Dogal Antibiyotik Haberleri

Adeta şifa deposu: Vücuttaki tıkanıklığı açar, iltihabı söker atar! Enfeksiyonu bitiren doğal antibiyotik

Udi hindi, alternatif tıp alanında uzun yıllardan beri vazgeçilmez bitkiler arasında yer alıyor. Uzak Doğu Asya'dan dünyaya yayılan bu bitki adeta şifa deposu özelliği taşıyor. En çok yağ şekliyle kullanılan bu faydalı bitki, özellikle üst solunum sorunu yaşayn kişilerin bir numaralı tercihi.

Haber 2024-03-12 10:44:34

Bağırsak sağlığı için yapabileceğiniz 5 önemli şey! Ne kabızlık kalıyor ne de hazımsızlık

Bağırsak sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Günümüzde birçok kişi bağırsak sorunlarından şikayetçi. Bağırsak sağlığını korumak ve iyileştirmek için yapabileceğiniz bazı önemli adımlar var. Antibiyotik, uyku hapı ve ağrı kesici gibi ürünler bağırsak floranızın bütünlüğünü bozuyor. İşte bağırsak sağlığı için yapmanız gereken 5 önemli adım...

Kadin 2024-03-08 09:21:32

'Korona döneminde biz bunu çok yedik! Doğal antibiyotik' Kimse bilmiyor ama Siirt'te sofradan eksik etmiyorlar 'Kilosu 150 TL'

Kış mevsiminin şifa kaynağı olan geleneksel lezzetlerden ’kurut’, alıcısını bekliyor. Uzun süre muhafaza etmek amacıyla yoğurdu kurutma yöntemi ile üretilen kurut, emziren annelerin sütünü artıyor ve doğal antibiyotik olarak hastalıklara iyi geldiği belirtiliyor.

Kadin 2024-02-08 15:31:55

Limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü! Dünyadaki en etkili doğal antibiyotik olarak biliniyor

Doğanın bize sunduğu mucizeler arasında yer alan bitkiler, yıllardır sağlık için kullanılmaktadır. Bu bitkilerden biri de kekiktir. Kekik sadece yemeklere lezzet katmakla kalmaz aynı zamanda doğal bir antibiyotik olarak da bilinir. Hatta bazı araştırmalara göre, limon ve sarımsaktan 30 kat daha güçlü olduğu iddia edilmektedir.

Haber 2024-01-30 07:38:00

Diğer Haber Etiketleri

Asıl faydası kabuğundaymış! Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Kaynatıp içtiğinizde öksürüğü anında kesiyor

Havaların soğuması ile birlikte grip vakaları artmaya başladı. Öksürüğünü ve burun akıntısını doğal yöntemlerle kesmek isteyenler evde yapılabilecek tarifleri araştırıyorlar. Halk arasında doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak, tam da bu noktada öksürük krizleri için en etkili çözüm. Ancak sarımsağın asıl faydası yıllardır çöpe attığımız kabuklarında...

Kadin 07-11-23 14:23

Diş ağrısı nedeniyle hastaneye gitti, gerçeği öğrenince şoke oldu: 'Çok sinsi ilerliyor, 1 ay daha geç kalsaydı...'

Kastamonu'da yanağında sertlik ve ağrı şikayetiyle diş hekimine giden 55 yaşındaki Erol Tekin’e antibiyotik tedavisi verildi. İlaçlara rağmen şikayeti geçmeyen adam bu sefer oğlunun muayenehanesine gitti. Burada yapılan biyopsi sonucunda yanağındaki kitlenin nadir bir kanser türü olduğu anlaşıldı. İstanbul'da yapılan ameliyatla adam sağlığına kavuşurken, Prof. Dr. Tayfun Apuhan "Çok sinsi ilerleyen bir tümör. 1 ay daha geç kalsaydı sol gözünü de almak zorunda kalacaktık" dedi.

Haber 03-11-23 11:05

En etkili antibiyotik: Soğana karanfil batırıp başucunuza koyun! Kışın hastalıklardan korunun

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Soğana karanfil batırma yöntemi hem doğal hem de en etkili antibiyotiklerin başında geliyor. İşte soğan karanfil tarifinin uygulanışı ve faydaları...

Haber 29-09-23 14:27

Urocare nedir? Urocare nasıl kullanılır?

Bu ilaç Urocare etken maddesine sahip, fosfomisin olan bir antibiyotik türüdür. Ülkemizde 3 gr saşe biçiminde kullanıma sahiptir. Portakal ve mandalina aroması içerir. Fosfomisine duyarlılık gösteren idrar yolu enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılır. Kullanım biçiminin kolaylığı ve tek doz olması sebebiyle çok sık tercih edilen bir ilaç türüdür. Peki urocare nasıl kullanılır?

Haber 20-09-23 23:10

İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen maydanoz kürü tarifi: Maydanoz kürü ile idrar yolu iltihabı tedavisi

İdrar yolu enfeksiyonu toplumda sık görülen rahatsız edici bir sağlık sorunudur. Bu enfeksiyon idrar yolunu etkileyen bakteriyel bir enfeksiyon nedeniyle meydana gelir. Bu şikayetler genellikle antibiyotik tedavisi ile kontrol altına alınırken bazı insanlar doğal ve bitkisel yöntemlere yönelmeyi tercih edebilirler. Maydanoz kürü geleneksel tıpta uzun süredir kullanılan bir yöntemdir ve idrar yolu enfeksiyonlarına karşı mücadelede doğal bir seçenek olarak kabul edilir.

Haber 31-07-23 23:09

Sirkeli su idrar yolu enfeksiyonuna iyi gelir mi? İdrar yolu enfeksiyonuna iyi gelen şeyler, bitkisel yöntemler nelerdir?

İdrar yolu enfeksiyonları idrar yolundan yukarı doğru yükselen bakterilerin sebep olduğu yaygın enfeksiyonlardır. Antibiyotik tedavisi genellikle etkili bir yol olsa da bazı kişiler doğal ve bitkisel yöntemlerle de bu tür enfeksiyonlarla başa çıkmayı tercih ederler. Bu yöntemler arasında öne çıkan sirkeli su gibi bazı ev ilaçları idrar yolu enfeksiyonunun semptomlarını hafifletebilir.

Haber 31-07-23 23:08

Antibiyotik ishal yapar mı? Antibiyotiğe bağlı ishal ne kadar sürer?

Antibiyotikler tıbbi dünyada enfeksiyonlarla mücadelede hayati öneme sahip ilaçlardır. Bakteriyel enfeksiyonların tedavisinde oldukça etkili olan bu ilaçlar hastalıkların hızlıca iyileşmesine katkı sağlayarak sağlığımızı korur. Ancak antibiyotiklerin bazı yan etkileri bulunur. Bunlardan biri antibiyotik kullanımına bağlı olarak ortaya çıkabilen ishaldir.Antibiyotiklere bağlı ishal,tedavinin sürecinde hastalar arasında oldukça yaygın bir durumdur ve hastaların endişe duyduğu bir yan etkidir.

Haber 31-07-23 23:06

Rusya ve Almanya’nın organik antibiyotiği Aksaray’dan

Aksaray topraklarında ilk olarak organik ve GDO’suz olarak üretilen sarımsaklar yurtdışına ihraç edilerek antibiyotik ilaç fabrikalarında ilaçlarda kullanılıyor.

Yurthaber 24-07-23 09:28

Diş apsesi nasıl geçer, antibiyotikle geçmiyorsa ne yapılır? Diş apsesi için doğal antibiyotik önerileri nelerdir?

Diş apsesi ağız içerisindeki bir enfeksiyon sonucu oluşan ağrılı ve rahatsız edici bir durumdur. Bu enfeksiyon dişin iç kısmında bulunan pulpa tabakasında meydana gelen bir iltihaplanma sonucunda ortaya çıkar. Diş apseleri genellikle bakterilerin neden olduğu çürükler veya diş eti hastalıkları gibi ağız sağlığı sorunlarının ilerlemesiyle gelişir. Peki, diş apsesi nasıl geçer?

Haber 14-06-23 11:51

Şifa kaynağını gördüğünüz yerde toplayın! Doğal antibiyotik olan bu gıda cinsel gücü artırıyor, kanı temizliyor

Doğal gıdaların faydaları sağlık için büyük önem taşıyor. Keçiboynuzu da faydaları saymakla bitmeyen gıdaların içinde bulunuyor. Doğal antibiyotik etkisi yaratan keçiboynuzu kan temizleme, cinsel gücü artırma gibi etkiler yaratıyor. İşte keçiboynuzunun saymakla bitmeyen faydaları...

Haber 02-06-23 09:06

İdrar yolu enfeksiyonu tedavi edilmezse ne olur? İdrar yolu enfeksiyonu kendi kendine geçer mi?

İdrar yolu enfeksiyonu, idrar yolunda yer alan bakterilerin üreme ve çoğalma sonucunda meydana gelen enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar kadınlar arasında daha sık görülse de erkeklerde de ortaya çıkabilir. İdrar yolu enfeksiyonu belirtiler arasında sık idrara çıkma, idrarda yanma hissi, bulanık veya kanlı idrar, karın veya kasık ağrısı gibi rahatsızlık verici semptomlarla kendini gösterir. İdrar yolu enfeksiyonları antibiyotik tedavisi ve uygun hijyen önlemleriyle başarıyla tedavi edilebilir.

Haber 30-05-23 09:15

Sarımsaklı sütün faydaları nelerdir, ne işe yarar? Sarımsaklı süt nasıl yapılır, öksürüğe iyi gelir mi?

Sarımsaklı süt birçok faydası nedeniyle son yıllarda popüler hâle gelmiş bir doğal ilaçtır. Sarımsak antiviral, antibakteriyel ve antifungal özellikleri sayesinde doğal bir antibiyotik olarak kabul edilir. Süt kalsiyum, protein ve diğer besin maddeleri açısından zengin bir içecektir. Sarımsaklı süt doğal bir ilaç olarak kabul edildiğinden herhangi bir yan etkisi olmadan güvenle kullanılabilir. Ancak özellikle süt veya sarımsak alerjisi olan kişilerin kullanmadan önce doktorlarına danışmalıdır.

Haber 08-05-23 12:00

Anzer Balı faydaları nelerdir, hangi çiçeklerden yapılır? Anzer Balı ne işe yarar, özellikleri neler, neden değerlidir?

Anzer Balı, Türkiye'nin Rize ilindeki Anzer Yaylası'nda üretilen doğal bir baldır. Anzer Balı dünyanın en pahalı balları arasında yer alır ve yüksek antioksidan özellikleriyle ünlüdür. Yayla çiçeklerinden elde edilen bal, özel bir aroma ve tat profiline sahiptir. Anzer Balı doğal antibiyotik özellikleri sayesinde grip, soğuk algınlığı ve boğaz ağrısı gibi hastalıkların tedavisinde kullanılır. Ayrıca mide ve bağırsak sağlığını destekleyerek hazımsızlık ve gastrit gibi problemleri de azaltır.

Haber 08-05-23 10:21

Almanya'da antibiyotik ilaç tedarikinde kriz!

Almanya Çocuk Doktorları Birliği (BVKJ) Sözcüsü Jakob Maske, ülkede çocuklar için kullanılan antibiyotik ilaç sıkıntısı yaşandığını söyledi.

Haber 28-04-23 20:07

1 dönüme ne kadar sarımsak ekilir, nasıl ekilir? Sarımsak ekiminde hangi gübre kullanılır, kaç günde bir sulanır?

Kültür sebzeleri arasında önemli bir yeri olan sarımsak doğal antibiyotik olmasıyla bilinir. Yoğun bir talep gören sarımsak toprakta yetiştirilen bir sebzedir. Bu yüzden tarımla ilgilenen pek çok kişi bu şifalı sebzeyi yetiştirmek istemektedir. Sadece bahçede ya da serada değil, evde saksıda da sarımsak yetiştirmek mümkündür. Kolay bir şekilde yetiştirilen sarımsak hızlıca gelişir. Peki, sarımsak ekiminde hangi gübre kullanılır?

Haber 17-03-23 16:31

Sarımsağın faydaları nelerdir, her gün sarımsak yutmak neye iyi gelir? Sarımsak ne işe yarar, nelere iyi gelir?

Sarımsak dünya genelinde popüler bir baharat ve ilaç bitkisi olarak bilinir. Binlerce yıldır kullanılan sarımsak sağlık faydaları sayesinde tıbbi amaçlar için de kullanılır. Sarımsağın içinde bulunan bileşikler, doğal antibiyotik ve antiviral özellikleri dolayısıyla çok önemlidir. Bu özellikler sarımsağın bağışıklık sistemi, kalp sağlığı, sindirim sistemi, cilt sağlığı ve daha birçok alanda faydalı olmasını sağlar. Peki, sarımsağın faydaları nelerdir, neye iyi gelir?

Haber 17-03-23 16:23

Antibiyotik kullanımına dikkat! 5 yıl sonra enfeksiyona bağlı ölümler artabilir

Bilinçsizce kullanılan ilaçlar birçok yan etkiye sebep olabiliyor. Toplumda en ufak hastalıkta kullanılan antibiyotiklerin sağlık için oluşturduğu riskler hakkında uyarılarda bulunuluyor. Uzmanlar 5 yıl sonra artabilecek ölüm oranlarında antibiyotiğe karşı uyarıyor.

Haber 07-03-23 17:26

Dikkat! Sağlık Bakanlığından uyarı: Strep A bakterisinde 24 saat çok önemli

Sağlık Bakanlığı’ndan gelen son dakika uyarısında "beta" adıyla bilinen Strep-A bakterisi ile ilgili önemli bilgiler paylaşıldı. Strep-A’nın neden olduğu enfeksiyona ilişkin yayımlanan duyuruda, hasta kişilerin antibiyotik tedavisinin 24'üncü saati tamamlanana kadar işe, okula veya kreşe gitmemesi gerektiği, bulaştırıcılığın tedavinin 24 saatinden sonra sona erdiği bildirildi. 'Strep A'nın en yaygın belirtileri neler, Strep A'da nelere dikkat etmek gerekiyor?' İşte bu soruların cevabı...

Haber 01-02-23 15:41

Doğal antibiyotik olarak biliniyor: Cinsel gücü uçurur! Kansere yakalanma riskini azaltır...

Yediğimiz yiyecekler sağlığımızı doğrudan etkiliyor. Sık sık yenilmeyen bazı yiyecekler sağlığımız için oldukça faydalı olabiliyor. Doğal antioksidan kaynağı olarak bilinen ve fazla tüketilmeyen bir gıdanın cinsel gücü artıran en doğal ilaçlar arasında yer aldığı öğrenildi. Ancak faydaları sadece cinsellikle sınırlı kalmıyor. Kanserden kolesterole kadar birçok hastalığa önemli ölçüde fayda sağlıyor.

Haber 05-01-23 11:33

Yeni doğan bebeğini kapı önüne bırakmıştı! İfadesi ortaya çıktı: Kocamdan korktum

Burdur'da 19 Aralık'ta yeni doğan bebek bulunmuş, hastaneye kaldırılan bebeğin hipotermi geçirdiği belirlenmişti. Bebeğe antibiyotik tedavisi uygulandığı öğrenilirken bebeğin annesi M.Y.'nin ifadesi ortaya çıktı. M.Y. ifadesinde, eşinden korktuğu için tek başına doğum yaptığını ve çocuğu komşusunun evinin önüne bıraktığını söyledi.

Haber 21-12-22 15:01

'Göbek bağı taşla ezilerek kesildi' denilmişti! Yeni doğan bebeğin durumu kritik

Burdur'da dün meydana gelen olayda battaniyeye sarılı bebek bulunmuş, hastaneye kaldırılan bebeğin hipotermi geçirdiği belirtilmişti. Bebeğin durumunun ciddiyetini koruduğu antibiyotik tedavisi uygulandığı kaydedildi. Dr. Samira Orak, bebeğin doğduktan sonra göbek kordonunun taşla kesildiği yönündeki iddiaya ilişkin de "Bu yönde bir bulguya rastlamadık. Hastayı buraya sevk eden ve ilk tedavisini yapan sağlık kuruluşundan da bu yönde bir bilgi, tarafımıza iletilmedi'' açıklamasında bulundu.

Haber 20-12-22 14:59

Sarımsak nasıl tüketilir, en iyi nasıl tüketilir? Sarımsak kaç günde bir yutulmalı, aç karna yenir mi?

Doğal antibiyotik olarak adlandırılan sarımsak soslarda, salatalarda, yemeklerde sıklıkla tercih edilir. Bunların yanı sıra sarımsak çiğ olarak da yutulabilir. Geçmiş dönemlerin en çok kullanılan alternatif tıp yöntemlerinden biri olarak bilinir ve faydaları saymakla bitmez. Kalp hastalıklarından kanser hastalıklarına kadar pek çok hastalığa kadar koruyuculuğu yüksek olan sarımsak çiğ yenir mi?

Haber 09-12-22 17:08

Strep A 10'dan fazla çocuğu öldürdü! Prof. Dr. Şirin Güven: Ülkemizde de görülmeye başladı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Kliniği Şefi Prof. Dr. Şirin Güven, bu yıl hiç alışılmamış etkenlerle menenjit vakaları görmeye başladıklarını anlattı. Güven, daha çok boğaz enfeksiyonuna yol açan Strep A etkeninin ülkemizde de görülmeye başlandığını bu bakterinin doğru antibiyotik dozu ile tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. Avrupa ve ABD’de alarm yaratan Strep A bakterisi nedeniyle 10’dan fazla çocuk yaşamını yitirdi.

Haber 08-12-22 12:47

Hastalıktan eser bırakmıyor! İşte doğal antibiyotik etkisi yaratan 7 besin

Kış aylarının gelmesiyle soğuk algınlığı, enfeksiyon riski de arttı. Kış aylarında hasta olmaktan korunmak için soğukta kalmamaya, uykuya ve beslenmeye çok dikkat etmek gerekiyor. Bazı gıdalar, zengin içerikleriyle hem soğuktan koruyor hem de hastalıklardan eser bırakmıyor.

Haber 04-12-22 14:15

Hastalığı yok ediyor: Pekmeze limon sıkın mucizeye şahit olun

Binlerce yıldır kullanılan pekmez, çok eski yıllardır hastalıklara şifa olarak kullanılıyor. Pekmezin saymakla bitmeyen faydaları birçok hastalığı iyileştiriyor. Antibiyotik kadar etkili olan pekmeze limon sıkıldığında faydalarını ikiye katlıyor. Mucizevi etkilerini görmek sabahları aç karnına limon damlatılmış pekmez içmeyi ihmal etmeyin.

Haber 26-11-22 14:23

Gribin düşmanı, antioksidan deposu, tam bir mikropsavar...

Doğal antibiyotik denince akla ilk gelen besinlerden biri olan soğanın faydaları saymakla bitmiyor. Yemekleri lezzetlendirdiği kadar bünyeye de kuvvet veren soğan, mikropsavar özelliği ile hastalıkları sizden uzak tutuyor. Bağışıklığı zirveye çıkaran, grip düşmanı soğan aynı zamanda antioksidan deposudur.

Haber 26-11-22 10:30

Gereksiz antibiyotik kullanımında hayati risk inanılmaz boyutta! İsyan etti: Israra bir son verin

Gereksiz antibiyotik kullanımı korkunç boyutlara ulaştı. Uzmanlar özellikle 5 yaş altı çocuklar için hayati risk oluşturduğunun altını çizdi. Dünyayı bekleyen yeni kabuslardan birinin antimikrobiyal direnç olduğu uzun zamandır konuşuluyordu. Her yıl dünyada 700 bin kişi antibiyotik direnci yüzünden hayatını kaybediyor. Her 5 ölümden biri 5 yaş altındaki çocuklarda görülüyor.

Haber 24-11-22 08:09

Ballı ıhlamur çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Ballı ıhlamur çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Uzun yıllardır insanlar tedavi destekleyici etkilerinden faydalanabileceği doğal antibiyotik etki gösteren bitki çaylarını tercih ederler. Özellikle kış mevsimlerinde artan soğuk algınlığını hafifletmek amacıyla pek çok insan bitkisel çaylara başvurur. Bu çayların başında sayabileceğimiz ballı ıhlamur çayı da geçmişten günümüze kullanımı süregelen şifalı bitkisel çaylar arasındadır. Peki, ballı ıhlamur çayı nasıl demlenir ve faydaları nelerdir?

Haber 18-11-22 18:05

DSÖ antibiyotik direnci için alarm zillerini çalıyor!

Global anlamda çok büyük bir sorun olan ve gelecek için de çok daha büyük riskler barındıran antimikrobiyal direnç konusuna dikkat çekmek amacıyla Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası (DAFH), kapsamında farklı platformlarda çalışmalar sürdürülüyor. Antibiyotiklerin insanlık için en büyük buluşlardan biri olmakla birlikte gelinen noktada durumun hem bugün hem de gelecek için tehlikeli boyuta ulaştı.

Haber 18-11-22 14:26

Bu şekilde yemek hiçbir işe yaramıyor! Sarımsağın iyileştirici gücünden yararlanmak için...

Sarımsak, doğal antibiyotik olarak adlandırılan doğadaki en güçlü besinlerden biridir. Tansiyona iyi gelir, soğuk algınlığına karşı savaşır, kanseri önler ve daha bir sürü sağlık yararı sağlar. Peki, sarımsağın iyileştirici gücünden yararlanmak için ne kadar ve nasıl sarımsak yemek gerekir? Uzmanlar bu sorunun cevabını verdi.

Haber 17-11-22 07:36

Doğal antibiyotik olarak görülüyor: Vücudu zırh gibi koruyor! Kaşık kaşık yiyin

Kış aylarında artan grip ve nezleler yaşam kalitemizin düşmesine sebep oluyor. Grip ve nezlelerin yanı sıra Covid-19'da hayatımızda riskli durumlar oluşturuyor. Tüm hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ve bağışıklığı güçlü tutmaya ihtiyaç duyuluyor. Her hafta içeceğiniz bir çorba doğal antibiyotik etkisi taşıyor.

Haber 13-11-22 10:32

Soğanlar havayı temizler mi? Soğan tedavisi işe yarıyor mu?

Soğanlar doğal antibiyotik olarak bilinen güçlü bir mikropsavardır. Sosyal medya platformu TikTok’ta yüksek takipçili hesaplardan biri yaptığı bir paylaşımla gündeme geldi. TikTokers, soğanların hava temizleyici olarak kullanılabileceğini iddia ediyor. Soğanın faydaları olduğu biliniyor peki soğanların hava temizleyici olarak kullanılması gerçekten işe yarıyor mu? Uzmanlar bu yöntem için neler diyor?

Haber 11-11-22 21:52

Hemen deneyin: Yatak odanıza koyacağınız soğan ile fark yaratın! Etkileri şaşırtacak

Soğan doğal antibiyotik olarak görülüyor. Her yemeğin olmazsa olmazı olan soğan vücuda kuvvet sağlıyor, bağışıklık sistemini güçlendiriyor. Soğanın faydasını duyanlar oldukça şaşırıyor. Özellikle kışın görülen hastalıklar için soğan vazgeçilmez nimetler arasında bulunuyor. Yatak odasında baş ucunuza koyacağınız soğanın etkileri ise fark yaratıyor.

Haber 09-11-22 15:19

Propolis nasıl tüketilir, ham propolis nasıl çözülür? Propolis günde kaç damla içilir, aç karna içilir mi?

Propolis son dönemde faydaları ile ön plana çıkan ve daha çok tercih edilmeye başlanan bir besindir. Propolisin içeriğinde bulunan 22 doğal ve faydalı bileşen ile insan sağlığı için çok yararlı olduğu ortaya çıkmıştır. Antik Yunan ve Roma medeniyetlerinde propolisin antibiyotik özelliğinden faydalanılmıştır. Yaraları iyileştirme ve bağışıklığı güçlendirme özellikleri de bilinir. Uzmanlar tarafından da önerilen ve doğallığı ile ön plana çıkan bir propolis kaç damla içilir?

Haber 04-11-22 17:42

Antibiyotik içmek için koşmayın: Öksürüğü bıçak gibi keser! Anında rahatlarsınız

Boğazımız kaşınmaya başladığında ilk olarak hastalanmaktan korkmaya başlarız. İster geniz akıntısı olan ister toz kaçmış olsun öksürük başladığı zaman hızlı şekilde harekete geçmek gerekir. Öksürük üst solunum yollarını kaplayan hücrelerin iltihaplanmasına da yol açabilir. Soğuk algınlığı ve gripten kaynaklananlar gibi birçok öksürük kendi kendine geçer. Sizinki daha ciddi bir tıbbi durumdan geliyorsa, tedavi için bir şeyler yapma zamanınız gelmiş olabilir.

Haber 27-10-22 17:56

Firavun bile çok değer veriyordu, işte İbn-i Sina'nın şifa dağıtan o tavsiyesi! Ne ağrı kalır ne de...

İbn-i Sina asırlar önce verdiği tavsiyeler günümüze ışık tutuyor. Tıp alanında yaptığı kürler ve öneriler tüm dünya tarafından merakla takip ediliyor ve okullarda okutuluyor. İslamiyet'in en önemli alimlerinden olan İbn-i Sina'nın doğal antibiyotik tavsiyesi hem hastalıklardan koruyor hem de ağrıları geçiriyor.

Haber 27-10-22 15:00

Sarımsağın kulak ağrısı üzerindeki şaşırtıcı etkisi: Sadece yarım saatte rahatlayacaksınız

Doğal antibiyotik sarımsağın sağlık üzerinde birçok faydası olduğu biliniyor. Ama bunu şimdiye kadar duymamız olabilirsiniz. Kulak ağrısı çekiyorsanız denemeye değer bir yöntem sayesinde, yarım saatte kulak ağrısını dindirebilirsiniz.

Haber 07-10-22 17:01

9 yaşındaki Muhammed leblebi yer gibi sarımsak yiyor! 'Her gün en az beş diş yiyorum, hiç hasta olmadım'

Kastamonulu 9 yaşındaki Muhammed Mücteba Köylü, sarımsağa olan düşkünlüğüyle dikkat çekiyor. Her gün en az 5 diş sarımsak tüketen Mücteba'nın bu zamana herhangi bir sağlık sorunu yaşamadığını dile getiren ailesi onun bu alışkanlığından da vazgeçemediğini söylüyor. Baba Nurettin Köylü, ''Diğer çocuklar babalarından şeker, çikolata gibi şeyler isterken benim oğlum ise sürekli sarımsak istiyor. Almayınca ağlıyor ve huysuzlanıyor. Sarımsağının bir nevi antibiyotik olduğunu düşünmeye başladım'' dedi.

Haber 05-10-22 14:44

Çocukken antibiyotik kullandıysanız dikkat! Bu hastalıklara yakalanma riskiniz daha yüksek

Uzmanlar antibiyotik kullanımları hakkında uyarılarda bulunuyor. Antibiyotik kullanımı son yıllarda azalsa da önceki yıllarda oldukça fazla kullanılıyordu. Yapılan araştırmalar çocukken antibiyotik kullananların çeşitli hastalıkları geçirme riskinin daha yüksek olduğunu buldu.

Haber 11-09-22 12:16

Yüksek kan şekerini anında düşürür, kanser riskini azaltır, bağışıklığı çelik gibi yapar... Soğanın faydaları nelerdir?

Soğan doğal antibiyotik olarak adlandırılan besinlerden biri olarak ön plana çıkıyor. Soğan içerdiği kuarsetin adlı antioksidan sayesinde yumurtalık, kolorektal gibi kanser türlerine yakalanma riskini azaltır. Bağışıklığı güçlendiren soğanın son yapılan araştırmalara göre kan şekerini yüzde 50’ye kadar düşürdüğü ortaya çıktı.

Haber 09-09-22 08:18

Enfeksiyonlara antibiyotik kadar etkili! Küflü peynirin faydaları duyanları şaşırtıyor

Günümüzde zaman zaman zararları ile konuşulan küflü peynir aslında uygun koşul ve şartlar altında tüketildiğinde pek çok hastalığa şifa olan bir gıda olarak biliniyor. İçerisinde yer alan mineral ve vitaminler sayesinde bağışıklık sisteminin güçlenmesine önemli bir destek olan küflü peynirin yararları saymakla bitmiyor.

Haber 03-09-22 08:57

Şimdiye kadar duymadınız! Sarımsağın aşk hayatınıza olan etkisi

Sarımsak, halk arasında doğal antibiyotik olarak adlandırılıyor. Sağlığa olan faydaları dillere destan sarımsak, saç ve tırnak sağlığının korunması, kanserden korunma, cinsel sağlığın korunması, kilo kontrolünün sağlanması, kalp ve damar hastalıkları ile diyabet gibi kronik hastalıklara karşı korunma gibi pek çok alanda faydalara sahip. Peki sarımsağın çekiciliği artırdığını daha önce duydunuz mu?

Haber 16-08-22 11:21

Tehlike çanları çalıyor: Türkiye, antibiyotik direncinde dünyada 2'nci sırada! 1 yılda 10 milyon insan hayatını kaybedecek

Dünyayı bekleyen en büyük sağlık sorunlarından biri olarak gösterilen antibiyotik direncinde Türkiye ikinci sırada. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ender Yarsan, dünyada her 45 saniyede 1 kişinin antibiyotik dirençli bakterilerden kaynaklanan enfeksiyon sonucu öldüğünü belirterek, "Türkiye, OECD verilerine göre antibiyotik direnci ile ilgili dünyada 2'nci sırada. 2050'de tüm dünyada 1 yılda hayatını kaybedecek insan sayısı, 10 milyon olarak belirlenmiş" dedi.

Haber 10-08-22 09:00

Sarımsağı solladı! Faydası iki katı: Antioksidan deposu siyah sarımsak!

Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak faydaları dünya çapında nam salan besinlerin başında geliyor. Taze sarımsağın fermentasyonu ile elde edilen siyah sarımsak; taze sarımsaktan 2 kat daha fazla antioksidan içermektedir. İlk kez görenleri şaşırtan rengiyle ön plana çıkan siyah sarımsak Uzak Doğu ülkelerinde çok uzun yıllardır kullanılıyor. Siyah sarımsak ülkemizde son yıllarda popüler olmaya başları.

Yemek 05-08-22 07:07

Kırmızı üzümün hiç bilinmeyen mucizevi faydalarını duyunca şaşıracaksınız!

Kırmızı üzüm doğanın en güzel armağanlarından biri. Aynı zamanda doğal bir antibiyotik ve gerçek bir sağlık deposudur. Hem lezzetli hem de sağlıklı kırmızı üzümün faydaları saymakla bitmiyor. İşte kırmızı üzümün hiç bilinmeyen mucizevi faydaları...

Haber 02-08-22 17:14