Ebu Halik Haberleri

Yılda sadece 2 kez gerçekleşiyor! Firavun'a güneş vurdu

Yılda sadece iki kez gerçekleşen doğa olayına yerli ve yabancı turistler akın etti. Mısır'ın Asvan kentindeki Ebu Simbel Tapınağı'nda bulunan Firavun II. Ramses'in heykeline güneş ışığı vurdu. Söz konusu tarihi olay sadece, II. Ramses'in "doğum günü" kabul edilen 22 Ekim ve "taç giyme günü" olduğu belirtilen 22 Şubat'ta gerçekleşiyor ve 20 dakika sürüyor.

Haber 2024-02-22 20:36:53

MİT tarafından çökertilen DEAŞ hücresinden İsrail parası çıktı! Paranın üzerinde yazan not dikkat çekti

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından DEAŞ hücresinde dikkat çeken İsrail izine rastlandı. Hücrenin en kilit isimlerinden olan "Ebu Leys" kod adlı Muhammed Hilaf İbrahim İbrahim'in üzerinden İsrail parası çıktı. Paranın üzerine yazan not ise dikkat çekti.

Haber 2024-01-13 14:09:02

Nihal Candan ve Bahar Candan tutuklanmıştı! Soruşturmada yeni gelişme: 6 kişi daha yakalandı

Sosyal medya fenomeni Nihal Candan ve Bahar Candan kardeşler, ucuza araç sattıklarını iddia ederek ‘Sazan sarmalı” yöntemiyle birçok kişiyi dolandıran çetenin üyesi oldukları iddiasıyla tutuklandı. Candan kardeşlerin soruşturmasına ilişkin yeni bir operasyon daha yapıldı. Yeni operasyonda örgütle bağlantısı olduğu iddia edilen Berk E. (21), Şahin B. (46), Barış V. (45), Ali K. (92), Ebu B.G. ve Ahmed Y.Ç. gözaltına alındı. İşte detaylar...

Haber 2024-01-12 09:59:17

Kassam Tugayları duyurdu: Gazze'deki yabancı esirlerin bazıları yakında bırakılacak

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, çeşitli ülkelerden de gelen talepler üzerine ellerindeki bazı yabancı uyruklu esirleri Gazze'de tutmak istemedikleri için serbest bırakacaklarını aracılara bildirdiklerini açıkladı. Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde İsrail'in bir askerini kara operasyonuyla kurtardığı yönündeki açıklamasını da yalanladı.

Haber 2023-10-31 21:08:34

Hamas, rehineleri serbest bırakmak için şartını açıkladı!

Rusya'nın başkenti Moskova'da temaslarda bulunan Hamas yetkilisi Ebu Hamid, Gazze'deki rehinelerle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Rehinelerin serbest bırakılması için sakin bir ortamın olması gerektiğinin altını çizen Ebu Hamid, Hamas'ın şartını açıkladı.

Haber 27-10-23 13:52

Mısır duyurdu: Refah Sınır Kapısı açık, İsrail Gazze'ye yardımların girmesini kabul etmiyor

Mısır, Gazze Şeridi’nin Mısır’a açılan tek kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nın açık olduğunu, İsrail’in bölgeye insani yardımların girişini kabul etmediğini duyurdu. Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd "İsrail sınır kapısını (Filistin tarafı) 4 kez vurarak yardımların girişini reddetmesine rağmen, sınır kapısının kapalı olmasından Mısır’ı sorumlu tutuyor" açıklamasını yaptı.

Haber 20-10-23 17:13

Gazze'de İsrail'in vurduğu hastanede kahreden görüntü! Cenazelerin arasında basın toplantısı yaptılar

İsrail'in abluka altındaki Gazze'de bombaladığı ve 500 kişinin hayatını kaybettiği El-Ehli Baptist Hastanesinde cenazelerin arasında basın toplantısı düzenlendi. Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanı Yardımcısı Yusuf Ebu er-Riş, basın toplantısında, bu saldırının, İsrail'in El-Ehli hastanesine yönelik ilk saldırısı olmadığını söyledi. İsrail güçlerinin 14 Ekim'de hastaneye 2 saldırı gerçekleştirdiğini aktaran Ebu er-Riş, bu saldırılara ilişkin fotoğrafları da gösterdi.

Haber 18-10-23 03:22

Kıskaç daralıyor... Hamas'tan İsrail'e kan donduran tehdit! Esir infazı başlıyor: Videoları yayınlanacak...

Hamas'ın askeri gücü İzzeddin el-Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeida, İsrail'e flaş bir tehditte bulundu. Ebu Ubeida, İsrail'in sivilleri bombalamasına karşılık esir alınan İsraillileri infaz etmeye başlayacaklarını açıkladı.

Haber 09-10-23 20:57

Son dakika: ABD duyurdu: DEAŞ'lı Ebu Halil El Fadani Suriye'de yakalandı

Son dakika haberi: ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin kuzeyinde düzenlenen askeri operasyonda terör örgütü DEAŞ’ın üst düzey yetkililerinden Ebu Halil el-Fadani’nin yakalandığını duyurdu.

Haber 25-09-23 20:34

İsrail askerlerinin elinden vurduğu foto muhabiri Amra'nın İstanbul'da tedavisine başlandı

İsrail askerlerinin Gazze Şeridi sınırında düzenlenen gösterilere müdahalesi sırasında yaralanan ve tedavisinin devamı için bu sabah İstanbul'a gelen Anadolu Ajansı (AA) için serbest çalışan Filistinli foto muhabiri Eşref Ebu Amra'nın tedavisine başlandı.

Yurthaber 18-09-23 15:32

Arap Birliği: Suriye'nin dönüşü, tüm ülkelerin ilişkilerini başlatacağı anlamına gelmiyor

Arap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, Suriye'nin Birliğe dönüşünün tüm üye ülkelerin, Suriye ile yeniden ilişki kuracakları anlamına gelmediğini belirtti.

Haber 18-05-23 14:16

Eurovision tarihinde ilk! İkincilik alan bir ülkede düzenlenecek... Türkiye 11 yıldır katılmıyordu

Avrupa ülkelerinin katılımıyla gerçekleşen ve Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından yılda yalnızca 1 defa düzenlenen Eurovision Şarkı Yarışması’nın 67’ncisi, bu yıl İngiltere’nin Liverpool kentinde düzenlenecek. Yarışmanın bu akşam yapılacak finalinde 26 ülke katılacak. Yarışma tarihinde ilk kez geçen yıl birinci olan ülke değil ikinci olan ülkenin ev sahipliği durumu söz konusu oldu.

Trend 13-05-23 11:02

Erdoğan canlı yayında duyurmuştu, DEAŞ'ın sözde lideri orada kapana kısılmış! Dünya el-Kureyşi'nin etkisiz hale getirildiği operasyonu konuşuyor: Büyük bir patlama sesi...

İstihbarat ekipleri ve yerel polis hedefi tespit edip bölgeyi dronelar ile kuşatma altına aldı, terörist 'Teslim ol' çağrısını reddedince bölgede büyük patlama sesi duyuldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tüm dünyaya canlı yayında duyurduğu nefes kesen operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin el-Kureyşi'nin etkisiz hale getirildiği operasyon dünya basınında geniş yankı uyandırdı.

Haber 01-05-23 08:55

Cumhurbaşkanı Erdoğan, canlı yayında açıkladı! DEAŞ'ın sözde lideri Suriye'de etkisiz hale getirildi

14 Mayıs seçimlerine 13 gün kala liderlerin programları devam ediyor. Son olarak Ankara mitinginde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu kez de katıldığı bir televizyon programında yurt dışındaki Türk vatandaşlarına seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Suriye'de uzun zamandan beri takip edilen terör örgütü DEAŞ'ın sözde lideri Ebu Hüseyin El Kureyşi'nin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Haber 30-04-23 22:32

ABD'den açıklama geldi! DEAŞ'ın yeni elebaşı Ebu Hassan el-Haşimi el-Kureyşi öldürüldü

ABD, DEAŞ'ın yeni elebaşı Ebu Hassan el-Haşimi el-Kureyşi'nin öldürüldüğünü açıkladı. Öte yandan ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı CENTCOM'dan yapılan açıklamada, DEAŞ'ın yeni liderinin Ebu el-Hüseyin el-Hüseyni olduğu duyuruldu. DEAŞ'ın ilk lideri Ebu Bekir el-Bağdadi, Ekim 2019'da Suriye'nin İdlib kentinde öldürülmüştü.

Haber 30-11-22 23:51

Cerablus'ta 7 DEAŞ'lı terörist yakalandı

Gaziantep İl Jandarma Komutanlığı koordinasyonuyla Suriye'nin kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonda, aralarında sözde Cerablus hücre sorumlusu Muhammed Al Shrada ile sözde Cerablus lojistik sorumlusu Ebu Mahmud kod adlı Ali Temur'un da yer aldığı 7 DEAŞ terör örgütü mensubu yakalandı.

Haber 23-11-22 13:17

İngiltere Başbakanı Truss'ın sözleri gündem oldu! Ben büyük bir siyonistim

İngiltere Başbakanı Liz Truss, İsrail'in Muhafazakar Dostları (CFI) etkinliğinde yaptığı konuşmada çarpıcı açıklamalarda bulundu. "Ben büyük bir siyonistim. Büyük bir İsrail destekçisiyim" ifadelerini kullanan Truss'a tepki gecikmedi. Hamas yöneticilerinden Sami Ebu Zuhri, İngiltere Başbakanı Truss'ın bu sözleriyle "siyonist işgalle aynı safta olduğunu gösterdiğini" söyledi. Öte yandan Başbakan Truss'ın, İngiltere Büyükelçiliğini Kudüs'e taşımaya olumlu baktığı biliniyor.

Haber 04-10-22 23:38

Sokaktaki günlerinde dostu olan kedileri Darülaceze'de resmediyor

9 yıldır Darülaceze'de kalan ve "Ebu Hüreyre (kedilerin babası)" olarak tanınan Ömer Özyurt: - "Yaklaşık 100 kedim arasında hiç ayrım yapmıyorum ama bir tanesi daha özel" - "'Bir sevda için dağ delinir mi?' derdim. Belki şimdi benim bu anlattıklarıma da gençler güler. Oysa benim yaşadığım kara sevda, 40-45 yıl önceydi artık günümüzde böyle sevdalar kalmadı"

Yurthaber 01-10-22 11:05

Sosyal medya, Suudi adamı konuşuyor! 43 yılda 53 kadınla evlendi... Erkeklere ilginç tavsiye

Milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformu Reddit'te yayınlanan bir hikaye gündeme oturdu. "Yüzyılın çok eşlisi" olarak tanımlanan 63 yaşındaki Suudi Ebu Abdullah, 43 yılda 53 kadınla evlendi. Abdullah'ın hayat hikayesi büyük ilgi görürken erkeklere verdiği tavsiye de dikkat çekti.

Haber 20-09-22 08:34

'Yüzyılın çok eşlisi'! 43 yılda 53 kadınla evlendi: ''Mükemmel eşi arıyordum''

'Yüzyılın çok eşlisi' olarak adlandırılan 63 yaşındaki Suudi erkek Ebu Abdullah, 43 yılda toplam 53 kez evlendiğini iddia etti. Abdullah, sayısız evliliklerini 'kişisel zevk' uğruna değil 'istikrar ve iç huzuru' peşinde olduğu için gerçekleştirdiği konusunda ısrar etti. Ancak tek bir eşiyle bile bağlı kalamaması kafalarda soru işaretleri yarattı. Ancak şimdi aradığını bulduğunu ve yeniden evlenme planı olmadığını açıkladı.

Trend 19-09-22 16:32

Bakan Çavuşoğlu, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ebu Cenah ile görüştü

Bakan Çavuşoğlu, Libya Milli Birlik Hükümeti Başbakan Yardımcısı Ebu Cenah ile görüştü

Yurthaber 31-08-22 15:05

Silivri’de polislere bıçaklı saldırı: Kimliği belli oldu! Dikkat çeken 'Ebu Hanzala' detayı

Silivri’de kaymakamlık binası önünde 2 polis memurunu bıçakla yaralayan saldırganın kimliği belli oldu. Polislerin vurarak etkisiz hale getirdiği şüphelinin Abdülkerim Satuk Buğra Dağ (28) olduğu tespit edildi. Dağ’ın kamuoyunda Ebu Hanzala olarak bilinen Halis Bayancuk grubuna yakın olduğu belirtildi. İşte olayın detayları...

Haber 23-08-22 17:52

Bakan Soylu'dan peş peşe açıklamalar! PKK'ya darbe, yakalandılar

Terör örgütüne yurt içinde olduğu gibi yurt dışında da yapılan operasyonlarla peş peşe darbeler indiriliyor. Son gelişmeyi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla duyurdu. Soylu ilk paylaşımında "Ebu Ali kod adlı Hasan Najjar'ın canlı bomba yeleğiyle yakalandığını belirtti. İkinci paylaşımında ise Soylu, Murat Karayılan'ın talimatıyla Türkiye'ye giriş yapan ve eylem hazırlığındaki Seydo Botan Gever kod adlı Mehdi Mıhçı'nın İstanbul'da yakalandığını duyurdu.

Haber 11-08-22 13:05

ABD soruşturması: Filistinli gazeteci Ebu Akile'nin ölümünden muhtemelen İsrail ordusu sorumlu ama kesin sonuca varılamadı

ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşı Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile'nin İsrail'in Batı Şeria'daki bir operasyonunda öldürülmesiyle ilgili yürütülen bağımsız soruşturmada "kesin sonuca varılamadığını" açıkladı. Al Jazeera muhabiri Ebu Akile'nin ölümüne yol açan kurşunun kaynağının "kesin olarak" belirlenemediği, "muhtemelen" İsrail ordusunun açtığı ateşin buna yol açmış olabileceğini; ancak bunun "kasıtlı olduğuna inanmayı gerektirecek bir neden bulunamadığı" belirtildi.

Haber 04-07-22 18:52

Tebbet suresi okunuşu: Tebbet suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali & tefsiri

Mekke döneminde indirilen Tebbet suresi, namazlarda okunan sureler arasında yer alır. Tebbet suresi, Hz. Peygamber'imizin (s.a.v.) amcası Ebu Leheb ve karısının peygamberimize yaptığı kötülükleri anlatır. Çok fazla fazileti olduğu bilinen bu sure, 5 ayetten oluşur. Tebbet okunuşu nasıldır? Tebbet suresi Arapça yazılışı ve Türkçe anlamı ile meali & tefsiri nedir?

Haber 02-06-22 19:57

TRT Genel Müdürü Sobacı’dan Avrupalı yayıncılara terörizme karşı durma çağrısı

Avrupa Yayın Birliği (European Broadcasting Union – EBU), TRT’nin ev sahipliğinde 41 ülkeden yaklaşık 200 üst düzey yayıncının katılımıyla düzenlenen Medya Zirvesi’nde bir araya geldi. Zirvede koşan TRT Genel Müdürü Sobacı, “Küresel terörizmle en güçlü mücadeleyi veren Türkiye’nin kamu yayıncısı olarak, terörizmin kaynağı ve hedefi neresi olursa olsun hep birlikte buna karşı koyma noktasında sağlam bir iş birliği çağrısında bulunuyoruz” dedi.

Haber 23-05-22 15:41

Halik ne demek? Halik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Halik kelimesinin anlamı, bu kelimeyle ilk kez karşılaşan ya da uzun süredir duymayan kişiler tarafından merak edilerek araştırılabilir. TDK sözlükte yer alan kelimeleri esas anlamının yanı sıra köken, yan anlamları ve nasıl kullanıldığı ile ilgili de incelemek mümkündür. TDK'nın incelemeleri doğrultusunda sözlükteki karşılığı merak edilen Halik kelimesi ne anlama gelir?

Egitim 17-05-22 22:56

İyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir ne demek? İyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir TDK sözlük anlamı nedir?

Birleşik fiiller ve deyimler tek bir kelimeden oluşabilecekleri gibi iki ayrı kelimeden de oluşabilirler. Hatta kimi zaman ikiden daha fazla kelime içeren sözcük öbekleri halinde görülürler. Bu ifadeler, tıpkı atasözleri gibi kısa, açıklayıcı sözlerdir. Ancak atasözleri gibi net olmayıp mecaz içerebilirler. Atasözleri, deyimler ve birleşik fiiller, anlatımı güçlendiren ve dili zenginleştiren araçlardır. Iyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir ifadesi de bu zenginliklerden biridir. Iyilik et denize at, balık bilmezse Halik bilir ne demektir?

Egitim 17-05-22 18:46

Şirin Ebu Akile: Vatikan'dan İsrail polisinin Al Jazeera muhabirinin cenazesinde düzenlediği saldırıya tepki

Geçen hafta İsrail'in Cenin mülteci kampına yaptığı operasyon sırasında öldürülen gazeteci Şirin Ebu Akile'nin cenazesinde İsrail polisinin saldırısına Vatikan'dan sert tepki geldi.

Haber 17-05-22 13:57

Büyük felaket Nekbe'nin anma töreninde gazeteci Ebu Akile de unutulmadı

"Büyük felaket" Nekbe'nin anma töreninde gazeteci Ebu Akile de unutulmadı

Yurthaber 15-05-22 18:53

BM'den İsrail'e tepki: Ebu Akile'nin öldürülmesi savaş suçu teşkil edebilir

İsrail askerlerinin Al-Jazeera televizyon kanalının kadın muhabiri Şirin Ebu Akile'yi başından vurarak öldürmesi tüm dünyanın gündeminde. Akile'nin cenaze törenine İsrail polisinin müdahale etmesi de tepkilere yol açtı. Birleşmiş Milletler (BM) ise Akile'nin öldürmesinin savaş suçu teşkil edebileceğini bildirerek soruşturma talebinde bulunduklarını da duyuruldu.

Haber 13-05-22 20:24

Doğu Kudüs'te cenazeye polis müdahalesi

İsrail askerlerinin açtığı ateşte öldüğü düşünülen Filistin asıllı gazeteci Ebu Akile'nin cenaze töreninde gergin anlar yaşandı.

Haber 13-05-22 18:37

İsrail’den Gazetecinin Cenazesine Coplu Müdahale

Batı Şeria’da İsrail güçlerinin açtığı ateş sırasında öldürülen gazeteci Şirin Ebu Akleh’in cenazesine binlerce kişi katıldı. İsrail güvenlik güçleri tabutu taşıyanlara ve cenaze katılımcılarına coplarla müdahale etti

Haber 13-05-22 18:21

Şirin Ebu Akile'nin cenazesinde arbede! Tabut yere düştü

Batı Şeria'nın Cenin kentindeki baskında İsrail askerlerince öldürülen Al Jazeera televizyonunun Filistinli kadın muhabiri Şirin Ebu Akile'nin cenaze töreninde arbede çıktı. İsrail polisi cenazeye katılanlara cop, ses bombası ve kauçuk kaplı mermiyle müdahale etti. O sırada Akile'nin naaşının bulunduğu tabut yere düştü.

Haber 13-05-22 15:09

İsrail askerleri Al-Jazeera muhabiri Şirin Ebu Akile'yi öldürdü! Saldırı anının görüntüleri ortaya çıktı

Katar merkezli Al-Jazeera televizyon kanalının kadın muhabiri Şirin Ebu Akile, işgal altındaki Batı Şeria'nın Cenin Mülteci Kampı'nda İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybetti. Filistinli gazeteci Ali Smoudi de açılan ateşte yaralandı. Dünyayı dehşete düşüren saldırının görüntüleri ortaya çıkarken, Katar ve BM'den çok sert açıklamalar geldi.

Haber 11-05-22 10:52

Terör örgütü DEAŞ'ın yeni elebaşı belli oldu

Terör örgütü DEAŞ, örgüt elebaşı Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğünü kabul ederek, yeni terörist elebaşının Ebu Hasan el Haşimi el Kureşi'nin olduğunu duyurdu.

Haber 10-03-22 20:42

Muammer Kaddafi ölmedi mi? Eski muhafızından olay açıklama: Ceset ona ait değil

Libya devrik lideri Muammer Kaddafi ile ilgili ortaya atılan bir iddia dünya basınında geniş yer buldu. Kaddafi'nin eski kadın muhafizı Aisha al-Fitouri, yaptığı açıklamada Kaddafi'nin hayatta olduğunu ve direnişe liderlik yaptığını iddia etti. Linç edilerek ve dünya siyasi tarihine geçecek görüntülerle öldürülen Kaddafi'nin yerinde aslında başka bir kişinin olduğunu iddia eden Aisha al-Fitouri, bu kişinin aslında Hamid Ebu Minyar Kaddafi adlı başka biri olduğunu söyledi.

Haber 06-02-22 08:22

ABD'nin düzenlediği operasyonla öldürülmüştü! DEAŞ lideri El Kureyşi, PKK'ya kilolarca altın rüşvet vermiş

ABD'nin geçtiğimiz gün operasyon düzenlediği DEAŞ lideri El-Kureyşi'nin, PKK'ya rüşvet verdiği ortaya çıktı. Ebu Bekir Bağdadi’nin öldürülmesinin ardından DEAŞ liderliğine getirilen el-Kureyşi'nin Irak’tan 950 kilometrelik uzaklıktaki İdlib’e kilolarca altın rüşvet verdiği, altınları PKK’nın getirdiği kaydedildi.

Haber 05-02-22 09:59

ABD'nin Suriye’deki DEAŞ operasyonu: Rusya ABD'ye destek verdiklerini açıkladı

Tüm dünyanın konuştuğu, ABD’nin terör örgütü DEAŞ lideri Ebu İbrahim el-Haşimi el-Kureyşi’nin öldürüldüğünü açıklamasının ardından Rusya’dan da dikkat çeken bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanlığı bu operasyona destek verdiklerini açıkladı. Zaharova operasyondaki sivil can kayıpları iddiaları ile ilgili olarak ise "Bilgiler doğrulanırsa kapsamlı bir soruşturma konusu haline gelmelidir." ifadelerini kullandı.

Haber 04-02-22 00:47

ABD'den terör örgütü PKK için skandal sözler: Onlar olmadan hiçbir şey yapamayız

ABD Başkanı Joe Biden, DEAŞ elebaşı Ebu İbrahim el Haşimi el Kureyşi'nin öldürüldüğü operasyonu değerlendirdi ve El Kureyşi'nin kendini ve ailesini patlattığını belirtti. Biden operasyonla ilgili terör örgütü PKK'ya teşekkür ederken Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi üst düzey yetkilisi de terör örgütüyle ilgili, "Onlar çok mühim. Onlar olmadan hiçbir şey yapamayız. Bu kadar kritik" ifadelerini kullandı.

Haber 03-02-22 19:39

Son dakika! Biden dünyaya böyle duyurdu: DAEŞ'in lideri Ebu İbrahim El Haşimi öldürüldü! Operasyondaki çarpıcı detayı gazeteci açıkladı

Son dakika haberine göre ABD Başkanı Biden İdlib'de düzenlenen saldırıda DAEŞ terör örgütü lideri Ebu İbrahim El Haşimi'nin öldürüldüğünü açıkladı. ABD ordusu sabaha karşı Suriye'ye bir operasyon başlatmıştı. Hava destekli yapılan operasyonda evin etrafı sarılmıştı. Ulusal Güvenlik Konseyinden isminin açıklanmasını istemeyen üst düzey bir yetkili gazeteci operasyonla ilgili, "Terörist kendini ve aralarında kadın ve çocukların olduğu aile üyelerini öldüren bir bomba patlattı." dedi.

Haber 03-02-22 16:55

SON DAKİKA | El Türki itiraf etti: IŞİD'in suikast listesi ortaya çıktı! Hedefte Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Acun Ilıcalı vardı...

Son dakika haberi! Tutuklanan IŞİD'in sözde 'Türkiye Vilayeti' sorumlusu Kasım Güler, örgütün suikast listesindeki isimleri tek tek itiraf etti! 74 sayfalık itiraf dosyasında birbirinden ilginç detaylar yer aldı. 'Ebu Usame el Türki' kod isimli Kasım Güler'in belirttiği suikast listesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Acun Ilıcalı'nın olduğu ortaya çıktı. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 02-02-22 11:25

Gençlik ve spor yatırımları Malatya'daki milli ve lisanslı sporcu sayısını artırdı

Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan: "2018'den bu yana 350 milyon liralık yatırım gerçekleşti. Bunun meyvelerini yavaş yavaş almaya başladık" - "Daha önceden lisanslı sporcu sayımız 27 bindi. Tesislerden sonra 67 bin lisanslı sporcu sayımız var. 7 milli sporcumuz varken şu an 27 milli sporcumuz var"

Yurthaber 15-01-22 11:11

İsrail'de aşırı sağcı Yahudiler, Anadolu Ajansı (AA) kameramanına saldırdı

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de Anadolu Ajansı (AA) kameramanı Fayiz Ebu Rumeyle, aşırı sağcı Yahudiler tarafından darp edildi. Olay, Rumeyle'nin Filistinli tutuklu Hişam Ebu Hevaş’ın yattığı hastane önünde çekim yapmak için beklediği sırada meydana geldi.

Haber 06-01-22 10:19

Cinayetin ardından 'gönül ilişkisi' çıktı! Cinayeti namusum nedeniyle işledim

Kayseri'deki cinayetin ardından 'gönül ilişkisi' çıktı. 33 yaşındaki Ercan Kimsesiz'i öldüren Suriye uyruklu Ebu Muhammed C. ifadesinde "Cinayeti namusum nedeniyle işledim" dediği öğrenildi.

Haber 29-12-21 14:16

Nizamülmülk kimdir, tarihte önemi nedir ve nasıl öldü?

Nizamülmülk kelimesinin anlamı nizam-ül mülk, yani "mülkün nizamı", yani "devletin düzeni"dir. Nizâmülmülk'ün gerçek adı Ebu Ali Kıvamuddin Hasan bin Ali bin İshak et-Tûsî. Vezirliği Alparslan ve Melikşah dönemlerine yayılan Nizamülmülk devlet yönetiminde etkili biri oldu.

Haber 08-11-21 14:43

Hamas yetkilisi Ebu Merzuk, Türkiye'nin Kudüs konusunda önemli rol oynadığını vurguladı:

"Bölgenin geleceği Kudüs üzerindeki çatışmalarla ilişkili ve Türkiye, Kudüs ve geleceği konusunda en önemli rolü oynuyor"

Yurthaber 30-10-21 21:50

Nijerya'da IŞİD Operasyonu

Nijerya ordusu, IŞİD terör örgütünün Batı Afrika kolu olarak bilinen ISWAP’ın yeni liderinin, düzenlenen bir operasyonla öldürüldüğünü açıkladı. Grubun bir önceki lideri Ebu Musab El Bernawi de iki hafta önce düzenlenen bir operasyonla öldürülmüştü

Haber 29-10-21 11:51

Fransa IŞİD'in Sahra lideri El Sahravi'yi Öldürdüğünü Açıkladı

Fransa IŞİD'in Büyük Sahra şefi Adnan Ebu Velid Sahravi'yi öldürdüğünü açıkladı. Sahravi'nin bir hafta önce düzenlenen bir operasyonda öldürüldüğü belirtildi

Haber 16-09-21 14:23