Doc Dr Hakan Erbil Haberleri

Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin Erbil sevgilisi Yiğit'e kavuşuyor! Düello sonrası ilk paylaşım

Survivor All Star'da eleme heyecanı yaşandı. Bu hafta eleme potasında yer alan Özgür, Poyraz, Sercan ve Hakan düelloda nefes kesen bir mücadele yaşadı. Düello sonrasında ise elenen isim belli oldu. Sevgilisi Survivor'da mücadele eden Mehmet Ali Erbil'in kızı Yasmin Erbil'den de paylaşım gecikmedi.

Magazin 2024-04-05 07:40:16

Çok sahibi olmak isteyen aileler dikkat! Tüp bebek tedavisinde yapay zeka dönemi başladı

Çağın küresel sağlık sorunlarından birine dönüşen kısırlığın tedavi yöntemlerini geliştirme ihtiyacını da beraberinde getirdiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Hakan Özörnek hızla gelişen teknolojiyle birlikte tüp bebek tedavisindeki başarı oranın da arttığını belirtti.

Kadin 2024-03-26 15:57:38

Uzman isim 4 farklı senaryoyu açıkladı: Marmara için korkunç deprem uyarısı! 7.8 büyüklüğünde deprem üretir

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Marmara'da beklenen depremle ilgili olası senaryoları açıkladı. Marmara'da kırılabilecek fayların 4 farklı senaryosunun bulunduğunun altını çizen Kutoğlu, Tekirdağ segmentinin en gergin ve kırılmaya en yakın fay segmenti olduğunu ifade etti. Depremin 7-7.1, 7.4, 7.6 ve 7.8 büyüklüklerinde olabileceğini ifade eden Kutoğlu bu 4 senaryonun nasıl gerçekleşebileceğini açıkladı.

Haber 2024-03-17 10:28:20

Karadeniz patlayacak demişti... Celal Şengör'e çok sert çıktı: Topluma sürekli korku salıyor. Saçmalama hakkını kullanıyor

Karadeniz için 'patlayacak' çıkışıyla gündem yaratan Yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör'e çok sert bir tepki geldi. Şengör'ün yapmış olduğu açıklamalara tepki gösteren Prof. Dr. Hakan Kutoğlu, "Topluma sürekli korku salıyor. Celal hoca şöhretin verdiği saçmalama hakkını kullanıyor' ifadelerini kullandı.

Haber 2024-02-25 09:52:00

İliç'teki liç yığını uzmanları bile ürküttü: Dünyada rastlamadık! Bu inanılmaz bir rakam

İliç'teki maden faciasında kaybolan 9 işçiden 8 gündür haber yok. Yeni heyelan tehlikesi nedeniyle bölgedeki çalışmalara da ara veriliyor. Bölgedeki durum KTÜ'den gelen heyeti de ürküttü. Prof. Dr. Hakan Ersoy, Anagold Madencilik'in işlettiği maden sahasında tespit edilen 257 metre yükseklikteki liç yığınına dünyada rastlamadıklarını belirtip "Bu inanılmaz bir rakam" dedi. Ayrıca bu seviyenin 'kontrol edilebilir'in üzerinde olması da ihmaller zincirini ortaya koydu.

Haber 21-02-24 12:02

Yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor! Uzmanından reflü şikayetine 30 dakikalık tedavi önerisi

Günümüzde en sık rastlanan sindirim sistemi hastalıklarından biri olan reflü; uygulanan tedavilere cevap alamayan veya ömür boyu mide ilaçlarına bağlı kalan hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, uzun süreli mide asidi baskılayıcı ilaç kullanımını sonlandırabilecek endoskopik reflü tedavisi hakkında bilgi vererek yıllardır süren reflü şikâyetine, 30 dakikada gerçekleştirilen ARMA tedavisi ile son verilebileceğini söyledi.

Haber 07-02-24 10:16

Malatya'da yeni fay hattı tespit edildi! '7 büyüklüğünde deprem üretebilir'

Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya'da 8 ve 25 Ocak'ta meydana gelen depremlerin aynı fay hattı üzerinde gerçekleştiğini, ancak güncel fay haritalarında bulunmadığını belirtti. Kutoğlu, "Bu yeni bir hat, mevcut fay haritalarında gözükmüyor. Fay 30 ile 40 kilometre üzerinde bir uzunluğa sahip. Bunun da 6.5'te büyük 7'ye varan bir deprem üretme potansiyeli söz konusu" dedi. Kutoğlu ayrıca, Orta ve Doğu Anadolu'da 4 noktaya dikkat çekip deprem uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Haber 30-01-24 09:59

Hastalığın süresi uzuyor Üçlü salgında profesörden 'süperenfeksiyon' uyarısı

Üçlü salgının, Covid-19, mevsimsel grip (influenza) ve solunum sinsityal virüsü (RSV) gibi üç farklı enfeksiyonun bir arada görüldüğünü belirten Prof. Dr. Hakan Leblebicioğlu, “Uzayan şikayetleri olan hastalar, şikayetlerin uzama nedeninin belirlenmesi ve bağışıklık durumunun değerlendirilmesi için hekime başvurmalıdır” dedi.

Haber 29-01-24 17:54

Bu deprem haberi çok konuşulur! ‘Türkiye’nin mevcut fay haritalarında yok’ diyerek ürküten gelişmeyi duyurdu…

Türkiye’nin deprem korkusu her geçen gün artmaya devam ederken yaşanan yeni gelişmeler de tedirgin ediyor. Malatya’daki son günlerde meydana gelen depremlerin ardından uzman isimlerden sürpriz bir açıklama daha geldi. Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, Malatya'daki son 2 depremin aynı hatta ancak mevcut fay haritalarında olmadığını söyledi. Yeni fayla ilgili yapılan deprem tahmini ise bölgedeki korkuyu en üst seviyeye çıkaracak nitelikle oldu. İşte son dakika deprem haberinin detayları…

Haber 28-01-24 12:06

Uzmanından kritik uyarı: Yaygın olarak görülen bu durum sanıldığı kadar masum değilmiş! Tehlikeli hastalığın belirtisi olabilir

Diyarbakır’da Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı olan Prof. Dr. Hakan Çoksüer, adet sancısının kısırlık belirtisi olabileceği uyarısında bulunarak, erken tanı uzman önerisi tedaviler ile sorunun önüne geçilebileceğini söyledi.

Kadin 22-01-24 16:17

İstanbul'da da hissedilmişti! Bursa Gemlik'teki 5.1 ve 4.2 büyüklüğündeki depremlerle ilgili dikkat çeken açıklama: 'Bildiğimizden çok daha fazla...'

Bursa Gemlik'te dün meydana gelen 5.1 ve 4.2 büyüklüğündeki depremler, İstanbul başta olmak üzere Sakarya, Kocaeli gibi çevre illerde de hissedilmişti. Marmara depremiyle ilgili uyarılar gelirken yaşanan deprem vatandaşlarda paniğe yol açtı. Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, depremlerle ilgili olarak "Ayrıntılı çalışma yapılmasına ihtiyaç var. Bildiğimizin çok ötesinde, çok daha fazla faylar söz konusu. Bunların bulunması için de iş birliğine ihtiyaç var" dedi.

Haber 05-12-23 11:07

'Marmara Denizi'nde su sıcaklığı 50 yılda 2,5 derece arttı' Uzman isimden dikkat çeken açıklama

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, Türkiye'yi çevreleyen denizlerde su sıcaklıklarının arttığını belirterek, "Marmara Denizi, 1970 yılından itibaren 2,5 santigrat derece artmış. Uzun dönemli ortalama sıcaklıklar 1970 yılında 15,3 santigrat derece iken geçtiğimiz yıl itibarıyla bu 17,8 santigrat dereceye yükselmiş ki; bu toplamda 2,5 santigrat derecelik bir artış demektir, bu ciddi bir artış" dedi.

Haber 04-12-23 12:57

Celal Şengör'ün 'Hakan Fidan' sözleri canlı yayına damga vurdu! Bunlar doğru diyerek o sözleri destekledi

Açıklamalarıyla sık sık gündem olan Prof. Dr. Celal Şengör son olarak katıldığı canlı yayında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan hakkında konuştu. "Şahane bir adam" ifadesini kullanan Şengör, Bakan Fidan'ın İsrail'le ilgili 'hırsızlık' sözleri içinse, "Çünkü bunlar doğru. Din kardeşlerimiz alkışlasın hikayesi değil bu." dedi.

Haber 10-11-23 22:54

Akbank'ta koltuk değişimi! Özgür Demirtaş da istifa etti

Akbank'ta 2012 yılından beri Genel Müdürlük görevini yürüten Hakan Binbaşgil'in yerine Kaan Gür getirildi. Binbaşgil banka bünyesinde farklı bir pozisyonda görev almaya devam edecekken, bağımsız yönetim kurulu üyesi Prof. Dr. Özgür Demirtaş'ın istifasının da kabul edildiği öğrenildi.

Finans 02-10-23 10:41

Marmara'da yağışlar yüzde 91 azaldı! İstanbul barajlarında doluluk oranı yüzde 26'ya geriledi

İstanbul'un su ihtiyacını karşılayan 10 barajdaki doluluk oranı son yılların en düşük seviyesine gerileyerek, yüzde 26,32’ye'ye düştü. Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, ülke genelinde yağışların yüzde 57-60 düştüğünü, Marmara Bölgesi'nde bu durumun yüzde 91 olduğunu belirterek, "Sadece yağışların azalması, sıcaklıkların artması şeklinde algıladığımız sonuç çok daha ciddi sonuçlar doğuracak bir yöne, bir duruma doğru gidiyor" dedi.

Haber 15-09-23 09:59

2 yıl süren hummalı çalışma sonuç verdi! Dünyaca kabul gören deprem sinyal teorisi Türk bilim insanları tarafından çürütüldü

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Geomatik Mühendisliği Bölümü'nde akademisyen Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu, yaptığı araştırma sonucu hazırladığı makaleyle dünya çapında kabul görmüş deprem sinyali teorisini çürüttü. Kutoğlu, teoriyi çürüttüğünü 2 sene boyunca hakemlere ispatlamaya çalıştı.

Haber 26-08-23 14:14

Sıcak havalarda herkes onlardan şikayetçi... Uzman isim uyardı! Hastalıklara neden oluyor 'Bitirilemez ama...'

Çukurova Üniversitesi Karaisalı Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Hakan Kavur, halk arasında 'yakağan' olarak bilinen kum sineklerinin birçok hastalığa sebep olduğunu belirtti. Doç. Dr. Kavur, ”Yakağanlar ısırdığında iç organlar formu dediğimiz lenf düğümlerindeki damarları tıkayarak şişmelere, dalakta ve karaciğerde büyümeye neden oluyor” dedi. Kavur, "Bu canlıların popülasyonu bitirilemez ama kontrol altına alınabilir." şeklinde konuştu.

Haber 30-07-23 11:12

İstanbul'un suyunu sağlayan Kazandere Barajı'nda artık koyunlar otluyor! 'Türkiye için inanılmaz aciliyeti var' diyerek uyardı: Bugünden tezi yok başlamalıyız

Kırklareli'deki Kazandere Barajı, İstanbul'un suyunu sağlıyor. Ancak kuraklık nedeniyle barajın büyük bölümü kurudu ve yüzeyi otlar çıkmasıyla yeşil renge büründü. Barajın bulunduğu mahallede yaşayan Hüseyin Duran (34) "Bu seneki kuraklık daha önceki senelerde kesinlikle yoktu" dedi. Barajda eskiden yüzüp balık tuttuklarını dile getiren Duran artık koyunlarını otlatıyor. Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer tehlikeye dikkat çekip uyarıda bulundu.

Haber 02-07-23 13:05

Türkiye için endişelendiren açıklama! 'Süre 2-2,5 güne düştü'

Türkiye’de karla kaplı gün sayısının her geçen yıl düştüğünü belirten Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, “Mesela iki sene önce karla kaplı gün sayısı aşağı yukarı 9 gün idi. Geçen yıl biraz artış oldu ancak bu yıl bugüne kadar karla kaplı gün sayısı 2-2,5 güne düştü” dedi.

Haber 27-03-23 11:07

Dört bir yandan yardım yağmıştı: Uzman isim açıkladı: 115 milyar TL ile 170 bin konut!

Kahramanmaraş merkezli depremlerle dikkatler yeniden riskli yapılara çevrildi. Dr. Öğretim Üyesi Hakan Koman, İstanbul’da 1999 öncesi tüm yapıların aciliyetle güçlendirilmesi veya yeniden inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Koman, “İstediğim bir kampanyada İstanbul için yapılsın ve şehrimizi depreme hazırlayalım” dedi. Koman, Türkiye Tek Yürek kampanyasıyla toplanan 115 milyar lira ile 100 metrekarelik 170 bin daire yapılabileceğini söyledi.

Finans 18-02-23 11:50

Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumu hakkında ilk açıklama kardeşinden geldi

Ünlü sunucu Mehmet Ali Erbil KKTC'de rahatsızlanarak ambulansla acil olarak Dr. Suat Günsel Girne Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Mehmet Ali Erbil'in sağlık durumuyla ilgili kız kardeşi Yeşim Erbil açıklama yaptı.

Magazin 17-01-23 13:18

Son dakika: Sinan Ateş cinayetinde 3 şüpheli tutuklandı

Son dakika haberi: Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan şüpheliler Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A. "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Haber 03-01-23 20:52

Sahte doktorun yazışmaları ortaya çıktı! '70'inci hastama bakıyorum, en uzun ameliyatım 7 saat sürüyor'

Türkiye'nin konuştuğu sahte doktorun bu kez de ses kaydı ve yazışmaları ortaya çıktı. Özel bir üniversitenin sağlık bölümü öğrencilerinin yer aldığı WhatsApp grubuna ses kaydı atan Özkiraz'ın girdiği ameliyatlar ile ilgili bilgi aktardığı, ''70'inci hastama bakıyorum, bayılacağım" gibi ifadeler kullandığı görüldü. Özkiraz'ın öğrencilere verdiği bilgileri yorumlayan Prof. Dr. Yeşim Erbil, ''Gencecik bir kız. Hayal dünyası kurmuş kendisine. Umarım bir an önce tedavi olur'' ifadelerini kullandı.

Haber 02-12-22 10:16

Özgür Demirtaş’tan çok konuşulacak CHP sözleri! Kadrodaki isimleri görünce öve öve bitiremedi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 3 Aralık'ta açıklayacağı 'Kalkınma Planı'nı hazırlayan kadronun içinde dünyaca ünlü Türk ekonomist Daron Acemoğlu’nun yer almasına ünlü ekonomist Özgür Demirtaş’tan övgü dolu sözler geldi. CHP’nin danıştığı kadroda, iktisatçı Prof. Dr. Refet Gürkaynak, Prof. Dr. Ali Hakan Kara, Prof. Dr. Ufuk Akçiğit ve Hacer Foggo da yer alırken Kılıçdaroğlu'nun kurduğu ekonomi kadrosu, Demirtaş'ı oldukça memnun etti.

Finans 01-12-22 13:47

Düzce'deki 5.9 büyüklüğündeki deprem sonrası korkutan gerçek! Uydudan tespit edildi, 20 cm uzaklaşmış

Düzce'de 23 Kasım'da korkutan bir deprem meydana gelmişti. Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğündeki deprem Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok ilde hissedilmişti. Deprem sonrası Düzce merkezi ile Gölyaka'nın 20 santimetre kadar birbirinden uzaklaştığı ortaya çıktı. Prof. Dr. Hakan Kutoğlu "Bu bize şunu gösteriyor. Bu fay Kuzey Anadolu Fayı'ndan bağımsız bir fay" diye konuştu.

Haber 29-11-22 14:18

Büyük Marmara depremini bekliyoruz ama... Uyarı geldi: Ondan önce depremler yaşayabiliriz

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Hakan Kutoğlu önümüzdeki yıllarda yaşanması beklenen olası depremlere ilişkin konuştu. Gelecekte mutlaka büyük depremler olacağını söyleyen Kutoğlu, "İlla ki Marmara Denizi'nde olacak diye bir şey söz konusu değil. Ondan çok daha önce depremler yaşayabiliriz." dedi.

Haber 12-11-22 09:53

Türkiye'nin ikinci rahim nakliyle dünyaya gelen bebek ve annesinin tedavisi sürüyor

Akdeniz Üniversitesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Ongun: - "Bebeğimiz artık kendi kendine solunum sıkıntısı çekmeden nefes alıp verebiliyor. Bu da bebeğimiz için çok önemli bir gelişme"

Yurthaber 06-10-22 14:50

Sigortacılıkta çevre duyarlılığı

İstanbul Gelişim Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Hakan Özcan: - "Daha sağlıklı ve yeşil bir dünya için sigortacılık sektöründe de sürdürülebilirlik çalışmalarına önem veriliyor. Sigortacılar tarafından hazırlanan risk haritaları hem poliçe sahiplerine hem de kamuya kolaylıklar sağlıyor"

Yurthaber 11-08-22 10:39

Doğu Akdeniz'deki sondaj çalışmalarında Kıbrıs'ta şehit edilen 3 kardeşin anısı yaşatılacak

Doğu Akdeniz'de görev yapacak sondaj gemisi Abdülhamid Han'a eşlik eden 3 gemiye Kıbrıs'ta 59 yıl önce Rum çetelerce katledilen Murat, Hakan, Kutsi İlhan'ın isimleri verildi - Şehitlerin kardeşi, Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan: - "Bu devletimizin büyüklüğünü, yaşanan o katliamı unutmadığını ve unutturmadığını gösteriyor. Ailece çok heyecanlı ve gururluyuz"

Haber 10-08-22 17:19

Diyarbakır'da Kovid-19 vaka artışına karşı aşı çağrısı

DÜ Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ile Halk Sağlığı Uzmanı Prof. Dr. İlyas Yolbaş: - "Aşının önemi bir kez daha ortaya çıktı. Daha önce Kovid-19 aşısı olmamış ve hastalığı geçirmemiş kişilerin mutlaka aşı olması gerekiyor" - İl Sağlık Müdürü Mehmet Hakan Pamukçu: - "Bölge illerinin tümünde aşı oranlarının düşük olması nedeniyle bağışıklık sistemlerinde bazı eksiklerimiz var. Tüm Diyarbakırlı hemşerilerimiz, İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı tüm sağlık kahramanlarımızın verdiği aşılama hizmetlerinden faydalansın"

Yurthaber 24-07-22 10:23

Türk doktor astronomi fotoğraflarını NASA için renklendirecek

Samsun'da aile hekimi olarak görev yapan ve daha önce Hubble Uzay Teleskobu'nun çektiği siyah beyaz görüntüyü renklendirdiği dört fotoğraf NASA tarafından "Dünya'da Günün Astronomi Fotoğrafı" seçilen Dr. Mehmet Hakan Özsaraç, bu kez görüntüleri ilk kez kendisi işleme imkanı bulacak - Özsaraç: - "Belki başkaları benim çalışmama bakıp kendileri yeniden çalışıp paylaşacak. Aslında bu çok güzel bir şey, yeni kabiliyetleri tespit etmek açısından belki de bu şekilde iş veriyorlar"

Yurthaber 04-07-22 11:08

Malatya'da yaşlı kadının boynundan 1 kilogramlık guatr kitlesi çıkarıldı

30 yıldır nefes alırken, uyurken, yürürken ve yemek yerken zorluklar yaşayan 67 yaşındaki Müfide Uçar, ameliyatın ardından sağlığına kavuştu - Malatya Turgut Özal Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhan Hakan Kanat: - "Günümüzde nadir de olsa bu tür büyük guatrlar görülüyor ve başarılı şekilde ameliyat ediliyor. Bu konuda hastaları ameliyattan korkmamaları gerektiği konusunda bilinçlendirmek gerekiyor"

Yurthaber 01-07-22 11:54

İstanbul'da hastanede öğrenim gören çocuklar karnelerine kavuştu

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: - "İstanbul'umuzda toplam 14 hastanemizde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz, İl Sağlık Müdürlüğümüz iş birliğinde 'Öğretmenim Elimi Tut' projesiyle 50 gönüllü öğretmenimizin kadirşinaslığı, fedakarlığıyla 1019 yavrumuza hastanelerimizde eğitim verildi" - MÜ Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hakan Gündüz: - "Uzun süreli tedavi gören ya da kronik hastalığı olan bugün için 11 ilkokul, 11 ortaokul ve 9 lise öğrencisi olmak üzere 31 öğrencimiz eğitimlerini hastane sınıfında tamamlamıştır. Bugün 8 öğrencimizi mezun ediyoruz"

Yurthaber 16-06-22 15:35

Diyabetik yaraların yanlış tedavisi ölüme neden olabiliyor

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Uncu: - "Dünyada her 20 saniyede bir diyabet nedeniyle bir kişinin bacağı kesiliyor"

Yurthaber 08-06-22 15:26

Geleceğin ziraat mühendisleri uygulama bahçelerinde yetişiyor

Yozgat Bozok Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Keles: - "Öğrencilerimiz ekimden hasada kadar ürünü takip ediyor" - Öğrencilerden Neslişah Koç: - "Uygulama arazimiz çok fazla, derslerimizi burada işlememiz mesleğimiz açısından daha iyi oluyor, kendimizi daha avantajlı hissediyoruz"

Yurthaber 30-05-22 11:12

Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan'ın kızı Öykü Su Atılgan hayatını kaybetti

İzmir’in Bornova ilçesinde, 3 aracın karıştığı kazada ağır yaralanan gıda mühendisi Öykü Su Atılgan, hayatını kaybetti. Öykü Su Atılgan'ın Ege Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Atılgan'ın kızı olduğu öğrenildi.

Haber 29-05-22 14:54

Türk profesör üzerine basa basa söyledi! Maymun çiçeği virüsü...

Son zamanlarda dünya üzerinde birkaç noktada görülmeye başlanan Maymun çiçeği virüsü hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, “Benim şahsi kanaatim, Türkiye özeli için de konuşacak olursam; şu an itibariyle panik yapacak bir durum söz konusu değil. Eğer bir şekilde bu tür lezyonları olan kişiler olursa, acil servise gelip takip ve tedavi süreciyle ilgili profesyonel bir destek alabilirler” dedi.

Haber 21-05-22 11:31

Hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık nasıl geçer, evde doğal çözümler

Midedeki birçok şikayetin ifadesi için kullanılan bir tanım olan hazımsızlığa ne iyi gelir? Hazımsızlık söz konusu olduğunda üzerinde durulması gereken nokta diğer hastalıklardan nasıl ayırt edileceğidir. Hazımsızlık tedavisi ve belirtileri ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlatan Gastroenteroloji, Fitoterapi Uzmanı, Farmakognazi Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Hakan Güvenli'nin yönlendirmeleriyle hazımsızlık nasıl geçer? Evde hazımsızlık için uygulanabilecek doğal çözümler nelerdir?

Haber 20-05-22 17:04

Batman, Siirt ve Bingöl'de yoğun bakımlarda Kovid-19 vakası kalmadı

Batman İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Pamukçu: - "Şu anda Batman'daki kamu ve özel olmak üzere tüm hastanelerde serviste ve yoğun bakımda Kovid-19 kaynaklı hastamız bulunmamaktadır" - Siirt İl Sağlık Müdürü Erol Emre Ömür: - "Çok şükür, günlük vaka sayılarımız tekli rakamlara düştü. 5, 6, 7'lerle gidiyoruz. Umarım ki sıfırı da yakında göreceğiz"

Yurthaber 20-04-22 16:26

Kasaba Doktoru dizisinin Dr. Hakan Aydıner'i Ozan Akbaba kimdir? Ozan Akbaba nereli ve kaç yaşında?

Kasaba Doktoru dizisinin Dr. Hakan Aydıner'i Ozan Akbaba, 8 Nisan Cuma günü TRT 1'de ilk bölümüyle ekrana gelecek olan dizinin, fragmanı sonrası merak konusu oldu. Ünlü oyuncu Kasaba Doktoru dizisinde Dr. Hakan Aydıner karakterine hayat verecek. Peki Kasaba Doktoru dizisinin Dr. Hakan Aydıner'i Ozan Akbaba kimdir? Ozan Akbaba nereli ve kaç yaşında? Ünlü oyuncunun hayatı ve biyografisi haberimizde...

Magazin 08-04-22 13:37

Ankara'da hastanın karnından iki tane neşter çıkarıldı: Röntgende şaşkına döndük

Ankara'da meydana gelen akılalmaz olayda 46 yaşındaki D.E. şiddetli karın ağrısı şikayetiyle geldiği hastanede yapılan tetkikler sonucu iki tane neşter yuttuğunu öğrendi. Prof. Dr. Hakan Buluş hastanın yoğun şikayetleri üzerine çektikleri röntgen sonrasında 2 adet neşteri görünce şaşkına uğradıklarını söyleyerek, ''İnce bağırsağın yaklaşık 180’inci santimetresinde bu yabancı cisimlerin olduğunu tespit ettik. Bunun üzerine ameliyatla bunları çıkarttık'' diyerek yaptıkları operasyonu anlattı.

Haber 07-04-22 09:58

Trabzonspor’dan Ahmetcan Kaplan’ın sağlık durumuyla ilgili açıklama

Trabzonspor Kulüp Doktoru Op. Dr. Hakan Çelik, Ahmetcan Kaplan’ın sağlık durumuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Spor 29-03-22 18:27

Yeşim Erbil'den Mehmet Ali Erbil itirafı! Abim beni yetişkin filme götürdü

Mehmet Ali Erbil'in doktor kardeşi Yeşim Erbil katıldığı programda ilginç bir anısını anlattı. Yasemin Özçelik’in YouTube programına konuk olan başarılı cerrah Prof. Dr. Yeşim Erbil, "Annem abime 'Kardeşini sinemaya götür' dedi. Abim de beni yetişkin filme götürdü" itirafıyla gündeme geldi.

Magazin 24-03-22 11:10

Türkiye'de koronavirüsle mücadelede bir ilk! Burun ve ağızdan kullanılabiliyor

Koronavirüsle mücadele kapsamında Türkiye'de ilk defa 'adenovirüs' yöntemiyle bir aşı geliştirildi. Faz-1 çalışması başlayan ve tüm varyantlara karşı uzun süre koruyuculuk sağlaması hedeflenen aşıyla ilgili olarak Prof. Dr. Hakan Akbulut, "İlk çalışmanın sonuçlarını gördükten sonra Faz-2'ye geçeceğiz ve Faz-2'den sonra ancak elde edeceğimiz sonuçlara göre acil kullanım onayı gündeme gelebilir" açıklamasını yaptı.

Haber 30-01-22 11:10

Adenoviral vektör Kovid-19 aşısında insan deneyleri başladı

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal: - "Bu aşının bir özelliği de Faz-1 çalışmasını başarıyla tamamladığında ağızdan ve burundan da uygulanabilme potansiyeli" - Aşıyı geliştiren Ankara Üniversitesi Kanser Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Hakan Akbulut: - "Mevcut aşılardan yaklaşık 6-8 kat daha güçlü ve daha geniş kapsamlı olacak şekilde planlandı" - "Uzun süreli bir bağışıklık oluşturmasını bekliyoruz. Yani 3-4 ayda bir tekrar doz yapmak yerine aşılandıktan sonra ortalama 2 yıl kadar etkili olmasını tasarladık"

Yurthaber 27-01-22 16:40

Son 2 yılda en az 28 kadın düşerek hayatını kaybetti! Dikkatleri o noktaya çekti, yüksek şüphe

Son 2 yılda en az 28 kadın evde yalnız değilken, balkondan ya da pencereden düşerek yaşamını yitirdi. Şüpheli olarak kayıtlara geçen bu ölümlerin birçoğu henüz aydınlanmazken soruşturması tamamlanan bazı dosyalarda da, intihar ettiği öne sürülen kadınların, öldürüldüğü ortaya çıktı. Adli Tıp Uzmanı Prof. Dr. Hakan Kar "Yüksekten düşmeye bağlı ölümlerin ispatı zor olduğu için, şüpheliler bu durumdan faydalanmak istiyor" açıklamasında bulundu.

Haber 20-01-22 09:25

Ölüme yol açıyor! Omicron'dan daha uzun sürüyor

Prof. Dr. Hakan Oğuztürk, son günlerde artan grip artan grip vakalarını değerlendirdi. Prof. Dr. Oğuztürk "Omicron'da sizin büyük ihtimalle bir hafta içerisinde şikayetleriniz gerilemiş hatta ortadan kalkmış olabilir ve bulaştırıcılık riski de sıfıra yaklaşmış oluyor. Ama gripte öyle değil. Klinik deneyimlerimize göre, gripte Omicron varyantına göre biraz daha süre uzayabiliyor" açıklamasını yaptı.

Haber 17-01-22 11:22

Omicron, aşısızlar ve aşısız ek hastalığı olanlarda Delta gibi ölümcül olabiliyor

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Hakan Akelma: - "Vatandaşlarımız aşıya olan ilgilerini devam ettirsinler, aşılarını tamamlasınlar. Aşısızların pikini yaşayacağız"

Yurthaber 12-01-22 12:23

Dr. Sadık Ahmet doğumunun 75. yılında Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi'ndeki etkinlikle anıldı

AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu: - "Onun cesaretlendirmesiyle adeta bir şeb-i yelda gibi Türk varlığının üzerine gelen dönemin karanlığı dağılabilmiş, insanımızın umudu yeşermiştir"

Yurthaber 08-01-22 00:42