Domuz Gribi Haberleri

Domuz gribi nedir, nasıl geçer? Domuz gribi belirtileri ve tedavisi

2009 yılında dünya genelinde salgına neden olan H1N1 influenza virüsü, daha yaygın olarak bilinen adıyla domuz gribi, insanları etkileyen bir grip türü olarak hafızalara kazındı. Bu salgın hızla yayılma özelliği ve ciddi komplikasyonlara yol açma potansiyeli nedeniyle birçok kişiyi endişelendirdi. Ancak domuz gribi ile başa çıkmak için alınacak önlemlerle bu virüsün etkilerini en aza indirmek mümkündür. Peki, domuz gribi nasıl geçer?

Haber 06-01-2024 17:27

Bu belirtileri gösteriyorsanız test yaptırın! Daha önce böylesi hiç görülmedi... Domuz gribi için vahim haber: İlk kez insanda tespit edildi

Tüm dünyanın korkulu rüyası domuz gribi için panik yaratan bir haber geldi. İngiltere'de son günlerde daha önce görülmemiş bir virüse yakalanan hastaların günlerce, haftalarca yataklara düştüğü konuşuluyordu. Şimdiyse A(H1N2)v türü influenza virüsü ilk kez bir insanda görüldü. Üstelik bu virüs dünyadaki diğer domuz griplerine de benzemiyor.

Haber 28-11-2023 10:37

Domuz gribi belirtileri nelerdir, bulaşıcı mı? Domuz gribine ne iyi gelir? Herkesi hasta eden salgına dikkat!

Son günlerde herkes hasta ve bu hastalık oldukça uzun sürüyor. Kış aylarına giriş yaptığımız günden beri acil kapıları dolu. Yeniden yayılan domuz gribi salgınına karşı dikkatli olun. Peki, domuz gribi belirtileri nelerdir, bulaşıcı mı? Domuz gribine ne iyi gelir? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Haber 14-12-2022 14:41

Kritik uyarı: Domuz gribi Covid-19 kadar bulaşıcı ve öldürücü olabilir

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alper Şener, domuz gribi ve Covid-19'u semptomlara bakarak ayırt etmenin mümkün olmadığına değinerek, “Grip enfeksiyonlarında kullandığımız antiviral ajanla Covid-19’da kullandığımız antiviral ajan birbirinden farklı, bu yüzden bunları ayırt etmek önemli. Erken dönemde yakaladığımız zaman verdiğimiz antiviral tedavi ile virüsün alt solunum yollarına inmesini engelliyoruz. Grip deyip geçmeyin, Covid- 19 kadar bulaşıcı ve öldürücü seyreden bir tablo ol

Haber 10-12-2022 14:21

Diğer Haber Etiketleri

Domuz Gribi

Domuz Gribi Hakkındaki Haberler Mynet'te. Domuz Gribi Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Domuz gribi çocuklara göz açtırmıyor! Anne babalar dikkat: Bu hatalara düşmeyin!

Havaların iyice soğuduğu bugünlerde virüsler de tam anlamıyla kol geziyor! Özellikle kapalı ortamlarda bulaş riskinin çok kolay olması nedeniyle çocukların en sık karşılaştığı hastalıkların başında Influenza (A) yani domuz gribi geliyor.

Haber 24-11-2022 11:06

Uzman isimden korkutan uyarı! 'Virüsler işbirliği yaptı, yeni bir salgın kapıda'

Prof. Dr. Elif Dağlı, bu yıl üçlü, hatta dörtlü virüs enfeksiyonları nedeniyle çocuklarda daha şiddetli bulgularla kendini gösteren solunum yolu enfeksiyonlarının görüldüğünü söyledi. Domuz gribi olarak bilinen virüsün bu yıl çok daha şiddetli ve yaygın seyrettiğini dile getiren Dağlı, buna başka virüslerin de eşlik ettiğini belirtti. "Okullar salgın cenneti gibi oldu" diyen Dağlı, virüslerin iş birliği yaptığı ve bunun uzun süreli salgınlara yol açabileceği uyarısında bulundu. İşte detaylar...

Haber 11-11-2022 12:50

Bu belirtilere dikkat! Çocukları domuz gribinden korumanın 10 kuralı

Okullarda yarıyıl tatili sona erip milyonlarca öğrenci için ders zilinin çalmasıyla kalabalık ortamlarda geçirilen süre artacağından enfeksiyonlara karşı çok daha dikkatli olmak gerekiyor. Covid-19 pandemisinin gölgesinde geçirdiğimiz kış mevsiminde bir yandan da kışın önde gelen hastalığı grip (influenza) hızla yayılıyor. Uzmanlar, okullarda ikinci eğitim öğretim dönemiyle birlikte kalabalık ortamlarda geçirilecek sürenin artması konusunda anne babaları uyarıyor.

Haber 04-02-2022 12:28

Okula giden çocuklar risk altında: Ateşi yok diye yanılgıya düşmeyin!

Covid-19'un yanı sıra nezle, influenza (domuz gribi) ve üst solunum yolu enfeksiyonları ile ilgili salgınların hızla yayılması çocukları risk altına aldı. Pandeminin yanı sıra kış mevsiminin de etkisiyle daha çok hastalıkla baş etmek zorunda kalan çocukların sağlığı için belirtilerin gözlenmesi gerektiğine dikkat çeken Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Demet Matben, ebeveynlere seslenerek, çocukların ateşi yok diye yanılgıya düşmemelerini söyledi.

Haber 10-01-2022 11:56

Hastalıklar birbirine karıştı! Domuz gribi koronavirüsle yarışıyor... Aciller vakalarla dolup taşıyor

Koronavirüsün Omicron varyantı nedeniyle vakalar artmaya devam ederken, içinde bulunduğumuz kış ayında domuz gribi vakalarında ciddi artışlar meydana gelmeye başladı. Her iki hastalığın da görüldüğü, acillerin test için dolup taştığı bugünlerde insanlar da hangi hastalık belirtilerini taşıdığını merak ediyor. İstanbul Tabip Odası COVID-19 İzlem Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nilüfer Aykaç ve Pendik Bölge Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Remzi Toprak konu hakkında açıklamalarda bulundu.

Haber 05-01-2022 16:26

Gaziantep'te Kovid-19 hastası hamile kadın 32 günlük yaşam mücadelesini kazandı

GAÜN Hastanesi İç Hastalıkları Yoğun Bakım Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Gülseren Elay: - "Annenin beyin fonksiyonları ve bebeğin hayatı risk altındaydı. Bu riskleri en aza indirmek için hastamızı çok derin uyuttuk ve koruyucu tedavi yöntemlerini uyguladık. Koronavirüs testi pozitif olan hastamızın kan tahlilinde domuz gribi de tespit ettik"

Yurthaber 27-04-2021 12:35

Bilim Kurulu Üyesi Özlü'den Çin'de ortaya çıkan yeni virüsle ilgili açıklama

Dünya çapında koronavirüs vakaları yeniden artmaya başlamışken Çin'de dünya çapında yeni bir salgına yol açma potansiyeli taşıyan yeni bir tür domuz gribi virüsü bulundu. Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü, NTV canlı yayınında yeni virüsü ve Kovid-19 salgınındaki son durumu değerlendirdi. Yeni virüsün uyarı niteliğinde olduğunu belirten Özlü, "Bu virüs; pandemiler ve virüs salgınları devam edebilir, bu gezegendeki yaşam şeklinizi değiştirin diyor" ifadelerini kullandı.

Haber 30-06-2020 20:41

Yargıtay'dan salgındaki ölümle ilgili emsal karar

Yurt dışı seferinde, domuz gribi hastalığına yakalanan TIR şoförü hayatını kaybetti. Sosyal Sigortalar kurumu, ölümü iş kazası saymadı. TIR şoförünün ailesi konuyu yargıya taşıdı. Yargıtay vefat için 'iş kazası' kararı verdi.

Haber 16-04-2020 10:31

Nilüfer hastane odasından paylaştı! 'Ne virüsmüş ya!'

Şarkıcı Nilüfer, uzun bir süredir yattığı hastane odasından yaptığı paylaşımla takipçilerine iyi haberi verdi.

Magazin 30-01-2020 11:00

Türk bilim insanları H1N1 virüsünü 5 dakikada tespit eden taşınabilir cihaz geliştirdi

İzmir Biyotıp ve Genom Merkezinde yapılan çalışmanın patent başvurusunun ardından cihazın seri üretimine geçilecek - Araştırmanın grup lideri Dr. Arif Engin Çetin: - "Bu virüsün tahlil süreci uzun sürüyor. Bizim geliştirdiğimiz cihazda ise 5 dakikada sonucu alabiliyoruz. Ayrıca bu cihaz diğerlerine göre daha ucuz"

Haber 28-01-2020 11:53

İnfluenza geri geldi! Domuz gribinden nasıl korunuruz?

'Domuz gribi' olarak bilinen H1N1 Influenza A, yeniden etkisini göstermeye başladı. Son günlerde çevremizdeki pek çok insan yüksek ateş, halsizlik, boğaz ağrısı ve öksürük şikayetleri yaşıyor. Özellikle çocuklarda yatağa düşüren ve hastanede kalma nedenleri arasında ilk sıralara yükselen bu tablo, influenza A adı verilen bir virüsten kaynaklanıyor. İnfluenzadan kendimizi korumak için ne yapmamız gerekiyor? İşte influenza A yani domuz gribinden korunmak için yapmamız gerekenler...

Haber 24-01-2020 15:06

Gripten korunmak elimizde

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ayşe Batırel: - "Eller bol su ve sabunla sık yıkanmalı, ağız, burun ve gözlere kirli eller ile temas edilmemelidir. Grip virüsünün yayılmasını önlemek için, kapı kolu, masa gibi yüzeylerin oyuncak gibi eşyaların günlük temizlikte kullanılan deterjanlar ve 1'e 10 oranında sulandırılmış çamaşır suyuyla temizlenmesi yeterlidir" - "Hapşırma ve öksürme sırasında tek kullanımlık kağıt mendil kullanılmalı, kullanıldıktan sonra etrafa temas ettirilmeden hemen çöpe atılmalı ve eller yıkanmalıdır. Eğer kağıt mendil yoksa, hapşırma ve öksürme sırasında kolun iç kısmıyla ağız ve burun örtülmelidir"

Haber 24-01-2020 11:14

Domuz gribi mevsimsel griple aynı belirtileri gösterebilir

Pendik Medipol Üniversitesi Hastanesi İç Hastalıkları Uzmanı Uzman Dr. Ece Yiğit: -"Hastalık virüsün alınmasını takiben 1-4 gün içerisinde ortaya çıkar ve hasta semptomların ortaya çıkmasından 1 gün öncesi ve 7-10 gün sonrasına kadar bulaştırıcıdır" -"2009 domuz gribi salgını son yılların en önemli salgını olarak kabul edilmektedir. Ancak şimdi hem aşısı geliştirildiğinden hem de birçok insan hastalığı geçirerek bağışıklık kazandığından tekrar bir salgın yapma durumu söz konusu değildir ve normal bir mevsimsel grip etkeni olarak tanımlanmaktadır"

Yurthaber 24-01-2020 11:04

Çinli turist ve eşinin sevk edildiği Süreyyapaşa Hastanesinde karantina!

İstanbul’da domuz gribi şüphesiyle Büyükçekmece’deki Mimar Sinan Devlet Hastanesinde acil bölümüne alınan Çinli turist ve eşi, Maltepe’deki Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesine sevk edildi. Hastanede karantina alanı oluşturularak hastalara müdahale eden personellerin özel kıyafetler giydiği iddia edildi.

Haber 24-01-2020 10:07

Deniz Baykal'dan kötü haber! Domuz gribine yakalanıp hastaneye kaldırıldı

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal halk arasında domuz gribi olarak bilinen Influenza virisüne yakalandı. Baykal'ın yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Haber 23-01-2020 19:38

Büyükçekmece’de H1N1 paniği! Hastalar başka hastaneye sevk edildi

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi’nde H1N1 virüsü şüphesiyle tedavi gören iki hasta, başka hastanelere sevk edildi. Hastalara müdahale eden personeller özel kıyafetler giyerken, tüm görevliler yüzlerine maske taktı.

Haber 23-01-2020 16:40

Mimar Sinan Devlet Hastanesi'nde domuz gribi şüphesiyle acildeki kırmızı alan kapatıldı

Büyükçekmece Mimar Sinan Devlet Hastanesi acilinde domuz gribi şüphesi üzerine acildeki kırmızı alan kapatıldı. Acil bölümü çalışanlarının maskeyle dolaştığı devlet hastanesinde, domuz gribi şüphesinin hastalanan kadının sonuçları çıkınca netliğe kavuşacağı öğrenildi.

Haber 23-01-2020 12:23

Domuz gribi tedavisinde ilk 48 saat önemli

Domuz gribi olarak bilinen H1N1 Influenza A hızla yayılmaya devam ediyor. Uzmanlarsa etkilerini göstermeye devam eden domuz gribi tedavisinde ilk 48 saatin önemine vurgu yapıyor. Birçok insanın domuz gribiyle karşılaştığında ne yapacağını bilemediğini ve belirtilerin ani olarak ortaya çıktığını söyleyen Doç. Dr. Elif Hakko, domuz gribinin en çok birbiri ile yakın ilişkideki kişiler ve kapalı alanlarda bulunan kişilerde görüldüğünü anlattı. İşte domuz gribi ve tedavisinde bilinmesi gerekenler...

Haber 22-01-2020 16:06

Ordu’daki ölümde 'domuz gribi' kesinleşti

Dün Ordu'da yaşanan ölümün domuz gribi nedeniyle gerçekleştiği kesinleşti.

Haber 22-01-2020 10:30

Vatandaşlar H1N1 virüsü (domuz gribi) korkusuyla hastaneleri doldurdu

Kış mevsiminin gelmesi ile birlikte salgın hastalıklar nedeniyle panik yaşayan hastalar hastanelerin acil servislerine akın ediyor. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Belgin İkidağ, her grip vakasının H1N1 virüsü (domuz gribi) olmayacağını belirterek vatandaşları uyardı.

Haber 21-01-2020 10:29

Nilüfer'den üzücü haber! Apar topar hastaneye kaldırıldı

Ünlü sanatçı Nilüfer'in 1 haftadır domuz gribi nedeniyle hastanede olduğu öğrenildi. Pop müziğin usta ismi Nilüfer, Nişantaşı’ndaki Amerikan Hastanesi’nde tedavi görüyor.

Magazin 21-01-2020 09:30

Didem Soydan: Kolumu koyarsam bloklama serbest

Sadece gündeme yönelik göndermeleriyle değil aynı zamanda takipçileriyle girdiği diyaloglarla da dikkatleri üzerine çeken model Didem Soydan, bu defa hastane odasından bir paylaşımla takipçilerinin karşısına çıktı.

Magazin 20-01-2020 09:56

Son dakika: İstanbul'da domuz gribi şüphesiyle ilgili ölümlere ilişkin Sağlık Bakanlığı'ndan açıklama

Son dakika haberine göre Sağlık Bakanlığı, İstanbul'da iki çocuğun domuz gribi şüphesiyle ölümüne ilişkin açıklama yaptı.

Haber 15-01-2020 15:10

Domuz gribinden korunma yolları neler? Domuz gribi 2020 belirtileri

Domuz gribinden korunma yolları son günlerin en çok merak edilen konuları arasında yer alıyor. Ölümlere neden olan domuz gribi insanlar için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Bu noktada domuz gribinden korunmanın yolları hakkında bilgi edinmek oldukça önem kazandı. Konuyla ilgili bilgi veren doktorlar domuz gribinden korunma konusunda bazı önerilerde bulunuyor. İşte domuz gribinden korunma söz konusu olduğunda yapılması gerekenler...

Haber 15-01-2020 11:07

Domuz gribi belirtileri nelerdir? Domuz gribinden nasıl korunulur?

Domuz gribi olarak bilinen Influenza A 4 yıl aradan sonra yeniden gündeme geldi. Domuz gribi 2020 belirtileri ile gündemdeki yerini alırken, uzmanlar domuz gribi olanlar için bazı uyarılarda bulundu. Domuz gribi belirtileri ve domuz gribi tedavisi ile ilgili bilgi veren sağlıkçılar, domuz gribinden korunmak için yapılması gerekenleri anlattı. Domuz gribinden korunmak için ne yapmalıyız? Domuz gribi tedavisinde dikkat edilmesi gereken noktalar neler? İşte domuz gribiyle ilgili merak edilenler...

Haber 14-01-2020 14:48

İstanbul Beylikdüzü’nde domuz gribi şüphesi! 2 çocuk hayatını kaybetmişti

İstanbul Beylikdüzü’nde geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden 2 ve 4 yaşındaki iki çocuğun ölümü sebebinin domuz gribi olabileceği iddia edildi. Hayatını kaybeden çocukların getirildiği hastanede görev yapan Uzman Doktor Nilüfer Şenbecerir, domuz gribi tanısı için erken olduğunu söyleyerek, “Şu an için domuz gribi tanısı koymamız mümkün değil. Aslında grip enfeksiyonun bir çok çeşitleri var. Domuz gribi diyemiyoruz ancak bu konuda da gerekli araştırmalar yapılıyor" dedi.

Haber 14-01-2020 09:16

Domuz gribi vakaları arttı! İşte hastalığa yakalanmamak için dikkat edilmesi gerekenler...

Son günlerde hava sıcaklığının hızla düşmesi hastalıklara davetiye çıkardığı gibi domuz gribi vakalarında da artışa sebep oldu. Dr. Hakani Hazar, "Son bir ayda 10’dan fazla kişinin halk arasında domuz gribi diye adlandırılan hastalığa yakalandığını gördük" diye konuştu.

Haber 10-01-2020 10:46

Sağlık Bakanlığı: Üst solunum yolu hastalıklarında öncelik aile hekimi

Sağlık Bakanlığı'nca, üst solunum yolu enfeksiyonlarının mevsimsel artışının geçen yıllarla benzer oranda seyretmesine rağmen, Kasım ve Aralık aylarında acil servislere başvuranların sayılarında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 10'luk bir artış olduğu belirtilerek, "Grip ve benzeri üst solunum yolu hastalıklarında vatandaşlarımızın öncelikle acil servislere değil, aile hekimine müracaat etmesi gerekmektedir" denildi. İşte detaylar...

Haber 06-01-2020 09:44

Domuz gribi belirtisi nedir? Domuz gribinde Ocak ayına dikkat!

Kış aylarıyla birlikte artış gösteren domuz gribi salgını ile ilgili uyarılarda bulunan uzmanlar, domuz gribi aşısı konusunda bilgiler verdi. Ocak ayında domuz gribi salgını görüleceğini ve yeni bir virüsle karşı karşıya kalma olasılığımızdan bahseden Prof. Dr. Meral Sönmezoğlu, domuz gribi belirtisi ile ilgili de bilgi verdi. İşte Ocak ayında yayılması beklenen domuz gribi ve belirtisi ile ilgili bilinmesi gerekenler...

Haber 03-01-2020 10:01

Van Valiliği'nden grip salgını iddiasına açıklama

Van Valiliği, kış mevsiminde mevsimsel grip vakalarının sayısındaki artışın beklenen bir durum olduğunu belirterek, “İlimiz genelinde şu anda yaşadığımız vaka sayısındaki artış beklenen bir durumdur ve herhangi bir salgın değil mevsimsel grip hastalığının aktif dönemidir” denildi.

Haber 02-01-2020 10:30

Gaziantep'te domuz gribi alarmı! Açıklama geldi

Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü, bir kişinin domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Trend 22-12-2019 16:26

Gaziantep'te bir hastanın H1N1 virüsü taşıdığı şüphesine ilişkin açıklama

İl Sağlık Müdürlüğü: - "Hastadan gerekli tetkikler istenmiş olup H1N1 virüsü lehine kesinleşen bir sonuç bulunmamaktadır"

Trend 22-12-2019 13:24

Hastanede alarm durumuna geçildi! Gaziantep'te domuz gribi şüphesi!

Gaziantep’te yabancı uyruklu bir kişi, domuz gribi şüphesiyle hastaneye kaldırıldı. H1N1 virüsü şüphesi üzerine hastaya maskeli görevliler tarafından müdahale edildi.

Haber 21-12-2019 23:07

Ürdün'de domuz gribinden ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Ürdün'de domuz gribinden ölenlerin sayısı 5'e yükseldi

Trend 18-12-2019 19:48

Ürdün'de domuz gribi vakası 90'a yükseldi

Ürdün'de domuz gribi vakası 90'a yükseldi

Trend 13-12-2019 23:51

Ürdün'de domuz gribi nedeniyle 1 kişi öldü

Ürdün'de domuz gribine yakalanan 1 kişi hayatını kaybetti, 8 kişi tedavi altına alındı.

Trend 10-12-2019 13:23

İran'da domuz gribi nedeniyle 19 kişi öldü

İran'da domuz gribi nedeniyle 19 kişi öldü

Trend 01-12-2019 11:52

Komşuda domuz gribi alarmı! 2 kişi hayatını kaybetti

İran Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Başkanı Muhammed Mehdi Guya, ülkede domuz gribi salgını sebebiyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Haber 13-11-2019 20:04

İran'da domuz gribi nedeniyle 2 kişi öldü

İran Sağlık Bakanlığı Bulaşıcı Hastalıklar Merkezi Başkanı Muhammed Mehdi Guya, ülkede domuz gribi salgını sebebiyle 2 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.

Trend 13-11-2019 14:42

Grip aşısı deyip geçmemek lazım

TBMM Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı Şenel Yediyıldız: - "Grip aşısı deyip geçmemek lazım. Mutlaka aşı olunması gerekiyor" - "Grip virüsünün binbir çeşidi var. Virüs, ürediği yere göre öldürücü silahlar kazanıyor"

Haber 11-10-2019 11:01

Güney Kore'de salgın nedeniyle binlerce domuz itlaf ediliyor

Güney Kore'de salgın nedeniyle binlerce domuz itlaf ediliyor

Haber 17-09-2019 10:38

Myanmar'da domuz gribi salgını

Salgının görüldüğü bir ayda 54 kişi yaşamını yitirdi

Haber 16-07-2019 09:05

Myanmar'da domuz gribi 21 can aldı

Myanmar'da domuz gribi 21 can aldı

Haber 02-07-2019 15:08

Vietnam'da 1,7 milyon domuz itlaf edildi

Vietnam'da 1,7 milyon domuz itlaf edildi

Haber 27-05-2019 20:54

Hindistan'daki domuz gribi salgını

Ülkede domuz gribi olarak bilinen H1N1 virüsü nedeniyle yılbaşından 10 Mart'a kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 605'e yükseldi

Haber 12-03-2019 13:28