Doha Buyukelcisi Haberleri

Kılıçdaroğlu'ndan Dış politika milli olmalı çıkışı! Bizimkiler bağırıyor, kimse duymuyor

Türkiye'nin dış politikada artık güven veren bir ülke olmadığını savunan Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye geçmişte sorunları çözmeye davet edilirdi. Sözü dinlenen bir ülkeden bu hale geldik" dedi. CHP lideri ayrıca Türkiye’nin Katar’daki Doha Büyükelçiliği’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarını ertelemesine tepki gösterdi.

Haber 2023-10-24 15:51:43

Sosyal medya, Julian Draxler'in bu hareketini konuşuyor! Bir anda sebepsizce sahayı terk etti ve...

Katar Yıldızlar Ligi 6. hafta mücadelesinde Al Ahli Doha ile Qatar SC karşı karşıya geldi. Her iki takımın da birçok pozisyona girdiği ve tam 6 golün atıldığı maçta kazanan taraf Qatar SC oldu. Ev sahibi Al Ahli'de oyuna ikinci yarıda dahil olan Julian Draxler, bitime kısa bir süre kalan nedensizce sahayı terk etti. İşte detaylar...

Spor 2023-10-23 21:05:05

Bakan Şimşek yatırım turlarına devam ediyor! Sırada bu ülke var

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yabancı yatırımcılara Türkiye'nin ekonomi politikalarını anlattığı yatırım turları kapsamında bugün Fransa'nın başkenti Paris'te günübirlik temaslarda bulunacak. Bakan Şimşek, katıldığı bir televizyon programında yurt dışı temaslarına ilişkin bilgi verirken gelecek 1-2 hafta içinde Abu Dabi, Doha ve Riyad'a gitmeyi planladığını belirterek, "Gitmedik yer bırakmayacağız" demişti.

Finans 2023-10-19 09:35:55

Trabzon ile Katar'ın başkenti Doha arasında ilk uçak seferi gerçekleştirildi

Katar Hava Yolları, Trabzon ile Katar'ın başkenti Doha arasında karşılıklı uçak seferlerine başladı.

Yurthaber 2023-06-16 14:44:56

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ele geçirildi! 54 kilo, 800 bin TL...

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda ele geçirilen gerçek insan saçları şaşkına çevirdi. Doha-İstanbul seferini yapan uçakla gelen 3 kişinin valizlerinde 54 kilo doğal insan saçı bulundu. Kuaförlerde kullanıldığı öğrenilen saçların yaklaşık 800 bin TL değerinde olduğu belirlendi.

Haber 28-01-23 12:08

Eski Hırvatistan güzeli Ivana Knöll, Katar sokaklarında tanga mayosuyla gezdi! Hırvatistan bayraklı mayosu tepki çekti

Eski Hırvatistan güzeli Ivana Knöll, Hırvatistan bayraklı tanga mayosuyla Doha sokaklarında gezerken sosyal medyanın eleştiri oklarının hedefi oldu. Katar’a saygısızlık yapmakla suçlanan Knöll sosyal medyadan tepki topladı.

Trend 26-11-22 14:18

Kilolu olduğu için uçağa alınmadı! “Koltuğa sığmazsın” denilince çılgına döndü... “Çaresizim” diyerek yardım istedi

Brezilya’da yaşayan 38 yaşındaki sosyal medya fenomeni Juliana Nehme, fazla kilolu olduğu için uçağa alınmadığını iddia etti. Lübnan’da annesi, kız kardeşi ve yeğeniyle birlikte tatilde olan Nehme, Doha üzerinden Brezilya’ya gitmek istediği sırada bileti olmasına rağmen uçağa alınmadığını söyledi. Personelin kendisine “Koltuğa sığmazsın” dediğini iddia eden Nehme, sosyal medyadan yaptığı açıklamada çaresiz olduğunu söyleyerek yardım istedi.

Trend 25-11-22 13:38

KATAR SENEGAL MAÇI CANLI İZLE! 2022 Dünya Kupası Katar Senegal maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Katar ile Senegal 2022 FIFA Dünya Kupası A Grubu'ndaki ikinci maçında kozlarını paylaşacak. Maç, Katar'ın Doha kentindeki 44 bin 400 seyirci kapasiteli Al Thumama Stadyumu'nda oynanacak. Maçın yayın saati ve kanalı merak konusu olurken birçok kişi "Katar Senegal maçı canlı izle ekranı" için internette araştırma yapmaya başladı. Peki, 2022 Dünya Kupası Katar Senegal maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda canlı yayınlanacak? İşte maçı yayın saati ve kanalı...

Spor 25-11-22 13:31

Mehmetçik, Dünya Kupası Kalkanı Harekatı için Katar’a gitti

Güvenlik iş birliği kapsamında Katar'da 2022 FIFA Dünya Kupası Kalkanı Harekatı'na destek verecek olan Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, başkent Doha'ya ulaştı. Doha Büyükelçisi Dr. M. Mustafa Göksu, Katar’a giden Türk askerlerini havaalanında karşıladı.

Haber 20-10-22 01:13

Türk akademisyenler Katar'da Neşet Ertaş türkülerini seslendirdi

Türkiye'nin Doha Büyükelçiliği, Yunus Emre Enstitüsü ve Katar Müzelerinin düzenlediği programda Trakya ve Van Yüzüncü Yıl üniversitelerinin akademisyenleri sahne aldı

Yurthaber 14-10-22 09:00

Katar Nükleer Müzakerelere Ev Sahipliği Yapacak

Tahran ve Washington arasındaki 2015 nükleer anlaşmasını yeniden canlandırmak üzere yapılan dolaylı müzakerelere Doha ev sahipliği yapacak. İran resmi haber ajansı ISNA’da yer alan habere göre müzakereler önümüzdeki günlerde başlayacak

Haber 27-06-22 19:00

Doha Forum'da Rusya-Ukrayna Savaşının Orta Doğu’da Jeopolitik Etkileri paneli

Doha Forum'da "Rusya-Ukrayna Savaşının Orta Doğu’da Jeopolitik Etkileri" paneli

Yurthaber 27-03-22 18:35

Mevlüt Çavuşoğlu'nun tepki gösterdiği Hadley Gamble ile ilgili dikkat çeken detay: Güzel kadın ama...

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Katar'daki Doha Forumu'nda yaptığı açıklama sırasında yaşanan gerginlik programa damga vurmuştu. Hadley Gamble'in sorularını yanıtlayan Çavuşoğlu, cevabı sırasında Gamble'in araya girmesine tepki gösterdi. Çavuşoğlu'nun "Sanırım ülkemi eleştirmekten, ülkemin ekonomisini hedef almaktan zevk alıyorsunuz" diyerek tepki gösterdiği, Gamble ile ilgili 'Putin' detayı dikkat çekti.

Haber 27-03-22 08:56

Katar'da gergin anlar! Çavuşoğlu tepki gösterdi: 'Sanırım bundan zevk alıyorsunuz'

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Katar'daki Doha Forumu'nda önemli açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun konuşması sırasında gergin anlar da yaşandı. Çavuşoğlu ayrıca Türkiye'nin ekonomi politikasına ilişkin bir soruya da tepki gösterdi.

Haber 26-03-22 18:05

ANALİZ - 2021'de Afganistan

Afganistan'da "Taliban'ın zaferini" hızlandıran üç gelişme olmuştur: 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimleri, Doha görüşmeleri ve 2020 ABD seçimleri - Taliban'ın Kabil'i ele geçirmesini müteakip iki hafta içinde yaşanan tahliye sürecinde insanlık tarihinin en acı dramlarından birisine tanıklık edilmiştir - İkinci Taliban Dönemi'nin ilk meydan okuması ülkedeki insani kriz hali, ikinci meydan okuması güvenlik ve üçüncü meydan okuması bölgesel ve küresel sisteme entegrasyondur - Afganistan, coğrafi konumundan ötürü tamamen dışa bağımlı bir ülkedir

Yurthaber 20-01-22 11:57

Kabil Havaalanı'nın 'Açık Tutulma İhalesi' Türkiye'ye Kaldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Doha ziyaretini VOA Türkçe'ye değerlendiren Türkiye'nin eski Katar Büyükelçisi Mithat Renda, Kabil Havaalanı'nın açık tutulma ihalesinin Türkiye'ye kaldığını belirtti, Katar'ın Türkiye'nin ekonomik durumundan avantaj sağlamaya çalışacağının mesajını verdi

Haber 08-12-21 00:44

Fransa Taleban ile Görüştü

Fransa’nın Taleban ile Doha ve Kabil’de görüştüğü açıklandı. Fransa Dışişleri Bakanlığı, "Tahliye operasyonlarımızı kolaylaştırmak için Doha'da olduğu gibi Kabil'de de son günlerde Taleban temsilcileriyle operasyonel temaslarda bulunulmuştur" bilgisini paylaştı

Haber 27-08-21 20:01

Yeni devlet tanınacak mı? Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan Afganistan açıklaması: Taliban ile Doha üzerinden temaslarımız var

Afganistan'da kurulacak hükümetin tanınmasına ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, uluslararası toplumla birlikte hareket edileceğini açıkladı. Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, "Gerçekten kapsayıcı bir hükümet kurulacak mı kurulmayacak mı bunu görmemiz lazım. Uluslararası toplumla birlikte hareket edeceğiz" dedi. Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'daki havaalanına yönelik herhangi saldırı ve müdahalenin olmadığını belirtti.

Haber 19-08-21 11:12

Afganistan'da Kabil'deki hükümet 'bir varoluş kriziyle karşı karşıya'

ABD hükümetinin Afganistan politikasını değerlendirmekle görevli kurumu, Kabil hükümetinin Taliban'ın Doha anlaşması sonrasındaki hızlı ilerleyişine hazırlıksız yakalanmış göründüğünü ve bu eğilim devam ederse bir varoluş kriziyle karşı karşıya gelebileceğini bildirdi.

Haber 29-07-21 12:14

Neslihan Yiğit'e Mısırlı rakibi hafif geldi

Badminton'da Neslihan Yiğit, A Grubu ilk maçında Mısırlı Doha Hany'i 2-0 mağlup ederek #Tokyo2020 'e galibiyetle başladı.

Spor 27-07-21 07:43

MotoGP Doha Grand Prix'sini Quartararo kazandı

MotoGP Dünya Şampiyonası'nda sezonun ikinci yarışı Doha Grand Prix'sinde, Monster Energy Yamaha takımının Fransız pilotu Fabio Quartararo birinci oldu.

Spor 04-04-21 21:33

Doha Elenouty kimdir? Kibariye’nin eşinden çocuk aldırdığı iddiasıyla gündeme gelen Doha Elenouty kaç yaşında, nereli?

Daha önce Kibariye’nin eşi Ali Küçükbalçık ile aşk yaşadığı haberleriyle gündeme gelen Doha Elenouty, son olarak iki yıl önce yapılan bir röportajının ortaya çıkması ve hamile kalıp çocuk aldırdığı iddialarıyla konuşuluyor. Bu nedenle Doha Elenouty kimdir sorusunun yanıtı araştırılıyor. Peki, Doha Elenouty kaç yaşında, nereli?

Magazin 18-02-21 15:01

Doha Elenouty'den şok iddia: Kibariye'nin eşinden çocuk aldırdım!

Doha Elenouty, 2018'de Kibariye'nin eşi Ali Küçükbalçık'la aşk yaşadığı haberleriyle adından sıkça söz ettirmişti. Ses sanatçısı ve yazar Onur Akay, Elenouty ile iki yıl önce yaptığı röportajı ilk kez yayınladı. Spor hocası Doha Elenouty, "Hamile oldum, çocuk aldırdım" açıklamasıyla magazin gündemine bomba gibi düştü.

Magazin 18-02-21 14:13

Suudi Arabistan, Doha büyükelçiliğini yeniden açıyor

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı, yaklaşık 3 yıldır kapalı olan Katar'ın başkenti Doha'daki büyükelçiliklerini ilerleyen günlerde açacaklarını duyurdu.

Haber 16-01-21 15:13

Katar-Suudi Arabistan Uçuşları Yeniden Başlıyor

Üç yıldır ihtilaf yaşayan iki ülke arasında siyasi ilişkilerin normale döndürülmesi süreci kapsamında Katar Havayolları ve Suudi Havayolları Doha-Riyad seferlerini Pazartesi günü tekrar başlatacak

Haber 09-01-21 23:25

Katar: Havalimanında yeni doğmuş bebek bulundu, kadınlar uçaktan indirilerek jinekolojik muayeneye tabi tutuldu

Katar'ın başkentindeki bir havalimanının tuvaletinde terk edilmiş yeni doğan bir bebeğin bulunmasının ardından Doha-Sidney seferini yapacak uçaktaki kadınların jinekolojik muayeneye tabi tutulmalarına Avustralya hükümeti tepki gösterdi.

Haber 26-10-20 18:08

Çavuşoğlu: ‘Hava Savunması İhtiyacı Var ABD Patriotları Gönderebilir’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ve Taleban arasında imzalanan anlaşma töreni için gittiği Katar’ın Doha kentinde konuştu. Çavuşoğlu, ‘ABD Patriotları geri gönderebilir, hava savunma sistemine ihtiyacımız var’ dedi

Haber 29-02-20 20:33

Suud medyası Katar'a yönelik suçlayıcı dilden vazgeçmiyor

Körfez bölgesinde yaklaşık 2,5 yıldır devam eden krizin aktörlerinden Suudi Arabistan ile Katar arasında son aylardaki yapıcı açıklamalara rağmen Suud medyasında birkaç gündür yeniden Doha yönetimine yönelik suçlayıcı ifadeler yer buluyor

Haber 23-01-20 15:15

30. Uluslararası Doha Kitap Fuarı'nda Türk Kültür Sempozyumu

30. Uluslararası Doha Kitap Fuarı'nda Türk Kültür Sempozyumu

Haber 12-01-20 17:20

Uluslararası Judo Federasyonu'ndan Ali Natık Canca için saygı duruşu

    Uluslararası Judo Federasyonu (IJF) tarafından Katar'ın Doha kentinde başlayan hakem ve antrenör semineri öncesinde vefat eden Türkiye Judo Federasyonu eski başkanı Ali Natık Canca için bir dakikalık saygı duruşu yapıldı.

Spor 11-01-20 12:25

Bakan Akar, 19. Doha Forumu’na katıldı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenen 19.

Haber 15-12-19 13:15

Milli Savunma Bakanı Akar, 19. Doha Forumu'nda konuştu:

"Türkiye'nin DEAŞ, PKK/YPG ve tüm terör örgütleri ile mücadeleye olan bağlılığında bir değişiklik yoktur. Bizim Kürtlerle ya da diğer herhangi bir etnik grupla bir sorunumuz yoktur. Biz sadece terör örgütleri ile mücadele ediyoruz" - "Sınırlarımızın güneyinde bir terör koridoru oluşturulmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz"

Haber 15-12-19 10:40

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 19. Doha Forum'da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu:

"(Türkiye-ABD ilişkileri) Yaptırımlar ve tehditkar dil asla işe yaramaz. ABD de bunu anlamalı. Anladığını da düşünüyorum. Trump da yaptırımlara karşı çıkıyor" - "Fakat yaptırım uygulanırsa Türkiye buna karşılık vermek zorunda" - "Yaptırımlar olmadan ve diyalog yoluyla birbirimizi anlayarak sorunun üzerinden gelmeye çalışıyoruz" - "(ABD Senatosunun Ermeni karar tasarısını kabul etmesi) Tarih hakkında sınırlı bilgiye sahip olan politikacılar tarih hakkında yargıçlık yapmamalı" - "(Suriye'nin kuzeyinde) Demografi mühendisliği yapan YPG'dir. Sadece etnik olarak, değil ideolojik olarak da bunu yapıyor" - "Suriye ve Libya, Türkiye ve Rusya arasında yarış alanları olamaz"

Haber 14-12-19 17:55

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu 19. Doha Forumu'nda temaslarda bulundu:

"Doğu Akdeniz'deki meşru hak ve çıkarlarımızı kararlılıkla korumaya devam edeceğiz"

Haber 14-12-19 12:14

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 19. Doha Forumu’nda

Resmi temasları kapsamında Doha’ya gelen Mevlüt Çavuşoğlu 19.

Haber 14-12-19 11:32

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, 19. Doha Forumu’na katılacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 19.

Haber 12-12-19 21:01

ANALİZ - Körfez krizinde sona doğru

Körfez'de son dönemde yaşanan gelişmeler, Katar’a yönelik ambargonun sona erebileceği ve tarafların uzlaşma arayışında olduklarına dair güçlü işaretler gösteriyor - Gelinen aşamada Doha yönetiminin, 2017'den beri devam eden boykot sürecinde bütün baskılara direnmesi ve öte yandan İran kaynaklı tehdit algısının güçlenmesi belirleyici oldu - Buna mukabil tarafların tam bir mutabakata varmasının önünde, İran'a karşı ortak bir politika geliştirmenin zorluğu ve Katar’ın ambargo uygulayan ülkelere güvenmemesi gibi engeller bulunduğu da hesaba katılmalı - İran’ın nüfuzunu kırmakta başarılı olamayan, ABD'nin güvenlik teminatından da beklediğini bulamayan Suudi Arabistan ile BAE, Tahran ile diyalog seçeneğini tercih etti. Benzer şekilde İran’ın, ABD yaptırımları sonrası girdiği sosyo-ekonomik türbülans Tahran’ı Körfez ile yumuşamaya itebilir

Haber 05-12-19 13:12

Körfez krizinin bozduğu ilişkileri futbol onarabilir mi?

Katar Üniversitesi Siyaset Sosyolojisi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Macid el-Ensari: - "Katar'a abluka uygulayan ülkelere ait takımların kupaya katılması, Kuveyt'in Suudi Arabistan ve Katar ile yazışmalar yapması, taraflar arasında medyadaki gerginliğin düşürülmesi; hepsi Körfez krizinin çözümüne yaklaşıldığının göstergesi" - Doha Stadyumu gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Macid Halifi: - "Ablukaya katılan ülkelerin takımlarının Körfez Ulusları Kupası'na katılması Körfez krizinin çözülmesine fırsat tanıyor"

Spor 22-11-19 11:29

Arap gazeteci ve aktivistlerden Türkiye'ye destek ziyareti

Arap gazeteci ve insan hakları aktivistlerinden oluşan heyet, Barış Pınarı Harekatı'na destek amacıyla Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer'i ziyaret etti

Haber 18-10-19 12:23

Mondrian Doha ikinci yıl dönümünü kutluyor

Mondrian Doha, kuruluşunun ikinci yılında kuruluşu şerefine bir dizi etkinlik düzenlediğini açıkladı.Katar’ın başkenti Doha’da yer alan Mondrian Doha, kuruluşunun ikinci yılında kuruluşu şerefine bir dizi etkinlik düzenlediğini açıkladı.

Haber 03-10-19 13:01

TRT Genel Müdürü Eren'in büyükelçiliğe atandığı iddiasına yalanlama

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in Doha Büyükelçiliğine atandığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi

Haber 12-09-19 12:22

Son dakika: Bakan Çavuşoğlu'ndan İbrahim Eren açıklaması

Son dakika haberine göre Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren’in Doha Büyükelçiliğine atandığı iddiasının doğru olmadığını bildirdi. İbrahim Eren de konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Hakkımda çıkan iddialar doğru değil" dedi.

Haber 12-09-19 12:01

Katar Hava Yolları’ndan yeni destinasyonlar

Katar Hava Yolları, Kiev’den ABD’nin 10 şehrine uçuş başlattı.Katar Hava Yolları Ukrayna ofisinden yapılan açıklamaya göre, 18 bin 500 grivnadan (yaklaşık 600 dolar) başlayan fiyatlarla satılan biletlerle, ABD’nin Washington, Boston, Chicago, Dallas, Atlanta, Huston, Atlanta, Miami ve Philadelphia şehirlerine uçmak mümkün olacak.Öte yandan, Kiev - New York biletleri ise 19 bin 100 grivnadan, Los Angeles biletleri ise 20 bin 100 grivnadan başlayan fiyatlarla satılacak.Katar Hava Yolları 2017’nin Ağustos ayında, Kiev - Doha uçuşlarına başlamıştı.

Haber 04-09-19 14:55

Riyad ve Doha İsrail'in Mescid-i Aksa baskınını kınadı

Riyad ve Doha İsrail'in Mescid-i Aksa baskınını kınadı

Haber 12-08-19 13:07

Katarlıların Türkiye'de 22 milyar dolar doğrudan ve dolaylı yatırımı var

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Fikret Özer: - "Katar, Türkiye'de en kısa sürede en hızlı yatırım yapan ülkelerden biri. Katarlıların Türkiye'de şu anda 22 milyar dolar doğrudan ve dolaylı yatırımı var" - "2016'da Türkiye'ye gelen Katarlı sayısı 33 bin. 2017 sonunda gelenlerin sayısı 45 bin. Geçen yıl ise 100 bini aşkın Katarlı Türkiye'ye seyahat etti" - "(Katar'a uygulanan) Ambargo sonrası ihracatımız 750 milyon dolara çıktı. Geçtiğimiz yıl sonunda ise 1 milyar 100 milyon dolara yükseldi. Bu rakamın daha da yükselmesi gerekiyor"

Haber 08-08-19 12:11

Adana’dan Erbil ve Münster’e direkt uçuşlar başladı

Adana Havalimanından Almanya’nın Münster-Osnabrück Havalimanı’na (FMO) ve Irak’ın Erbil Havalimanı’na direkt uçuşlar başladı.Her geçen yıl daha fazla yolcunun tercih ettiği Adana Havalimanı’ndan Corendon Hava Yolları, Münster-Adana arası, Fly Bağdat Hava Yolları da Erbil-Adana arası direkt uçuşlara başlandı.Havalimanından iç hatlarda da Dalaman’a direkt uçuşlara başlandı.Adana’dan dış hatlarda Almanya’nın Stuttgart Havalimanı, Düsseldorf Havalimanı, Frankfurt Havalimanı, Münih Havalimanı, Hannover Havalimanı, Köln Havalimanı, Berlin Tegel Havalimanı, Hamburg Havalimanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Lefkoşa Ercan Havalimanı, Lübnan’ın Beyrut Havalimanı ve Katar’ın Doha Havalimanı’na karşılıklı uçuşlar gerçekleştiriliyor.Adana’da iç hatlarda ise Antalya Havalimanı, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İstanbul Havalimanı, Sabiha Gökçen Havalimanı, Ankara Esenboğa Havalimanı, Trabzon Havalimanı, Van Ferit Melen Havalimanı ve Milas-Bodrum Havalimanı’na seferler düzenleniyor.

Haber 07-08-19 14:13

Afganistan Yüksek Risk Konseyi’nden Afgan halkına ’Doha’ açıklaması

Afganistan’da Yüksek Risk Konseyi bugün bir basın toplantısı gerçekleştirerek, Katar’ın başkenti Doha’da gerçekleştirilen Afganistan barış görüşmeleri hakkında halka bilgi verdi.Afganistan’da din alimleri, eski Taliban liderleri ve görevlileri tarafından oluşturulan Yüksek Risk Konseyi, başkent Kabil’de bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Haber 05-08-19 16:43

İslam Dünyası Gençlik Forumu'nda yolsuzlukla mücadele vurgusu

Doha İslam Dünyası Gençlik Forumu'nda "yolsuzlukla mücadele ve şeffaflık kültürünün yayılması için gençlik denetim organları kurulmasının" önemi vurgulandı

Haber 12-07-19 20:21

Ortadoğu ve Kuzey Afrika Düşünce Kuruluşları Buluşması

Lahore Yönetim Bilimleri Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Jawad Syed: - "Başarılı göçmen işçilerin ABD'de, Avustralya'da, Yeni Zelanda'da benimsediği görüş şudur: Diğerlerini öteki olarak görmektense kardeş olarak görürler. Din kardeşleri değilse bile, insanlık kardeşleri olarak görürler" - Katar'daki Doha Yüksek Lisans Çalışmaları Enstitüsü'nden Saif Al-Islam Eid: - "(Mısır'daki darbenin ardından) 2013 sonrasında insanlar çok ciddi baskılar sonucu ölüm korkusuyla Mısır'dan göç etti. Kaçırılma, tutuklanma, öldürülme gibi tehditler yüzünden Mısır'dan çıkmak zorunda kaldılar ve böylece yeni bir Mısır diasporası oluşmaya başladı"

Haber 10-07-19 16:25