Doc Dr Kamil Gulpinar Haberleri

Samsun'da görevi başında öldürülen doktor Kamil Furtun anıldı

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucu yaşamını yitiren Opr. Dr. Kamil Furtun, ölümünün 8. yılında anıldı.

Yurthaber 2023-05-29 13:43:19

Binalardaki sinsi tehlikeye dikkat! Özel tedbirlerin alınması faydalı olacak

Deprem felaketi büyük yıkıma yol açarken, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybetmesine de neden oldu. Depremlerin ardından vatandaşlar yaşadıkları binaların ne kadar güvenli olduğunu araştırmaya başlarken, uzmanlar, binaların ömrünü çürüterek güvensiz hale getiren 'korozyon' tehlikesine karşı uyarıda bulunuyor. İnşaat Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Dr. Süleyman Kamil Akın, dış ortama maruz kalan yapılarda özel tedbirlerin alınmasının yapı ömrünü ve güvenliğini artıracağını söyledi.

Haber 2023-03-09 11:51:43

Sosyal medyayı sallamıştı! Cinsiyet değiştirme iddialarına ilişkin hastaneden açıklama

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın'ın cinsiyet değiştirmeyle ilgili gündem olan "Binlerce erkek kız olmak için bekliyor, 2030'a kadar devam edecek" açıklamaları sonrası İstanbul'daki Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden açıklama yapıldı. Başhekimlikten yapılan açıklamada, cinsiyet değiştirme ameliyatlarına ilişkin iddiaların asılsız olduğu bildirildi.

Haber 2022-06-17 21:52:58

Sosyal medya bu sözleri konuşuyor! Prof. Dr. Ahmet Akın: 'Binlerce erkek kız olmak için bekliyor, 2030'a kadar devam edecek'

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akın'ın bir konuşmasında yaptığı açıklamalar sosyal medyada geniş yankı uyandırdı. Akın, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde 4 bin kızın erkek olmak, Zeynep Kamil Hastanesi'nde ise 2 bin 700 kızın erkek olmak için beklediğini ileri sürerek "Ve ben şuna eminim yüzde 99'unda hiçbir sorun yok. Yönlendirilmiş, özendirilmiş" ifadelerini kullandı.

Haber 2022-06-15 11:08:53

8 ay yoğun bakımda kalan hasta, kalp nakliyle hayata tutundu

Ankara'da kalp nakli olan Kamil Demir: - "Bir akşam, uygun kalbin bulunduğunu ve nakil olabileceğimi söylediler. Kalp nakli olabileceğimi öğrendiğimde sevinçten ağladım. O an hayatımın en mutlu anıydı" - "Kalp nakliyle sağlığına kavuşmuş biri olarak, çevremdeki kişileri organ bağışı yapmaları için ikna etmeye çalışıyorum" - Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Ümit Kervan: - "Hasta, bu süreçte hem yapay kalple hem de kalp destek cihazına bağlı şekilde yaklaşık 8 ay yoğun bakımda kaldı. Bu kadar uzun süre hastayı yoğun bakımda yaşatabilmek büyük tecrübe gerektiriyor. Literatürde, bu durumdayken bu kadar uzun süre yoğun bakımda kalan az sayıda hasta var"

Yurthaber 04-11-21 11:08

Mide balonu obezite tedavisinde kullanılabilir mi?

Mide balonu, obezite tedavisinde kullanılan ameliyatsız, ilaçsız bir yöntemdir. Denetimli bir diyetle birlikte kilo kaybıyla ilişkili sağlık ve estetik faydaları elde etmenize yardımcı olabilir. Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide balonu hakkında merak edilenleri sizler için anlattı.

Haber 31-07-21 10:54

Tüp mide ameliyatında laparoskopinin avantajları neler? Tüp mide ameliyatı sonrası nelere dikkat etmeli?

Obezite tedavisinde laparoskopik cerrahinin avantajlarını anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, laparoskopik tüp mide ameliyatının nasıl uygulandığını, ameliyat sonrasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini anlattı.

Haber 21-04-21 17:14

Türk bilim insanı 'mutasyonlu koronavirüs' tanısı koyan kit geliştirdi

Avusturya’ya 15 yıl önce yerleşen ve Salzburg eyaletinde Procomcure Bıotech şirketi CEO’su ve kurucusu olan Prof. Dr. Kamil Önder, ‘Mutasyonlu koronavirüsleri’ tespit eden PCR test geliştirdi.

Haber 01-02-21 16:17

Kitap tasarımlı kütüphanedeki kaynaklar, salgın sürecinde elektronik ortamda okundu

Karabük Üniversitesinde farklı mimarisiyle dikkati çeken ve bünyesinde 6 milyon eseri barındıran Kamil Güleç Kütüphanesinden, geçen yıl 500 bin kişi elektronik kaynak indirdi - KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat: - "Dünya artık elektronik kitap ve dergilere yönlenmiş durumda. Kütüphanemiz de çok yaygın şekilde kullanılıyor"

Yurthaber 28-01-21 11:10

Kitap tasarımlı kütüphanedeki kaynaklar, salgın sürecinde elektronik ortamda okundu

Karabük Üniversitesinde farklı mimarisiyle dikkati çeken ve bünyesinde 6 milyon eseri barındıran Kamil Güleç Kütüphanesinden, geçen yıl 500 bin kişi elektronik kaynak indirdi - KBÜ Rektörü Prof. Dr. Refik Polat: - "Dünya artık elektronik kitap ve dergilere yönlenmiş durumda. Kütüphanemiz de çok yaygın şekilde kullanılıyor"

Yurthaber 28-01-21 11:10

Avusturya'da Türk bilim insanı Kovid-19'un mutasyona uğramış türünü belirleyen hızlı test geliştirdi

Avusturya'da Procomcure Biotech firması kurucusu ve CEO'su Türk kökenli bilim insanı Prof. Dr. Kamil Önder, İngiltere'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) mutasyona uğramış türünü tespit eden hızlı PCR testi geliştirdi.

Haber 27-01-21 16:50

Kaymakam Sağlam’dan filyasyon ekibine gece ziyareti

Manisa’nın Salihli ilçesindeki filyasyon ekibini gece ziyaret eden Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.Salihli Kaymakamı Mehmet Kamil Sağlam, İlçe Sağlık Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan filyasyon ekibini ziyaret ederek, yapılan çalışmalarla ilgili Sağlık Müdürü Dr.

Yurthaber 14-12-20 11:59

Pandemi döneminde obezite ameliyatına başvurulabilir mi?

pandemi döneminde obezite ameliyatlarında alınan önlemleri anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, merak edenler için obezite ameliyatında uygulanan yöntemleri açıkladı.

Haber 24-11-20 15:43

Prof. Dr. Kamil Aydın “Erzurum için hayati mesele”

Erzurum’un kalkınabilmesi ve gelişmesi için öncelikli mesele olarak gündemine “yüksek hızlı treni” alan Prof.

Yurthaber 09-11-20 13:34

Prof. Dr. Kamil Aydın “Erzurum için hayati mesele”

Erzurum’un kalkınabilmesi ve gelişmesi için öncelikli mesele olarak gündemine “yüksek hızlı treni” alan Prof.

Yurthaber 09-11-20 13:33

Prof. Dr. Kamil Aydın ilçe ziyaretlerinde çiftçilerle bir araya geldi

Erzurum’da gerçekleştirdiği esnaf ve kurum ziyaretlerinin ardından MHP Iğdır İl Kongresine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof.

Yurthaber 26-10-20 16:01

Prof. Dr. Kamil Aydın ilçe ziyaretlerinde çiftçilerle bir araya geldi

Erzurum’da gerçekleştirdiği esnaf ve kurum ziyaretlerinin ardından MHP Iğdır İl Kongresine katılan MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof.

Yurthaber 26-10-20 16:01

Uzmanı açıkladı: Ton balığı sağlıklı mı?

Balık tüketiminin önemine değinen Prof. Dr. Candan Varlık ve Prof. Dr. Kamil Bostan, önceki yıllara nazaran daha fazla balık tüketilmesi gerektiğinin altını çiziyor. Peki konserve olarak satılan ton balığı sağlıklı mı?

Haber 20-10-20 07:53

MHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Kamil Aydın, “Ermenistan bundan 100 yıl önce ne idiyse, bugün de aynı”

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof.

Yurthaber 30-09-20 13:37

Dr. Kamil Aykal; “Vertigo kadınlarda daha çok görülüyor”

Özel Denizli Cerrahi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.

Yurthaber 03-07-20 11:20
Yurthaber 16-06-20 17:51

Mide botoksu ile hızlı kilo verin

Aşırı kilo sorunu olan kişilerin hızlı kilo vermesini sağlayan mide botoksu hakkında bilinmesi gerekenleri anlatan Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide botoksu uygulanan kişilerin 6 ile 8 ay arasında istedikleri kiloya ulaştıklarını söyledi. İşte detaylar...

Haber 10-06-20 09:28

Dr. Kamil Furtun ölümünün 5. yılında anıldı

Samsun’da hastanede uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Opr.

Yurthaber 29-05-20 14:46

Dijital Enerji Forumu'20

EDİDER Başkanı Prof. Dr. Kamil Çağatay Bayındır: -"Koronavirüs salgını yenilenebilir enerjiye geçişi daha da hızlandırabilir" - "Türkiye'de enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji kaynaklarının daha fazla kullanımında, dijitalleşme önem kazanıyor"

Yurthaber 26-05-20 14:37

Antep savunmasının genç kahramanı Şehit Kamil unutulmuyor

Annesini 21 Ocak 1920'de 3 Fransız askerinin tacizinden korumak isterken 14 yaşında süngülenerek şehit edilen Şehit Kamil, vefatının 100. yılında anılıyor - Şehit Kamil'i unutmayan Gaziantepliler, adını ilçeye, belediyeye, okullara ve mahallelere vererek yaşatıyor - Gaziantep Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Yakar: - "Anteplilerin bir araya gelmesi için bir kibrit çöpü gerekiyordu. Kamil şehadetiyle Anteplileri Fransızlara karşı birleştirmiştir. İlk kıvılcımı yakmış, savunmanın fitilini ateşlemiştir. Birlik ve beraberliğe vesile olmuştur"

Haber 21-01-20 11:31

“Sağlık Sektöründe Nitelikli İstihdam” eğitimi

Eyüpsultan Belediyesi İş ve Kariyer Geliştirme Birimi ile Özel Rami Hastanesi arasında istihdam anlaşması kapsamında gerçekleştirilen “Sağlık Sektöründe Nitelikli İstihdam” eğitim programını başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.Eyüpsultan Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen sertifika törenine, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’le birlikte başkan yardımcıları, Özel Rami Hastanesi ortakları Mustafa Erdem, Kamil Çolak, Yönetim Kurulu Başkanı Dr.

Yurthaber 20-01-20 14:46

Bosnalı 13 yaşındaki Nejra, organ nakli hayaline İstanbul'da kavuştu

Türkiye Organ Nakli Kuruluşları Koordinasyon Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kamil Yalçın Polat ve ekibinin yaptığı operasyonla, babadan alınan karaciğer kızına nakledildi - Baba Fahrudin Hukara: - "Ailece çıktığımız bu umut yolculuğunun mutlu bitmesi hepimiz için mucize gibi, çok mutluyum" - Anne Saida Hukara: - "Hem kızım hem de eşim için çok endişelenmiştim ama şimdi ikisini de böyle sağlıklı ve mutlu görmek çok güzel"

Haber 15-01-20 11:04

İstanbul'da Hazreti Mevlana ve Şeb-i Arus programı düzenlendi

İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut: - "İnsanlığın huzura ihtiyacı var ve bu nedenle yeniden Mevlana'yı keşfetmemiz gerekiyor" - İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz: - "Mevlana'nın gündemindeki insanın en önemli özelliği gönlüdür. Çünkü ten toprakta çürüse de gönül çürümeyecektir"

Haber 19-12-19 21:52

Haluk Dursun, eserleriyle rol model olmuş bir insandı

Eski Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun, gençlerin yanı sıra çok sayıda araştırmacı, tarihçi ve akademisyenin de katıldığı özel bir etkinlikle yad edildi - Doç. Dr. Osman Sezgin: - "Haluk Dursun hoca, eserleriyle alime de avama da, yaşıtlarına da gençlere de rol model olmuş bir insandı. Ne yapmak istediğini biliyordu. 'İnsan-ı Kamil' yetiştirmek istiyordu. Sözlerinin etkili olması için önce kendisi uyguluyordu" - Topkapı Sarayı Müzesi Başkanı Prof. Dr. Mustafa Küçükaşçı: - "Haluk Dursun, hayatı boyunca bir fikrin idealin mefkurenin etrafında koşan bir insandı. Onun bir derdi vardı 'Nasıl biz insan yetiştirebiliriz? Daha çok insana nasıl dokunabiliriz?' hayatı bunlarla geçti. Ben onun kadar dost canlısı, etrafına saygı gösteren ikinci bir insan görmedim"

Magazin 17-12-19 09:13

ALS ve Parkinson hastalarına müjde

Edremit’te özel bir hastanede görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Kamil Teker, Amiyotrofik Lateral Skleroz (ALS) ve Parkinson hastalıklarının, prion enfeksiyonların neden olduğunu savunduğu bir tez çalışması hazırladı. Hastalıklarının tedavi yöntemlerinin de yer aldığı tez çalışması üniversiteler tarafından incelenmeye başlandı. Uzm. Dr. Teker, “Özellikle 3 yıl içinde başvuran hastalarda bu hastalığın tedavisi, yüzde 100 iyileşmeyle sonlanır” dedi.

Trend 26-11-19 08:50

Nevşehir’de kış mevsimi trafik tedbirleri toplantısı yapıldı

Nevşehir Valisi İlhami Aktaş başkanlığında “Kış Mevsiminde Alınacak Trafik Tedbirleri” toplantısı yapıldı.Valilik toplantı salonunda gerçekleşen toplantıda, kış mevsiminde oluşan olumsuz hava koşulları nedeni ile meydana gelebilecek trafik kazalarını önlemek ve trafik güvenliğine yönelik diğer olumsuzluklarda dikkate alınarak vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin korunması amacıyla alınacak tedbirler görüşüldü.Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından kış mevsimi ile ilgili alınması gereken önlemlerin katılımcılara anlatıldığı sunumun yapıldığı toplantıda; Yerleşim yerlerinde alınacak trafik tedbirleri, Yerleşim yeri dışında alınacak trafik tedbirleri, terminallerde alınacak trafik tedbirleri, Denetimde görevli personel ve ekip araçları konuşularak, değerlendirildi.Valisi İlhami Aktaş başkanlığındaki toplantıya, Nevşehir Belediye Başkan Yardımcısı Ersan Erkut, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Albay Vedat Kültür, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Kamil Duru, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir, Sağlık İl Müdürü Dr.

Yurthaber 25-11-19 15:55

Prematüre bebeklerde engelsiz sağ kalım oranı arttı

SBÜ Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi Eğitim Görevlisi Doç. Dr. Oya Demirci: - "Bunun nedenleri arasında hem kadın doğum uzmanlarının hem de yenidoğan hekimlerinin bu tür vakalar karşısında bilgi ve deneyimlerinin artması, yenidoğan yoğun bakım ünitelerinin gelişmesi ve sayılarının artması sayılabilir"

Trend 24-11-19 15:48

Balık her yaşta tüketilmeli

Balık sezonunun açılmasını ardından bollaşan balık tüketimini değerlendiren Prof. Dr. Candan Varlık ve Prof. Dr. Kamil Bostan, balığın her yaşta tüketilmesi gereken diyet bir gıda olduğunu söyledi.

Yemek 12-11-19 11:14

Balık her yaşta tüketilmeli! Taze balık nasıl seçilir?

Balık sezonunun açılmasını ardından bollaşan balık tüketimini değerlendiren Prof. Dr. Candan Varlık ve Prof. Dr. Kamil Bostan, balığın her yaşta tüketilmesi gereken diyet bir gıda olduğunu söyledi.

Trend 11-11-19 16:15

Meme kanserine yakalanma yaşı düşüyor

Ufuk Üniversitesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kamil Gülpınar: - "Türkiye'deki meme kanseri hastaları daha genç, tümör daha büyük, teşhisteki evreler daha ileri. Meme kanseri konusunda toplumda farkındalığın artırılması ve kontrollerin düzenli yaptırılması büyük önem taşıyor" - "Menopoz sürecinde 5 yıldan fazla hormon ilacı kullanmak, meme kanseri riskini artıran faktörlerden biri"

Haber 17-10-19 11:04

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaralı emniyet müdürünü ziyaret etti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Niğde’de geçirdiği trafik kazasında yaralanan Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk ile 2 kızı ve damadını, tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.Hava yoluyla Niğde’ye gelen bakan Soylu, beraberindeki Niğde Valisi Yılmaz Şimşek, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile Niğde-Bor karayolu TOKİ kavşağında yaptığı kazada yaralanan Hatay Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, kızları Elif Aybüke Karabörk (23) ve Fatma Nezihe Karabörk (34) ile damadı Mehmet Ali Kazgı’yı (26), tedavi gördükleri Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret etti.Bakan Soylu, daha sonra başhekimlik binasına geçerek başhekim Dr.

Haber 09-09-19 22:42

Dönerin kökeni Orta Asya’ya dayanıyor

İsrail gazetesi Haaretz’in İbranice ‘şavurma’ olarak adlandırılan döneri İsrail sokak yiyeceği ilan etmesi sosyal medyada tartışma konusu oldu. Prof. Dr. Kamil Bostan dönerin bir Türk yiyeceği olduğunu savunarak, “Dönerin kökeni Orta Asya’ya uzanıyor” ifadelerini kullandı.

Yemek 20-08-19 13:45

Kurban etini poşette uzun süre tutmayın

Prof. Dr. Kamil Bostan, "Henüz kesilmiş taze kurban eti uzun süre poşette tutulursa bozulma ve ağırlaşma süreci hızlanır. Bu nedenle et en kısa sürede poşetten çıkarılıp temiz ve serin bir yerde yayılarak soğuması sağlanmalı” dedi.

Yemek 09-08-19 15:52

Zayıflamak için mide balonu ve botoks uygulaması nedir? Mide balonu ve mide botoksu kimlere hangi durumlarda uygulanır?

Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Kamil Gülpınar, mide balonu ve mide botoksu ile ameliyatsız kilo verme yöntemlerini sizler için anlattı.

Trend 02-08-19 11:49

Prof. Dr. Kamil Bostan: “Slow food akımı gıdada farkındalık oluşturdu”

İtalya’da ‘fast food’a karşı bir hareket olarak doğan ‘slow food’ (yavaş yemek) akımını değerlendiren Prof.

Haber 14-07-19 09:03

Sağlıklı dondurma için -18 şart

Yaz aylarının gelmesiyle birlikte dondurma tüketiminin arttığını ifade eden Prof. Dr. Kamil Bostan, sağlıklı olması için dondurmanın eksi 18 derece saklanması gerektiğini söyledi. Bostan, "Dondurma hijyenik koşullarda üretilmemişse içerisine birtakım bakteriler yerleşebiliyor. Erime gerçekleşirken bakteriler hızla ürüyor. O nedenle dondurma eksi 18’de saklanmalı, dondurucudan çıkartıldığında hemen tüketilmeli" dedi.

Yemek 24-06-19 14:14

İstanbul'da yaz Kur'an kursları başladı

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz: -"10 bin Kur'an kursu öğreticisinin 350 bin yavrumuzla buluşarak yaz sezonunu dolu dolu geçirmesini arzu ediyoruz"

Haber 17-06-19 14:44

İstanbul'da yaz Kur'an kurslarında hedef 350 bin öğrenci

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz: - "Geçen yıl İstanbul'da 287 bin yavrumuz, yaz Kur'an kurslarımıza katıldı. Bu sene bu rakamı arttırarak 350 bin olmasını hedefliyoruz" - "Yaz Kur'an kurslarına öğrencilerimizin yönlenmesini ve yönlendirilmesini önemsiyoruz"

Haber 11-06-19 11:25

HSK'nin 2019 yılı ana kararnamesi

HSK 1. Dairesinin adli ve idari yargı 2019 yılı ana kararnamesine göre, Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcılığına, Sivas Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığına, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına ise Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre getirildi - Samsun Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcısı olurken, Samsun Cumhuriyet Başsavcılığına Tarsus Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç görevlendirildi - Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Balık Salihli Cumhuriyet Başsavcısı, Serik Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Çınar Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Özkan Gürdoğan Burdur Cumhuriyet Başsavcısı, Tunceli Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek Karaman Cumhuriyet Başsavcısı oldu

Haber 31-05-19 20:00

''Türbe ve yatırın kendisinden değil, Allah'tan istemeliyiz''

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz: - ''Türbenin, yatırın kendisinden bir talepte bulunmak, doğrudan onu vesile kılmak elbette bizim dini bakımdan kabul edebileceğimiz bir şey değil. Biz ne istiyorsak Allah'tan istemeliyiz'' - ''Kabir ziyaretinden maksat ölümden ve ölüm ötesinden ibret alıp ders çıkarmaktır. Yoksa kabirde yatan ölüden medet ummak değildir''

Haber 15-05-19 11:07

Kerkük'te uyuşturucu kullanımı artıyor

Kerkük Polis Müdürlüğü Basın Sorumlusu Afrasyav Kamil: - "Kerkük'te giderek artan uyuşturucu kullanımının önüne geçeceğiz" - Türkmeneli Dernekler Federasyonu Başkanı Dr. Aydın Beyatlı: - "Irak ve gençlerinin geleceğini çalmak isteyenler var"

Haber 13-05-19 15:14

KBÜ’de “Pozitif Düşünce ve İletişim” konulu konferans

Karabük Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından “Bir Kitap Bir Yazar” etkinlikleri kapsamında “Pozitif Düşünce ve İletişim” adlı konferans düzenlendi.Karabük Üniversitesi Kamil Güleç Kütüphanesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansta Karabük Üniversitesi İletişim Fakültesinden Dr.

Yurthaber 10-05-19 12:30

KARDEMİR’de İş Güvenliği haftası etkinlikleri

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) 4-10 Mayıs İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasını çeşitli etkinliklerle kutluyor.Artan kapasiteleri ile büyümesini sürdüren, çevre yatırımlarıyla her geçen gün daha da güzelleşen Kardemir, çalışanlarına yönelik faaliyetleriyle de farkındalık oluşturmaya devam ediyor.Ramazan ayının ilk günlerinde, üretim proseslerinin farklı yerlerinde kurban kesimleri ve dualarla başlayan Kardemir’deki İSG haftası kutlamaları, Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen etkinliklerle devam etti.İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda daha yüksek bilinç oluşturmak ve bu konudaki duyarlılıkları artırmak amacıyla düzenlenen etkinliklere Kardemir Yönetim Kurulu Başkanı Kamil Güleç ve Genel Müdür Dr.

Yurthaber 08-05-19 10:35

Felsefemizde, Allah'a kul olmanın bizleri mutluluğa erdireceği vardır

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz: - "Bizim varoluş felsefemizde ve algımızda, nefse, dünyaya ve metaya değil, Allah'a kul olmanın bizleri huzura ve mutluluğa erdireceğinin varoluş amacı vardır. Bu anlayışı merkeze almak ve insanlara bunu anlatmak lazım. Herhalde psikolojinin bize sunduğu 'ne istersen onu yap ve istediğin gibi yaşa' algısından çok biraz daha ulvi davranışlara ve ulvi hedeflere doğru insanları yönlendirmek gerekmektedir"

Haber 05-05-19 16:34