Dünya Sağlık Örgütü Haberleri

Dünya Sağlık Örgütü duyurdu! Gazze'deki Nasır Hastanesi artık hizmet veremiyor

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Gazze'nin güneyindeki Han Yunus kentinde, bir süredir İsrail askerlerinin kuşatması altındaki Nasır Hastanesinin artık hizmet veremediğini bildirdi. Ghebreyesus, hastanede hala 200'e yakın hasta bulunduğunu ve bunlardan en az 20'sinin acilen başka hastanelere sevk edilmesi gerektiğini bildirdi.

Haber 19-02-2024 09:36

DSÖ'den elektronik sigara açıklaması! 'Endişe verici kanıtlar ortaya çıktı' diyerek acil eylem çağrısı yapıldı

Dünya Sağlık Örgütü'nden elektronik sigara kullanımına ilişkin dünyaya acil eylem çağrısı geldi. Elektronik sigaranın toplum sağlığına etkilerine ilişkin endişe verici kanıtlar ortaya çıktığı aktarıldı. 13-15 yaşlarındaki çocukların, yetişkinlere göre daha yüksek oranlarda elektronik sigara kullandığına dikkat çekildi.

Haber 15-12-2023 10:26

Son dakika: Dünya Sağlık Örgütü'nden flaş koronavirüs açıklaması! 'Artık acil sağlık durumu değil'

Son dakika haberi... Dünya Sağlık Örgütü'nden yapılan açıklamada "Koronavirüs salgını artık uluslararası acil sağlık durumu değil." ifadeleri kullanıldı. Türkiye'de koronavirüs, ilk kez Mart 2020'de görülmüştü.

Haber 05-05-2023 16:43

DSÖ’den dünyayı korkutan ‘biyolojik sağlık riski’ uyarısı: İşgal ettiler…

Dünya Sudan’da devam eden çatışmaları yakından takip etmeye devam ederken Dünya Sağlık Örgütü’nden korkutan bir uyarı geldi. DSÖ, Sudan'da halk sağlığı laboratuvarının işgal edilmesinin biyolojik sağlık riski oluşturduğunu duyurdu. İşte tüm dünyayı endişelendiren sağlık riski ile ilgili uyarının detayları…

Haber 26-04-2023 07:28

Dünya Sağlık Örgütü

Dünya Sağlık Örgütü Hakkındaki Haberler Mynet'te. Dünya Sağlık Örgütü Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Ekvator Gine'sinde Marburg virüsü alarmı! 11 kişi hayatını kaybetti, DSÖ'den Kritik bir an yaşanıyor uyarısı

Ebola ile yakın akraba türünde olan Marburg virüsü, Ekvator Ginesi'nde yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, ülkede toplam 16 Marburg virüsü vakasının tespit edildiğini açıklayarak 11 kişinin ise hayatını kaybettiğini belirttii.

Haber 18-04-2023 21:46

Dünya Sağlık Örgütü duyurdu! Bu yıl koronavirüsün halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiği açıklanabilir

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, "Son bir ay içerisinde bildirilen haftalık ölüm sayısının, ilk kez üç yıl önce "pandemi" kelimesini ilk kullandığımız zamandan daha düşük olduğunu görmek çok sevindirici. Bu yıl, Kovid-19'un uluslararası öneme sahip bir halk sağlığı acil durumu olarak sona erdiğini söyleyebileceğimizden eminim." ifadelerini kullandı.

Haber 17-03-2023 18:23

Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan koronavirüs uyarısı! 'Tüm ülkeleri verileri paylaşmaya davet ediyoruz'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, Kovid-19 ile mücadelede kaydedilen ilerlemelere rağmen virüs tehlikesinin sürdüğü uyarısını yaptı. Ghebreyesus, "Tüm ülkeleri koronavirüs verilerini paylaşmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Haber 04-01-2023 21:55

Kızamık belirtilerine karşı dikkatli olun: Milyonlarca çocuk ölebilir

Kızamık yeniden yükselişe geçti. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), artan kızamık vakalarına karşı açıklama yaptı. Koronavirüs vakaları ile beraber kızamık hastalığının da yeniden hortlaması dünya çapında panik yarattı. Bu kış ayının dünya için oldukça zor geçeceğinin altını çizen uzmanlar, çocukları kızamık salgınından korunması gerektiğinin altını çizdi.

Haber 26-11-2022 09:42

Deve gribi nedir, tehlikeli mi? Deve gribi belirtileri neler? DSÖ'den uyarı!

Katar'da son on senede onlarca insan Orta Doğu Solunum Sendromu'na (MERS) diğer adıyla deve gribine yakalandı. FIFA 2022 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapan Katar'da görülen bu hastalık nadir fakat ölümcül bir solunum yolu hastalığı olarak tanımlanıyor. Enfekte ettiği her 100 kişiden 35’ini öldürüyor. Peki deve gribi nedir, tehlikeli mi? Deve gribi belirtileri neler? İşte detaylar...

Haber 26-11-2022 00:28

DSÖ açıkladı! Kovid-19 ölümlerinde yaklaşık yüzde 90 düşüş var

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde Kovid-19 salgınına bağlı can kayıplarında şubat ayına oranla yaklaşık yüzde 90 düşüş yaşandığını ancak varyantların artması nedeniyle salgına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi.

Haber 10-11-2022 00:00

DSÖ, savunmasız bölgelerin yetersiz aşı nedeniyle risk altında olduğunu duyurdu!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), dünya üzerinde eşit yapılmayan aşı dağılımının savunmasız insanları aşıdan mahrum bıraktığını açıkladı.

Haber 09-11-2022 23:52

Dünya Sağlık Örgütü açıkladı! Maymun çiçeği vakalarında tedirgin eden rakam...

Maymun çiçeği virüsü dünyayı tedirgin etmeye devam ediyor. Son olarak Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından yapılan açıklamada küresel çapta maymun çiçeği vakaları 70 bini aştı. Hastalık nedeniyle şu ana kadar ise 26 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Haber 12-10-2022 19:23

Sakarya Üniversitesi astronot yiyeceği spirulina üretip pazarlıyor

Havuzda elde edilen yüksek besin değerine sahip spirulina yosunu, özel kağıtlarda kurutularak toz haline getirilip bir firma aracılığıyla yurt içi ve yurt dışı pazarına sunuluyor - Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuba Ongun Sevindik: - "İklim değişikliğiyle tarım arazilerinde meydana gelebilecek verimsizlik ve insan popülasyonunun artması sonucu ileride yetiştiriciliği kolay ve ucuz şekilde elde edilebilen bir besin ihtiyacı oluşmaktadır. Spirulinanın da bu ihtiyacı karşılayacağı düşünülmektedir"

Yurthaber 27-09-2022 12:03

Dünya Sağlık Örgütü'nden koronavirüs açıklaması: Bitiş çizgisine gelindi

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), koronavirüs nedeniyle haftalık can kayıplarının Mart 2020'den bu yana en düşük seviyeye geldiğini duyurdu. DSÖ yaptığı açıklamada Kovid-19 ile mücadelede bitiş çizgisine gelindiğini belirtti. Ayrıca, Kovid-19 ile birlikte maymun çiçeği salgınında da küresel oranda düşüşün sürdüğü aktarıldı.

Haber 15-09-2022 09:12

Küresel ısınmayla görülmeye başladı, tarih verdi! Türkiye'de polikliniklerin kurulması gerekecek

Küresel ısınmayla birlikte Türkiye'de de farklı tür böcek ve sinekler görülmeye başladığını söyleyen Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, tropikal hastalıklarda artış gözlendiğini belirtti. Kadıoğlu, 2080 yılına kadar sıtmanın tüm Avrupa'ya yayılması bekleniyor. Türkiye'de tropikal hastalıklar için polikliniklerin kurulması gerekecek. Şu an Dünya Sağlık Örgütü, Türkiye'nin güney bölgesini sıtma bölgesi olarak gösteriyor'' ifadelerini kullandı.

Haber 24-08-2022 10:30

92 ülkede görüldü, vaka sayısı 35 bini aştı! 'Neredeyse tümü erkek'

Maymun çiçeği hastalığı dünyada giderek yaygınlaşıyor. Dünya Sağlık Örgütünden maymun çiçeğine yönelik yapılan yeni açıklamada hastalığın 92 ülkede görüldüğü ve dünya genelindeki vaka sayısının 35 bini aştığını belirtildi. 12 kişinin öldüğü hastalıkta vakaların neredeyse tamamının erkek olduğu belirtildi.

Haber 17-08-2022 19:52

DSÖ açıkladı! Maymun çiçeği ilk kez evcil köpekte görüldü, Maymun çiçeği belirtileri nelerdir? Nasıl bulaşır?

Maymun çiçeği vakaları tüm dünyada endişe yaratmaya devam eder. Türkiye’de de olmak üzere birçok ülkede görülen maymun çiçeği açıklanan bilgilere göre köpeklerde de görülmeye başladı. Maymun çiçeği hastalığı Fransa’da yaşayan bir insandan evcil köpeğine bulaştı.

Haber 16-08-2022 15:27

Dünyanın konuştuğu Türk! Önce HIV ve Kovid'i, sonra da maymun çiçeğini yendi: Ne HIV, ne maymun çiçeği, bu çok daha kötü etkiliyor

İngiltere'de yaşayan Harun Tulunay (35), dünyanın en çok korktuğu 3 virüs olan HIV, Kovid ve maymun çiçeğini yendi. Tulunay, geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. Maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşan Tulunay, bir anda dünyanın gündemine oturdu, dünyanın konuştuğu Türk hasta oldu. "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" diyen Tulunay başından geçenleri anlattı.

Haber 31-07-2022 11:52

Dünya Hepatit Günü: Hastalıktan nasıl korunmalı?

Dünya Sağlık Örgütü’ne (WHO) göre her 30 saniyede bir kişi viral hepatitten ötürü hayatını kaybediyor. Geçen yıl bir milyon kişi bu yüzden hayatını kaybetti, bu sayı HIV ve sıtmadan hayatını kaybedenlerin toplamından daha fazla.

Haber 28-07-2022 09:09