Edirne Kultur Ve Turizm Muduru Ahmet Hacioglu Haberleri

Tekirdağ Uçmakdere'de bayram tatilinde yüzlerce kişi gökyüzüyle buluştu

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, bayram tatilinde ekstrem spor tutkunlarının uğrak yeri Uçmakdere'de 2 bin kişinin yamaç paraşütü yaptığını söyledi.

Yurthaber 2024-04-16 11:40:31

Tekirdağ'da Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında etkinlikler düzenlenecek

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu, Türkiye ve Macaristan arasında 2024'ün karşılıklı kültür yılı ilan edilmesi kapsamında kentte yıl boyu etkinlikler düzenleneceğini söyledi.

Yurthaber 2024-02-02 11:53:13

Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek açıkladı! Hangi ilde kaç büyüklüğünde deprem olabilir?

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Türkiye’de görülebilecek depremlerin şiddetlerini ve yerlerini açıkladı. Prof. Dr. Ercan, Adana, Adıyaman, Ankara, Antalya, Bolu, Çanakkale, Diyarbakır, Düzce, Edirne ve daha birçok ilde gerçekleşebilecek depremlerin şiddetlerini sıraladı.

Haber 2023-09-11 11:21:15

Beachler'iyle ünlü Çeşme'de 'havlunu al da gel' eylemi! Plajda bir gün geçirmek 10 bin lirayı buluyor

İzmir'in popüler turizm merkezi ilçesi Çeşme'de bir araya gelen çevre ve yaşam alanları koruma platformu temsilcileri, 'Havlunu al da gel' çağrısı yaparak sahillerin özel işletmelere devredilmesini protesto etti. Platform üyeleri ücretli bir plajın önünde basın açıklaması yaptıktan sonra sahile havlu serip oturma eylemi yaptı. Platform sözcüsü Ahmet Güler, "4 kişilik bir ailenin temiz bir plajda gün geçirmesi 10 bin lirayı buluyor. Bu kabul edilemez" dedi.

Haber 2023-08-12 19:51:47

Bartın'da 1200 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın temeli atıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bartın'da 1200 kişiye istihdam sağlayacak fabrikanın temel atma töreninde, "Bir an evvel buranın bitmesi, yeni insanlara iş olması, aş olması, ekmek olması, inanılmaz güzel şeyler. Amasra'da büyük bir liman yapıldı. O olmasa Karadeniz'de turizm olmayacak. Her şey birbirine bağlı." dedi.

Yurthaber 03-05-23 07:55

Adıyaman'da depremzedeler Sosyal Market Kart ile alışveriş yapabilecek

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen Adıyaman'da depremzedelerin sosyal marketlerden "Sosyal Market Kart" ile ihtiyaçlarını daha hızlı ve rahat gidereceğini söyledi.

Yurthaber 22-03-23 14:15

Depremde devrilen Adıyaman'daki 2 bin yıllık sütun ayağa kaldırılacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Adıyaman'da, Karakuş Tümülüsü'nde yıkılan 2 bin yıllık sütunun kısa süre içerisinde yeniden ayağa kaldırılacağını söyledi.

Yurthaber 20-03-23 13:46

Adıyaman’da sayısı 10’a çıkartılacak sosyal marketler vatandaşların tüm ihtiyaçları karşılayacak

Adıyaman’da kurulan sosyal markette 3 günde 2 bin ailenin ihtiyacı karşılandı. Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, 2 hafta içerisinde Adıyaman’daki sosyal market sayısının 10’a yükseleceğini söyledi.

Yurthaber 23-02-23 09:38

Kızılırmak'ta balık tutarken bulduğu tarihi eseri müzeye kazandırdı

Kayseri'de Ahmet Zengin, balık tutarken bulduğu ve bir süre evinin bahçesinde sergilediği taş bloğun müzeye götürülmesini sağladı - İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Daire Başkanlığınca titizlikle taşınan, üstündeki figürden dolayı "Köşeyi Dönen Adam" adı verilen eserin Hititlerin dini törenlerde kullandığı ortostat olduğu tahmin ediliyor

Haber 27-10-22 14:45

Sur Kültür Yolu Festivalinde Diyarbakır'ın yöresel yemekleri tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Bu festival Diyarbakırlıya güzellik kattı, hayat ve enerji verdi. Zaten uzunca bir süre beklediği o güzel atmosferi bu festivalle yakaladı"

Yurthaber 13-10-22 23:12

Göynük'te 26 tarihi ev restore edilerek turizme kazandırıldı

Belediye Başkanı Ahmet Çankaya: - "Kültür ve Turizm Bakanlığının desteğiyle son 2 yılda 26 ev turizme kazandırılırken, 12 evin restorasyonu için çalışmalar devam ediyor"

Yurthaber 11-10-22 10:14

Sur Kültür Yolu Festivali'nde Diyarbakırlı çocuklar Kral Şakiri izledi

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Yaptığımız etkinliklerin yüzde 60'ını çocuklar için gerçekleştiriyoruz. Odağımızda çocuklar ve gençler var"

Yurthaber 10-10-22 17:39

Sur Kültür Yolu Festivalinde Diyarbakır kahvaltısı tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Diyarbakır'da görecek çok şey var, tüm dünyaya bu mesajı vermek istedik. Gerçekten inanılmaz lezzetler de var burada. Buraya gelen insanların memnuniyetinden anlaşılıyor"

Yurthaber 09-10-22 14:27

Diyarbakır'da Sur Kültür Yolu Festivalinin tanıtım toplantısı yapıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "302 başlıkta 600 farklı etkinlikte 2 bin 150 sanatçıyla 9 gün süren bir festivale hazırlık yaptık"

Yurthaber 28-09-22 16:46

Tekirdağ doğal güzellikleriyle doğaseverleri bekliyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Yürüyüş rotalarının olduğu Uçmakdere'de dökülen yapraklar içinde yürüyüş yapmak çok güzel. Aynı zamanda yapraklarını dökmeye başlayacak üzüm bağları arasında da güzel gezintiler insanları cezbediyor"

Yurthaber 28-09-22 09:08

Diyarbakır'da Sur Kültür Yolu Festivali hazırlıkları sürüyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Hedefimiz Diyarbakır'ın güzelliklerini hem ülkemize hem de dünyaya duyurmak"

Yurthaber 09-09-22 17:01

Tekirdağ'ın renkli tarlaları turizme katkı sağlıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Nisan ayında sarı kanola, mayısta gelincik, haziranda lavanta, temmuz ve ağustosta da ayçiçeği tarlaları insanların istediği özelliklere sahip"

Yurthaber 29-07-22 12:08

Tekirdağ'da Kanara Kanyonu doğaseverlerin vazgeçilmez adreslerinden

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Kamp, karavan, macera sevenler için Kanara Kanyonu fevkalade bir yer"

Yurthaber 22-07-22 11:42

Diyarbakır'da Kültür Yolu Festivali düzenlenecek

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Eminim Diyarbakır'ı hep birlikte Türkiye'nin gündemine getirmek suretiyle kültürün ve sanatın burada ne kadar güçlü dinamikler olduğunu hep birlikte dünyaya duyurmuş oluruz"

Yurthaber 20-07-22 16:28

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bodrum'da incelemelerde bulundu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Bodrum'da incelemelerde bulundu

Yurthaber 19-07-22 16:13

Yüzen otel ile Bodrum'dan Ege adalarına mavi yolculuk

Bodrum'dan 3-4 gecelik tur konseptiyle ayrılan yerli bir turizm firmasına ait kruvaziyer gemisi, mavi tura çıkan misafirlerini Ege adaları ile buluşturuyor - Turları düzenleyen şirketin genel müdürü Ahmet Yazıcı: - "Özellikle bu 'cruise' sektöründe belli ülkelerin yürüttüğü işi Türklerin de ne kadar kaliteli ve güzel yaptığını göstermiş olacağız"

Yurthaber 19-07-22 13:34

Gurbetçinin sınır kapılarından ekspres geçişi kentin turizm ve ekonomisine de katkı sağlıyor

Edirne Valisi H. Kürşat Kırbıyık: - "Şu anda tüm peronlarımız vatandaşlarımıza, gurbetçilerimize hizmet verecek şekilde çalışıyor, kesintisiz hizmet sunuyoruz, bir anlamda ekspres geçiş sağlıyoruz" - "Gurbetçilerimiz kafalarında oraya ayırdıkları süreden çok daha hızlı bir şekilde giriş işlemlerini gerçekleştirdikleri için kalan vakti şehrimizde değerlendirmeyi tercih ediyorlar"

Yurthaber 16-07-22 13:12

Ayçiçeği tarlalarını tırtıl istila etti! 'İlk defa yaşadık, ilk defa duyuyoruz, şaşkınız'

Trakya'da çiçekleri açarak, tarlaları sarıya boyayan ve çiftçisinin 'sarı gelin' olarak adlandırdığı ayçiçeği tarlalarını 'çayır tırtılı' istila etti. Edirne kent merkezi, Havsa, Uzunköprü, İpsala ve Enez ilçelerinin yanı sıra Tekirdağ ve Kırklareli'de de etkili olan tırtıl, bitkiyi kökten başlayıp yaprak ve çekirdek kısmına kadar yiyerek, büyük verim kaybına neden oluyor. Çiftçilerden Ahmet Birincibubar, ''Bu ortamı ilk defa yaşadık. Kurdun yemesini ilk defa duyuyoruz. Şaşkınlık yarattı'' dedi.

Haber 14-07-22 17:41

Tekirdağ'da lavanta tarlaları turizme katkı sağlıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "İstanbul'a bir saatlik mesafedeyiz. Tarlalarımızın tanıtımını da iyi yaptığımız için insanlar akın akın geliyor"

Yurthaber 11-07-22 11:05

Tekirdağ doğal güzellikleriyle Kurban Bayramı'nda tatilcileri bekliyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Tekirdağ bir bütün olarak baktığınızda, turizmin bütün çeşitlerini içerisinde bulunduran, İstanbul'a en yakın, ulaşımı en kolay ve en ucuz illerden bir tanesidir. Biz bütün vatandaşlarımızı Tekirdağ'ın nimetlerinden faydalanmaya bekliyoruz"

Yurthaber 04-07-22 14:45

Tekirdağ'daki lavanta tarlaları ziyaretçilerini ağırlıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Lavanta tarlalarında, doğanın bu eşsiz güzelliğinde ziyaretçiler huzur buluyor"

Yurthaber 03-07-22 11:27

Yamaç paraşütünün mavi ve yeşili buluşturan adresi Uçmakdere'nin popülerliği artıyor

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "İstanbul'a en yakın mesafede yamaç paraşütü yapma imkanı sunan Uçmakdere son dönemlerde çok cazip bir hale geldi"

Yurthaber 27-06-22 11:39

Akdeniz ve dünya turizmine yön veren isimler Bodrum'da buluşacak

13-14 Ekim'de Bodrum Belediyesi'nin ev sahipliğinde Akdeniz Turizm Vakfı ve BOTAV iş birliğinde Bodrum Turizm Forum düzenlenecek - Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: - "Zirvede turizmin geleceğini, mavi ekonomiyi, çevrenin ve denizin korunmasını, turizmdeki mevcut iş birliği imkanlarını, dünya ve Akdeniz turizmi ile Türkiye'yi ve Bodrum'u konuşacağız"

Haber 20-06-22 11:16

Bodrum dünyaca ünlü otel ve restoran zincirlerinin markajında

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras: - "Bodrum, dünyaca ünlü markaların buluştuğu bir destinasyon olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Dünyaca ünlü otel ve restoran zincirleri kente girmek için kıyasıya rekabet halinde" - "Bodrum olarak Akdeniz'in en önemli turizm destinasyonuyuz. Elimizdeki varlıklar ve sahip olduğumuz potansiyel Akdeniz'deki diğer tüm destinasyonlardan daha fazla. Bodrum'u Akdeniz'in lider turizm merkezi haline getirmek istiyoruz"

Haber 16-06-22 10:12

Tekirdağ mor turizmde lavantayla anılan kentleri geçmek için çalışıyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu - "Düzenleyeceğimiz lavanta etkinliklerinden sonra öngördüğümüz sayıda turist Tekirdağ'a gelecek olursa iddia ediyorum artık Isparta'nın ve Burdur'un pabucu dama atılacaktır"

Yurthaber 02-06-22 09:53

Ressam Hoca Ali Rıza Sergisi ziyarete açıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Türkiye öyle bir kültür merkezi ki dünyanın bütün medeniyetleri, bütün kavimleri buraya gelmiş, burada yaşamış"

Yurthaber 01-06-22 20:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan çok beğendi, 50 adet sipariş verdi! Yabancı liderlere hediye edecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı Çömlek Sanatçısı Ahmet Taşhomcu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a 2,5 metrelik vazo hediye etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vazoyu çok beğendiği belirtilirken, yabacı liderlere vermek üzere 50 adet sipariş verdiği öğrenildi. Taşhomcu, vazoların yapımına başlarken, Menemen Belediye Başkan vekili Aydın Pehlivan, "Bu eserlerin dünya liderlerine tanıtılacak olması bizi çok mutlu etti” dedi.

Haber 01-06-22 09:53

Bursa'da Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Nerede yaşıyorsanız, o çevreyle bütünleşmenin bir yolu da oradaki gıdalarla beslenmektir ve bütünleşmektir"

Yurthaber 21-05-22 18:16

Genç kültür elçileri, Türk Dünyası Kültür Başkenti Bursa'da buluştu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Genç neslin kültürünü anlaması için mabetleri görmesi kıymetlidir. Orada ince dokunuşlar, bir ruh var. O ruhu ancak böyle anlayabilirler"

Yurthaber 21-05-22 13:31

Akın akın geliyorlar! Otellerde yer bulunamıyor! 15 milyon turist....

Turizm sezonunun açılması ile birlikte turist akınına uğrayan İstanbul'a, bu yıl 15 milyonun üzerinde turist gelmesi bekleniyor. Turistlerin ilgi gösterdiği kentte, Topkapı Sarayı, Dikilitaş ve Ayasofya Camii civarındaki yoğunluk dikkat çekerken, İstanbul Otelciler Esnaf Odası Başkanı Ahmet Yaşar, "Şu an 2 bin 100 otelden yüzde 90'a yakın bir doluluk yakaladık" dedi.

Finans 11-05-22 11:54

Nemrut Dağı'nda bayram yoğunluğu yaşandı

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Günaydın: - "Adıyaman ve Kahta ilçesinde otellerde doluluk oranı yüzde 100'e yakındı. İnşallah bu giderek artacak"

Yurthaber 05-05-22 11:10

Diyarbakır'da düzenlenecek Doğu'nun Kanatları programı tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Feqiye Teyran'dan ilhamla Doğu'nun Kanatları olarak adlandırdığımız bu programla büyük şahsiyetlerin düşüncelerini, fikirlerini ve duygularını tüm insanlık için gün yüzüne çıkarmak hedefindeyiz. Kürtçe ve Türkçe tebliğler dinleyeceğiz, Kürtçe film seyredeceğiz, Kürtçe şarkılara eşlik edeceğiz. Normalin ta kendisi olan bu etkinlikler 20 yıl önce maalesef hayaldi"

Yurthaber 26-04-22 15:58

Geleneksel sahur buluşmasında kültür ekonomisi konuşuldu

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Kültür ekonomisine katkı anlamında sıra dışı ürünler üretmek isteniyorsa, çocukların yönlendirilebileceği en önemli alan eğitimdir. Eğer siz bu alanda bir boşluk bırakırsanız, ülke olarak sıçrama yapmanız da çok zordur"

Yurthaber 24-04-22 19:46

Açık Hava Müzesi Edirne kitabıyla kentin kültürel değerleri çocuklara anlatılacak

Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk: - "Çocuklar yaşadıkları kadim şehir Edirne'nin sahip olduğu medeniyet değerlerine sahip çıkacaklar ve geleceğe taşıyacaklar"

Yurthaber 20-04-22 11:28

Edirne müzeler şehri olma yolunda

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk: - "Mimar Sinan Eserleri Müzesi, Geleneksel Türk Sanatları Müzesi, Türk Tarihi Müzesi çalışmaları sürüyor" - "2022'in ilk üç ayındaki 35 bin müze ziyaretçi sayısı, yeni müzelerle artacak"

Yurthaber 17-04-22 12:06

Trakya'da Turizm Haftası kutlanıyor

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "İstanbul gibi bir şehrin hemen yakınındayız. Bunun avantajını kullanacağız ve bu sene 3 milyon turist ağırlamayı hedefliyoruz"

Yurthaber 15-04-22 12:40

Hayat pahalılığından şikayet edenlere ilahiyatçı Ali Rıza Demircan'dan yanıt: 'Oh olsun sana!'

Türkiye'de hayat pahalılığı bir numaralı gündem maddesi olmaya devam ederken ilahiyatçı ve Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan'ın babası Ali Rıza Demircan, hayat pahalılığından yakınanlara ilginç bir hitap gerçekleştirdi.

Haber 13-04-22 16:58

Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu sayesinde Tekirdağ'ın güzellikleri milyonlarca kişiye ulaşacak

Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Bu etkinlik ilimizin tanıtımı için bulunmaz bir fırsat. TRT ve Eurosport'tan 160'a yakın ülkeye ulaşacak bir etkinlik" - "Tarihi Hora Feneri, Ganos Dağı eteklerinde bulunan Gaziköy, yamaç paraşütünün gözde adresi Uçmakdere, tarihi dokunun hakim olduğu köy evleri, doğal güzelliklerin iç içe olduğu yerler izleyicilerle buluşacak"

Yurthaber 07-04-22 11:02

Gezici Kütüphane kültür yolculuğu ile çocukları kitapla buluşturuyor

İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu: - "Geçen yıl salgın şartları nedeniyle istediğimiz sayıya ulaşamadık ama bu sene hedefimiz on binlerce öğrenciyi Gezici Kütüphane'yle buluşturmak"

Yurthaber 01-04-22 12:03

Tekirdağlı esnaf, Bulgar turistin yolunu gözlüyor: Biz de payımıza düşeni istiyoruz

Özellikle hafta sonları büyük bir yoğunluğun yaşandığı Edirne'ye gelen turist sayısı bir yılda büyük bir artış gösterdi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de en çok turist ağırlayan iller arasında Edirne, İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldı. Bununla birlikte, Tekirdağlı esnaf da Bulgar turistlerin kentlerine gelmelerini istiyor. Pazarcılık yapan Bülent Gülarslan, "Bizim neyimiz eksik? Buraya da gelsinler istiyoruz'' dedi.

Haber 26-03-22 10:39

Bulgarların akın ettiği Edirne, turist sayısında ikinci oldu! Türkiye'de fiyatlar daha uygun

Bulgaristan vatandaşları Edirne'ye akın etmeye devam ediyor. Özellikler hafta sonları büyük bir yoğunluğun yaşandığı Edirne'ye gelen turist sayısı bir yılda büyük bir artış gösterdi Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Türkiye'de en çok turist ağırlayan iller arasında Edirne, İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldı. Türkiye'de fiyatların çok ucuz olduğunu belirten bir Bulgar turist "Yemek yiyeceğiz alışveriş yapıp geri döneceğiz" dedi.

Haber 23-03-22 21:48

Edirne, turizmden aldığı payı planlı hareket ederek artıracak

Valilik koordinasyonunda İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce hazırlanan turizm master planı ile antik dönem savaşları, Osmanlı kimliği, saray mutfağı ve kültürel miras öne çıkarılırken, dijital tanımlara önem verilecek

Yurthaber 19-03-22 09:20

Türkiye zengin turizm çeşitliliğiyle yeni destinasyonlar hedefliyor

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan: - "Bu yıl, turizm potansiyeli açısından ülke olarak ortaya koyduğumuz hedefleri yakalamak istiyoruz. Bu kapsamda turizm bölgelerini ve ülkelerini çeşitlendirdiğimiz noktaların daha fazla üzerinde durarak potansiyelimizi korumak istiyoruz" - "Her yıl turizm alanına yeni destinasyonlar katmak için çalışıyoruz. Geleneksel pazarlarımızı da güçlendirmek istiyoruz. Bu kapsamda güçlü iş birlikçilerimiz ve partnerlerimiz var"

Yurthaber 18-03-22 11:10

Koç Holding'de görev değişimleri

Koç Holding CFO'su Ahmet Ashaboğlu, Otomotiv Grubu Başkanı Cenk Çimen, Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Kurumsal İletişim ve Dış İlişkiler Direktörü Oya Ünlü Kızıl'ın emeklilik sebebiyle görevlerinden ayrılacakları duyuruldu.

Finans 03-03-22 13:44