Doc Dr Levent Renda Haberleri

İstanbul'da bu manzara artık sürpriz olacak! Uzmanlar aynı fikirde 'Bundan sonra Nisan başı yazlık kıyafetleri giyeceğiz! Kar yağarsa...'

İstanbul'da bu yıl yeterli kar yağışı gözlenmedi. Peki, gelecek yıllarda ne olacak? Prof. Dr. Orhan Şen "50 yıl önceki kar yağışları yok artık. Nedeni; metropol, betonlaşmış bir şehirde ısı adası etkisi. Bu etkiden dolayı İstanbul'da kar yağışı çok nadir olur" dedi. Prof. Dr. Levent Kurnaz da "Gittikçe kar yağışı azalıyor. Her yağan kar yağışı biraz daha sürpriz olacak. İstanbul'un normali artık bu ya da buna benzer bir hava. Daha önce de hiç kar yağmadığı oldu. Yalnız bu gittikçe artacak" dedi.

Haber 2024-04-10 11:50:56

Kulakları temizlerken yapılan o hata! Uzman isim 'Kesinlikle temizlemeyin' diyerek uyardı

Kulak çubuğu ile kulak temizleme işlemi birçok kişi tarafından sıklıkla yapılıyor. KBB Kliniği Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Levent Saydam, “Kulakları kesinlikle kulak çöpüyle temizlemeyin” dedi.

Kadin 2024-03-04 08:43:42

Ersan Şen'den Hatay için şimdi de Volkan Demirel çıkışı! Lütfü Savaş, Gökhan Zan, Haluk Levent derken... 'Kesin kazanır' diyerek ilk kez açıkladı

Hatay'da yerel seçim için kartlar her geçen gün yeniden dağıtılırken, Lütfü Savaş, Gökhan Zan, Haluk Levent derken şimdi de Volkan Demirel çıkışı geldi. Hukukçu Prof. Dr. Ersan Şen, gönlündeki adayın Hatayspor Teknik Direktörü Volkan Demirel olduğunu belirtirken "Volkan Demirel aday olsaydı, seçimi de kazanırdı" iddiasında bulundu. Şen, Gökhan Zan'ın adaylığıyla ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haber 2024-02-13 07:29:37

Profesör açıkladı Toplardamar pıhtılarında kritik süre ilk 15 gün

Toplardamar pıhtılarının tedavi edilerek hastaların sağlığına kavuşması için ilk 15 günün çok kritik olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Levent Oğuzkurt, "İlk 15 gün içerisinde anjiyo ile damardan müdahale edilirse o pıhtıyı tamamen yok etme şansınız var. Hasta bize 25 gün sonra geldiği zaman bu pıhtıyı temizleyemiyoruz. Şansımız azalıyor, 1 aydan sonra artık imkânsız hale geliyor. İlk birkaç gün kahve telvesi gibidir, içerisini girip çekebiliriz. 15 gün diyoruz ama ne kadar erken o kadar iyi" dedi.

Kadin 2024-02-07 17:48:56

Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesine Engelsiz Bayrak ödülü

YÖK 2022 Engelsiz Üniversite ödüllerini kazanan Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi birimlerine bayrakları, Rektör Prof. Dr. Akın Levent tarafından Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mücahit Kağan, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ertunç Dayı ve Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Fatih Yavuz Ilgın’a senato toplantısında düzenlenen törenle takdim edildi.

Yurthaber 04-10-23 08:22

'Sıcaklıklar çıldırdı' diyerek uyardı, acil çağrı yaptı! İzmir ve Şile sözleri dikkat çekti: 'Bunlar daha iyi günlerimiz!'

Dünyanın birçok noktasında olduğu gibi Türkiye'de de sıcaklık rekorlarının kaydedildiği bir temmuz ayı geride kalırken kapıda yeni sıcak hava dalgası var. Prof. Dr. Levent Kurnaz, her geçen yıl atmosferin ısınacağına değinip "Bunlar daha oldukça iyi günlerimiz" dedi. Gelecek 20 yıl için kesin ifadeler kullanarak "Daha kötü geçecek" diyen Kurnaz, İstanbul'un Şile ilçesinde seneye 45 derece sıcaklık görüleceğini dile getirdi. Kurnaz'ın İzmir hakkında söyledikleri de dikkat çekti.

Haber 29-07-23 09:26

Meteoroloji'den yeni 'yüksek sıcaklık' uyarısı! Tarih verdi... Uzmanlardan korkutan sözler: 'Normal hale gelebilir'

Meteoroloji, Marmara Bölgesi için 19 Temmuz Çarşamba gününden itibaren yüksek sıcaklık uyarısında bulundu. Ege Bölgesi'nde de hava sıcaklığının mevsim normallerinin 3 ile 6 derece üzerine çıkıp, 24 Temmuz'a kadar etkili olacağı bildirildi. Öte yandan, dünyada en sıcak haziran ayının yaşanması ve temmuzun ilk 2 haftasında da sıcaklık rekorlarının kırılmasının ardından 2023'ün, "en sıcak yıl" olacağı hesaplandı. Prof. Dr. Levent Kurnaz da, sıcaktan ölüm riski konusunda uyardı. İşte detaylar...

Haber 17-07-23 16:23

'2023 en sıcak sene olacak' Türkiye için 50 derecenin üstünü işaret etti 'Tek çaresi bu! Geri kalan her şey detay' diyerek çözümü açıkladı

Prof. Dr. Levent Kurnaz, 2023 yılının insanlığın yaşadığı en sıcak sene olacağını belirterek "Türkiye'de bu sene çok büyük ihtimalle en yüksek sıcaklık rekorunu kıracağız. Şimdiye kadar 49.1 derece görmüştük, 50 derecenin üstünü çok rahat göreceğimizi düşünüyorum" dedi. "Küresel ısınmanın önüne geçmek mümkün ama eskiye döndürmek mümkün değil" diyen Kurnaz "Kömür, petrol ve doğal gazdan vazgeçeceğiz, tek çaresi bu. Geri kalan her şey detay" ifadelerini kullandı.

Haber 06-07-23 09:25

Yemek borusunu yırtıp midesine düştü! 'Bu olay tıp literatüründe görülmedi'

Kahramanmaraş'ta yaşayan 40 yaşındaki Sultan Tıraş'a boyun fıtığı nedeniyle takılan ve bir süre sonra yerinden çıkan implantlardan birisi yemek borusunu yırtarak midesine düştü. Yapılan operasyonun ardından Tıraş sağlığına kavuştu. Prof Dr. Levent Elbeyli, yaşanan bu olayın tıp literatüründe görülmediğini belirtti. Tıraş ise ölümden döndüğünü aktardı.

Haber 13-06-23 14:05

Necip Hablemitoğlu suikastı davasında yeni gelişme! Levent Göktaş, Nuri Gökhan Bozkır serbest bırakıldı, davada tutuklu sanık kalmadı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı davasında Levent Göktaş, Enver Altaylı, Nuri Gökhan Bozkır, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ve Fikret Emek, "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı.

Haber 19-05-23 10:51

İstanbul için korkutan açıklama! Tarih vererek uyardı: Boğaz'daki yalıları birkaç kez su basmış olacak

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz'dan İstanbul için korkutan bir açıklama geldi. Marmara Denizi'nde önümüzdeki dönemlerde su seviyesinin en az 50 santimetre yükselebileceğini söyleyen Kurnaz, " 2050 yılına kadar Boğaz'daki yalılar, Kadıköy'deki metro gibi noktalara birkaç kez su basmış olacak" diyerek uyardı.

Haber 16-04-23 09:21

İstanbul’da deprem korkusu devam ederken yeni tehlike! Böyle devam ederse çok büyük bir sorun olacak

Kuraklık kabusu bu sene özellikle İstanbul’da vatandaşları korkutmaya başladı. İSKİ, ‘bu yazı problemsiz atlatacağımızı hesaplıyoruz’ açıklamasını yaparken uzmanlar büyük bir su sorununun oluşabileceği konusunda uyardı. Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, ‘Böyle devam ederse İstanbul'un çok büyük bir su sorunu olacak’ dedi.

Haber 01-03-23 12:27

'Depremin üçüncü günü Kızılay AHBAP’a çadır sattı' iddiası! Haluk Levent ve Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık'tan açıklamalar peş peşe geldi

Kahramanmaraş depremlerinin üçüncü gününde Kızılay’ın şarkıcı Haluk Levent’in yönettiği AhBAP Derneği’ne 46 milyon lira karşılığında çadır sattığı öne sürüldü. İddialar gündeme bomba gibi düşünce Haluk Levent ve Kızılay Başkanı Dr. Kerem Kınık'tan peş peşe açıklamalar geldi.

Magazin 27-02-23 07:09

Necip Hablemitoğlu suikastı sanığı Levent Göktaş'ın ifadesi ortaya çıktı! Mahkemede kendini böyle savundu: Yasa dışı bir emir vermedim

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili, aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen'in de bulunduğu 10 sanığın yargılandığı davada, tutuklu sanık emekli Albay Levent Göktaş, savunma yaptı. Göktaş savunmasında, "Ergenekon davasında 5 yıl 3 ay haksız yere hapis yattım. Hablemitoğlu cinayetiyle benim aramda bir bağ kurmak mümkün değil. Ben hiç kimseye yasa dışı bir emir vermedim" dedi. İşte Göktaş'ın savunmasının detayları...

Haber 16-02-23 16:40

Hablemitoğlu suikastı davasında sıcak gelişme! 10 kişi hakkındaki iddianame kabul edildi...

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili aralarında FETÖ/PDY elebaşı Fetullah Gülen ile firari emekli Albay Levent Göktaş'ın da bulunduğu 10 kişi hakkında hazırlanan iddianame Ankara 36'ncı Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

Haber 22-11-22 14:15

Necip Hablemitoğlu suikastı zanlısı Levent Göktaş mahkemede kalp krizi geçirdi! Son hali dikkat çekti

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastının firari zanlısı emekli albay Mustafa Levent Göktaş, Bulgaristan'da mahkemede kalp krizi geçirdi. Hasköy Bölge Mahkemesi, Mustafa Levent Göktaş'ın sağlık durumunun incelenmesine yönelik talimatta bulunarak, Türkiye'ye iadesiyle ilgili duruşmayı 21 Kasım'a erteledi. Levent Göktaş'ın görüntüsündeki değişiklik ise dikkat çekti.

Haber 15-11-22 14:23

Akciğer kanseri farkındalık ayı

SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Elbeyli, akciğer kanserinin, ülkemizde ve dünyada en sık görülen kanser türlerinden biri olduğunu söyledi.

Haber 01-11-22 09:10

Güneşin ninnisi ile uyku kalitenizi artırabilirsiniz

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk: - "D vitamini düzeyi düşük olan bireylerin, uyku kalitesinin düşük olduğu ve uykuya dalmakta zorlandıklarını biliyoruz" - "Güneşten yeteri kadar faydalandığımızda D vitamini düzeylerimizi olağan seviyelerinde tutabiliriz. Bu da uyku kalitesi ve sağlığını iyi yönde etkileyecektir"

Yurthaber 21-09-22 09:56

Türkiye'nin ikinci Deprem Teknolojileri Enstitüsü Erzincan'da kuruluyor

Binlerce kişinin öldüğü ve yaralandığı, çok sayıda yapının yıkıldığı depremlerin yaşandığı kentte kurulma aşamasında olan enstitüde, akademik çalışmalar ve araştırmalar yapılacak - Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Akın Levent: - "Üniversitemizde kurulan ve faaliyetine de en kısa sürede geçecek olan Deprem Teknolojileri Enstitüsünden geleceğin deprem bilimleri, bilim insanları yetişecek"

Yurthaber 09-09-22 12:00

Öğrencilere yeni eğitim dönemine uyku borcunu kapatarak girmeleri tavsiyesi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk: - "Öğrencilerin okulun başlangıcından önce uyku saatini biraz daha olağan erken döneme alarak yeteri kadar uyumaya dikkat etmeleri gerekiyor"

Yurthaber 09-09-22 11:03

SON DAKİKA | Necip Hablemitoğlu suikastında flaş gelişme!

Son dakika haberine göre, Bulgaristan’da yakalanan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı zanlılarından firari emekli albay Mustafa Levent Göktaş hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iade talepnamesi Adalet Bakanlığı tarafından Bulgaristan’a gönderilmek üzere Dışişleri Bakanlığı’na gönderildi.

Haber 05-09-22 18:10

Uzmanlardan Kovid-19 sonrası Post Kovid Sendromuna ilişkin uyarı

Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Timur Timurkaynak: - "Post Kovid Sendromu'nda kardiyovasküler açıdan en sık görülen şikayetler ritim bozuklukları ve çarpıntı şikayeti oluyor. Kovid-19 enfeksiyonu geçirildikten sonra mutlaka kardiyoloji uzmanına başvurulması gerekiyor" - Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Pınar Dönmez: - "Hastalık atlatıldıktan sonra aniden başlayan yorgunluk, eklem ve kas ağrıları, günlük performansının düşmesi gibi şikayetlerin başka nedene bağlı olmadan ortaya çıkması bize Post Kovid Sendromu'nu düşündürüyor"

Yurthaber 26-08-22 13:40

Ormanlar emdikleri karbonu yangında atmosfere geri salıyor

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Orman Fakültesi Orman Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yusuf Serengil: -"Bir ağaç yandığında kendi kütlesinin yaklaşık dörtte biri kadar karbonu atmosfere salar. Odundaki karbon, orman yangını esnasında sadece sera gazları değil, hava kirletici gazlar şeklinde de atmosfere salınır" - Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz: - "Yetişkin bir ağaç yılda 20-25 kilo arasında karbondioksit emer. 30 senelik ağaçlardan oluşan bir ormanda yangın olduğunda bir çam ağacı 600 kiloya yakın karbondioksit salımına neden olur"

Yurthaber 27-07-22 11:00

Trakya ve Marmara'yı korkutan çayır tırtılında iki haftalık mücadele tavsiyesi

ÇOMÜ Ziraat Fakültesi Bitki Koruma ve Entomoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Efil: - "Çayır tırtılının mücadelesi var, son derece kolay. Panik yapmaya gerek yok. Burada önemli olan ani ve hızlı hareket edebilmek"

Yurthaber 26-07-22 11:43

Ebeveynlere, çocukları bilgi ve becerilerini geliştirecek oyun ve uygulamalara yönlendirmeleri önerisi

SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraslan: - "Yaz tatili, saatleri kıymetli zamanlar ve elbette çocuklar dinlenecekler. 'Dijital dünyadan tamamen kopsunlar' demiyoruz. Kontrollü bir şekilde çocukların bilgi ve becerilerini artıracak oyunlar, uygulamalar ve sitelere girmelerini önermekteyiz" - "Yasaklamak, engellemek ve bir ceza gibi bunları kullanmak, çocukları bu işe daha çok motive etmektedir"

Yurthaber 13-07-22 09:40

İklim değişikliğine uyumlu bitki önerisi

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Şaylan: - "Bitkilerin iklim değişikliğine uyumunu sağlamalıyız. Yeni bitki çeşitlerinin yetiştirilmesi, yeni ekim alanlarının planlanması gerekiyor" - "(İklim değişikliği) Sıcaklıkların artması, bitkilerin gelişme dönemlerinin ve su ihtiyacının değişmesine, daha önce hiç görülmeyen hastalık ve zararların tarım alanlarında ortaya çıkmasına, tarımsal kuraklığın yaşanmasına neden oluyor"

Yurthaber 01-07-22 11:03

Yaz tatili için sağlık önerileri

Bayındır İçerenköy Hastanesi ve Bayındır Levent Tıp Merkezi Kardiyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Timur Timurkaynak: - "Tatile gitmeden önce doktor kontrolünden geçerek tansiyon, şeker, böbrek fonksiyonları gibi değerlerin kontrol altında olduğundan emin olunması gerekiyor. Tatile giderken mutlaka tansiyon cihazları ve kullanılan ilaçların yeteri kadar alındığından emin olunmalı" - "11.00 ile 16.00 saatleri arasında kalp, şeker ve hipertansiyon hastalarının güneş altında durması tehlikeli olduğu için sıcak havalarda mutlaka gölge ve serin yerlerde bulunulmalıdır"

Yurthaber 29-06-22 16:17

Küresel ısınma gelecekte dünyada orman yangını riskini artırabilir

İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Şaylan: - "Sıcaklıkların artması, nemin azalmasıyla orman yangınları için uygun ortam oluşuyor. Gelecek yıllar yangınlar açısından riskler daha fazla gözüküyor" - "Akdeniz iklim kuşağında orman yangınları riski çok fazla. Avrupa'da, Rusya'da hiç olmayan yerlerde orman yangınlarını görmeye başladık"

Yurthaber 24-06-22 11:05

Üniversite sınavı öncesi ailelere uyarı! 'Veliler kendi hayalleri doğrultusunda baskı uygulamamalı'

Nişantaşı Eğitim Vakfı Başkanı Dr. Levent Uysal, bu hafta sonu yapılacak üniversite sınavıyla ilgili olarak ailelere uyarıda bulundu. Uysal, "Aileler meslek seçiminde kendi hayalleri doğrultusunda gençlere baskı yapmasın" dedi.

Egitim 17-06-22 10:52

Avrupa'nın farklı ülkelerinden 30 hekim, ameliyatsız damar içi tedaviyi tartıştı

Boston Scientific öncülüğünde kurulan "Endovasküler Uzmanlık Akademisi'nin ilk yüz yüze toplantısı, ameliyatsız damar içi tedavi konusunda yapıldı - Koç Üniversitesi Hastanesi Girişimsel Radyoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Levent Oğuzkurt: - ""Projenin temel amacı, hekimlerin girişimsel tedaviler konusunda ihtiyaç duydukları bilgiye en güncel bilimsel veriler ışığında sürekli olarak ulaşabilmelerini sağlamak"

Haber 16-06-22 15:47

ThermoBLOCK ile kılcal damarlar anında yok edilebiliyor

Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Renda Cırcı: - "ThermoBLOCK, radyofrekans ile üretilen ısının doğrudan damar duvarına uygulanması ile kılcal damarların yok edilmesi esasına dayalı bir yöntemdir"

Yurthaber 11-06-22 09:32

Herkesin merak ettiği soruyu cevapladı: Maymun çiçeği virüsü öldürüyor mu? Dünyayı panikleten Maymun çiçeği virüsünün belirtileri...

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, son günlerde dünyayı sarsan maymun çiçeği virüsü (Monkeypox) hakkında Mynet’e özel açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Levent Yamanel, maymun çiçeği virüsünün 1-2 haftalık kuluçka süresi olduğunu bu sürede belirtilere dikkat edilmesi gerektiğini belirtti. Türkiye’de görülmeyen maymun çiçeği hastalığına karşı maske ve mesafenin önemli olduğunu vurguladı.

Haber 24-05-22 09:56

TÜBİTAK, Nişantaşı Üniversitesi’nin 24 projesini kabul etti

Nişantaşı Eğitim Vakfı Kurucu Başkanı Dr. Levent Uysal: - "Kurulduğumuz günden bu yana bilimsel çalışmalara önem vererek eğitim kalitemizi her geçen gün yükseltiyoruz. Aldığımız güzel sonuçlar bizleri mutlu ediyor"

Yurthaber 19-05-22 16:46

Sağlıklı uyku için uyku hijyeni uyarısı

TÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk: - "Uyku saatine yaklaşırken özellikle son 2 saat içerisinde uykuya hazırlık yapılmalı. Uyumadan önce fiziksel aktivite yapılmamalı, son yarım saat içerisinde bir bitki çayı içilebilir ve kitap okunabilir"

Yurthaber 18-03-22 12:15

Bilim Kurulu üyesi, Tek yolu diyerek uyardı: Riske atıyoruz

Omicron varyantı etkisiyle vakalar yüksek seyrederken, maskelerin çıkarılması konusu gündemden düşmüyor. Hafta içinde yapılacak olan Bilim Kurulu toplantısında, bazı alanlardaki zorunluluğun kaldırılması da görüşülecek. Vatandaşların neredeyse tamamı "Maskeler çıkarılsın" derken, konuya ilişkin farklı yorumlar geliyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, maskenin önemine dikkat çekerek, enfeksiyonu taşımamanın tek yolunun maske olduğunu ifade etti.

Haber 22-02-22 11:57

Demir eksikliği huzursuz bacak sendromu riskini artırıyor

TÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk: - "Vücuttaki demir düzeyi yerine konduğunda hastalık semptomlarının genel olarak ortadan kalktığı biliniyor"

Yurthaber 22-02-22 11:04

Bilim Kurulu Üyesi duyurdu! 'Omicron sonrası sırada o var!' Omicron BA.2 alt grubu ne kadar tehlikeli?

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Yamanel, “Omicron dalgasının sona ermesi kuvvetle muhtemel dünyada baskın hale gelecek yeni varyantın ortaya çıkmasına bağlı olacaktır.” dedi. Mynet.com’a özel açıklamalarda bulunan Prof. Dr. Yamanel, Omicron’un BA.2 alt grubunun bulaşma hızına vurgu yaparak, maske – mesafe ve hijyen kurallarına maksimum seviyede uyulması gerektiğinin altını çizdi.

Haber 10-02-22 10:21

Kronik uyku bozukluğunun kanser riskini artırdığı belirtildi

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk: - "Kronik bir şekilde uykumuzu eksik aldığımız zaman yetersiz uyku uyuduğumuzda kansere zemin hazırlayabiliyoruz çünkü uykusuzluğun özellikle bağışıklık sistemini bozduğunu biliyoruz"

Yurthaber 09-02-22 10:37

Koronaya yakalananlar dikkat! İyileşme süreci bu şekilde hızlanıyor

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk, Kovid-19 sürecinde düzenli ve yeterli uykunun iyileşme sürecini hızlandırdığını söyledi. Prof. Dr. Levent Öztürk, "Uykusuz kaldığımız zaman virüslerle mücadele eden bağışıklık sistemimiz uygun şekilde mücadele edemez ve savaşamaz. Bu durum hastalığın ağırlaşmasına neden olabilir" dedi.

Haber 01-02-22 13:46

Düzenli ve sağlıklı uyku Kovid-19 hastalarının iyileşme sürecini hızlandırıyor

TÜ Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk: - "Uykusuz kaldığımız zaman virüslerle mücadele eden bağışıklık sistemimiz uygun şekilde mücadele edemez ve savaşamaz. Bu durum hastalığın ağırlaşmasına neden olabilir"

Yurthaber 01-02-22 13:35

Koronavirüs günlük vaka sayılarında böylesi ilk kez oluyor! Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın uyardı: Türkiye tehdit altında

Koronavirüs vaka sayılarındaki artış endişe yaratırken Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Levent Akın, 90 bin seviyesindeki günlük vaka sayısına dikkat çekti. Günlük yaklaşık 200 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Prof. Dr. Akın, "Tehdit çok büyük" dedi. Omicron varyantının etkisine dikkat çeken Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, vaka sayılarındaki tırmanışının devam edeceğini söyledi. Aşı çağrısını yineleyen Şener, "Mevcut aşılar yüzde 99 ölümü, yüzde 90 da hastaneye yatışı önlüyor" dedi.

Haber 01-02-22 12:45

Sanatta dijital tescilin önemi Metaverse ile artacak

Anadolu Üniversitesi SODİGEM Müdürü Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin: - "NFT aracılığıyla elinizdeki bir sanat eserinin Metaverse'de orijinal olduğunu sergileme şansınız olacak. Metaverse'nin NFT'yi ön plana çıkartacağını düşünüyorum"

Yurthaber 14-01-22 13:38

Karadeniz'de düşmeyen deniz suyu sıcaklığı avcılığı olumsuz etkiliyor

Samsun Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Atıf Malkoç: - "Geçen sene avlanan hamsi 400 bin tondu. Bu yıl 200-250 bin ton civarında. Karadeniz'de balık sorunu yok, Karadeniz'deki sorun iklim sorunu" - "Deniz suyu sıcaklığı 8 derece olması gerekirken 14 derece. Balık çok çabuk denizlerimizi terk ediyor" - Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levent Bat: - "Denizler yavaş soğuyor veya ısınıyor. Denizlerin soğuması gecikti. Soğumadığı için denizde yaşayan canlılar adaptasyon sorunu yaşıyor. Ya adapte olacaklar bu sıcaklığa ya da göç edecekler"

Yurthaber 30-12-21 11:17

Az uyku alzaymıra yakalanma riskini artırıyor

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Levent Öztürk: -"Belirli bir yaş üzerinde, özellikle 6 saatten daha az uyumamalı ve uykumuzdan fedakarlık etmememiz gerekiyor. Çünkü uyku sırasında beyinde bir temizlik meydana geliyor. Gündüz beynimiz çalışırken beta amiloid dediğimiz bir madde sinir hücreleri arasında birikiyor ve uyku sırasında bu maddenin temizliği söz konusu"

Yurthaber 21-12-21 11:12

Kısıtlama ve yasaklar geri mi gelecek? Bilim Kurulu Üyesi Akın'dan dikkat çeken sözler: Etkili ya da zorlayıcı önlemler...

Koronavirüsle mücadele tüm dünyada devam ederken, son varyant Omicron'da tedirgin etmeye devam ediyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, aşının Omicron'a karşı etkisi konusunda yüzde 75 oranında koruma sağladığını söyledi. Akın ayrıca, koronavirüse karşı toplumun kurallara uyması konusunda etkili ya da zorlayıcı önlemlere ihtiyaç olabileceği ifadesini kullandı.

Haber 15-12-21 12:01

Metaverse ilgili endişelendiren detay! Fırsatların yanı sıra tehditler de ortaya çıkartacak

Sanal bir evreni tanımlamak için kullanılan Metaverse, Facebook'un Meta olarak adını değiştirmesiyle birlikte fazla konuşulur hale geldi. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Sosyal Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (SODİGEM) Müdürü Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin ise Metaverse ile ilgili "Fırsatların yanı sıra tehditler de ortaya çıkartacaktır" dedi.

Haber 14-12-21 12:09

Metaverse ile çok daha fazla dijital ayak izi bırakılacak

Facebook, Microsoft, Roblox ve Epic gibi şirketlerin milyarlarca dolarlık yatırım planıyla gündeme gelen metaverse kavramı, genellikle sanal gerçeklik teknolojisi ile erişilen sanal bir evren olarak tanımlanıyor - Anadolu Üniversitesi SODİGEM Müdürü Doç. Dr. Yusuf Levent Şahin: - "Fiziksel dünyadaki izleri bırakmış gibi olacağız. Kafa ve göz hareketlerini alıp, bunların üzerinden görüntüler, sesler sunan bir dünya olacak" - "Bugün birçoğumuzun okumadan kabul ettiği kullanıcı sözleşmelerini yakın gelecekte çok daha fazla verimizi sunmak için imzalıyor olabiliriz"

Yurthaber 14-12-21 11:31

RÖPORTAJ - İklim krizi komplo değil, hepimiz aynı gemideyiz

Prof. Dr. Levent Kurnaz: - "İklim nedeniyle önümüzdeki 20-30 sene içerisinde Türkiye’ye 30 milyona yakın mülteci gelebilir. Türkiye’nin nüfusuna 30 milyon daha ekleyecek olursak, çok ciddi sorunlarla karşılaşacağız" - "Artık kendi gıdamızı üretmekte gittikçe zorlanır hale gelmeye başladık. Türkiye’de üretilen gıdanın fiyatı da korkunç arttı ve artmaya da devam edecek iklim değişikliği ile beraber" - "Bu faturayı hepimize çıkarmamız gerekiyor. Bu sadece bir kişinin, bir politikacının, bir devletin sorunu değil" - "Vatandaş bütün bu değişikliklerin farkında. Ama vatandaş bunların sebepleri konusunda biraz şüphe içerisinde. İklim değişikliğini biliyor ama iklimin niye değiştiği konusunda hep başkalarını suçluyor" - "Üretim biçimlerimizi, satış biçimlerimizi değiştirmemiz gerekiyor" - "Bizim her an geri dönebilme şansımız var. Ancak geri döndüğümüz yer neresi olacak?" - " 'İklim krizi Batı’nın komplo teorisi' görüşüne katılmıyorum. Bu işin komplo teorisiyle alakası yok. Hepimiz aynı gemideyiz"

Yurthaber 27-11-21 12:53

Merkez Bankasının toplantısından nasıl sonuç çıkacak? İşte uzman isimlerin beklentileri

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün banka Türkiye Bankalar Birliği üyeleriyle bir araya geliyor. Ekonomideki gelişmelerin konuşulacağı toplantıdan nasıl bir sonuç çıkacağı beklenirken, konuya ilişkin İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sefer Şener ve Ekonomist Levent Yılmaz açıklama yaptı.

Finans 25-11-21 11:45