Edi Van Cise Haberleri

Erdoğan'a Kırılsın o parmaklar çağrısı: AK Parti'de seçim sonrası alevlenen tartışmalar gözleri bu iki isme çevirdi

Son seçimlerde alınan sonuç AK Parti'yi hayli hareketlendirdi. Seçimden sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kurmaylarına 'kibir' konusunda uyarıda bulunduğu konuşuluyordu. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un Van çıkışı ve AK Partili milletvekili Şebnem Bursalı'nın 'ıstakoz' paylaşımı partide tartışma yarattı. Erdoğan'ın eski metin yazarı ve gazeteci Aydın Ünal, bu süreçte yaşananlara dikkat çekerek Erdoğan'ın "dindarları yeniden kazanması" için gündem yaratacak bir değerlendirmede bulundu.

Haber 2024-04-15 14:55:00

Çiçek açan kayısı ve badem ağaçları Van Gölü kıyılarına renk kattı

Van'ın Tuşba ilçesinde açtıkları çiçeklerle Van Gölü kıyılarına renk katan badem ve kayısı ağaçları, doğaseverlerin ilgisini çekiyor.

Yurthaber 2024-04-15 13:53:01

Van Gölü'nde 3 ay sürecek av yasağı başladı

Van Gölü'nde yaşayan inci kefalinin neslinin korunması için uygulanan 90 günlük av yasağının başlamasıyla balıkçılar teknelerini kıyıya çekti.

Yurthaber 2024-04-15 10:49:40

Van'da şoke eden olay! Bariyerlere çarpan otomobil dik şekilde asılı kaldı

Van-Erciş karayolunda bariyerlere çarpan otomobil dik şekilde asılı kaldı. Kazada 3 kişi yaralandı.

Haber 2024-04-14 21:31:31

Muş'ta gizemli cisim paniği! Birçok ilde de görüldü

Muş semalarında akşam saatlerinde tanımlanamayan bir cisim görüntülendi. Gökyüzünde beliren cisim görenleri şaşırtırken etrafına ışıklar saçtığı belirtildi. Öte yandan gizemli cismin Muş'un yanı sıra Van ve çevre illerde görüldüğü aktarıldı.

Haber 13-04-24 00:00

Robin van Persie futbol dünyasına geri dönüyor! Önümüzdeki sezonki takımı duyuruldu

Ülkemizde Fenerbahçe forması da giyen Robin van Persie, aktif futbol kariyerini Feyenoord'da sonlandırmış ve antrenörlüğe başlamıştı. Hollandalı ismin sezon sonunda teknik direktörlük görevine getirileceği takım açıklandı.

Spor 09-04-24 19:48

Bahçeli'nin bayram mesajında 'Van' tepkisi: Mazbatanın verilmesi skandal

Siyasi liderlerden peş peşe bayram mesajları gelmeye devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli paylaştığı bayram mesajında Van'da yaşanan olaylara dikkat çekerek, "Hukuken seçime girmesi baştan yanlış olan ve bölücü terör örgütü PKK’ya övgüler düzdüğü bilinen bir şahsa belediye başkanlığı mazbatasının verilmesi de baştan ayağa skandaldır ve yanlıştır." ifadelerini kullandı.

Haber 09-04-24 12:26

Gözler Van kararının gerekçesinde! Seçimler sonrası itiraz süresi bugün sona eriyor

Yerel seçimlerin ardından birçok sandıkta itirazlar gerçekleşti. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) itirazları değerlendirmek üzere bugün bir araya geldi. Van Büyükşehir Belediyesi kararının gerekçesinin açıklanması beklenirken itirazı süreci bugün sona eriyor.

Haber 05-04-24 16:21

Bakan Yerlikaya duyurdu! Van gerilimi sonrası 14 ilde operasyon: 340 kişi yakalandı

Van'da yaşanan mazbata tartışmaları nedeniyle sokaklarda yaşananlar eylemlerden dolayı 340 kişi gözaltına alındı. 14 ilde düzenlenen operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu.

Haber 04-04-24 13:06

YSK, Van kararını açıkladı! AK Partili Hayati Yazıcı önce paylaştı, sonra sildi

Van'ın DEM Parti'den alınıp AK Parti'ye verilmesi birçok kentte olaylara neden olmuştu. YSK, mazbatanın DEM Partili adaya verilmesini kararlaştırdı. Bu karar sonrası AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı YSK'nın Van kararını tebrik eden bir paylaşım yaptı. Yazıcı daha sonra bu paylaşımı sildi.

Haber 03-04-24 22:14

Son dakika: YSK'dan Van kararı! Mazbata DEM Partili Abdullah Zeydan’a verilecek

Son dakika haberi: Yüksek Seçim Kurulu (YSK), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), Van İl Seçim Kurulunun, Abdullah Zeydan'ın Van Büyükşehir Belediye Başkanı "seçilmemiş sayılması" ve mazbatanın ikinci sıradaki adaya verilmesi kararına yaptığı itirazı oy çokluğu ile kabul etti. YSK kararıyla birlikte Van'da mazbata DEM Partili Abdullah Zeydan'a verilecek.

Haber 03-04-24 18:47
Van

Van gerilimi tırmanıyor! CHP ve TİP'ten DEM Parti'ye destek... Çağlayan'da avukatlara polis müdahalesi

Van'da seçimi kazanan DEM Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Abdullah Zeydan'ın memnu hakkının geri alınması ve mazbatanın ikinci sıradaki AK Parti adayına verilmesi kararıyla başlayan gerilim tırmanıyor. Karar sonrası birçok ilde gece boyu protestolar düzenlenirken; DEM Parti, CHP, TİP ve EMEP heyetleri bugün Van'da protesto yürüyüşü gerçekleştirdi. Çağlayan Adliyesi'ndeki avukatların yapmak istediği açıklamaya ise polis izin vermezken, arbede yaşandı.

Haber 03-04-24 14:55

Batman’da terör yandaşları Van’ı gerekçe göstererek taşkınlık çıkardı

Batman’da, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) belediye başkanlığı kutlamaları sonrası, Adalet Bakanlığı’nın yaptığı itiraz sonucu Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan’ın başkanlığının iptal edilmesini bahane eden terör örgütü PKK/KCK yandaşları taşkınlık çıkardı.

Yurthaber 03-04-24 08:02

Van'da gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantıları 15 gün süreyle yasaklandı

Van Valiliği, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 15 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Yurthaber 03-04-24 07:29

Hakkari'de endişe yaratan görüntüler! DEM Parti protestolarında silahlar meydana çıktı, asker şehre indi

DEM Parti'nin kazandığı Van Büyükşehir Belediye başkanlığının İl Seçim Kurulu kararıyla ikinci sıradaki AK Parti'ye verilmesinin ardından sokaklar karıştı. Protestoların adreslerinden biri de Hakkari olurken, bölgeden gelen görüntüler endişe yarattı. Silahların çıktığı protestolara müdahale için, askerin şehre indiği görüldü.

Haber 03-04-24 06:42

Van'da seçim gerginliği devam ediyor! Ateş yakıp yolları kapattılar: Olaylar diğer illere de sıçradı

DEM Parti’nin, Van Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın memnu haklarının Adalet Bakanlığı'nın seçime 2 gün kala yaptığı itiraz üzerine geri alındığının açıklanmasının ardından bir grup, parti binası önünde bir araya geldi. Sloganlar atıp yürüyüşe geçen grubu polis, basınçlı su sıkıp, gaz bombaları kullanarak dağıttı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise Van, Hakkâri, Siirt, Batman, Şırnak, İzmir'de 89 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı.

Haber 02-04-24 23:23

Van, DEM'den AK Parti'ye geçmişti! Ekrem İmamoğlu'ndan ilk açıklama geldi: 'Bu kabul edilemez'

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi olmayan sonuçlara göre Van’da seçimi kazanan DEM Partili Abdullah Zeydan’ın memnu(seçilme) haklarının iptali hakkında sosyal medya hesabından tepki gösterdi. İmamoğlu, "Bu kabul edilemez" dedi. Öte yandan CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı açıklamada CHP'li bir heyetin görevlendirildiğini belirtti.

Haber 02-04-24 18:43

Van'da belediye başkanlığı DEM'den AK Parti'ye geçti! İl Seçim Kurulu kararı sonrası ortalık karıştı

DEM Parti'nin 'tulum çıkararak' tüm ilçeleri kazandığı Van'da yeni bir gelişme yaşandı. Van İl Seçim Kurulu, yüzde 55 oy alan Abdullah Zeydan'ın yerine ikinci sıradaki AK Parti adayı Abdulahat Arvas'ın belediye başkanı olmasına karar verdi. DEM Parti'den çok sert bir açıklama gelirken, Van sokakları ise karıştı. Polisin zaman zaman müdahalesi sürüyor.

Haber 02-04-24 14:42

Van canlı seçim sonuçları! Van'daki seçim sonuçlarında AK Parti'nin adayı Abdulahat Arvas mı DEM Parti'nin adayı Abdullah Zeydan mı kazanacak?

Siyasi partiler için seçim maratonu 31 Mart 2024 pazar günü sona eriyor. Belediye başkan adaylarının kıyasıya mücadelesi sandıkta sona erecek. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için mücadele AK Parti adayı ve DEM Parti adayı arasında geçeceği tahmin ediliyor. Vanlı seçmenler Van'daki seçim sonuçlarını merakla takip ediyor.

Haber 29-03-24 16:02

Van, Muş ve Bitlis'te kar nedeniyle 29 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Van, Muş ve Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle 29 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yurthaber 28-03-24 10:44

2024 yağışları Van Gölü Havzası’na nefes oldu

Van YYÜ Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Van Gölü Havzası’nın ihtiyaç duyduğu yağışın gerçekleşmiş olduğunu belirterek, “2024 yılı içerisinde özellikle ocak, şubat ve martta da giderek temposunu arttıran yağışın şekli, şiddeti havzayı büyük ölçüde rahatlattı” dedi.

Yurthaber 26-03-24 09:57
Van

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta 234 yerleşim yerinin yolu açıldı

Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta dünden bu yana yürütülen çalışmalar sonucu ulaşımın sağlanamadığı 317 yerleşim yerinden 234'ünün yolu açıldı.

Yurthaber 25-03-24 11:28

Van, Hakkari ve Bitlis'te 95 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Van, Hakkari ve Bitlis'te olumsuz hava koşulları nedeniyle 95 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor.

Yurthaber 21-03-24 10:25

Korkunç olay! Camide tüfekle intihar etti...

Ağrı’da bir kişi camide tüfekle kendini vurarak intihar etti. Şahsın Van nüfusuna kayıtlı olduğu ve Patnos'ta seyyar satıcı olduğu öğrenildi. Olayla alakalı soruşturma başlatıldı.

Haber 20-03-24 23:17

Van, Hakkari ve Bitlis'te 485 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Van, Hakkari ve Bitlis'te kar nedeniyle 485 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Yurthaber 20-03-24 11:07

Van, Muş ve Bitlis'te kar nedeniyle 158 yerleşim yerinin yolu kapandı

Van, Bitlis ve Muş'ta kar nedeniyle 158 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Yurthaber 19-03-24 11:10

4 ilde Mahzen-12 operasyonlarında 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi

Van, Gaziantep ve Kırklareli merkezli 4 ilde eş zamanlı olarak Mahzen-12 operasyonları düzenlendi. Operasyonlar kapsamında 3 organize suç örgütü çökertilirken 22 şüpheli yakalandı.

Haber 18-03-24 08:22

Sahine tatlısı tarifi: Sahine tatlısı nasıl yapılır?

Hem pratik hem de çok lezzetli bir tatlı tarifi arıyorsanız sahine tatlısı tarifimizi kesinlikle denemelisiniz. Birkaç malzeme ile kolayca hazır edilerek sunulabilen bu tatlı Türk mutfağından Van şehri ile özdeşleşmiş olan bir tatlı. Enerji ve şifa kaynağı olarak da bilinen sahine tatlısını iftar sofralarınızda da servis edebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 02:45

Van'da 5 bin 850 çiftçiye 580 ton tohum desteği verildi

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesince yürütülen proje kapsamında 5 bin 850 çiftçiye 210 ton yonca, 370 ton da korunga tohumu desteğinde bulunuldu.

Yurthaber 07-03-24 14:14

Van’da obezite ile mücadele standı kuruldu

Van İl Sağlık Müdürlüğü ve İpekyolu İlçe Sağlık Müdürlüğü, ‘4 Mart Dünya Obezite Günü’ kapsamında stant açarak, vatandaşların kilo, boy ve şeker ölçümlerini yaptı.

Yurthaber 05-03-24 14:24
Van

1. Van Çocuk Edebiyatı Fuarı açıldı

Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen 1. Van Çocuk Edebiyat Fuarı, Van Valisi ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Ozan Balcı’nın katılımıyla açıldı.

Yurthaber 04-03-24 15:23
Van

Dünyada sadece Türkiye'deki o ilçede var 'Çok kıymetli olduğunu öğrendik' Dünyada tek! Atıl haldeydi 'Çok fayda sağlayacak'

Dünyada sadece Van’ın Gürpınar ilçesinde bulunan Norduz koyununun yününden ilk kumaşlar üretilmeye başlandı. 2019'da kurulan Van Olgunlaşma Enstitüsü açıldıktan sonra Norduz koyununa fazlaca odaklandıklarını belirten enstitü müdürü Neşe Evliyaoğlu, Norduz ve Karakaş koyununun ipinin çok kıymetli ve dünyada tek olduğunu öğrendiklerini belirtti. Evliyaoğlu Gürpınar’da 600 bin koyunun atıl halde olan ve çevreyi kirleten yününden ip veya kumaş şeklinde istifade etmek üzere yola çıktıklarını aktardı.

Kadin 01-03-24 12:45

Çığ nedeniyle kapanan Van-Hakkari yolu trafiğe açıldı

Van’ın Güzeldere Geçidi’ne düşen çığ nedeniyle kapatılan Van-Hakkari kara yolu yeniden trafiğe açıldı.

Yurthaber 27-02-24 11:29
Van

Vali Balcı, çığdan kurtulan yaralıları hastanede ziyaret etti

Van Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ozan Balcı, düşen çığın altından yaralı olarak kurtulanları hastanede ziyaret etti.

Yurthaber 27-02-24 08:39
Van

Van'da kara yolunda çığın sürüklediği minibüsteki 1 kişi öldü

Van-Hakkari kara yolunda çığın sürüklediği minibüsün şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi öldü, 12 kişi yaralandı. VALİNİN YARALILARI ZİYARET ETMESİ VE DETAYLAR EKLENDİ

Yurthaber 27-02-24 08:21

Galatasaray, Beşiktaş derbisine moralli gidiyor! Antalyaspor karşısında üç puanı Kerem Aktürkoğlu getirdi

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray, sahasında Antalyaspor ile karşı karşıya geldi. Fenerbahçe'nin kazandığı haftada puan kaybına tahammülü olmayan sarı-kırmızılılar Antalyaspor karşısında 2-1'lik galibiyet alarak Beşiktaş derbisine moralli gitti. Sarı-kırmızılıların gollerini Kerem Aktürkoğlu atarken, Antalyaspor'un tek sayısını Sander van de Streek kaydetti.

Spor 26-02-24 22:00

Van'da çığın sürüklediği minibüs şarampole yuvarlandı! 1 kişi öldü 14 kişi yaralandı

Van-Hakkari karayoluna düşen çığın sürüklediği yolcu minibüsünün şarampole yuvarlanması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 14 kişi yaralandı. AFAD ise yaşanan acı olayla ilgili açıklama yaptı.

Haber 26-02-24 21:39

Anneler kep attı! 'Çocuklarımdan önce mezun oldum'

Van Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve YYÜ işbirliği ile hayata geçirilen ‘Anne Üniversitesi’ni başarıyla tamamlayan 150 anne sertifikalarını alıp kep fırlattı.

Kadin 26-02-24 17:06

İngiltere Lig Kupası'nı Liverpool kazandı

İngiltere Lig Kupası final maçında normal süresi 0-0 biten müsabakada Liverpool, 118. dakikada Van Dijk’ın golüyle Chelsea’yi mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Spor 25-02-24 20:56

Sağlık ekipleri kayak keyfi yarıda kalmasın diye görev yapıyor

Van İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı motorize ekipler, kayak yaparken pist dışına çıkan yaralanan ya da mahsur kalanların yardımına koşuyor.

Yurthaber 23-02-24 14:14
Van

Van Gölü'nün zemininden 1 milyon 600 bin metreküp dip çamuru ve balçık çıkarıldı

Van Büyükşehir Belediyesince yürütülen çalışmalarda, Van Gölü'nün zemininden 1 milyon 600 bin metreküp dip çamuru ve balçık çıkarıldı.

Yurthaber 23-02-24 13:40

Van, Muş ve Bitlis'te kar nedeniyle 159 yerleşim yerinin yolu kapandı

Van, Muş ve Bitlis'te olumsuz hava koşulları sonucu 159 yerleşim biriminin yolu kapandı.

Yurthaber 23-02-24 10:33

Van ve Hakkari'de kar nedeniyle 466 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor

Van ve Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle 466 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

Yurthaber 15-02-24 10:41

Van'da 3 günlük yasaklama kararı

Van Valiliği, gösteri yürüyüşü ve açık hava toplantılarının 3 gün süreyle yasaklandığını duyurdu.

Yurthaber 14-02-24 13:03

O il için kritik deprem uyarısı! 'Kuzey-güney yönlü bir sıkışma var'

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Prof. Dr. Azad Sağlam Selçuk, Hakkari'de sık görülen depremlere değinerek, yaz aylarında kapsamlı bir çalışma yapılacağını belirtti. Prof. Dr. Sağlam, "Bölgede kuzey-güney yönlü bir sıkışma var biliyoruz. Bölge deprem üretme potansiyeli olan yerlerden. Bu yıl yapacağımız çalışmalarla Yüksekova-Şemdinli fay zonunun aslında en son ne zaman deprem ürettiğini bulacağız. Bu hem Türkiye için, hem bizim için önemli bir bilgi olacak" dedi.

Haber 13-02-24 10:59

Van Gölü’ndeki çekilmeyle ortaya çıkan mikrobiyalitler balıkçılar için tehlike oluşturuyor

Van Gölü’nde küresel ısınmaya bağlı yaşanan su seviyesindeki düşüş devam ederken, su yüzeyine çıkan mikrobiyalitler balıkçıların ağ ve tekneleri için tehlike oluşturuyor.

Yurthaber 12-02-24 10:07
Van

Eski Hollanda Başbakanı Van Agt ötanaziyi seçti! Eşiyle el ele hayatına son verdi

Eski Hollanda Başbakanı Dries van Agt, eşiyle birlikte hayatlarına son verdi. Ötanaziyi tercih eden çift el ele öldüler.

Haber 11-02-24 10:28

SON DAKİKA | DEM Parti'nin İstanbul adayı resmen açıklandı: Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni aday gösterildi! Diyarbakır, Van, Mardin...

Son dakika haberi: DEM Parti'nin İstanbul adayı resmen açıklandı! Günlerdir Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın aday olup olmayacağının konuşulduğu İstanbul için adaylar netleşti. DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, yaptığı açıklamayla İBB başkan adayları olarak Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni açıkladı. Öte yandan DEM Parti'nin Diyarbakır, Van ve Mardin başta olmak üzere 16 büyükşehir, 40 il ve 16 ilçedeki adayları da belli oldu.

Haber 09-02-24 15:25

Van, Bitlis ve Hakkari'de 37 yerleşim yerine ulaşım sağlanamıyor

Van, Bitlis ve Hakkari'de olumsuz hava koşulları nedeniyle 37 yerleşim yerinin yolu kapandı.

Yurthaber 01-02-24 12:08