Duyma Haberleri

Canlı yayında gelen soruya Yusuf Kavaklı çok sinirlendi! 'RTÜK amca lütfen duyma bunu! Gavur keser gibi keserim onu!' dedi... Nur Viral çok şaşırdı

Beyaz Tv ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan Nur Viral'le Hayatta Her Şey Var programı her bölümüyle sosyal medyada gündem oluyor. Bazı günler ünlü sunucuya emekli müftü Yusuf Kavaklı eşlik ediyor. Canlı yayında izleyenlerden gelen soruları yanıtlayan Kavaklı bu defa gelen soruya çok sinirlendi.

Magazin 2024-03-16 08:26:54

Kedi besleyen kadınla imam arasındaki tartışma olay oldu: 'İnsana saygı duy hayvana duyma'

Cami arazisinde sokak kedisi besleyen bir kadın ile imam arasında tartışma yaşandı. Hayvanların kimseye bir zararı olmadığını belirten kadına imam, kedi ve köpeklerin pisliklerini kendisinin temizlediğini belirterek, "İnsana saygı duy, hayvana duyma" dedi.

Trend 2024-01-19 11:59:57

Çocuklarda kulak ağrısı neden olur? Çocuklarda kulak ağrısına ne iyi gelir?

Çocuklarda kulak ağrısı büyüme dönemlerinde sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir. Bu durum çocuğun genel yaşam kalitesini etkileyebilir ve öğrenme süreçlerini olumsuz yönde etkileyebilir. Bu nedenle ebeveynlerin çocuklarının kulak sağlığına özel bir önem vermesi önemlidir. Çocukta kulak ağrısı duyma problemlerine neden olabileceği için önemlidir. Peki, çocuklarda kulak ağrısı neden olur?

Haber 2023-12-31 14:20:21

Harry Kane, Galatasaray maçının ardından açıkladı: 'Duyma yetimi kaybettim!'

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu 3. maçında temsilcimiz Galatasaray ile Alman ekibi Bayern Münih karşı karşıya geldi. Rams Park'ta oynanan ve futbolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği maçta kazanan taraf, 3-1'lik skorla Bayern Münih oldu. Konuk takıma galibiyeti getiren gollerden birini kaydeden Harry Kane, maçın ardından yaptığı açıklamada duyma yetisini geri kazanmaya çalıştığını söyledi. İşte detaylar...

Spor 2023-10-24 22:49:17

Göksel konserine gitti, duyma yetisini yüzde 65 kaybetti! 400 bin liralık tazminat davası açtı

Şarkıcı Göksel'in 7 Temmuz'da Harbiye'de gerçekleşen konserine giden Selin Gül'ün kafasına, konser esnasında ateşlenen havai fişekler sebebiyle demir parçası düştü. Kaza sonrası sol kulağında yüzde 65 engel oluştuğunu söyleyen Selin Gül, 400 bin liralık manevi tazminat davası açtı.

Magazin 05-10-23 16:58

Tiki yüzünden hayatı kabusa döndü! İsviçre'de ameliyat oldu ama... Gerçekten doğru söylemiş adam

İsviçre'de yaşayan Aynur Bozkaya'nın tiki yüzünden hayatı kabusa döndü. İsviçre'de ameliyat olan kadın iyileşemediği gibi duyma yetisini de kaybetti. Türkiye'ye kızının yanına ziyarete gelen kadın, kendini Türk doktorlarına emanet etti. "Kendim aynaya bakamaz hale geldim, toplum içine giremez hale geldim." diyen Bozkaya, Türkiye'deki ameliyatın ardından sağlığına kavuştu ve Atatürk'ün meşhur sözünü hatırlattı.

Haber 13-08-23 10:16

Doktorlar 6 ay ömür biçti, 10 yıldır yaşam savaşı veriyor! 'Görünce canım yanıyor'

Antalya’da dans okulu açmaya hazırlanırken SSPE hastalığına yakalanan 32 yaşındaki Halil Özçelik, yaşam savaşı veriyor. Doktorların 6 ay ömür biçtiği Özçelik, 10 yıldır gözlerini kırpmadan yatağa mahkum şekilde yaşıyor. Görme, duyma, konuşma kabiliyetini kaybeden gencin kan çanağına dönen gözlerini görünce canının yandığını belirten anne Gülsüm Özçelik, “Ben gözlerimi kırparken canım acıyor ama elimden bir şey gelmiyor. Çünkü onun gözleri yanıyor” dedi.

Haber 06-07-23 11:15

Meral Akşener’den ’Kahramanmaraş depremi’ açıklaması! 'Bugün hepimizin susma günü'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Kahramanmaraş depremi ile ilgili konuştu. Akşener, "Bugün devletin sesini duyma günümüz. Bugün hepimizin susma günü. Allah yardımcımız olsun. Allah bir daha böyle bir felaket yaşatmasın milletimize" dedi.

Haber 06-02-23 11:32

Duyma yetisini kaybetmesine rağmen bırakmadığı judoda şampiyonluklara uzandı

Avrupa ve dünya şampiyonluğunun yanı sıra 3 kez olimpiyatlara katılan işitme engelli Erkan Esenboğa: - "Yaklaşık 12 yıldır işitme engeliler büyükler kategorisinde, 60 kilogramda yenilmezlik rekorunu elimde tutuyorum"

Yurthaber 19-09-22 11:08

Analiz eş anlamlısı nedir? Analiz kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

İlk çağdan itibaren insanlar görme, duyma, koku gibi duyu organlarını kullanarak çevresini keşfetmeye başlamıştır. Çoğu zaman bu keşiflerden öğrendikleri bilgileri anlamlandırabilmek için çeşitli yöntemler geliştirmişlerdir. Bu yöntemlerden biri de analizdir. Analiz kelimesinin eş anlamlısı kelimeler de bulunur. Peki, analiz eş anlamlısı nedir?

Egitim 16-09-22 15:07

His eş anlamlısı nedir? His kelimesinin eş anlamlıları ile örnek cümleler

Günlük yaşantımız içinde kullandığımız his sözcüğü dilimize farklı bir dilden geçmiştir. His kelimesi dilimize Arapçadan geçmiştir. Arapçada "duyma, duyu, duygu" anlamına gelen his kelimesi dilimize de aynı anlamla kullanılır. His kelimesiyle aynı anlama gelen başla kelimeler de türemiştir. Peki, his kelimesinin eş anlamı nedir?

Egitim 12-09-22 14:57

Ashton Kutcher'dan korkutan haber! Görme ve duyma yetisini kaybetmiş

Dünyaca ünlü oyuncu Ashton Kutcher, iki yıl önce nadir görülen bir vaskülit türü teşhisin konduğunu söyledi. Ünlü oyuncu bu sendromdan dolayı uzun süre duyamadığını ve göremediğini belirtti.

Magazin 15-08-22 13:21

Duymayınca doktora gitti, kulağından çıkanlar şoke etti! 'En az 3 senedir orada'

İstanbul'da kulağında duyma problemiyle hastaneye başvuran yaşlı adamın kulağından çıkanlar doktorları şoke etti. Hastanın kulağından ameliyatla kulak çubuklarının ucundaki pamuklar çıkarıldı. Ameliyatı gerçekleştiren Prof. Dr. Suat Turgut, “Kulağını kaşırken pamukların içeride kalması nedeniyle enfeksiyon oluşmuş. Bu pamuklar muhtemelen en az 3 senedir orada" dedi.

Haber 08-08-22 09:39

Duyma ne demek? Duyma kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Yeni bir dil öğrenirken çoğunlukla karşılaşılan problem, o dilin sözcüklerini öğrenmek ve anlamlarına tam olarak hakim olmaktır. Pek çok dilde, bir sözcüğün birden fazla anlamda kullanıldığı durumlar yaygındır. Bu anlam çeşitliliği kafa karışıklığına yol açabilir. Bu bağlamda anlamı araştırılan kelimelerden bir tanesi olan Duyma ne demek? Duyma TDK sözlükte ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 19:49

Kulak çubuğunu kulağınıza asla sokmamalısınız! Güvenli temizlik için yapmanız gereken...

Kulak temizliği çok hassas konuların başında geliyor. Biriken kirler kulak içerisinde büyük sorunlara neden olur. Bunların başında duyma zorluğu gelir. Ancak kulakları ve kulak içlerini temizlerken özellikle kulak çubuğu kullanıyorsanız daha büyük soruna sebep olabilirsiniz. Kulak ve kulak içi temizliğini güvenle yapabileceğiniz yollar var. Derinlemesine ve güvenli kulak temizliği için yapmanız gerekenler...

Haber 05-05-22 15:05

13 Ekim günlük burç yorumları! Manipüle edilme durumlarına dikkat edin

İkizler burcu maddi manevi güven duyma ihtiyacında olabilir. Yengeç burcunun fedakarlık yapmasını gerektirecek durumlar gün yüzüne çıkabilir. İşte Astrolog Merve Rençber'den Koç, Boğa, İkizler, Yengeç, Başak, Terazi, Aslan, Akrep, Yay, Oğlak, Kova, Balık burçlarının günlük burç yorumları...

Kadin 13-10-21 07:40

İlaç dozu 10 kat fazla yazılınca görme ve duyma kaybı yaşadı

Kahramanmaraş'ta, bir süre önce böbrek nakli olan İbrahim Akansu (38), Sütçü İmam Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde 0.5 mikrogram yazılması gereken ilacın 10 kat fazla olarak 5 mikrogram yazıldığını ve ilacı kullandıktan sonra görme ile duyma kaybı yaşadığını öne sürerek şikayetçi oldu.

Haber 18-09-21 11:36

Garip alışkanlık! Ölen kocasının küllerini yemeye bağımlı olan Cassie’nin hikayesi şoke etti

Dünya genelinde kimi insanlar travmatik olayların sonrasında birbirinden ilginç alışkanlıklara kazanabiliyorlar. Çoğu kişi tarafından anlamsız bulunan bu alışkanlardan bir tanesi de pika sendromu olarak karşımıza çıkıyor. Pika sendromu genel hatlarıyla besin değeri olmayan şeylere karşı yeme isteği duyma olarak biliniyor. Ölen eşinin küllerini yiyen Cassie, pika hastalığından muzdarip bir kadın. Onun hikayesi herkesi şaşırtıyor.

Trend 15-09-21 15:40

Şişli'de işitme engelli kişinin öldüğü feci kazanın görüntüleri ortaya çıktı

Şişli Halaskargazi Caddesi üzerinde elektrikli scooter kullanan duyma engelli kişi, çöp kamyonunun altında kalarak hayatını kaybettiği kazaya ilişkin güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Haber 09-07-21 15:54

Az duyduğu için doktora giden kadının kulağından tüp çıktı! 22 yıl boyunca tüple yaşadı

Doktora soğuk algınlığı, sinüs enfeksiyonu ve duyma bozukluğu nedeniyle giden kadın, kulağında 22 yıl önce takılan bir tüp olduğunu öğrendi. TikTok hesabından yayınladığı videoda yaşadıklarını anlatan kadın kısa sürede sosyal medyada popüler oldu.

Trend 07-07-21 10:21

Emeklilik için prim günü eksik olanlar dikkat! 4 ay süresi var...

Emekli olabilmek için prim günlerine ihtiyaç duyma devri sona erdi. Yenilenen yapılandırma yasasıyla kamuya borcu olan vatandaşlar için yeni dönem başladı. Yapılandırma yasası kapsamında borçlu olduğu için emeklilik günleri dondurulan Bağ-Kur'lu vatandaşlar emekli olabilecek. İşte, ayrıntılar...

Finans 25-05-21 23:51

Doğuştan işitme kaybı tedavi edilebiliyor

Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi KBB Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bahar Çolpan: - "Duyma ve konuşma problemi gelişen çocuklar, ailesi ve yaşıtları ile iletişim kurmakta zorluk çekmektedirler. Bu çocuklarımızın eğitim ve öğretim yaşantısı olumsuz etkilenecektir. Ama erken tanı ve tedavi ile, çocuklarımızın duyması, konuşması mümkün olup eğitim yaşantılarını normal yaşıtlarıyla birlikte başarılı bir şekilde sürdürebileceklerdir"

Yurthaber 03-04-21 09:33

Tuğba Altıntop temizleme çubuğunu kulağında unutunca...

Son dönemde değişimi ile dikkatleri üzerine çeken şarkıcı Tuğba Altıntop, temizleme çubuğunu kulağında unuttu. Altıntop'un, yarı yarıya duyma kaybı yaşadığı öğrenildi.

Magazin 05-03-21 14:05

Huawei, ilk kulak üstü kulaklığı FreeBuds Studio'yu piyasaya sürdü

Akıllı ANC özelliklerine ek olarak Huawei FreeBuds Studio ayrıca iki duyma modu, farkındalık modu ve ses modu sağlıyor

Yurthaber 05-01-21 13:55

Koronavirüs şiddetli psikoza neden oluyor!

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi nedeniyle vaka sayısı 83 milyona yaklaşırken, artan bilimsel kanıtlar, Covid-19’un bazı enfekte hastalarda ciddi psikotik ataklara neden olduğunu gösteriyor. ABD’li ve İngiliz bilim insanları daha önce hiç ruh sağlığı sorunu yaşamamış Covid-19 hastalarının virüse yakalandıktan haftalar sonra halüsinasyon, var olmayan sesler duyma ve paranoya gibi şiddetli psikozlar geliştirdiğini açıkladı.

Haber 31-12-20 09:59

Koronavirüs: Ölüm ihtimali kan testiyle anlaşılabilir

Koronavirüse yakalananların yoğun bakıma ihtiyaç duyma veya ölme ihtimalini ortaya koyabilecek yeni bir kan testi geliştirildi.

Haber 28-12-20 12:28

Beethoven: Büyük besteci, duyma engeline karşın nasıl mükemmel besteler yaptı?

250 yıl önce dünyaya gelen Ludwig van Beethoven, gelmiş geçmiş en büyük müzisyenlerden biriydi. Eserleri bugün de dünya çapında çalınıyor ve 9. Senfonisi tüm zamanların en çok çalınan eseri. Tüm bunlara karşın Beethoven yetişkin yaşamanın büyük kısmını duyma engelli geçirdi.

Haber 16-12-20 04:26

Sivilce sandığı şişliği sıkınca tanınmaz hale geldi! Kör ve sağır kalabilir

17 yaşındaki Mary Ann Regacho, geçen yıl burnunda sivilce olduğunu düşündüğü şişkinliği sıkınca tüm yüzü şişmeye başladı. Yüzündeki şiddetli ağrı ve şişkinlik yüzünden görme ve duyma yetisini kaybediyor.

Haber 09-12-20 10:24

Koronavirüs: Ölüm ihtimali kan testiyle anlaşılabilir

Koronavirüse yakalananların yoğun bakıma ihtiyaç duyma veya ölme ihtimalini ortaya koyabilecek yeni bir kan testi geliştirildi.

Haber 07-12-20 19:48

Koronavirüs ile kan grupları arasında nasıl bir ilişki var?

ABD’de yapılan yeni bir çalışmada, Covid-19’a karşı en savunmasız insanlar arasında A kan grubunun daha yaygın olarak görüldüğü belirtildi. Entübasyon (solunum cihazına ihtiyaç duyma) riskinin en yüksek olduğu kan grubu B, ölüm riskinin en yüksek olduğu kan grubu ise AB olarak belirlendi. Kan grubu "0" olan kişilerin koronavirüse yakalanma ve hastalığı ağır geçirme riski ise diğerlerine göre daha az. Peki, koronavirüs ile kan grupları arasında nasıl bir ilişki var?

Haber 23-11-20 14:36

İzmir'de yaşayan ‘Mıknatıs Adam’ yetenekleriyle sınır tanımıyor

İzmir’in Ödemiş ilçesinde yaşayan ve dünyada ‘Mıknatıs Adam’ olarak tanınan bioenerji uzmanı Etibar Elçiyev, yetenekleriyle birçok alanda rekor kırdı. Vücuduna metal nesneleri yapıştırabilen Elçiyev, bioenerji sayesinde bel fıtığı, boyun fıtığı, görme, duyma ve kas rahatsızlığı bulunan birçok kişiyi iyileştirdiğini söyledi.

Haber 22-11-20 23:07

Koronavirüs ani ve kalıcı işitme kaybına yol açabilir

İngiltere'de uzmanlar, koronavirüsün ani ve kalıcı duyma kaybına da yol açabileceğini açıkladı. Hastalığın koku ve tat kaybından, organlarda hasara insan vücuduna çok farklı şekillerde zarar verdiği biliniyor ancak İngiltere'de ilk kez Covid-19 kaynaklı bir duyma kaybı vakası görüldü.

Haber 14-10-20 11:48

Dış kulak iltihabı neden olur? Başınıza çok geliyorsa...

Dış kulak iltihabı serinlemek için havuz ve denizde zaman geçiren kişilerin en büyük düşmanı olabiliyor. Kulak ağrısı ve kulak tıkanması nedenlerinin dış kulak iltihabından kaynaklanabileceğine dikkat çeken uzmanlar, Dış kulak iltihabı tedavisinde sirkenin önemli rol oynadığının altını çizdi. Dış kulak iltihabı tedavisinin aksatılmasının duyma kaybına bile yol açabileceğini söyleyen uzmanlar, dış kulak iltihabı nedenleri arasında en önemlisinin bakteriler olduğunu anlattı.

Haber 07-09-20 11:50

Hamilelikte iyot eksikliği uyarısı! Bebekte zeka gerilemesine yol açıyor

Hamilelikte iyot eksikliği yaşanmasının bebekte zeka gerilemesine neden olduğunu söyleyen uzmanlar, anne ve baba adaylarına önerilerde bulundu. İlk 3 ayda yaşanacak yetersiz iyot alımının bebekte beyin gelişiminde anomaliler yaşanmasına neden olacağını söyleyen uzmanlar, bunun dışında mental fonksiyon geriliği, konuşma ve duyma problemlerine de rastlanacağını anlattı.

Haber 28-08-20 10:08

Beylikdüzü Klasik Müzik Günleri 10 Ağustos’ta başlıyor

Beylikdüzü Belediyesi’nin bu yıl altıncısını düzenlediği Beylikdüzü Klasik Müzik Günleri, ‘umut etme, tazelenme ve şükran duyma’ temalarıyla 10 Ağustos-15 Ağustos tarihleri arasında Yaşam Vadisi’nde düzenlenecek.6.

Yurthaber 06-08-20 13:20

‘Kulaktan duyma’ egzersizlerde yaralanmaya dikkat

Korona virüsten korunmak için eve kapanan ve hareketin azaldığı bu dönemde sık sık farklı egzersiz deneyenlere, İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Fizyoterapi Programı Öğretim Görevlisi Rıdvan Aktan’dan uyarı geldi.

Yurthaber 09-04-20 09:36

Diş hassasiyetini önlemek mümkün mü?

Diş hassasiyeti tüketilen yiyecekler nedeniyle diş etlerinde çekilme ve soğuğa karşı hassasiyet şikayetleriyle ortaya çıkıyor. Diş hassasiyetini daha fazla hissedilir hale getiren durumlardan biri de hava değişmleri oluyor. Yaşanan hava değişimleriyle daha fazla hissedilen diş hassasiyeti, dişlerin sızlamasına neden oluyor. Hassasiyet nedeniyle de ağrı korkusuyla dişleri fırçalamama hatta soğuk havalarda konuşmaktan endişe duyma gibi problemler yaşanabiliyor.

Haber 24-02-20 15:20

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinden yardım dağıtımı görüntülerine ilişkin açıklama

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, yaptığı açıklamada Ceylanpınar ilçesinde yardım dağıtımı sırasında yaşlı bir kadın ile görevliler arasında yaşanan diyaloğun çarpıtılarak bazı yayın ve sosyal medya organlarında yayımlandığını belirtti.Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Ceylanpınar ilçesinde yaşlı ve duyma sorunu yaşayan bir kadına yardım dağıtımı sırasında yardımların kimden geldiğini soran kadına görevlinin Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün gönderdiğini söylemesi ve kadının bunu tekrarlamasına ilişkin görüntülerle ilgili bir açıklama yaptı.

Yurthaber 12-01-20 14:31

Raylarda ölü bulundu! Korkunç detaylar: Üzerinden 10 yük treninin geçtiği belirlendi

Kütahya’da ailesinin kayıp başvurusu üzerine polis ekiplerince aranan ve trenin çarpması sonucu hayatını kaybettiği ortaya çıkan 2 çocuk annesi Havva K.’nin (31), 12 saatte üzerinden 10 yük treninin geçtiği belirlendi. Babası Ali T.’nin morgda kıyafetlerinden teşhis ettiği yüzde 40 duyma ve konuşma engelli Havva K.’nin eşiyle boşanma aşamasında olduğu ve çocuklarına sürekli öleceğini söylediği öğrenildi.

Trend 25-12-19 21:08

İstediği akülü arabasına Engelliler Günü’nde kavuştu

Kütahya’nın Emet ilçesinde, geçirdiği kas erimesi hastalığı nedeniyle yürüme engeli olan 18 yaşındaki Ummuhan Şen, Almanya’da faaliyet gösteren Kütahyalı derneklerin ortak çalışması ile istediği akülü arabasına Engelliler Günü’nde kavuştu.Gediz Kayaköylüler Derneği Başkanı Mustafa Algan, Almanya Wuppertal Kütahyalılar Kültür Derneği Başkanı İsmail Taşçıoğlu ve derneklerin yönetim kurulu üyeleri tarafından yapılan yardımlarla, daha önce duyma problemi olduğu için kulaklık alınan ve ilk defa duymaya başlayan Ummuhan Şen, ikinci mutluluğunu engelliler gününe bir gün kala kendisine dernek başkanları tarafından gece yarısı getirilen çok istediği akülü arabayla yaşadı.

Haber 03-12-19 12:06

İşitme cihazına kavuşan Ummahan’ın duyma mutluluğu

Kütahya’nın Emet ilçesinde doğuştan işitme engelli olan Ummahan Şen (29) Almanya Kaya köylüler Derneği’nin gönderdiği 2 duyma cihazı ile, duymanın mutluluğunu yaşadı.18 yaşında geçirdiği kas erimesi hastalığı nedeniyle yürüme engeli de olan Şen, Almanya’da faaliyet gösteren Kütahya Gediz Kaya köylüler Derneği’nin uzattığı yardım eli ile yıllar sonra duymanın mutluluğunu yaşadı.Kütahya’nın Simav ilçesinde kurulan geleneksel Simav Panayırı’nda annesi ile bebek arabasında gezerken, Almanya Wuppertal Kütahyalılar Kültür Derneği Başkanı İsmail Taşçıoğlu’nun dikkatini çeken Ummahan Şen için dernek harekete geçti.Taşçıoğlu, Almanya Kütahya Gediz Kaya Köylüler Derneği Başkanı Mustafa Algan ile irtibata geçerek, Ummahan Şen’e yurt dışından 2 adet kulaklık göndererek aileye teslim etti.Ummuhan Şen’in Annesi Habibe Dalkan, ’’Duyma problemi çocukluktan.

Yurthaber 19-11-19 13:43

Menteşe Emniyeti ‘Centilmen’ taraftarı ödüllendirdi

Muğlaspor’un Pazar günü oynadığı ve 1-0 kazandığı Malatya Yeşilyurt maçı öncesi Menteşe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz tarafından 48 Gençlik Taraftar Grubu üyesi duyma ve konuşma engelli Cenkay Eroğlu ödüllendirildi.Menteşe İlçe Emniyet Müdürü Tümer Yılmaz tarafından kendisi için özel olarak hazırlatılan ve üzerinde kendi isminin yanı sıra 48 numara yazılı forma ile ödüllendirildi.Muğlaspor maçlarını yakından takip eden, takımın maçlarına giderek en iyi şekilde destekleyen duyma ve konuşma engelli Cenkay Eroğlu, en centilmen taraftar seçilmesi sebebiyle ödülünü alırken, taraftarlar kendisini ayakta alkışladılar.

Yurthaber 18-11-19 16:41

94 yaşında bile uygunsa organ bağışlanabilir

Mersin İl Sağlık Müdürü Sinan Bahçacı, "Organa ihtiyaç duyma ihtimaliniz organ bağışı yapma ihtimalinizden çok daha fazladır.

Trend 04-11-19 12:01

Hiç kimseye güvenmiyor musunuz?

Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna, diğer insanlara güvenmedeki zorluğun temeli kendine güvenmeme ile başladığını, bu durumun ise karşısındaki kişinin güvenilir olup olmadığına dair inançlarını etkilediğini belirtti.İnsanın biyo-psiko-sosyal bir varlık olduğunu dile getiren Uzman Klinik Psikolog Merve Kırna, “Sosyalleşme, ikili ilişkiler kurma, güven duyma sosyal yaşantımız için oldukça önemlidir.

Yurthaber 02-11-19 13:09

İsrail askerlerinin yaraladığı Filistinli: Yaşadıklarım, hayatımı altüst etti

İsrail askerlerinin geçen yılki gösterilerde attığı gaz bombası doğrudan yüzüne isabet eden Filistinli gazeteci Atiyye Derviş, görme ve duyma problemi yaşıyor - Derviş: - "Foto muhabiriyim ve işimi yaparken gözlerimi çok kullanıyorum. Ancak şu an rahat bir şekilde göremiyorum. Bir tedavisi de yok. Hayatımın geri kalan kısmında buna alışarak yaşamam gerekiyormuş" - "Yaşadıklarım, hayatımı altüst etti. Bu duruma alışabilmek için uzun vakte ihtiyacım var gibi hissediyorum" - "Askerler, gerçeği gizlemek, barışçıl sivillere karşı işledikleri suçların fotoğraflarının dünyaya servis edilmesini önlemek için gazetecileri doğrudan hedef alıyor"

Haber 20-10-19 12:54

Adnan Oktar organize suç örgütü davası

Adnan Oktar organize suç örgütüne yönelik aralarında örgütün elebaşı Adnan Oktar'ın da bulunduğu 167'si tutuklu 226 sanığın yargılandığı davada, sanıklar savunma yapıyor - Tutuklu sanık Deniz Tanık: - "(Görüşme yaptığı kişilerin rızaları dışında seslerini kaydettiği iddiası) Ben biraz unutkan bir insanım. Başörtüm nedeniyle duyma zorluğu çekiyorum. Biliyorsunuz başörtüsü iki kat oluyor. Kalabalık ortamlarda zorda kalıyordum. Bu nedenle ses kaydı yaptım. Bu benim hatam, herkesten özür diliyorum. Birilerine iletmek için yapmadım" - "Ben Adnan Bey'e yardım edenlerden biriyim. Editörlüğünü yaparım. Kendisi bize konuyu hızlı hızlı anlatır, biz onun için araştırma yaparız"

Haber 15-10-19 15:31

İşitme engelli çiftin nikâhı işaret diliyle kıyıldı

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde yaşayan işitme ve duyma engelli çiftin nikâhı işaret diliyle kıyıldıBir süre önce tanışan işitme engelli Hatice Kırhan ile Ömer Yürüme, evlenmeye karar verince soluğu nikâh salonunda aldı.Evlilik işlemlerini tamamlayan çiftin nikâhının kıyılması sırasında, çift işitme ve duyma engellisi olduğu için Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde görevli işaretli dili öğretmeni Hatice Toros, yardımcı oldu.Genç çifti mutlu gününde Siverek Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın ise nikâh şahitliği yaptı.Nikahın kıyılmasının ardından mutluluklar dileyen Başkan Aydın, evlilik cüzdanını geline verirken düğün hediyesi olarak da buzdolabı hediye etti.Belediye Başkanı Şeyhmus Aydın’a mutlu gününde yalnız bırakmadığı için teşekkür eden Yürüme çiftinin mutluluğu yüzlerine yansıdı.

Haber 04-10-19 14:07

İnanılmaz! Süper güçleri olan 5 hayvan

Hayvanlar alemi her daim insanları şaşırtmaya devam ediyor. Popular Science dergisi tarafından yapılan derleme ile Görme, duyma, tatma gibi özellikleri başka canlılardan çok daha fazla gelişmiş hayvanları açıkladı. İşte bizim hissemeyeceklerimizi hisseden 5 hayvan...

Trend 25-09-19 16:13

Arter'den sanata daha çok alan

Arter İletişim Direktörü İlkay Baliç: - "Komşularımızı davet edeceğiz. Bir araya gelelim, oturalım, sorunlarımızı konuşalım, biz dinleyelim, onlar dinlesin, nerelerde buluşuyoruz, ne tür sorunlar var, yani birbirimizi duyma ve daha fazla anlama üzerine bir takım projeler geliştirmeye devam edeceğiz" - "Türkiye'nin çağdaş sanat alanındaki belleğini bir arada tutmayı hedefleyen bir çağdaş sanat koleksiyonu oluşturmaya başladık. Her geçen gün yeni eserlerle büyüyen koleksiyonumuzda bugün itibariyle bin 350 civarı eser bulunuyor" - "Odalar ve katlar tamamen eşitsiz ve farklı şekillerde kullanıma müsait olarak tasarlandığı için sürekli kendisini yenileyebilme özelliğine sahip" - "Sanatçıyla ilgili daha çok bilgi sahibi olmak isterseniz sanatçının konuşması ya da küratörün düzenlediği sergi turuna katılabilirsiniz. Siz de üretmek istiyorsanız, atölyelere çağırıyoruz"

Haber 20-09-19 14:07