Dr B Emel Tutuncu Haberleri

'Kovid-19 döneminde yaşamamıştık' Acil servisler dolup taşıyor... Profesörden önemli uyarı 'B ve C vitamini' için çarpıcı sözler

Prof. Dr. Ersin Aksay, influenza ve soğuk algınlığı vakalarında ciddi bir artışın olduğunu bildirdi. Acil servislerdeki yoğunluğa dikkat çeken Aksay, salgından söz etmenin mümkün olduğunu, bu salgının Kovid-19 döneminde maske kullanımı nedeniyle çok yaşanmadığını vurguladı. Aksay, hasta olanlara kalabalık ortama girmeme uyarısı yaptı. Grip ve soğuk algınlıklarında antibiyotiklerin faydası olmadığını belirten Aksay, damardan tek dozda alınan C ve B vitaminlerinin de faydası olmadığını söyledi.

Haber 2024-01-06 13:22:34

B kan grubuna göre beslenme listesi: B pozitif ve nehatif kan grubu ne yemeli?

B kan grubuna göre beslenme Dr. Peter J. D'Adamo tarafından önerilen kan gruplarına özgü bir beslenme yaklaşımının bir parçasıdır. Bu teori, B kan grubuna sahip bireylerin vücutlarının belirli gıdalara ve besin maddelerine nasıl tepki verdiğini anlamak amacıyla kan grubunu temel alır. B kan grubu, diğer kan gruplarından farklı bir antijene sahiptir ve bu nedenle beslenme gereksinimleri de farklılık gösterebilir.

Haber 2023-09-30 01:43:23

Son dakika: Sinan Ateş cinayetinde 3 şüpheli tutuklandı

Son dakika haberi: Eski Ülkü Ocakları Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş cinayeti soruşturması çerçevesinde gözaltına alınan şüpheliler Vedat B., Hakan S. ve Zekeriya A. "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan tutuklandı.

Haber 2023-01-03 20:52:48

Çocuklarda üst üste tekrar eden gribin sebebi belli oldu

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Mümine Türksoylu, ilkokul çağındaki çocukların kısa dönem içerisinde tekrar tekrar üst solunum yolu enfeksiyonuna yakalanmasına ilişkin açıklama yaptı. Çocukların tek bir enfeksiyon geçirmediğini birçok viral hastalığı ardı ardına yaşadığını belirten Türksoylu, İnfluenza A ve B, Covid, RSV ile solunum yolu hastalığına neden olan birçok virüsün neden olduğunun altını çizdi.

Haber 2022-12-10 16:05:33

Ani gelişen karaciğer yetmezliğinden ablasından yapılan nakille kurtuldu

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde üşüme ve ateş şikayetiyle gittiği hastanede Hepatit B teşhisi konulan ve bir anda bilinç kaybı yaşayan 39 yaşındaki Meral Gezici, ablasından alınan karaciğer dokusuyla yaşama tutundu - Doç. Dr. Necdet Güler: - "Dakikalarla yarıştık çünkü bir sonraki safha hastanın tüple yaşamaya başlaması yani entübasyon denilen safhaydı. Planlanmış bir ameliyat değildi, acil yapmamız gerekiyordu. Nakil olmasaydı bir hafta içinde hastamızı kaybedebilirdik"

Yurthaber 06-10-22 11:15

Gilead Medikal Direktörü Dr. Serhan Sevgi'den 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü mesajı:

"Ülkemizde 18 yaş üstü her üç kişiden biri HBV ile karşılaşmıştır ve bu kişilerin sadece yüzde 12’si enfekte olduğunun farkındadır. Bu sebeple tanı almış kişilerin zaman kaybetmeden düzenli kontrol ve tedaviye devam etmesi çok önemli" - "En son geliştirdiğimiz hepatit B ve HIV ilaçlarımızı Türkiye’de üretmeye başladık. Yani ülkemizde hepatit hastalarının kullandığı tedavilerimizi Türkiye’de üretiyoruz"

Yurthaber 28-07-22 10:14

Her yıl 1 milyonu aşkın kişi viral hepatitlere bağlı hastalıklardan hayatını kaybediyor

KLİMİK Viral Hepatit Çalışma Grubu Başkanı Prof. Dr. Neşe Demirtürk: - "Ülkemizde de çoğu henüz tanı almamış 3,5 milyon Hepatit B hastası, 750 bin Hepatit C hastası olduğu tahmin ediliyor"

Yurthaber 27-07-22 11:50

Türk bilim insanı sinekten üretti! Yurt dışından talep yağıyor! Litresi 75 euro

Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, çevre dostu sinek olarak bilinen Black Soldier Fly (BSF) larvasından kozmetik hammadde üretti. Çalıkoğlu, Azerbaycan, Fransa ve Avrupa'nın diğer ülkelerinden şirketlerin BSF yağına büyük ilgi gösterdiğini söyleyerek, BSF yağından elde edilen ürüne ise başlangıç için 75 euro ücret belirlediklerini kaydetti.

Finans 06-05-22 16:02

Türk bilim insanı sinekten kozmetik hammaddesi üretti

Dokuz Eylül Üniversitesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu'nun siyah asker sineği olarak da bilinen BSF'nin larvasından ürettiği yüksek protein ve yağ içeren hammadde, antiaging kozmetik ürünlerde kullanılacak - Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu: - "Antibakteriyel özelliği, temizleyici özelliği aynı zamanda nemlendirici özelliği olan bir ürün. O yüzden yara iyileşmesinde de başarılı olacağını düşünüyoruz"

Yurthaber 06-05-22 11:03

Ankara'da doktor Ebru Ergin Bakar darp edilmişti! Sanıktan şok sözler: Siz de çok havalandınız

Ankara'daki hastanede raporsuz ilaç yazmayan Nöroloji Uzmanı Dr. Ebru Ergin Bakar'ı darp ettiği suçlamasıyla tutuksuz yargılanan Feray Yelmen'in duruşmasına devam edildi. Doktoru darbeden hastanın, güvenlik görevlilerine de hakaret ettiği ortaya çıkarken, olaya tanık olan güvenlik görevlisi Fatih B., ''Önünde 3 kişi olduğunu söyledim. Bana ‘Siz de çok havalandınız ve çok oldunuz’ dedi sonra banka oturdu. Doktora 'Siz her şeyi hak ediyorsunuz' dedi. Darp ettiğini görmedim'' açıklamasında bulundu

Haber 14-04-22 15:11

0-18 yaş grubunda görülen kanser artışı ürkütücü boyutlara ulaştı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Emel Cabı Ünal, "Türkiye'de 0-18 yaş arasındaki grupta her yıl 3 bin yeni kanser olgusunun saptanmakta olduğunu biliyoruz. Kanserin ortaya çıkışı tek bir faktöre bağlı değil. Çocuk yaş grubunda öncelikle kanser gelişiminde genetik şifrelerimiz önemli ve belirleyici. Akraba evlilikleri, kanser yatkınlık geni taşıyan bireylerin varlığı o ailelerde kanser vakalarının birikimine yol açıyor" dedi.

Haber 03-02-22 11:19

Birçok hastalığa iyi gelen kudret narı virüs ve bakterilere de karşı koyuyor

Medipol Üniversitesi Pendik Hastanesi’nden İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Ece Yiğit: - “Kudret narı demir, kalsiyum, fosfor ve B vitaminlerine dair zengin bir içeriğe sahip. Ana etkisi vücudumuza giren enfeksiyon etkenlerini öldürmek olan doğal öldürücü kudret narı hücrelerimizi harekete geçirerek bağışıklık sistemimizi güçlendirir. Birçok bakteri, virüs ve mantar türü üzerine direkt öldürücü etkisi olduğu bilinen kudret narı insülin direncini kırmasının yanı sıra gastrit, reflü ve ülser iyileşmesini hızlandırır”

Yurthaber 24-09-21 11:58

Dikkat çeken araştırma: Koronavirüs geçirenlerin yüzde 75'inde var

Kocaeli Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde açılan Post Covid Polikliniği'nde, hastalığı geçiren kişilerin iyileştikten sonra devam eden semptomları ve yaşadıkları psikolojik sorunlar takip ediliyor. Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Emel Azak Karali "İnceleme yaptığımız hastaların yüzde 75'inin semptomlarının hâlâ devam ettiğini gördük" dedi.

Haber 17-09-21 12:21

El ve ayaklarda uyuşma B vitamini eksikliğine işaret edebilir

Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nden Hematolog Dr. Öğr. Üyesi Aliihsan Gemici: - "Deri döküntüleri, ağız çevresinde yara ve çatlaklar, dudaklarda pullanma, zayıflık, halsizlik, sinirlilik, karın krampları ve mide bulantısı, ishal veya kabızlık gibi bağırsak sorunları, stres, el ve ayaklarda uyuşma ve karıncalanma B vitamini eksikliğine işaret eder"

Yurthaber 07-05-21 10:09

'Yapışmaz' özellikteki tava ve tencereler yüksek ısıda zararlı gazlar yayıyor

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emel Yıldız, alüminyum ya da demir üzerine yapılan kaplama ile 'yapışmaz' özellikte tava ve tencereler üretildiğini belirterek, bu ürünlerin yüksek ısıya ulaşmalarıyla zararlı gazların açığa çıktığına dikkat çekti.

Haber 06-05-21 10:58

Akdeniz Üniversitesi'nde koronavirüs alarmı! 'B' planı devreye girdi

Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kovid-19 yoğun bakım ve servislerindeki yoğunluk nedeniyle 'B' planını devreye aldıklarını belirterek, "Vaka sayılarındaki artış hızı böyle gittiği takdirde iki hafta içerisinde yoğun bakım ünitelerinin de yeterli olmayacağı öngörülüyor" dedi.

Haber 09-04-21 13:15

Talk bebek pudralarında asbest maddesine rastlandı

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emel Yıldız, talk içeren bebek pudralarında kansere neden olan asbest maddesine rastlanmasının, asbest ve talk madenlerinin aynı ortamda bulunmasından kaynaklandığını söyledi.

Haber 01-03-21 08:39

Aileyi katleden zanlının PKK sempatizanı olduğu ortaya çıktı

Eskişehir’deki aile katliamında İlkay-Emel Tokkal çifti ve 4 yaşındaki çocukları Ali Doruk’u bıçakla öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan katil zanlısı Mehmet Şerif B.’nin, Mardin’de PKK’lı teröristlerin gömüldüğü mezarların başında poz verdiği fotoğrafı ortaya çıktı.Eskişehir’de telefon tamiri ve satışı yapan İlkay Tokkal (42), eşi Emel Tokkal (41) ve 4 yaşındaki çocukları Ali Doruk geçen pazartesi evlerinde bıçaklanarak öldürüldü.

Haber 22-02-21 15:02

Beta karoten uyarısı: Akciğer kanserine neden oluyor!

B-karoten’in kanserden koruyup korumadığı ile ilgili araştırmalar devam ederken konu ile ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Okan Yıllar, mantar, bitki ve pek çok meyvede bulunan beta karoten'in özellikle sigara içen kişilerde akciğer kanseri riskini artırdığını söyledi.

Haber 18-02-21 10:58

Bakan Koca duyurmuştu: Bilim Kurulu Üyesi Akın, 'yerinde karar' dönemini anlattı

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Levent Akın, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın duyurduğu salgın yönetiminde 'yerinde karar' dönemini anlattı. Akın, "Mesela İstanbul'da Şile ile Kadıköy aynı oranda vaka yüküne sahip midir? O zaman 'A' ilinde belirli bölgelerde belirli işletmeler açık olacak veya hastalık yükü yüzünden 'B' ilinde bu tip yerlerin tamamı kapalı olacak. 'Yerinde karar' dediğimiz dönem burada devreye girecek" dedi.

Haber 12-02-21 11:57

Pandemide 'göz migreni' yaygınlaşıyor

Aylardır süren Kovid-19 pandemisinden en fazla etkilenen organlarımızın başında gözlerimiz geliyor. Uzun saatler süren dijital toplantılar ya da uzaktan eğitim nedeniyle saatlerce ekrana kilitlenmek gerek yetişkinlerde gerekse çocuklarda göz şikayetlerini artırdı. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Emel Çolakoğlu, halk arasında ‘göz migreni’ olarak tanımlanan; göz küresinde başlayan ve aynı taraf baş yarısına yayılan keskin ağrının giderek daha fazla kişide görüldüğünü belirtti.

Haber 15-01-21 16:20

Mutasyona uğrayan koronavirüsle ilgili Tevfik Özlü'den kritik uyarı

Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, mutasyona uğrayan koronavirüs nedeniyle sosyal medya hesabından kritik açıklamada bulundu. Özlü, "İngiltere'den bildirilen B.1.1.7 virüsü, 2021'de yeni bir küresel dalgalanmaya neden olabilir." ifadelerini kullandı.

Haber 20-12-20 23:05

Yılbaşı öncesi sahte içki uyarısı: Ağır sonuçları olur

Çukurova Üniversitesi Kimya Bölümü Başkanı Prof. Dr. Emel Yıldız, son aylarda ülke genelinde sahte içkiye bağlı ölüm vakalarına dikkat çekerek yılbaşı öncesi merdiven altı üretim yapan işletmelerden ürün satın alınmaması konusunda uyarılarda bulundu. Ucuz olması nedeniyle illegal üretim yapılan yerlerden satın alınan içkinin ağır sonuçları olacağını kaydeden Yıldız, "Merdiven altı işletmelerden içki alacağınıza o gün çay için ve gününüz zehir olmasın" dedi.

Haber 16-12-20 11:50

Uzmanı açıkladı! Bu kan grubuna sahip olanlar koronavirüsü daha ağır geçiriyor

Yapılan araştırmalar koronavirüs ile kan grupları arasındaki bağlantıya dikkat çekiyor. ABD’de yapılan bir araştırmanın sonuçları ilgili bilgiler aktaran İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Kaya, "0 kan grubundaki kişiler koronavirüsü daha hafif, B kan grupları ise ağır geçiriyor, kan grubu AB olanlarda ise can kaybı veya yoğun bakım sürecine daha fazla rastlanıyor. Ancak hangi kan grubuna sahip olursak olalım, tedbirleri elden bırakmamak gerekiyor” dedi.

Haber 02-12-20 11:27

Bunlara dikkat! Her kadında farklı nedenlerden kaynaklanıyor

Memorial Hizmet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Doç. Dr. Emel Kurtoğlu Özdeş, kadınlarda istemsiz idrar kaçırmanın kişiye özel tedavilerle ortadan kaldırılabileceğini belirterek, konu ile ilgili önemli önerilerde bulundu.

Kadin 08-10-20 10:06

Başkent Market’in ikinci adresi Mamak Şafaktepe’de açıldı

İlki Etimesgut’ta hizmete giren, kadın kooperatifleri ve yerli birliklerin ürünlerinin satışa sunulduğu Başkent Market’in ikincisi Mamak Şafaktepe’de açıldı.Yerli birlikler ve kadın kooperatiflerinin ürettiği doğal ürünleri aracısız bir şekilde tüketicilere ulaştıran Büyükşehir Belediyesi, Halk Ekmek Fabrikası bünyesinde açtığı Başkent Market’leri Ankara’nın dört bir tarafında yaygınlaştırmayı amaçlıyor.Şafaktepe Mahallesi Mamak Caddesi No:59/B adresinde Halk Ekmek Genel Müdürü Dr.

Yurthaber 06-10-20 10:04

Gripten korunurken kansere yakalanabilirsiniz

Gripten ve koronavirüsten korunmak amacıyla vitamin ilaçlarının kullanımının artmasının özellikle sigara içen bireylerde ciddi sıkıntılar doğurabileceğini söyleyen Prof. Dr. Berrin Pehlivan, “A ve B vitamin takviyesi alanlarda akciğer kanseri riskinin arttığına dair araştırmalar bulunmakta” dedi.

Haber 18-09-20 12:32

Kritik uyarı geldi! 'Gripten ve koronavirüsten korunurken kansere yakalanabilirsiniz'

Gripten ve koronavirüsten korunmak amacıyla vitamin ilaçlarının kullanımının artmasının özellikle sigara içen bireylerde ciddi sıkıntılar doğurabileceği belirtildi. Prof. Dr. Berrin Pehlivan, “Sigara içip vitamin A veya B takviyesi alanlarda akciğer kanseri riskinin arttığına dair yayınlar bulunmaktadır. Tüm diğer ilaçlar ve yöntemler gibi vitamin takviyesine de bir doktorla birlikte, kan ve diğer testlerin eşliğinde karar verilmesi gerekir” dedi.

Haber 18-09-20 10:33

Çocuğunuz ağzı açık uyuyorsa dikkat! İşitme kaybına bile yol açabilir

Kulak Burun Boğaz Uzmanı Dr. Emel Peru Yücel, ağzı açık uyuyan çocuklarda geniz eti problemi bulunabileceğine dikkat çekerek, "Geniz eti, çocuklarda işitme kaybına ve kulak akıntısına yol açabilir" dedi.

Haber 17-09-20 10:33

İral hepatit uyarısı! Hastaların yüzde yüzde 80'i rahatsızlığından habersiz

Küresel halk sağlığı sorunu haline gelen kronik viral hepatit, ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Dünyada 1.4 milyon, Türkiye’de yaklaşık 20 bin kişi her yıl hepatit B ve hepatit C’ye bağlı karaciğer sirozu ile kanser nedeniyle hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Karaciğer Vakfı (TKCV) Başkanı ve Memorial Şişli Hastanesi Gastroenteroloji ve Hepatoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, 28 Temmuz Dünya Hepatit Günü nedeniyle hepatit hastalıkları ile ilgili önemli bilgiler verdi.

Haber 28-07-20 11:58

Uzmanlardan Hepatit C uyarısı! 'Sinsice ilerliyor'

Viral hepatitlere dikkat çekmek için farkındalık yaratma amaçlı paylaşılan bilgiler doğrultusunda hepatit C enfeksiyonuna dikkat çeken uzmanlar, hepatit B gibi hepatit C'den korunma şansı olunmadığının altını çizdi. Sinsi ilerleyen hepatit C enfeksiyonuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Ramazan İdilman, kayıp hastaların tedaviye erişiminin önemli olduğunu söyledi.

Haber 27-07-20 15:28

Alerjik rinit mevsimine dikkat! İşte alınacak önlemler

Alerjik rinit mevsimine dikkat çeken Op. Dr. Emel Peru Yücel, bir çok kişinin şu günlerde alerji ve polen nedeniyle açık havaya çıkmaktan çekindiğini söyledi. 'Sizi bu güzel havalar mahvetmesin' diyen Yücel, alerjisi olanlara almaları gereken önlemleri anlattı.

Haber 13-05-20 14:10

Koronavirüsten korunmak için hangi sabun kullanılmalı?

Koronavirüsten korunmak için herkes bir yol araştırır oldu. Bunun için sirkeli su ile yıkanmaktan tutun da kaynar su ile duş almaya kadar pek çok şey var. Peki "Koronavirüsten koruyor" diye yapılan bu uygulamalar ne kadar doğru? Koronavirüsten korunmak için hangi sabunları tercih etmeliyiz? Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu bakın neler söyledi.

Haber 25-03-20 18:00

Uzmanından Sirkeli suyla duş almayın uyarısı!

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, bazı vatandaşların koronavirüsten koruduğu düşüncesiyle sirkeli ve kaynar suyla duş aldığını ancak bunun vücuda zararlı olduğunu belirtti.

Haber 24-03-20 11:54

Kız çocuklarında 4 kat fazla görülüyor

Sadece yetişkinlere özgü olduğu sanılan kış depresyonu, çocuklarda ve ergenlerde de görülebiliyor. Kız çocuklarında erkeklere oranla 4 kat fazla görülen kış depresyonunda uzmanlar ebeveynlere önemli tavsiyelerde bulunuyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Çocuk Ergen Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Emel Sarı Gökten, çocuklarda görülen kış depresyonuna ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kadin 13-02-20 13:20

İstanbul bu hafta birbirinden renkli etkinliklere sahne olacak

Caz, R&B, soul ve blues müziğinin dünyaca ünlü isimlerinden biri olan China Moses, 5 Şubat'ta İş Sanat'ta konser verecek - Beste ve düzenlemeleriyle Türk pop müziğine yön veren sanatçılar arasında yer alan Onno Tunç, 4-6 Şubat'ta İTÜ Maçka Kampüsü Dr. Erol Üçer Müzik İleri Araştırmaları Merkezi'nde (MİAM) gerçekleşecek panellerle anılacak - Bu yıl "Keşfet" temasıyla organize edilecek 7. Uluslararası CNR Kitap Fuarı, 8-16 Şubat'ta, CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi’nde kitapseverlerle buluşacak

Haber 02-02-20 11:31

İÜ Tıp Fakültesinden Çinli çocuğun sağlık durumuna ilişkin açıklama:

İÜ İstanbul Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tufan Tükek: - "Hastanın genel durumunun iyi olması, ateşinin düşmesi ve İnfluenza B virüsünün çıkmış olması, mevsimsel anlamda bir gribal enfeksiyon geçirdiğini göstermiştir" - "Tedbir amaçlı diğer hastaları başka birimlere kaydırdık. Çocuk Acil kısmında yeni hasta kabulünü geçici olarak durdurduk. Neticelendikten sonra tekrar açtık"

Haber 31-01-20 15:09

Zayıf karneye aşırı olumsuz tepki vermeyin uyarısı

Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Doç. Dr. Emel Sarı Gökten: - "Karnesi çok iyi olan bir çocuğun anne ve babası duydukları memnuniyeti mutlaka çocukla paylaşmalı, maddi ya da aktivite ödülleriyle bu iyi gidişat ödüllendirilmelidir. Ancak kötü bir karne durumunda aile çocuğa yoğun olumsuz tepkiler göstermemeli, bu durumun nedenini çocukla karşılıklı konuşmalıdır" - "Çocuklara verilecek ödüller maddi ödüller olabildiği gibi, birlikte yapılacak keyifli aktiviteler, arkadaşlarıyla birlikte geçirebileceği zamanlar planlamak, sözel olarak ya da vücut diliyle takdir etmek şeklinde farklı ödüller olabilir" - "Yarıyıl tatili için verilen ödevler, eğlenme ve dinlenme dışında da çocuğun gün içinde sorumluluk duygusunun devam etmesini sağlıyor ve okul rutininden aşırı kopmasını engelliyor"

Haber 16-01-20 11:05

Sektörün tecrübeli isimleri Davutlar MYO öğrencilerine ile buluştu

Kıbrıs Merit Park Casino F&B Müdürü İsmail Danacı Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Davutlar Meslek Yüksekokulunu (MYO) ziyaret etti.Yüksekokul Müdürü Dr.

Yurthaber 26-12-19 12:24

Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, Türkiye'nin WASP-52 kodlu yıldızına Anadolu, yörüngesindeki WASP-52-B kodlu ötegezegene ise Göktürk isminin verildiğini açıkladı.

Türk Astronomi Derneği Başkanı Prof. Dr. İbrahim Küçük, Türkiye'nin "WASP-52" kodlu yıldızına "Anadolu", yörüngesindeki "WASP-52-B" kodlu ötegezegene ise "Göktürk" isminin verildiğini açıkladı.

Yurthaber 17-12-19 12:11

Veteriner hekime cinsel istismar davası öncesi ortalık karıştı! Gözaltılar var

Ankara’da veteriner hekim Ç.B.’ye (23) kliniğinde tecavüz ettiği iddiasıyla tutuklanan, sonra tahliye edilen Prof. Dr. Hasan B.’nin tutuksuz yargılandığı davanın ilk duruşması öncesi ortalık karıştı. Basın açıklaması yapmak isteyen gruba müdahale eden polis, 4 kişiyi gözaltına aldı.

Trend 11-12-19 11:47

Meme implantlarında yüzde 30'a varan hafiflik

Her alanda gelişen teknoloji silikon implantlarda da yeniliklerle karşımıza çıkıyor. En yeni teknoloji ile %30’a kadar daha hafif implant B-Lite'ı ve hastalara sağladığı konforları Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Akın Yücel anlattı.

Kadin 09-12-19 13:52

Merdiven altı güzellik ve masaj salonlarında 'uyuz' hastalığına dikkat

TÜRK Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, hijyen koşulları sağlanmamış 'merdiven altı' tabir edilen güzellik salonlarının uyuz hastalığının artmasına neden olduğunu söyledi. Çalıkoğlu, "Bu salonlardan çok sayıda mantar ve çeşitli virüs kapan hastalarımız olduğu gibi uyuz tanısı koyduğumuz ve bu yüzden klinikte tedavi uyguladığımız vakalarımız da gün geçtikçe artıyor" dedi.

Kadin 08-12-19 10:19

Karaciğerde görülen kolanjiyo kanserlerini tetikleyen beş etken  

Karaciğerde gelişen kolanjiyo kanserlerinin en ölümcül türlerden biri olduğunu belirten Prof. Dr. Onur Yaprak, “Safra kanallarını uzun süre etkileyen kronik iltihaplar, safra kanallarında kist ve taş oluşumu, safra kanallarında parazit bulunması, Hepatit B ve C hastaları ve karaciğer sirozu olanlar risk altında” dedi.

Trend 06-12-19 10:30

Prof. Dr. Emel Canbay: Psödomiksoma peritonei hastalığında tedavi gecikirse hastalığının kontrolü de güçleşebilir

Prof. Dr. Emel Canbay, halk arasında jelli tümör olarak da bilinen psödomiksoma peritonei (PMP) hastalığının sinsi büyüdüğünü belirterek, "Tedavide gecikme olduğunda psödomiksoma peritonei hastalığının kontrolü de güçleşebilir. Her hasta apandisit her yumurtalık kisti ameliyatı öncesi ve sonrası iyi değerlendirilmelidir." dedi.

Trend 06-12-19 09:58

Gençlerin Bilim ve Mühendislik Alanlarına Yönlendirilmesi Alt Komisyonu

Komisyon Başkanı Derya Bakbak: - "PISA 2018 sonuçlarına göre Türkiye matematik ve fen puanlarını en çok artıran ülke oldu" - ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gözde B. Akar: - "Kadınlar, mühendislik mezunlarının yüzde 18-20'sini oluşturuyor ancak mühendislik derecesi alan kadınların yaklaşık yüzde 40'ının meslekten ayrıldığı veya hiç işe girmediği tahmin ediliyor"

Haber 04-12-19 17:44

Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu: Son 6 yılda AIDS vakaları 5 kat arttı

Türk Dermatoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Emel Erdal Çalıkoğlu, '1 Aralık Dünya AIDS Günü' nedeniyle yaptığı açıklamada, hastalığını son yıllarda artış gösterdiğini söyledi. AIDS'in bulaşıcı ve ölümcül bir hastalık olabileceğini belirten Prof. Dr. Çalıkoğlu, "AIDS vakaları son 6 yılda 5 kat arttı. Bugün dünya üzerinde çoğunluğu Afrika'da olmak üzere, 36,9 milyon kişinin HIV ile yaşadığı bilinmektedir" dedi.

Haber 01-12-19 11:51

Bodrum Belediyesi personeline ’mükemmeli arama’ eğitimi verildi

Bodrum Belediyesi personeline hizmet içi eğitimler kapsamında “Mükemmeli Arama Eğitim Semineri” verildi.Seminere, Bodrum Belediyesi Başkan Yardımcıları Emel Çakaloğlu, Ummahan Yurt, Önder Batmaz, Tayfun Yılmaz, birim amirleri ve yetmişe yakın personel katıldı.“Türkiye’de Farklık oluşturan İnsan Kaynakları Yöneticisi” dalında birincilik ödülü alan, Uluslararası Koçluk Federasyonu(ICF) ve Pamukkale Üniversitesi öğretim üyesi Dr.

Yurthaber 28-11-19 16:57

Grip enfeksiyonu mevsimi başlıyor peki nasıl korunacağız?

Son günlerde pek çok insan yüksek ateş, halsizlik, boğaz ağrısı ve öksürük şikayetleri yaşıyor. Özellikle kış aylarında salgınlara sebep olan influenza enfeksiyonu, genellikle solunum yoluyla bulaşıyor. İnfluenza A ve B, insanlarda en sık hastalık yapan tipleri olduğunu belirten Hastane Derindere Mikrobiyoloji ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Selda Kömeç, influenzadan nasıl korunmamız gerektiğini anlattı.

Kadin 27-11-19 15:28