Doğum Kontrol Hapı Haberleri

Doğum kontrol yöntemleri nelerdir? Başarı oranı gebelikten korunma yolları

Doğum kontrol yöntemleri gebeliği istenmeyen veya planlanmayan bir şekilde önlemek veya ertelemek amacıyla kullanılan çeşitli medikal ve cerrahi yöntemleri ifade eder. Bu yöntemler, cinsel aktivite sonucu hamilelik riskini azaltmak veya kontrol etmek isteyen bireyler için büyük öneme sahiptir. Doğum kontrol yöntemleri, farklı etki mekanizmalarına ve kullanım biçimlerine sahiptir.

Haber 30-08-2023 02:12

Doğum kontrol hapı nasıl kullanılır? Doğum kontrol hapı adetin kaçıncı günü başlanmalı?

Doğum kontrol haplarının acil kontrasepsiyon ve kombine olarak bilinen çeşitleri vardır. Bu haplar korunmasız cinsel ilişkiden sonra gebeliğin oluşmasının önüne geçmek amacıyla kullanılır. Ancak incelenen haplarının hormonal problemlerin giderilmesi amacıyla reçete edildiği de görülür. Yani bu ilacın nasıl ve ne kadar süre boyunca kullanılması gerektiği konusunda mutlaka bir uzmandan bilgi alınmalıdır. Bununla birlikte doğum kontrol haplarının kullanımına dair bazı detaylara değinilebilir.

Haber 21-08-2023 09:58

Doğum kontrol hapı kilo aldırır mı? Doğum kontrol hapı şişkinlik yapar mı?

Doğum kontrol hapları günümüzde yaygın olarak kullanılan etkili bir doğum kontrol yöntemidir. Bu haplar, hamileliği önlemek için hormonal değişikliklere neden olarak üreme sistemini etkilerler. Ancak doğum kontrol haplarının yan etkileri hakkında bazı yaygın endişeler bulunmaktadır. Doğum kontrol haplarının kilo üzerinde etkisi uzun yıllardır tartışma konusu olmuştur. Bazı kadınlar doğum kontrol haplarını kullanmaya başladıklarında, kilo artışı yaşadıklarını fark edebilirler.

Haber 30-07-2023 18:51

Doğum kontrol hapı nasıl kullanılır? Doğum kontrol hapı ilişkiden ne kadar önce alınmalı?

Doğum kontrol hapları cinsel ilişki sırasında gebeliği önlemek için kullanılan hormonal ilaçlardır. Bu haplar, kadın vücudundaki doğal hormon seviyelerini değiştirerek yumurtlamayı durdurur veya geciktirir. Ayrıca, rahim içi astarını incelterek döllenmiş yumurtanın rahme tutunmasını zorlaştırır. Peki, doğum kontrol hapları nasıl kullanılır?

Haber 30-06-2023 22:47

Kilo vermek için uyguladığı yöntemle 9 ayda modele dönüştü! Vücudunu yaza hazırlamak için...

Yaz aylarına giriş yapıldığında kilo vermek için çeşitli diyetler aranıyor. Ancak herkesin bedenine ve sağlığına özel diyetler farklılık gösteriyor. TikTok'ta 9 içerisinde verdiği kilolarla vücudunu şekillendiren Sophia Ashmore'un değişimi kilo vermek isteyenlere ilham oldu. Sophia, zayıflama yöntemlerini açıkladı.

Kadin 16-06-2023 15:01

Yeni başlayanlar için doğum kontrol hapı kullanımı nasıl olmalıdır? Doğum kontrol nedir, nasıl kullanılır?

Hamilelik tüm kadınlar için oldukça hassas ve özel bir süreçtir. Kadınlar hamile kalmak istediği dönemi kendileri planlamak isteyebilirler. Bunun için de gebeliği önleyen yöntemleri tercih ederler. Bu yöntemler arasında en sık tercih edileni doğum kontrol hapı kullanımıdır. Aile planlamasında doğum kontrol hapı önemli bir araçtır. Doğum kontrol hapları sadece gebeliği planlamak için değil farklı hastalıklar için de kullanılabilir. Peki, doğum kontrol hapı nedir, nasıl kullanılır?

Kadin 03-03-2023 17:13

Hastalığı nedeniyle vücudunun yüzde 90'ı lekeyle kaplı! Genç kadın hastalığa yol açan nedenin yaygın kullanılan ilaç olduğunu düşünüyor

Hastalıklar tüm hayatımızın değişmesine sebep olabiliyor. Sedef hastalığı cildin değişmesine sebep olan hastalıklar arasında bulunuyor. Ciltte ortaya çıkan pul pul görünümler sedef hastalığını işaret ediyor. Vücudunun yüzde 90'ından fazlasının sedef hastalığıyla kaplandığı belirten genç kadın bu hastalıkla nasıl mücadele ettiğini anlattı.

Kadin 09-11-2022 15:45

Doğum kontrol hapı ve prezervatife zam!

Zam furyasına son takılan ürünler doğum kontrol hapları ve prezervatifler oldu. Cinsel sağlık ve üreme sağlığı alanındaki ürünlere yapılan yeni zamlar sonrası ürünlerin fiyatları el yakmaya başladı. Doğum kontrol haplarına yüzde 33, prezervatiflere yüzde 52 zam geldi. Son zamlardan son prezervatif fiyatı ikiye katlandı.

Haber 10-08-2022 08:19

Buluşacağı erkeklerin mutlaka yaptırması gerekiyor! Sosyal medyada büyük tepki aldı

Amerika’da yaşayan 31 yaşındaki bir kadın Tinder profilinde erkeklerle buluşmadan önce vazektomi yaptırdıklarına dair kanıt belge istedi. Bu istek sosyal medyada büyük tepki görürken kullanıcılar arasında tartışmaya neden oldu.

Kadin 06-07-2022 14:10

Sosyal medyada gündem yarattı! 10 yıldır kullandığı doğum kontrol hapını bırakınca bir anda kel kaldı

Amerika Birleşik Devletleri’nin Alabama eyaletinde yaşayan Chancey Sessions isimli bir kadın 10 yıldır kullandığı doğum kontrol hapını bırakınca bir anda kabusu yaşadı. Saçlarının aniden dökülmeye başladığını ve yoğun tutamlar halinde eline geldiğini dile getiren Sessions’un saçların ortasında bir anda azalma olduğunu anlattı. TikTok’ta yayınladığı görüntülerde Sessions bütün saçlarını kaybet tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını söyledi.

Trend 17-06-2022 13:54

Yüzde 99 etkili: Erkekler için doğum kontrol hapı geliştirildi!

ABD’li bilim insanları, belirgin yan etkileri olmayan ve hormon içermeyen bir erkek doğum kontrol hapının fare deneylerinde yüzde 99 başarılı olduklarını açıkladı. Farelerde yüzde 99 etkili olduğunu belirten bilim insanları, bu yılın sonunda insanlı klinik deneye başlayacaklarını belirtti.

Haber 26-03-2022 16:01

Hamile olduğunu bilmiyordu! Doğumdan 50 dakika önce bebeğini öğrendi

23 yaşındaki TikTok kullanıcısı Hannah Violet, hamile olduğunu öğrendikten sadece 50 dakika sonra doğum yaptı. Deneyimlerini ve kızının sürpriz doğumuyla ilgili yaşadıklarını sosyal medya hesabından anlatan Violet büyük bir şaşkınlık yarattı.

Trend 02-12-2021 09:22

Doğum kontrol hapını almayı unuttuysanız işte bilmeniz gerekenler!

Hap gibi hormonal kontraseptifler, en yaygın kullanılan doğum kontrol türüdür. Yanlış kullanılan doğum kontrol hapları, istenmeyen gebeliklerin başlıca nedenidir. Doğum kontrol hapları, programa göre ve her gün aynı saatte alındığında en iyi sonucu verir. Peki hapı almayı unuttuğunuzda ne yapmalısınız?

Kadin 15-04-2021 17:14

Kanıtlandı! Erkekler de doğum kontrol hapı kullanacak

Yıllardır kadınlar doğum kontrolünün sorumluluğunu hap şeklinde tek başına taşıyor. Ancak artık erkekler de bu sorumluğu taşımaya başlayacak gibi görünüyor. Öyle ki bu hapların etkinliği artık kanıtlandı.

Haber 06-03-2021 08:49

Doğum kontrol hapı hakkında bilmeniz gerekenler: Gebeliği nasıl önlüyor, prezervatif hangi durumda kullanılabilir?

Oral kontraseptif olarak da adlandırılan doğum kontrol hapları, hamileliği önlemek için ağızdan aldığınız ilaçlardır. Etkili bir doğum kontrol yöntemidir. Nasıl kullanıldığını, hangi durumlarda tercih edildiğiniz ve doğum kontrol haplarının sizin için iyi bir seçim olup olmadığına karar vermenize yardımcı olacak faktörleri bir araya getirdik.

Kadin 22-02-2021 13:47

Doğum kontrol hapları kanseri önlüyor

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Saffet Dilek, gebeliğe karşı koruyan doğum kontrol haplarının adet sancılarını giderici, yoğun adet kanamalarını ve anemiyi engelleyici özelliklerinin yanı sıra, kanser önleyici özellikleri de bulunduğunu söyledi.

Haber 21-08-2007 16:55

Doğum kontrol hapları ile ilgili bilinmeyenler

Gebeliği önleyen en etkin ve güvenilir modern korunma yöntemlerden biri olan doğum kontrol haplarının kullanım oranı Avrupa'daki yüzde 60 iken, Türkiye'de bu oran sadece yüzde 8.

Haber 03-06-2005 10:24

Kadınlığın bilinmeyen özü hormonlar

Kadın vücudunun ergenlik döneminden itibaren salgılamaya başladığı östrojen ve progesteron hormonları, 'kadınlığı' sağlayan en önemli hormonlardır. Östrojen hormonu, kadın vücut tipinin gelişiminde en etkili hormondur. Kalça yapısı ve göğüslerin gelişimi, östrojen sayesinde gerçekleşir. Progesteron ise, hem rahimin gebelik için hazırlanmasını sağlar, hem de gebelikte çok etkili olan bir hormondur.

Haber 20-12-2004 15:43

Doğum kontrolünde doğru seçim

Günümüzde gerek cinsel yolla bulaşan hastalıkların önlenmesi, gerekse istenmeyen gebeliklerin önüne geçilmesi bakımından, kişinin yaşam tarzına en uygun doğum kontrol yönteminin seçimi büyük önem taşıyor.

Haber 30-11-1999 00:00