Dünya Haberleri

Güneş'te şiddetli patlama! Son 6 yılın en güçlüsü denildi, kritik uyarı geldi... Dikkat çeken 'Türkiye' detayı

Güneş'te şiddetli bir patlama meydana geldi. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), jeomanyetik fırtına nedeniyle elektronik araçlarda problemler yaşanabileceği konusunda uyarırken, fırtınanın son 6 yılın en güçlü örneği olduğu söyleniyor! Aynı zamanda bu fırtınayla ilgili bir de Türkiye detayı var.

Haber 25-03-2024 09:56

Dünyanın sonu böyle mi gelecek? Korkutan 'kıyamet' senaryosu: Güneş...

Dünyadaki yaşamın tam olarak kaç milyon yıldır var olduğunu kesin olarak söylemek zor. Bilimsel tahminler, 3,5 ila 3,8 milyar yıl önceyi gösteriyor. Ancak dünyada yaşam uzun bir süredir devam ediyor olsa da bu kez konumuz dünyadaki yaşam değil dünyanın sonu... İngiliz basını, dünyanın sonunun nasıl geleceği konusunu manşetlerine taşıdı! Korkutucu bir grafik, Güneş'in devasa bir 'kırmızı dev' yıldıza dönüşeceğini ve bildiğimiz güneş sisteminin sonu olacak kadar büyüyeceğini ortaya koydu.

Haber 04-03-2024 10:01

Sosyal medya bu Türk'ü konuşuyor! Sandviç satarak dünyayı geziyorum dedi... Sosyal medyada gündem yarattı

Sosyal medya kullanıcılarının ilgisini çeken bir paylaşımda sandviç satarak dünyayı dolaştığını söyleyen bir kişi gündem yarattı. Hindistan'da bir sahilde sandviç sattığı anları paylaşan genç adam kısa sürede viral olmayı başardı. Sosyal medyada 'gezensandwich' adıyla gittiği ülkeleri ve yolculuk anılarını paylaşan genç adam gündem yarattı.

Trend 29-02-2024 08:29

Türkiye'nin Washington Büyükelçisi belli oldu! Sedat Önal atandı

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliğinde kritik görev değişimi gerçekleşti. Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği görevini Birleşmiş Milletler'de Daimi Temsilcilik pozisyonunda bulunan Büyükelçi Sedat Önal, Önal'dan boşalacak görevi de Dışişleri Bakan Yardımcısı Ahmet Yıldız üstlenecek.

Haber 21-02-2024 19:13

Bilim insanları bu kez Mini Ayları gözüne kestirdi: Gezegenler arası bir tür olmamıza yardımcı olabilirler!

Dünya'ya olan yakınlıkları nedeniyle keşif için başlıca adaylardan biri "Mini Aylar" (minimoon) oluyor. Şimdi bazı bilim insanları, gezegenlerin ve uydularının oluşum ve evrimine dair önemli bilgiler sağlayabileceği düşünülen bu küçük uyduları, insanlığı kozmosun derinliklerine taşımak için kullanmak istiyor.

Haber 19-02-2024 10:29

Son dakika: Alper Gezeravcı’nın dünyaya dönüşü 5 Şubat’a ertelendi

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon Uzay Aracı'nın Dünya'ya dönüşü, Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 5 Şubat'a ertelendi.

Haber 03-02-2024 08:31

Covid ile başlayan teknolojik dönüşüm dünyayı nasıl etkiledi?

Tüm dünyayı etkileyen yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını bazı teknoloji alanlarında köklü değişim yaratırken, çok sayıda teknoloji şirketi rekor büyüme performansı ve insan yaşamında oluşturdukları etkiyle ön plana çıkıyor. Covid-19'la "uzaktan çalışma", "çevrim içi iletişim" ve "e-ticaret" gibi kavramlar insan hayatının bir parçası haline gelirken, veri gizliliği ve çevrim içi güvenliğine yönelik endişeler de artt

Finans 14-01-2024 14:30

İşsizlik yükseldi, küresel ticaret geriledi; dünya Covid-19 krizinin etkilerini ancak atlatıyor

Dünya ekonomisi, Koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası yaşanan krizi ancak atlatabiliyor. Koronavirüs salgını sürecinde ülkeler çeşitli tedbirler almıştı.

Finans 31-12-2023 15:31

Ürkütücü görüntüleri NASA paylaştı: Son 6 yılın en büyük Güneş patlaması saniye saniye kaydedildi! Yarın dünyayı etkilemesi bekleniyor

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi NASA, geçtiğimiz günlerde Güneş'te meydana ürkütücü patlamalarla ilgili açıklama yaptı. 6 senenin en büyük güneş patlaması olduğu öğrenilen olayın yarın dünyayı etkilemesi bekleniyor. Patlamanın yol açacağı olumsuzluklar konusunda bilgilendirme yapıldı.

Trend 16-12-2023 16:55

Dünya'dan tam 60 kat daha büyük! Güneş'te açılan karanlık delik gündem oldu... 24 saatte 800 kilometre genişledi, radyoaktif dalgalar Dünya'ya yayılıyor

Güneş'in Dünya'ya bakan yüzeyinde devasa büyüklükte bir karanlık delik açıldı. Bilim insanlarının gözlemlediği karanlık deliğin dünyadan tam 60 kat daha büyük olduğu belirtiliyor. Sadece 24 saatte 800 bin kilometre genişliğe ulaşan delikten doğrudan Dünya'ya doğru radyoaktif dalgalar yayıyor. NASA, Güneş'in şu anda hareketli bir dönemden geçtiğini belirtirken, bilim insanları Güneş'in bu döngüsünün beklenenden hareketli geçeceğine inanıyor.

Trend 06-12-2023 16:25

ABD vatandaşlarından dünya çapında uyarı: Daha dikkatli olun

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan dünya çapında uyarı geldi. Yurtdışındaki tüm ABD vatandaşlarının "daha dikkatli olmalarını" tavsiye etti.

Haber 19-10-2023 19:37

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı?

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? İşte günün özeti…

Haber 10-08-2023 16:55

Dünyanın 20 katı büyüklüğünde... Edirneli öğretmen, Güneş'te yaşanan dev patlamayı görüntülemeyi başardı!

Güneş yüzeyinde ilk gez görülen devasa büyüklükteki lekelerin ardından bilim adamlarının 6 ay ile 1 yıl süre tanıdığı, gerçekleştiğinde iletişimi kesebilecek büyüklükteki patlamanın ilki geçtiğimiz gün yaşandı. Dünyanın 20 katı büyüklüğündeki o patlama görüntülendi. Bir süre önce ayrılan AR 3372 güneş lekesi patlayarak M4 sınıfı bir güneş patlaması ile daha önce görülmemiş bir enkaz bulutu üretti.

Haber 31-07-2023 13:29

Büyük güneş fırtınası geliyor! Tarih verildi: İnternetin sonu mu geliyor?

2025 yılında büyük bir güneş fırtınasının Dünya'yı vurması bekleniyor. Uzmanlardan korkutan açıklama geldi: "Devasa bir güneş fırtınası Dünya'ya doğru geliyor ve bu bir 'internet kıyametine' neden olabilir.

Haber 12-07-2023 11:04

Dünya'nın dönüş ekseni 80 santim kaydı! Uzman isimden korkutan uyarı: İklim değişikliği...

Yeni yapılan bir araştırmaya göre dünyanın ekseni 20 yıl içerisinde yaklaşık olarak 20 santimete doğuya kaydı. Bu olayın sebebi olarak yer altından çok büyük miktarlarda çekilen sular gösteriliyor. Uzman isimler konuyla ilgili iklim değişikliği uyarısı verdi... İşte haberin detayları!

Haber 18-06-2023 13:40

Belçika bu olayı konuşuyor! Aşırı sağ parti lideri polis tarafından tokatlandı

Belçika'da ülke gündemine bomba gibi düşen bir olay yaşandı. Aşırı sağcı Vlaams Belang partisinin lideri Tom Van Grieken'e Brüksel'de bir gösteri esnasında polis memuru tarafından tokat atıldı.

Haber 14-06-2023 12:32

Dünyayı bekleyen felaket senaryosu! Bilim adamları yaklaşan tehlikeyi duyurdu: Buzulların yok olması, seller ve orman yangınları...

Dünyayı bekleyen iklim krizi artık eskiye nazaran çok daha hızlı gerçekleşiyor... Buzullar hakkında araştırma yapan bilim adamlarının son araştırmaları felaket senaryolarının yaklaştığının bir göstergesi durumunda. Yapılan araştırmaların sonucunda Kuzey Kutbu'ndaki buzulların beklenenden on yıl daha erken erimesi riskinin bulunduğu ifade edildi.

Haber 06-06-2023 19:03

Bilim insanlarından 'antroposen' dönemi uyarısı: Dünya sistemi tehlikede, bulgularımız oldukça endişe verici

Uluslararası bilim insanlarının son araştırması dünya için tehlikeli gerçekleri gözler önüne serdi. Ürküten rapora göre, 'dünyanın sağlığı' neredeyse tüm ekolojik göstergelerde tehlikeli sınırı aştı. Araştırmayı yapan Earth Commission Eş Başkanı Rockström, tüm gezegenin antroposen döneminde olduğunu belirterek "Bulgularımız oldukça endişe verici. Dünya sistemi tehlikede" ifadelerini kullandı.

Haber 31-05-2023 21:22

Bu çalışmaya göre Dünya 1000 yıl güvende! Korkmamıza gerek yok mu?

Bilinen uzay cisimlerinin yörüngeleri üzerine yapılan dikkat çekici bir çalışmada ilginç bir tahmine varıldı. Yapılan çalışma, Dünya'nın en az 1000 yıl boyunca çarpma olaylarına karşı güvende olduğunu ortaya koydu.

Haber 22-05-2023 11:54

Herkesin merak ettiği soruyu ChatGPT yanıtladı: Evrende yalnız mıyız?

"Evrende yalnız mıyız?" sorusunun cevabı merak ediliyor. Son günlerin ilgi uyandıran yapay zeka sohbet robotu ChatGPT ise evrende yalnız olup olmadığımıza ilişkin değerlendirmesini yazdı. İşte ChatGPT'nin yazdıkları...

Haber 24-04-2023 12:05

2018'de emekliye ayrılmıştı... NASA'nın uydusu Dünya'ya düşebilir!

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Ajansına (NASA) ait hizmet dışı kalan Reuven Ramaty Yüksek Enerji Güneş Spektroskopik Görüntüleyici (Rhessi) uydusunun Dünya'ya düşebileceği bildirildi. Yapılan açıklamalarda belirtilenlere göre uydu, atmosfere ABD'nin doğu yakası zaman dilimine göre akşam saatlerinde girecek. 2002'de yörüngeye fırlatılan uydu, 2018'de emekliye ayrılmıştı.

Haber 19-04-2023 15:58

Bugün Dünya’yı etkileyecek! Güneş fırtınası geliyor: İnternet ve elektrik kesintisi yaşanabilir...

Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada Güneş’in yüzeyinde Dünya’da 20 kat daha büyük bir koronal delik tespit edildiğini söylemişti. Koronal deliğin yarattığı saatte 2.9 milyon kilometreye varan güneş fırtınasının bugün Dünya’ya doğru ulaşması bekleniyor. Uzmanlar güneş fırtınasının internet veya elektrik kesintilerine neden olabileceğini belirtti.

Trend 31-03-2023 08:12

23 yıl içinde Dünya ile çarpışma ihtimali olduğu söyleniyor... NASA’da çalışmaları bulunan bilim insanından açıklama geldi!

NASA'da çalışmaları bulunan ve bir süre önce Türkiye'ye yerleşen Dr. Fabrizio Pinto, 23 yıl içinde Dünya ile çarpışma ihtimali olan astreoide ilişkin uyarılar üzerine değerlendirmelerde bulundu. Dr. Pinto, "Yakın zamanda geliştirilen teknoloji ile özel bir uzay aracını gök cisminin üzerine salarak bir çarpışma sağlanabilir. Bu çarpışma sayesinde gök cisminin yörüngesini değiştirerek dünyayı kurtarmak şu anda hayata geçebilecek seviyede bir uygulama. Endişe etmeyi gerektiren bir durum yok" dedi.

Haber 13-03-2023 15:50

19 yaşında ama her zaman 4 yaşında gibi görünecek! Dünyada bunu yaşayan tek kişi...Yabancılar tarafından taciz ediliyor!

Doğuştan gelen hastalıklar görünümde değişikliklere sebep olabiliyor. Bu değişiklik oldukça fazla soruna yol açabiliyor. 19 yaşındaki Dannia Shabbir, Dünyada sadece onda bulunan hastalığı nedeniyle 4 yaşında gibi görünüyor. Dannia ve ailesi bu hastalığın yarattığı sorunları paylaşarak farkındalık yaratıyor.

Haber 07-03-2023 14:09

Ameliyattan uyandığında Rus aksanıyla konuşmaya başladı! Doktorlar şaştı kaldı... Dünyada sadece 100 kişide görüldü

Ameliyat sırasında ve sonrasında oldukça şaşırtıcı anlar yaşanabiliyor. Amerika'da yaşayan Abby Fender, geçirdiği fıtık ameliyatından uyandığında kendi dilinin dışında Rus aksanıyla konuşmaya başladı. Dünyada sadece 100 kişide görülen bu durum karşısında kalan doktorlar şaşkınlıklarını gizleyemedi.

Haber 05-03-2023 13:46

Bilimsel olarak dünyanın en güzel kadını seçildi! Herkes bu kadının yüzünü merak ediyor

Güzellik anlayışı kişiden kişiye göre değişse de altı oran gibi bazı ölçümlere göre ideal güzellik belirlenebiliyor. Bilimsel olarak dünyanın en güzel yüze sahip kişisini seçmek için büyük bir araştırma yapıldı. Yapılan araştırmanın sonucunda dünyanın en güzel kişisi belirlendi.

Kadin 24-02-2023 16:20

Dünyanın en büyük dudaklarına sahip kadını rekora koşuyor! Ameliyat parasını ödemek için...

Estetik müdahalelerde en sık yapılan işlemlerin arasında dudak ve göğüs büyütme yer alıyor. Birçok kadın daha dolgun dudaklara sahip olmak için estetik yaptırıyor. Dünyanın en büyük dudaklarına sahip olan Andrea Ivanova, yeni yaptıracağı estetiklerin listesini paylaştı. Ivanova ameliyat parasını kazanmak için şaşırtıcı bir kampanya paylaştı.

Kadin 24-02-2023 09:53

Dünyanın en büyük depremi ne zaman ve nerede oldu? Dünyanın en büyük depreminin şiddeti, büyüklüğü kaçtı?

Dünyanın en büyük depremi, geçtiğimiz gün birçok ilde meydana gelen depremin ardından merak konusu oldu. Deprem, yer kabuğunda beklenmedik anda ortaya çıkan enerji sonucundaki sismik dalgalanmalar ve bu dalgaların yeryüzünü sarsmasıdır. Peki dünyanın en büyük depremi ne zaman ve nerede oldu? Dünyanın en büyük depreminin şiddeti, büyüklüğü kaçtı? İşte detaylar...

Haber 08-02-2023 08:35

Çarpışmanın eşiğinden dönüldü! Dünya yörüngesinde endişe yaratan olay...

Alçak Dünya yörüngesinde yaşanan endişe verici olayda, iki hurdaya çıkartılmış uzay nesnesinin (bir roket gövdesi ve casus uydu) birbiriyle çarpışması kıl payı atlatıldı. Uzay çöpleri az kalsın birbirlerine çarpacaktı ancak inanılmaz derecede küçük bir farkla birbirlerini ıskaladılar. Eğer çarpışsaydılar binlerce parça tehlikeli uzay enkazı oluşturmaya sebep olabilirlerdi.

Haber 04-02-2023 11:30

Sayıların artması endişe yarattı: Sessiz pandemi giderek yayılıyor! Vakaların çoğu İstanbul'da

HIV enfeksiyonu tüm dünyayı etkisi altına alan oldukça riskli hastalıklar arasında yer alıyor. Kan ve korunmasız cinsel ilişki yoluyla bulaşan HIV enfeksiyonunda erken teşhis büyük önem taşıyor. Uzmanlar Türkiye’deki HIV rakamların endişe vermeye başladığını belirterek bu sessiz pandemi hakkında uyarılarda bulundu.

Haber 27-01-2023 10:21

Dünya’nın çekirdeği hakkında çarpıcı iddia! Bu durum, günleri kısaltıyor olabilir

Çinli bilim insanları, Dünya’nın çekirdeği hakkında hem çarpıcı hem de şaşırtıcı bir iddia ortaya attı. Depremlerden gelen sismik dalgaları inceleyen Çinli bilim insanları, Dünya'nın çekirdeğinin yavaşlayarak durma noktasına geldiğini ve ardından yüzeyin tersi yönde dönmeye başladığını öne sürdü. İç çekirdekteki bu yavaşlamanın günleri kısaltabileceği de ileri sürülüyor.

Haber 25-01-2023 09:37

Hazırlıksız olacağız uyarısı! Kovid-19 pandemisini örnek gösterdi: Başsız tavuklar gibi olurduk

İskoçya'daki St. Andrews Üniversitesi'nde kısa süre önce açılan SETI Sonrası Tespit Merkezi'ndeki bilim insanlarının önündeki ilginç görev göz korkutuyor. Bilim insanlarının önündeki bu görev, Dünya dışı zeki bir uygarlıkla temas kuracak olursak ne yapacağımızı bulmaktan oluşuyor. Onlar, uzaylılar yarın bizle temasa geçerlerse, ne yazık ki hazırlıksız olacağımız konusunda uyarıyor. Hatta koronavirüs pandemisini örnek göstererek "Temas kursak başsız tavuklar gibi olurduk" diyorlar.

Haber 20-01-2023 17:58

Dünya, bu çalışmayı konuşuyor... Bir gizem çözülmüş olabilir

Dünya'nın uydusu Ay hakkında şaşırtan yeni açıklamalar yapılırken, Çinli bilim insanları tarafından yapılan bir çalışma gündem oldu. Çalışmaya göre, bilim insanları, uzun süredir devam eden bir Ay bilmecesini çözmüş olabilir.

Haber 16-01-2023 16:09

2 bin 500 kiloluk NASA uydusu ERBS için endişeli bekleyiş! Bazı parçalarının Dünya'ya düşebileceği belirtiliyor

NASA'nın radyasyon uydusu ERBS'nin Dünya atmosferine girmesi bekleniyor. 1984'te uzaya fırlatılan ve 2005'te görevini tamamlayan uydunun büyük kısmının atmosferde yanacağı düşünülse de yine de endişeli bir bekleyiş yaşanıyor. Yıllar boyu atmosferdeki değişimleri gözlemleyip ölçümler yapan 2 bin 500 kiloluk uydunun bazı parçalarının Dünya'ya düşebileceği kaydediliyor.

Haber 09-01-2023 13:39

IMF Başkanı'ndan uyarı geldi! '2023 dünya ekonomisi için zor bir yıl olacak'

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, dünya ekonomisinin büyük kısmı için 2023'ün zor bir yıl olacağı uyarısında bulundu. Georgieva, neden olarak da ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Çin gibi 3 büyük ekonomideki yavaşlamayı gösterdi.

Finans 01-01-2023 21:05

Hindistan'da dünyaya gelen bebek doktorları hayrete düşürdü! Vücudunun yarısı kılla kaplı

Hastalıkların sonradan çeşitli etkenlerle ortaya çıktığı bilinse de doğuştan gelen birçok sağlık sorunu da bulunabiliyor. Hindistan'da yeni doğan bir bebek doktorları bile şaşırttı. Vücudunun yarısı kıllarla kaplı olan bu bebek dünyada gündem oldu.

Haber 30-12-2022 09:05

Günler ne zaman uzayacak? 2022 geceler ne zaman kısalacak? Kış gündönümü tarihi!

Kuzey Yarım Kürede günlerin uzamasıyla 'Günler ne zaman uzayacak?' sorusunun araştırmaları hız kazandı. Gündönümünün ardından Kuzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede ise kısalmaya başlar. Peki günler ne zaman uzayacak? 2022 geceler ne zaman kısalacak? İşte kış gündönümü tarihi!

Haber 13-12-2022 16:03

Günler ne zaman uzamaya başlıyor? 2022 kış gündönümü ne zaman?

Aralık ayının gelmesiyle 'günlerin ne zaman uzamaya başlayacağı' konusu araştırılmaya başlandı. Gündönümünden sonra uzey yarımkürede günler uzamaya, güney yarımkürede ise kısalmaya başlıyor. Peki günler ne zaman uzamaya başlıyor? 2022 kış gündönümü ne zaman? İşte detaylar...

Haber 08-12-2022 19:23

Dünyanın en güzel kızıydı! Yaşayan oyuncak çocuğun son haline yorum yağdı

Henüz 6 yaşındayken dünyanın en güzel kızı seçilen çocuk fenomen Anastasia Knyazeva şimdilerde 12 yaşında. Rus kökenli Anastasia Knyazeva'nın son hali büyük beğeni topladı.

Magazin 07-12-2022 12:28

Orion eve dönüyor! Yakaladığı şaşırtıcı görüntü nefesleri kesti: Bu biziz

Amerikan Havacılık ve Uzay Ajansı'nın (NASA) Orion uzay aracı eve dönüyor. Orion Artemis 1 görevi kapsamında 16 Kasım'da Uzay Fırlatma Sistemi (SLS) roketiyle uzaya fırlatılmıştı. Şaşırtıcı görüntüler yakalayan araç şimdi Dünya'ya dönüş yolculuğuna başladı. Orion, yakaladığı 'Hilal Dünya' görüntüsüyle ise nefesleri kesti. NASA o görüntüyü "Bu biziz" diyerek paylaştı.

Haber 07-12-2022 10:32

16,5 tonluk gök taşının içinde bulunanlar dünyayı şok etti! Daha önce hiç görülmemişlerdi

Somali'de 16,5 tonluk büyük bir gök taşının içinden ağızları açık bırakan bir keşif çıktı. 2020 yılında bulunan El Ali isimli gök taşının içinde Dünya'da daha önce hiç görülmemiş iki mineral keşfedildi. İçlerinde asteroitlerin nasıl oluştuğuna dair önemli ipuçları bulunabilir. Araştırmacılar, daha fazla araştırma yapmayı planlıyor. Ancak El Ali gök taşıyla ilgili araştırmacıların yaşadığı ufak bir sorun var.

Haber 01-12-2022 14:16

Doğduğu anda tarihe geçmişti! Dünya onu konuştu... 'Bazı ayrıcalıklarım oldu'

Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu'nun açıklamasına göre dünya nüfusu bugün 8 milyar kişiye ulaştı. Dünya nüfus kayıtlarına 1999 yılında "6 milyarıncı insan" olarak geçen Bosna Hersekli Adnan Mevic de açıklamalarda bulundu. Mevic, "6 milyarıncı insan olduğuma yönelik bana belge verilmedi." dedi. Mevic, 6 milyarıncı insan olmasıyla ilgili bazı ayrıcalıklarının da olduğunu söyledi.

Haber 15-11-2022 23:41

SON DAKİKA | Dünya nüfusu 8 milyar kişiye ulaştı! Birleşmiş Milletler duyurdu

Son dakika haberi: Birleşmiş Milletler, dünya nüfusunun bugün itibarıyla 8 milyar kişiye ulaştığını açıkladı.

Haber 15-11-2022 08:13

Çin roketi kontrolsüz bir şekilde düşüşe geçti! Çin roketi Türkiye'ye düşebilir! Ne zaman, nereye düşecek?

Çin roketinin düşüş haberleri vatandaşlarda tedirginlik yarattı. Çin'in Cadılar Bayramı'nda uzaya fırlattığı 23 tonluk roketi kontrolden çıktı. 31 Ekim'de fırlatılan Çin roketinin Dünya'ya düşmesi bekleniyor. Roketin düşme ihtimali olan koordinatları arasında Türkiye'de bulunuyor. İşte kontrolden çıkan Çin roketi ile ilgili detaylar...

Haber 04-11-2022 09:18

Güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması 3d güneş gözlüğü ile mi izlenir? Tutulma öncesi kritik uyarılar

Güneş tutulması bugün (25 Ekim) meydana gelecek. Nadir görülen doğa olaylarından olan Güneş tutulmasını izlemek isteyen vatandaşlar, tutulmanın nasıl izlenebileceğini araştırmaya başladı. Güneş Tutulması Türkiye'den de izlenebilecek. Peki Güneş tutulması nasıl izlenir? Güneş tutulması 3d güneş gözlüğü ile mi izlenir? İşte ayrıntılar...

Haber 25-10-2022 10:34

Güneş tutulması ne zaman? 2022 Güneş tutulması Türkiye'den izlenecek mi?

Nadir gerçekleşen doğa olaylarından biri olan Güneş tutulması için geri sayım başladı. Bununla birlikte Güneş tutulması hakkında araştırmalar hız kazandı. Fotoğrafçılar için eşsiz karelerin meydana geldiği Güneş tutulmasının tarihi ve saati araştırılmaya başlandı. Peki Güneş tutulması ne zaman? 2022 Güneş tutulması Türkiye'den izlenecek mi? İşte merak edilenler...

Haber 23-10-2022 14:41

30 yaşında gelmeden dünyayı dolaştı! “Dünyadaki her ülkeye gittim. İşte ziyaret etmeniz gereken yerler...”

Danimarkalı Henrik Jeppesen çocukluğundan beri en büyük tutkusunun seyahat etmek ve yeni yerler keşfetmek olduğunu dile getirerek 30 yaşında gelmeden en büyük hayalini gerçekleştirdi. Dünya dolaşarak her ülkeyi gördüğünü ifade eden Jeppesen, diğer insanların mutlaka görmesi gerektiğini düşündüğü favori ülkelerini paylaştı.

Trend 17-10-2022 17:15

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden 4 bilim insani Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları listesinde yer aldı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinden 4 bilim insani "Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları" listesinde yer aldı

Yurthaber 17-10-2022 13:48

Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? Türkiye'den görülecek mi? Güneş tutulması etkileri neler?

Güneş tutulması için geri sayım başladı. Yılda iki defa gerçekleşen bu doğa olayının etkileri, zamanı ve saati araştırılmaya başlandı. Uzmanlar güneş tutulmasının etkileri anlattı. Peki Güneş tutulması ne zaman, saat kaçta? Türkiye'den görülecek mi? Güneş tutulması etkileri neler? İşte merak edilenler...

Haber 16-10-2022 12:59