Don Saoudien Haberleri

Eskişehir’e zirai don ve kar yağışı uyarısı

Eskişehir genelinde gece saatlerinde karla karışık yağmur ve zirai don olayının yaşanabileceği duyurulurken, çiftçilerin dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Yurthaber 2024-03-21 11:46:42

Valilik uyardı: zirai don 3 gün sürecek

Bolu Valiliği, kent genelinde 3 gün etkisini sürdürecek olan soğuk hava dalgası sebebiyle zirai don riskine karşı üreticileri uyardı.

Yurthaber 2024-03-20 14:26:07

Meteorolojiden kuvvetli yağış ve zirai don uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Güneydoğu Anadolu'da bazı iller için kuvvetli yağış, yurdun iç ve batı bölgeleri içinse zirai don uyarısında bulundu.

Yurthaber 2024-03-19 15:19:54

Ağrı’da soğuklar etkisini göstermeye devam ediyor

Yeniden soğuk havanın etkisi altına giren Ağrı’da, sabah saatlerinde don yaşandı.

Yurthaber 2024-03-11 07:51:53

Malatya’da erken tomurcuklanan kayısı ağaçları endişelendirdi

Deprem bölgesi Malatya’da, kentin en önemli gelir kaynağı olan kayısıda ağaçların yaklaşık iki hafta erken tomurcuklanması çiftçileri tedirgin ederken, yetkililer don ve benzeri zirai olaylara karşı tarım sigortası uyarısı yaptı.

Yurthaber 04-03-24 10:49

Demet Akalın'dan Survivor Aleyna'ya olay yorum: Şortu don...

Survivor Aleyna ve Nagihan arasında yaşananlar gündemde. Nagihan ile arası iyi olan Demet Akalın da bu kavgada tarafını açık açık tutuyor. Şarkıcı Demet Akalın Aleyna Kalaycıoğlu'na şoke eden bir yorumda bulundu.

Magazin 08-02-24 10:58

Kar yağışı alarmı! Meteoroloji’den 10 il için uyarı geldi: Buzlanma ve çığ tehlikesi…

Meteoroloji’den gelen son dakika hava durumu haberlerine göre 10 il için yoğun kar yağışı uyarısı verildi. Birçok kentte beklenen kar yağışı nedeniyle uzmanlardan don ve çığ tehlikesine karşı uyarı da gelirken kar kalınlığının 10 ile 20 santimetre olması bekleniyor. İşte kar yağışının etkili olmasının beklendiği iller ile İstanbul, Ankara, İzmir gibi illerde beklenen hava durumunun detayları…

Haber 23-01-24 08:21

Ağrı Valiliği’nden çığ ve don uyarısı

Ağrı Valiliği, il genelinde yarın karla karışık yağmur ve kar yağışı beklendiğini belirterek, vatandaşları yaşanabilecek buzlanma, don ve çığ gibi olumsuzluklara karşı uyardı.

Yurthaber 22-01-24 08:48

SON DAKİKA hava durumu tahmini! 23 ilde lapa lapa kar yağacak, sıcaklık 10 derece düşecek... Meteoroloji'den 22 Ocak Pazartesi bugün için kar yağışı uyarısı! İl il son durum

Meteoroloji'den son dakika hava durumu tahmini geldi. Yeni haftanın ilk gününde 23 kent için sarı kodlu uyarı yapılırken, 22 Ocak Pazartesi bugün birçok kentte kar yağışı bekleniyor. Yapılan son tahminlere göre hava sıcaklığı bazı yerlerde 10 derece birden azalacak. Vatandaşların buzlanma, don ve ve çığ tehlikelerine karşı dikkatli olunması istendi. Peki hangi illerde kar yağacak? İstanbul ve Ankara'da kar yağışı var mı? İşte kar yağışı beklenen 23 il ve hava durumuyla ilgili son tahminler...

Trend 22-01-24 06:34

Sosyal medya fenomeni Apollonia Llewellyn 'don' akımına uydu! 2024 benim yılım olacak diyerek meydan okudu

Sosyal medya hesaplarını aktif bir şekilde kullanarak kısa sürede kullanıcıların ilgisini çeken 'Barbi' lakabıyla popülerleşen fenomen isim Apollonia Llewellyn, 2024 yılının kendi yılı olacağını söyleyerek adeta meydan okudu. Fenomen ismin son dönemin sosyal medyada popüler olan 'beyaz don' akımına uyması da dikkatlerden kaçmadı.

Trend 19-01-24 15:01

Yeşilçam'ın usta oyuncusu Şehnaz Dilan yıllar sonra ortaya çıktı! Son hali şaşırttı! 'Don giyeceğim kırmızı'

Yeşilçam'ın unutulmaz filmi Yoksul'da Leyla karakteriyle hafızalara kazınan usta isim Şehnaz Dilan yıllar sonra Nişantaşı'nda görüntülendi. Usta oyuncunun son hali dikkat çekti.

Magazin 16-01-24 12:53

Aydın’a zirai don uyarısı

Aydın’da zirai don riskine karşı üreticiler uyarıldı.

Yurthaber 11-01-24 14:29

Şırnak Valiliğinden kar ve buzlanma uyarısı

Şırnak Valiliği, kent merkezi ile 2 ilçe için kar ve don uyarısında bulundu.

Yurthaber 11-01-24 07:39

Uzmanlar 'sıcak hava' tehlikesine dikkat çekti: Ciddi rekolte kayıpları yaşanabilir

Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıkların 2024 yılı fındık üretimini tehlikeye düşürebileceğini dile getirdi. Soydan, "Bu sıcak hava nedeniyle fındığın erken uyanmasını ve donrasında zirai don nedeniyle ciddi zararlar ve rekolte kayıplarının olduğunu geçen yıllarda tecrübe ettik” dedi.

Finans 02-01-24 13:35

Rusya buz kesti! Termometreler eksi 56 dereceyi gösterdi

Rusya’nın Sibirya bölgesinde yer alan Yakutistan’da termometreler eksi 56 dereceyi gösterirken, başkent Moskova beyaza büründü. Kar kalınlığı 35 santimetreye ulaştığı Moskova'da havaalanlarındaki uçuşlar da ertelendi. Rusya Ulusal Meteoroloji Servisi ise don olaylarının artacağı uyarısında bulundu.

Haber 04-12-23 18:52

Ağrı’da 66 köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapandı

Ağrı’da sabah saatlerinde etkisini artıran soğuk hava nedeniyle kentin birçok yerinde don meydana geldi.

Yurthaber 28-11-23 10:42

Ayrıldığı eski sevgilisinin cinsel organını kesmesi için kiralık katil tuttu! 53 binlik plan suya düşünce yakayı ele verdi

Avustralya'da yaşayan Karen Kaur Warburton isimli eski bir hemşire ayrıldığı sevgilisi Don McKay'in bir daha asla yürümemesini veya konuşmamasını sağlamak için kiralık katil tuttu. Kiralık katile 1500 sterlin (yaklaşık 53 bin TL) ödeme yapan Warburton, kiralık katilden eski sevgilisinin cinsel organını kesmesini istedi. Olayın ortaya çıkmasıyla Warburton yakalanarak tutuklandı.

Trend 10-11-23 09:34

Şükran Ovalı 'külot modası'na uydu! Yünlü don terletmesin yorumuna bomba yanıt

Son olarak Yargı dizisinde Savcı Derya karakterine hayat veren güzel oyuncu Şükran Ovalı külot modasına uygu ve iddialı tarzıyla dikkat çekti. Caner Ergin ile evli olan Ovalı pozlarına gelen "Yünlü don terletmesin" yorumuna verdiği yanıtla da gündem oldu.

Magazin 09-11-23 10:33

Soğuk hava kenti etkisi altına aldı! Birçok yerinde don meydana geldi

Ağrı’da sabah saatlerinde etkisini artıran soğuk hava nedeniyle kentin birçok yerinde don meydana geldi.

Haber 06-11-23 09:15

Soğuk hava Ağrı’yı etkisi altına aldı

Ağrı’da sabah saatlerinde etkisini artıran soğuk hava nedeniyle kentin birçok yerinde don meydana geldi.

Yurthaber 06-11-23 07:41

Tayland köyünde doğan iki başlı buzağı herkesi şaşkına çevirdi! Akın akın görmeye geliyorlar... “İlahi bir alamet”

Tayland'ın Don Raed köyünde iki başlı, dört gözlü, dört kulaklı ve dört ayaklı olarak dünyaya gelen buzağı herkesi şaşkına çevirdi. Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasından sonra buzağı “ilahi alamet” olarak yorumlandı ve çevredekiler tarafından büyük ilgi gördü.

Trend 22-06-23 10:29

Kilosu şu anda 15 TL! Hasat başladı 'Fiyatlar aşağıya düşecek' Türkiye'nin dört bir yanına...

Türkiye'nin en erkenci patatesinin yetiştiği Adana'da hasat başlarken şu anda kilogram fiyatının 15 TL olduğu ancak hasat bollaştığında fiyatların aşağıya düşeceği ifade edildi. Bu yıl don olmaması sebebiyle verimi yüksek olan patates, çiftçinin yüzünü güldürdü. Fiyatların her geçen gün biraz daha düşmesinin beklendiği aktarılırken hasadın yoğunlaşacağı önümüzdeki günlere işaret edildi.

Finans 26-04-23 09:40

‘İklim bilimci olarak ben de şaşırdım’ diyerek duyurdu: Kar, fırtına ve soğuk geliyor… Meteoroloji'den 10 ile 'sarı' kodla uyarı

Yarın başlıyor, günlerce devam etmesi bekleniyor: Nisan sonunda, mayıs başında kar yağışı bekleniyor! Dr. Okan Bozyurt'un "Bir iklim bilimci olarak ben de şaşırdım" diyerek yaptığı uyarılara göre önümüzdeki günlerde soğuk hava, fırtına, don olaylarının yanı sıra özellikle de yüksek kesimler kar yağışı görülecek. Soğumanın en yoğun görüleceği tarihlerin altını çizen Bozyurt, 33 yıl önceki mayıs ayında görülen kar yağışına dikkat çekti. Bozyurt'un Marmara Bölgesi için de bir 'oraj' uyarısı var...

Haber 26-04-23 08:38

Oğuzlar cevizinde zirai don nedeniyle yüzde 90 verim kaybı bekleniyor

Çorum'un Oğuzlar ilçesinde meydana gelen zirai don nedeniyle bu yıl ceviz üretimi olumsuz etkilenecek.

Yurthaber 19-04-23 14:29

Ağrı’da kar yağışının ardından don etkili oldu

Ağrı’da bir süre önce etkili olan kar yağışının ardından don meydana geldi.

Yurthaber 03-04-23 08:20

Manisa'da filizlenen üzüm bağları zirai dondan etkilendi

Manisa'nın bazı ilçelerinde, ilkbaharın gelmesiyle uyanan ve filiz vermeye başlayan üzüm bağlarının bir bölümü, 29 Mart gecesi etkili olan zirai don nedeniyle zarar gördü.

Yurthaber 31-03-23 15:27

Nöbet tutuyorlar! Bahçeye gidince... 'Bizi endişe içine soktu'

Ordu’da orta ve yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışının ardından fındık bahçeleri beyaz örtüyle kaplandı. Üreticilerin, zirai don tehlikesine karşı endişeli bekleyişleri sürüyor. Üreticiler bahçelerindeki mahsullerini kontrole giderken mart ayında yağan karın kendilerini endişe içine soktuğunu belirtti. Üreticiler fındık bahçelerinde don nöbeti tutuyor.

Haber 30-03-23 09:32

Iron Man 2 filmin konusu nedir, oyuncuları kimler? Iron Man 2 hangi kanalda?

Iron Man 2 filmi konusu ve oyuncuları araştırma konusu oldu. Bu akşam Fox TV ekranında yayınlanacak olan Iron Man 2 filmi 2010 yılında vizyona girdi. ABD yapımı olan filmde Robert Downey Jr ve Don Cheadle'nin yanı sıra Scarlett Johansson rol alıyor. İşte Iron Man 2 filmi konusu ve oyuncu kadrosu...

Magazin 24-03-23 20:12

Meteoroloji son hava durumu tahminini açıkladı! Doğu Anadolu’da buzlanma ve don uyarısı

Doğu Anadolu Bölgesinde buzlanma ve don uyarısı yapıldı.

Haber 26-02-23 12:16

Antalya'da sera üreticileri zirai don nöbeti tuttu

Antalya'nın Kumluca ilçesinde gece hava sıcaklığının sıfırın altına düşmesi nedeniyle bazı sera üreticileri zirai don nöbeti tuttu.

Yurthaber 02-02-23 12:38

Zeynep Bastık yine ev halini paylaştı! Görenler O don ne öyle? yorumu yaptı

Geçtiğimiz günlerde merdivenlerden düşerek omurga kemiklerini kıran şarkıcı Zeynep Bastık ev halini paylaşarak ağrılarının azaldığını söyledi. Sık sık iç çamaşırlı pozlar veren Zeynep Bastık'ı görenler beyaz iç çamaşırına yorum yapmaktan kendini alamadı.

Magazin 25-12-22 12:13

Çip üzerinde kadın cinsel organı ürettiler! Akıllara durgunluk verdi... Tıpkı gerçeği gibi davranıyor

Bilim insanları "çip üzerinde kadın cinsel organı" üreterek şaşkına çevirdi. Harvard Üniversitesi'nden bir biyomühendis ekibinin "çip üzerinde kadın cinsel organı"nı ürettiği haberi gündeme damgasını vururken, araştırmanın ortak yazarı olan Don Ingber, çip üzerinde kadın cinsel organının tıpkı insanlarda olan gibi davrandığını ifade etti. Üreticilerine göre ise bu çip, organın bugüne kadarki en gerçekçi yapay modeli.

Haber 19-12-22 12:13

Kar olmayan Ağrı’da don yaşanıyor

Aralık ayına girilmesine rağmen henüz kar yağmayan Ağrı’da, don etkili oluyor.

Yurthaber 19-12-22 10:25

ALTIN FİYATLARI SON DAKİKA! 5 Aralık 2022 tam, yarım, gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar? Dikkat uzman isim tarih verip açıkladı!

Altın fiyatlarında don durum merak konusu oldu. Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş geçtiğimiz günlerde Çarşamba gününü işaret ederek dikkat çeken değerlendirmelerde bulunmuştu. Peki, bugün altın ne kadar oldu? 5 Aralık 2022 tam, yarım, gram, çeyrek altın fiyatları ne kadar? İşte 5 Aralık 2022 Pazartesi günü güncel altın fiyatları...

Finans 05-12-22 13:43

Meteoroloji uzmanları uyardı! ‘Aşırı soğuklar’ için tarih verdiler ama iki ihtimal var… (Bugün hava nasıl olacak? 26 Kasım 2022)

Hava durumu uyarıları Meteoroloji’den peş peşe gelirken uzmanlar da aşırı soğuklar için 5 Aralık tarihini işaret ederek dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Meteoroloji, 25 il için sarı kodlu uyarı yaptı. Yetkililer, sel, su baskını, ulaşımda aksamalar ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması konusunda uyardı. İşte aşırı soğuklar ve hava durumu ile ilgili gelen son dakika bilgiler…

Haber 27-11-22 00:01

Meteorolojiden birçok il için uyarı geldi! Yağış ve soğuk havalara dikkat

Meteorolojiden 26 Ekim Çarşamba günü beklenen hava durumuna ilişkin son tahminler geldi. Yapılan değerlendirmelere göre Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki bazı illerde yağış beklenirken yurdun diğer kesimlerinde ise yer yer parçalı bulutlu hava bekleniyor. Öte yandan doğu kesimleri için sis, pus ve don uyarısı da yapıldı.

Haber 26-10-22 10:19

Yurdun iç ve doğu kesimlerine zirai don uyarısı

Yurdun iç ve doğu kesimlerine zirai don uyarısı

Yurthaber 20-10-22 12:16

Don Kişot Balesi AKM'de sahnelendi

"Don Kişot Balesi" AKM'de sahnelendi

Yurthaber 13-10-22 23:08

Milyonlarca kişi bekliyordu! EYT'de tek formül netleşiyor! İşte detaylar...

EYT konusuyla ilgili yeni haberler gelmeye devam ediyor. Milyonlarca vatandaşı yakından ilgilendiren EYT düzenlemesiyle ilgili formülleri araştırırken, geçtiğimiz günlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin don noktayı koymuştu. Masada tek formül olduğunu duyurmasının ardından milyonlarca kişi o formülün detaylarını araştırmaya başladı. İşte son dakika EYT haberinin ayrıntıları...

Finans 20-09-22 09:46
EYT

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde Don Kişot balesi sahnelenecek

29. Uluslararası Aspendos Opera ve Bale Festivali'nde "Don Kişot" balesi sahnelenecek

Yurthaber 16-09-22 14:37

TARSİM, kamu-özel sektör iş birliğinde dünyada ilk 4'te

TARSİM Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi Genel Müdürü Serpil Günal: - "Son yıllarda iklim değişikliğinin de etkisiyle kuraklık, sel-su baskını, dolu ve don gibi risklerin şiddeti ve frekansı arttı. Ülkemizin tarımsal üretim yapılan her yöresine, tarımı yapılan her ürüne, mümkün olan en geniş kapsamlı sigorta güvencesini sağlayabilen kurum olma hedefiyle çalışıyoruz. Bu doğrultuda sigortalılık oranı ilerleyen yıllarda daha da artacaktır"

Yurthaber 22-06-22 15:26

36. Uluslararası Tarım Sigortacıları Birliği Kongresi devam ediyor

TARSİM Genel Müdürü Serpil Günal: - "Çiftçilerin ödemesi gereken primin yüzde 50’si, meyvelerde don teminatına ilişkin primin yüzde 67’ye varan kısmı, Gelir Sigortası'nda yüzde 60’ı ve Köy Bazlı Kuraklık Verim Sigortası’nda 2022 yılına özel olarak primin yüzde 70’i devlet tarafından karşılanmaktadır"

Yurthaber 14-06-22 14:26

Şeyma Subaşı yine gündemde! Don sütyenle de çıkılmaz ki

Mısırlı Mohammed Alsaloussi ile ayrıldıktan sonra adı Hakan Sabancı ile anılan Şeyma Subaşı, özel hayatıyla sık sık magazin gündeminde yer almıştı. Subaşı, şimdi ise sosyal medya paylaşımıyla gündeme geldi. İç çamaşırıyla kamera karşısına geçen ünlü ismin paylaşımı, sosyal medya kullanıcılarını ikiye böldü. Kimisi paylaşımı beğenirken kimisi eleştirdi.

Magazin 08-06-22 09:50

Aleyna Tilki'nin yeni klibinden yayınlanan fotoğraflar olay oldu! Şarkı mı çıkarmış? Yoksa don reklamı mı?

Son olarak yayınladığı İngilizce şarkısıyla çokça konuşulan genç şarkıcı Aleyna Tilki, sosyal medya paylaşımlarıyla da gündem olmaya devam ediyor. Bir önceki klibinde yer alan sahnelerle izleyicilerden pek çok eleştiri olan Tilki, bu kez yeni klibinden yayınlanan fotoğraflarla olay oldu.

Magazin 02-06-22 12:17

Kırşehir'deki ceviz bahçeleri zirai dondan olumsuz etkilendi

Kırşehir Tarım ve Orman Müdürü Duran Seçen: - "Ekipler tarafından keşif ve incelemeler yapıldı. Onlardan aldığımız bilgilerle don zararının rakımı düşük, çukur yerlerde ve çeşit seçiminden kaynaklı olduğu belirtiliyor" - Ceviz üreticisi Necip Dinçer: - "Ocak ayındaki soğuk, erkek çiçeklerde çok büyük hasar yaptı. Hepsini öldürdü"

Yurthaber 24-05-22 11:15

Psikolog Esra Ezmeci'ye gelen soru akıllara durgunluk verdi! Kayınpederim bana don- gecelik almış, eşim de...

Son olarak Fulya ile Umudun Olsun programından hatırlanan psikolog Esra Ezmeci, sosyal medya hesabından, takipçilerinden gelen soruları cevaplamaya devam ediyor. Takipçilerinin özel hayatları hakkında gelen soruları yanıtlayan Ezmeci'ye gelen "Kayınpederim bana don, gecelik almış. 'Eşin bunları sever giy bakalım' dedi. Kocam da 'Ne var ki giy' diyor." sorusu şaşkına çevirdi.

Magazin 24-05-22 10:19

Don ne demek? Don kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Don kelimesini tanımlarken dikkatle yürütülen araştırmalar ve incelemelerde bulunmuştur. Farklı ülkelere ait yabancı kelimelerin de bulunduğu dilimizde, sözcükler araştırılırken kökenleri de dikkate alınarak değerlendirilir. Türkçe günlük kullanım dilinde yabancı kelimelerin de yer alması dilimizi zenginleştiren bir özellik olarak değerlendirilir. Türkçedeki her kelime gibi özenle üzerinde çalışılan Don kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 24-05-22 10:14

Çatal don ne demek? Çatal don birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik kelimeler, en az iki sözcüğün bir araya gelmesiyle ortaya çıkan ve yeni bir anlama sahip olan sözcüklerdir. Türkçede pek çok birleşik sözcük bulunur ve bunlar oluşumlarına, yapılarına göre farklılaşırlar. Bu sözcükler tarihsel anlamda da bir geçmişe sahiptir ve kalıplaşarak günümüze gelmişlerdir. Bunlardan biri de çatal don birleşik kelimesidir. çatal don ne demektir, TDK sözlük anlamı nedir?

Egitim 23-05-22 20:00

Don Kişot  balesi Beyoğlu Kültür Yolu Festivali kapsamında sahnelenecek

"Don Kişot " balesi "Beyoğlu Kültür Yolu Festivali" kapsamında sahnelenecek

Yurthaber 20-05-22 14:02