Dr Ayca Alan Atalay Haberleri

Yurdu etkisi altına aldı! O kişileri olumsuz etkiliyor... 'Gerekmedikçe dışarı çıkmayın'

Yurdu etkisi altına alan toz taşınımının insan sağlığını olumsuz yönde etkilediğine dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. İlker Özsaraç, özellikle astım, KOAH gibi nefes darlığı hastalığı olanların gerek olmadıkça dışarı çıkmamaları konusunda uyardı.

Haber 2024-03-29 07:39:21

Nihat Hatipoğlu'na regl sorusu! Özür dileyerek söylüyorum...

Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu, Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programlarıyla merak edilen soruları yanıtlıyor. Son olarak regl sorusu alan Nihat Hatipoğlu "Özür dileyerek söylüyorum" diyerek bu konudaki fikrini açıkladı.

Magazin 2024-03-21 08:34:00

Yemeklere lezzet katıyor ama kalp sağlığını tehdit ediyor! Aşırı tüketiminden kaçının

Tuzun kalp sağlığı için potansiyel bir tehdit oluşturduğunu kaydeden Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Semra Topçu, aşırı tuz tüketiminin kalp hastalıklarının yanı sıra yüksek kan basıncı ve böbrek problemleri gibi ciddi sağlık sorunlarına davetiye çıkarabildiğini vurguladı. 'Televizyon yemekleri' olarak da adlandırılan hazır dondurulmuş yiyecekler, konserve çorba, pilav ve erişteler ile gençlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan ketçap, hardal gibi sosların aşırı tuz içerdiğini ifade etti.

Haber 2024-03-16 15:47:34

Yer Konya… ‘Türkiye ve dünya için heyecanlandıran bir buluş’ diyerek duyurdular! Tam 8 bin 600 yıllık…

Konya’nın Çumra ilçesinde yer alan kazı çalışmalarında heyecan verici bir gelişme yaşandı. Çatalhöyük'te 8 bin 600 yıllık "ekmek" bulundu. Kazı Heyeti Başkanı Doç. Dr. Ali Umut Türkcan “Somun ekmeğin küçültülmüş hali. Ortasına parmak basılmış, fırına girmemiş ama mayalanmış, içindeki nişastalarla beraber günümüze gelmiş. Böyle bir örnek yok” ifadelerini kullanırken Gaziantep Üniversitesi öğretim görevlisi Salih Kavak ise "Türkiye ve dünya için heyecanlandıran bir buluş" dedi.

Haber 2024-03-05 12:40:48

İkinci köprünün montajı başladı

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün vizyon projelerinden biri olan ve Türkiye Belediyeler Birliği’nden ödül alan Asar Deresi Projesinde çalışmalar hızla sürüyor.

Yurthaber 29-02-24 15:53

6 Şubat döneminde oldukça fazla konuşulmuştu... Depremin HAARP yöntemiyle tetiklendiği iddialarına uzman isimden yanıt!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremler sonrası 4 ilde jeofizik ölçüm yapan ekibin içerisinde yer alan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Jeofizik Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Özgenç Akın, gerçekleşen depremlere bir HAARP gemisinin yolladığı yer altı titreşimlerinin yol açtığı iddialarına yanıt verdi.

Haber 11-02-24 10:12

Yeniden Refah Partili Doğan Aydal'dan canlı yayında yerel seçim açıklaması: AK Parti'den Kocaeli ve Sakarya'yı istedik

Siyasi partiler 31 Mart Yerel Seçimleri için aday belirleme çalışmalarında son dönemece girdi. Seçimlere kendi adaylarıyla girme kararı alan Yeniden Refah Partisi'nin Genel Başkanvekili Prof. Dr. Doğan Aydal canlı yayında ittifak ile ilgili dikkat çeken açıklamalar yaptı. Aydal, "AK Parti'den iki büyükşehir istedik. Kocaeli ve Sakarya. Neden bunu istedik? Rahmetli Erbakan Hocamızın sanayi bölgelerine olan hassasiyetini biliyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Haber 08-02-24 22:44

Özgür Demirtaş'tan dikkat çeken Hafize Gaye Erkan paylaşımı: İddialar gündem olmuştu, 4 seçenek var dedi, tek tek açıkladı

Sabancı Üniversitesi Finans Kürsüsü Başkanı Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile ilgili basında yer alan iddialara yönelik değerlendirmelerde bulundu.

Finans 21-01-24 15:41

Her 10 çiftten birinde görülüyor! Sebepsiz de ortaya çıkabilir '6 ay içinde olmazsa...'

Anne-baba olmak isteyen çiftlerin karşısına çıkan en önemli problemlerden bir tanesi kısırlık... Her 10 çiftten birinde infertilite görülebildiğini belirten Doç. Dr. Gonca Yetkin Yıldırım, “Kısırlık nedenleri kadına, erkeğe bağlı ve her ikisi kaynaklı olabileceği gibi, bazen de hiçbir sebep olmaksızın görülebilir. İnfertilite tanısı alan çiftlere uygulanan en etkili teknik ise tüp bebektir. Tüp bebek tedavisine başlarken, çiftler için en uygun olan tedavi şekli belirlenir” dedi.

Kadin 18-01-24 12:59

Celal Şengör'den RTÜK Başkanı Şahin'e sert ifadeler! Kızıl Goncalar mektubunu Fatih Altaylı duyurdu

Prof. Dr. Celal Şengör, açıklamaları nedeniyle kendisini hedef alan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’e açık mektup yazdı. Şahin’in "O isminin başında prof olan arkadaş kendi işine baksın" sözlerine yanıt veren Şengör, “Tekrar edeyim: Yobaz kollayıcılığı RTÜK’ün görevleri arasında değildir” ifadelerini kullandı.

Magazin 16-01-24 14:51

'Askerlerimizi doğru kullanıyor muyuz?' dedi, haritada parmağıyla gösterdi: Orayı alırsanız kalpleri gider

Metina'dan gelen şehit haberlerinin ardından bölge iyice kıskaca alındı. Operasyonların devam ettiği alan uzmanlar tarafından masaya yatırıldı. Esenyurt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sait Yılmaz'dan ise canlı yayından dikkat çeken açıklamalar geldi. Bölgeyi deşifre eden Yılmaz haritada gösterdiği yer içinse, "Orayı alırsanız PKK'nın kalpleri gider." dedi

Haber 13-01-24 11:10

'Reis 12 bin TL yapacak diyorlar...' Ersan Şen 'Mehmet Şimşek biliyor' diyerek isyan etti!

Yeni yıla girilmesiyle beraber milyonlarca emekli aynı sorunun yanıtını arıyor: 'En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' Prof. Dr. Ersan Şen henüz açıklanmayan maaşlar için canlı yayında isyan etti. 'Reis 12 bin TL yapacak' söylemlerini hedefine alan Şen, Bakan Mehmet Şimşek için de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Finans 12-01-24 13:43

Volkan Konak'tan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'a sert ifadeler! Atatürk’ün kurduğu diyanetin...

Cuma Hutbesi’nde yılbaşı kutlamalarına dair yer alan ifadeler şarkıcı Volkan Konak'ı kızdırdı. Volkan Konak Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ı hedef alarak "Bu akşam maaş ve ödeneklerinize katkı olması için bir kadeh de sizler için içiyorum" dedi.

Magazin 02-01-24 13:41

Büyükşehir’in vizyon projeleri ile ’Dirençli Kent: Kayseri’

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, birbirinden önemli vizyon projeler arasında yer alan kentsel dönüşüm projeleri çerçevesinde şehri daha yaşanabilir, daha güvenli, daha konforlu ve daha estetik yapılar ile donatarak, dirençli bir kent oluşturmak için gayret ettiklerini söyledi.

Yurthaber 27-12-23 10:36

Profesörü dana dili ile tehdit etmişti! Kazada hayatını kaybetti

Eskişehir'in Mihalıççık ilçesinde kontrolden çıkan pikabın park halindeki iş makinesine çarpması sonucu baba-kız hayatını kaybetti, sürücünün eşi ve diğer kızı ise yaralandı. Kazada hayatını kaybeden sürücünün, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u, muayenehanesine dana dili göndererek tehdit ettiği gerekçesiyle ceza alan Mustafa Yücel olduğu belirlendi.

Haber 14-11-23 15:45

Çorum'da bulundu: Yaklaşık 2 bin 800 yıllık! İlk kez böyle bir eserle karşı karşıyayız

Çorum'un Boğazkale ilçesinde yer alan Hattuşa Antik Kenti'ndeki arkeolojik kazıda, yaklaşık 2 bin 800 yıllık olduğu değerlendirilen fil dişi süsleme parçası bulundu. Objenin kazı ekibini heyecanlandırdığına işaret eden Kazı Başkanı Prof. Dr. Andreas Schachner, "O eseri bulduğumuz için çok mutlu ve heyecanlıyız. O dönemin sanatı hakkında bize bilgi veren ilk kez böyle bir eserle karşı karşıyayız. Gerçekten önemli bir obje." şeklinde konuştu.

Haber 13-11-23 17:38

Uzman isimden Covid-19 uyarısı! Kış döneminde yaygın ve baskın olacak

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19, hala etkisini göstermeye devam ediyor. Covid-19 kısıtlamalarıyla geçen iki yılın ardından yeni koronavirüs varyantlarına karşı duyarlılık sürerken Sağlık Bakanı Koca ise "Endişe konusu yapılmayacak bir gelişme" olarak duyurduğu varyantla ilgili hasta etme gücünün düşük olduğunu belirtmişti. Prof. Dr. Alper Şener, Türkiye'de bu kış döneminde solunum yolları viral enfeksiyonları arasında en yaygın ve baskın olarak Covid- 19'un görüleceğini söyledi.

Haber 20-10-23 08:34

En son 11 yıl önce bir tezgahta görülmüştü! Onu bulmak için kolları sıvadılar, soluğu o ilimizde aldılar

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi’nden bir ekip, dünyanın en çok aranan 10 balık türü arasında yer alan, Siirt’te 2012 yılında bir balıkçı tezgahında görülen ve Rize’deki balık müzesinde sergilenen leopar sazanını bulmak için, kente gelerek Botan Çayı’nda arama çalışması başlattı. Ekibin başındaki Doç. Dr. Cüneyt Kaya, buradaki balıkçıların birkaç yıl önce de leopar sazanını gördüklerini belirtti.

Haber 18-10-23 17:07

'Çok şaşırtan bir buluşla karşı karşıyayız' Bütünlüğü bozulmamış makyaj malzemeleri... Heyecanlandıran kazı! 'Günümüzde kullanılan tarzda allık ve far...'

Kütahya'daki Aizanoi Antik Kenti'nde gerçekleştirilen kazı çalışmalarında hem çok şaşırtan hem de heyecanlandıran bir gelişme yaşandı. Antik kentin agorasında yer alan dükkanlardan bir tanesinin içinde tıpkı günümüzde kullanılan tarzda allık ve far gibi makyaj malzemeleri bulundu. Kazı Başkanı Prof. Dr. Gökhan Coşkun, bunları ilk başta çok küçük parçacıklar halinde bulduklarını ancak en sonunda tamamen bütünlüğü bozulmamış bir tane de bulmayı başardıklarını söyledi.

Haber 25-09-23 13:12

Henüz 40 gün önce anne olmuştu! Evde bir anda fenalaştı... 35 yaşındaki öğretmen kurtarılamadı

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Dr. Fevzi-Mürüvet Uğuroğlu Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni olan ve 40 gün önce bir bebek dünyaya getiren 35 yaşındaki Tuba Günaydınoğlu hayatını kaybetti. Günaydınoğlu'nun acı haberini alan eşi ve sevenleri yasa boğuldu.

Haber 21-09-23 10:21

Koronavirüs'ün yeni varyantları kapanmaya ve maske yasağına neden olur mu? Uzman isim tek tek açıkladı ve uyardı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid 19’un yeni varyantları Eris ve Pirola gündemde yer alıyor. Bir dönem etkisini artıran koronavirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı olmak üzere birçok tedbir uygulamaya konulmuştu. Tıbbi biyoloji ve genetik uzmanı Prof. Dr. Nedime Serakıncı iki yeni varyantın, yeniden kapanmayı gerektirmediğini belirtti ancak başta risk grupları olmak üzere vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Haber 13-09-23 14:45

Osmanlı'da fil ahırı olarak kullanılıyordu, artık çay kahve alınacak! Harabeye dönünce harekete geçildi: En kısa sürede başlayacak

Osmanlı döneminde fil ahırı olarak kullanılan tarihi yapı harap duruma geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi'nin Davutpaşa Kampüsü'nde yer alan yapı için uzmanlar harekete geçti. Prof. Dr. Can Şakir Binan, fil ahırında en kısa sürede restorasyon çalışmasının başlayacağını duyurdu. Tarihi yapının öğrenci kantinine çevrilmesi ihtimali öne çıkan seçenekler arasında.

Haber 22-08-23 10:53

'Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var' Kandilli Rasathanesi Müdürü Özener'den dikkat çeken sözler '130 km'lik bir alan...'

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Türkiye'nin herhangi bir yerinde 7'lik bir deprem yaşama ihtimalimiz var." ifadelerini kullanan Özener, sismik boşluklara değinerek "Marmara'ya baktığımız zaman Kuzey Anadolu fayı içinde kırılmamış 130 kilometrelik yaklaşık bir alan var Marmara Denizi içerisinde. Doğu Anadolu’da da farklı kırılmayan yerler var." dedi.

Haber 17-08-23 16:55

Kovid-19'un yeni varyantına dikkat! Uzmanlar uyarıyor: Sonbaharda salgının ciddi bir piki olabilir

Tüm dünyayı etkisi altına alan Kovid-19'un Omicron varyantının alt türevi olan Eris virüsü gündemde yer alıyor. DSÖ, 9 Ağustos'ta Eris varyantına ilişkin bir rapor yayımlamış, Eris'in, özelliklerine bağlı olarak küresel olarak yayılabileceği ve vakalarda artışa neden olabileceği kaydedilmişti. Acil Tıp Uzm. Dr. Gül Deniz Özkan, varyantın sonbaharda pik yapabileceği konusunda uyarıda bulundu ve belirtileri sıraladı.

Haber 16-08-23 15:32

Vücuttaki toksinlerin panzehiri! Canan Karatay uyardı! Eğer deniz kenarında bunu yaparsanız...

Prof. Dr. Canan Karatay, yaptığı açıklamada tiroit hormonunun yapımında görev alan iyotun önemine değindi. Uzman isim, iyotun parazit, virüs, mikrop ve toksinleri öldürdüğünü söyledi. İşte, takipçilerine denizde bol bol vakit geçirmelerini öneren İç Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın o açıklaması...

Haber 14-08-23 11:59

BUÜ’lü akademisyenin projesi ‘Apollonia’ya ışık tutacak

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Derya Şahin’in hazırladığı proje, Gölyazı’da yer alan Apollon Kutsal Alanı’nın bilinmeyen yönlerini ortaya çıkaracak.

Yurthaber 10-08-23 10:40

Neredeyse 800 yıllık caminin üzerinde Mimar Sinan'ın parmak izi olduğu iddia edilmişti: Uzman isimden konuyla ilgili açıklama geldi!

Sivas'ın UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası'nda Mimar Sinan'ın parmak izleri olduğu iddia edilmişti. Cumhuriyet Üniversitesi (SCÜ) Mimarlık, Güzel Sanatlar Ve Tasarım Fakültesi, Mimarlık Bölümü, Bina Bilgisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Uğur Tuztaşı konuyla ilgili açıklama yaptı. Tuztaşı, bu iddiaların asılsız olduğunu söyledi.

Haber 29-07-23 12:03

Kırmızı kil tehlikesi... Uzman isim: Havalimanı 'S.O.S' veriyor

Trabzon Havalimanı pistinde ‘kırmızı kil’ tehlikesi! Trabzon'da yılda 23 binin üzerinde uçağın iniş kalkış yaptığı havalimanı pisti, asfaltında oluşan çatlak ve çökmeler nedeniyle 3 yılda 5 kez onarıma alındı. Havalimanının pist zemini altında yer alan ‘kırmızı kil’lerin, artan yağışlar nedeniyle asfaltta şişme, kabarma, çatlak ve oturmalara yol açtığı belirtildi. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, havalimanının 'S.O.S' verdiğini söyledi.

Haber 16-07-23 10:33

SON DAKİKA | Kızılay'ın yeni başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz oldu! 155 yıllık tarihinde bir ilk

Son dakika haberi: Kızılay'ın yeni başkanı belli oldu. Türk Kızılay Derneği Olağanüstü Genel Kurulu'nda, kullanılan oyların tamamını alan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz Genel Başkan seçildi. Genel kurulda tek aday olan Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, 155 yıllık tarihinde Kızılay'ın ilk kadın başkanı oldu. Seçimin ardından konuşan Yılmaz, "Kızılay bütün gündelik çekişmelerin, politik mülahazaların üzerinde bir kurum ve herkes bu hassasiyetle davranmalıdır" dedi.

Haber 09-07-23 16:50

Naci Görür'den dikkat çeken sözler! 'Depremde en tehlikeli alan' diyerek uyardı

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketi sonrası yapılan araştırmaya göre, her 100 kişiden 45'i oturduğu binada su yalıtımı olup olmadığını bilmiyor. Araştırma sonuçlarının açıklandığı konferansta konuşan Deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür, bu konuya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Görür, "Sulu zemin depremde en tehlikeli alandır" ifadelerini kullandı. İşte Görür'ün dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 06-07-23 17:25

Güne yorgun başlayanlar dikkat! Canan Karatay'dan vücuda enerji depolamanıza yardımcı olacak dinçlik iksiri

Prof. Dr. Canan Karatay, hastalıklar ve sağlıklı beslenme hakkında yaptığı açıklamalarla gündem olmaya devam ediyor. Her sabah yorgun uyananlara yardımcı olacak bir formülden bahseden uzman ismin sözlerini dikkate alan kişiler hayatta daha enerjik olabilecek. İşte Prof. Dr. Canan Karatay'ın bahsettiği o formül....

Haber 25-06-23 14:01

Meclis Başkanı olarak aday gösterilmişti! Tutuklu milletvekili Can Atalay için Bakan Tunç'tan 'dokunulmazlık' açıklaması: O yazışmaları işaret edip Sonra ortaya çıkacak dedi

Gezi Davası yargılamasında 18 yıl hapis cezası alan TİP Hatay Milletvekili Şerafettin Can Atalay, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunuyor. TBMM'de bugün başlayan Meclis Başkanlığı seçimi için partisi Atalay'ı aday göstermişti. Meclis'te bugün yemin ettikten sonra gazetecilere açıklama yapan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Can Atalay'ın durumuyla ilgili değerlendirme yaparken Meclis Başkanlığı ile Yargıtay arasında yapılacak yazışmaları işaret etti.

Haber 07-06-23 16:38

Prof. Dr. Zafer Toprak hayatını kaybetti

Türk Tarih Kurumu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla Türk tarihçiliğinin önemli isimlerinden olan ve Tarih Vakfı'nın kurucuları arasında yer alan Prof. Dr. Zafer Toprak'ın vefat ettiğini duyurdu.

Haber 03-06-23 17:01

Çöp alanı meyve bahçesi oluyor

Ordu’nun Ünye ilçesinde yaklaşık 40 yıl boyunca vahşi çöp depolama alanı olarak kullanılan ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler tarafından 2020 yılında üstü kapatılan deniz kenarındaki 60 dönümlük alan meyve bahçesi oluyor.

Yurthaber 22-05-23 14:59

İstanbul'da ilçeden ilçeye kur farkı! 'Yatırımcılar arasında panik oluşuyor'

İstanbul'da bulunan döviz bürolarındaki alış ve satış fiyatlarındaki fark dikkat çekti. Aynı ilçelerde yer alan döviz bürolarında dahi fiyat farkları görüldü. Fiyat farklarının turistik bölgelerde daha sık olduğu gözlemlendi. Yeditepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Natalya Ketenci, “Yatırımcılar arasında panik oluşuyor. Türkiye'de birkaç defa yaşadık döviz arttığı zaman insanlar, yatırımcılar panikliyor. Döviz daha fazla artacak diye satın almaya başlıyor" dedi.

Finans 19-05-23 11:30

Bu tehlikeli hastalık her 10 kişinden 3'ünde görülüyor! Kalp krizi ve felce neden oluyor

Hayatımızı etkisi altına alan hastalıklardan olan hipertansiyon genellikle ciddi sonuçlar verene kadar teşhis edilemiyor. Önlenebilir ölüm nedenleri arasında ilk sırada yer alan hipertansiyon hastalığı hakkında bilinçli olmak hayati önem taşıyor. Kardiyoloji uzmanı Doç. Dr. Selim Topcu, hipertansiyon hastalığına karşı uyarılarda bulundu.

Haber 17-05-23 17:08

Yıllardır depremlerde dengeyi göstermesi için yapıldığı sanılıyordu! Tarihi camideki o parçanın gerçek amacı başka çıktı

Sivas'ta, UNESCO'nun Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Divriği Ulu Camisi ve Darüşşifası'nın taç kapısındaki sütunun, yıllardır depremlerde dengeyi göstermesi için yapıldığı sanılıyordu. Ancak sütunun gerçek amacının farklı olduğu ortaya çıktı. Doç. Dr. Uğur Tuztaşı dönemin ustalarının caminin kapılarına birbirine benzer 3 sütun yerleştirdiğini, ancak batı kapısında bulunan ve denge için yapılan 2 sütun ile darüşşifa taç kapısındaki tek sütunun işlevlerinin farklı olduğunu söyledi.

Haber 16-05-23 11:54

Ebubekir Sofuoğlu'nun paylaşımı tepki çekmişti! Soruşturma başlatıldı

Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu'nun AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Aile Bakanı Derya Yanık ve AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin'i hedef alan paylaşımı tepkilere yol açmıştı. Zengin paylaşımla ilgili olarak "Bunlar AK Partili falan da değiller. Ben AK Parti'nin Grup Başkanvekiliyim. Ne olup olmayacağımıza da bu insanlar karar vermeyecekler" demişti. Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Rektörlüğü, Sofuoğlu hakkında soruşturma başlattığını duyurdu.

Haber 15-04-23 09:25

AK Parti'de milletvekili aday listesi netleşti! Gazeteci Hulki Cevizoğlu, Şebnem Bursalı ve Mehmet Şahin listede

AK Parti'de milletvekili aday listesi netleşti. Ünlü gazetecilerin bazıları AK Parti aday listesine girdi. Gazeteci Hulki Cevizoğlu İstanbul 1. Bölge 6. sıradan aday gösterildi. Şebnem Bursalı ve Prof. Dr. Mehmet Şahin de AK Parti listesinde yer alan diğer isimler oldu.

Haber 09-04-23 15:23

Deprem seminerinde dikkat çeken açıklama: 2000 yılı öncesi inşa edilen binalara ağır yaptırımlar yolda!

Kahramanmaraş merkezli deprem sonrası oluşturulan 'Türkiye Ulusal Risk Kalkanı' projesinde çalışma gruplarında yer alan Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümü Yapı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Can Altunışık, 2000 yılı öncesinde inşa edilen binalara ağır yaptırımlar gelmesini beklediğini söyledi. Altunışık, "Değerlendirmelerin bu hafta cuma günü Sayın Bakanımızın katılımlarıyla bir noktaya gelip karara bağlanması bekleniyor." dedi.

Haber 05-04-23 21:27

'Adaylık' çıkışıyla gündem olan Ersan Şen, Meral Akşener'le görüştü! İYİ Parti'den siyasete girecek mi? Bakanlık, milletvekilliği....

6'lı masada 'adaylık' krizinin yaşandığı dönemde katıldığı canlı yayında "İYİ Parti'nin adayı olabilirim" dedikten sonra İYİ Parti lideri tarafından aranıp "Ciddiysen görüşelim" teklifi alan Prof. Dr. Ersan Şen, Meral Akşener'le görüştü. Aile üyelerinin de olduğu ve 4 saat süren görüşmede neler konuşulduğunu aktaran Şen, kendisine iletilen bir teklifin ya da bir talebin olup olmadığını açıkladı.

Haber 14-03-23 07:49

Deprem bölgesinde inceleme yapan uzmanlar acı gerçeği ortaya çıkardı! Yıkılan binalarda 'nervürlü demir' kullanılmamış

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi öğretim üyeleri, deprem bölgesinde yaptıkları incelemelerde acı bir gerçeği ortaya çıkardı. Uzmanlar, yıkılan binalarda betonun direncini artıran 'nervürlü demirlerin' kullanılmadığını açıkladı. Dr. Onur Şahin, "Çok hızlı biçimde hasar alan, büyük ve şiddetli yıkımların gerçekleştiği binaların tamamında demirlerin nervürsüz olduğunu gözlemledik" dedi. Doç. Dr. Yurdakul Aygörmez de, "Nervürlü tipin önemi deprem durumunda daha çok anlaşılıyor" dedi.

Haber 24-02-23 11:13

Severek yiyoruz ama şiddetli ataklara neden olabiliyor! Uzmanlar reflü riskine karşı uyarıyor

Yediğimiz yiyecekler ilk olarak mide sağlığımızı etkiliyor. En yaygın mide hastalıkları arasında yer alan reflü yenilen yiyecekler ile tetiklenebiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Kocaman, yaygın tüketilen bazı yiyeceklerin göğüste yanma hissini artırdığını paylaştı.

Haber 23-02-23 13:54

Kahramanmaraş depremi sonrası ağır yara almıştı! Adıyaman'la ilgili karar açıklandı: Taşınıyor

Merkez üssü Kahramanmaraş olan iki ayrı deprem meydana gelmiş, 10 ilde büyük yıkımlar yaşanmıştı. Felaketin ardından ağır yara alan illerden biri de Adıyaman oldu. Adıyaman şehir merkezinde bin 166 bina tamamen yıkıldı. Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, depremin ardından Adıyaman şehir merkezinin bir bölümünün başka bir yere taşınacağını söyledi. Öte yandan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinin de fay hattından uzak bir alana taşınacağı belirtildi.

Haber 16-02-23 18:03

Başkan Özlü’den depremde görev alan itfaiye personeline ödül

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, bir hafta boyunca enkaz altında canla başla çalışan Düzce Belediyesi itfaiye personelini ödüllendireceğini söyledi.

Yurthaber 15-02-23 08:41

SON DAKİKA | Savcılıklar harekete geçti! Deprem bölgesinde yıkılan binalarla ilgili soruşturma başlatıldı

Son dakika haberi: Türkiye'de 10 ili etkileyen depremler sonrası 7 ilde yıkılan binalarla ilgili, yapımını üstlenen ve sonradan imara aykırı değişiklikler yapan sorumlular hakkında savcılıklar soruşturma başlattı. Bilirkişi heyetinde yer alan Prof. Dr. Kasım Mermertaş, "İlk incelemelerimize göre, ciddi malzeme kusurları tespit ettik. Beton içerisinde kullanılan kum-çakıl tane boyut dağılımının uygun olmadığını görüyoruz" ifadelerini kullandı. İşte detaylar...

Haber 10-02-23 13:20

Marmara haritası üzerinde canlı yayında çizerek anlattı! Prof. Dr. Celal Şengör'den olası İstanbul depremiyle ilgili çarpıcı açıklamalar

Kandilli Rasathanesi Müdürü Prof. Dr. Haluk Özener ile yer bilimci Prof. Dr. Celal Şengör, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum Deprem Özel programının konuğu oldu. Kahramanmaraş merkezli yıkıcı depremle ilgili soruları yanıtlayan Celal Şengör, İstanbul’da da aynı büyüklükte depremin yaşanacağını ifade etti. Özener ise bölgede 300 kilometrelik alan içerisinde 772 adet artçı deprem olduğunu belirterek "Bu artçılar haftalar, aylar belki 1 yıl boyunca devam edecek" dedi.

Haber 08-02-23 08:38

Özlem Türeci ve Uğur Şahin dünyaca ünlü dergiye kapak oldu! Kanser aşısı müjdesi…

Geliştirdikleri koronavirüs aşısıyla geçtiğimiz yıllarda tüm dünyadaki en çok konuşulan isimler arasında yer alan Prof. Dr. Özlem Türeci ve Prof. Dr. Uğur Şahin, şimdi de kanserle mücadele çalışmalarıyla gündem oldu. Almanya’nın dünyaca ünlü haftalık haber dergilerinden Focus’a kapak olan Türeci ve Şahin kanser aşısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 16-01-23 09:55

Tuzla’da kişi başına düşen aktif yeşil alan miktarı 6,23 metrekareye ulaştı

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın ‘Tuzla’da kişi başına düşen yeşil alan miktarının Avrupa standartlarına çıkması’ vizyonu çerçevesinde 2022 yılında Tuzla’nın aktif yeşil alan miktarı bir milyon 671 bin 221 metrekareden bir milyon 772 bin 93 metrekareye artırıldı.

Yurthaber 30-12-22 10:50