Elektrikli Araç Haberleri

Hibrit araba mı elektrikli araba mı? Hibrit ve elektrikli araç farkı nedir?

Hibrit arabalar, çevre dostu teknolojiyi geleneksel motorlarla birleştirerek sürücülere etkileyici bir ulaşım seçeneği sunar. Bu modern araçlar, çevre bilinciyle teknolojik performansı mükemmel bir şekilde dengelemeleriyle dikkat çeker. Hibrit arabalar, sürücülere gelişmiş teknoloji özellikleri, geniş iç mekanlar ve güvenlik sistemleri gibi modern özellikleri de sunar. Peki, hibrit arabalar nedir, elektrikli arabayla farkı nedir?

Haber 16-12-2023 17:13

Ulaşımda hedef sınır emisyon! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu 2035 yılını işaret etti: Her iki araçtan biri elektrikli olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, net sıfır emisyon hedefi doğrultusunda 2053 yılına kadar demiryolu yük taşımacılığı payını %5’ten %22’ye, 13 bin 919 km olan demiryolu hat uzunluğunu 28 bin 590 km’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirtti.

Finans 05-12-2023 15:25

Elektrikli araç sektörü Bursa'daki fuarda buluştu

Elektrikli Araçlar, Şarj Teknolojileri Ekipman ve Donanımları Fuarı (Go Green Türkiye 2023) Bursa'da kapılarını açtı.

Yurthaber 16-11-2023 14:07

Osmaniye'de liselilerin ürettiği elektrikli araç Pars 2023, TEKNOFEST'te yarışacak

Osmaniye'de elektrikli araç üreten Şehit Mehmet Karacatilki Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali kapsamında TÜBİTAK tarafından Kocaeli'de gerçekleştirilecek Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda yarışacak.

Yurthaber 24-04-2023 14:12

Otomobil devinden flaş bir çağrı daha! 80 binden fazla aracı kapsıyor

Elon Musk'ın elektrikli otomobil şirketi Tesla, flaş bir çağrı yaptı. ABD merkezli otomobil üreticisinin geçtiğimiz günlerde ise 321 binden fazla aracını geri çağırmıştı. Şimdi ise otomobil devinin yazılım ve emniyet kemeri sorunları nedeniyle 80 binden fazla aracı geri çağırdığı açıklandı.

Finans 25-11-2022 16:15

Çözüm inanmayacaksınız ama NASA'dan geldi! Elektrikli araçların önündeki en büyük engel ortadan kalkacak

Elektrikli araçların dünya çapında benimsenmesinin önündeki en büyük engellerden biri ortadan kaldırılabilir. Çünkü araştırmacılar, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS-UUİ) kullanılmak üzere geliştirilen bir teknolojinin, elektrikli araçları çok daha hızlı bir şekilde şarj etmek için de kullanılabileceğini keşfetti. Bu teknoloji sayesinde elektrikli araçlar 5 dakikada şarj edilebilir. Söz konusu teknoloji ise Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'ne (NASA) ait.

Haber 12-10-2022 12:23

Florida'da neler oluyor? Eyalette elektrikli araçlar alev aldı! Bakın sebebi ne çıktı...

95 bin kayıtlı araçla Kaliforniya'dan sonra Amerika'nın en büyük ikinci elektrikli araç (EV) pazarı olan Florida'daki itfaiyeciler, Ian Kasırgası'nın ardından bu kez yeni bir sorunla uğraşıyor. Eyalette elektrikli araç alev aldı. Bu olayın arkasından bakın ne çıktı...

Haber 09-10-2022 18:19

Antalya'da elektrikli araçlar için güneş enerjili otopark Solar Carport geliştirildi

CW Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Sarvan: - "Bu sistem evlere, iş yerlerine, fabrikalara, restoran bahçelerine, yol kenarlarındaki benzin istasyonlarına, her yere monte edebilir. Şebekenin olmadığı her yerde güneşten enerjiyi alıp ayrı bir noktaya depolayıp oradan da araçlar doldurulabilecek"

Yurthaber 02-10-2022 13:13

İstanbul Valisi Yerlikaya elektrikli araç bakım simülatörünü test etti

İstanbul Valisi Yerlikaya elektrikli araç bakım simülatörünü test etti

Yurthaber 20-09-2022 15:56

Bu pil ezberleri bozacak! 3 dakikada şarj oluyor, piyasadakilerin iki katından daha uzun süre dayanıyor

Harvard Üniversitesi'nden çıkan Adden Energy isimli bir girişim, bir sandviçten ilham alarak elektrikli otomobil dünyasında ezber bozan bir pil geliştirdi. Yeni pil üç dakikada şarj oluyor ve mevcut pillerin iki katından daha uzun süre dayanarak 20 yıl ömür sunabiliyor. Lityum metal pilin 10.000 kez şarj edilip boşaltılabileceği belirtildi.

Haber 16-09-2022 09:43

Castrol elektrikli araç araştırmasının sonuçlarını açıkladı

Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Direktörü Ayhan Köksal: - "Pek çok ülke 2040 itibarıyla benzinli ve dizel motor araç satışını sonlandırmayı hedefliyor. 2022 BP Enerji Görünümü Raporu’na göre ise elektrikli araçların, yeni araç satışlarındaki payının 2035’te yüzde 50–70 aralığına, 2050’de yüzde 90 civarına çıkacak" - Castrol Türkiye, Ukrayna ve Orta Asya Pazarlama Direktörü Nilay Tatlısöz: - "Araştırmaya katılan tüketicilerin yüzde 53’ü gelecek sefere elektrikli araç almayı düşüneceklerini söylüyor. Elektrikli araç kullanan tüketicilerin yüzde 99’u gelecek sefer de elektrikli araç alacağını belirtiyor"

Yurthaber 07-09-2022 14:46

Elektrikliye başka, dizel ve benzinliye başka! Google Haritalar, artık motor tipine göre yol tarifi verecek

Google, Google Haritalar'ın çevre dostu yönlendirme özelliğini Avrupa'ya genişleterek, yaklaşık 40 ülkede daha kullanıma sundu. ABD merkezli kullanıcılara ilk kez geçen yıl tanıtılan çevre dostu yönlendirmeler, sürücülerin aracın ne tür yakıtla çalıştığını seçmelerine izin veriyor. Böylece sürücülere en hızlı rotalar yerine daha fazla yakıt tasarrufu sağlayacak rotalar gösteriliyor. Özellik, hem çevre hem de bütçe dostu.

Haber 07-09-2022 12:10

Görsel tasarım ödülü alan elektrikli araç Aparslan TEKNOFEST KARADENİZ'de

Selçuk Üniversitesi Teknoloji Fakültesi 4. Sınıf öğrencisi Şinasi Ergün: - "Aracımızda bataryamız, batarya paketlememiz, şarj aletimiz, araç kontrol sistemimiz, dokunmatik panel ve yazılımı tamamen bize ait" - "Artık elimizde bir oluşum var, içine binip test edebiliyoruz. Bu ödülle bütün takımın enerjisi, motivasyonu iki katına çıktı"

Yurthaber 04-09-2022 11:07

Geri sayım başladı! Hyundai IONIQ 5, Türkiye'de satışa sunulacak

Hyundai, yeni alt markası IONIQ’in ilk modeli olan 5’i Türkiye’de satışa sunmaya hazırlanıyor. Sadece bataryalı elektrikli araçlar (BEV) üreten IONIQ, Hyundai Motor Grubu’nun yeni platformu Electric-Global Modular Platform E-GMP'yi kullanmakta.

Haber 04-09-2022 10:45

Uludağ Üniversitesi öğrencilerinin tasarladığı Hidromakit TEKNOFEST KARADENİZ'de

TÜBİTAK'ın 2022 Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda performans birincisi olan "Hidromakit"i tasarlayan öğrenciler, aracı geliştirerek, hidrojenli yakıt sisteminin gelecekte araçlarda yaygınlaşmasına öncülük etmek istiyor

Yurthaber 03-09-2022 11:07

Bolu'nun Ayvazı TEKNOFEST'te sergileniyor

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesince ilk kez 2017 yılında tasarlanan elektrikli araç Ayvaz'ın, tasarımı yenilenen ve performansı artırılan beşinci versiyonu "Ayvaz Neo" TEKNOFEST KARADENİZ'de tanıtılıyor - Vatandaşlar, festival alanında tur attıkları elektrikli araçla hatıra fotoğrafı çektiriyor

Yurthaber 01-09-2022 16:50

Üniversite öğrencilerinden havacılık standartlarında yüzde 100 yerli elektrikli araç

İTÜ öğrencileri tarafından tasarlanan, Türkiye'nin havacılık standartlarındaki ilk hibrit monokok şasiye sahip yüzde 100 elektrikli araç "Deha Tech BeElectric 02", üniversite-sanayi iş birliğiyle hayata geçirildi - İTÜ Makine Mühendisliği Bölümü öğrencisi Çayan Baykal: - "Bu üretimi yaparken, herhangi bir havacılık standardı adımını atlamadan kitabına uygun şekilde yaptık"

Yurthaber 01-09-2022 11:02

Manisa'da lise öğrencilerinin geliştirdiği elektrikli araç tanıtıldı

Manisa'da lise öğrencilerinin geliştirdiği elektrikli araç tanıtıldı

Yurthaber 01-08-2022 17:40

TEKNOFEST'te elektrikli araçlarıyla teknik tasarım ödülü alan imam hatipliler gururlu

TEKNOFEST'te elektrikli araçlarıyla "teknik tasarım" ödülü alan imam hatipliler gururlu

Yurthaber 01-08-2022 15:33

Elektrikli araçlar oto yıkama makinelerinden geçebilir mi? İşte cevabı...

Elektrikli arabalar giderek daha da yaygınlaşıyor. Bir elektrikli araç sahibi olmak da hiç kolay değil. Tıpkı içten yanmalı motora sahip araçlar gibi elektrikli araçları da düzenli bir şekilde kontrol etmek gerekiyor. Ancak bazen onlarla ilgili ele alınması gereken "efsaneler" de oluyor. Bunlardan biri de elektrikli araçların otomatik oto yıkamadan geçip geçemeyeceği. Peki sizce elektrikli araçlar araba yıkama makinelerinden geçebilir mi?

Haber 29-07-2022 12:09

Apple, otomobil üretmekte kararlı! Kaynaklar: Teknoloji devi, Lamborghini yöneticisi Luigi Taraborrelli'yi işe aldı

Apple, yakın kaynakların iddiasına göre, şaşırtan bir hamle yaparak Lamborghini'nin en iyi araç geliştirme yöneticilerinden biri olarak gösterilen Luigi Taraborrelli'yi transfer etti. İddialar, 20 yıllık Lamborghini çalışanı Luigi Taraborrelli'nin Apple'ın otomobil projesine katılacağı yönünde. Bu, şirketin otomobil üretmekte kararlı olduğunun ve otonom bir elektrikli araç üzerindeki çalışmalarını hızlandırdığının bir işareti olarak değerlendirildi.

Haber 28-07-2022 15:18

Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları sona erdi

Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda "elektromobil" kategorisinde Çukurova Üniversitesi'nden Çukurova Elektromobil takımı, "hidromobil" kategorisinde Uludağ Üniversitesi'nden UMAKİT takımı birinci oldu - Liseler Arası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları'nda ise Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden katılan Sedat Simavi Endüstri Meslek Lisesi, İLKE isimli aracıyla ilk sırayı aldı

Yurthaber 24-07-2022 22:48

Alternatif enerjili araçlar Kocaeli'deki TEKNOFEST yarışlarında piste çıktı

Alternatif enerjili araçlar Kocaeli'deki TEKNOFEST yarışlarında piste çıktı

Yurthaber 23-07-2022 14:55

Antalya'da liseli öğrencilerin tasarladığı elektrikli araç TEKNOFEST'e katılacak

Antalya'da liseli öğrencilerin tasarladığı elektrikli araç TEKNOFEST'e katılacak

Yurthaber 22-07-2022 16:21

Elon Musk tarih vererek açıkladı! Tesla Cybertruck...

Tesla Cybertruck, Elon Musk'ın üst yöneticisi olduğu Tesla'nın elektrikli kamyoneti olacak. Tesla henüz üretime başlamadı ancak CEO Elon Musk, Tesla'nın Cybertruck teslimatlarına başlayabileceği tarihi açıkladı.

Haber 21-07-2022 09:35

Yürümekte zorlanan yaşlı kadının hayatı oğlunun tasarladığı elektrikli araçla kolaylaştı

Afyonkarahisar'da emekli polis, yaşlı annesinin tek başına alışveriş ihtiyacını giderebilmesi için evdeki malzemeleri kullanarak elektrikli araç yaptı - Anne Ayşe Yıldız: - "Aracımda bagaj dahi var. Hiç yorulmuyorum artık. Bacaklarımdan dolayı çok yol yürüyemiyorum. Oğlumdan Allah razı olsun"

Yurthaber 19-07-2022 11:07

Karabük'te lise öğrencilerinin tasarladığı elektrikli araçlar TEKNOFEST'e uğurlandı

Karabük'te lise öğrencilerinin tasarladığı elektrikli araçlar TEKNOFEST'e uğurlandı

Yurthaber 18-07-2022 18:30

Tesla CEO'su Elon Musk müjdeyi verdi! Steam...

Tesla, otomobillerine Steam'i ekleyerek araba içi oyun deneyimini artırmak istiyor. Tesla CEO'su Elon Musk, bir tweet'e verdiği yanıtta müjdeyi verdi. Musk, şirketin Steam entegrasyonunda ilerleme kaydettiğini ve muhtemelen önümüzdeki ay bir demo gösterimi olabileceğini söyledi.

Haber 18-07-2022 10:24

Muğla'da üretilen elektrikli araçlarla orman yangınlarına dikkat çekilecek

Muğla'da üretilen elektrikli araçlarla orman yangınlarına dikkat çekilecek

Yurthaber 17-07-2022 22:24

Karabük'te lise öğrencilerinin tasarladığı elektrikli araç TEKNOFEST'te yarışacak

Karabük'te lise öğrencilerinin tasarladığı elektrikli araç TEKNOFEST'te yarışacak

Yurthaber 08-07-2022 14:15

Antalya'da öğrencilerin tasarladığı Anadolu Parsı, TEKNOFEST'te yarışacak

Serik ilçesinde geçen yıl tasarlanan ve bu yıl revize edilen elektrikli araç, test sürüşündeki performansı ile sevindirdi

Yurthaber 07-07-2022 11:28

Anbean görüntülendi! Tesla'nın otonom sürüş yazılımından ürküten hata: Bu iyi değil

Tesla'nın kendi kendine sürüş özelliği (Full Self-Driving-FSD) beta sürümü hakkındaki tartışmalar sürerken, YouTube'a yüklenen yeni bir video büyük endişe yarattı. Videoyu izleyenler Tesla markalı otomobilin korkutan bir hata sonucu ürkütücü bir olaya imza atmasına anbean tanıklık etti. Sürücü ise o anlarda "Bu iyi değil" deyip etrafa küfürler savurdu.

Haber 04-07-2022 12:23

Bakan Varank'tan elektrikli araçlar için şarj istasyonlarına destek açıklaması:

"Ülkemizde elektrikli araçlar için yüksek hızlı şarj istasyonları altyapısını yaygınlaştırmak amacıyla başlattığımız şarj istasyonları destek programının çağrısını sonuçlandırdık, değerlendirmelerimizi yaptık. 200'den fazla firmamızın başvuruda bulunduğu bu programla bir yılda 1 milyar liraya yakın şarj istasyonu yatırımı inşallah devreye alınacak" - "Böylelikle Türkiye'nin otomobili piyasaya çıkmadan önce 81 ilimizin tamamında 1500'den fazla yüksek hızlı şarj istasyonu devreye alınmış olacak"

Yurthaber 02-07-2022 17:13

AB çevre bakanları benzin ve dizel yasağında uzlaştı

AB çevre bakanları, 2035'ten itibaren benzin ve dizel yakıtlı araçlara ruhsat verilmemesinde uzlaştı. Almanya'nın talebiyle izinli araçlar arasına elektrikli otomobillerin yanı sıra e-yakıt kullananlar da dahil olacak.

Haber 29-06-2022 10:15

Elon Musk azaltması gerektiğini söylemişti! Tesla'dan şok karar

Tesla, çalışanlarının şirketin sürücü yardım sistemlerini geliştirmek için çalıştığı Kaliforniya’daki ofisini kapatıyor. Şirket, kapanışla birlikte yaklaşık 200 kişiyi de işten çıkarıyor. Tesla CEO'su Elon Musk, daha önce çalışanlarına gönderdiği bir elektronik postada ise ekonomi hakkında "süper kötü bir hissi" olduğunu ve elektrikli otomobil üreticisindeki işgücünü yaklaşık %10 oranında azaltması gerektiğini söylemişti.

Haber 29-06-2022 09:37

Toyota 2700 elektrikli aracı kaza riski nedeniyle geri çağırdı

Japon otomotiv şirketi, seri üretimdeki ilk tam elektrikli modeli olan 2700 adet bZ4X'i, tekerleklerin yerinden çıkmasına yol açabilecek bir sorun nedeniyle servislere geri çağırdı. Toyota bu modeli yaklaşık iki ay önce piyasa çıkarmıştı.

Haber 24-06-2022 16:11

Çin'de dehşete düşüren olay! Elektrikli otomobil 3. kattan düştü: 2 ölü

Çinli elektrikli otomobil üreticisi Nio, araçlarından birinin Şanghay'daki merkezinin üçüncü katından düşmesi sonucu 2 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Kazanın kesin nedeni henüz bilinmezken, şirket yaptığı açıklamada ise "Olay yerindeki durumun analizine dayanarak bunun bir kaza olduğunu ve araçtan kaynaklanmadığını söyleyebiliriz." ifadelerini kullandı.

Haber 24-06-2022 10:21

Çin'de elektrikli araç 3. kattan düştü: 2 ölü

Elektrikli otomobil üreticisi Nio, aracın şirketin genel merkez binasından düştüğünü açıkladı. Ölenlerden birinin şirket çalışanı diğerinin de Nio'nun ortak firmalarından birinin personeli olduğu belirtiliyor.

Haber 24-06-2022 10:09

TAYSAD Elektrikli Araçlar Günü etkinliğinde Bursa'da üyeleriyle bir araya geldi

TAYSAD "Elektrikli Araçlar Günü" etkinliğinde Bursa'da üyeleriyle bir araya geldi

Yurthaber 23-06-2022 11:51

Türkiye'de elektrikli otomobil kullanımı artıyor! İşte en çok tercih edilen model...

Türkiye'de elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu ve hizmetin sunulması hakkında usul ve esasları belirleyen yönetmelik Nisan ayında, teknik şartname de geçen hafta Resmi Gazete'de yayımlandı. Türkiye'de elektrikli araç satışları artarken fiyatından dolayı en çok satılan elektrikli aracın Renault ZOE olduğu belirtildi.

Haber 21-06-2022 12:42

Asla olmaz demişlerdi! Ferrari kollarını sıvadı: İtalyan devi ilk tam elektriklisini üretmeye hazırlanıyor

Ferrari ilk tamamen elektrikli aracını üretmek için kollarını sıvamış gibi görünüyor. Yurt dışı basınına yansıyan çarpıcı iddialara göre, İtalyan otomobil üreticisi önümüzdeki günlerde ilk elektrikli otomobiline dair detayları açıklayacak. Üstelik kaynaklar Ferrari'nin elektrikli otomobilini piyasaya süreceği tarihi de paylaşarak işi bir adım ileri daha da taşıdı. Bazıları Ferrari'nin asla elektrikli otomobil üretmeyeceğini söylediği için bu söylenenler büyük ses getirdi.

Haber 13-06-2022 11:52

Geleceğe Dönüş'ün unutulmaz zaman makinesi geri döndü! İşte ikonik aracın yeni hali: DeLorean Alpha 5

Geleceğe Dönüş (Back to the Future) filminin efsane modeli DeLorean DMC-12 geri döndü. DeLorean Motor Company, DeLorean'ı tamamen elektrikli olarak geri getirdi. Alpha 5 isimli elektrikli aracın ilk görüntüleri yayınlandı.

Haber 01-06-2022 09:35

Apple Car iddialarından sonra... Apple'dan Canoo hamlesi gelebilir!

Apple'ın "Apple Car" adında bir elektrikli otomobil geliştirdiği uzun zamandır söyleniyor. Ancak ABD'li teknoloji devi otomobil projesini henüz gün yüzüne çıkarmış değil. Ünlü bir Apple analisti ise şirketin otomobil projesini canlandırmak adına olası bir satın alma yaparak Canoo isimli şirketi bünyesine katabileceğini iddia etti.

Haber 16-05-2022 09:37

Tesla'yı elektrikli tanka çevirdiler! Görenler şaşkınlığını gizleyemedi

Elektrikli otomobil Tesla Model 3 daha önce pek kez modifiye edildi ancak bu kez yapılan değişikliklerle ortaya çok şaşırtıcı bir araç çıktı. Dev paletlere sahip 6 tonluk bir elektrikli tanka dönüştürülen Tesla Model 3'ü görenler ise büyük şok yaşadı. İşte tanka dönüşen Tesla...

Haber 13-05-2022 11:12

Türkiye'de üretilecek! Ford, E-Transit Custom'un üzerindeki örtüyü kaldırdı

Ford, tam elektrikli ikinci ticari modeli E-Transit Custom'un üzerindeki örtüyü kaldırarak ilk detaylarını paylaştı. Şirket, E-Transit Custom'un dünyadaki tek üretim merkezi konumundaki Ford Otosan Kocaeli Fabrikaları'nda üretileceğini açıkladı.

Haber 09-05-2022 15:22

Volkswagen siparişlere yetişemiyor! Ellerinde elektrikli araç kalmadı

Volkswagen'in CEO'su Herbert Diess'in yaptığı elektrikli otomobil açıklaması dikkatleri Alman otomobil devinin üzerine çekti. Diess, ellerinde ABD ve Avrupa'da satabilecekleri elektrikli otomobil kalmadığını açıkladı.

Haber 05-05-2022 15:34

Batman'da tasarladıkları elektrikli araçla TEKNOFEST'te yarışacaklar

Batman'da tasarladıkları elektrikli araçla TEKNOFEST'te yarışacaklar

Yurthaber 21-04-2022 18:24

Yolcusuna kırmızı halı seren araba: Audi Urbansphere görücüye çıktı!

Audi, Urbansphere adını verdiği elektrikli konsept aracının örtüsünü kaldırdı. 4. seviye otonom sürüş desteği sağlayan ve Audi'nin şimdiye kadar ürettiği en geniş iç hacme sahip olan Audi Urbansphere, kapıları açıldığında yere uzanan bir kırmızı halı aydınlatması sağlıyor.

Haber 20-04-2022 17:08

Dünyada bir ilk! Asahi denize inmek için gün sayıyor

Dünyanın elektrikle çalışan "sıfır emisyonlu" ilk yük gemisi Asahi, Japonya'da denize inecek. Alışılagelen yük gemilerinden farklı olan tamamen elektrikli Asahi, toplam 100 elektrikli aracın taşıdığı batarya kapasitesine sahip.

Haber 20-04-2022 09:13