Dul Birakan Damar Haberleri

Sağlık Bakanı Koca'dan Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili açıklama: Kalp yetmezliği, akciğer ödemi ve beyin damar tıkanıklığı tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçirdiği rahatsızlık sonucu hastaneye kaldırılan ünlü oyuncu Nuri Alço'nun sağlık durumuyla ilgili açıklama yaptı. Bakan Koca, Alço'nın tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini belirterek "Sanatçının şehir hastanemizde yapılan ilk tetkikleri sonucunda kalp yetmezliği, akciğer ödemi ve beyin damar tıkanıklığı tespit edilmiştir." dedi.

Magazin 2024-04-07 21:29:24

Hafifliği ve ucuzluğuyla Ramazan ayının gözbebeği! Kalp ve damar hastalıklarına fayda sağlıyor, bağışıklığı güçlendiriyor

11 ayın sultanı Ramazan’da iftar sofralarının vazgeçilmezi ve Osmanlı saray mutfağında da yeri olan güllaç, lezzeti ile damakları şenlendiriyor. Hafifliği ve ucuzluğuyla bu Ramazan ayının da gözbebeği olan tatlının aynı zamanda kalp ve damar hastalıklarından, bağışıklığın güçlendirilmesine kadar birçok faydası da bulunuyor.

Yemek 2024-04-02 14:16:17

Uzmanları uyardı: 50 yaş altı vakalarda artış yaşanıyor! 'Z kuşağı için büyük önem taşıyor'

Kanserin, dünyada ve Türkiye’de sebebi bilinen ölümler arasında kalp ve damar hastalıklarından sonra ikinci sırada yer alıyor. Genel Cerrahi uzmanı Prof. Dr. Muzaffer Sarıyar kansere dair kritik açıklamalarda bulundu.

Haber 2024-04-01 16:05:25

Türkiye bu vahşeti konuşmuştu! Pınar Damar cinayeti davasında karar belli oldu

Bağcılar'da Pınar Damar kayıp olarak aranırken cesedi bulundu. Damar'ın kuzeninin dini nikahlı eşi Metin Aydin, Damar'ı öldürdüğünü itiraf etti. Aydin'in Damar'ı öldürmeden önce, cinsel saldırıda bulunduğu tespit edildi. Hakim karşısına çıkan Metin Aydin'in cezası belli oldu. Duruşmada karar öncesi son sözü sorulan Aydin, "Çok pişmanım, beraatımı istiyorum" dedi. İşte detaylar...

Haber 2024-03-21 14:59:16

Diğer Haber Etiketleri

Oyuncu tanem ünlü oyuncu Nuri Alço güllaç Ramazan kanser Bağcılar cinayet biruni üniversitesi serum Adana adana çukurova Çukurova Üniversitesi Danimarka Balıkesir kolon kırmızı et Kalp‎ kış spor Emekli bayram ikramiyesi Kira dükkan Pendik dul zam oranı Tehdit virüs alara damarlar ense ense ağrısı hücre hücreler iltihap orman meyveleri patojen emekli zammı Dul Yetim Aylığı behçet hastalığı taş Bayburt mon limon faydaları İzmir Tıp literatür otizm Diyarbakır beyin kanaması beyin kanaması belirtileri beyin kanaması neden olur Bursa tecavüz badem tansiyon kolesterol kalsiyum fosfor vitamin cilt sağlığı sindirim sistemi kalp damar hastalıkları kalp hastalığı belirtileri Gazze İsrail Birleşmiş Milletler (BM) ameliyat bacak Doktor hasta baharat Aktar grip nezle öksürük çörekotu zerdeçal karabiber Acı biber zencefil küçük tansiyon kadın cinayeti İstanbul dul maaşı dul maaşı ne kadar Çankırı emekli maaşı Ölüm aylığı Gaziantep siyami ersek hastanesi sgk emekli maaş farkları emekli maaş farkları ne zaman yatacak Emekli Sandığı Şırnak diş fırçalama diş ağrısı diş apsesi diş beyazlatma diş çekimi sahte alkol yenikapı marmaray diyet kilo verme yöntemleri Kilo vermek kilo vermeyi hızlandıran yiyecekler kilo vermeyi kolaylaştıran besinler kilo vermek için ne yemeliyiz Zam memur zammı kulak çınlaması kulak çınlaması neden olur kulak çınlamasına ne iyi gelir sağ kulak çınlaması sol kulak çınlaması varis belirtileri fayda damar otu damar otu faydaları damar otunun faydaları anne sosyal medya OnlyFans Ebru Polat

Şeker hastalığından görme kaybı yaşayan hasta, 13 yıl sonra ışığa kavuştu

Şeker hastalığı ve retinadaki damar tıkanıklığına bağlı göz arkasındaki kanama nedeniyle sağ gözünde görme kaybı yaşayan 61 yaşındaki Nihal Gültekin, başarılı bir retina ameliyatıyla 13 yıl sonra yeniden görmeye başladı.

Yurthaber 20-03-24 11:02

Dikkat! Damar yolu ile verilen serumda tespit edildi: Uzmanı, Artık yeniden düşünmemiz gerekiyor dedi

Adana Çukurova Üniversitesi ile Danimarka Roskilde Üniversitesi'nde görevli akademisyenler, ortak çalışma ile tıbbi tedavilerde kullanılan serumları inceledi. İncelemeyle 1 litrelik serumlarda 65 adet mikroplastik olduğu tespit edildi! Damar yolu ile verilen serumda mikroplastik çıkarken, Prof. Dr. Sedat Gündoğdu, "Plastiğin insanlar ve diğer canlılar ile bu kadar yakın temasta bulunması konusunu artık yeniden düşünmemiz gerekiyor" dedi, cam serum kullanımına dikkat çekti.

Haber 17-03-24 11:47

Balıkesir’de 3 santimlik kesi ile baypas ameliyatı yapıldı

BAÜN Hastanesi’nde Kalp ve Damar Cerrahisi Kliniği Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Dolapoğlu tarafından, 63 yaşındaki hastaya Türkiye’de sınırlı sayıda merkezde yapılabilen ve Mid-Cab tekniği olarak da bilinen minimal invaziv cerrahi (kapalı yöntem) ile 3 santimlik kesiden koroner baypas ameliyatı yapıldı.

Yurthaber 28-02-24 12:31

İhtiyaç fazlası tüketildiğinde kanser riskini artırıyor! DSÖ'ye göre en fazla 2. ölüm nedeni... Erkeklerde daha sık görülüyor

DSÖ'ye göre kalp ve damar hastalıklarından sonra en fazla ölüm nedeni kolon kanseridir. Türkiye’de 2022 verilerine göre yılda 22 bin kişiye kolon kanseri tanısı konulmaktadır bunların yaklaşık 12 bini vefat etmektedir. Genel Cerrahi ve Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Dr. Mehmet Güzel, kırmızı etli ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirterek ihtiyaç fazlası tüketimin kalın bağırsak kanseri riskini arttırdığını söyledi.

Haber 26-02-24 12:19

Kış aylarını zinde geçirmek için 5 öneri! Herkes kendini yorgun düşüren o hataları yapıyor

Kış aylarında yorgun hissetmemizin nedenlerini açıklayan İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, ‘’ Düzenli spor yapmak, sanılanın aksine halsizlik ve yorgunluk şikâyetlerine iyi gelmenin yanı sıra kalp ve damar sisteminin daha sağlıklı çalışmasına da yardımcı olur. Bu nedenle düzenli spor yapmayı bir yaşam tarzı haline getirmeye çalışın’’ dedi.

Kadin 22-02-24 13:10

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYESİ 2024 SON DAKİKA | 3 bin TL mi 5 bin TL mi derken ‘maliyet hesabı’ planları bozdu! Emekli ikramiyesi kararı Meclis’te: İşte ödeme takvimi

Son dakika: Emekli bayram ikramiyesi zammı belli oldu. Artışta 3 formül konuşulan emekli ikramiyeleri 2024’te 3000 TL olarak ödenecek. Bayram ikramiyesi düzenlemesi TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Düzenlemeden 31 Mart 2024’e kadar emeklilik dilekçesi veren EYT’liler de yararlanacak. Ayrıca dul ve yetim aylığı alana da ödeme yapılacak. Peki kim ne kadar bayram ikramiyesi alacak? 2024 bayram ikramiyesi ödemeleri ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Finans 17-02-24 08:15

Yüzde 500 zammı kabul etmeyen kiracısına eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık demişti! Gözü dönen dükkan sahibi sakinleşti: Çıkarsa dua edeceğim

İstanbul Pendik'te dün basına düşen dükkan sahibi kiracı tartışması Türkiye'de gündem olmuş, mal sahibi yüzde 500 zammı kabul etmeyen kiracısına ,"Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık" demişti. Tepki çeken olayın ardından mal sahibi Osman Kızıltaş'tan daha sakin bir açıklama geldi. Söylediği sözler için özür dileyen Kızıltaş, kiracısına yeni teklifini açıklarken, "Çıkarsa kendisine dua edeceğim." dedi.

Finans 08-02-24 11:57

Yüzde 500 zam isteyen dükkan sahibinden kiracısına: Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık

Yüksek enflasyon ve beraberinde gelen yüksek kira artışları sonrası hükümet konutlarda yüzde 25 zam sınırı koymuş, iş yerleri içinse enflasyon TÜFE ortalamasından hesaplanmaya devam etmişti. Bu süreçte çok sayıda mal sahibi ve kiracı tartışması yaşandı. Son örneği ise Pendik'te meydana geldi. Yüzde 500 zamla kirayı 50 bin lira yapmak isteyen dükkan sahibi kiracısını, "Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık" diyerek tehdit etti.

Finans 07-02-24 14:47

Kronik hastalığı olanlarda ölüm riski 241 kat artıyor! 'Halsizlik ve kas ağrıları haftalarca devam edebilir'

Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Reşit Mıstık, grip sebebiyle ölüm riskinin kalp-damar hastalığı olanlarda 52 kat, akciğer hastalığı olanlarda 120 kat, hem kalp-damar hem de diyabeti olanlarda 241 kat arttığını söyledi.

Haber 02-02-24 13:48

Kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat! Uzmanından kritik bilgiler

İltihap (inflamasyon), aslında vücudun bir savunma mekanizmasıdır. Bağışıklık sistemi, hasar görmüş hücreleri, patojenleri tanır ve iyileşme sürecini başlatır. Zararlı veya tahriş edici bir etken vücudun bir kısmını etkilediğinde, savunma sistemi bunu yok etmek için iltihap gibi biyolojik bir tepki ortaya çıkartır. Denizli Özel Egekent Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. İhsan Alur, kronik düşük dereceli iltihaplanmaya dikkat çekti.

Kadin 23-01-24 12:42

Dul ve yetim maaşı 2024 ne kadar oldu? Emekliye ek zam sonrası rakamlar netleşti

Emekliye ek zam açıklamasının ardından gözler dul ve yetim aylıklarına çevrildi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olurken, SSK Bağ-Kur emekli zammı oranı yüzde 42,6’ya yükseltildi. Böylece 2024 dul ve yetim maaşı zam tablosu da değişti. Hisse oranlarına göre değişen yeni dul ve yetim aylıkları netleşti. Peki zamlı dul ve yetim maaşı ne kadar oldu? İşte detaylar…

Finans 17-01-24 11:21

Behçet hastalığı nedir, neden olur? Behçet hastalığı belirtileri ve nedenleri

Behçet hastalığı damar sistemi etkileyen ve tekrarlayan aftöz ülserler, gözle ilgili sorunlar, cilt lezyonları, eklem ağrıları ve diğer sistemleri de içeren nadir bir romatolojik bozukluktur. Bu kompleks hastalık adını Türk dermatolog ve cerrah Hulusi Behçet'ten alır. Behçet hastalığı, dünya genelinde birçok coğrafyada görülebilir. Peki, Behçet hastalığı nedir ve neden olur?

Haber 13-01-24 15:23

Kazı çalışmasında ortaya çıktı, merak uyandırdı! İnsan kalbine benziyor: Uzmanlardan görüş aldık

Bayburt’ta su kanalı çalışması sırasında ortaya çıkan kalp şeklindeki taş merak uyandırdı. Taşın gök taşı olabileceği düşünülüyor. Arazisinde su arama çalışmaları sırasında kepçeyle kazı yaptığı esnada taşı fark eden Mustafa Yazıcıoğlu, "Doğal mı yoksa yapay mı olduğunu anlamak için inceleme fırsatı bulduk ve uzmanlardan görüş aldık. Mıknatıs testi sonucunda, taşın damar kısımlarında mıknatısın tuttuğunu gözlemledik." dedi.

Haber 07-01-24 09:30

Asıl faydası kabuğunda... Çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün! Kanser riskini azaltıyor, damar sağlığını koruyor

Sıktıktan sonra çöpe attığımız limon kabuklarının faydalarını duyanlar çok şaşırıyor. Limon kabuğunda bulunan polifenoller, vitaminler, mineraller, lif, karotenoidler ve esansiyel yağlar birçok hastalığa karşı koruyor. Limon kabuğu kanser riskini azaltıyor ve damar sağlığını da koruyor. Bu yüzden çöpe atmadan önce bir kez daha düşünün...

Kadin 28-12-23 11:27

Önce böbrek nakli, sonra 5 damar by-pass ameliyatı

İki yıl arayla önce böbrek nakli, ardından tıkalı 5 damarı yüzünden açık kalp ameliyatı olmak zorunda kalan işçi emeklisi Erkan Okkan (51) sağlık sınavlarından başarıyla çıktı.

Yurthaber 27-12-23 07:57

Tıp literatüründe böylesi yok! Dünyada ilk defa Türkiye'de görüldü

Yalova’da glomus tümörüne yakalanan 10 yaşındaki otizm hastası Rana Akgül, yapılan başarılı ameliyatla sağlığına kavuştu. Ameliyatı gerçekleştiren Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Halil Başel, “Dünya literatüründe ilk defa otizmli bir hastada glomus tümörüne rastladık. Ben literatürde tarama yaptım. Glomus tümörünü otizmli hastada ilk kez biz çıkarmışız. Dünyada ilk” dedi. İşte detaylar...

Haber 25-12-23 11:40

Şehir şehir dolaştı çare bulamadı, gittiği her doktor kesilmek zorunda dedi! Genç Merve'nin bacağını 'yüzyılın cerrahı' kurtardı: “36 yıllık meslek hayatımda ilk kez görüyorum

Diyarbakır’da yaşayan 23 yaşındaki Merve Ay, 8 yaşındayken sol ayak topuğunda tespit edilen damarsal bir tümör ile 12 yıl mücadele etti. Defalarca ameliyat oldu. Tümör yüzünden yürüyemez hale gelen Merve’ye gittiği her doktor bacağının kesilmek zorunda olduğunu söyledi. Adı “yüzyılın kalp cerrahları" arasında gösterilen Ordinaryus Prof. Dr. Afksendiyos Kalangos ise “36 yıllık meslek hayatımda ayak topuğu konumunda ilk kez görüyorum" dediği damar yumağını, Merve’nin bacağını kesmeden çıkardı.

Haber 03-12-23 16:06

Beyin kanaması nedir, neden olur? Beyin kanaması belirtileri nelerdir?

Her an beyin sağlığımızın temelini oluşturan karmaşık bir ağ olan damar sistemimizde bir sorun ortaya çıkabilir. Beyin kanaması, bu sistemdeki bir damarın yırtılması veya sızdırması sonucu oluşan ciddi bir tıbbi durumdur. Genellikle aniden ortaya çıkan bu durum hızlı müdahale gerektiren bir acil durumu işaret eder. Sağlığımızın kıymetini bilmek, düzenli sağlık kontrolünden geçmek ve risk faktörlerini yönetmek, beyin kanaması gibi ciddi durumların önlenmesinde önemli adımlardır.

Haber 24-11-23 12:03

'Evine götürüp tecavüz etti' demişti! Bursa'daki cinayette yeni gelişme: 'İki tarafı birbirine düşürdü'

Bursa'da Ali Dinç, Kamil Öğütçü'yü sevgilisi Aysun Y.'ye tecavüz ettiği gerekçesiyle çıkan tartışmada silahla öldürmüştü. Olayla ilgili görülen davada Aysun Y., "Sen dul kadınsın. Çok güzelsin" diyen Öğütçü'nün tecavüz ettiğini iddia etmişti. Ali Dinç, Aysun Y.'nin sözlerine üzerine Öğütçü ile kavgaya tutuştuğunu, kendisiyle birlikte Öğütçü'nün silahı almak isterken patladığını aktarmıştı. Öğütçü'nün eşi, Aysun Y.'yi suçlayarak "İki tarafı birbirine düşürdüğünü düşünüyorum" dedi.

Haber 24-11-23 11:30

Mucize besin: Kalp-damar sağlığını koruyor, bağırsakları çalıştırıyor! Kalsiyum ve fosfor deposu

Kuruyemiş çeşitlerinden biri olan bademin faydaları saymakla bitmiyor. İşlem görmemiş yani çiğ bademin rafine edilmiş veya işlenmiş bademlere göre daha besleyici olduğu biliniyor. Kalp-damar sağlığından sindirim sistemini düzenlemeye kadar birçok yararı olan bademin hiç duymadığınız faydaları haberimizde.

Haber 17-11-23 17:17

Patron cinayetinin ardından tecavüz çıktı! 'Dul kadınsın, çok güzelsin, erkeksiz yaşayamazsın'

Bursa'da Ali Dinç (46), sevgilisi Aysun Y.'nin (38) patronu Kamil Öğütçü'yü (50) tabancayla vurarak öldürdü. Öğütçü ile sevgilisine tecavüz ettiği için kavga ettiklerini belirten Dinç, boğuşma sırasında tabancanın yere düşüp ateş aldığını öne sürdü. Aysun Y. ise ifadesinde, Kamil Öğütçü'nün olaydan 20 gün önce kendisine, 'Sen dul kadınsın. Çok güzelsin. Erkeksiz yaşayamazsın’ dediğini belirterek, Öğütçü'nün kendisini evine götürüp döverek tecavüz ettiğini iddia etti. İşte detaylar...

Haber 10-11-23 12:30

Zararları saymakla bitmiyor! Kalp hastası olmak istemiyorsanız o 2 yiyeceği ağzınıza sürmeyin

Kalp sağlığının korunması hayati önem taşıyor. Geçtiğimiz yıl yapılan açıklamaya göre Türkiye’de ölümlerin yüzde 40’ı kalp ve damar hastalıklarından kaynaklanıyor. Kalp hastalıklarına ilişkin risklerin önüne geçebilmek adına tüketilmemesi gereken yiyecekler konusunda uyarıda bulunan uzmanlar, bilhassa 2 gıdayı işaret etti. Kalp hastası olmak istemiyorsanız o 2 yiyeceği mutfağınızdan çıkarın. İşte detaylar...

Haber 25-10-23 13:06

Gazze'deki acı gerçeği Birleşmiş Milletler açıkladı! Konutların yüzde 30'u yıkıldı, 490 bin kadın ve kız çocuğu yerinden edildi

Birleşmiş Milletler (BM), 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki konut birimlerinin yüzde 30'unun yıkıldığını ya da yaşanmaz hale geldiğini duyurdu. BM'nin açıklamasında 490 bin kadın ve kız çocuğunun yerinden edildiği, yaklaşık 900 kadının ise eşlerini kaybederek dul kaldığı bilgisi de yer aldı.

Haber 20-10-23 22:40

Bacağı kesilme riski bulunan hasta, İzmir Şehir Hastanesinde hızlı müdahaleyle iyileşti

İzmir'de damar tıkanıklığı nedeniyle bacağını kaybetme riski bulunan hasta, İzmir Bayraklı Şehir Hastanesinde 1,5 saat süren ameliyatla sağlığına kavuştu.

Yurthaber 20-10-23 10:32

Emekliye 5 bin TL ikramiye detayları belli oldu: Önce yasa sonra ödeme… Hisse oranına dikkat!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere bir defaya mahsus olmak üzere 5 bin lira ödeme yapılacağını, fiilen çalışmaya devam edenlerin kapsam dışı olduğunu açıkladı. Ödemeler, Kasım ayının ilk yarısı itibarıyla emeklilerin hesabına yatırılmış olacak. Peki Cumhuriyet ikramiyesinden emekliler nasıl yararlanacak? Dul ve yetim aylığı alanlar ne kadar ödeme alacak? İşte merak edilenler…

Finans 10-10-23 09:29

Bu baharat karışımı kış hastalıklarından uzak tutuyor! Kalp ve damar sağlığını koruyor

Soğuk havaların gelmesiyle beraber kış hastalıkları da baş göstermeye başladı. İzmir’de aktar esnafı olan Ziraat Mühendisi Mete Eltepe, kişilerin vücutlarının özellikle soğuk aylarda yoğunlaşan hastalıklara karşı direnç kazanabilmesi için baharat karışımının tüketilmesi konusunda tavsiyelerde bulunarak nasıl tüketilmesi gerektiğini de açıkladı.

Haber 06-10-23 14:54

Küçük tansiyon nedir? Küçük tansiyon düşüklüğü neden olur?

Küçük tansiyon tıbbi terimle diyastolik kan basıncı olarak da adlandırılan bir sağlık ölçüsüdür. Kan basıncı kanın arterlerde dolaşım sırasında damar duvarlarına uyguladığı kuvveti ifade eder ve iki ana ölçümden oluşur: büyük tansiyon (sistolik) ve küçük tansiyon (diyastolik). Küçük tansiyon kalp kası gevşediğinde ölçülen basınçtır. Bu an kalp döngüsünün dinlenme aşamasıdır ve kanın kalpten dışarı pompalandıktan sonra arterlerdeki basıncın en düşük olduğu andır.

Haber 30-09-23 22:20

Türkiye'de günlerce konuşulmuştu! Pınar Damar cinayetinde kahreden rapor: Cinsel taciz tespit edildi

Bağcılar'da kayıp olarak aranırken, cesedi bulunan Pınar Damar'ı öldürülmesiyle ilgili, Adli Tıp Kurumu'nun hazırladığı raporda genç kadının cinsel saldırıya maruz kaldığı belirtildi. Türkiye'nin günlerce konuştuğu olayda Pınar Damar’ın kuzeninin dini nikahlı kocası Metin Aydin, genç kadını boğarak öldürdüğünü itiraf etmişti.

Haber 27-09-23 17:46

Dul maaşı şartları nelerdir? Eşinden boşanan biri dul maaşı alabilir mi?

Dul maaşı diğer adıyla ölüm aylığı olarak da bilinirken eşini veya ebeveynlerinden birini kaybeden kişilere bağlanır. Bu maaşın kişiye bağlanabilmesi için gelir durumu ve aylığın hak edildiği kişinin prim ödemeleri gibi belli başlı hususlar incelenir. Yapılan incelemeler sonucunda kişiye kaç TL dul ve yetim aylığı ödemesi yapılacağı da saptanır. Bu bağlamda dul ve yetim aylığı alma şartları ile bu maaşı kimlerin alabildiği üzerine açıklama yapılmalıdır.

Haber 18-09-23 15:44

Çankırı’da 1 yılda 4 bin 794 kişi kalp ve damar hastası tedavi edildi

Çankırı’da 1 yıl içerisinde 4 bin 794 kalp ve damar hastası, tedavi edildi.

Yurthaber 13-09-23 10:50

Babadan kalan emekli maaşı alınır mı? Babadan emekli maaşı alma şartları nelerdir?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın eşini veya ebeveynlerinden biri ölmüş kişiler için ayırdığı fon ile ihtiyaç sahibi dul ve yetim vatandaşlara aylık bağlanıyor. Halk arasında ölüm maaşı olarak bilinen dul ve yetim maaşı ile yakınlarını kaybeden kişilere, hayatlarını idame ettirebilmeleri için maddi destek sağlanıyor. Peki babadan emekli maaşı alma şartları nelerdir?

Haber 25-08-23 17:46

Hasta yakınları demir sopayla kafasına vurdular! Doktor, ağır yaralı... Bakan Koca'dan açıklama

Gaziantep'te, yüksek ateş şikayetiyle hastaneye getirilen çocuğa damar yolunun geç açıldığı gerekçesiyle yakınlarının saldırdığı acilde görevli doktor Esadullah Beğoğlu (36), kafasına demirle vurulması sonucu ağır yaralandı. Olayla ilgili 2 kişi gözaltına alınırken, doktor Beğoğlu'nun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Saldırı anları güvenlik kamerasına da yansıdı. Öte yandan olayla ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan açıklama geldi.

Haber 20-08-23 18:33

Siyami Ersek'te görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu! Son paylaşımında...

Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi görevli Kalp Damar Cerrahı ve Akademisyen Prof. Dr. Gökçen Orhan odasında ölü bulundu. Kapısının kilitli olduğu fark edilen Prof. Dr. Orhan'ın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Orhan’ın sosyal medya hesabından en son paylaştığı gönderide “Sağlığınızı ihmal etmeyin” yazdığı görüldü.

Haber 17-08-23 19:54

SGK o tarihi duyurmuştu... Emekli maaş farkları yattı mı? Milyonlarca kişi merak ediyor

Emekli Sandığı kapsamında maaş alan milyonlarca vatandaş, emekli maaş farklarının hesaplara yatırılacağı tarihi araştırıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) dün yaptığı açıklamada, Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan toplam 2 milyon 393 bin 142 kişinin temmuz dönemi zam farklarının bugün ödeneceğini açıklamıştı. Emekli maaş farkları yattı mı? İşte SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerini ilgilendiren tüm detaylar...

Finans 28-07-23 12:38

Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor: Zam farkları yarın ödenecek! Emekli maaşı, dul, yetim aylığı...

Emekli sandığı kapsamında olan milyonları ilgilendiren gelişmeyi Sosyal Güvenlik Kurumu duyurdu. Bir süredir vatandaşlar "Zam farkı ne zaman yatacak?" sorusuna yanıt arıyordu. Buna göre; Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alanların 2023 Temmuz zam farkı ödemeleri 28 Temmuz Cuma günü yapılacak.

Finans 27-07-23 12:27

Şırnak’ta ilk kez kapalı tip varis ameliyatı yapıldı: 82 yaşındaki hasta sağlığına kavuştu

Şırnak Devlet Hastanesi’nde Kalp Damar Cerrahı Dr. Volkan Burak Taban, hastanede ilk kez kapalı yöntemle anjiyografi ameliyatı yaptı. 82 yaşındaki Şirin Güzel, sağlığına kavuştu.

Yurthaber 25-07-23 15:16

Bunu kimse söylememişti! Aman dikkat, dişlerinizi fırçalarken bu hatayı sakın yapmayın

Ağız ve diş sağlığı önem verilmediği takdirde olumsuz sonuçlar doğurabiliyor. Yapılan bir araştırmaya göre yatmadan önce dişlerinizi fırçalamamak kalp ve damar hastalıklarına neden oluyor. Öte yandan diş fırçalama esnasında yapılan yaygın hatalar sağlık açısından risk oluşturuyor. İşte bir İngiliz diş hekiminin uyararak dikkat çektiği en yaygın hata...

Haber 24-07-23 14:04

İstanbul'da sahte alkolden fenalaşan kişinin yardımına doktor milletvekili koştu

Kalp ve damar cerrahı, AK Parti İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Halit Yerebakan, Yenikapı Marmaray İstasyonu yakınında bir anda yere yığılan kişinin yardımına koşarak, sahte alkolden kaynaklandığı düşünülen vakanın ilk yardım müdahalesini gerçekleştirdi.

Yurthaber 20-07-23 11:02

'Ne yapsam kilo veremiyorum' diyenler dikkat! Bu besinler vücuttaki fazla yağları yok ediyor

Fazla kilonun sağlığa olumsuz şekilde etki ettiği biliniyor. Kalp ve damar hastalıkları da dahil olmak üzere diyabete kadar birçok hastalığa zemin hazırlayan fazla kilolardan kurtulmak için sağlıklı beslenip egzersiz yapmanın şart olduğunu belirten uzmanlar vücuttaki fazla yağları yok eden besinleri açıkladı. İşte kilo vermeyi kolaylaştıran besinler...

Kadin 13-07-23 14:39

DUL VE YETİM MAAŞI 2023: Temmuz ara zam ile dul ve yetim maaşı ne kadar oldu, kaç TL?

Dul ve yetim maaşı ile ilgili detaylar merak konusu oldu. 3.755 TL dul maaşı ile 1.880 TL ve üzerinde yetim aylığı alanların eline geçen para temmuz zammı ile yüzde 25 oranında yükselecek. Dul maaşı 3.750 TL, yetim aylığı 1.875 TL olanların aylıklarına ilişkin detayların da aylığın bağlandığı dosyaya göre değişiklik göstermesi bekleniyor. Peki, dul ve yetim maaşı ne kadar oldu, kaç TL?

Finans 11-07-23 08:54
Zam

SON DAKİKA: Emekli maaşı zammı ve memur zammı hesaplama tablosu netleşti! 15 Temmuz tarihine dikkat! Tüm rakamlar tek tek ortaya çıktı...

Emekli maaşı zammı son dakika: Milyonlarca kişinin aylardır heyecanla beklediği Temmuz 2023 için yeni aylıklar netleşti. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasının ardından SSK, Bağ-Kur emeklisi ile memur,memur emeklisi için seyyanen zam ve refah payı artışı da tümüyle belli oldu. Ancak emekli zammı EYT’lileri kapsamıyor. Peki emekliye ne kadar zam geldi? Dul ve yetim maaşı Temmuz zammı ne kadar oldu? İşte zamlı maaşların yatacağı tarih ve meslek meslek yeni emekli maaşı zammı hesaplama tablosu…

Finans 08-07-23 15:00

Kulak çınlaması nasıl geçer, geçmeyen kulak çınlamasına ne yapılır? Sağ ve sol kulak çınlaması neden olur, ne iyi gelir?

Kulak çınlaması birçok insanın yaşadığı yaygın bir sorundur. Kulak çınlaması kulakta hissedilen çeşitli seslerin varlığı ile karakterizedir. Bu sesler çınlama, uğultu, düdükleme veya vızıltı şeklinde olabilir. işitme kaybı, kulak enfeksiyonları, gürültü maruziyeti, travma, stres, damar problemleri veya bazı ilaçlar gibi nedenler kulak çınlamasına neden olabilir. Peki, kulak çınlamasına ne iyi gelir?

Haber 15-06-23 13:35

Varise ne iyi gelir, varis olmaması için ne yapılmalı? Evde varis tedavisi nasıl yapılır, zeytinyağı varise iyi gelir mi?

Varis günümüzde yaygın bir sorun haline gelen bir dolaşım bozukluğudur. Genellikle bacaklarda ortaya çıkan ve mor, mavi veya kırmızı renkteki genişlemiş damarlar olarak tanımlanır. Varisler genellikle estetik kaygılarla ilişkilendirilse de aynı zamanda rahatsızlık, ağrı ve diğer semptomlarla da kendini gösterebilir. Bu durum damar duvarlarının zayıflaması veya hasar görmesi nedeniyle kanın düzgün bir şekilde geri pompalanamamasından kaynaklanır. Peki, varise ne iyi gelri?

Haber 15-06-23 11:15

Damar otu faydaları nelerdir, ne işe yarar? Damar otu nasıl kullanılır,

Damar otu binlerce yıldır kullanılan bir bitki olup kabızlık, öksürük ve açık yara gibi çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde yaygın olarak kullanılır. Araştırmacılar damar otunun Avrupa, Amerika ve Asya'da yaklaşık 4 bin yıldır var olduğuna inanır. Şu ana kadar dünya genelinde 275 farklı damar otu (plantago) türü tanımlanmıştır. Bu bitki kavrulmuş tohum şeklinde veya kaynatma yöntemiyle şurup, merhem, gargara, rektal lavman, fitil, göz ve burun damlası gibi çeşitli formlarda kullanılır.

Haber 14-06-23 16:20

Adli tıp önünde beklerken yakalanmıştı! Pınar Damar'ın katilinden herkesi şoke eden açıklama

İstanbul'da 32 yaşındaki Pınar Damar, kayıp olarak aranırken ağaçlık alanda cansız bedeni bulunmuştu. Katil zanlısı Metin Aydın "Ben Pınar'ın öldüğünü kabullenemediğim için olay sonrası Adli Tıp Kurumu'nun önünde onu son bir kez görmek için bekliyordum. Onu görmek için can atıyordum" dedi. Hakimin cinsel saldırı ile ilgili sorusuna Aydın "Bu suçlamayı kabul etmiyorum" yanıtını verdi. Mahkeme, Damar'ın cinsel saldırıya uğrayıp uğramadığı konusunda detaylı rapor hazırlanmasını istedi.

Haber 09-06-23 13:40