Dugun Adetleri Haberleri

Düzenleme sinyali gelmişti! Kartlı işlem adetleri tarihi zirvede: En yoğun işlem market ve AVM'lerde!

Kredi kartlarına düzenleme sinyali verilirken Banka kartı ve kredi kartı işlem adetleri 8 Mart haftasında; 324 milyonu aşarak rekor kırdı. En yoğun kullanım market ve alışveriş merkezlerinde kaydedildi.

Finans 2024-03-15 11:43:51

Sosyal medyada tartışma yaratan gelin! Kilolarca altın takıldıktan sonra yüzünü açtı: 'Altından resmen görünmüyor'

Bir düğünde çekilerek sosyal medyadan paylaşılan görüntüler kısa sürede kullanıcıların ilgisini çekti. Görüntülerde bir gelinin kilolarca altın takılmasından sonra ancak yüzünü açabildi. İsmi açıklanmayan gelin ve adetleri sosyal medyada tepki topladı.

Trend 2024-02-28 11:18:21

Yüksek kredi faiz oranları yeni döneme kapı araladı! Otomobilde ikinci el devri başlıyor: ‘Pik yapacak’ diyerek tarihi duyurdular

Sıfır otomobil fiyatlarındaki yükseliş ikinci el araba fiyatlarını da yukarı çekti. Otomobil sektörü temsilcileri araba almak için Şubat ayının en avantajlı dönem olduğunu vurgularken, “Krediye erişimde yaşanan zorluklar ve yüksek kredi oranları gibi faktörlere karşın takas gibi usullerin ön plana çıkacağı, satış adetleri her iki pazarda da geçmiş yıl kadar olmasa da, özellikle yılın ikinci yarısının ‘otomotivde ikinci el dönemi’ olacağı görüşündeyiz” yorumunu yaptılar.

Finans 2024-02-20 10:39:16

Işık Menkul, 2022'nin ilk yarısında konsolide net karını yüzde 90 artırdı

Işık Yatırım Menkul Değerler Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Hakan Kocaman: - "Verdiğimiz kaliteli ve hızlı hizmet sayesinde artan müşteri adetleri ve müşteri varlıkları ilk yarı finansal tablolarımıza yüzde 90 konsolide net kar artışı olarak yansıdı. Bu dönemde öz kaynaklarımız 3 kat artarken, aktif büyüklüğümüz de 3,4 kat arttı"

Yurthaber 2022-08-03 09:02:05

Güney Kore nasıl bir ülke? Güney Kore neyi ile ünlüdür? Güney Kore zengin bir ülke mi?

Güney Kore, Kuzey Kore ile olan ilişkisi ile farklı adetleri ve futbol camiasındaki haberler ile sık sık gündeme gelen bir ülkedir. En son da Dünya Kupası Asya Elemeleri Güney Kore'nin İran'ı 2-0 yendiği maçta Fenerbahçeli Kim Min-Jae sakatlanması ile vatandaşların Güney Kore hakkındaki merakı git gide kabarıyor. İşte Güney Kore hakkında bilinmeyenler!

Haber 25-03-22 09:59

Nevruz nedir? Nevruz Bayramı ne zaman? Nevruz Bayramı kime ait? Nevruz Bayramı ne yapılır?

Nevruz en çok araştırılan konular arasında yer alıyor. Baharın müjdecisi Nevruz'a dair pek çok soru sorulmaya başlandı. Nevruz, baharın gelişini simgeleyen, tarihi kökenleri olan ve çeşitli adetleri olan bir bayram olarak biliniyor. Vatandaşlar Nevruz'un ne olduğunu ve ne zaman kutlanacağını araştırıyor. İşte Nevruz'a dair detaylar!

Haber 20-03-22 18:01

Manavların yaşadığı tarihi köyün sakinleri Erenler Tepesi'ni boş bırakmıyor

Bilecik'in İnhisar ilçesine bağlı Tarpak köyünde yaşayanlar, 2 asırdır devam eden gelenek kapsamında "Erenler Tepesi" adı verilen noktada buluşarak adak adıyor - Köy muhtarı Bahri Ayvalık: - "Buranın örf ve adetleri var. Gençler askere giderken buraya uğrarlar. 2 rekat şükür namazı kılar. Gençler bu tepeye çıkarken koşarak çıkarlar. Koşarak inerler"

Yurthaber 06-11-21 12:29

‘Bu nasıl gelenek’ dedirtti! Evlenmeden önce damada yumurta ve samanla karşılama yaptılar

Bursa'nın İnegöl ilçesinde dünya evine giren Mustafa Güven'in (25) arkadaşları, geleneksel adetleri uygulayarak, damadın üzerine yumurta kırdılar ve bir çuval saman döktüler.

Trend 14-07-21 12:04

En çok otomatik vites otomobil satıldı! İşte en çok satılan otomobiller!

Otomotiv pazarında en çok satılan araçlardan her 10 otomobilden 7'si otomatik vites oldu. Bu yılın ocak-şubat dönemiyle geçen yılın aynı dönemi karşılaştırıldığında otomatik şanzımanlı otomobil satış adetleri yüzde 42,1 oranında artış gösterdi.

Finans 04-03-21 12:15

Daha önce hiç duymadığınız Türkiye’nin geneline yayılmış yöresel hitap şekilleri!

Türkiye dört başı mamur bir kültür zenginliğine sahiptir. Ülkemizin yemekleri, örf ve adetleri illere göre değişkenlik gösterir. Her şehrin kendine özel kullandıkları kelimelerinin olduğuna denk gelmişsinizdir. Peki hiç yöresel hitap şekillerini duydunuz mu?

Trend 24-11-20 17:10

Anket: Almanya’da ailelerin yemek adetleri

Almanya’da yapılan bir anket, çocuk ve gençlerin ebeveynleri ile birlikte yemek yemeğe değer verdiğini, ancak çoğunun sadece sadece hafta sonlarında ebeveynleri ile birlikte yemek yiyebildiğini ortaya koydu.

Haber 24-08-20 16:03

Otomatik vites satışları 'gaza' bastı

Türkiye otomotiv pazarında bu yılın ilk 5 ayında otomatik şanzımanlı otomobil satış adetleri, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 23,07 artış gösterdi.

Finans 04-06-20 12:12

Bozalar, salepler Mamak Belediyesinden

Sosyal belediyecilik uygulamalarına her geçen gün yenilerini ekleyen Mamak Belediyesi, “Çaylar Bizden” ve “Çorbalar Bizden” uygulamalarının ardından “Bozalar-Salepler Bizden” diyerek yeni bir uygulama başlattı.Eski mahalle kültürünü yaşatmak ve örf ve adetleri gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlatılan uygulama kapsamında Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Aşık Veysel Mahallesi’nde gece yarısı boza ikram etti.

Yurthaber 27-02-20 10:22

OYDER, 2020'den umutlu

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği Başkanı Murat Şahsuvaroğlu - "2020 yılı ile ilgili beklentilerimiz, devlet bankaları tarafından uygulanan yüzde 0,49'luk faiz kampanyasının devam etmesi ile birlikte 600 bin adetleri göreceğimiz yönündedir" - "Tüm tarafların aldıkları önemli kararlarla rotamız artık yukarıya doğru çevrilmiştir" - "Devlet bankalarımızın bu kampanyasına dahil olan ve benzerlerini uygulayan tüm finans sektörünün kredi verme iştahlarını yükseltmelerini beklemekteyiz"

Finans 22-12-19 17:12

Otomotiv üretimi Ocak-Kasım döneminde yüzde 7 azaldı

Türkiye’de toplam otomotiv üretimi, yılın 11 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7 azalarak 1 milyon 325 bin 490 adet oldu.Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2019 yılı Ocak-Kasım dönemine ait üretim, ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı.

Finans 14-12-19 11:55

Kapadokya Üniversitesinde 2 bin yıl önceki Türkler konuşuldu

Kadim Türk topluluklarının Sibirya’daki inanç ve adetleri Kapadokya Üniversitesi’nde bir sergi ve konferansta ele alındı.KÜN Türk Dili ve Edebiyatı bölümü tarafından düzenlenen sergi ve konferansa; TÜRKSOY Sibirya Uzmanı Dr.

Yurthaber 30-10-19 15:54

Faizlerin aşağı çekilmesi otomotivi hareketlendirir

Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış AŞ Üst Yöneticisi Ali Haydar Bozkurt: - "Faizler yüzde 1'ler seviyesindeyken 1 milyonun üzerinde satışlar gerçekleştiği dönemleri biliyoruz. Yüksek faiz oranları satın alma kararlarını etkiliyor. Faizlerin aşağı çekilmesiyle hareketlenmenin olacağını öngörüyorum" - "Yılın ikinci yarısında filo satışları ve hurda teşviki ile 350 bin adetleri zorlayabiliriz" - "Toyota olarak 2019 yılını yaklaşık olarak yılın başında belirlediğimiz hedefe yakın adetlerde kapatmayı öngörüyoruz"

Haber 14-07-19 11:03

“Hayatımızdaki Yahudi ve Hıristiyan Adetleri”

Ümit Özdemir’in ‘Hayatımızdaki Yahudi ve Hıristiyan Adetleri’ adlı kitabı raflarda.Ümit Özdemir’in ‘Hayatımızdaki Yahudi ve Hıristiyan Adetleri’ adlı kitabı Hayy Kitap etiketiyle okuyucuların beğenisine sunuldu.

Haber 05-07-19 10:08

ING Türkiye, MasterCard ile cep telefonlarını POS'a dönüştürdü

Ödeme sistemleri pazarında bir ilke imza atarak mart ayında akıllı telefonları POS cihazına dönüştüren ING Türkiye'nin MasterCard iş birliği ile hayata geçirdiği "Cebimde POS" uygulaması büyük ilgi görüyor - ING Türkiye KOBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır: - "Bu uygulama, KOBİ'lerin ve basit usul vergi ile çalışan ve düşük tutarlı işlem adetleri olan küçük esnafın ödeme almasını kolaylaştırıyor"

Yurthaber 04-07-19 10:49

ING Türkiye, MasterCard ile cep telefonlarını POS'a dönüştürdü

Ödeme sistemleri pazarında bir ilke imza atarak mart ayında akıllı telefonları POS cihazına dönüştüren ING Türkiye'nin MasterCard iş birliği ile hayata geçirdiği "Cebimde POS" uygulaması büyük ilgi görüyor - ING Türkiye KOBİ ve Ticari Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı İhsan Çakır: - "Bu uygulama, KOBİ'lerin ve basit usul vergi ile çalışan ve düşük tutarlı işlem adetleri olan küçük esnafın ödeme almasını kolaylaştırıyor"

Finans 04-07-19 10:48

Özbekistan'da Ramazan Bayramı'nda Gelin selamı ve Fatiha adetleri

Ramazan Bayramı'nın yarın kutlanacağı Özbekistan'da dini bayramlarda "Gelin selamı" ve "Fatiha" adetleri öne çıkıyor

Haber 04-06-19 10:31

Bu Ramazan adetleri çok eskide kaldı!

Ramazan geldi çattı. Sabır, yardımlaşma ve hoşgörü ayı olan bu ayda geçmişe dönüp baktığımızda unutulmuş ya da unutulmaya yüz tutmuş olan gelenekleri ve eğlenceleri sizler için bir araya getirdik. Nerede o eski ramazanlar diyenlere duyurulur!

Trend 09-05-19 09:36

Sigortası olmayan üreticiler afetler sonrasında zor günler geçirdi

TARSİM: - "Tüm uyarılara rağmen hasarların ardından ne yazık ki geçtiğimiz yıllara benzer, yürek burkan görüntülerle karşı karşıya kalınmıştır. Sigortasını yaptıran üreticilerimiz, çok hızlı bir şekilde gerçekleştirilen ekspertiz çalışmaları ile hiçbir mağduriyet yaşamadan, hasarı karşılanarak hayatına kaldığı yerden devam ederken, sigortası olmayan üreticilerimiz ise bu afetler sonrasında, zor günler geçirmiştir" - "Bu yıl tüm tarım sigortası branşlarında alınan ihbar adetleri, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 28 artış göstererek 114 bin adedi geçmiş, bunun neredeyse 60 bine yakınını bitkisel ürün ile sera sigortası branşları oluşturmuştur." - "İhbar nedenlerinde daha geniş alanları etkileyen don ile lokal düzeyde etkili olan dolunun yanı sıra sel-su baskını ve fırtına, illerde Manisa, Malatya, Antalya, Mersin, ürünlerde ise kayısı, üzüm, portakal ve buğday ilk sıralarda yer aldı"

Finans 30-04-19 17:13

Rusları ne kadar tanıyorsunuz? Ruslarla tanışmadan önce...

Her milletin kendine özgü adetleri ve inanışları vardır. Başka kültürleri bilmek ve halkları tanımak ufkumuzu genişletir. Ruslar da bu milletlerden biri. Peki siz Rusları ne kadar iyi tanıyorsunuz? Hadi hep beraber bakalım...

Trend 29-04-19 14:28

Ahmet Reyiz Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınadı

Muhafazakar Yükseliş Partisi lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınadı.Muhafazakara Yükseliş Partisi (MYP) lideri Ahmet Reyiz Yılmaz Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik yapılan saldırıya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.Milletin örf ve adetleri ile uyuşmayan saldırının vicdanlar da başka üzüntülere yol açtığına dikkat çeken Yılmaz, “Kimse şehit üzerinden prim yapmaya çalışmamalıdır.

Haber 22-04-19 14:03

Türkiye turizm hedeflerine karavanla ulaşacak

Turizmde yükselişe geçen Türkiye'nin kişi başı gelir hedeflerine ulaşması için gastronomi, kongre ve golf gibi turizm alanlardaki faaliyetler artırılırken, bu hedeflere ulaşılması ve gelirlerin artırılması için karavan ile tatil yapacak yerli ve yabancı turistler büyük potansiyele sahip - Adria Türkiye Genel Müdürü Hüseyin Gencer: - "İstanbul'da en az 3 tane Avrupa standartlarında kamp alanının olması gerekiyor. Yunanistan'da 142, Hırvatistan'da 158, Fransa'da 2 bin 785 kamp alanı bulunuyor. Bu alanlar inanılmaz turizm geliri getirme potansiyeli sunuyor. Türkiye'nin kişi başı turizm geliri hedefine ulaşmak için karavancıların getireceği turizm gelirinden mahrum kalmaması gerekiyor" - "Gelecek yıllar içerisinde karavan satış adetleri yükselecektir. Otel fiyatlarının artması ve daha özgür bir şekilde tatil yapmak isteyenler karavana yöneliyor" - "Türkiye nüfusunun 4'te 1'i potansiyel karavan müşterisi. Herkes karavancılığa sıcak bakıyor" - "Türkiye'de yılda 2 ayı aşkın tatil süresi var. Bu tatil süresini otelde geçirmek gibi bir imkan olmuyor. Karavanınız varsa hafta sonlarında bile bir yerlere gidip, doğa ile iç içe olabilirsiniz"

Finans 23-03-19 11:06

Otomotiv Sanayii Derneği, Ocak-Şubat dönemi verilerini açıkladı

Otomotiv Sanayii Derneği’nin (OSD) 2019 yılı Ocak-Şubat dönemi verilerine göre, ilk iki ayda toplam üretim bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14 azalarak 229 bin 327 adet, otomobil üretimi ise yüzde 16 azalarak 151 bin 474 adet oldu.Otomotiv Sanayii Derneği (OSD), 2019 yılı Ocak-Şubat dönemine ait üretim, ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı.

Haber 20-03-19 14:42

Eleşkirt TÜBİTAK’ta bölge birincisi oldu

Eleşkirt Anadolu Lisesi TUBİTAK projesi ile bölge birincisi oldu.TÜBİTAK tarafından Türkiye genelinde her yıl düzenlenen “TÜBİTAK 2204 Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması” kapsamında, Türk Dili ve Edebiyatı alanında “Eleşkirt Yöresi Geçiş Dönemi Adetleri (Doğum-Evlilik-Ölüm)” adlı projesiyle Van’da düzenlenen bölge şampiyonasına Ağrı’yı Temsil eden Eleşkirt Anadolu Lisesi bölge birincisi oldu.Eleşkirt Anadolu Lisesi müdürü Sedat Beyazıt Okullarının elde ettiği bu başarıyla gurur duyduklarını dile getirerek ’’Öğrencilerimizden Nazan Balıkçı, Esmanur Aydın, Şeyma İbik ve Dilara Aydın bu başarının mimarları olmuştur.

Yurthaber 28-02-19 13:04

Başkan Büyükkılıç: “Kayseri tanıtım filmlerine hazır olun”

Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin birçok değeri barındırdığını ve bu değerleri farkındalık oluşturmak için film halinde tanıtım yapılacağını söyledi.Kayseri düğün adetleri, yemekleri, askere gönderme, kayseri büyük aile yaşamı, Kayseri evleri, Gesi evleri, Mimarsinan, Tavlusun, Deverenk Vadisi, Pınarbaşı Yaylası, Sarız ve Yahyalı takım şelaleleri, Bünyan ve Sarız El Dokuması ve tarihi mekanlar gibi bir çok konunun ayrı ayrı ele alındığı kısa filmler hazırlanacağını belirten Başkan Büyükkılıç, Kayseri açık alan film seti gibi tarih, doğa, turizm, sağlık, tarım, hayvancılık gibi her konuda film seti olabilecek alanların mevcut olduğunu kaydetti.Kayseri filmleri başlığında konuların belirlendiğini ve öncelikle kısa olmak üzere uzun metrajlı filmler için de araştırmaların başlatıldığını ifade eden Başkan Büyükkılıç, Kayseri tanıtım atağı ile Kayseri şehrinin bir vizyon ve misyonun merkezi olduğunu filmler ile duyuracaklarını sözlerine ekledi.

Yurthaber 07-02-19 11:20

Konut satışları Şırnak'ta arttı, Edirne'de azaldı

2018'in 11 ayında önceki yılın aynı dönemine göre konut satışlarında en yüksek artış yüzde 143 ile Şırnak'ta görülürken, Şırnak'ı, yüzde 26,5 ile Muş, yüzde 26 ile Gümüşhane, yüzde 24 ile Burdur takip etti - Konut satışlarında en fazla düşüş yüzde 14 ile Edirne'de olurken, Ankara, Kütahya ve Artvin'de yüzde 13,5, Bingöl'de ise yüzde 13 azalış yaşandı - Konut satış adetleri Ankara'da 137 bin 693'ten 119 bin 66'ya, İstanbul'da 215 bin 451'den 207 bin 514'e, İzmir'de ise 75 bin 879'dan 68 bin 712'ye geriledi

Finans 13-01-19 11:58

En ilginç düğün adetleri

İki kişinin hayatlarını sonsuza dek birleştirdikleri gün özel merasimler düzenlenerek kutlamalar yapılıyor. Bu kutlamaların öncesinde ve sonrasında gerçekleştirilen geleneklerse kültürlere göre farklılık gösteriyor.

Trend 11-01-19 11:42

Böyle gelenek olmaz olsun! Sahnede çiğ çiğ domuz yedi

Hindistan ilginç adetleri ve uygulamalarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Bu geleneklerden biri daha kameralara yansıdı. Görüntülerde renkli maske takan çıplak bir adam izleyicilerin gözü önünde yavru bir domuzu öldürdükten sonra çiğ çiğ yedi.

Trend 08-01-19 16:03

OSD: Otomotivde üretim performansı ihracat ile sürdürüldü

Otomotiv Sanayii Derneği'ne (OSD) göre, "Ülkemizin lokomotif sektörlerinden birisi olan otomotiv sanayii, döviz kurlarında yaşanan yukarı yönlü hareket ve pazardaki daralmaya rağmen üretimde performans sergilemeyi sürdürdü." Türkiye otomotiv sanayiine yön veren 14 büyük üyesiyle sektörün çatı kuruluşu olan OSD, 2018 yılı Ocak-Eylül dönemine ait üretim, ihracat adetleri ile pazar verilerini açıkladı.

Finans 12-10-18 13:20

Aristios ailesinin 2 bin 300 yıllık mezarı bulundu

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyündeki Assos Antik Kenti'ndeki kazılarda, "Aristios ailesi"nden 21 bireye ait iskelet ve yakılmış cenaze kalıntılarının da içinde yer aldığı 2 bin 300 yıllık mezar gün yüzüne çıkarıldı - Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan: - "Bu yıl çevre düzenlemesi kapsamında yapılması gereken karşılama merkezi için sondaj çalışmaları yaptık. Bu kazılar sırasında Batı Nekropolisi denilen bölgede bir aile mezarlığı ortaya çıkardık" - "Mezarın kapağında ailenin o dönem soy isim şeklinde anılan ismi olan Aristios yazılıydı. Bu aile mezarlığının etrafı duvarlarla çevriliydi ve içinde 21 birey tespit ettik. Bu alandaki ölü gömme adetleri, Helenistik Çağ'daki Assos'ta nasıl bir gelenek olduğu hakkında bize önemli bilgiler verdi"

Haber 08-10-18 23:57

Aristios ailesinin 2 bin 300 yıllık mezarı bulundu

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Behramkale köyündeki Assos Antik Kenti'ndeki kazılarda, "Aristios ailesi"nden 21 bireye ait iskelet ve yakılmış cenaze kalıntılarının da içinde yer aldığı 2 bin 300 yıllık mezar gün yüzüne çıkarıldı - Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Nurettin Arslan: - "Bu yıl çevre düzenlemesi kapsamında yapılması gereken karşılama merkezi için sondaj çalışmaları yaptık. Bu kazılar sırasında Batı Nekropolisi denilen bölgede bir aile mezarlığı ortaya çıkardık" - "Mezarın kapağında ailenin o dönem soy isim şeklinde anılan ismi olan Aristios yazılıydı. Bu aile mezarlığının etrafı duvarlarla çevriliydi ve içinde 21 birey tespit ettik. Bu alandaki ölü gömme adetleri, Helenistik Çağ'daki Assos'ta nasıl bir gelenek olduğu hakkında bize önemli bilgiler verdi"

Yurthaber 08-10-18 23:04

Aziz Yıldırım hakkında zorla getirme kararı

Eski Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Yakın Doğu Üniversitesi-Fenerbahçe maçından önce çıkan olaylarda Işık Eyigüngör'e fiili müdahalede bulunduğu iddiasına ilişkin açılan davanın görülmesine devam edildi - Müşteki sanık Işık Eyigüngör: - "Aziz Yıldırım salona girdi. Ben Türk örf ve adetleri uyarınca onu karşılamak maksadıyla yanına gittim. Sağ elimi uzatıp 'hoşgeldiniz' demek istedim. Aziz Yıldırım, sağ eliyle benim yüzümün sol tarafına vurdu. Ben ona vurmadım" - Mahkeme, davetiyeye rağmen duruşmaya gelmeyen müşteki sanık Aziz Yıldırım'ın bir sonraki duruşmaya zorla getirilmesine karar verdi

Haber 26-09-18 13:26

Safranbolu'nun düğün geleneği kayıt altına alınıyor

Safranbolu ilçesine balı Yazıköy köyünde unutulmaya yüz tutmuş olan düğün geleneği, canlandırma çekimleri yapılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kayıt altına alınıyor - Yazıköy Kültür ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Ahmet Karakaş: - "Amacımız bu köyde eski adetleri, gelenekleri yaşatmak"

Haber 23-09-18 18:00

Urartular'ın ölü gömme adetleri gün yüzüne çıkıyor

Van'daki Çavuştepe Kalesi'nde önceki yıl kazı ve onarım çalışmaları sırasında ortaya çıkarılan 2 bin 750 yıllık nekropol alanında, Urartular'ın ölü gömme adetlerine ilişkin bulgulara ulaşıldı - Kazı Başkanı Prof. Dr. Rafet Çavuşoğlu: - "Çalışmalarda dört çeşit ölü gömme adeti ve mezar mimarisi gördük. Urartu nekropollerinde hepsi ilk kez burada bir arada görüldü" - "Urartular, öteki dünyaya geçtiğine ve aynı statüde yaşayacağına inanıyor. Ölüleri gömerken günlük kullandıkları eşyalarla gömüyorlar. Buradan da ölülerin üzerindeki eşya, metal ve takılardan statülerini belirliyoruz"

Haber 02-08-18 11:13
Van

Bizans imparatoru Macar kralına Türk kralı diye hitap ederdi

Macar bilim insanları, bilim dünyasında Macarcanın Fin-Ugor dil ailesinde yer aldığını, Macarların genetik kökeninin ise Türk olduğu konusunda genel kanaatin kabul gördüğünü belirtiyor - Macar Doğa Bilimleri Müzesi yetkilisi Antropolog Zsolt Bernart: - "Bizans imparatoru Macar kralına Türk kralı diye hitap ederdi" - "Macarlar Avrupa'ya göç etmeye başladıklarında Avrupalılar yüzyıllar sonra Hunların tekrar Avrupa'ya geldiklerini söylediler" - Macar Bilimler Akademisi Üyesi, Türkolog ve Osmanlı Tarihçisi Dr. Balazs Sudar: - "Macarların kültür ve adetleri bozkırları yani Türk halklarını gösteriyor" - "Atilla, Batı Avrupa tarafından şeytan olarak görünürken Macarlar Atilla'yı olumlu ve büyük yönetici olarak görüyor"

Haber 02-08-18 11:05

Çavdarhisar’da Uluslararası Sempozyum

Anadolu’da Hellenistik ve Roma Dönemlerinde Ölü Gömme Adetleri Uluslararası Sempozyumu, Türkiye’de ilk kez Kütahya’nın Çavdarhisar...

Yurthaber 23-07-18 22:45

Kütahya'da uluslararası sempozyum

Kütahya'nın Çavdarhisar ilçesinde düzenlenen "Anadolu'da Helenistlik ve Roma Dönemlerinde Ölü Gömme Adetleri Uluslararası Sempozyumu"na, yurt içi ve dışından yaklaşık 100 bilim insanı katılıyor - Vali Nayir: "Aizanoi, Kütahya'da öne çıkan bir yer. Bu kültür, bugüne kadar kalan izleriyle gösteriyor ki geçmişte burada büyük bir medeniyet varmış. Geçmişte bu topraklar üzerinde dünya üzerinde elle gösterilecek kıymete sahip hayat sürülmüş. Bunun izlerini, biz kıymetli bilim insanlarımızın yapmış olduğu kazı çalışmalarıyla burada görüyor, yaşıyor ve mutlu oluyoruz"

Haber 23-07-18 16:49

Destici'den Ramazan Bayramı mesajı

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: - "Bayram demek, hatırlamak demektir. Ananelerimizin, geleneklerimizin yaşatılması için bu özel günler birer vesiledir. Bu yüzden örf ve adetleri unutmadan büyüklerimizin gönüllerini hoş edelim" - "Bayram, paylaşmak demektir. Gönüllerimiz gibi kapılarımızı da birbirimize açalım. Avrupa'daki ve dünyanın dört yanına dağılmış durumdaki tüm aziz vatandaşlarımızla dayanışma duygusu içerisindeyiz"

Haber 15-06-18 00:34

Farklı ülkelerden farklı doğum adetleri

Dünyada her gün binlerce bebek doğuyor. Doğum, aileye yeni bir bireyin katılmasıyla hem kişisel hem de toplumsal bir olay olarak ortaya çıkarken, farklı ülkelerde birbirinden ilginç gelenekler göze çarpıyor.

Kadin 03-05-18 23:41

Pilav şenliğinde renkli görüntüler

Yeşilyurt’ta düzenlenen ’Pötürcek Pilavı’ şenliği renkli görüntülere sahne oldu.Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Çırmıhtı’nın eski geleneklerinden olan ve mahalle sakinleri arasında toplanan erzaklarla yapılması nedeniyle ortak yaşam kültürünün en güzel örneklerinden biri olarak gösterilen ’Pötürcek Pilavı’ şenliğine katılarak pilav dağıttı.Yemekleri, sokak oyunları, adetleri, gelenekleri ve tarihi özellikleriyle birçok güzellikleri içinde barındıran Yeşilyurt İlçesinde unutulmaya yüz tutmuş gelenekler arasında yer alan Pötürcek Pilavı’nı unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak adına düzenlenen şenlikte hem duygusal, hem de neşeli anlar yaşandı.Etkinlik için bir araya gelen çocuklar öncelikle kendi aralarında “ Var mısınız Hayfene Kurmaya” teklifi yaptıktan sonra ucuna Türk bayrağı ve yazma bağladıkları bir sopayı geline benzeterek mahalle aralarında gezmeye başladılar.

Haber 24-04-18 14:40

Avrupa Kütahyalılar Federasyonu’nda Adil Esmen güven tazeledi

Almanya’nın dernek başkanları ve üyelerin yoğun katılımıyla Köln şehrinde, Avrupa Kütahyalılar Federasyonu’nun yönetim seçimi yapıldı.Tek aday olarak katılan Adil Emsen tekrar tüm adayların desteği ile yeniden AKF başkanlığın seçildi.AKF başkanı Adil Emsen konuşmasında daha önceki yönetim kurulu arkadaşlarına, bugüne kadar yapmış oldukları yardım ve hizmetten dolayı teşekkür ederek başladı.Başkan Adil Emsen, "Yeni yönetim kurulu ile Kütahyalılar adına başarılı çalışmalar yapacağız, Kütahya ile Avrupa arasında kültür elçisi olacağız" diyerek Avrupa’daki, Kütahyalı gençlere Türk kültürü, adetleri, İslam ahlak ve fazileti doğrultusunda çalışacaklarını belirtirken "Avrupa’da yaşayan tüm hemşerilerimizi AKF çatısı altında toplayacağız" dedi.Gerçekleştirilen seçimde Almanya Akçaalanlılar, Bremen Kütahyalılar, Dortmund Kütahyalılar, Gediz Kayı köy, Köprüörenliler ve Wuppertal Kütahyalılar Derneği hazır bulundu.Yeni Yönetim Kurulu’na seçilen isimler ise şöyle oldu; Başkan Adil Emsen, Başkan Yardımcıları Hasan Hüseyin Duran, İsmail Taşcıoğlu, Yahya Çiçek, Sekreter Rafet Öztürk, Muhasip Aziz Altay, Mustafa Bilge, Denetleme Kurulu Mustafa Tokman, İbrahim Kesgin, Danışma kurulu Murat Uludağ, Halil Hamza Kandemir, Oktay Çakır, Gençlik kadın, Üniversite Kurulu Melike Ören, Aycan Demir, Emine Nur Demir, Fatih Mehmet Demir, Kültür ve Halkla İlişkiler Süleyman Oruç, Kadir Şahin, Mücahit Yurt, Adem Ok, Ticari İlişkiler Kemal Akman, Sadık Öz, Kütahya İlişkiler İbrahim Özen ve İsa Eşber.

Haber 08-02-18 14:28

(özel) 726 Yıllık Osmanlı Tarihini Yaşatan Göynük Havadan Görüntülendi

Bolu’nun Göynük ilçesinde, 726 yıllık Osmanlı mimarisi, kültürü, örf ve adetleri korunarak yaşatılmaya devam ediliyor....

Yurthaber 04-01-18 12:51

Fizy, Tarkan İşbirliğiyle Kullanım Oranını 3’e Katladı

Megastar Tarkan’la yaptığı işbirliğiyle şarkıcının yeni albümünü tanıtan fizy’nin, dinlenen şarkı adetleri de geçen yıla...

Yurthaber 20-09-17 10:13

Mini SUV'da büyük rekabet

Türkiye'de tüm dünyada olduğu gibi küçük SUV pazarı giderek büyüyor. Arka arkaya yeni modellerin giriş yaptığı bu segmentte satış adetleri ve rekabet yükseliyor. Peki bu araçların özellikleri neler, kaç tane sattılar ve fiyatları ne kadar?

Finans 01-08-17 10:25