Ayağı vuran ayakkabı giymekten ve pedikürden kaçının

Diyabetik ayak rahatsızlığının diyabet hastalarının yüzde 10’unda görüldüğünü belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Parmaksızoğlu, yara açılmaması için yapılması gerekenler konusunda önerilerde bulundu: “Ayağınızı sıkan, sert ve burnu sivri ayakkabı giymeyin, her gün ılık su ile yıkayıp bakım yapın.”

Kadin 14-11-19 13:50

‘Diyabet hastalarının 3’te 1'inde diyabetik ayak yarası var’

HALK arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet hastasının sayısının yaklaşık olarak 11 milyon olduğu tahmin edilirken, uzmanlar bu hastaların en büyük sorunlarından bir tanesinin ayak yaraları olduğu konusunda uyarıyor.

Trend 13-11-19 17:45

Diyabet uzuv kayıplarına neden olabiliyor

Prof. Dr. Ertuğrul Taşan: - "Diyabet hastalığının en önemli risklerinden biri ise diyabetik ayak yarası. Ayağın ya da bacağın ampütasyonuna (iyileşmesi olanaksız görülen bir organı kesme) kadar ilerleyebilen diyabetik ayak yarasında en ufak bir kızarıklık bile önemli"

Yurthaber 13-11-19 10:20

400 bin diyabetliden 8 bini organ kaybı yaşıyor

Türkiye’de her yıl 400 bin kişide diyabetik ayak yarasına rastlanılıyor ve bunlardan en az 8 bini organ kaybı yaşıyor.

Trend 04-11-19 11:44

Bebek sahibi olmak isteyen diyabetik kadınlara uyarılar

İnsülinin eksikliği veya etkisizliği sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olan diyabet, bebek sahibi olmak isteyen aileler için pek çok soru işaretini beraberinde akla getiriyor.

Kadin 05-09-19 11:52

Bebek sahibi olmak isteyen diyabetik kadınlara uyarılar

İnsülinin eksikliği veya etkisizliği sonucu ortaya çıkan bir rahatsızlık olan diyabet, bebek sahibi olmak isteyen aileler için pek çok soru işaretini beraberinde akla getiriyor.Diyabet yani şeker hastalığı olan kadınların gebelik öncesi ve gebelik esnasında alınacak tedbirler ve yakın takip ile sağlıklı bir doğum yapmasının mümkün olduğunu açıklayan Medicana International Ankara Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı ve Perinatoloji Yandal Uzmanı Doç.

Haber 05-09-19 10:36

Diyabetli çocuklar kampta buluştu

27. Diyabetik Çocuklar Kampı'nda 9-18 yaş arasındaki 102 çocuk, sosyal, kültürel ve sportif etkinliklerin yanı sıra temel diyabet bakımı ve tedavisiyle ilgili teorik dersler aldı

Haber 03-08-19 11:09

3. Kıbrıs Diyabetik Çocuk ve Gençlik Kampı Lapta’da düzenlenecek

Tip1 diyabet hastası çocuk ve gençlerin diyabetli yaşam konusundaki olası bilgi eksikliklerine, uygulama güçlüklerine ve psikososyal sorunlarına eğilmeyi amaçlayan Kıbrıs Diyabetik Çocuklar Kampı’nın üçüncüsü Lapta’da düzenlenecek.Girne Üniversitesi Tıp Fakültesi, Yakın Doğu Üniversitesi Tıp Fakültesi, Dr.

Haber 18-06-19 15:20

Diyabetik ayak, kanserden daha tehlikeli

GAZİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.

Haber 06-06-19 12:16

Diyabetik ayak, kanserden daha tehlikeli

GAZİ Üniversitesi Tıp Fakültesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Doç.

Haber 06-06-19 11:31

Diyabetik Ayakta Güncel Yaklaşımlar Sempozyumu

Samsun’da "Diyabetik Ayakta Güncel Yaklaşımlar" başlıklı sempozyum düzenlendi.VM Medical Park Samsun Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Kliniğinden Dr.

Yurthaber 23-05-19 15:20

Diyabet hastaları iftara yakın egzersiz yapmamalı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı: - "Diyabetik hastalar oruç tutarken günlük fiziksel aktivitelerini sürdürebilir, ancak iftara yakın zamanlarda egzersiz yapmamaları ve fazla terlememeleri gerekiyor"

Yurthaber 20-05-19 15:06

Diyabet hastaları iftara yakın egzersiz yapmamalı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Mehmet Fatih Kılıçlı: - "Diyabetik hastalar oruç tutarken günlük fiziksel aktivitelerini sürdürebilir, ancak iftara yakın zamanlarda egzersiz yapmamaları ve fazla terlememeleri gerekiyor"

Haber 20-05-19 15:03

Türk stentleri Paris'te sergilenecek

Sağlık sektörüne yönelik yatırımıyla "süper teşvik" kapsamında desteklenen Alvimedica, ürettiği diyabetik ilaç salımlı stentlerini, EuroPCR 2019'da tanıtacak - Alvimedica Yönetim Kurulu Başkanı Leyla Alaton: - "Yüzde 100 Türk sermayeli ilk ve tek yerli stent ve kateter üreticisi olarak Alvimedica'nın geliştirdiği, özellikle diyabetik hastalarda çok daha iyi çalışan ve yaşam kalitesini yükselten Cre8 ilaçlı stent medikal pazarda ilgi görmeye devam ediyor"

Finans 18-05-19 11:04

Diyabetik ayak tedavisinde minimal invaziv cerrahi yöntemleri

Şeker hastalarının ayaklarında oluşan küçük yaralar ve nasırlar dikkat edilmezse damar iltihaplarına neden oluyor. Diyabetik Ayak denilen bu iltihaplar kısa sürede kangrene dönüşüyor ve uzuv kayıplarına neden olabiliyor. Bu gibi durumlarda erken tanı ve zamanında doğru müdahale sadece uzuv kayıplarının önüne geçmekle kalmıyor aynı zamanda hayat kurtarıyor. Konu ile ilgili ayrıntıları Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yusuf Kalko anlattı.

Trend 17-05-19 13:44

Diyabetik ayak tedavisinde dünya ile yarışan merkez

Diyabetik ayak tedavisinde Türkiye’nin en büyük merkezlerinden birisi olan Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabetik Ayak Merkezi, uzuv kaybetme tehlikesi bulunan hastalara hem umut hem de şifa dağıtıyor.2016 yılında hizmete açılan ve 28 yatak kapasitesine sahip merkezde Türkiye’nin yanı sıra Türki cumhuriyetlerinden gelen hastalarda şifa buluyor.

Haber 15-05-19 09:09

HUZUR VE BEREKET AYI RAMAZAN - Uzmanlardan diyabet hastalarına oruç uyarısı

Uzmanlar, oruç tutmaya karar veren diyabetli kişilerin ramazandan 1-2 ay önce sağlık profesyonelleri tarafından risk değerlendirmesinin yapılması gerektiğine dikkati çekiyor - Oruç tutmasında sakınca görülmeyen hastanın tedavisinin uygun şekilde düzenlenmesi gerektiğine işaret eden uzmanlar, bu konuda hekim tavsiyesinin öneminin altını çiziyor - Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Seda Sancak: - "Oruç tutmasında sakınca bulunmayan diyabetik bireylerin oruç sırasında doktor ve diyetisyen yardımıyla günlük kalori miktarı ayarlanmış ve ramazan ayına göre güncellenmiş bir beslenme programı uygulaması gerekmektedir" - "Özellikle tip 1, insülin kullanan tip 2, diyabetleri kötü kontrol altında olan, kan şekerleri çok yüksek veya çok düşük seyreden kişilerin oruç tutmaları önerilmemektedir. Bu kişilerin oruç tutmaları sakıncalı olabilir" - Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Selda Çelik: - "Oruç tutmaya karar veren diyabetlinin mutlaka ramazan ayından 1-2 ay öncesinde sağlık profesyonelleri tarafından risk değerlendirmesi yapılarak risk grubuna göre önerilerde bulunulması son derece önemlidir. Risk değerlendirmesi yapıldıktan sonra oruç tutması uygun olan diyabetlinin tedavisi tekrar uygun bir şekilde düzenlenmeli, ramazan ile ilgili diyabet eğitimi planlanmalıdır"

Haber 03-05-19 11:40

Kadir Mısıroğlu yoğun bakımda

Tarihçi Kadir Mısıroğlu, bir süredir devam eden diyabetik şeker rahatsızlığı nedeniyle İstanbul’daki özel bir hastanede yoğun bakıma alındı.Osmanlılar İlim ve İrfan Vakfı Genel Sekreteri Ali İhsan Bahadır, İstanbul’daki özel bir hastanede yoğun bakıma alınan 86 yaşındaki Tarihçi Kadir Mısıroğlu’nun son durumu hakkında İHA’ya konuştu.

Haber 16-04-19 11:55

Dünyada nadir, Türkiye’de ilk kez görülen hastalık başarılı bir ameliyatla tedavi edildi

Doğuştan; dünyada nadir, ülkemizde ise ilk kez görülen prolidaz enzim eksikliği hastası olan genç kız, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başarılı bir ameliyat ve tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.Her iki ayağında çıkan ve bir türlü iyileşemeyen yaralardan dolayı 8 yıldır yürümekte güçlük çektiği için tekerlik sandalyede yaşamını idame ettirmeye çalışan 25 yaşındaki Büşra Melike Kısaç, Diyabetik Ayak ve Kronik Yara Kliniği’nde yaklaşık 1.5 aydır gördüğü tedavinin ardından kendi derisinden yapılan cilt nakliyle şimdi yeniden adım atarak, yürümenin mutluluğunu yaşıyor.Edinilen bilgilere göre, Büşra Melike Kısaç adlı genç kız doğuştan prolidaz enzim eksikliği rahatsızlığıyla dünyaya geldi.

Haber 08-04-19 09:07

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesinden bilimsel etkinlik

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi ev sahipliğinde “Oftalmolojide Güncel Pratik Yaklaşımlar, Tanı ve Tedavide Ne Yapıyorum?” konulu bilimsel toplantı düzenlenecek.SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi’nde 2 Mart 2019 tarihinde saat 16.00’da başlayacak toplantıya, Gaziantep ve çevre illerden göz hastalıkları uzmanları katılacak.“Diyabetik Makula Ödemi” konulu ilk oturumda SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’ndan Doç.

Yurthaber 27-02-19 13:50