Ekonomideki Gelismeler Haberleri

Birer gün arayla açıklanacak, önce Fed sonra TCMB! 31 Mart yerel seçimleri öncesi en kritik karar…

Küresel piyasalar, ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz indirimlerine ne zaman başlayacağına ilişkin belirsizliklerin devam etmesiyle bu hafta karışık bir seyir izlerken, gözler faiz kararlarına çevrildi. Önce 20 Mart Çarşamba günü Fed faiz kararı ve ardından 21 Mart Perşembe günü ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Merkez Bankası’nın faiz kararı yerel seçimler öncesi ekonomideki en önemli gelişme olarak da dikkat çekiyor.

Finans 2024-03-16 11:40:05

Canlı yayında iddialı çıkış: ‘Erken seçim kaçınılmaz’ dedi tarih verdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘son seçimim’ çıkışı ile birlikte yerel seçimlerin ardından olası bir erken genel seçimin yaşanacağı ihtimali de şimdiden konuşulmaya başlandı. ‘Erken seçimin kaçınılmaz’ olduğunu belirten uzmanlar olası seçim için şimdiden tarih vermeye de başladı. Erken seçim her ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çıkışı ile gündeme gelse de burada gerçek sebebin ekonomideki gelişmeler olacağı da belirtiliyor. İşte olası bir erken seçim için konuşulan o tarih…

Haber 2024-03-16 09:05:21

Son dakika | Erdoğan ekonomide hafifleme için tarih verdi! Rakibine memleketinden yüklendi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür'e memleketi Manisa'dan seslendi. Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgilerini anımsatan Erdoğan, Özel için "Bunun da akıbeti aynı olacak" dedi. Erdoğan ekonominin seyriyle ilgili olaraksa "Ekonomideki sıkıntıların yıl sonundan itibaren hafiflediğini, önümüzdeki yıl yükselişe geçişi hepimiz göreceğiz" mesajını verdi.

Haber 2024-02-27 14:50:37

Gazeteci Cem Küçük en düşük emekli maaşı için rakam verdi, programdaki gazeteci böyle tepki gösterdi: İş mi bu yani? Ben de mağdurum...

3 Ocak'ta açıklanan enflasyon verileri ekonomideki hareketliliği artırdı. Milyonlarca emeklinin 2024 yılı maaşı bu rakamlardan sonra belli oldu. 6 aylık enflasyon farkı yüzde 37,56 olarak gerçekleşti. Bu durumla beraber memur ve memur emeklisi yüzde 49,25 zam alırken SSK ve Bağkur emeklisinin zam oranı yüzde 37,55'te kaldı. Peki en düşük emekli maaşı ne kadar olacak? Gazeteci Cem küçük canlı yayında oran verdi. Programındaki gazeteciden tepki geldi. İşte detaylar...

Finans 2024-01-10 06:30:04

Son dakika | Dar gelirli kesime yönelik adımlar gündemde! Merkez Bankası PPK'yi yayımladı: Yeni tedbirler alınabilecek

Son dakika haberi: Merkez Bankası ekonomideki yol haritasına ilişkin yeni açıklamalar yaptı. Buna göre önümüzdeki dönemde finansal koşulların sıkılaşmasından etkilenen dar gelirli kesime yönelik adımların hayata geçmesi gündemde. Ayrıca MB Başkanı Hafize Gaye Erkan'ın Meclisteki sunumları devam edecek.

Finans 29-12-23 10:12

2024'te hangi yatırım en çok kazandıracak? Altın, borsa, otomobil, dolar, gayrimenkul... 2023'ün yıldızı oldu, en fazla o arttı

Yeni yıla girmemize günler kalırken, ekonomideki son gelişmeler yakından takip edilmeye devam ediyor. 2023 yılında altın, dolar, otomobil, gayrimenkul ve borsada yatırım yapabilenler "2023 yılında en çok hangi yatırım aracı kazandırdı?" sorusuna yanıt ararken, yeni yıl planı da yapmaya başladı. Peki, 2024'te en çok ne kazandıracak? İşte detaylar...

Finans 27-12-23 07:58

KCHOL ve YKBNK analizi: Lobilenme, zulüm ve ekonomide büyüme

Lobilenme, ekonomik büyüme süreçlerinin en göz ardı edilen ama en etkili konsepttir. Çünkü küreselleşen bir dünyada yerel düşün küresel hareket et diyen bir global konjonktürde yaşıyoruz. Terörün, zulmün ve lobilenmenin zilleti İsrail’i yazı-ya alalım. Silah baronlarının karı ve çıkarları için kendi sivillerine bile saldırabilecek kadar düşkün. Bir ekonomideki lobi faaliyetleri, özel çıkar gruplarının veya sektörlerin politika yapıcıları üzerinde etkide bulunma çabalarını ifade eder.

Finans 13-11-23 08:53

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Türk ekonomisi' mesajı! Yeni bir döneme giriyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk iş dünyasına ve Türk diasporasına seslenerek önemli mesajlar verdi. "Küresel düzeydeki her gelişmeyi kendi ortak hedeflerimizin dinamosu haline getirerek kısa sürede dünya çapında hayırlı neticeler elde edeceğimizden şüphe duymuyorum" şeklinde konuşan Erdoğan, ekonomideki son gelişmelere ilişkin de dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu.

Haber 15-09-23 15:50

Aşiretlerden 'kemer sıkma' politikası: Yeni kararları duyan şaşırdı! Kuaför, gelinlik, 'kara bayram', açık mendil usulü...

Ekonomideki gelişmeler aşiretlerin düğün adetlerini de etkiledi. Van'ın Başkale ilçesinde aşiret temsilcileri yeni kararlar aldı. Düğünler ve taziyelerle ilgili alışılmadık kararları, aşiretler adına konuşan Ertuşi Aşireti lideri İskender Ertuş duyurdu.

Haber 30-08-23 09:58

Yeni kararları Erdoğan duyuracak! Üniversite öğrencilerine vergisiz telefon ne zaman geliyor? Memur maaşlarına zam, Kıbrıs'taki gerginlik...

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi yarın bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanacak olan Kabine'nin gündeminde milyonlarca memur ve memur emeklisinin yakından takip ettiği toplu sözleşme görüşmelerindeki pazarlık süreci olacak. Ayrıca Erdoğan'ın seçim döneminde duyurduğu, gençlere vergisiz telefon, tablet, bilgisayar düzenlemesi de masaya yatırılacak. Toplantıda Kıbrıs'ta yaşanan gerginlik ve ekonomideki yol haritası gibi birçok kritik konunun da ele alınması bekleniyor.

Haber 20-08-23 14:58

KOSGEB başvuru şartları nelerdir? KOSGEB desteklerinden kimler faydalanabilir?

Kısa ismi ile KOSGEB, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’dır. Ülkemizdeki tüm küçük ölçekli ve orta ölçekli işletmelerin ekonomideki yerlerini genişletmek, faaliyetlerini ve güçlerini arttırmak amacı ile oluşturulmuş bir kamu kuruluşudur. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösterir. KOSGEB’e başvuru yapabilmek için bazı şartların yerine getirilmesi gerekir.

Haber 20-07-23 18:55

CHP'den TBMM'ye 'olağanüstü toplanma' çağrısı: Özgür Özel son yapılan zamlara dikkat çekti

Son dönemde üst üste gelen vergi zamlarının ardından TBMM tatile girdi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, "son yapılan zamları ve ekonomideki kötü gidişatı görüşmek üzere" Meclis'i olağanüstü toplantıya çağırdıklarını ifade etti.

Haber 18-07-23 15:39

Emre Kurttepeli Global Leadership Summit’te Konuştu

Her yıl YPO (Young President Organisation) tarafından düzenlenen, “Crossing Over” isimli Global Leadership Konferansı 120 ülkeden 2500 üst düzey yönetici ve Sektör Liderlerinin yer aldığı, Global Liderlik Konferansı (GLC) 28 Şubat – 1 Mart 2013 tarihleri arasında İstanbulda yapıldı. Emre Kurttepeli Global Liderlik Konferansı Dijital Ekonomideki Fırsatlar konulu paneline konuşmacı olarak katıldı.

Finans 06-07-23 13:11

Stagflasyon ekonomide nasıl bir durumu ifade eder? Stagflasyonda ne yapılır?

Stagflasyon, ekonomideki durgunluk ve enflasyonun aynı dönemde meydana geldiği bir durumu ifade eder. Geleneksel olarak, ekonomik durgunluk dönemlerinde enflasyonun düşmesi beklenirken, stagflasyon durumunda enflasyon yüksek seviyelerde seyretmekte ve aynı zamanda ekonomi durgunluk yaşamaktadır. Peki, ekonomide stagflasyon nasıl bir durumu ifade eder?

Finans 30-06-23 16:07

Eksi enflasyon nedir? Enflasyoın eksi olursa ne olur?

Eksi enflasyon, ekonomideki genel fiyat düzeyinin sürekli bir düşüş gösterdiği bir durumu ifade eder. Bu durumda, tüketici fiyatları gerilemekte ve genel olarak mal ve hizmetlerin maliyeti azalmaktadır. Eksi enflasyonun ortaya çıkması, genellikle talep düşüklüğü, ekonomik durgunluk veya deflasyon baskıları gibi faktörlerle ilişkilendirilebilir.

Finans 29-06-23 22:12

ABD ENFLASYON VERİSİ SON DAKİKA 2023: Nisan ayı ABD enflasyon verileri açıklandı! 2023 ABD TÜFE kararı

ABD enflasyon oranı Nisan ayı verileri ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlanan TÜFE verileri sonrası ekonomideki gidişata yönelik beklentiler de netlik kazanacak. Yatırımcılar ise bu durumu baz alarak yatırımlarına yön verecekler. Peki, Nisan ayı ABD enflasyon verisi açıkladı mı? İşte Nisan ayı ABD enflasyon verileri...

Finans 10-05-23 15:40

ABD ENFLASYON ORANI ÖNCESİ DOLAR FİYATI: 10 Mayıs dolar ne kadar? Euro kaç TL?

Dolar ile ilgili son dakika gelişmeleri bugün ABD enflasyon oranı açıklaması öncesi vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlanacak TÜFE verileri sonrası ekonomideki gidişata yönelik beklentiler netleşecek. Yatırımcılar ise bu durumu baz alarak yatırımlarına yön verecek. Peki, bugün dolar ne kadar? Euro kaç TL? İşte, ABD enflasyon verisi öncesi 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü güncel dolar ve euro fiyatları...

Finans 10-05-23 14:28

ALTIN FİYATLARI SON DURUM: ABD enflasyon oranı öncesi 10 Mayıs 2023 tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek, gram altın fiyatları ne kadar?

Altın fiyatları ile ilgili son dakika gelişmeleri 10 Mayıs 2023 Çarşamba günü ABD enflasyon oranı açıklaması öncesi vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri'nde yayımlanacak TÜFE verileri sonrası ekonomideki gidişata yönelik beklentiler netleşecek. Yatırımcılar ise bu durumu baz alarak yatırımlarına yön verecek. Tam, yarım, cumhuriyet, çeyrek, gram altın fiyatları internette araştırılıyor. Peki ABAD enflasyon oranı öncesi 10 Mayıs 2023 altın fiyatları ne kadar?

Finans 10-05-23 14:27

IMF Başkanı'ndan uyarı geldi! '2023 dünya ekonomisi için zor bir yıl olacak'

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, dünya ekonomisinin büyük kısmı için 2023'ün zor bir yıl olacağı uyarısında bulundu. Georgieva, neden olarak da ABD, Avrupa Birliği (AB) ve Çin gibi 3 büyük ekonomideki yavaşlamayı gösterdi.

Finans 01-01-23 21:05

Kılıçdaroğlu'ndan gündem olacak İmamoğlu sözleri: Büyük lokmadır boğazınızda kalır, kimseye yedirmeyiz

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin önemli mesajlar verdi. Ekonomideki gelişmelere değinerek sert eleştiriler yapan CHP lideri, uyuşturucu konusundaki iddialarını da yineledi. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun siyasi yasak talep edilen davası öncesi çok net mesajlar veren Kılıçdaroğlu, "Ekrem İmamoğlu büyük lokmadır, boğazınızda kalır. Kimseye yedirmeyiz." şeklinde konuştu.

Haber 08-11-22 14:17

Parasal büyüklükler nedir?

Ekonomideki dolaşımda yer alan para ile merkez bankası, para piyasası fonları ya da diğer bankaların parasal ya da nakit paraya çevrilebilecek bazı yükümlülükleri bulunur. Bu yükümlülüklerin toplamı alınıp parasal sektörün birbirleri arasındaki yükümlülükleri düşüldüğü zaman parasal büyüklüklere ulaşılır. Peki, parasal büyüklüklerin tanımları nedir?

Finans 06-11-22 23:09

Uludağ Ekonomi Zirvesi başladı

P&G Avrupa Başkanı Loic Tassel: - "Bir iş lideri olarak son derece güveniyorum ki Türkiye potansiyelini karşılamaya devam edecek ve global ekonomideki konumunu daha da kuvvetlendirecek" - Capital&Ekonomist Dergileri Yayın Direktörü Sedef Seçkin Büyük: - "Sağlıktan tarıma, sanayiden turizme, eğitimden ekonomik sistemin işleyişine her alanda daha sürdürülebilir, daha doğa dostu ve eşitlikçi yeni sistemlerin kurgulanmasına artık daha fazla ihtiyaç duyulan bir dönemdeyiz"

Yurthaber 07-10-22 11:20

S&P'den Türk bankalarına kritik uyarı: Konut fiyatları...

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P Global, Türk bankalarının ekonomideki dengesizliklerden kaynaklanan artan riskle karşı karşıya olduğuna inandıklarını bildirdi. S&P, oldukça negatif faiz ortamında hızlanan kredi büyümesinin gayrimenkul fiyatlarında artışa daha da katkı yaptığına işaret etti.

Finans 04-10-22 17:14
s&p

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Yunanistan'a 'gizli işgal' uyarısı: ABD sizi kurtaramaz, kendinize gelin!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Dün gece Mersin'de polisevine gerçekleştirilen terör saldırısıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP, CHP ve Batılı ülkelere tepki göstererek "HDP'yi meşrulaştırma ve iktidara ortak etme peşinde koşanların ellerinde her terör saldırında dökülen kanların izi vardır" dedi. Yunanistan'a uyarıda bulunarak "Kendinize gelin" diyen Erdoğan, ekonomideki gelişmeler için ise yılbaşını işaret etti.

Haber 27-09-22 12:18

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak! Kritik Kabine toplantısının konuları belli oldu

Son dakika haberi: Kabine toplantısı yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilecek. Beştepe'de yapılacak toplantıda masaya yatırılacak konular da belli oldu. Kabine'nin gündeminde büyük ses getiren TOKİ sosyal konut projesi, EYT, ekonomideki gidişat ve diplomatik ilişkiler dahil olmak üzere birçok başlık yer alıyor.

Haber 25-09-22 14:14

SON DAKİKA | Kritik Kabine toplantısı bugün! Hangi borçlar silinecek? Ucuza konut projesi masada...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Kabinesi bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanıyor. Kritik kabinede icralık ve hacizlik 2 bin TL’ye kadar olan borçların silinmesine dair yasal düzenleme ve sosyal ucuz konut kampanyası masada olacak. Eylül ayı ilk toplantısında aynı zamanda Yunanistan'la yaşanan gerilim, terörle mücadele ve ekonomideki son durumun da ele alınacağı öğrenildi. Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yapacak.

Haber 05-09-22 07:29

Finansal hesaplar nedir?

Bir ekonomideki finansal varlıkların ve yükümlülüklerin kaydedilerek ekonomik sektörlerin yaptığı tüm işlemlerin, stok ve akımları istatistik şekline sunan işleme finansal hesaplar adı verilir. Bir tür analiz olan finansal hesaplar ile sektörlerin hangi araçlar ile borçlandığı ve hangi sektörlerden alacaklı oldukları hesaplanır.

Finans 29-08-22 23:55

KoçSistem, Bilişim 500'de 8 kategoride birinci oldu

KoçSistem Genel Müdürü ve KoçDigital Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Ali Akarca: - "KoçSistem, Türkiye ve yakın coğrafyamızdaki ülkelerde rekabetçi markalara 77 yıldır aralıksız en üst seviyede katkı sunarken, küresel ekonomideki belirsizliklere karşı markasına dayanıklılık kazandırmak isteyen tüm yöneticilerin başlıca teknoloji referansı olmuştur"

Yurthaber 04-08-22 12:17

Son dakika: Abdullah Gül’den bomba açıklamalar! ‘Erdoğan’ın yerinde olsam...'

Eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yüksek enflasyon ve ekonomideki gelişmelerle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulunurken Gül, ‘Erdoğan’ın yerinde siz olsanız ne yapardınız?’ sorusuna da yanıt verdi. Gül açıklamasında “Erdoğan’ın yerinde olsam herkesin ‘helal olsun’ diyeceği bir ekip kurardım" ifadelerini kullanırken enflasyonun bu kadar hafife alınmasına da hayret ettiğini söyledi. İşte Abdullah Gül’ün yaptığı son dakika açıklamalarının detayları…

Haber 02-08-22 09:30

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin, AK Parti Bursa İl Başkanlığı ziyaretinde konuştu:

"Aralıkta da yeniden bütün bu şartları dikkate alarak emekçilerimizi koruyacak kapsamlı bir düzenleme yapacağız" - "Türkiye'nin ekonomideki büyümesine bağlı olarak sorun çözme gücü artıyor. Sadece ekonomiyle ilgili değil, siyasal anlamda da uluslararası ilişkiler anlamında da Türkiye'nin sorun çözme gücünün dünyaya nasıl yansıdığını hepimiz görüyoruz"

Yurthaber 28-07-22 15:29

Bakan Bilgin, Bursa Üretim Sürecine Katılımın Desteklenmesi Projesi Toplantısında konuştu:

"Türkiye'nin üretim gücü arttıkça sorun çözme kabiliyeti artmaktadır. Sorun çözme kabiliyeti, Türkiye'nin demokrasi içinde ekonomideki hedeflerine ulaşmasını mümkün kılacaktır. Burada kimsenin tereddüdü olmasın" - "Türkiye'nin emekçileri şunu biliyorlar, Türk devleti sosyal devlet politikalarını uygulamakta kararlıdır. Onları enflasyona, ekonomideki olumsuz şartlara karşı koruma sözünü her zaman yerine getirme kararlılığındadır. Bunundan kimsenin endişesi olmasın"

Yurthaber 28-07-22 12:48

Böyle düğün görülmedi! 'Kimseyi ekonomik sıkıntıya sokmak istemedik'

Altın fiyatlarındaki yükseliş ve ekonomideki mevcut durum nedeniyle düğünlerde vatandaşlar özellikle takı takma merasiminde ekonomik güçlükler çekiyor. Evlenen çiftler bu durumun önüne geçmek adına çeşitli ve sıradışı yöntemlere başvurmaya başladı. Van'da dünya evine giren Zübeyde Aldemir ve Deniz Kıyak çifti, düğünlerinde unutulmayacak bir taktiğe başvurdu.

Haber 14-07-22 14:56

Biden: “Resesyon Kaçınılmaz Değil”

Başkan Biden Associated Press’e verdiği röportajda, pandemi, ekonomideki durum ve bütçeleri zorlayan benzin fiyatları sebebiyle halkın moralinin düşük olduğunu; ancak resesyonun kaçınılmaz olmadığını ve ülkenin geleceği konusunda iyimser olduğunu söyledi

Haber 17-06-22 19:25

SON DAKİKA | Kılıçdaroğlu'nun canlı yayında zor anları! Sesi titredi, gözleri doldu: Bunu atlayalım İsmail Bey

Son dakika haberi: CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, canlı yayında birbirinden önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomideki gelişmelere değinen Kılıçdaroğlu, akaryakıta gelen zamları eleştirdi. "Yüzde 300 zam mı olur?" diyen CHP lideri, "Cin şişeden çıkmış vaziyette" şeklinde konuştu. Bakan Nebati'ye de sert sözlerle yüklenen Kılıçdaroğlu, "Ne yaptığı belli değil. Biz senin gözüne mi bakacağız? sen git benzin fiyatlarına bak" dedi. Adalet Yürüyüşü konusu sırasında ise gözleri doldu ve sesi titredi

Haber 17-06-22 09:30

Son dakika: İlaç fiyatlarına zam geliyor! Ankara Eczacı Odası Başkanı duyurdu

Son dakika haberi: Yüksek enflasyon ve kurdaki artış nedeniyle a'dan z'ye neredeyse her şeye zam gelirken bir kötü haber de sağlık sektöründen geldi. Pandeminin etkisi ve ekonomideki sıkıntılı süreç nedeniyle ezcanelerin sıkıntıya girdiğini belirten Ankara Eczacı Odası Başkanı Taner Ercanlı ilaç fiyatlarına zam beklediklerini açıkladı. Ercanlı yaptığı açıklamada, "Sağlık Bakanlığı’nın ilaçta fiyat artışı talebinin olduğu bilgisini aldık. Artış oranı yüzde 20’nin üzerinde de olabilir’’ dedi.

Finans 15-06-22 08:17

Kılıçdaroğlu'ndan çok sert sözler! Ayakta alkışlandı... Biz daha ölmedik

CHP lideri Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Ekonomideki gelişmeler ve enflasyon konusunda dikkat çeken ifadeler kullanan Kılıçdaroğlu bazı gazetecileri eleştirdi. "Bana muhalefeti öğretmeye çalışıyorlar" diyen CHP lideri, "Biz daha ölmedik, sizin ne mal olduğunuzu biz gayet iyi biliyoruz. Muhalefet ahlakla yapılır." dedi. Kılıçdaroğlu'nun sözleri, salonda ayakta alkışlandı. Öte yandan Kılıçdaroğlu, konuşmasının bir bölümünde ise duygulandı...

Haber 14-06-22 14:35

‘Taşıt kredisi faiz oranları artışa geçti!' Bu sözler araba almak isteyenleri çok üzecek: BDDK ve TCMB'nin hamlesi kredi taksit hamlesi ile...

Hâlihazırda yüzde 25’in üzerinde zamlanan otomobil fiyatları için bir kötü haber de BDDK’dan geldi. Geçtiğimiz gün alınan ekonomideki yeni kararlar sonrası bireysel kredi kullanımına sınırlama getirilmesinin ardından, TCMB’nin hamlesi taşıt kredi faiz oranlarının yükselişe geçmesine neden oldu. İşte taşıt kredisi için son dakika haberinin detayları…

Finans 11-06-22 09:11

Hazine Bakanlığı'ndan ekonomideki yeni kararlara ilişkin açıklama: 'Mali disiplinden taviz verilmeyecektir'

Son dakika haberi: Hazine ve Maliye Bakanlığı önlemler paketinin ardından yeni bir açıklama ile serbest piyasa kurallarına vurgu yaptı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Önümüzdeki dönemde ihtiyatlı maliye politikasına devam edilecek ve mali disiplinden asla taviz verilmeyecektir" denildi.

Finans 10-06-22 09:15

Kadın kooperatifleri dijital dönüşümlerini tamamladı

Visa Türkiye Genel Müdürü Merve Tezel: - "Visa olarak bir ekonomi ne kadar kapsayıcı olursa, o ekonomideki oyuncuların da o kadar gelişip büyüyeceğine inanıyoruz"

Yurthaber 07-06-22 10:38

Banka kredilerine şikayet yağıyor! BDDK açıkladı! İşte detaylar…

Ekonomideki kötü gidişle birlikte çıkış yolu arayan halk çareyi kredi başvurularında bulsa da BDDK’nın açıkladığı veriler dikkat çekti. BDDK geçtiğimiz yıl krediler ve kredi kartları ile ilgili gelen şikayetlerin oranını açıkladı. İşte vatandaşın en çok şikayetçi olduğu o konular…

Finans 02-06-22 07:50

Son dakika: İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'den 'sosyal medya' yasası teklifine sert tepki! 'Ölüm fermanı sayılır'

Son dakika haberi: Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, ekonomideki son durum üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösterdi. Akşener ayrıca TBMM'ye sunulan sosyal medya yasası teklifine de sert çıkıştı. "Onca sorunumuz varken hiç utanmadan Meclis'e sosyal medya kanun teklifi getirdiler" diyen Akşener, yasa teklifinin sosyal medyanın 'ölüm fermanı' sayılabileceğini ileri sürdü. Akşener uzaya astronot gönderilmesine de eleştiri yöneltti.

Haber 01-06-22 10:42

SON DAKİKA | Bülent Arınç'tan 'AK Parti seçimi kazanabilir mi?' sorusuna dikkat çeken yanıt! Vakit daralıyor diyerek açıkladı...

Son dakika haberi: Bülent Arınç'tan yine gündem yaratacak açıklamalar geldi. "Her seçim öncesi sonuçları az çok tahmin ederim" diyen Arınç, "AK Parti seçimi kazanabilir mi?" sorusuna yanıt verdi. 2023 seçimleri için dikkat çeken ifadeler kullanan Arınç, ekonomideki son duruma da değindi. Arınç, "Hayat pahalılığı bütün kitleleri üzecek noktaya ulaştı." diye konuştu.

Haber 24-05-22 09:14

Hiperenflasyon nedir, neden olur? Hiperenflasyon nasıl önlenir?

Hiperenflasyon, bir ekonomideki hızlı, aşırı ve kontrol dışı fiyat artışlarını tanımlayan bir terimdir. Hiperenflasyon belirli durumlarda gerçekleşebilir. Bu durumlar nadirdir, bu yüzden çözümleri de zordur ancak imkansız değildir. Hiperenflasyon nedir, neden olur ve nasıl önlenir?

Finans 11-05-22 09:51

Kabine toplantısı başladı! İşte masadaki konular

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Mayıs ayının ilk abine toplantısında masaya yatırılması öngörülen başlıklar arasında sığınmacılar konusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu '1 milyon Suriyelinin geri dönüşü'ne ilişkin proje ve ekonomideki son durum yer alıyor.

Haber 09-05-22 17:05

Gözler Kabine toplantısına çevrildi! 'Geri dönüş' projesi masada

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık edeceği Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin toplantısı yarın gerçekleşecek. Toplantıda masaya yatırılması öngörülen başlıklar arasında son zamanlarda siyasetin gündeminden düşmeyen sığınmacılar konusu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyurduğu ' 1 milyon Suriyelinin geri dönüşü'ne ilişkin proje ile ekonomideki son durum yer alıyor.

Haber 08-05-22 16:24

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan dikkat çeken sözler: Her türlü oyunu sergiliyorlar

Antalya’daki Phaselis Tüneli açılışına video konferans yöntemiyle katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmada ekonomideki gelişmelere de değindi. Erdoğan açıklamasında, "Ekonomik zorluklar üzerinden milletimizin moralini bozacak her türlü oyunu sergiliyorlar." dedi. Erdoğan, enflasyon konusunda da mesaj verdi.

Haber 16-04-22 14:20

SON DAKİKA | Türkiye'nin gözü kulağı kabine toplantısında! Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Son dakika haberi: Türkiye'yi yakından ilgilendiren kabine toplantısı bugün yapılacak. Başlıca olarak Rusya-Ukrayna savaşının ve Karadeniz'deki mayın tehlikesinin görüşüleceği toplantıda, ekonomideki gelişmeler de masaya yatırılacak. Ayrıca milyonlarca emeklinin beklediği ikramiye konusunun da ele alınabileceği belirtiliyor. Emekli bayram ikramiyesi ne kadar olacak?

Haber 12-04-22 10:46

Aşırı istihdam nedir, nasıl ortaya çıkar? Aşırı istihdam sorunu nasıl çözülür?

Bir ekonomideki iş gücünün tümü, yani çalışabilecek durumdaki insanların tamamı çalışmasına rağmen hala iş gücüne ihtiyaç duyulmasına aşırı istihdam denir. Aşırı istihdam durumu, arz-talep dengesizliğinde ortaya çıkar. Aşırı istihdam nedir?

Finans 11-04-22 15:39

Son dakika haberi: CHP lideri Kılıçdaroğlu canlı yayında açıkladı! 'Eğer sen bunu yaparsan CHP arkanda kapı gibi durur'

Partinin grup toplantısında son dakika açıklamalarından bulunan Kılıçdaroğlu, ekonomideki son gelişmeleri değerlendirdi. Doların 15 liraya dayandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, hükümeti uyarmak zorunda olduğunu ve gerekirse televizyona da çıkacağını belirtti. Kılıçdaroğlu ayrıca, Kur Korumalı Mevduat uygulamasının da derhal son bulması gerektiğini söyledi.

Haber 29-03-22 13:52