Diyanet Isleri Baskani Prof Dr Ali Erbas Haberleri

Trakya'yı bekleyen Ganos Fayı tehlikesi! Marmara’dan Saros’a kadar uzanıyor! Deprem sessizliği 100 yılı aştı…

Marmara’yı bekleyen deprem tehlikesinde gündeme yeni bir fay hattı daha geldi. Marmara ve Saros Körfezi arasında uzanan fay hattındaki olası bir depremin Tekirdağ ve Edirne'nin güneyi açısından risk oluşturabileceği belirtiliyor. Prof. Dr. Mehmet Ali Kaya Ganos fayı ile ilgili yaptığı açıklamada "1912 yılında olan ilk deprem 7,3 büyüklüğünde ve 1 ay kadar sonra olan ikinci deprem de 6,8. Bu büyüklükte depremler hem Marmara hem de Saros kıyılarındaki yerleşim birimlerini tehdit edebilir" dedi.

Haber 2024-03-13 17:56:05

Hitit Üniversitesinin Bilim ve Teknoloji Festivali 8 Mart'ta başlayacak

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, 8-9 Mart'ta düzenlenecek "Bilim ve Teknoloji Festivali" ile bir fikri olanı patentle, patenti de üreticiyle buluşturarak yerelde girişimcilik kültürünü geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Yurthaber 2024-03-06 13:51:14

Bu 16 ilde yaşayanlar dikkat! Uyarılar peş peşe geliyor... Uzman isim açıkladı: 50 santim kar, aşırı yağış, kuvvetli fırtına ve çamur

Bir süredir olduğu gibi Mart ayının ilk günlerinde de sıcak havalar etkili oluyor. Fakat bu durum değişiyor. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yarın için aşırı yağış ve kuvvetli fırtına uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından 16 ile turuncu ve sarı kodlu meteorolojik uyarı yapılırken, Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise bölge vererek 50 santimden fazla kar uyarısında bulundu. Uzman isim ayrıca İstanbul için kar ihtimalini de değerlendirdi. İşte tüm merak edilenler!

Haber 2024-03-04 16:17:30

CHP'nin İstanbul'un Esenyurt ve Güngören ilçelerindeki belediye başkan adayları değişti!

Cumhuriyet Halk Partisi'nin İstanbul'un Esenyurt ve Güngören ilçelerindeki belediye başkan adayları değişti. CHP'den yapılan açıklamada, Ali Gökmen ve Temel Akkoçlar'ın sağlık sorunları nedeniyle adaylıktan çekildiği belirtildi. Esenyurt'ta Prof. Dr. Ahmet Özer'in, Güngören de ise Yüksel Yalçın'ın Özgür Özel tarafından aday olarak atandığı bildirildi.

Haber 2024-02-19 20:38:05

ÖSYM sınavlarında yapay zeka dönemi! Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren haberi Başkan Ersoy duyurdu... Soruları yapay zeka üretecek

ÖSYM'den sınav soruları ve değerlendirilmesiyile ilgili yeni bir karar geldi. Milyonlarca öğrenci ve öğretmeni ilgilendiren kararı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy duyurdu. Bundan sonraki dönemlerde yapay zekayı aktif şekilde kullanmayı hedeflediklerini belirten Ersoy, "Yapay zeka ile soru üreteceğiz, değerlendirmeler yapacağız ve bu alanda çok önemli bir başlangıç olacak" diye konuştu.

Egitim 13-02-24 09:56

Diyanet İşleri Başkanı'nı hedef almıştı! Volkan Konak'tan gündem olan paylaşım: Siyasi partiler...

Son olarak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı hedef alarak sert ifadeler kullanmasıyla gündeme gelen Volkan Konak'tan flaş bir açıklama geldi. Volkan Konak "Vefasız ve sevgisiz bu siyaset korosunda şarkı söylemem" diyerek bakın ne paylaştı.

Magazin 29-01-24 10:10

Bu bir ihbardır diyen Özgür Demirtaş dolandırıcılara karşı herkesi uyardı: Yatırım tavsiyesi veren hiçbir girişimim yok

Sosyal medyadaki paylaşımlarıyla sık sık gündem olan ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, kendi adının kullanılarak sms yoluyla dolandırıcılık yapan kişilere karşı takipçilerini uyardı. Paylaşımında "Bu bir ihbardır" yazan Demirtaş, sms'lerin ekran görüntülerini de paylaşarak hem Emniyet Genel Müdürlüğü hem de İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın hesaplarını da etiketledi. Demirtaş "Sakın kanmayın. Benim yatırım tavsiyesi veren hiçbir girişimim yok" dedi.

Finans 02-01-24 20:55

Volkan Konak'tan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a sert ifadeler! Atatürk’ün kurduğu diyanetin...

Cuma Hutbesi’nde yılbaşı kutlamalarına dair yer alan ifadeler şarkıcı Volkan Konak'ı kızdırdı. Volkan Konak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı hedef alarak "Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum" dedi.

Magazin 02-01-24 13:41

Uzmanlardan depremle ilgili ilk yorum! Büyük bir depremin habercisi mi?

Bursa'nın Gemlik ilçesinde meydana gelen ve İstanbul, Kocaeli ve Sakarya'da da hissedilen 5,1 büyüklüğündeki deprem sonrasında uzmanlardan ilk yorumlar geldi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Okan Tüysüz, Şener Üşümezsoy, Ali Koçyiğit ve Ali Koçak'tan depremin öncü bir deprem olup olmadığı sorusuna yanıt verdi.

Haber 04-12-23 11:18

Atatürk Üniversitesi’nin paydaşı olduğu Gençlik Zirvesi 8 Ekim’de Erzurum’da

Türkiye Gençlik STK’ları Platformu (TGSP) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Ustaosmanoğlu ve beraberindeki heyet, Erzurum’da düzenlemeyi planladıkları etkinlik çerçevesinde Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı ziyaret etti.

Yurthaber 14-09-23 15:57

ÖSYM Başkanı Ersoy'dan açıklama geldi: Tüm Türkiye’ye e-Sınav’ı yayacağız

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'dan e-Sınav açıklaması geldi. Şuan Türkiye’nin 4 bölgesinde e-Sınav yapılabildiğini belirterek, "Hedefimiz şu anda 4 bölgede olan bu sınavları inşallah Türkiye'nin tüm bölgelerinde yapmak ve sınav kapasitemizi öncelikle 10 bin aday şeklinde oluşturmak. Bundan da nihai hedefimiz kağıt tabanlı sınavdan bilgisayar tabanlı sınava geçmek. Tüm Türkiye’ye bu e-Sınav’ı yayacağız" dedi.

Haber 09-09-23 16:32

Babacan Cumhurbaşkanı'na gönderdim dedi, deprem uzmanı Görür umutlandığını söyledi

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın YouTube kanalına konuk olan İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, programda depremle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. DEVA Partisi lideri Babacan, deprem ilgili yaptıkları hazırlıkları hükümete gönderdiğini belirtirken Görür de "Umutlarım arttı" diye konuştu.

Haber 24-08-23 15:53

'Yıllardır önemli bir noktayı göz ardı etmişiz' diyerek açıkladı: Çok daha düşük maliyetle... Depreme karşı o uyarıyı yaptılar

Uzmanlar, ülke genelinde riskli olduğu belirtilen 6,5 milyon konutun depreme karşı güçlendirilmesi veya dönüştürülmesi için geç kalınmaması noktasında vatandaşları uyarıyor. DEGÜDER Başkanı Sinan Türkkan "Şiddetli bir depremde hasar alması beklenen bu konutların 5 milyonu güçlendirmeyle kurtarılabilir" dedi. Prof. Dr. Ali Hepşen de "Yıllardır önemli bir noktayı göz ardı etmişiz. Güçlendirme teknik bir konu olmakla birlikte, yıkıp yeniden yapmanın 3'te bir maliyetinde" ifadelerini kullandı.

Finans 17-08-23 11:52

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın o sözlerine Oğuzhan Uğur'dan imalı yanıt

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın "Sokak röportajında salavat getiremeyen gencin vebali kimin üzerine?" sözleri gündem oldu. Deprem sonrası adından söz ettiren Oğuzhan Uğur ise bu sözlere verdiği imalı yanıtla dikkat çekti.

Magazin 03-08-23 13:37

Türk bilim insanları keşfetti! Bursa'daki çayda yaşayan o balık türünün sindirim sisteminde bulundu... Literatüre Allocreadium Bursensis olarak geçti

Türk bilim insanları yeni bir parazit türü keşfetti. Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Veteriner Fakültesi Su Ürünleri Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Aydoğdu ve ekibi tarafından Misi Çayı olarak da bilinen Nilüfer Çayı'nda keşfedilerek yeni bir helmint parazit türü bilim literatürüne kazandırıldı. Endemik bir balık türünün sindirim sisteminde keşfedilen parazitin ismi literatüre "Allocreadium Bursensis" olarak geçti.

Haber 07-07-23 12:55

Erkeğini yemesi ile biliniyor! 'Yamyam' çekirge Mardin'de görüntülendi: Soyu tehlike altında...

Doğada nadir olarak 1000 rakımın üzerindeki yerlerde görülen yamyam tombul çekirge (Bradyporus), Mardin'in Midyat ilçesinde görüntülendi. Dicle Üniversitesi'nden Prof. Dr. Ali Satar, yumurtasını daha kaliteli hale getirmek için erkeğini yemeleri ile bilinen yamyam tombul çekirgenin soyunun tehlike altında olduğunu, bu türe zarar verilmemesi gerektiğini söyledi.

Haber 02-07-23 11:02

SON DAKİKA | ÖSYM'den DGS kararı! Deprem bölgesindekilerden ücret alınmayacak

Son dakika haberi: Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesindeki adaylardan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) başvuru ücreti alınmayacağını bildirdi.

Egitim 29-05-23 14:36

KPSS BAŞVURU ÜCRETİ 2023: KPSS başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? KPSS sınav ücret hangi bankaya yatırılır? ÖSYM açıkladı

KPSS başvuru ücreti merak konusu oldu. KPSS lisans oturumları için başvurular alınmaya başlandı. Öte yandan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, deprem bölgesinde ikamet eden veya 6 Şubat 2023 tarihli depremde bu il/ilçede ikamet etmekte olan adaylardan KPSS’de katılacakları oturumlar için sınav ve başvuru hizmeti ücreti almayacaklarını belirtti. Peki, KPSS başvuru ücreti ne kadar, kaç TL? KPSS sınav ücret hangi bankaya yatırılır?

Finans 17-05-23 07:45

KPSS BAŞVURU ücreti alınmayacak mı? KPSS başvuru ve sınav ücreti bu yıl ne kadar, kaç TL? ÖSYM'den deprem bölgesi için karar!

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy KPSS sınav ve başvuru ücreti ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Yapılan açıklamaya göre; Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa, Sivas-Gürün il/ilçesinde yaşayan ve sınava girmek isteyen vatandaşlardan ücret alınmayacak. İşte KPSS başvurularına ilişkin yapılan açıklamanın detayları...

Egitim 16-05-23 16:22

Balıkesir'de TDV Kitap Evi açıldı

Balıkesir'de, İl Müftülüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) tarafından hizmete sunulan TDV Kitap Evi, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Vali Hasan Şıldak'ın katılımıyla açıldı.

Yurthaber 02-05-23 07:36

SON DAKİKA | ÖSYM'den deprem bölgesindeki 4 il için yeni sınav kararı! YKS yapılacak

Son dakika haberi: ÖSYM Başkanlığı, depremin etkilediği illerden Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman’da tekrar sınav yapma kararı aldı. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) Hatay, Malatya, Kahramanmaraş ve Adıyaman'da da yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Haber 30-03-23 10:40

KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS ne zaman yapılacak, hangi tarihte? 2023 ÖSYM sınav ve başvuru takvimi

KPSS başvurularının ne zaman başlayacağı lisans ve ön lisans mezunu vatandaşlar tarafından merak konusu oldu. Bilindiği üzere, Kamu bünyesinde görev almak isteyenlerin merakla beklediği sınav tarihleri ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy tarafından açıklanmıştı. Peki, KPSS başvuruları ne zaman başlayacak? KPSS ne zaman yapılacak, hangi tarihte? İşte, 2023 ÖSYM sınav ve başvuru takvimi...

Egitim 20-03-23 14:07

KPSS'ye kaç gün kaldı, sınav tarihi ne? 2023 KPSS başvuruları başladı mı? ÖSYM aday işlemleri ekranı

2023 KPSS'ye kaç gün kaldığı araştırılıyor. KPSS 2023 sınav takvimi heyecanla bekleniyordu. Kamu kurumlarında çalışmak isteyenlerin merakla beklediği tarihleri ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy açıkladı. Peki KPSS'ye kaç gün kaldı, sınav tarihi ne? 2023 KPSS başvuruları başladı mı? İşte ÖSYM aday işlemleri ekranı...

Egitim 12-03-23 00:15

KPSS 2023 sınav takvimi belli oldu! KPSS lisans, ön lisans sınavları ne zaman, başvurular başladı mı?

KPSS 2023 sınav takvimi heyecanla bekleniyordu. Kamu bünyesinde görev almak isteyenlerin merakla beklediği tarihleri ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy açıkladı. Yapılan açıklamaya göre KPSS 2023 sınav takvimi belli oldu. Peki, KPSS lisans, ön lisans sınavları ne zaman, başvurular başladı mı? İşte konu hakkında ayrıntılı bilgiler...

Egitim 08-03-23 12:54

ÖSYM Başkanı duyurdu! Ek başvurulardan ücret alınmayacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Koordinatörleri Değerlendirme Toplantısı, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un katılımıyla gerçekleştirildi. Prof. Dr. Ersoy, "Ek başvurulardan alınan yüzde 50 ek ücreti, yönetim kurulu olarak deprem dolayısıyla kaldırdık" dedi.

Egitim 28-02-23 18:58

Olası Marmara depreminde İstanbul'u bekleyen senaryo! Kuruluşlarla paylaşıldı: En az 100 bin yaralı olacak! 6 saatte...

Kahramanmaraş depremi sonrası gözlerin çevrildiği İstanbul'da olası depreme karşı 'acil müdahale' senaryosu oluşturuldu. Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü tarafından hazırlanan senaryo ilgili kuruluşlarla paylaşıldı. Savunma Sağlık Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Uzar, açıklamasında "Olası İstanbul depreminde en az 100 bin yaralının olacağı belirtiliyor" derken afet zamanında en ideal hastanelerin nerede olacağını ve '6 saat' 'detayını anlattı.

Haber 24-02-23 13:20

Profesörün 'Deprem veya binalar değil Allah öldürür' paylaşımı olay yarattı! Ali İhsan Göker hakkında soruşturma başladı

Türkiye, Kahramanmaraş'taki iki büyük depremin ardından yardım için adeta seferberlik ilan ederken, sosyal medyada bir profesörün yaptığı açıklama gündem yarattı. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali İhsan Göker'in "Deprem veya binalar öldürmez, Allah öldürür. O da eceli geleni" paylaşımını gören inanamadı. Olay yaratan paylaşımların ardından Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi'nce Prof. Dr. Göker hakkında idari soruşturma başlatıldığı duyuruldu.

Haber 08-02-23 12:06

Deprem bölgelerindeki vatandaşlar camilerde kalabilecek

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, deprem bölgesinde evlerine dönemeyen vatandaşların il müftülükleri ve din görevlilerinin rehberliğinde uygun olan camilerde diledikleri kadar kalabileceklerini bildirdi.

Yurthaber 06-02-23 07:39

MHUY sınavı ne zaman, saat kaçta? Kaç dakika sürecek? ÖSYM MHUY sınav giriş belgesi alma ekranı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı Özel Yarışma Sınavı (2022-MHUY) bugün (18 Aralık) düzenleniyor. Ankara'da gerçekleştirilecek olan 2022-MHUY sınavı hakkında, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy açıklama yaptı. Peki MHUY sınavı ne zaman, saat kaçta? Kaç dakika sürecek? İşte ÖSYM MHUY sınav giriş belgesi alma ekranı!

Egitim 18-12-22 09:36

Dicle Üniversitesi kampüsünde görüntülendi! Nesli tehlike altında...

Dicle Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar, eğitim kampüsü içerisinde nesli tehlike altında olan yaban kedisini görüntüledi. Satar, "Daha önce de belki gelmiş ve alışmıştır ama biz ilk kez bunu görüyoruz." dedi.

Haber 01-12-22 17:04

Özgür Demirtaş’tan çok konuşulacak CHP sözleri! Kadrodaki isimleri görünce öve öve bitiremedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta açıklayacağı 'Kalkınma Planı'nı hazırlayan kadronun içinde dünyaca ünlü Türk ekonomist Daron Acemoğlu’nun yer almasına ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan övgü dolu sözler geldi. CHP’nin danıştığı kadroda, iktisatçı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Hacer Foggo da yer alırken Kılıçdaroğlu'nun kurduğu ekonomi kadrosu, Demirtaş'ı oldukça memnun etti.

Finans 01-12-22 13:47

Depremde sırasında ortaya çıkmıştı! İşte gizemli ışıkların nedeni

Düzce'de meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremde ortaya çıkan gizemli görüntüler gündem olmuştu. Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Ali Pınar, gizemli ışıklarla ilgili olarak "Bunun kaynağı tamamen faylanmayla alakalı. Görülen o ışıklar yüzde 90’lık kısım dediğimiz sismik enerjinin ısıya dönüşme olayıdır" dedi.

Haber 25-11-22 07:48

İstanbul Ataşehir'de kurulu! İlk defa veri alındı... Yeni nesil cihaz Düzce'deki depremi kaydetti

Merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğündeki deprem, İstanbul Ataşehir'deki yeni nesil titreşim ölçüm cihazı tarafından kaydedildi. Türkiye Patlayıcı Mühendisliği Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Kahriman, metro inşaatı ve kontrollü bina patlatmalarında ortaya çıkan etkileri tespit etmek için kullanılan cihazın tesadüfen ilk defa bir deprem için veriler sunduğunu belirtti. Depremin 59 saniye sürdüğü ve en etkili noktanın 22,5'inci saniyede oluştuğu bildirildi.

Haber 23-11-22 19:59

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan dikkat çeken 'Zekat' çıkışı! 'Denetime ihtiyaç var'

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Zekat Kongresi" açılış programında konuştu. Erbaş, "Geçmişte birtakım ihanet yapılanmaları Müslümanların samimi duygularını suistimal ederek topladıkları bağışları maalesef kendi karanlık emelleri için kullanmaktan çekinmemişlerdir. Kurban konusunda denetim vazifesi var. Zekat, kurbandan daha önemli biliyorsunuz. Dolayısıyla bu denetime ihtiyaç var" dedi.

Haber 18-11-22 17:50

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Antalya'da

Prof. Dr. Ali Erbaş, 15 Temmuz Derneğince şehitler için okutulan hatimlerin duasını yaptı.

Yurthaber 15-11-22 07:42

Türkiye'nin konuştuğu çocuklardan kötü haber! Birine kuduz teşhisi kondu: 'Sudan korkuyor, hırçın davranışları var'

Bitlis'te sokak köpeklerinin ısırdığı ve kuduz şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen çocuklardan birine kuduz teşhisi kondu. Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz, "Tanı kesinleşti, hasta sakinleştirilerek uyutuldu. Solunum cihazına bağlı olarak hastamız yoğun bakım ünitesinde izleniyor. Sağlık durumu biraz olumsuz yönde, arkadaşlarımız tüm yaşam desteğini veriyorlar. Kuduz hastalığı geliştikten sonra özel bir tedavisi yok, destekleyici tedavi uygulanıyor" diye konuştu.

Haber 03-11-22 14:44

Bitlis'te köpekler tarafından ısırılmışlardı! Kuduz şüphesiyle Ankara'ya sevk edilen çocukların sağlık durumlarıyla ilgili açıklama

Bitlis'te iki çocuk köpekler tarafından ısırılmış ve kuduz şüphesiyle Ankara'ya sevk edilmişlerdi. Çocukların sağlık durumuyla ilgili olarak Prof. Dr. Ali Bülent Cengiz, "Diğer hasta 9 yaşında erkek çocuk. Bacağından ısırıldığını söylemiş. Bugün veya yarın sağlıkla taburcu etmeyi planlıyoruz" dedi.

Haber 03-11-22 11:54

TÜBA'nın Su Kaynaklarının Mevcut Durumu ve Geleceği Çalıştayı başladı

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: - "Su ve enerji konularında da Cumhurbaşkanımızın liderliğinde şehrimizi geleceğe hazırlıyoruz. Geçtiğimiz 19 yıla baktığımızda, İstanbul'umuzda sadece su alanında günümüz rakamlarıyla yapılan yatırım miktarı yaklaşık 19 milyar lira" - TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker: - "Suyun olmadığı yerde tarım ve hayvancılık, sağlık, enerji yani kısacası hayat olmuyor. Bu konudaki farkındalığımız, günlük hayatımızda zaman ayırdığımız pek çok şeyden daha değerli"

Yurthaber 23-09-22 16:59

Keykubadiye Sarayı'ndaki 800 yıllık su kanalları gün yüzüne çıkarılıyor

Kazı Başkanı Prof. Dr. Ali Baş: - "Neredeyse zemin künklerle su yollarıyla bir ağ gibi örülmüş durumda" - "Mesela bazılarının çapı küçükken, bazılarının çapları çok daha büyük. Bunların kullanım amacının temiz suyun getirilmesi veya pis suyun atılmasıyla ilgili olduğunu söyleyebiliyoruz"

Yurthaber 21-09-22 11:05

Hastanın genel durumu kemik iliği nakli için yaştan daha önemli

Bayındır Söğütözü Hastanesi Hematoloji ve Kemik İliği Nakli Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ali Uğur Ural: - "Kemik iliği nakli yapılması için kabul edilen genel yaş sınırlamaları var ancak hastanın genel durumu yaştan daha önemli bir faktör"

Yurthaber 15-09-22 15:09

2022 Sabri Ülker Bilim Ödülü'nü Doç. Dr. Nilay Yapıcı kazandı

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ülker: - "Üstlendiğimiz misyonun ciddi bir sorumluluk olduğunun farkındayız. Her geçen yıl bilim dünyasına yeni çalışmalar ve buluşlarla katkı sağlayan Türk bilim insanlarımız ise bu yolculuktaki en büyük güç ve motivasyonumuz" - Harvard Sabri Ülker Merkezi Başkanı ve Sabri Ülker Bilim Ödülü Jüri Başkanı Prof. Dr. Gökhan Hotamışlıgil: - "Nilay Yapıcı'nın insan beyninde tat ve yeme mekanizmaları üzerine yürüttüğü çalışmaları büyük bir takdir ve heyecanla takip ediyorum"

Yurthaber 09-09-22 09:35

Son dakika: İptal edilen KPSS'de yeni tarih belli oldu! ÖSYM duyurdu

Son dakika haberi: 31 Temmuz'da gerçekleştirilen KPSS, geçtiğimiz günlerde soruların sızdırıldığı iddiası sonrası iptal edilmiş, yeni ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy yeni takvimin yakında açıklanacağını duyurmuştu. ÖSYM'den yapılan açıklamada iptal edilen KPSS sınavının yeni tarihi bildirildi.

Haber 08-08-22 16:34

KPSS ne zaman yapılacak? 2022 KPSS ne zamana ertelendi, hangi gün yapılacak? ÖSYM'den açıklama!

KPSS ne zaman yapılacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmuştu. Bu noktada; yeni Kamu Personeli Seçme Sınavı takviminin ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Birçok kişi arama motorlarında "2022 KPSS ne zamana ertelendi, hangi gün yapılacak?", "ÖSYM yeni sınav takvimini açıkladı mı?" gibi soru ve konu başlıklarını araştırıyor. İşte ayrıntılar...

Egitim 08-08-22 00:08

Müslümanların asırlardır süren hüznü: Kerbela

Hicri takvime göre 1383 yıl önce, Hazreti Muhammed'in "Kerbela olayı"nda şehit edilen torunu Hazreti Hüseyin ve ehlibeytten 72 kişi yarın yad edilecek - Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ali Avcu: - "Kardeşçe yaşamamız için Kerbela'dan dersler çıkarmamız ve yeni Kerbelaların olmaması için mücadele vermemiz gerekiyor"

Yurthaber 07-08-22 11:02

Yeni KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak 2022? İptal olan KPSS sınavının tarihi belli oldu mu, ÖSYM'den açıklama geldi mi?

Yeni KPSS lisans sınavının ne zaman yapılacağı, geçtiğimiz gün Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy'un sınavın ileri bir tarihe ertelendiğini duyurmasının ardından tarafından merak konusu oldu. Bu noktada; yeni Kamu Personeli Seçme Sınavı takviminin ne zaman başlayacağını öğrenmek isteyen vatandaşlar internette araştırma yapmaya başladı. Peki yeni KPSS lisans sınavı ne zaman yapılacak 2022? İptal olan KPSS sınavının tarihi belli oldu mu? İşte detaylar...

Egitim 05-08-22 10:40

KPSS iptal mi? KPSS ne zamana erteledi? Lisans, ön lisans, ÖABT sınavı tarihleri belli oldu mu?

KPSS sınavı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. 31 Temmuz Pazar günü yapılan sınava ilişkin iddialar sonrası ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış ve ÖSYM'nin yeni başkanı Bayram Ali Ersoy olmuştu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava ilişkin flaş bir açıklamada bulundu. Peki KPSS iptal mi? KPSS ne zamana erteledi? Lisans, ön lisans, ÖABT sınavı tarihleri belli oldu mu? Detaylar haberimizde...

Egitim 04-08-22 15:10

KPSS sınavı iptal mi? Yeni KPSS ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu?

KPSS sınavı ile ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. 31 Temmuz Pazar günü yapılan sınava ilişkin iddiaların ardından Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış ve ÖSYM'nin yeni başkanı Bayram Ali Ersoy olmuştu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava ilişkin flaş bir açıklamada bulundu. Peki KPSS sınavı iptal mi? Yeni KPSS ne zaman yapılacak, tarih belli oldu mu? Ayrıntılar haberimizde...

Egitim 04-08-22 15:09

2022 KPSS ön Lisans sınavı ne zaman, hangi tarihe ertelendi? KPSS ücreti ne kadar, kaç TL, nereye yatırılacak?

KPSS ön lisans sınavı ile ilgili ayrıntılar merak konusu oldu. 31 Temmuz Pazar günü yapılan sınava ilişkin iddialar sonrası ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış ve ÖSYM'nin yeni başkanı Bayram Ali Ersoy olmuştu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy Kamu Personeli Seçme Sınavı ile ilgili yeni bir açıklamada bulundu. Peki 2022 KPSS ön Lisans sınavı ne zaman, hangi tarihe ertelendi? KPSS ücreti ne kadar, kaç TL, nereye yatırılacak? İşte merak edilenler...

Egitim 04-08-22 15:07

KPSS Alan sınavı iptal mi? Hafta sonu 2022-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavı ertelendi mi, ne zaman yapılacak?

KPSS Alan sınavının ertelenip ertelenmediği merak konusu oldu. 31 Temmuz Pazar günü yapılan sınava ilişkin iddialar sonrası ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün görevden alınmış ve ÖSYM'nin yeni başkanı Bayram Ali Ersoy olmuştu. ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, sınava ilişkin flaş bir açıklamada bulundu. Peki KPSS Alan sınavı iptal mi? Hafta sonu 2022-KPSS Lisans (Alan Bilgisi) sınavı ertelendi mi, ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Egitim 04-08-22 15:04