Dosya Masrafi Haberleri

İş başvurularının hepsinde reddedildi! Nedenine bakınca şaşırdı: Özgeçişime yanlışlıkla koyduğum şey beni dehşete düşürdü

Amerika Birleşik Devletleri'nin Kaliforniya eyaletinde yaşayan 21 yaşındaki Claire Schmitt isimli bir kadın iş başvurusu için gönderdiği özgeçmişinde beklenmedik bir dosya daha olduğunu fark edince şaşkına döndü. Pop sanatçısının fotoğrafını fark eden Schmitt, "Özgeçmişinde pop ikonu Miley Cyrus'un bir fotoğrafı vardı. Oraya onu nasıl koyduğumu bilmiyorum" dedi.

Trend 2024-04-20 13:39:53

Kendine yapılandan çok Ulu Önder'e söylenenleri kabul etmedi! Atatürk bu dünyadaki en büyük zaafım diyerek affetmedi

Adana'da tartıştığı veteriner teknikeri Melek Nida Şahin'i (30) darbedip, ona ve klinikteki Mustafa Kemal Atatürk portresine hakarette bulunmaktan tutuklanan Bülent Yılmaz (53) hakkındaki dosya uzlaştırmaya gitti. Uzlaşmayı reddeden ve psikolojik olarak çöküş yaşadığını söyleyen Şahin, "Şahsıma yapılandan ziyade, bu ülkenin kurucusuna yapılmış çok büyük bir saygısızlık varken uzlaşamam. Atatürk, bu dünyadaki en büyük zaafım." dedi.

Haber 2024-04-13 12:40:18

Ünlü isimleri dolandırmıştı! Seçil Erzan ile ilgili yeni karar

Yüksek kar getirili özel fon vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan ile ilgili yeni bir karar verildi. Dosya üzerinden yapılan incelemede sanıklar Seçil Erzan ile Ali Yörük’ün ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Haber 2024-04-04 18:08:12

20 bin TL'lik bayram kredisi! Kaçırılmayacak fırsat: Faiz yok, masraf yok...

Dosya masrafı yok, bankaya gitmek yok. Mobil bankacılık üzerinden hızlıca başvurabileceğiniz faizsiz 20 bin TL'lik bayram kredisi fırsatları HangiKredi'de! Bankaların yeni müşterilere özel, dosya masrafı dahi olmadan sunduğu 6 ay taksitli ihtiyaç kredilerinden faydalanmak ise çok kolay. İşte detaylar...

Finans 2024-04-04 15:59:37

%0 faizli 6 taksitli 30 bin TL'lik kredi fırsatı HangiKredi'de! Dosya masrafı yok... Hemen başvur!

Dosya masrafı yok, bankaya gitmek yok. Mobil üzerinden hızlıca başvurabileceğiniz %0 faizli 30 bin TL'lik kredi fırsatları HangiKredi'de! Bankaların yeni müşterilere özel sunduğu 6 ay taksitli nakit avantajından faydalanmak ise çok kolay. İşte detaylar...

Finans 04-03-24 11:27

SON DAKİKA | Seçil Erzan hakkında mahkemeden yeni karar

Son dakika haberi: Yüksek kar getirili "Fatih Terim Fonu" vaadiyle aralarında Arda Turan, Fernando Muslera ve Emre Belözoğlu gibi isimlerin de bulunduğu pek çok kişiyi dolandırdığı iddia edilen banka şube müdürü Seçil Erzan’ın dosya üzerinden yapılan tutukluluk incelemesinde tutukluluk halinin devamına hükmedildi.

Haber 09-02-24 16:59

Hesap hareketlerinin incelenmesi talep edilmişti! Terim'in avukatından açıklama geldi: Şikayet detayı dikkat çekti

Eski banka müdürü Seçil Erzan'ın aralarında ünlü futbolcularının da bulunduğu 19 kişiyi dolandırdığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada savcılık, şikayetçi olarak ifadesi alınan Fatih Terim'in banka hesap hareketlerin talep etmişti. Yaşanan gelişmenin ardından Terim'in avukatı Zafer Ertek, "Müvekkilimizin yaptığı şikayet üzerine başlatılan ve dolayısıyla müşteki olduğu dosya kapsamında gerçekleştirilen bir işlemdir." açıklamasını yaptı.

Haber 15-12-23 20:10

Telefon hızlandırma yöntemi - Telefonum yavaş çalışıyor ne yapmalıyım?

Günümüzde mobil cihazlar hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelmiş durumda. Ancak zamanla uygulama yüklemeleri, dosya birikimi ve diğer faktörler nedeniyle telefonlarımızın performansında bir düşüş yaşanabilir. Hızlı ve akıcı bir kullanım deneyimi sağlamak adına zaman zaman telefonumuzu hızlandırmak ve optimize etmek gerekebilir. Birkaç küçük ayar ve temizlik işlemiyle telefonunuzu sanki yeni almış gibi hissedebilirsiniz.

Haber 28-11-23 00:56

Hrant Dink'in katili Ogün Samast hakkında yeni gelişme! İki dosya birleştirildi

Hrant Dink'in katili Ogün Samast geçtiğimiz günlerde tahliye edilmişti. Samast hakkında açılan yeni dava dosyası ile İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki dosya birleştirildi.

Haber 27-11-23 15:35

Cüneyt Özdemir, spor dünyasını sarsan dolandırıcılıkla ilgili detayları açıkladı: Asıl mağdur Fatih Terim!

Aralarında Arda Turan, Emre Belözoğlu, Fernando Muslera ve Selçuk İnan'ın da bulunduğu 18 kişiyi dolandırdığı iddia edilen Seçil Erzan ile birlikte 6 sanığın yargılanması, kamuoyunun gündemindeki yerini koruyor. Galatasaray ve A Milli Takım'ın eski teknik direktörü Fatih Terim'in de adının anıldığı dosya ile ilgili gazeteci Cüneyt Özdemir'den dikkat çeken açıklamalar geldi. Özdemir, "Asıl mağdur Fatih Terim" ifadelerini kullandı ve detayları açıkladı.

Spor 26-11-23 18:22

26 dosyadan 35 yıl hapis cezası bulunan dolandırıcı yakalandı

26 ay dosya ile “Dolandırıcılık” suçundan 35 yıl 27 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan şüpheli şahıs, Motorize Yunus Timleri tarafından yakalanarak cezaevine gönderildi.

Yurthaber 15-11-23 09:59

Son Dakika | Can Atalay olayında flaş gelişme! Dosya Yargıtay'a gönderildi

Son dakika haberi: Tutuklu TİP Hatay milletvekili Can Atalay hakkında Anayasa Mahkemesi'nden (AYM) karar gelmişti. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, hak ihlali olduğuna hükmeden AYM'nin kararı doğrultusunda karar vermeyerek dosyayı Yargıtay'a gönderdi.

Haber 30-10-23 22:06

Gerçek oldu: OpenAI'den ChatGPT'ye dosya yükleme dopingi!

OpenAI'ın sohbet robotu ChatGPT'nin Plus üyeleri için dikkat çeken yeni beta özellikler geldi. Abonelere göre güncelleme, dosya yükleme ve bunlarla çalışma becerisi ekliyor. Bunun yanı sıra güncelleme multimodal desteği de içeriyor.

Haber 30-10-23 12:30

Windows APK çalıştırma yöntemleri - Windows 10 APK açar mı?

İngilizce Android Package Kit ifadesinin baş harflerinden oluşturulmuş bir kısaltma olan APK, bir dosya formatıdır. Android uygulamalarını dağıtmak ve yüklemek için kullanılır. Bir APK dosyası cihazda yüklenmesi istenen tüm ögeleri bir arada bulunduran bir paket olarak da tanımlanabilir. Akıllı mobil telefonlarda kolaylıkla indirilerek kullanılabilen APK dosya formatını Windows’ta açabilmek için bazı gereklilikler vardır.

Haber 29-10-23 20:47

WhatsAppta sürekli çevrim içi görünmek - WhatsApp çevrim içi açık kalır mı?

Dünya çapında birçok kullanıcı tarafından tercih edilen Whatsapp, akıllı mobil telefonlar için geliştirilmiş olan, platformlar arasında çalışabilme özelliği bulunan anlık mesajlaşma ya da arama veya haberleşme uygulamasıdır. Android, iPhone gibi birçok cihaz ile uyumludur. Kullanıcılar bu uygulama sayesinde çeşitli internet bağlantıları aracılığı ile birbirlerine farklı türde dosya gönderimleri yapabilirler.

Haber 28-10-23 14:47

Türkiye'nin konuştuğu Dilan Polat ve Engin Polat soruşturmasında yeni detay! Başsavcılık açıkladı

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı Dilan Polat ve Engin Polat soruşturması hakkında basın açıklaması yaptı. Açıklamada Dilan Polat, Engin Polat ve diğer şüpheliler hakkında soruşturma başlatıldığı, soruşturma kapsamında şüpheliler hakkında yurt dışı çıkış yasağı uygulandığı ve şüphelilerin tüm mal varlıklarına el konularak dosya hakkında kısıtlılık kararı verildiği vurgulandı.

Haber 22-10-23 16:50

Şirince, dünyanın ’En İyi Turizm Köyü’ seçildi: Filiz Başkan’dan anlamlı konuşma

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü tarafından başlatılan En İyi Turizm Köyü 2023 Yılı girişimi çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Selçuk Belediyesi’nin yerel paydaşlarla ortak hazırladığı dosya ile yapılan başvuru sonucu Şirince, 60 ülkeden 260’ın üzerinde köy arasından “En İyi Turizm Köyü” ağına seçildi.

Yurthaber 20-10-23 12:26

Dava dosyasını nasıl görebilirim? Dava dosyası sorgulama nasıl yapılır?

Dava dosyası sorgulama işlemi pek çok insanın hayatının bir döneminde ihtiyaç duyduğu ve yaptığı işlemlerden birisidir. Günümüzde devam eden dava hakkındaki bilgilere erişmek ya da mahkeme kararı sorgulama işlemi yapmak internet teknolojisiyle birlikte daha kolay hale geldi. E-devlet ve UYAP uygulaması sayesinde pek çok kişi dava sonucunu öğrenme ve dosya sorgulama işlemini yapabilmektedir. Peki dava dosyası sorgulama nasıl yapılır?

Haber 19-10-23 18:54

Danıştay dosyası sorgulama nasıl yapılır? Danıştay davaları ne kadar zamanda sonuçlanır?

Danıştay dosya sorgulama işleminin nasıl yapılacağı, Danıştay kararı bekleyen milyonlarca vatandaş tarafından merak edilen ve sorgulanan konular arasında yer almaya devam ediyor. Danıştay dosya sorgulama işlemleri sırasında danıştay dosyası ile ilgili detaylar görüntülenebilmektedir. Böylece kişiler, söz konusu yayınlanan bilgiler hakkında kolay bir şekilde sonuca ulaşabilmektedir. Peki Danıştay dosyası sorgulama nasıl yapılır?

Haber 19-10-23 18:53

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden İsrail dosyası! İlk kez hastane vurmuyorlar

İsrail, dün akşam Gazze'deki bir hastaneyi vurdu. En az 500 kişinin hayatını kaybettiği hastane saldırısı dünyada infial yarattı. Peş peşe tepkiler gelirken İsrail hastaneyi kendilerinin vurmadığını Hamas tarafından vurduğunu iddia etti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail'in ilk kez hastane vurmadığına dair bir dosya hazırladı. İşte ayrıntılar...

Haber 18-10-23 14:04

Yargıtay'daki dosyam hangi durumda? Yargıtay dosya sorgulama nasıl yapılır?

Daireler, hukuk genel kurulu, ceza genel kurulu, birinci başkanlık kurulu, yönetim kurulu, yüksek disiplin kurulu gibi karar organları bulunan Yargıtay birçok görev ve amaca sahiptir. Yargıtay’da dosyası olan kişiler çeşitli yollardan bu dosyaların takibini yapabilmek mümkün olabilir. Şahsen ya da sanal olarak mobil uygulamalar ya da ilgili kurumun resmi internet siteleri üzerinden gerçekleştirilebilen sorgulamalar ile dosya takibi yapılabilir.

Haber 10-10-23 16:24

Şafak Mahmutyazıcıoğlu cinayetine ilişkin dava ertelendi!

Beşiktaş Spor Kulübü eski yöneticisi ve ünlü sunucu Ece Erken'in eşi avukat Şafak Mahmutyazıcıoğlu'nun öldürülmesiyle ilgili 20 kişinin yargılandığı davada, mütalaasının hazırlanması için dosya Cumhuriyet Savcısı'na gönderildi. Sanıkların tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme duruşmayı erteledi.

Haber 09-10-23 18:36

Ticaret Bakanlığı yanıltıcı reklama ceza yağdırdı! 64,1 milyon lira...

Ticaret Bakanlığı, Reklam Kurulu’nun yılın ilk 9 ayında 1346 dosya hakkında durdurma cezasıyla birlikte toplam 64 milyon 141 bin 381 TL idari para cezası verdiğini duyurdu.

Finans 19-09-23 10:10

Yapay zeka reklamları Reklam Kurulu tarafından ilk kez incelendi! Mevzuata aykırı dosyalara ceza yağdı

Yapay zeka oluşturularak kullanılan reklamlar ilk kez incelemeye alındı. Bu kapsamda, Reklam Kurulu tarafından incelenip mevzuata aykırı olduğu tespit edilen çok sayıda dosya hakkında işlem yapıldı, 12 milyon 231 bin 507 TL idari para cezası uygulandı.

Haber 13-09-23 10:39

Emekli maaşı için bekleyenler dikkat! E-Devlet’te bunu görürseniz hemen SGK’nın kapısını çalın: İşlemleriniz askıya alınmış olabilir

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) yasası kapsamında emekliliğe hak kazananların sayısı 2 milyonu geçerken, Mart'ta başvurup aylık bağlanmayanların çoğunun eksik primi, tescil sorunu ya da SGK'ya borcunun bulunduğu öğrenildi. E-devlet üzerinden "EYT evrak beklemede, dosya kaldırıldı" yazısıyla karşılaşanların Alo 170 üzerinden durumunu sorgulaması, eksiklerini gidermesi gerekiyor.

Finans 12-09-23 12:13

Bilecik'te ölüm kokan arazi: Canlı canlı valize koyup gömmüşlerdi, başka cesetler de çıktı!

Canlı canlı valize koydukları kadını çiftliğe gömdüler, Bilecik'in Söğüt ilçesinde Çinli Lisha Yu'nun cansız bedeninin bulunduğu o araziden yıllar sonra başka cesetler de çıktı! Lisha Yu'nun korkunç ölümünün ardından arazide başka cesetler olabileceğinden kuşku duyan olmamıştı. Ancak dosya yeniden açıldı, aynı araziden daha fazla ceset çıktı. Yetkililer iki olayın bağlantılı olabileceği ihtimali üzerine duruyor.

Haber 05-09-23 08:30

Airdrop nedir, nasıl açılır? Airdrop açma ve kullanma adımları nelerdir, Airdrop isim değiştirme nasıl yapılır?

Akıllı cep telefonları, tabletler veya bilgisayarlar aracılığıyla başka cihazlara video, fotoğraf, konum, dosya gibi birçok farklı öğeyi göndermek için sıklıkla çeşitli uygulamalar kullanılır. Ancak iphone veya ipad gibi bazı cihazlarda uygulamaya gerek duymadan kendi içerisinde var olan özellik sayesinde bu gönderimler kolay bir şekilde yapılmaktadır. Bu cihazlarda airdrop denilen bir özellik mevcuttur. Peki, airdrop nasıl kullanılır ve airdrop isim değiştirme nasıl yapılır?

Haber 28-08-23 11:18

Flash bellek kısayol virüsü temizleme: USB virüs temizleme işlemi

Bilgisayar veya dizüstü laptoplarda veri olarak saklanan pek çok bilgi bulunmaktadır. Bu bilgilerin bir başka deyişle dosyaların bilgisayar dışında saklandığı ve depolandığı yer flash bellek ismiyle bilinen bir bellek çeşididir. Bilgisayardan yanlışlıkla silinen bir dosya silinmeden önce flash belleğe atılmışsa o dosya tekrardan bilgisayara yüklenebilir. Ancak bazı durumlarda bu bellek türlerinde virüs sorunu ortaya çıkabilir. Peki, flash bellek kısayol virüsü temizleme nasıl yapılır?

Haber 14-08-23 19:37

Bir rapor 26 milyon araç sahibini işte böyle etkiliyor! Dosya başına 600 lira artırıyor: Trafik sigorta primi için harekete geçildi...

Trafik kazaları sonucunda mevzuata uygun alınmayan engelli raporları sigorta şirketlerinin üzerine milyonlarca lira tazminat yükü bindirdi. Yetkisiz olarak verilen bu raporlar, ‘kaza takipçileri’ tarafından suistimal edilirken ödenen milyonlarca liralık haksız tazminat, 26 milyon araç sahibinin trafik sigorta primine de yansıyor. Sektör temsilcileri bu durumun rakamları dosya başına 500-600 TL oynattığını dile getiriyor.

Finans 02-08-23 08:00

CHP lideri Kılıçdaroğlu ifadeye çağrılacak! Eski milletvekilleri hakkındaki 350 dosya işleme konuldu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosunca, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu yeni yasama döneminde milletvekili seçilemeyenlere ait 350 suç dosyası işleme konuldu. 18 dosyası bulunan CHP liderinin ifade için adliyeye davet edilmesi beklenirken; Kılıçdaroğlu'nun ifadesinin dosyasının bulunduğu soruşturma bürosunun başsavcıvekili tarafından alınacağı öğrenildi.

Haber 20-06-23 19:32

Rıza Bey Apartmanı davasında avukatın savunması reddi heyet talebi olarak kabul edildi

İzmir'deki depremde en fazla can kaybının yaşandığı Rıza Bey Apartmanı'nın yıkılmasına ilişkin haklarında dava açılan 2'si tutuklu 15 sanıkla ilgili yargılamada, müşteki avukatın heyetle ilgili sözleri üzerine dosya "reddi heyet talebi" olarak kabul edilip bir üst mahkemeye gönderildi.

Yurthaber 26-05-23 13:35

UYAP Vatandaş dosya açma programı nedir, nasıl kullanılır? UYAP dosyaları hangi programla açılır?

Adalet Bakanlığının bir hizmeti olan UYAP Vatandaş portalı aracılığı ile birçok resmî işlem hızlı ve kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Portal üzerinden telefon numarası, banka, SSK gibi çeşitli bilgilerin sorgulaması ve devam eden davaların takibi yapılabiliyor. UYAP üzerinden dosya gönderimi ya da alımı da gerçekleştirilebiliyor ancak dosyaların açılması için işlemin yapılacağı cihazda bazı programların kurulu olması gerekiyor. Peki, UYAP dosyaları hangi programla açılır?

Haber 22-05-23 10:35

UYAP Vatandaş icra takibi açma nedir? UYAP'tan icra takip dosyası nasıl açılır, UYAP'tan ilamlı icra takibi açılır mı?

Günümüzde Türkiye’de birçok resmî işlem internet üzerinden ya da mobil uygulamalar aracılığı ile yapılabiliyor. Teknolojik gelişmelerin devlet kurumlarına ve kuruluşlarına da yansıması vatandaşlara da kolaylık sağlıyor ve zaman kazandırıyor. Bu tür uygulamaların bir örneği olarak gösterilen UYAP portalı üzerinden birçok farklı alandaki evrak ve dosya takibi ya da sorgulaması gerçekleştirilebiliyor. Peki, icra takibi nasıl yapılır?

Haber 22-05-23 10:32

UYAP Vatandaş evrak doğrulama nedir? UYAP evrak doğrulama nasıl yapılır?

Teknolojik gelişmeler sayesinde günümüzde devlete ait kurum ve kuruluşlarda da internet üzerinden işlem yapılabiliyor. Bu kurumların internet sayfaları ya da mobil uygulamaları üzerinden birçok işlemi gerçekleştirmek ya da resmi bilgilere ulaşabilmek mümkün olabiliyor. UYAP adı verilen portalda da vatandaşlar dava takibi ve dosya sorgulama işlemleri yapabiliyor. Peki, UYAP evrak doğrulama nasıl yapılır?

Haber 22-05-23 10:31

UYAP Vatandaş dosya sorgulama nedir? UYAP dosya sorgulama nasıl yapılır?

Son yıllarda birçok devlet kurum ve kuruluşunda yapılacak resmi işlemler sanal ortamda, internet siteleri ya da mobil uygulamalar üzerinden yapılabiliyor. Bu durumun bir kanıtı da UYAP adı verilen kısaltılan Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi oluyor. Vatandaşlar UYAP portalı üzerinden birçok dosyaya, bilgiye ulaşarak davalarının takibini yapabiliyor. Peki, UYAP Vatandaş dosya sorgulama nasıl yapılır?

Haber 22-05-23 10:30

Eşine 'popon sepet gibi' dedi, soluğu mahkemede aldılar! Eşi şişmanlığıyla dalga geçince... Boşanmak isteyen çift hakkında mahkemeden dikkat çeken karar

Zonguldak'ta yaşayan çift, E. T.'nin karısı A. K.'ye "oğlum", "popon sepet gibi" sözlerle alay etmesi sonrası boşanmak için mahkemeye gitti. İddiaya göre E. T. eşine şişman olduğunu söyleyip bu durumla alay etti. Mahkeme öncelikle A. K.'nin tedbir ve yoksulluk nafakası talebini reddederken dosya temyize gitti. Son karar dikkat çekti.

Haber 25-04-23 09:28

Türkiye'nin en büyük kamu zararı operasyonu! Tam 147 milyon liralık vurgun yapmışlar

İzmir Menemen'de bulunan özel bir hastanede, aralarında doktorlar ve hastane sahibinin de bulduğu 14 şüphelinin kamuyu yaklaşık 147 milyon TL zarara uğratarak haksız kazanç elde ettiği tespit edildi. Şüpheliler gözaltına alırken, özel hastanenin kamu zararı bu zamana kadar tespiti yapılan en büyük dosya olarak kayıtlara geçti. İşte detaylar...

Haber 14-04-23 16:59

EYT'liler dikkat! Uzman isimden emekli maaşı bağlanacak kişiler için kritik uyarı: Devlet bu parayı geri ister

EYT'ye başvuran kişi sayısı 1,5 milyona geçerken, SGK merkezlerinde ise emeklilik dosyalarının incelenmesi ve aylık bağlanması için çalışanlar yoğun mesai yapıyor. Ancak SGK uzmanlarına göre, merkezlerdeki dosya yükü birçok hatayı da beraberinde getirebilir. SGK uzmanı Özgür Erdursun da emekli aylığı ödeme hesaplama sisteminde hatalar olabileceğini belirterek "Devlet 'Senin aylığında hata yaptık' derse bu parayı geri ister. Bu 3, 5 veya 7 yıl sonra da ortaya çıkabilir" diyerek EYT'lileri uyardı.

Finans 11-04-23 20:08

SON DAKİKA | En düşüğü 7.500 TL olmuştu! Bakan Bilgin duyurdu: İşte zamlı emekli maaşlarının ödeneceği tarih...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, "2023 yılı Nisan ayı ödeme döneminden itibaren dosya bazında ödenen aylıklar 7.500 TL olarak ödenecek ve 8,8 Milyon emeklimiz bu düzenlemeden yararlanacaktır" dedi.

Finans 27-03-23 11:51

Sizin de başınıza gelebilir! Araç satın aldı, kabusu oldu: 7 yıldır satamıyor

Ankara'da yaşayan bir kişinin 7 yıl önce aldığı araba kabusu oldu. Aracı satın aldıktan sonra gittiği emniyette araç için 'satılamaz' hükmü olduğunu öğrenen adamın 7 yıldır mücadelesi devam ediyor. Mücahit Eren Uslu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin noterine güvenerek satın aldığım aracımı şu an da satamıyorum. Arabada huzurum yerinde değil ve gerçekten de binesim gelmiyor" dedi. Avukat Cansu Çağlar, "3 tane savcısı değişti dosyanın. Dosya artık yılan hikayesine döndü açıkçası" açıklamasını yaptı.

Haber 18-01-23 06:37

CHP'li Özgür Özel: Yarın, Süleyman Soylu ile ilgili dosya açıklayacağım

CHP'li Özgür Özel, yarın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında TBMM'de bir dosya açıklayacağını söyledi. Dosyayı üç arkadaşı ile daha paylaştığını belirten Özel, "Süleyman Soylu'nun cevap vermesi gereken, cevabından kaçamayacağı, kimyasının bozulacağı bir açıklama olacak" ifadelerini kullandı.

Haber 11-01-23 15:14

Marmara Depremi'nde kaybolan 6 yaşındaki kızı Gözde'yi arayan anne: Yaşama sevincim gitti... Yardım edecek kimse yok mu?

Nurgül Karamert, Marmara Depremi'nde kaybolan 6 yaşındaki kızı Gözde'yi arıyor. Karamert'in enkaz altında kalmadığını ve İstanbul'a getirildiğini söylediği Gözde'yi polis ekipleri 2 yıldır arıyordu. Ancak dosya kapandı. Dosyanın kapandığını duyan anne Nurgül Karamert gözyaşları içinde, "Ne olur bir şey yapın, bu dosya kapanmasın. Yaşama sevincim gitti. Biri yardım etsin. Yardım edecek kimse yok mu? 3 tane çocuğumu dünya gözüyle bir arada göremedim" diye feryat etti.

Haber 07-01-23 13:31

Asistan doktoru jiletle yaralamıştı! Cezası belli oldu

İzmir'de asistan doktor Kadir Songür'ü (26) jiletle boynundan yaralayan ve mahkemede 18 yıl hapis cezasına çarptırılan Bayram Kaynak (29) ile ilgili Yargıtay kararını verdi. İtiraz üzerine dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesi'nde görüldü. Temyiz istemlerini inceleyen daire, istinaf başvurusunun esastan reddine ve hükmün tüm dosya kapsamına göre hukuka uygun olduğuna karar verip, Songür’e verilen 18 yıllık hapis cezasını onadı.

Haber 02-01-23 17:16

Gülşen'in yargılandığı davada flaş gelişme! İmam Hatipliler Derneği...

Ataşehir'de verdiği bir konserde imam hatip liselilere yönelik sözleri nedeniyle 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik' suçundan 3 yıla kadar hapsi istenen Gülşen Çolakoğlu'nun yargılandığı davada, dosya mütalaasını hazırlaması için savcıya gönderildi. Duruşma 1 Mart 2023 tarihine ertelendi.

Magazin 21-12-22 11:36

Silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan tutuklanmıştı! HDP'li Semra Güzel hakkında yeni gelişme

TBMM Anayasa ve Adalet komisyonları üyelerinden oluşan Karma Komisyon bünyesinde kurulan Hazırlık Komisyonu, HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel'in devamsızlığına ilişkin dosya üzerinde çalışmasını tamamladı.

Haber 08-11-22 16:53

Ankara'da iğrenç olay! 'Seni bu okula kapattım, tecavüz edeceğim' diyen müdürün savunması 'pes' dedirtti

Ankara'da bir ilkokulda müdür A.Y., müdür yardımcısı E.B.'yi taciz ederek "Seni bu okula kapattım sana ben de tecavüz edeceğim" dediği ortaya çıkmıştı. İğrenç olayla ilgili görülen davanın bugünkü duruşmasında müdür kendini "Duygusal bir ilişkinin hazırlık aşamasındaydık. İşin bu noktaya geleceğini düşünemedim" diyerek savundu. E.B. ise "Dosya işi olduğu gerekçesiyle çağırdı, odasında tecavüz etmeye çalıştı." dedi.

Haber 20-10-22 14:10

Haciz için gelen avukatın yanağını ısırdı! Mahkemeden flaş karar

Bursa’da duyanları şaşkına çeviren bir olay yaşandı. Ömer Konuk, müvekkiline olan borcuna karşılık koyunlarını hacze gelen avukat Cüneyt Bülent Şeker’i, yanağından ısırarak yaraladı. Mahkeme, Konuk’a 2,5 yıl hapis cezası verdi. Avukat Şeker’in itirazı üzerine dosya temyize gitti. Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi cezayı az buldu. Mahkeme, avukatın yüzünde iz bırakacak şekilde ısıran Konuk'un cezasını artırarak, ‘Kasten adam yaralamak’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

Haber 16-10-22 09:50

Sakarya Bölge Adliye Mahkemesi, 4 yılda 142 bin 152 dosyayı karara bağladı

Sakarya BAM Başkanı Nuri Koçer: - "Dosya ilgili daireye geldikten sonra arkadaşlar olabildiğince hızlı bir şekilde kararı verip göndermek istiyor. Vatandaşımızı mağdur etmeden doğru ve hızlı karar vermek için çalışıyoruz"

Yurthaber 14-10-22 10:03

Uluslararası Katılımlı 17. Adli Tıp Günleri Antalya'da başladı (2)

Adalet Bakan Yardımcısı Akın Gürlek: - "Yenilenen kanunlar, yeni uygulama ve alternatif çözümler yargımızın iş yükünü hafiflettiği gibi, daha isabetli ve hızlı karar verilmesine de imkan sağlamaktadır" - Adli Tıp Kurumu Başkanı Hızır Aslıyüksek: - "2022 yılı ilk 9 ayında, 559 bin 528 adli dosya, 20 bin 820 otopsi işlemi, 10 bin 344 ölü muayenesi ve 90 bin 423 DNA incelemesi yaparak yargı teşkilatımıza resmi bilirkişilik hizmeti sunduk"

Yurthaber 13-10-22 14:22