Elma Haberleri

Elmanın faydaları nelerdir? Elma en çok neye iyi gelir, gece elma yenir mi?

Gerek lezzeti gerekse sağladığı faydalar açısından birçok farklı meyve türü bulunmaktadır. Elma da bu yararlı meyve türlerinden biri olarak bilinmektedir. Ülkemizin her noktasında kolay bir şekilde yetişebilme niteliği bulunan elma, gülgiller ailesine mensup bir meyvedir. Besin değeri son derece yüksek olan elmanın insan sağlığına da çok fazla yararı vardır. Peki, elmanın faydaları nelerdir, en çok neye iyi gelir ve gece elma yenir mi?

Haber 02-03-2024 18:50

Uzmanından ‘yaşlanma karşıtı 13 besin’ önerisi!

Düzenli ve sağlıklı beslenmenin hücre hasarını önlediğini ve yaşlanmayı yavaşlattığını belirten Dermatoloji Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Derya Can, hücreleri canlandıran ve yaşlanma karşıtı 13 besini tek tek sıraladı.

Kadin 29-02-2024 01:27

Gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin! Neredeyse her evde bulunuyor

Genç ve sağlıklı bir görünüm elde etmek için pahalı kozmetik ürünlere veya cerrahi müdahalelere başvurmak zorunda değilsiniz. Gençleşmenin sırları, doğada gizli olan mucizevi besinlerde saklı olabilir. İşte, gençleştirdiği bilinmeyen 7 mucizevi besin...

Kadin 23-01-2024 11:46

Yıllarca çöpe atmışız! Elma kabuğu değerlendirme yöntemlerini duyan çok şaşırıyor

Hepimiz elma yemeyi severiz, ancak çoğumuz elma kabuklarını çöpe atarız. Oysa ki, bu küçük kabuklar aslında büyük faydalar sağlıyor. Sağlığa oldukça faydalı olan elmanın kabukları da bir o kadar değerli. Duyunca çok şaşıracağınız elma kabuğu değerlendirme yöntemleri haberimizde.

Kadin 06-11-2023 21:26

Diğer Haber Etiketleri

Elma

Elma Hakkındaki Haberler Mynet'te. Elma Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Adeta bağışıklık iksiri! Bu kışı sapasağlam geçirmenizi sağlayacak zencefil shot tarifi

Kış aylarının yaklaşmasıyla beraber hastalıklardan korunma yöntemleri de araştırılmaya başlandı. Genellikle kış mevsiminde ortaya çıkan soğuk algınlığı, nezle ve grip gibi hastalıklar kişiyi kolaylıkla etkisi altına alabiliyor. Bağışıklığı çok iyi koruyan zencefil shot tarifi hem hastalıklardan koruyor hem de hastalığa yakalandığınızda daha hafif atlatmanızı sağlıyor.

Kadin 08-10-2023 10:48

Elma kilo aldırır mı? Elmanın besin değerleri ve kalorisi ne?

Elma doğanın lezzetli ve sağlıklı armağanlarından biridir ve pek çok kişi tarafından sevilerek tüketilir. Hem görünümü hem de lezzetiyle çekici olan bu meyve, sağlığımız için birçok fayda sunar. Elma düşük kalorisi ve yüksek lif içeriği ile kilo kontrolü için ideal meyvelerden biri olarak kabul edilir. Yapılan araştırmalar, elmanın tokluk hissi sağlamada etkili olduğunu göstermektedir.

Haber 30-07-2023 16:27

Acı elma yağı faydaları: Acı elma yağı ne işe yarar?

Gerek cilt bakımında gerekse saç bakımında kullanılan birçok farklı bitkisel yağ mevcuttur. Acı elma yağı da bu bitkisel yağlar arasında bulunur. Bu yağ cilt ve saç sağlığı dışında insan sağlığına da büyük katkıları olan bir yağ türü olarak bilinir. Acı elma yağını elde edebilmek için adaçayı bitkisinin yapraklarından yararlanılır. Bu yağ alternatif tıp alanında pek çok rahatsızlığın tedavisinde de sıklıkla tercih edilir. Peki, acı elma yağı faydaları nelerdir?

Haber 15-06-2023 18:16

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'nun kırışıklıkları yok eden maske tarifi! Yarım saat içinde botoks etkisi yaratıyor

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, hastalıklar ve sağlıklı yaşam üzerine bilgilendirmelerde bulunuyor. Kadınların büyük problemlerinden olan cilt kırışıklıklarını geçirmek için maske tarifi veren Saraçoğlu, evde yapılan doğal maskenin botoks etkisi yarattığını belirtti.

Kadin 12-06-2023 10:42

Yeşil elmanın faydaları nelerdir, mideye iyi gelir mi? Yeşil elma bağırsakları çalıştırır mı, kilo verdirir mi?

Elma, sağlık açısından oldukça yararlı bir meyvedir ve düzenli olarak tüketilmesi tavsiye edilir. Yeşil elma ise, diğer elmalarla benzer özelliklere sahip olmakla birlikte, bazı farklılıkları da barındırmaktadır. Yeşil elma düşük kalori içeriği ve yüksek lif oranı nedeniyle kilo kontrolüne yardımcı olur. Ayrıca, içerdiği yüksek miktarda C vitamini sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudun enfeksiyonlara karşı direncini artırır. Peki, yeşil elma kilo verdirir mi?

Haber 08-05-2023 13:32

Canan Karatay yine ezber bozdu! Kurtlu elma tüketin

Canan Karatay, sağlıklı yaşam ve çeşitli hastalıklar üzerine yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme geliyor. Prof. Dr. Canan Karatay, vücudumuz için zararlı olan gıdaları sıralayarak meyve tüketmek isteyenlere çarpıcı önerilerde bulundu ve Parkinson, Alzheimer gibi hastalıkları önleyen gıdayı açıkladı.

Haber 25-04-2023 09:06

Elmanın faydaları nelerdir, cilde faydalı mı? Elma neye iyi gelir, sindirime iyi gelir mi?

Elma, ilkbaharda çiçeklenen yaz sonunda sonbahar aylarının bitimine kadar hasat edilen yumuşak çekirdekli meyvelerdendir. Yeşil, sarı ve kırmızı gibi birden fazla elma çeşidi bulunur. Bu çeşitler genel özellikleri itibarıyla birbirleriyle paralellik gösterse de aslında her biri birbirinden farklı lezzete ve faydalara sahiptir. Bu faydalar ve uzun hasat süresi sebebiyle elma dünyanın en çok tüketilen meyveleri arasında sayılabilir. Elmanın faydaları nelerdir?

Haber 07-04-2023 16:13

Elma çekirdeği çimlendirme nasıl yapılır, kaç günde bir sulanır? Çekirdekten elma yetişir mi, elma fidanı nasıl dikilir?

Elma, besin değeri yüksek meyveler arasında yer alır. Ülkemizde de sıklıkla tüketilen elma, gülgiller familyasına ait bir meyvedir. Yüksek besin değeri ile farklı tariflerde de kullanılır. Sonbahar mevsimi meyvesi olmasına rağmen farklı yetiştiricilik faaliyetleri ile pazar veya manavlarda dört mevsim boyunca taze elma bulabilirsiniz.

Haber 07-04-2023 16:01

Sahurda yenildiğinde tüm gün tok tutan 7 yiyecek! Ramazan boyunca tüketin

Sahurda yenilen yiyecekler tüm gün boyunca sağlığımızı ve direncimizi etkiliyor. Ramazan ayı boyunca doğru ve dengeli beslenmek büyük önem taşıyor. Sahurda uzun süre tok tutan yiyecekler daha rahat oruç tutmanıza yardımcı olabilir. Sahurda ne yesem diye düşünüyorsanız aşağıdaki yiyecekleri tercih edebilirsiniz.

Yemek 31-03-2023 11:41

Sonucuna inanamayacaksınız! Buzdolabına kağıt havlu koyarsanız ne olur?

Mutfakta gözden kaçan ufak detaylar hem sağlığı hem de bütçeyi olumsuz etkileyebiliyor. Buzluğa konulan bozuk para gibi buzdolabına konulan kağıt havlu parçası da oldukça etkili sonuçlar sağlıyor. Bu yöntemin faydasını öğrenenler buzdolabına kağıt havlu koymaya koşuyor.

Kadin 27-03-2023 15:37

Saksıda yetişen meyveler nelerdir? Evde saksıda meyve yetiştirmenin püf noktaları nedir, nelere dikkat etmek gerekir?

Tarımda kimyasal ilaçların kullanılmasından dolayı insanların organik ürünlere yönelmesi oldukça yaygınlaştı. Kendi ve çevresindekiler için güvenli gıda yetiştirmek isteyenlerle birlikte bu durumu hobi amaçlı yapanlar da bulunuyor. Bu sebeple evde meyve ve sebze yetiştirmek birçok kişinin ilgisini çekiyor. Bu noktada saksıda da yetişebilen tohumları ve yetiştirme püf noktalarını bilmek gerekiyor. Peki, saksıda yetişen meyveler hangileridir, evde bitki yetiştirirken nelere dikkat etmek gerekir?

Kadin 07-03-2023 17:47

Bol şifalı elma sirkesi tarifi! Evde elma sirkesi nasıl yapılır?

Elma sirkesi salataların ve çorbaların olmazsa olmazları arasında yer alıyor. Hem yemeklerde hem de temizlikte kullanılan sirkeler evin demir başı olarak görülüyor. Ancak dışarıdan alınan elma sirkelerinin içerisine çok sayıda katkı madde katılıyor. Bu sebeple evde elma sirkesi nasıl yapılır sorusu sıklıkla aratılıyor. İşte evde elma sirkesi tarifi...

Yemek 05-03-2023 17:00

Uzun süre tok tutan elmalı yulaf lapası tarifi! Elmalı yulaf lapası nasıl yapılır?

Yulaf lapası tarifleri diyet yapanların ve kahvaltıda uzun süre tok tutacak yiyecek arayanların sık sık arattığı tariflerden. Mevsim meyveleri ile süslenen ve lezzetlenen yulaf lapasını kendi zevkinize göre çeşitlendirebilirsiniz. Elmalı yulaf lapası hafif lezzetiyle herkesin sevebileceği bir tarif.

Yemek 27-02-2023 09:56

Diyabetin en büyük düşmanı! Yemeklerden yarım saat önce yenilirse kan şekerini düşürüyor

Diyabet tüm yaşam alışkanlıklarının değişmesine neden oluyor. Diyabetin körlük, uzuv kaybı gibi riskli durumlara sebep olmaması için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Diyabete karşı zırh gibi koruma sağlayan bir meyvenin yemeklerden yarım saat önce yenildiğinde kan şekerini düşürdüğü öğrenildi.

Haber 22-02-2023 22:20

Uzun süre tok tutacak gıdalar! Yanınızdan eksik etmeyin

Depremin ardından deprem çantasına konulacak ve uzun süre tok durmanızı sağlayacak yiyecekler aratılıyor. Depremden sonra uzun süre tok kalmanızda yardımcı olacak yiyecekler bulunuyor. Bu yiyecekleri tüketerek enerjinizi uzun süre devam ettirebilirsiniz.

Yemek 08-02-2023 13:26

Faydalarını duyanlar markete koşuyor! Cinsel gücü zirveye taşıyor

Cinsel problemler hem erkeklerin hem de kadınların hayatını derinden etkileyebiliyor. Zaman zaman azalan cinsel güç ve dayanıklılık için çeşitli ilaçlar kullanılıyor. Ancak bu ilaçlar sağlığı riske atabiliyor. Uzmanlar cinsel gücünüzü artıracak doğal gıdaları paylaştı.

Haber 02-02-2023 10:23

Airfryer tarçınlı elma tatlısı tarifi ve malzemeleri nedir? Airfryer'da tarçınlı elma tatlısı nasıl yapılır?

Ana yemekler ve atıştırmalıkların yanı sıra tatlılarınızı da airfryer’da lezzetli ve sağlıklı bir şekilde pişirebilirsiniz. Dünya mutfaklarından ve Türk mutfaklarından birçok tatlıyı Airfryer ile kısa süreler içinde hazırlayarak servis edebilirsiniz. Ülkemizde Amasya’nın elmaları ile özdeşleşmiş olan tarçınlı elma tatlısı tarifini de airfryer’da pişirerek sunabilirsiniz. Sağlıklı bir tatlı olarak tercih edebileceğiniz elma tatlısı, tatlı krizlerinizin vazgeçilmezi hâline gelecek!

Yemek 06-01-2023 11:08

Zuhal Topal'la Yemekteyiz Bal kabaklı galette tarifi! Kıtır kıtır Bal kabaklı galette nasıl yapılır?

Zuhal Topal'la Yemekteyiz programında Salı günü tatlı olarak Bal kabaklı galette hazırlanıyor. Kış ayında sevilerek tüketilen bal kabağından yapılan Bal kabaklı galettenin tadına doyum olmuyor. İzleyiciler 'Bal kabaklı galette nasıl yapılır? ' araştırmaları yapıyor. İşte enfes Bal kabaklı galette tarifi...

Yemek 03-01-2023 17:23

Çöpe gitmesin! Meyve ve sebzeleri aylarca taze tutmak için...

Meyve ve sebze tüketiminin sağlık için ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Giderek artış gösteren meyve ve sebze fiyatları cep yakıyor. Birçok kişi aldıkları gıdaları daha uzun süre taze tutmanın yolunu arıyor. Meyve ve sebzeleri uzun süre taze tutabilmek için aşağıdaki tüyoları deneyebilirsiniz.

Yemek 02-01-2023 12:24

En hızlı yapılan tatlı: Elmalı crumble tarifi! Elmalı crumble nasıl yapılır?

Elma kullanılarak yapılan tatlıların kıvamı ve lezzeti birçok kişi tarafından oldukça seviliyor. Elmalı crumble da tarifi de en sevilen tatlılar arasında bulunuyor. Tatlı krizlerinize hızlıca yetişecek elmalı crumble nasıl yapılır merak ediyorsanız bu basit elmalı crumble tarifini denemelisiniz.

Yemek 26-12-2022 17:28

Elmacı Dede Denizli'de yetiştirdiği elmaları Şırnak'taki Mehmetçik için getirdi

Denizli'de yaşayan 72 yaşındaki Muhammet Yılmaz, bahçesinden topladığı yaklaşık 1 ton elmayı Şırnak'ta 23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda görev yapan askerlere getirdi.

Yurthaber 26-12-2022 13:40

Sanıldığı kadar masum değil! En sık tüketilen meyvenin suyu haftalarca ağrı çekmenize yol açabilir

Sağlıklı beslenmek için meyve ve sebzelerin ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmeye ağırlık vermek gerekiyor. Ancak bazı meyve ve sebzeler var ki vücudumuzda ters etki yaratabiliyor. Özellikle kış aylarında en sık tüketilen iki meyvenin suyu artrit ataklarına sebep olabiliyor. İşte ağrılara neden olan o tehlikeli meyveler...

Haber 23-12-2022 09:13

Gelinim Mutfakta Elma tiramisu tarifi! Orijinal tarifinden lezzetli elma tiramisu nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında haftanın finalinde İtalyan'ın sevilen lezzetlerinden olan tiramisu yapılıyor. Ancak klasik tiramisu gününde farlı olarak elmalı olarak hazırlanan bu tatlı yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Kaşık kaşık yediren elmalı tiramisu yiyenlerin vazgeçilmez lezzeti oluyor. İzleyiciler 'Elma tiramisu nasıl yapılır?' aramalarında bulunuyor. İşte nefis elma tiramisu tarifi...

Yemek 16-12-2022 13:27

Meyve değil mucize: Kolesterolü düşürür, bağışıklığı yükseltir, Alzheimer ve kanseri önler

Meyveler başlı başına sağlık deposu gibidir. Bazıları var ki içeriğindeki vitamin, mineral ve bileşikler sayesinde ilaç kadar etkili olabilir. Bağırsak sağlığının iyileştirilmesi, yüksek tansiyon, diyabet, kalp hastalığı, obezite ve bazı kanser riskinin azalması da dahil olmak üzere çok sayıda faydası olan bu kış meyvesini aslında dört mevsim boyunca tezgahlarda görebilirsiniz. Tam bir C vitamini kaynağı olan meyvenin faydalarını öğrendikçe şaşkınlığınızı gizleyemeyeceksiniz.

Haber 13-12-2022 10:46

Faydalı sanarak yiyoruz ama iltihabı coşturuyor! Her evde bulunuyor: Ağrıları artıran o tehlikeli meyve...

Meyve ve sebze yemenin sağlığımız için ne kadar önemli olduğu her fırsatta vurgulanıyor. Güçlü bağışıklık sistemi için sağlıklı beslenmeye dikkat etmek gerekiyor. Ancak faydalı sanarak yediğimiz bazı meyve ve sebzelerin yan etkileri bulunabiliyor. Her mevsim severek yediğimiz o tehlikeli meyve ve sebze artrit ağrılarını tetikleyebiliyor.

Haber 05-12-2022 09:21

En sağlıklı atıştırmalık: Elma cipsi tarifi! Elma cipsi nasıl yapılır?

Elma, her mevsim bulunması ve lezzetiyle evlerin vazgeçilmez meyveleri arasında bulunuyor. Elmanın tatlıyla olan uyumu onu birçok tarifte kullanmamızı sağlıyor. Elmanın faydaları saymakla bitmiyor. Sağlıklı atıştırmalık arayanlar elmalı cips tarifini mutlaka denemeliler. Hem sağlıklı hem de lezzetli 'elmalı cips nasıl yapılır?' merak ediyorsanız bu basit tarife göz atabilirsiniz.

Yemek 01-12-2022 09:42

Cinsel gücünüzü iki katına çıkaracak! Testosteron seviyelerini uçurur

Cinsel sağlık konusunda bilinmeyen birçok bilgi bulunuyor. Zamanla cinsel güçte azalmalar meydana gelebiliyor. Özellikle erkeklerde yaşanan bu durum psikolojik olarak da sorunlar yaşanmasına neden oluyor. Erkekler için cinsel sağlığı ve gücü artıracak doğal gıdalar bulunuyor. Yaşam tarzınızı değiştirmek ve doğru besinleri tüketmek cinsel gücünüzü iki katına çıkarabilir.

Haber 30-11-2022 07:23

Gelinim Mutfakta karamelli elmalı milföy tarifi! Haftanın finalinde karamelli elmalı milföy nasıl yapılır?

Gelinim Mutfakta yarışmasında cuma günü haftanın finalinde karamelli elmalı milföy tatlısı tarifi yapılıyor. Elma ile tarçının uyumunu seviyorsanız karamelli elmalı milföy tatlısını kesinlikle denemelisiniz. İzleyiciler karamelli elmalı milföy nasıl yapılır? Sorusunu aratıyor. İşte leziz karamelli elmalı milföy tarifi...

Yemek 25-11-2022 13:57

Emekli öğretmenin yeteneği şaşırttı! Kafasına vurulan elmaların cinsini biliyor

Ardahan’ın Posof ilçesinde kendisini tamamen tabiata adayan emekli öğretmen Adnan Bozyiğit, bitkilerle beraber yaşıyor. Bozyiğit, kafasına vurulan elmaların renk ve cinsini biliyor.

Haber 22-11-2022 17:25

Sindirimi düzenler, kabızlığı rahatlatır, kalbi güçlendirir! Sakın çöpe atmayın

Elma, faydalı besinlerin başında yer alır. Elmayı soyduktan sonra çöpe atılan kabukları ise en az elmanın kendisi kadar fayda sağlıyor. Bağırsakların en büyük dostu olan elma kabuğu metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye destek olur. Kabızlık sorunu yaşıyorsanız elmayı kabuğuyla birlikte yiyerek sindirim sisteminin rahatlamasını sağlayabilirsiniz.

Haber 19-11-2022 07:03

Hızlıca olgunlaştırmanız mümkün! Yeşil muzları hızla olgunlaştırma yöntemi

Muz içeriğinde bulunan zengin potasyum ile sağlığımız için çok etkili meyveler arasında bulunmaktadır. Birçok tatlının lezzetine lezzet katan muzun rengi olgunlaşma seviyesini göstermektedir. Yeşil muzlar daha tatsız ve sert oldukları için tatlıda kullanılmazlar. Muzların olgunlaşmanın sağlamak için uygulayabileceğiniz ufak taktikler vardır.

Yemek 14-11-2022 16:31

Göz altı morluklarına kesin çözüm! Göz altı morluklarına ne iyi gelir?

Göz altı morlukları çökük ve yorgun bir görünüme sebep olabiliyor. Göz altı morlukları genellikle genetik olsa da değiştirebileceğimiz birçok davranış göz altı morluklarının çok daha fazla artmasına sebep olabiliyor. Kadınlar göz altı morluklarına kesin çözüm arıyor. Evde göz altı morlukları nasıl geçer, göz altı morluklarına ne iyi gelir en sık aratılan konular arasında bulunuyor. İşte çözümü...

Kadin 10-11-2022 15:46

Sivas'ta bir ağaçtan üç farklı lezzeti barındıran meyve elde ediliyor

Ayva ve elma aşısı yapılan armut ağacında yetişen meyve, aromasıyla tadanları hayrete düşürüyor.

Yurthaber 10-11-2022 12:00

Diğer tarifleri unutturur: Elmalı kek tarifi! Elmalı kek nasıl yapılır?

Elma her mevsim sevilerek yenilen meyvelerden olsa da özellikle kış aylarında daha fazla tüketilmeye başlanıyor. Tatlılara oldukça yakışan elma tatlının çok daha fresh bir lezzete kavuşmasını sağlıyor. Elmalı kek tarifi yiyen herkesi kendine hayran bırakıyor. Elmalı kek nasıl yapılır? merak ediyorsanız bu tarifi denemelisiniz.

Yemek 09-11-2022 10:34

Günde bir tane yemek kış boyunca koruma sağlar! Tehlikeli hastalıklardan uzaklaştırıyor

Kalp hastalıları hayatımız için en büyük risk taşıyan hastalıklardan. Her yıl milyonlarca kişinin ölümüne sebep olan kalp hastalıklarından korunmak için birçok risk faktörüne dikkat etmek gerekiyor. Sağlıksız beslenmekten uzaklaşıp doğru beslenme alışkanlıkları edinmek kalp sağlığını doğrudan etkiliyor. Araştırmacılar günde bir tane yiyeceğiniz meyvenin kalp hastalığı ve çeşitli hastalıklardan koruduğunu belirtiyor.

Haber 09-11-2022 09:16

Elma çayı faydaları nelerdir, neye iyi gelir? Elma çayı nasıl yapılır ve demlenir?

Sindirim ve boşaltım sistemi rahatsızlıkları ile kanser hastalıklarının oluşma riskini minimum seviyeye indirdiği bilinen elma çayı A, C, D, E vitaminleri ile antioksidanlar bakımından zengindir. Düzenli olarak tüketilen elma çayı genel olarak ağız ve diş, cilt, göz ve saç sağlığını da destekler. Evlerde 10 dakikada hazırlanabilen elma çayı hangi rahatsızlıklara iyi gelir?

Haber 04-11-2022 18:18

Yediği elma ölümüne neden olmuştu! Özel bakımevi kapatıldı

Sultanbeyli'de özel bir engelli bakım merkezinde kalan otizmli Oğuz Sercan Şevker (31) iddiaya göre yasak olmasına rağmen elma yedirilmesi nedeniyle nefessiz kalarak öldü. Aile ihmal olduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Bakımevi yetkilileri ise Şevker'in bahçede bulunan ağaçtan elma kopararak yediğini söyleyerek ihmal iddialarını kabul etmedi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Şevker'in ölümüyle ilgili bakımevinin soruşturma bitene kadar kapatılmasına karar verildiğini açıkladı.

Haber 04-11-2022 17:07

Yediği elma canından etti... Bakımevinde dikkat çeken ihmal iddiası! 'Oğlunuzun kalbi durdu'

Sultanbeyli'de özel bir engelli bakım merkezinde dehşete düşüren bir olay yaşandı. Merkezde kalan otizmli Oğuz Sercan Şevker'in (31) kattı yiyecekler yemesi yasaktı. İddiaya göre Şevker, yasağa rağmen elma yedirilmesi nedeniyle nefessiz kalarak öldü. Aile, oğullarının ölümünde ihmal olduğunu öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Bakımevi yetkilileri ise Şevker'in bahçede bulunan ağaçtan elma kopararak yediğini söyleyerek ihmal iddialarını kabul etmedi. İşte olayın detayları...

Haber 02-11-2022 11:59

Kulağından çıkan şoke etti! Yıllarca içinde kalmış

Kulağın içerisine yabancı cisimler kolayca girebiliyor. Birçok insan kulağının içinde bulunan bu cisimlerin farkına bile varmıyor. 24 yaşındaki Ellis Lloyd Jones, kulak kirini temizlerken kulak kanalının derinliklerinde kalan beyaz bir cisime rastladı. Uzun uğraşlar sonucu çıkardığı cisme oldukça şaşırdı.

Haber 26-10-2022 11:06

Aç karnına elma yemenin faydaları nelerdir? Her gün yeşil elma yemek nelere iyi gelir?

Özellikle sabahları aç karna yenilecek bir yeşil elma zayıflamadan kalbe,, kolesterolden kalp sağlığına kadar çok sayıda sorunun çözümünde yardımcı olur. Bağışıklığı güçlendirici etkisi bulunan yeşil elma, antioksidan içeriği sayesinde hastalıkları önler. Peki, her sabah aç karnına yeşil elma yemenin faydaları nelerdir?

Yemek 22-10-2022 10:05

Isparta'dan yıl sonuna kadar 200 bin ton elma ihraç edilecek

Isparta'dan yıl sonuna kadar 200 bin ton elma ihraç edilecek

Yurthaber 12-10-2022 11:33

Metabolizmayı hızlandırır, çok hızlı kilo vermenizi sağlar

Kilo vermek kolay değil. Vücut tipiniz, yaşam tarzınız, metabolizma hızınız ve en önemlisi, fiziksel aktivite seviyeniz ve diyetinizin kalitesi, ne kadar kilo verebileceğinizde rol oynar. “Süper gıdalar” terimi sıklıkla, önemli sağlık avantajlarına sahip olduğu gösterilen, besin değeri yüksek gıdaları tanımlamak için kullanılır. Birçok süper gıda, kilo vermeye yardımcı olabilecek ve genel olarak sağlığı iyileştirebilecek antioksidanlar, mikro besinler ve fitokimyasallar içerir.

Haber 11-10-2022 18:31

Elmacı Dede Kilis'teki askerlere Denizli'den 70 kasa elma getirdi

"Elmacı Dede" Kilis'teki askerlere Denizli'den 70 kasa elma getirdi

Yurthaber 10-10-2022 11:29

Konya Ovası'nda en kaliteli elma hasadı için üreticiler zamanla yarışıyor

Bodur ağaçlardan üretilen coğrafi ve iklimsel özelliklerle lezzetlenen elma, kalite açısından mevsim şartlarının en uygun olduğu günlerde özenle toplanıyor

Yurthaber 08-10-2022 12:33

Sakın kahve içtikten sonra bunu yapmayın! Diş sağlığını mahvediyor

Diş sağlığı ve temizliği güzel bir gülüş, sağlık için büyük önem taşıyor. Kimse sararmış dişlere sahip olmak istemese de gün içerisinde yediklerimiz ve içtiklerimiz dişlerin sararmasına neden olabiliyor. Özellikle kahve içmek dişleri büyük ölçüde sarartan etkenler arasında bulunuyor. Ancak kahve içmek bununla kalmıyor eğer kahve içtikten sonra dişinizi fırçalıyorsanız çok daha riskli durumlar oluşuyor.

Haber 05-10-2022 11:14