Donemin Pertek Haberleri

Tunceli'de askeri alanda korkutan yangın!

Tunceli'nin Pertek ilçesinde 51’inci Komando Tugayı 1’inci Komando Taburu yatakhanesinin çatısında çıkan yangında, alevler kısa sürede alt katlara sıçradı. Bina tahliye edilirken, il merkezi ve ilçelerden çok sayıda ekibin sevk edildiği yangın kontrol altına alındı. Vali Mehmet Ali Özkan tabura gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Haber 2023-08-03 00:38:36

Tunceli'de sağanak nedeniyle Çemişgezek-Pertek kara yolu ulaşıma kapatıldı

Tunceli'de sağanak nedeniyle zarar gören Çemişgezek-Pertek kara yolu ulaşıma kapatıldı.

Yurthaber 2023-05-30 08:13:53

Tunceli'de cansız bedeni bulunan kişiye otomobil çarptığı belirlendi

Tunceli'nin Pertek ilçesinde cansız bedeni bulunan kişinin ölümüyle ilgili 1 şüpheli gözaltına alındı.

Yurthaber 2023-03-07 08:15:41

Tunceli'de 4 ilçenin ulaşımı kolaylaştıracak Singeç Köprüsü'nde sona gelindi

Tunceli'nin Pertek, Hozat, Ovacık ve Çemişgezek ilçelerini birbirine bağlayan Singeç Köprüsü'nün inşaatında sona gelindiği bildirildi.

Yurthaber 2022-12-28 12:13:28

Tunceli’de 56 bin fidan toprakla buluştu

Tunceli’nin Pertek ilçesinde sedir, karaçam ve bademden oluşan 56 bin fidan toprakla buluşturuldu.

Yurthaber 28-11-22 15:09

Türkiye'nin birçok bölgesinden daha ucuza... Bu ilçede 1 Aralık'tan itibaren ekmek 2,5 TL! Belediye başkanı duyurdu

Ekmek fiyatları vatandaşların gündemindeki yerini korumaya devam ederken Tunceli’nin Pertek ilçesinden dikkat çeken bir haber geldi. İlçede halk ekmek fiyatı, 1 Aralıktan itibaren 2 buçuk lira olarak güncellendi. Açıklamayı Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan yaptı. Alan, açıklamasında ilçelerinde ekmeği Türkiye'nin birçok bölgesinden daha ucuza vatandaşlarla buluşturacaklarını söyledi.

Finans 27-11-22 22:34

Tunceli'nin tarihi Pertek ilçesi su sporlarıyla adından söz ettiriyor

Tarihi ve doğal güzellikleriyle öne çıkan Pertek'deki Keban Baraj Gölü kıyısında bu yıl hizmete sunulan su sporları merkezi, adrenalin tutkunlarının vazgeçilmez adresi oldu - Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Ekinci: - "Çevre illerden buraya gelen insanlarımız suyla alakalı hangi etkinliği istiyorlarsa bulabilecekler. Pertek'te sürat teknesi, jetski, kano ve rafting gibi aktiviteler yapılıyor"

Yurthaber 10-07-22 11:09

Pertek ne demek? Pertek kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu, Türk dili üzerine araştırmalar yürüterek dilimizin gelişmesine ve korunmasına katkıda bulunmaktadır. Bu araştırmalar dahilinde Türkçe ve ilişkili dillerdeki kaynaklar incelenmekte, bulunan Türkçe kökenli kelimeler kayda geçilmektedir. Üstelik TDK bu çalışmalarında pek çok kelimelerin de anlamını açıkça belirtmektedir. Bu nedenle bilinmeyen kelimeler TDK anlamlarına göre araştırılır. TDK’ye göre Pertek ne demektir? Pertek TDK sözlük anlamı kökeni…

Egitim 23-05-22 19:03

Tunceli’deki peri bacalarını anımsatan kayalar turizme kazandırılmayı bekliyor! Görenler hayran kaldı

Tunceli'nin Pertek ilçesine bağlı Ayazpınar köyündeki dağlık bir alanda bulunan kayalar, peri bacaları ile ünlü Kapadokya'ya benzerliğiyle dikkati çekiyor.

Trend 23-02-22 17:56

Sünnet düğününde birden fenalaşarak hayatını kaybetmişti! Ölüm nedeni belli oldu

Dün akşam saatlerinde meydana gelen kahreden olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Tunceli’nin Pertek ilçesinde, sünnet düğününde arkadaşlarıyla oyun oynarken birden fenalaşarak hayatını kaybeden 9 yaşındaki Muhammed Ali Arslan’ın ölüm nedeni belli oldu. Arslan'ın boğazına şeker kaçtığı belirlendi.

Haber 19-02-22 19:22

Sabaha kadar sürdü! KYK yurdundan çıkarılan 4 öğrenciye arkadaşları destek verdi

Tunceli'de KYK kız öğrenci yurdunda geçici olarak kalan 4 öğrencinin asillerin gelmesiyle çıkartılmasına bir grup tepki gösterdi. Yurdun önüne gelen Vali Mehmet Ali Özkan, karara tepki gösteren grupla görüşerek "Tunceli olarak sizler için buradayız ve çalışıyoruz. Pertek ilçemizde sizin için il özel idare hizmet binasını yurda çevirdik" dedi.

Haber 28-09-21 13:31

Kurak adayı binlerce ağaçla yeşillendiren Robinson Ziyanın yüreği yanan ormanlara sızlıyor

Tunceli'nin Pertek ilçesinde, ölen eşinin anısına diktiği binlerce meyve ağacıyla Keban Baraj Gölü'ndeki adayı yeşillendiren Ziya Abay, son günlerdeki orman yangınları yüzünden gözyaşlarını tutamayıp yeşillendirdiği adadaki Türk bayrağını yarıya indirip yas tutuyor - Ziya Abay: - "Ağaçlar, halkındır, insanoğlunundur ve canlılarındır. İnsanlar devlete destek olsun, birlikte ağaç diksinler. Tekrar ağaçlarımız şenlensin, yerini bulsun" - "Yangınlar nedeniyle yüreğim yandı, kendimi kaybettim ve hep oturup ağlıyorum, yıkılıyorum, kendimi unutuyorum"

Yurthaber 06-08-21 11:18

Tunceli’de 2 bin 800 yıllık tarihi Pertek Kalesi, görenleri kendisine hayran bırakıyor

Tunceli'de Urartular döneminde tepenin üzerine inşa edilen 1974'te Keban Baraj Gölü'nün suları altında kalmasıyla ada görünümüne kavuşup, maviliklerin arasında hayran bırakan 2 bin 800 yıllık Pertek Kalesi, cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.

Trend 24-05-21 15:18

Tunceli-Elazığ feribotlarına kısıtlama düzenlemesi

Tunceli’nin Pertek İlçesi ile Elazığ arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan feribot saatleri, sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yeniden düzenlendi.Pertek Belediye Başkanlığı, 1 Nisan 2021 tarihinden geçerli olmak üzere Cumartesi ve Pazar günleri feribot saatlerinin yeniden düzenlendiğini bildirdi.

Yurthaber 01-04-21 16:33

Tunceli’de cinsel istismar iddiasına bir tutuklama

Tunceli’nin Pertek ilçesinde zihinsel engelli kadına cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 74 yaşındaki şahıs tutuklandı.Olay, Pertek ilçesine bağlı Akdemir köyünde meydana geldi.

Haber 26-03-21 20:10

Feribot saatlerine normalleşme düzenlemesi

Tunceli’nin Pertek İlçesi ile Elazığ arasında yük ve yolcu taşımacılığı yapan feribotların hareket saatleri, normalleşmeyle birlikte yeniden düzenlendi.Pertek Belediye Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 2 Mart tarihinden geçerli olmak üzere ilçe iskelesinden ilk feribotun 06:00’da, Elazığ iskelesinden ise, 06:30’da hareket edeceği belirtilirken feribotların saat 20:00’a kadar karşılıklı olarak yarım saatte bir sefer yapacağı ifade edildi.

Yurthaber 03-03-21 13:14

Odunpazarı’ndan kardeş belediyelere kitap desteği

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’un talimatı ile Dazkırı, Saltukova, Bakacakkadı ve Pertek belediyelerine kitap gönderildi.Odunpazarı’nda çeşitli mahallelerde kurduğu 23 kütüphane ile dikkatleri üzerine çeken Odunpazarı Belediyesi, belediyeler arasındaki dayanışmayı da sürdürüyor.

Yurthaber 07-02-21 13:23

Yeni doğan kuzular, beyaza bürünen dağ köylerindeki besicilerin yüzünü güldürüyor

Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı Tunceli'nin yüksek kesimlerinde yaşayan besiciler, hayvanlarının bakım ve beslenme ihtiyaçlarını karşılamak için zorlu mesai yapıyor - Besici Özgür Karataş: - "Yazları Tunceli'nin yaylalarına çıkıyoruz, kışın ise hayvanlarımıza Pertek ilçesi Akdemir köyünde bakıyoruz. Kış aylarının oldukça zor tarafları var. Kar çok yağdığı için koyunlar bazen suya gitmekte zorlanıyor" - Kadın besicilerden Güler Oguz: - "Çok zor bir meslek. Bir kadın olarak üstesinden gelmeye çalışıyorum. Ama kuzular dünyaya gelmeye başlayınca tüm zorluklar unutuluyor. Hayvancılığın en güzel yanı kuzuların dünyaya gelmeye başlamasıdır"

Yurthaber 03-02-21 11:18

Tunceli’de 30 köye elektrik verilemiyor

Tunceli’nin Pertek ilçesinde kar yağışı nedeniyle oluşan arızadan dolayı 30 köye elektrik verilemediği bildirildi.Bir çok ilde olduğu gibi Tunceli’de de kar yağışı 3 gündür etkili oluyor.

Yurthaber 18-01-21 13:02

Tunceli’de kumar oynayan ve sosyal mesafeyi ihlal eden 6 kişiye 20 bin 300 TL ceza

Tunceli’nin Pertek İlçesi’nde kaba inşaatı biten ancak kimsenin oturmadığı binada kumar oynayan 4 kişi ile sosyal mesafeyi ihlal eden 2 kişiye toplam 20 bin 300 TL para cezası uygulandı.Valilikten yapılan açıklamada, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından kaba inşaatı biten ancak kimsenin oturmadığı binada kumar oynayan şahısların olduğu bilgisi üzerine denetim yapıldığı belirtilerek, “Denetimde bina içerisinde 6 kişinin bulunduğu, 4 kişinin ise kumar oynadığı tespit edilmiştir.Şahıslardan 4’üne kumar oynamak ve sosyal mesafeyi ihlal etmekten 14 bin TL, 2 şahsa ise sosyal mesafeyi ihlal etmekten 6 bin 300 TL olmak üzere toplamda 20 bin 300 TL para cezası uygulanmış, şahıslar hakkında adli işlem de başlatılmıştır” denildi.

Yurthaber 07-01-21 13:53

“Odunpazarı’nı örnek alıyoruz”

Odunpazarı Belediyesi’nin kardeş belediyesi olan Tunceli Pertek Belediyesi’nin Başkanı Ruhan Alan ve CHP Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti.Başkan Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarette, belediyecilik çalışmalarından ekonomiye birçok konuda sohbet edildi.

Yurthaber 20-12-20 13:23

Tarihi Sağman Kalesi fotoğraf tutkunlarının gözdesi oldu

Tunceli'nin kültürel, tarihi ve mimari güzellikleriyle göz kamaştıran Pertek ilçesinde, sarp bir kayanın zirvesinde inşa edilen Sağman Kalesi, her mevsim çevre il ve ilçelerden çok sayıda fotoğraf tutkunun uğrak adresi oluyor - İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıktaki kaleyi günübirlik gezilerle ziyaret eden fotoğraf sanatçıları, burada kalenin duvarları ile gün batımı kızıllığı ya da gece karanlığında uzun pozlama tekniği kullanarak çektikleri karelerle göz alıcı çalışmalar yapıyor

Yurthaber 18-12-20 11:35

Vali Özkan, 11 derslikli okulun masa ve sandalyelerini yeniletti

Tunceli’de 160 öğrencinin eğitim gördüğü bir okulun masa ve sandalyeleri Vali Mehmet Ali Özkan’ın talimatıyla yenilendi.Koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle derslerini uzaktan eğitimle sürdüren Pertek İlçesi Şehit Astsubay Gürsel Can İlkokulu öğrencilerine okullarına dönecekleri zaman için ilk “hoş geldiniz” hediyesi Vali Mehmet Ali Özkan’dan geldi.

Yurthaber 14-12-20 14:19

Tunceli dağlarında kış, ovalarında sonbahar havası yaşanıyor

Tunceli dağlarında, Ovacık, Pülümür ve Hozat ilçelerinde kar yağışı ve soğuk hava yaşamı olumsuz etkilerken Çemişgezek, Pertek, Nazımiye ve Mazgirt ilçelerinde ise sonbahardan kalma günler yaşanıyor.

Trend 08-12-20 10:28

Tunceli Valiliği:Ağır hasarlı yapıların yıkımına başlanacak”

Tunceli Valiliği, Elazığ depreminde kentte ağır hasar gören yapıların yıkımına başlanacağını bildirdi.Valilik tarafından yapılan açıklamada, “24.01.2020 tarihinde Elazığ ili Sivrice ilçesi merkezli olarak meydana gelen deprem Afeti nedeniyle Tunceli merkez, Mazgirt ve Pertek İlçeleri ile bağlı bulunan köy, belde ve mahalleler 23.06.2020 tarihli 79333 sayılı olur ile genel hayatı etkililik kapsamına alınmıştır.

Yurthaber 07-12-20 17:41

Pertek ve Çemişgezek feribotlarına kısıtlama düzenlemesi

Tunceli’nin Pertek ve Çemişgezek ilçeleri ile Elazığ arasında yük, yolcu taşımacılığı yapan feribotların hareket saatleri sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle yeniden düzenlendi.Uygulamaya başlanan yeni düzenlemeye göre Tunceli’nin Pertek İlçesi’nde hafta içi ilk feribot 06:00’da Pertek İskelesi’nden, 06:30’da ise Elazığ iskelesinden hareket edecek.

Yurthaber 02-12-20 10:24

Tunceli Valiliği, sokağa çıkma yasağında feribotlarla ilgili karar aldı

Tunceli İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, Vali Mehmet Ali Özkan başkanlığında toplanarak sokağa çıkma yasağında feribotlarda alınacak önlemlere ilişkin karar aldı.Valilik tarafından alınan kararlara ilişkin yapılan açıklamada, “Çemişgezek ve Pertek ilçelerimiz ile Elazığ ili arasında ulaşım sağlayan feribotların kantin kafeterya kısmının kapatılmasına, feribotta bulunan vatandaşlarımızın, yolculuk süresince araçlarından inmemesi yönünde anonsların yapılmasına, salgın tedbirlerinin feribotlarda denetimi kapsamında, her feribot seferinde 1 polis, 1 belediye zabıtası, 1 güvenlik korucusu görevlendirilmesine, sokağa çıkma kısıtlamasının başlayış ve bitiş saatlerinde feribotlarda yaşanabilecek yoğunluk ve sosyal mesafe ihlallerinin önüne geçmek amacıyla belirtilen saatlerde feribot sefer sayılarının artırılmasına, feribot iniş binişlerinde yapılan denetimlerin sıklaştırılmasına karar verilmiştir.

Yurthaber 20-11-20 17:26

Tunceli genelinde 225 güvenlik korucusu alımı yapılacak

Tunceli merkez ve 7 ilçede jandarma sorumluluk alanında görevlendirilmek üzere toplam 225 güvenlik korucusu alımı gerçekleştirileceği belirtildi.Valilik, merkez ilçe jandarma sorumluluk alanında görevlendirilmek üzere 50, Çemişgezek, Hozat, Pertek, Nazımiye, Mazgirt, Pülümür ve Ovacık İlçe jandarma Komutanlığı sorumluluk alanında görevlendirilmek üzere 25’er olmak üzere toplam 225 güvenlik korucusu alımı gerçekleştirileceğini bildirildi.Güvenlik korucusu olmak isteyenlerin 12 Kasım 2020 ile 19 Kasım 2020 tarihleri arasında jandarma komutanlıklarına başvuruda bulunabilecekleri belirtilirken bu tarihten sonra yapılacak müracaatların işleme konulmayacağı kaydedildi.Tunceli Valiliği ve ilçe kaymakamlıkları internet sitelerinde güvenlik korucularının göreve alımında aranacak şartlara ilişkin detaylara da yer verildi.

Yurthaber 03-11-20 10:51

Elazığ’daki kazada 2 kişi hayatını kaybetti

Elazığ’da meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan 2 kişi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.Kaza, dün Elazığ-Tunceli Pertek karayolunun 6’ıncı kilometresinde meydana geldi.

Haber 19-10-20 22:56

Anne ve oğlunun katiline 2 kez müebbet hapis cezası verildi

Tunceli’de geçtiğimiz yıl anne ve oğlunu öldüren ve tırnaktaki doku ile katil olduğu netlik kazanan zanlı Erkan Kos’a , cinayetten iki kez müebbet , yağma suçundan da 13 yıl 10 ay 20 gün hapis cezası verildi.Olay, 21 Nisan 2019 tarihinde Pertek ilçesinde Kaledibi Mahallesi’nde meydana gelmişti.

Haber 16-10-20 14:47

Başkan Alan, Elazığ-Tunceli arasında feribotla yolcu taşıdı

Elazığ-Tunceli arasında Pertek Belediye Başkanı Ruhan Alan yoğunluk nedeniyle başlattığı ek seferde kaptan koltuğuna geçti, feribotla yolcu taşıdı.1964 yılında Fırat Nehri üzerinde bulunan bir köprü ile Pertek ve Elazığ arası ulaşım yapılırken Keban Barajı’nın su tutmasıyla birlikte köprü, su altında kaldı ve feribotlarla ulaşım sağlanmaya başlandı.

Yurthaber 11-10-20 16:05

Römorka çarpan otomobil hurdaya döndü: 1 ağır yaralı

Elazığ’da römorka arkadan çarpan otomobil hurdaya döndü, kazada 1 kişi ağır yalandı.Kaza, Elazığ-Pertek-Tunceli karayolunun 15’inci kilometresinde meydana geldi.

Haber 09-10-20 19:58

Munzur Üniversitesi bünyesinde MÜDAM kuruldu

Munzur Üniversitesi’nde Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (MÜDAM) kuruldu.Yükseköğretim Yürütme Kurulu ile Tarım ve Orman Bakanlığı Genel Müdürlüğü’nün onayı ile Munzur Üniversitesi bünyesinde Pertek İlçesi’ne (MÜDAM) kuruldu.

Yurthaber 06-10-20 11:26

Tunceli'nin Pertek ilçesinde bir köy karantinaya alındı

Tunceli'nin Pertek ilçesinde bir köy karantinaya alındı

Yurthaber 02-10-20 11:10

Tunceli’de bir köy karantinaya alındı

Tunceli’nin Pertek İlçesi’ne bağlı Konaklar Köyü, Koronovirüs (Covid-19) nedeniyle karantinaya alındı.Pertek Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada, “Birden fazla Covid-19 tanısı bulunması ve bunun yayılmasının önlenmesi amacıyla ilçemiz Konaklar Köyü 07/10/2020 tarihi saat 20:00’e kadar karantinaya alınmış olup köye giriş ve çıkışlar Hıfzıssıhha Kurulu kararı ile yasaklanmıştır” denildi.

Yurthaber 01-10-20 17:00

Hayır yemeği veren kişinin koronavirüs testi pozitif çıkınca köy karantinaya alındı

Tunceli'nin Pertek ilçesinde bir köy, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) testi pozitif çıkan bir kişinin komşularına hayır yemeği vermesi dolayısıyla karantinaya alındı. Hayır yemeği veren kişi ile yemeğe katılanlardan oluşan 10 kişiye 31 bin 500 lira ceza uygulandı

Haber 14-09-20 11:33

Tunceli’de cinsel istismara 3 yıl 11 ay ceza

Tunceli’de 17 yaşındaki kıza cinsel istismar suçunu sarkıntılık düzeyinde işleyen 70 yaşındaki şüpheli A.Ç.’ye 3 yıl 11 ay 15 gün hapis cezası verildi.Olay, 28 Ağustos 2019 tarihinde Tunceli’nin Pertek ilçesi İstiklal Mahallesi’nde bir evde meydana geldi.

Haber 10-09-20 12:46

Yılanın soktuğu 2 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti

Tunceli’de yılanın soktuğu 2 yaşındaki kız çocuğu Elazığ’da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.Olay, Tunceli’nin Pertek ilçesinde meydana geldi.

Haber 01-09-20 15:27

Elazığ’da trafik kazası: 2 yaralı

Elazığ’da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil tarlaya girdi,2 kişi yaralandı.Kaza, Elazığ-Pertek Karayolunun 10.

Yurthaber 28-08-20 09:08

Teneke kutuda yetiştirilen kenevirler ele geçirildi

Tunceli’de polisin yaptığı çalışmada teneke kutular ile bir evin bahçesinde yetiştirilen 30 kök keneviri gele geçirildi.Tunceli Valiliği tarafından yapılan açıklamada, “Tunceli-Pertek İlçemizde, İl Emniyet Müdürlüğümüze bağlı Narkotik Şube Müdürlüğü ekipleri ile Pertek İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, yasadışı kenevir ekimine yönelik 24 Temmuz 2020 tarihinde başlatılan operasyonda, 30 kök kenevir bitkisi ele geçirilmiştir” denildi.

Yurthaber 25-07-20 09:55

Tunceli’de kesin hasar tespit çalışmalarına başlandı

Elazığ’da meydana gelen depremden etkilenen Tunceli’de kesin hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi.Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “24.01.2020 günü Elazığ Sivrice’de meydana gelen deprem afetinden dolayı İlimiz Merkez, Mazgirt ve Pertek İlçelerimize bağlı tüm belde, mahalle ve köylerde “Genel Hayata Etkili” sayılması kararının alınmış olması hasebiyle, 07.07.2020 tarihinden itibaren 29 ekip, 60 teknik personel ve 30 araçla Kesin Hasar Tespit çalışmalarına başlanmıştır” denildi.

Yurthaber 08-07-20 16:09

Tunceli’de kesin hasar tespit çalışmalarına başlandı

Elazığ’da meydana gelen depremden etkilenen Tunceli’de kesin hasar tespit çalışmalarına başlandığı bildirildi.Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada, “24.01.2020 günü Elazığ Sivrice’de meydana gelen deprem afetinden dolayı İlimiz Merkez, Mazgirt ve Pertek İlçelerimize bağlı tüm belde, mahalle ve köylerde “Genel Hayata Etkili” sayılması kararının alınmış olması hasebiyle, 07.07.2020 tarihinden itibaren 29 ekip, 60 teknik personel ve 30 araçla Kesin Hasar Tespit çalışmalarına başlanmıştır” denildi.

Yurthaber 08-07-20 16:09

Pertek Atatürk İlkokulu’nda e-Twinning Projesi

Tunceli’nin Pertek ilçesinde bulunan Atatürk İlkokulu son 6 yılda olduğu gibi bu yılda e-Twinning Projesinde yer aldı.Büyük bölümü taşımalı sistemle köylerden gelen öğrencilerin eğitim-öğretim gördüğü Pertek Atatürk İlkokulu, 2014 yılından itibaren uluslararası e-Twinning projesinde yer alıyor.

Yurthaber 27-06-20 11:19

Günboğazı göletine 40 bin yavru sazan bırakıldı

Tunceli’de bulunan Günboğazı göletine 40 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi kapsamında Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Üretim ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü tesislerinde üretilen 40 bin adet sazan balığı yavrusu Tunceli’ye gönderildi.Yavru balıklar İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Kaya ve vatandaşların katılımıyla Pertek İlçesi Günboğazı Köyü Günboğazı Göletine bırakıldı.Tarım ve Orman Bakanı Dr.

Yurthaber 01-06-20 15:41

Edremit Belediyesinden vatandaşlara uyarı

Van’ın Edremit Belediyesi vatandaşlara konut satışları ile ilgili uyarılarda bulunarak, ruhsat ve diğer imar izinleri alınmadan yapılacağı iddia edilen konutlara itibar etmemeleri konusunda çağrıda bulundu.Edremit Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, "Son günlerde ilçemiz Doğanlar ( Pertek ) Mahallesi sınırlarında toplu konut yapılacağı ve bu konuda tanıtım satış amaçlı işlemler yapıldığı iddiaları üzerine; belediyemizce yapılan incelemede bu yönde belediyemize yapılmış herhangi bir ruhsat başvurusunun ya da bu yönde bir iznin olmadığı anlaşılmıştır.

Yurthaber 20-04-20 22:04

Tunceli’deki 2 otel, sağlık çalışanlarına ücretsiz hizmet verecek

Tunceli’de doğa turizmine uygun bir yatırımla hizmete açılan Türkiye’nin çadır kamp konseptli oteli ile Pertek ilçesinde bulunan termal otelinin sağlık çalışanlarına ücretsiz olarak tahsis edildiği bildirildi.İşadamı Tacettin Yertüm tarafından eçen yıl Tunceli’de Türkiye’nin ilk çadır kamp konsepti ile hizmete giren 31 oda, 70 yatak kapasiteli oteli ve Pertek ilçesindeki iş adamı Selahattin Şerefoğlu tarafından 120 yataklı Termal Oteli 1 Haziran 2020 tarihine kadar sağlık çalışanlarına ücretsiz tahsis edildi.İşletmecilerin bu duyarlı davranışının ardından Vali Tuncay Sonel sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile iş adamı Tacettin Yertüm’e ve Selahattin Şerefoğlu’na teşekkür etti.Vali Sonel paylaşımında, "Artukbey Kahve, Tunceli Munzur Nehri kıyısındaki 70 yataklı doğa otelini ve Pertek ilçesinde bulunan 120 yataklı Termal otelini 01 Haziran 2020’ye kadar fedakar sağlık çalışanlarımıza ücretsiz tahsis etti"diyerek teşekkür etti.

Yurthaber 29-03-20 18:12

Vali Sonel’den Elazığ’da gönüllülük çalışmasına destek

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ’da yaşanan deprem sonrası Pertek Gençlik Merkezi tarafından organize edilen gönüllülük çalışmasına katılarak destek verdi.Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle Pertek Gençlik Merkezi tarafından organize edilen ve Tunceli Gençlik Merkezi’nin de destek verdiği kampanyayla toplanan oyuncak, kıyafet ve gıda yardımları Vali Tuncay Sonel’in de katılımıyla başta çocuklar olmak üzere deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er, Pertek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serhat Çiftçi ve Pertek Gençlik Merkezi Müdürü Ezgi Ol Yıldız’ın da hazır bulunduğu destek kampanyasına ilişkin yapılan açıklamada, “Afet sonrası psikososyal desteğin de en az fiziksel destek kadar önemli olduğunu, çocuklarımızın yaşadığı korkunun travmaya dönüşmemesi ve çocuklarımızla bizzat ilgilenmek, deprem psikolojisinden bir nebze de olsa uzak tutma düşüncesiyle etkinliğimizi gerçekleştirdik” ifadelerine yer verildi.

Yurthaber 29-01-20 15:12

Vali Sonel’den Elazığ’da gönüllülük çalışmasına destek

Tunceli Valisi Tuncay Sonel, Elazığ’da yaşanan deprem sonrası Pertek Gençlik Merkezi tarafından organize edilen gönüllülük çalışmasına katılarak destek verdi.Elazığ’da meydana gelen deprem nedeniyle Pertek Gençlik Merkezi tarafından organize edilen ve Tunceli Gençlik Merkezi’nin de destek verdiği kampanyayla toplanan oyuncak, kıyafet ve gıda yardımları Vali Tuncay Sonel’in de katılımıyla başta çocuklar olmak üzere deprem bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.Tunceli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdulselam Er, Pertek Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Serhat Çiftçi ve Pertek Gençlik Merkezi Müdürü Ezgi Ol Yıldız’ın da hazır bulunduğu destek kampanyasına ilişkin yapılan açıklamada, “Afet sonrası psikososyal desteğin de en az fiziksel destek kadar önemli olduğunu, çocuklarımızın yaşadığı korkunun travmaya dönüşmemesi ve çocuklarımızla bizzat ilgilenmek, deprem psikolojisinden bir nebze de olsa uzak tutma düşüncesiyle etkinliğimizi gerçekleştirdik” ifadelerine yer verildi.

Yurthaber 29-01-20 15:11