Diz Eklem Agrisi Haberleri

Uzmanı uyardı: Dizlerde ağrı o hastalığın habercisi olabilir! Kadınlarda daha fazla görülüyor

Diz artriti olarak da tanımlanan diz kireçlenmesinin, diz eklem kıkırdağının aşınarak görevini yerine getirememesi olduğunu belirten Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Gökhan Bülent Sever, dizlerde ağrı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Kadin 2024-04-20 09:05:22

Kim Kardashian'ın tatil pozları sosyal medyayı salladı! Herkes aynı yorumu yaptı

Paylaşımları ve özel hayatıyla sık sık gündeme gelen Kim Kardashian bu defa tatil pozlarıyla sosyal medyayı salladı. Turks ve Caicos Adaları'na tatile giden Kardashian pozlarını peş peşe paylaştı. Kardashian'ın diz boyu derinliğindeki denizde dalış yapmaya çalıştığı kareye yorum yağdı.

Magazin 2024-04-18 13:10:15

Bekçi dehşeti! Borç verdiği parayı alamayınca arkadaşını vurdu

Şırnak'ta çarşı ve mahalle bekçisi M.B., borç verdiği parayı alamadığı memur arkadaşı R.N.G.'yi tabanca ile vurarak yaraladı. Diz kapağından yaralanan R.N.G., Şırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, M.B. gözaltına alındı.

Haber 2024-04-15 15:59:15

Osteoartrit (kireçlenme) nedir? Osteoartrit (kireçlenme) belirtileri ve tedavisi

Osteoartrit yaygın olarak kireçlenme olarak bilinen, eklemlerde ağrı, şişlik ve hareket kısıtlılığına neden olan bir eklem hastalığıdır. Bu hastalık genellikle yaşla birlikte ortaya çıkar ve eklemleri destekleyen kıkırdak dokusunun zamanla aşınması ve bozulmasıyla ilişkilidir. Osteoartrit, dünya genelinde milyonlarca insanı etkileyen yaygın bir rahatsızlıktır ve yaşam kalitesini önemli ölçüde etkileyebilir.

Haber 2024-03-26 11:36:32

Diğer Haber Etiketleri

ilik diz ağrısı ele Kim Kardashian bekçi Şırnak silahlı saldırı kireçlenme osteoartrit osteoartrit nedir romatizma psoriasis nedir romatoid artrit romatoid artrit belirtileri romatoid artrit nedir romatizma neden olur romatizma belirtileri romatizma nedir romatizma tedavisi romatizmal hastalıklar sedef sedef hastalığı sedef hastalığı tedavisi köpek Samsun Tazminat da, maçı maçın süper li yapılan açıklama ankaragücü Ertaç Özbir Eskişehir Recep Tayyip Erdoğan Balıkesir Seçim 2024 böbrekler damarlar hücreler sinirli yemek borusu zihin su eklem ağrısı sosyal medya evlilik teklifi Francia James İstanbul uzi sevgili lupus hastalığı behçet hastalığı glukozamin a101 a101 aktuel urunler a101 aktüel a101 aktüel katalog a101 alışveriş a101 bu hafta a101 bugün a101 haftanın yıldızları a101 kampanya fil hastalığı gut hastalığı sinir sıkışması ne iyi gelir ibn-i sina kuyruk yağı kuyruk yağı faydaları kuyruk yağının faydaları diz ağrılarına ne iyi gelir doğal ağrı kesici maç sırası Trabzonspor türkiye a türkiye a milli verildi Uğurcan Çakır laptop RAM facebook video whatsapp whatsapp aç turu Ahu Tuğba Adnan Oktar diz kapağı diz kapağı ağrısı nasıl geçer diz kapağı ağrısına ne iyi gelir artrit Gluten Karbonhidrat Ağrı iltihap çınar yaprağı ibrahim saraçoğlu tiktok düğün Otomobil ikinci el eris Omicron korona covid 19 aşı virüs baş ağrısı kuru öksürük ateş yorgunluk ibni sina atan yaşında Voleybol melissa vargas kadın milli voleybol takımı eklem ağrısı neden olur eklem ağrısına ne iyi gelir bamya tohumu bamya tohumu faydaları nasıl kullanılır ekran kaydedici siyah ekran bilgisayar siyah ekranda kalıyor bilgisayar kulübün ligi nou real madrid Arda Güler antalya kolajen glukozamin kullananların yorumları Defne yaprağı sağlıklı beslenme bağışıklık iltihap sökücü kemik ağrısı eklem ağrıları Çin tecavüz taciz galatasaray hazırlık maçı Lucas Torreira migren

Psoriatik Artrit (Sedef Romatizması) nedir? Psoriatik Artrit belirtileri ve tedavisi

Psoriatik Artrit ya da sedef romatizması, psoriazis adı verilen cilt hastalığı ile ilişkili olan ve eklem iltihabına neden olan bir otoimmün hastalıktır. Bu hastalık genellikle psoriazis belirtileriyle birlikte eklem ağrısı, şişlik ve sertlik gibi romatoid artrite benzer semptomlarla karakterizedir. Psoriatik Artrit genellikle genç yetişkinlik veya orta yaş döneminde başlar ve yaşam boyu devam edebilir.

Haber 25-03-24 20:35

Romatoid Artrit (İltihaplı Romatizma) nedir? Romatoid Artrit belirtileri ve tedavisi

İltihaplı romatizma ya da diğer adıyla romatoid artrit bir dizi otoimmün hastalıktır. Bu hastalıkta vücudun bağışıklık sistemi yanlışlıkla kendi dokularını hedef alarak eklem iltihabına (artrit) neden olur. Romatoid artrit, ankilozan spondilit, lupus ve psoriatik artrit gibi çeşitli iltihaplı romatizma türleri bulunmaktadır. Peki, romatoid artrit nedir, nasıl tedavi edilir?

Haber 25-03-24 20:20

Sedef hastalığı nedir, neden olur? Sedef hastalığı belirtileri ve tedavisi

Sedef hastalığı, deriyi etkileyen kronik bir inflamatuar bir rahatsızlıktır. Genellikle ciltte kızarıklık, pullanma, kabuklanma ve kaşıntı gibi semptomlarla kendini gösterir. Bu hastalık, genellikle döküntülerin belirgin olduğu bölgelerde, özellikle dirsekler, dizler, saç çizgisi, bel ve tırnaklar gibi bölgelerde ortaya çıkar. Ancak sedef hastalığı sadece ciltte değil, bazen eklem ağrısı ve şişmesi gibi eklem semptomları da yol açabilir.

Haber 23-03-24 11:43

Köpekten kaçarken düşüp diz kapağı kırılan kadın 315 bin lira tazminat kazandı

Samsun'un Atakum ilçesinde, köpekten kaçarken düşüp diz kapağı kırılan kadının açtığı davada mahkeme, köpeğin sahiplerinin 285 bin 441 lira maddi, 30 bin lira da manevi olmak üzere 315 bin 441 lira tazminat ödemesine hükmetti.

Yurthaber 15-03-24 11:14

MKE Ankaragücü'nden kaleci Ertaç Özbir'in sağlık durumuna ilişkin açıklama

MKE Ankaragücü, Trendyol Süper Lig'de İstanbulspor ile oynanan maçta sakatlanan kaleci Ertaç Özbir'in sağ diz yan bağında yırtık ve ciddi zorlanma tespit edildiğini açıkladı.

Spor 07-03-24 20:18

Harçlıklarını biriktirdi, erkek arkadaşına diz çöküp evlilik teklif etti

Eskişehir’de fotoğraf çekinme bahanesiyle erkek arkadaşını Porsuk Çayı kenarına davet eden Sena Özer, diz çöküp harçlıklarıyla aldığı yüzükle evlilik teklifi etti.

Yurthaber 26-02-24 10:12

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert sözler! 'İstanbul'daki komediyi görüyorsunuz, rezillik diz boyu'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart yerel seçimleri kapsamında partisinin Balıkesir mitinginde konuştu. CHP'ye sert sözlerle yüklenen Erdoğan, "Muhalefette rezillik diz boyu. Kim nereyi kaparsa elinde kalıyor. Milleti kandırmaya çalışıyorlar. Muhalefet partilerindeki çekişmeler ayrı facia. İstanbul’daki komediyi görüyorsunuz, kaybedeceklerini görünce sağa sola saldırıyorlar. CHP'nin ülkeyle ortak noktası kalmadı örtülü ittifak tezgahını eline yüzüne bulaştırdı" ifadelerini kullandı.

Haber 23-02-24 16:40

'Ağrısız hareket etmek için en basit önlem' diyerek açıkladı! Eklem ağrılarınızın sebebi bu olabilir

Suyun insan sağlığı için önemi ve faydaları hakkında uyarılarda bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Diyetisyen Betül Yurdakul, “Eklem aralıklarında kayganlığı sağlayan sıvı bileşeninde de su bulunur. Yeterince su içmediğimizde eklem arası sıvılarla birlikte eklem kayganlığı da azalır. Bu da eklem ağrılarına, hareket sırasında eklemlerden ses gelmesine neden olur. Tedavi edilmezse eklem yüzeyleri aşınıp kalıcı eklem bozuklukları oluşabilir. Ağrısız hareket etmek için su içmek en basit önlem” dedi.

Kadin 21-02-24 17:31

Sevgilisinin metrodaki evlenme teklifini beğenmedi! 'Burada mı ediyorsun?' diyerek reddetti... Görenler şaştı kaldı

Bursa'da yaşanan bir evlilik teklifi anı sosyal medyada gündem yarattı. Metroda sevgilisine evlilik teklifi etmeye karar veren bir adam hiç beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Genç adamın herkesin gözü önünde diz çökerek evlilik teklifi etmesine önce şaşırdı. Ardından ise 'Burada mı teklif ediyorsun?' diyerek reddetti. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Trend 15-02-24 09:08

Sosyal medya fenomeni Francia James ayna pozuyla sevenlerinin beğenisini kazandı! Yere diz çöküp poz verdi

Sosyal medyadan yaptığı birbirinden cesur paylaşımları sayesinde kısa sürede 11 milyonu aşan bir takipçi kitlesine ulaşan Francia James yine cesur pozlarına bir yenisini ekledi. Fenomen isim ayna karşına geçerek poz verdi. O anları Instagram hesabının hikaye bölümünden paylaşınca beğeni yağmuruna tutuldu.

Trend 24-01-24 11:50

Sevgilisi tarafından Uzi ile vurulmuştu! Kahreden detayı annesi açıkladı: Boynundan diz kapağına kadar taramışlar

İstanbul'da yaşanan kan donduran 'Uzi' olayında yeni detaylara ulaşıldı. Eniz Kurtuluş (25) kız arkadaşı Nazlı Elmas'ı (19) suikast silahı olarak bilinen Uzi ile vurmuş, ilk ifadesinde de 'şakalaşıyorduk' demişti. Talihsiz kızın annesi kızının boynundan diz kapağına kadar tarandığını söyledi. Sosyal medyadaki uyuşturucu partisi iddialarına da sitem eden anne, "Benim kızımın çıkış saati belli, dişçide olduğu belli. Bizim adımızı bununla karalayamazlar" ifadelerini kullandı.

Haber 19-01-24 13:41

Kelebek hastalığı (Lupus) nedir? Kelebek hastalığı belirtileri ve tedavisi

Kelebek hastalığı olarak da bilinen lupus, otoimmün bir hastalıktır ve vücudun kendi hücrelerine karşı saldırması sonucu ortaya çıkar. Bu hastalık genellikle deri, eklem, böbrekler, kan hücreleri, kalp ve akciğerleri etkileyebilir. Kelebek hastalığı nedeni tam olarak bilinmeyen ancak genetik yatkınlık, çevresel faktörler ve hormonal değişikliklerin etkileşimine bağlı olarak gelişen bir durumdur. Peki, lupus hastalığı nedir?

Haber 13-01-24 16:01

Behçet hastalığı nedir, neden olur? Behçet hastalığı belirtileri ve nedenleri

Behçet hastalığı damar sistemi etkileyen ve tekrarlayan aftöz ülserler, gözle ilgili sorunlar, cilt lezyonları, eklem ağrıları ve diğer sistemleri de içeren nadir bir romatolojik bozukluktur. Bu kompleks hastalık adını Türk dermatolog ve cerrah Hulusi Behçet'ten alır. Behçet hastalığı, dünya genelinde birçok coğrafyada görülebilir. Peki, Behçet hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 15:23

Glukozamin nedir, ne işe yarar? Glukozamin'in yan etkileri var mı?

Hareket kabiliyetimizin temel taşlarından biri olarak gösterilen eklem sağlığı, yaşam kalitemizi etkileyen önemli bir faktördür. Bu noktada glukozaminin adını da sıkça duyarız. Glukozamin vücudumuzun doğal olarak ürettiği bir bileşendir ve özellikle eklem kıkırdağının sağlığını destekleme konusunda kilit bir rol oynar. Ancak yaşlandıkça glukozamin üretimi azalır ve takviye almak gerekebilir. Glukomin takviyeleri, yaşam boyu hareket özgürlüğünü artırabilir.

Haber 06-01-24 17:43

A101'e Homend robot süpürge, Skechers ayakkabı, elektrikli moped geliyor!

Alışveriş severlerin heyecanla beklediği 21 Aralık 2023 A101 Aldın Aldın Kataloğu yayınlandı. Buzdolabından çamaşır makinesine, diz üstü bilgisayardan televizyona, elektrikli mopedden su geçirmez ayakkabıya kadar birçok farklı markada onlarca ürünün yer aldığı kataloğu incelemek için yazımızı okumaya devam edin!

Haber 21-12-23 16:29

Milyonda bir görülüyor: Bu hastalığın tedavisi yok... Ayakları her yıl 7 santim büyüyor!

Sivas'ın Şarkışla ilçesinde yaşayan Tuncer Demirezen, 25 yıl önce ayaklarındaki karıncalanma yüzünden hastaneye başvurdu. Milyonda bir görülen ve tedavisi olmayan 'Fil hastalığı'na sahip olduğu ortaya çıkan Demirezen'in diz kapağından aşağısı her yıl 5 ila 7 santim büyüyor. 25 yıldır zorlu bir mücadele veren Demirezen'in bacakları şu anda 80 santimetre çapında.

Trend 02-12-23 11:53

Gut hastalığı nedir, neden olur? Gut hastalığına ne iyi gelir?

Gut hastalığı, vücutta biriken ürik asidin sebep olduğu bir romatizma türüdür ve genellikle eklemlerde iltihaplanmaya yol açar. Bu hastalık, genellikle eklem iltihapları ve şiddetli ağrı atakları ile karakterizedir. Gut, genellikle ayak büyük parmağında ortaya çıkan ani ve yoğun ağrılı ataklarla bilinir, ancak diğer eklemleri de etkileyebilir. Gut hastalığı genellikle yönetilebilir bir durumdur, ancak tedaviye ve yaşam tarzı değişikliklerine bağlı olarak bireyden bireye değişen bir seyir izler.

Haber 30-11-23 22:01

Elimde sinir sıkışması var ne yapmam lazım? Elde sinir sıkışmasına ne iyi gelir?

Günümüzde hem ev işlerinden hem de çalışma hayatından kaynaklı el, bilek, ayak gibi uzuvlarda eklem ağrıları yaygın olarak görülmektedir. Bu ağrılara müdahale edilmediğinde zaman içerisinde sinir sıkışması denilen, sinirlere baskı yapan ve hareket kısıtlanmasına neden olan rahatsızlık ortaya çıkabilir. Bilek ve ellerde daha fazla rastlansa da birçok bölgeyi etkileyebilir. Tedavi edilmediğinde kalıcı hasarlara da yol açabilir. Peki, elde sinir sıkışmasına ne iyi gelir, nasıl tedavi edilir?

Haber 29-11-23 12:21

İbn-i Sina'nın yıllar önce önerdiği doğal ağrı kesici! Meğer o sorunun çözümü bunda saklıymış

İslam'ın Altın Çağı döneminin en önemli doktorlarından İbn-i Sina'nın kitabında yazdığı sağlıklı önerileri yüzyıllardır büyük ilgi görüyor. Diz ağrılarını geçirmek için her mutfakta olması gereken doğal ağrı kesici besini açıklayan İbn-i Sina birçok kişinin muzdarip olduğu bu sorunun çözümünü anlatmış.

Haber 26-11-23 15:14

Trabzonspor’dan Uğurcan’ın sakatlığına ilişkin açıklama

Trabzonspor'un kalecisi Uğurcan Çakır’ın milli takımında yaşadığı sakatlık sonrası yapılan kontrollerinde sol diz arka bölgesindeki kas içinde darbeye bağlı kanama tespit edildiği açıklandı.

Spor 22-11-23 15:46

Laptop RAM hızı yükseltme yöntemleri - Laptop RAM hızı nasıl yükseltilir?

Özellikle diz üstü bilgisayarlar çeşitli nedenlere bağlı olarak zaman içinde bazı sorunlar yaşatabilirler. Ekrana görüntü gelmemesi, bilgisayarın ilk zamanlara oranla çok daha geç açılıp kapanıyor olması, aşırı yavaş çalışması, programlar ya da sayfalar arası geçiş yaparken belirgin bir performans düşüklüğünün gözlenmesi bu sorunlardan bazılarıdır. Sorunun ne olduğuna ve neden kaynaklı yaşandığına bağlı olarak çözüm seçenekleri de çeşitlilik gösterir.

Haber 28-10-23 19:05

Facebook video indirme yöntemi - Facebook videosu nasıl indirilir?

2004 yılında kurulduğundan bugüne git gide gelişen ve kısa süre içinde dünya çapında milyarlarca kullanıcıya sahip olan Facebook, kişilerin birbirleri ile iletişim kurmasını sağlayan ve kişiler arası bilgi alışverişi amaçlayan bir sosyal ağ olarak tanımlanır. Günümüzde hem masa üstü ya da diz üstü bilgisayarlarda tarayıcı ile hem de mobil cihazlara indirilen uygulaması aracılığı ile kullanılabilmektedir.

Haber 28-10-23 17:31

WhatsApp'ta silinen mesajları geri getirme - WhatsApp silinen mesajlar geri gelir mi?

Akıllı telefonlar ile anlık mesajlaşma ve anlık iletişim sağlama amacı ile geliştirilmiş olan Whatsapp uygulaması platformlar arasında çalışabilme özelliğine sahiptir. Tüm cihazlarda, tüm marka ve modellerde tüm işletim sistemlerinde kullanabilirdir. Kablosuz ya da mobil ağlar aracılığı ile internete bağlanılan her durumda hem mobil cihazlarda hem masa üstü ya da diz üstü bilgisayarlarda Whatsapp iletişimi sağlanabilir.

Haber 28-10-23 16:56

Ahu Tuğba Adnan Oktar ile fotoğrafı yeniden gündem oldu! Başörtünü tak, yan odaya geç

Yeşilçam'ın cesur isimlerinden olan Ahu Tuğba'nın yıllar önce Adnan Oktar'ın önünde diz çöküp oturduğu pozu sosyal medyayı salladı. Ahu Tuğba kareye dair detayları daha önce anlatmıştı. O poz ve açıklama yeniden gündeme geldi.

Magazin 25-10-23 15:34

Diz kapağı ağrısına ne iyi gelir? Diz kapağı ağrısı kendiliğinden geçer mi?

Diz kapağı ağrısı günlük yaşamın birçok yönünü etkileyebilen yaygın bir sağlık sorunudur. Kimimiz spor sırasında kimimiz yaşlanma süreciyle birlikte ve kimimiz de çeşitli sağlık sorunları sonucu diz kapağında ağrı hissedebiliriz. Ancak diz kapağı ağrısı yaşayan birçok kişi için merak konusu bu ağrının kendiliğinden geçip geçmeyeceği ve ne tür tedavi seçeneklerinin mevcut olduğudur.

Haber 25-10-23 00:16

Bu hatadan uzak durun! Vücutta dayanılmaz ağrılara yol açıyor

Sağlıklı beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlar eklem ağrıları ve iltihaplanmalara yol açan gıdalara karşı uyarıyor. Geceleri uykudan uyandırıp hareket kabiliyetini kısıtlayan artrit ağrılarına ilişkin konuşan uzmanlar, bu durumdan muzdarip kişiler için açıklamada bulundu. İşte vücutta dayanılmaz ağrılara sebep olan 4 gıda...

Haber 23-10-23 14:54

İbrahim Saraçoğlu'ndan mucize formül! Kas ağrılarını ortadan kaldırıyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu; eklem ve kas ağrısı çeken kişiler ile kireçlenme sorunu yaşayan vatandaşlar için doğal ağrı kesiciyi açıkladı. Doğal tedavi yöntemleriyle tanınan uzman isim; kireçlenmeyi yok eden mucizevi bitkiyi duyurup hazırlanan formülü açıkladı.

Haber 19-10-23 13:08

En yakın arkadaşının düğününde sevgilisine evlenme teklifi etti! Sosyal medyadan tepkilere gecikmedi... Rol çalmışsınız

Sosyal medyada yakın arkadaşının düğününde sevgilisine evlenme teklifi eden bir adamın videosu kısa sürede viral oldu. Düğün töreni sırasında bir anda diz çökerek evlilik teklifi alan kadını ise ilk tebrik eden gelin oldu. Gelin yakın arkadaşının mutluluğunu ona gelin çiçeğini vererek paylaştı. O anlar sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 13-10-23 14:48

Otomobil alacaklar dikkat! Kredi hamlesi sonrası değişti: 600-800 bin arası araçlar...

Faizlerin yükselmesi sonrası vatandaşların krediye ulaşma güçlüğü ikinci el otomobil piyasasına da yansıdı. Hem okulların açılması nedeniyle hem de kredi faizlerinin yükselmesi nedeniyle piyasada duraklama yaşadıklarını söyleyen Manisa Otonomi Dernek Başkanı Arif Diz, “İkinci elde enflasyondan kaynaklı fiyatlar artıyordu. Çok fazla talep ikinci el piyasasının artmasına neden oluyordu. Piyasanın oturmasıyla ikinci el piyasasında da fiyatlar oturmaya başlayacak” dedi.

Finans 25-09-23 21:00

Baş ağrısı ve öksürük varsa dikkat: Eris varyantı vakalarında artış yaşanıyor! Uzman Dr. belirtileri sıraladı

Koronavirüsün yeni varyantı Eris dünyada hızla yayılıyor. Dünya Sağlık Örgütü'nün EG.5.1 şeklinde tanımladığı Eris virüsü hakkında Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Müzalin Çiğdem Yıldırım, “Henüz Türkiye'de görülmeyen Eris varyantı nedeniyle dünyada vaka sayısında son üç aya göre yaklaşık yüzde 80 artış yaşandı. Omicron varyantına benzer olan Eris varyantı belirtileri arasında baş ağrısı, kuru öksürük, burun akıntısı ve eklem ağrısı görülüyor” dedi.

Haber 14-09-23 10:04

İbn-i Sina'nın yüz yıllar önceki gizli reçetesi ortaya çıktı! Bu tarif ağrılarınızı anında kesecek

İslam dünyasının önemli alimleri arasında yer alan İbn-i Sina'nın tarifleri ve önerileri yüzyıllardır büyük ilgi görüyor. Kitabında hastalıklar için doğal gıdaların şifalarını yazan İbn-i Sina, birçok sağlık sorununa da reçeteleriyle çözüm bulmuş. Bu gizli reçetelerden biri daha ortaya çıktı. İbn-i Sina'nın diz ağrıları için verdiği bu tarif ağrılarınızı bir gecede geçirecek.

Haber 05-09-23 14:57

Küba'da doğdu, Malatyalı oldu... Kimliğini Erdoğan vermişti! İşte smaçlarıyla Avrupa'ya diz çöktüren Melissa Vargas'ın hayat hikayesi

Kadın Voleybol Milli Takımımız, CEV 2023 Avrupa Voleybol Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı 3-2 yendi ve Avrupa şampiyonu oldu. Türkiye'ye büyük gurur yaşatan Filenin Sultanları'nda turnuvaya damga vuran ise Melissa Vargas oldu. Finalde 41 sayıya ulaşan Vargas, turnuvanın da en değerli oyuncusu seçildi. Küba'da doğan ve 2021 yılında Türk vatandaşı olan Vargas'ın hayatı ise merak konusu oldu. İşte Malatyalı Vargas'ın film gibi hikayesi...

Spor 04-09-23 10:35

Eklem ağrısı neden olur? Eklem ağrılarına ne iyi gelir?

Eklem ağrısı günlük yaşamı olumsuz etkileyen yaygın bir sağlık sorunudur. Eklem, kemikleri bir arada tutan bağlar, kaslar ve kıkırdaklarla çevrili bir yapının birleşimidir. Eklem ağrısı, bu yapıların iltihaplanması, yaralanması veya dejenerasyonu sonucu meydana gelebilir. Peki, eklem ağrısına ne iyi gelir?

Haber 27-08-23 18:29

Bamya tohumu nasıl kullanılır? Eklem ağrıları için bamya tohumu nasıl kullanılır?

Bamya tohumu, bamya bitkisindeki meyvenin içinde bulunan tohumlardır. Bamya bitkisi, sıcak bölgelerde yetiştirilen bir bitki türüdür. Bamya bitkisi yeşil ve uzun lifli meyvelere sahiptir. Bitkinin içinde bulunan bamya tohumları, besin değeri oldukça yüksek ve pek çok besin maddesi içerir. Tohum, lif, protein, yağ, karbonhidrat, vitaminler ( B vitamini) ve mineraller (demir, kalsiyum) bakımından son derece zengindir. Bamya tohumu nasıl kullanılır?

Haber 20-08-23 21:21

Ekran kaydedici: Ekran video çekme programı ve kullanılışı

Çeşitli markalardan farklı işletim sistemleri kullanan diz üstü ya da masa üstü bilgisayarların hepsi için ekran kaydetme özelliği kullanılabilir. Herhangi bir program indirmeden ya da özel uygulamalar kullanarak ekran görüntüsü fotoğraf ya da video olarak kaydedilebilir. Bu özelliği kullanabilmek için etkinleştirilmesi gereken bazı ekran kayıt araçları vardır.

Haber 15-08-23 04:33

Siyah ekran sorunu ve çözümü: Bilgisayar açılırken siyah ekranda kalıyor!

Bilgisayar kullanıcıları etkin olarak kullanılan masa üstü ya da diz üstü bilgisayarlarda bazı sorunlarla karşılaşabilirler. Bu sorunların başında siyah ekran sorunu gelir. Bir bilgisayarın bir anda siyah ekrana düşmesi ya da bilgisayarın açılış sırasında uzun süre siyah ekranda kalması başka sorunların habercisi olabilir. Eğer ciddi bir donanım ya da yazılım sorunu yoksa bu sorunu çözmenin çeşitli yöntemleri bulunur.

Haber 15-08-23 03:48

Bilgisayardan ses gelmiyor sorunu ve çözümü: PC bilgisayar hoparlöründen ses gelmiyor!

Etkin olarak çalışan bilgisayarlarda diz üstü ya da masa üstü olması fark etmeksizin türlü sorunlar yaşanabilir. Bu sorunlar bilgisayarın uzun süredir kullanılıyor olmasından kaynaklı olabileceği gibi yanlış bir kullanımdan kaynaklı da yaşanabilir. Bilgisayar kullanıcılarının en sık yaşadığı sorunlardan biri de ses ile ilgili sorunlardır. Bir bilgisayardan ses gelmemesi farklı nedenlere bağlı olarak yaşanıyor olabilir.

Haber 15-08-23 03:28

Real Madrid reviri! Arda ve Courtois'dan sonra bir yıldız isim daha sakatlandı...

Real Madrid'de büyük bir sakatlık krizi yaşanıyor. Yeni transfer Arda Güler ve kaleci Thibaut Courtois'dan sonra Brezilyalı oyuncu Eder Militao da sakatlandı. Başarılı futbolcunun sol diz ön çapraz bağlarında kopma tespit edildiği ve oyuncunun ameliyat olacağını açıkladı.

Spor 13-08-23 16:29

Böyle evlilik teklifi ne görüldü ne duyuldu! Trafik kavgası olarak başladı bir anda diz çöküp evlenme teklifi etti

Antalya’da gerçekleştirilen ilginç bir evlilik teklifi sosyal medyada gündem yaratmayı başardı. 23 yaşındaki Orhan Alparslan isimli bir genç 20 yaşındaki sevgilisi Ece Yurteri'ne sıra dışı bir evlilik teklifinde bulunmak için trafikte tartıştığı sözde sürücülerden dayak yedi. Yurteri, otomobilden fırlayıp, terlikle saldırganlara vururken; gerçek Alpaslan'ın yere diz çöküp evlilik teklif etmesiyle ortaya çıktı.

Trend 09-08-23 15:44

Kolajen kilo aldırır mı? Kolajen vücutta ödem yapar mı?

Kolajen cildin, kemiklerin, eklem sağlığının ve bağ dokusunun ana yapı taşı olan bir protein türüdür. Vücutta doğal olarak üretilen kolajen, yaş ilerledikçe ve çeşitli faktörlerin etkisiyle azalabilir. Bu nedenle kolajen takviyeleri popüler hale gelmiştir. Kolajen takviyeleri genç ve sağlıklı bir cilt, esnek eklemler ve güçlü kemiklerin korunmasına katkıda bulunur. Ancak kolajen takviyelerinin kilo kaybı veya kilo alımı üzerinde doğrudan bir etkisi yoktur.

Haber 31-07-23 14:57

Glukozamin faydaları: Glukozamin ne işe yarar?

Glukozamin, son yıllarda sağlık ve beslenme dünyasında giderek artan bir popülarite kazanan bir bileşiktir. Genellikle eklem sağlığını desteklemek için kullanılan glukozamin, eklemlerin yapısını ve fonksiyonunu destekleyerek özellikle eklem rahatsızlıklarıyla ilgilenen insanlar için önemli bir takviye olarak kabul edilmektedir. Peki, glukozamin faydaları nelerdir?

Haber 30-07-23 23:10

Eklem ve kas ağrılarını dindiriyor! İltihap kurutucu bu çay tam bir şifa deposu

Şifanın kaynağı sadece ilaçlarda değil doğal bitkilerde de bulunuyor. Birçok hastalığın dermanı olan bu doğal bitkiler bilimsel olarak da kanıtlanıyor. Kendine has lezzeti ve kokusuyla özellikle yemeklerde yaygın olarak kullanılan defne yaprağının çayı tam bir şifa kaynağı olarak biliniyor.

Haber 14-07-23 16:03

Mucize tarif: Eklem ağrılarını sıfıra indiriyor, bağışıklığı zırh gibi yapıyor! Günde bir bardak yeterli

Sağlıklı bir vücut bizi hastalıklardan uzak tutar. Bunun için yediklerimize ve içtiklerimize dikkat etmek gerekiyor. Ayrıca ek olarak tüketebileceğimiz doğal besinler ve tarifler bağışıklığımızı güçlendirerek bizi hastalıklara yakalanma riskimizden koruyor. Eklem ağrısı çekenler ve yürümekte zorluk çekenler birçok faydası bulunan bu kür tarifini deneyebilir. Üstelik günde bir bardağı bile etkisi sonuçlar gösteriyor.

Haber 13-07-23 11:31

15 yaşındaki kızı taciz ederek görüntülerini çekti! Anne ve babadan tacizciye alışveriş merkezinin ortasında kırbaçlı ceza...

Çin'in Huaibei kentindeki bir alışveriş merkezinde yaşanan ilginç bir olay çevrede bulunanlar tarafından cep telefonu kamerasıyla anbean kaydedildi. Söz konusu görüntülerde bir kadın ve adamın alışveriş merkezinin ortasında diz çökmüş bir adamı kırbaçladıkları anlara yer verildi. Görüntüler sosyal medyada gündem yarattı.

Trend 13-07-23 10:52

Galatasaray'da Şampiyonlar Ligi maçı öncesi büyük şok!

Galatasaray Kulübü, Kocaeli'de İngiltere Championship ekibi Hull City ile yapılan hazırlık maçında sakatlanan Lucas Torreira'nın sol diz iç yan bağında 2. derece zorlanma ve kemik ödemi tespit edildiğini açıkladı. Torreira'nın Şampiyonlar Ligi maçında oynayamayacağı öğrenildi.

Spor 07-07-23 10:49