Diyaliz Haberleri

Aman dikkat sakın tüketmeyin! Bayıla bayıla yiyoruz fakat zararları saymakla bitmiyor

Uzmanlar bazı gıdaların sık ve düzenli tüketildikleri takdirde çeşitli hastalıklara yol açabileceklerini belirtiyor. Özellikle bu besinlerden biri böbrekleri bitirme noktasına kadar getirip hastanın diyaliz tedavisi görmesine neden oluyor. İşte. uzmanların dikkat çekip uyardığı o besin...

Haber 04-10-2023 13:07

Hastanenin otoparkında hemşire diyaliz hastasıyla cinsel ilişkiye girdi! Hastası kalp krizi geçirince yakalanmamak için ambulans çağırmadı

İngiltere’de Penelope Williams isimli bir hemşire çalıştığı hastanenin otoparkında diyaliz hastasıyla cinsel ilişkiye girdi. Yaklaşık 1 yıldır birlikte olan hemşire ve hastasının yakınlaştığı anlarda ismi açıklanmayan diyaliz hastası kalp krizi geçirdi. Hemşire ise ilişkilerinin ifşa edilmemesi için ambulans çağırmayı reddedince hasta feci şekilde hayatını kaybetti.

Trend 04-07-2023 15:29

Tekirdağ'da diyaliz merkezinde çıkan yangın söndürüldü

Yangın nedeniyle bazı hastalar tahliye edildi

Yurthaber 04-10-2022 16:01

Diyaliz mezunları ne iş yapar? Diyaliz (MYO) bölümü mezunları iş imkanları nelerdir, nerelerde çalışır?

Diyaliz (MYO) bölümü, sağlık sektöründe iş hayatına başlamak isteyenlerin dikkatle araştırdığı bölümlerden birisidir. Ülkemizde ve dünyada binlerce insan böbrek yetmezliği yaşamaktadır. Diyaliz Bölümü; yaşanılan bu sorunun giderilmesi için geliştirilen diyaliz aletlerini kullanabilecek, alanlarında yetkin kişilerin eğitim gördüğü bir bölümdür. Eğitim süresi 2 yıl olan Diyaliz (MYO) bölümü dersleri nelerdir, Diyaliz (MYO) mezunları ne iş yapar?

Egitim 26-07-2022 17:57

Diyaliz

Diyaliz Hakkındaki Haberler Mynet'te. Diyaliz Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Sel bölgesindeki diyaliz hastaları hastaneye helikopterle ulaştırılıyor

Sel bölgesindeki diyaliz hastaları hastaneye helikopterle ulaştırılıyor

Yurthaber 28-06-2022 19:11

Diyaliz merkezinde kendini yakmaya çalıştı! Pet şişedeki benzini döktü ve...

Bağcılar'da diyaliz merkezinde darp edildiğini iddia eden bir adam, kendisi yakmaya kalkıştı. Pet şişedeki benzini üzerine döken adam, elindeki kağıtları uzattığı sırada polis ekipleri tarafından yakalandı.

Haber 16-06-2022 19:02

Hastanede büyük skandal! Diyaliz sırasında sedyeden düşüp hayatını kaybetti

Adana'da Tevfik Canbolat (82) diyaliz tedavisi için ambulans eşliğinde evinden hastaneye getirildi. Canbolat, iddiaya göre tedavi sırasında sedyeden düşerek hayatını kaybetti. Olaya ilişkin soruşturma başlatılırken Adli Tıp Kurumu'ndan gelen raporda da Canbolat'ın kafa travmasına bağlı gerçekleşen beyin kanaması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. Bunun üzerine Canbolat'ın ailesi Sağlık Bakanlığı'na 2 milyon liralık tazminat davası açtı.

Haber 13-12-2021 17:59

Yalova'da organ nakli süreci geçirenler yaşadıklarını anlattı

Nakil sırasında bekleyen böbrek hastası Faruk Kolin: - "Böbreklerim tekrar çalışmaya başlarsa yapacağım ilk iş organ bağışı yapmak olacak" - Annesinin böbreğiyle hayata tutunan Seher Uygun: - "Yoğurt, su, çorba hep kısıtlı tüketebiliyordum. Fazla yediğim zaman diyalizde fazla sıvı çekiliyordu. Bu defa da halsiz, yorgun oluyordum. Nakil olduktan sonra hepsini yiyebiliyorum"

Yurthaber 08-11-2021 12:20

Türk Böbrek Vakfı Başkanı Timur Erk'ten böbrek bağışı çağrısı:

"Eskiden diyalize bağlanan hasta sayısında yılda yüzde 6-7 artış vardı. Şimdi onu yüzde 2'lere düşürdük. Devletin bu konuda tutumu, sağlık politikası gayet iyi. Hatta 'Avrupa'daki hastanelerle, diyaliz merkezleriyle boy ölçüşüyoruz' diyebiliriz. Yeter ki böbrek nakilleri sayılarımız biraz daha artsın" - "Eğer bir ülkede yaklaşık 23 bin kişi böbrek nakli bekliyorsa ve nakiller 3 bin 800, 4 binlerdeyse, sıkıntı var demektir"

Yurthaber 20-10-2021 11:08

Kırklareli'nde diyaliz hastalarını taşıyan minibüs devrildi, 7 kişi yaralandı

Kırklareli'nde diyaliz hastalarını taşıyan minibüs devrildi, 7 kişi yaralandı

Yurthaber 14-10-2021 10:50

Türkiye'de 30 bin hemodiyaliz hastası

Türkiye'de, yaklaşık 30 bin kronik böbrek yetmezliği hastası, haftanın 3 günü diyaliz cihazına bağlı olarak 'bir gün böbrek nakli olabilmek umuduyla' yaşamını sürdürmeye çalışıyor. Ancak bu hastaların yılda, sadece 500'ü bu imkana kavuşuyor.

Haber 15-01-2005 12:46

Karından diyalizle evde tedavi

Böbrek yetmezliği olan hastalar, "karından diyaliz" adı verilen yöntem sayesinde evlerinde tedavi olarak, hastanelerde saatlerce diyaliz makinesine bağlanmaktan kurtuluyor.

Haber 30-11-1999 00:00