Dsö Haberleri

DSÖ, Gazze halkının açlıktan öldüğünü ve çaresiz durumda olduğunu bildirdi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Küresel Acil Durum Direktörü Mike Ryan, Gazze'deki halkın açlıktan öldüğünü ve çaresiz durumda olduğunu bildirdi.

Haber 31-01-2024 19:43

DSÖ'den yeni salgın uyarısı! Vakalar önceki yıla göre 30 kat arttı: 'Acil önlem alınmalı'

Dünya Sağlık Örgütü'nden dikkat çeken bir açıklama geldi. Kızamık vakalarının 2023’te önceki yıla göre 30 kat arttığına dikkat çeken DSÖ, acil önlem alınması gerektiğini duyurdu. Her yaş grubunu etkilediği belirten kızamık ile ilgili olarak 5 kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekildi. Avrupa Bölgesi'nde 2022’de 941 olan vaka sayısı, 2023’te 30 binin üstüne çıktığı aktarıldı.

Haber 23-01-2024 18:17

Dünyayı ayağa kaldıran açıklama: Yarasa dışkısında yeni virüs keşfedildi! 'Neredeyse' Kovid kadar etkili, hiç görülmemiş bir virüs!

ABD'de New York merkezli EcoHealth Alliance'ın başkanı Dr. Peter Daszak, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) düzenlediği bir etkinlikte yarasalarda yeni bir virüsün keşfedildiğini ifade etti. Yeni virüsün insanlar üzerinde Kovid kadar etkili bir potansiyele sahip olduğu belirtilirken dünya bu açıklama sonrası ayağa kalktı. Yeni keşfedilen bu virüsün ortaya çıkmasının an meselesi olduğu belirtilirken, virüsün ilk bulaşabileceği kişiler açıklandı!

Trend 12-01-2024 11:53

DSÖ'den Covid-19'un yeni varyantı JN.1 için uyarı: Maske takın, aşı ve test yaptırın!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) dünyada milyonlarca kişinin yaşamına mal olan koronavirüsün yeni bir alt varyantının hızla yayıldığını açıkladı. DSÖ JN.1 olarak geçen varyantı, yayılım hızının yüksek olması sebebiyle "dikkate alınması gereken varyant" kategorisine ekledi. DSÖ ayrıca hastalıktan korunmanın yöntemlerini ve belirtilerini açıkladı.

Haber 21-12-2023 12:10

Sosyal medyadan dehşeti anlattı! DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus'tan Derhal ateşkes çıkışı

İsrail ile Hamas 4 günlük 'insani ara'nın ardından çatışmalara kaldığı yerden devam ediyor. DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus İsrail'in Gazze'de katliamına çok sert tepki gösterdi. Endişelerini ifade edecek kelime bulamayan Ghebreyesus, "Derhal ateşkes" dedi.

Haber 03-12-2023 12:22

Yeni 'gizemli salgın' alarmı! Çin'deki iki kentte eğitime ara verildi, DSÖ'den maske uyarısı geldi... İşte yeni salgının belirtileri

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı etkisi altına alınan koronavirüs salgını geride kalırken, yine Çin'den gelen haberler endişe yarattı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), son dönemde ülkede giderek artan "gizemli bir salgın hastalığın" ortaya çıktığını duyurdu. Pekin ve Liaoning bölgesindeki hastanelerde çok sayıda hasta çocuğun yatış yaptığı ve okulların eğitime ara verdiği belirtildi. DSÖ, Çin’de yaşayan insanların yeniden maske takması ve sosyal mesafe kuralına uyması gerektiğini duyurdu.

Haber 23-11-2023 16:23

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus: Gazze'de hiçbir yer ve hiç kimse güvende değil

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhonom Ghebreyesus, İsrail ablukası altındaki Gazze Şeridi'ndeki saldırılar hakkında açıklamalarda bulundu. Ghebreyesus, Gazze'de hiçbir yer ve hiç kimsenin güvende olmadığını ifade etti.

Haber 11-11-2023 01:18

DSÖ'den Gazze açıklaması! Onurlu yaşam hakkı imkansız

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Doğu Akdeniz Bölge Ofisi Direktörü Ahmed el-Manzari, İsrail saldırıları altındaki Gazze'de "sağlık hizmetlerine erişim ve onurlu yaşam hakkının neredeyse imkansız" olduğunu belirtti.

Haber 30-10-2023 00:12

DSÖ'den Libya açıklaması! Korkunç tabloyu duyurdular: 9 bin kişi...

Libya'da Daniel fırtınası etkili olmuştu. Şu ana kadar 6 bin insanın hayatını kaybettiği felakette ülkede 3 günlük yas ilan edilmişti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) yaptığı açıklamada Libya'nın Derne kentinde halen 9 bin kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Haber 16-09-2023 18:42

DSÖ'den korkutan açıklama! 'Endişe verici' diyerek duyurdular...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, kış mevsimi öncesi artan Kovid-19 vakalarındaki artışa dikkat çekti. Vaka artışlarının 'endişe verici' boyutlarda olduğunu ifade eden Ghebreyesus, Avrupa, Orta Doğu ve Asya'nın bazı bölgeleriyle ilgili de kritik bir bilgi verdi.

Haber 06-09-2023 17:42

Dünya Sağlık Örgütü'nden kritik koronavirüs açıklaması! Yüzde 38 artış...

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs vakalarındaki artışlara dikkat çekti. Geçen sene ağustos ayına kıyasla vaka sayılarında yüzde 38'lik bir artışın olduğu belirtilen raporda dünya genelinde 1,4 milyonun üzerinde vakanın olduğu duyuruldu.

Haber 02-09-2023 12:00

Kola, yoğurt, hatta ketçapta bile kullanılıyor! Bu ürünleri tüketenler dikkat, meğer kansere sebep oluyormuş!

Sağlıklı sandığımız bazı ürünlerin sanıldığı kadar masum olmadığı ortaya çıktı. Daha çok kola ve meyveli yoğurtta kullanılan aspartamın kanser yapıcı etkisi olabileceği belirtilirken Dünya Sağlık Örgütü'nün bu yapay tatlandırıcıyı kanserojen madde ilan etmeye hazırlanıyor.

Haber 02-07-2023 11:51

DSÖ Avrupa: 'Salgında 36 milyon kişi uzun Kovid’e yakalanmış olabilir'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, 3 yıllık salgın süresince Avrupa bölgesinde 36 milyon kişinin uzun Kovid geçirmiş olabileceğini açıkladı.

Haber 29-06-2023 14:17

Sağlık Bakanı Koca, bu sözlerle duyurdu: DSÖ'den önce yayınladık

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, DSÖ'nün Kovid-19 için uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiğini duyurmasıyla ilgili paylaşımda bulunarak, "Kovid-19 salgınını fark edip ilk harekete geçen ülkelerdendik." ifadelerini kullandı.

Haber 06-05-2023 20:06

DSÖ’den dünyayı korkutan ‘biyolojik sağlık riski’ uyarısı: İşgal ettiler…

Dünya Sudan’da devam eden çatışmaları yakından takip etmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan bir uyarı geldi. DSÖ, Sudan'da halk sağlığı laboratuvarının işgal edilmesinin biyolojik sağlık riski oluşturduğunu duyurdu. İşte tüm dünyayı endişelendiren sağlık riski ile ilgili uyarının detayları…

Haber 26-04-2023 07:28

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros depremden etkilenen Gaziantep'e geldi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kahramanmaraş merkezli depremlerin vurduğu 11 ilden olan Gaziantep'e geldi. Dr. Ghebreyesus ziyaretine ilişkin olarak, "Dr. Hans Kluge ve ben, DSÖ'nün Türkiye'deki tüm insanlar için iyileşme ve sağlık konusundaki dayanışmasını ve desteğini yeniden teyit edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Haber 27-02-2023 23:09

Türkiye’deki depremle ilgili DSÖ’den yeni açıklama: ‘Yüzyılın en kötü doğal afeti…’

Türkiye'deki deprem felaketi tüm dünya tarafından yakından takip edilmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Direktörü Hans Kluge'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Kluge, Türkiye'de yaşanan depremi 'yüzyılın en kötü doğal afeti' olarak tanımladı.

Haber 14-02-2023 15:26

SON DAKİKA | Kahramanmaraş'taki deprem sonrası DSÖ, 3. Seviye Acil Durum ilan etti

Son dakika haberi: Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, DSÖ’nün Türkiye ve Suriye’nin kuzeybatı bölgelerinde etkili olan iki büyük deprem sonrasında en yüksek seviye olan ‘3. Seviye Acil Durum’ ilan ettiklerini duyurdu. DSÖ’nün 3. Seviye Acil Durumu, en yüksek acil durum olarak değerlendirilmektedir ve DSÖ’nün kurum çapındaki varlıkların seferber edilmesi anlamına gelmektedir.

Haber 08-02-2023 11:22

Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan koronavirüs uyarısı! 'Tüm ülkeleri verileri paylaşmaya davet ediyoruz'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 ile mücadelede kaydedilen ilerlemelere rağmen virüs tehlikesinin sürdüğü uyarısını yaptı. Ghebreyesus, "Tüm ülkeleri koronavirüs verilerini paylaşmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 04-01-2023 21:55

Kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık aşısı kimlere yapılır? DSÖ'den korkutan uyarı!

Kızamık aşısında büyük düşüş yaşandı. Koronavirüs nedeniyle birçok çocuk kızamık aşısı yaptıramadı. Konuya ilişkin korkutan açıklamalarda bulunan DSÖ (Dünya Sağlık Örgütü) ilerleyen zamanlarda daha büyük salgınların meydana gelebileceğini belirtti. Ayrıca DSÖ, koronavirüs yüzünden aşılanamayan çocuk sayısının rekora ulaştığını kaydetti. Peki kızamık aşısı ne zaman yapılır? Kızamık aşısı kimlere yapılır? İşte detaylar...

Haber 25-11-2022 19:35

DSÖ antibiyotik direnci için alarm zillerini çalıyor!

Global anlamda çok büyük bir sorun olan ve gelecek için de çok daha büyük riskler barındıran antimikrobiyal direnç konusuna dikkat çekmek amacıyla Dünya Antimikrobiyal Farkındalık Haftası (DAFH), kapsamında farklı platformlarda çalışmalar sürdürülüyor. Antibiyotiklerin insanlık için en büyük buluşlardan biri olmakla birlikte gelinen noktada durumun hem bugün hem de gelecek için tehlikeli boyuta ulaştı.

Haber 18-11-2022 14:26

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı! Sıcak hava dalgaları Avrupa'da 15 bin kişinin ölümüne sebep oldu

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'da yazın etkisini gösteren sıcak hava dalgalarının en az 15 bin can kaybına yol açtığını açıkladı.

Haber 08-11-2022 00:30

Ukrayna'dan gönderilen ilk tahıl gemisi Cibuti'ye ulaştı

Ukrayna'dan gönderilen ilk tahıl gemisi Cibuti'ye ulaştı

Yurthaber 30-08-2022 15:17

Bilim adamları uyardı! Bu kış maskeler geri dönebilir

Tüm dünyada 2019 yılından beri devam eden Covid-19 etkileri bu sene vaka sayılarında düşüş yaşandığı için azalmıştı. Ancak bilim adamları giderek artan vaka sayıları nedeniyle kışın karantina ve maskeler hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 19-08-2022 17:13

DSÖ, bir köpeğe sahibinden maymun çiçeği virüsü bulaştığını bildirdi

DSÖ, bir köpeğe sahibinden maymun çiçeği virüsü bulaştığını bildirdi

Yurthaber 17-08-2022 23:02

DSÖ açıkladı! Maymun çiçeği ilk kez evcil köpekte görüldü, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır?

Maymun çiçeği vakaları tüm dünyada endişe yaratmaya devam eder. Türkiye’de de olmak üzere birçok ülkede görülen maymun çiçeği açıklanan bilgilere göre köpeklerde de görülmeye başladı. Maymun çiçeği hastalığı Fransa’da yaşayan bir insandan evcil köpeğine bulaştı.

Haber 16-08-2022 15:27