Elektronik Denetleme Sistemleri Haberleri

Kızılay verimsiz bazı taşınmazlarını dönüştürüyor

Kızılay, fiziki ve ekonomik ömrünü tamamlayan 178'i boş durumdaki 323 gayrimenkulünü dönüştürme kapsamına aldı. Dönüştürme projesi kapsamında elektronik ortamda herkese açık ihaleye çıkılacak. Elde edilecek gelirin tamamı yine gayrimenkul geliştirme alanında kullanılacak

Finans 2024-04-25 11:59:41

Hatay’da bir evde yapılan aramada çeşitli gümrük kaçağı elektronik cihazlar ele geçirildi

Hatay’ın Altınözü ilçesinde bir şüpheliye ait 2 farklı adreste yapılan aramada gümrük kaçağı çeşitli elektronik cihazlar ve yüklü miktarda döviz ele geçirdi.

Yurthaber 2024-04-25 10:03:38

Trafik sigortasına 'asgari ücret' düzenlemesi: 1 Mayıs'tan itibaren zam hesabı değişiyor

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun internet sitesinde yayınlanan karara göre, trafik sigortasında zam oranı için belirlenen tavan fiyat, bundan sonra maliyet endeksine göre belirlenecek.

Finans 2024-04-24 09:39:54

İstinaf nedir, ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf farkı

Hukuk dilinde kullanılan çeşitli terimler ve kavramlar bulunur. Herhangi bir suç ile mahkemesi görülen kişi için işlediği suç doğrultusunda mahkeme tarafından verilen ilk kararın denetlenmesi gerekebilir. Bu tür durumlarda kurulan denetleme mahkemeleri alınan ilk kararı denetler ve yeniden değerlendirir. Peki, istinaf nedir ve ne kadar sürer? Temyiz ve istinaf arasındaki farklar neler?

Haber 2024-04-23 22:40:47

Diğer Haber Etiketleri

Uzman isimler uyardı: Geri dönüşü yok! Akciğer hasarına yol açıyor! Ölümle sonuçlanabiliyor

Türk Toraks Derneği Merkez Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Metin Akgün, daha az zararlı olduğu iddia edilen tüm elektronik sigaraların (e-sigara), değişen miktarlarda nikotin ve zararlı kimyasallar içerdiğini belirtti.

Haber 19-04-24 07:45

BDDK'dan yeni mevduat kararı! Miktarı duyurdular: Artık...

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDKK), mevduat ve katılım fonunun kabulünde usul ve esasları belirleyen yönetmelikte değişikliğe gitti.

Finans 19-04-24 07:37

Bakan Bayraktar'dan maden ruhsat sahası açıklaması: '3 binden fazla...'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, maden ruhsat sahalarına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Bayraktar, 15 Nisan'dan itibaren 3 binden fazla denetleme yapıldığını söyledi. Tespit edilen uygunsuzluklar nedeniyle toplam 2 bin 421 faaliyet durdurma işlemi kararı verildi.

Finans 18-04-24 12:45

Erzincan’da Ramazan Bayramı boyunca 17 bin 142 aracın trafik kontrolü yapıldı

Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerince, 5 Nisan 2024-14 Nisan 2024 tarihleri arasında Ramazan Bayramı trafik tedbirleri kapsamında toplam 17 bin 142 araç ve sürücüsü durdurularak trafik kontrolü yapıldı.

Yurthaber 15-04-24 15:42

29 kişi hayatını kaybetmişti! İtfaiye rapor hazırlandı: İşte kahreden detaylar...

2 Nisan'da Beşiktaş'ta bir binanın alt katında yer alan gece kulübünde yangın meydana gelmiş acı olayda 29 işçi hayatını kaybetmişti. Tadilat yapıldığı belirlenen eğlence mekanındaki yangına ait itfaiye raporu hazırlandı. Yangının çıkış saati 12.44 olarak belirlenirken elektronik cihaz detayı da dikkat çekti.

Haber 15-04-24 14:31

Kentkart bakiye sorgulama: Kentkart bakiye sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Kentkart, 1998 yılından bu yana kullanılan bir elektronik kart sistemidir. Türkiye'nin birçok şehrinde toplu taşımada kullanılmaktadır. Birçok kişi ise Kentkart bakiye sorgulama ya da bakiye yükleme gibi işlemlerin nasıl yapılacağı konusunu araştırmaktadır. Peki, Kentkart bakiye sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Haber 08-04-24 00:27

Almayan pişman oluyor! Modadan elektroniğe, kişisel bakımdan ev yaşama en çok satan popüler ürünler

Amazon'un moda, elektronik, kişisel bakım ve ev ve yaşam kategorisindeki çok satanlar listesinde yer alan ürünlerden oluşan bir seçki hazırladık. En popüler ve güvenilir ürünleri bir araya getirdiğimiz listemizde çantadan sinyal güçlendiriciye, termostan deodoranta kadar her ihtiyacınızı karşılayacak, konforunuzu artıracak ve hayatlarınızı kolaylaştıracak pek çok ürüne yer verdik. Binlerce insanın değerlendirdiği ve beğenisini kazandığı ürünlerden oluşan listemizi gelin, birlikte inceleyelim.

Haber 04-04-24 03:15

Kapadokya Üniversitesinde üretilen insansız hava aracı tescillendi

Kapadokya Üniversitesi (KÜN) İnsansız Hava Aracı Sistemleri Uygulama ve Araştırma Merkezinde üretilen İHA, tescil sertifikası ile sanayi sicil belgesi aldı.

Yurthaber 28-03-24 13:33

Elektronik ticarete vergiler yolda: Bir dönemin sonu, tarih verildi! Vergi sonrası fiyatlar artabilir

Dünya Ticaret Örgütü Direktörü Okonjo-Iweala online film ve yazılım gibi elektronik ürünlerin ticaretine vergi getirileceğini belirtti. Okonjo-Iweala, düzenleme için tarih de verdi.

Finans 27-03-24 15:20

Üstünden 53 kaçak elektronik sigara çıktı

Sivas’ta bir kişinin üstünde yapılan aramada 53 kaçak elektronik sigara ele geçirildi.

Yurthaber 27-03-24 15:08

Elektronik sigaraların diğer yüzü! 20 yaşındaydı: Ciğerleri söndü!

ABD'nin Wisconsin eyaletinde elektronik sigara içmeye bağlı olarak 20 yaşındaki Karlee Ozkurt'un ciğerleri söndü. Ölümün kıyısından dönen Ozkurt, "Artık 40 yaşımı geçemeyeceğimden endişe ediyorum" ifadelerini kullandı.

Haber 26-03-24 14:20

Güneş'te şiddetli patlama! Son 6 yılın en güçlüsü denildi, kritik uyarı geldi... Dikkat çeken 'Türkiye' detayı

Güneş'te şiddetli bir patlama meydana geldi. Ulusal Okyanus ve Atmosfer Dairesi (NOAA), jeomanyetik fırtına nedeniyle elektronik araçlarda problemler yaşanabileceği konusunda uyarırken, fırtınanın son 6 yılın en güçlü örneği olduğu söyleniyor! Aynı zamanda bu fırtınayla ilgili bir de Türkiye detayı var.

Haber 25-03-24 09:56

BDDK'dan taşıt kredisi kararı sonrası piyasa nasıl etkilenecek? 'Sıfır ve ikinci el araçlarda...'

Krediyle araç alacakları ilgilendiren düzenleme geldi. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, elektrikli araç kredilerine ilişkin sınırları değiştirdi. Taşıt kredisi kararı piyasaları nasıl etkiler? İşte detaylar...

Finans 24-03-24 08:27

BDDK açıkladı, taşıt kredilerinde yeni dönem: Vade sınırı değişti

Son dakika haberi... Krediyle araç alacaklar dikkat! Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, elektrikli araç kredilerine ilişkin sınırları değiştirdi. BDDK'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, kurul nihai fatura değeri 1 milyon 600 bin lira ve altında olan taşıt alımı amacıyla kullandırılan kredilerde vade sınırını 48 ay olarak belirledi.

Finans 22-03-24 16:02

Elektrikte yeni dönem başladı, EPDK'dan kritik karar! Bundan sonra zorunlu olacak

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunun (EPDK) kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Elektrik piyasası katılımcılarının, mevcut teminat mektuplarını gelecek yıla kadar elektronik teminat mektubuna dönüştürmesi zorunlu hale geldi.

Finans 17-03-24 08:10

Yediemin otoparkındaki motosikletler geri dönüşüme gönderildi

Afyonkarahisar Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri tarafından yapılan denetlemelerde trafikten men edilen ya da ruhsat eksiklikleri nedeniyle yediemin deposuna gönderilen motosikletler, sahipleri tarafından teslim alınmayınca kayıttan düşülerek Milli Emlak’a devredilerek hurdaya çıkarılıyor.

Yurthaber 13-03-24 11:05

Bahar Fırsatları'nın kaçırmamanız gereken indirimli kişisel bakım ürünlerini seçtik

Bahar Fırsatları ikinci haftasında da hız kesmeden devam ediyor. Moda, elektronik, ev yaşam derken kişisel bakım kategorisinde de harika fırsatlar siz alışveriş severleri bekliyor. Philips'ten Remington'a sevilen markaların indirimdeki ürünlerini sizin için seçtik.

Haber 12-03-24 13:30

Dünyada bir ilk! Türk bilim insanları geliştirdi... O hastalıkları nefesten teşhis ediyor

Türk bilim insanları tarafından dünyada bir ilke imza atılarak, geliştirilen elektronik burun ile kalp hastalıkları nefesten teşhis edilebiliyor. Söz konusu çalışmada; kişilere 10 litrelik tek kullanımlık steril poşetler ve ağızlıklar verildi ve kişiler bunları üfleyerek nefesleriyle doldurdular. Ardından nefesler, içinde gaz sensörleri olan elektronik burun aracılığıyla bilgisayara veri halinde kaydedildi. Çalışmada nefeslerin yüzde 97,19 doğrulukla ayrıldığı sonucuna ulaşıldı.

Haber 11-03-24 10:10

Dünyada bir ilk: Kalp hastalıkları nefesten teşhis ediliyor

Türk bilim adamları tarafından dünyada bir ilke imza atılarak, geliştirilen elektronik burun ile kalp hastalıkları nefesten teşhis edilebiliyor.

Yurthaber 11-03-24 09:48

Papara T-Bank'ı satın almak üzere anlaştı

Papara T-Bank'ı satın almak üzere anlaştı, satış sözleşmesi imzalandı. Papara Üst Yöneticisi (CEO) Emre Kenci, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Rekabet Kurulu’nun onayları sonrasında devir işlemlerinin tamamlanacağını belirtti.

Finans 05-03-24 16:13

TEDAŞ'tan sokak aydınlarmaları için duyuru: Elektrik sayaçları için erteleme kararı...

Türkiye Elektrik Dağıtım AŞ (TEDAŞ) tarafından, genel aydınlatma sayaçlarının Otomatik Sayaç Okuma Sistemleri (OSOS) kapsamına alınması işleminin 31 Aralık 2024'e kadar tamamlanmasına karar verildi.

Finans 02-03-24 11:48

EFT, PÖS, EMKT... Merkez Bankası duyurdu! Ödeme sistemleri yenilendi

Merkez Bankası, ödeme sistemlerinin yenilerek devreye alındığı duyurdu. Sistemlerin yeni halinin 23 Şubat itibariyle hizmet verdiği hatırlatıldı.

Finans 01-03-24 12:02

BDDK'dan konut kredisi kararı! Riskli yapılar için kredi sınır muafiyeti getirildi

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), kentsel dönüşüm kapsamındaki riskli konutlar için kredi sınırı muafiyeti getirdi.

Finans 29-02-24 13:25

Yerli kart TROY'a talep artıyor

Türkiye Ödeme ve Elektronik Para Kuruluşları Birliği (TÖDEB) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Bilgetekin, "Kredi kartı kullanan her birey, TROY logolu kartları, çalışmış olduğu bankalardan istiyor. Gelecek dönemde TROY teşvikleriyle beraber bunun terse döneceğini ve gelecek 5 yıl içinde ciddi bir büyüme sağlayacağını düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Finans 27-02-24 12:13

Hakkari'de birer kilogramlık 13 külçe altın ele geçirildi

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde bir minibüste ve sürücünün üzerinde birer kilogramlık 13 külçe altın ve elektronik malzeme ele geçirildi.

Yurthaber 26-02-24 08:55

Yüksek ses müzik çalarak çevreyi rahatsız ediyorlardı! Trafikten men

Antalya’da yüksek sesle müzik dinleyerek çevreyi rahatsız eden 12 araç ve sürücüsüne toplam 75 bin TL para cezası uygulandı, müzik sistemleri söktürülünceye kadar araçlar trafikten men edildi.

Haber 24-02-24 17:42

Elektronik sigara içenler aman dikkat! Uzmanından ’tiryaki dili’ uyarısı! Kalıcı tat kaybına neden olabiliyor

Sigarayı bırakmak için elektronik sigaralara kullananlara uzman uyarılarda bulundu. ’Tiryaki dili’ sendromuna yakalanılabileceğine dikkat çeken KBB Uzmanı Op. Dr. Özer, elektronik sigaranın kalıcı veya ciddi tat sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekti.

Kadin 23-02-24 08:35

Ünlü markaların her bütçeye ve ihtiyaca uygun ürünlerinde indirimler başladı

Columbia, Camper, Under Armour ve daha birçok markada kaçırılmayacak indirimler devam ediyor. Dünya çapında kaliteli ve dayanıklı ürünleriyle nam salmış ünlü markalardaki %50'ye varan indirimleri kaçırmamak için acele edin. Moda başta olmak üzere elektronik, ev yaşam, kişisel bakım kategorilerindeki ünlü markaların öne çıkan indirimlerini sizin için bir araya getirdik.

Haber 21-02-24 11:50

Getmobil, Yenilenmiş Elektronik Cihaz Pazarını Büyütmek İçin Seri A Öncesi Yatırım Turunu Kapattı

Yenilenmiş elektronik ürün dikeyinde pazaryeri olarak faaliyet gösteren Getmobil, Seri A öncesi yatırım turunu kapatarak toplamda 6 milyon dolar yatırıma ulaştığını bildirdi. Yatırım turu, erken aşama pazaryeri girişimlerine yaptığı yatırımlar ile bilinen Hollanda'nın en büyük fonlarından DFF(Dutch Founders Fund) liderliğinde gerçekleşirken, 212, TechOne VC, Logo Ventures ve Maxis ve Arya yatırımcılar arasında yer aldı.

Haber 20-02-24 16:00

Windows 10 ne zaman çıktı? Windows 10’un özellikleri neler?

Bilgisayarların kullanıcılar tarafından daha konforlu kullanılabilmesi için sistem yazılımlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bu sistem yazılımları işletim sistemi ismiyle de anılmakta ve cihazlarda bulunan birimlerin kontrol edilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Günümüzde çeşitli nitelikleriyle öne çıkan birçok farklı işletim sistemi mevcuttur. Windows 10 da bu işletim sistemleri arasında yer almaktadır. Peki, Windows 10 ne zaman çıktı ve özellikleri neler?

Haber 19-02-24 17:56

Süper Lig'de PassoLig zorunluluğu kalktı!

Kulüpler Birliği Vakfı, elektronik bilet satışı için organizasyon ve teknik altyapı kabiliyeti olan firmalarla görüşme kararı alındığını duyurdu. Artık PassoLig zorunluluğu olmayacak. İşte detaylar...

Spor 19-02-24 16:32

Kredi kartı ve banka kartlarında ödeme yöntemi değişiyor! EKK'den karar çıktı: TROY kullanımı yaygınlaştırılacak

Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK) Külliye'de bir kez daha toplandı. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, "Finansal altyapımızı güçlendirmek üzere teknolojisi Türkiye'de geliştirilen ve kartlı ödeme sistemleri alanında ülkemizin markası olan Türkiye'nin Ödeme Yöntemi'ne (TROY) ilişkin son dönem gelişmeler Kurul üyeleriyle paylaşılmıştır" denildi.

Finans 19-02-24 10:38

Windows 7 ne zaman çıktı? Windows 7’nin özellikleri nelerdi?

Kişisel bilgisayar gibi birçok farklı cihazda kullanılan çok sayıda işletim sistemi mevcuttur. Windows 7 de bu işletim sistemleri arasında olup, günümüzde artık güvenlik ile ilgili güncelleştirme almadığı için kullanımı yoktur. Windows NT işletim sistemi ailesinin üyeleri arasında bulunan Windows 7, çıktığı tarihte bünyesinde barındırdığı özellikleriyle dikkat çekmiştir. Peki, Windows 7 ne zaman çıktı ve özellikleri nelerdi?

Haber 15-02-24 18:49

Windows XP ne zaman çıktı? Windows XP’nin özellikleri nelerdi?

Günümüzde yaygın olarak kullanılan teknolojik cihazlardan biri bilgisayarlardır. Bu bilgisayarların doğru bir şekilde çalışabilmesi, kullanıcıların verim alabilmesi açısından son derece önemlidir. Bilgisayarların gerek yazılımlarını gerekse donanım araçlarını kontrol edebilmek için işletim sistemine ihtiyaç vardır. Windows XP de bu işletim sistemleri arasında yer almaktadır. Peki, Windows XP ne zaman çıktı ve özellikleri nelerdi?

Haber 15-02-24 18:47

Kaçakçılık baskınında, hem elektronik hem de klasik sigara ele geçirildi

Sivas İl Emniyet Müdürlüğü, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri düzenledikleri baskında bol miktarda kaçak elektronik sigara ve tütün ele geçirdiler.

Yurthaber 14-02-24 13:13

Merkez Bankası'ndan yeni faaliyet izni

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Platform Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para AŞ'ye faaliyet izni verdi. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 13-02-24 09:10

28 Aralık’tan itibaren başlıyor! Cep telefonlarında yeni dönem: BTK ‘ortak şarj’ için harekete geçti

Avrupa Birliği’nde 28 Aralık’tan itibaren tüm elektronik eşyaların şarj cihazları ‘ortak’ olacak. AB’nin standart USB Type-C şarj kablosu kullanımına geçme kararı sonrası Türkiye’den de hamle geldi. Artık tüketici, şarj cihazı olmadan da ürün alabilecek.

Finans 10-02-24 13:04

Elektronik sigaralar yeni bir hastalık doğurdu: EVALI... İşte ilk olarak 17 yaşındaki bir öğrencide görülen hastalığın belirtileri!

Son zamanların en trend ürünlerinden birisi olan elektronik sigaraların yeni bir hastalığa sebebiyet verdiği ortaya çıktı. E-cigarette and Vaping use Associated Lung Injury (EVALI) adı verilen yeni hastalığın ilk olarak 17 yaşındaki ABD'li bir öğrencide görüldüğü açıklandı.

Haber 08-02-24 13:38

Fiyatı 6 bin 999 TL'ye düştü! Çok satan Ultenic D5s Pro Vacuum & Mop Robot Süpürge indirime girdi

Son yılların en gözde elektronik ürünlerinden robot süpürgeler, temizliğe vakit ayıramayanların favorisi! Temizliği dert olmaktan çıkaran bu yeni nesil cihazları bir kez kullanan adeta bağımlısı oluyor. Siz de "Zamanım bana kalsın ama evim de tertemiz olsun!" diyorsanız, yapmanız gereken belli, kaliteli robot süpürge satın almak! "Hangi modeli almam gerek?" diye düşünüyorsanız, çok satan Ultenic D5s Pro Vacuum & Mop Robot Süpürge bugüne özel indirimde, işte detaylar!

Haber 07-02-24 12:37

Malatya’da yolcu otobüsünde kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Malatya’da şehirler arası sefer yapan bir yolcu otobüsünde gümrük kaçağı 453 adet elektronik sigara ele geçirildi.

Yurthaber 02-02-24 14:05

KKM ve katılma hesaplarında düşüş devam ediyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) verilerine göre kur korumalı TL mevduat ve katılma hesaplarındaki tutardaki düşüş devam ediyor. Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları 2 trilyon 458,5 milyar TL'ye geriledi.

Finans 01-02-24 14:46

Ticaret Bakanlığı'ndan restoran ve kafelerle ilgili 'menü' açıklaması: Ayrı ayrı ceza kesilecek!

Ticaret Bakanlığı, 1 Ocak'tan itibaren zorunlu hale getirilen kafe ve restoran gibi gıda işletmelerinin önüne fiyat tarifesi konulması uygulaması kapsamında dijital ve elektronik panoların da kullanılabileceğini bildirdi. Bakanlık her aykırılık için ayrı ayrı ceza kesileceğini bildirdi.

Finans 25-01-24 12:27

Kadıköy'de kaçak elektronik sigara operasyonunda 2 zanlı yakalandı

Kadıköy'de kaçak elektronik sigara ticareti yaptığı iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli, serbest bırakıldı.

Yurthaber 25-01-24 12:06

Osmaniye'de iş yerinden hırsızlık iddiasına 2 tutuklama

Osmaniye'de bir iş yerinden elektronik eşya çaldıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 zanlı tutuklandı.

Yurthaber 24-01-24 15:18

Güvenliğinizi maksimuma çıkaracak teknoloji! Blicra Defender Akıllı Güvenlik Sistemi incelemesi

Evimizde hissettiğimiz huzuru ve iş yerlerinde çalışma verimini artırmak için güvende olmak şart. İşte tam da bu noktada son teknoloji akıllı güvenlik sistemleri devreye giriyor. Maksimum güvenlik sağlamayı amaçlayan bu sistemler, gözünüzün arkada kalmasını engelliyor. Siz de güvenli ve huzurlu bir yaşamın kapılarını aralayıp güvenliğinizi maksimuma çıkarmak istiyorsanız üstün teknolojik özellikleriyle öne çıkan Blicra Defender Akıllı Güvenlik Sistemi'ne bir göz atabilirsiniz. İşte detaylar!

Haber 23-01-24 16:21