Dup Haberleri

Kuzey İrlanda Başbakanı istifa edeceğini açıkladı

Kuzey İrlanda'daki bölgesel hükümetin başbakanı ve Demokratik Birlik Partisi (DUP) lideri Arlene Foster, başbakanlık ve parti liderliğinden istifa edeceğini bildirdi.

Haber 2021-04-28 19:35:18

Brexitçilerden Donald Tusk'a sert yanıt

Eski UKIP lideri Nigel Farage: - "Brexit'ten sonra senin gibi seçilmemiş, küstah kabadayılardan kurtulacağız ve kendi ülkemizi yöneteceğiz" - DUP Sözcüsü Sammy Wilson: - "Tusk, AB'nin çürümüşlüğünden kaçmak için Brexit'e oy veren 17,4 milyon İngiliz'i hakir gördüğünü bir kere daha gösterdi"

Haber 2019-02-06 17:25:42

Demokratik Birlik Partisi desteğini çekseydi, May hükümeti 1 oyla düşürülecekti

İngiltere Başbakanı Theresa May, AB ile yaptığı Brexit anlaşmasının parlamentoda büyük bir çoğunlukla reddedilmesi üzerine dün akşam yapılan güven oylamasını Demokratik Birlik Partisi’nin desteğiyle 306’ya karşı 325 oyla kazandı.Güven oylamasında Muhafazakar Parti 314 milletvekili ile Başbakanı May’i destekledi ancak partinin içinde May’in AB ile yaptığı Brexit anlaşması konusunda bölünmeler bulunduğu kaydedildi.Theresa May’in hükümetini destekleyen Demokratik Birlik Partisi (DUP) oylamada desteğini çekmiş olsaydı Theresa May bir oyla güven oylamasını kaybedecekti.Güven oylamasında İşçi Partisi’nin 251 milletvekili, İskoçya Milli Partisi’nin (SNP) 11 milletvekili, Yeşiller’den 1 ve bağımsız 4 milletvekili hükümete güvensizlik oyu verdi.

Haber 2019-01-30 03:58:24

DUP Brexit anlaşmasına destek vermeyecek

Demokratik Birlik Partisi (DUP) Brexit sözcüsü Sammy Wilson: - "(Brexit anlaşmasının parlamentoda oylanması) Hiçbir şekilde destek vermeyeceğiz" - İngiliz hükümeti AB’den anlaşmasız ayrılık senaryosu kapsamında Kuzey İrlanda’ya bin polisten oluşan bir takviye gönderecek

Haber 2019-01-04 15:49:05

Kuzey İrlanda'daki DUP'tan May'e Brexit uyarısı

Kuzey İrlanda'daki birlik yanlısı Demokratik Birlik Partisi (DUP) Genel Başkan Yardımcısı Dodds: - "Eğer hükümet Kuzey İrlanda'nın isteğine karşı davranır, gümrük birliği, tek pazar düzenlemesi, İrlanda Denizindeki sınırla ilgili konularda anlaşmazsa ve bölgenin farklı muameleye tabi tutulacağını önerirse, bizim için çok büyük olan bir kırmızı çizgiyi geçmiş olur"

Haber 26-04-18 14:29

İngiltere’de Azınlık Hükümeti için 1,5 Milyar Sterlinlik Anlaşma

İngiltere Başbakanı Theresa May, 8 Haziran genel seçimlerinin ardından azınlık hükümeti kurmak için Kuzey İrlanda’daki Demokratik Birlik Partisi’yle (DUP) anlaştı. Buna göre Kuzey İrlanda’ya iki yıllık süre içinde 1,5 milyar sterlin tutarında mali fon aktarılması öngörülüyor.

Haber 26-06-17 15:09

İngiltere'de azınlık hükümeti anlaşması

8 Haziran'daki erken genel seçimde Avam Kamarası'ndaki çoğunluğunu kaybeden Muhafazakar Parti, Kuzey İrlanda'daki Demokratik Birlik Partisi'yle (DUP) azınlık hükümeti için anlaşma sağladı. DUP, Kuzey İrlanda'ya 2 yıl boyunca 1 milyar sterlin ek mali destek sağlanacağını açıkladı.

Haber 26-06-17 14:37

İngiltere'de hükümet programı açıklandı ancak güvenoyu garanti değil

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, yeni parlamento döneminin açılışında hükümetin yeni dönemdeki programını okudu. Bununla birlikte yeni hükümet kurulması müzakereleri ise henüz sonuçlanmış değil. Olası azınlık hükümeti açısından kilit konumdaki Kuzey İrlanda partisi DUP, 'çantada keklik görülmemeleri' gerektiğini belirtiyor.

Haber 21-06-17 14:53

İngiltere seçimleri: Başbakan May'in üzerindeki baskı artıyor

Hiçbir partinin meclis çoğunluğuna ulaşamadığı seçimler sonrası Muhafazakar Parti lideri Theresa May, Kuzey İrlanda partisi DUP ile azınlık hükümeti kurmak için müzakereleri sürdürüyor. İşçi Partisi lideri Jeremy Corbyn, Hâlâ başbakan olabilirim' derken, May'in liderliğine ilişkin şüpheler var.

Haber 11-06-17 18:55

İngiltere seçimlerinde kilit parti: DUP

Kuzey İrlanda'da İngiltere ile birliği savunan Demokratik Birlik Partisi (DUP), sandalye sayısını 10'a yükselterek genel seçimlerin kilit partilerinden biri haline geldi. DUP'un Muhafazakâr Parti ile koalisyon kurma olasılığı üzerinde duruluyor.

Haber 09-06-17 12:27