Emek Ve Dayanisma Gunu Haberleri

CHP Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu mal varlığını açıkladı

CHP Ankara Etimesgut Belediye Başkan adayı Erdal Beşikçioğlu mal varlığını açıkladı. Beşikçioğlu "Tüm mal varlığım, devlet memuriyetim (Devlet Tiyatroları), Tatbikat Sahnesi ile uzun yıllar emek verdiğim sinema ve dizi filmlerden sağladığım birikimle edinilmiştir." ifadelerini kullandı.

Haber 2024-03-19 23:32:10

Fenerbahçe'den zehir zemberek Galatasaray paylaşımı: Unutulmayacak bir emek hırsızlığı''

Trendyol Süper Lig’in 27. haftasında Galatasaray, sahasında karşılaştığı Antalyaspor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından bir paylaşımda bulunan Fenerbahçe, Galatasaray'ı ve mücadelenin hakemini hedef aldı.

Spor 2024-02-26 23:01:18

Memur-Sen Başkanı'nın ilave zam yorumunda 8 bin TL detayı: Beklentileri karşılayacak bir adım daha eklenmeli

Memur -Sen Başkanı Ali Yalçın, dün SSK-Bağkur emeklilerinin maaşlarının ilave zamla memur emeklisi maaş zam oranıyla eşitlenmesine ilişkin açıklama yaptı. Yalçın, "Devam eden olumlu adımlara kamu görevlisi emeklilerinin beklentilerini karşılayacak bir adım daha eklenmeli" dedi. Yalçın, "Emek verenlerin taleplerine, beklentilerine ve seslerine kulak verilmeli, kamu görevlisi emeklilerini de mutlu edecek müjde gelmelidir." düşüncesini dile getirdi.

Finans 2024-01-24 13:29:39

Down sendromlu Mücahit, Emek mahalle muhtarlığına aday

Emek Mahalle muhtar adayı olan 25 yaşındaki down sendromlu Mücahit Kırdaş, her evi ve esnafı dolaşarak oylarına talip olduğunu belirterek yapacağı hizmetleri anlatıyor.

Yurthaber 2024-01-23 10:06:08

Deprem soruşturmasında tutuklanan eski belediye başkanı tahliye edildi

Gaziantep’te, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’taki depremlerde yıkılan ve 38 kişinin hayatını kaybettiği Nurdağı ilçesindeki Emek Apartmanı’na ilişkin davada tutuklu sanıklardan eski Nurdağı Belediye Başkanı Ökkeş Kavak tahliye edildi.

Yurthaber 11-01-24 08:55

MASTERCHEF GÜVEÇ TARİFİ! Çömlekte güveç nasıl yapılır? İşte malzemeler

MasterChef güveç tarifi merak edildi. Çömlekte güveç yapılan çok güzel yemekler arasında olup, biraz emek isteyen bir yemek çeşididir. Bu çömleğinde yapılan yemek üzerinde ayrı bir lezzet katması önemli bir gerçektir. Çömlek sayesinde yemekte değişik bir aroma ve bir tat meydana gelir. Bu çömlek doğal koşullarda üretildiği için, içinde yapılan yemekte ayrı bir fark yaratacaktır. Peki, Çömlekte güveç nasıl yapılır? İşte malzemeler

Yemek 09-11-23 20:08

100. Yıl Cumhuriyet Anıtı 100’üncü yıla çok yakıştı

Tepebaşı Belediyesi’nin bu yıl 16’ncısını düzenlediği ve Cumhuriyetin 100’üncü yılına adanan Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nda 25 sanatçının el ele emek vererek ortaya çıkarttığı 100. Yıl Cumhuriyet Anıtı’nın açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Yurthaber 30-10-23 15:33

Hatay'da depremde 10 kişinin öldüğü binanın proje ve uygulama denetçisi tutuklandı

Kahramanmaraş merkezli depremlerde yıkılması sonucu 10 kişinin hayatını kaybettiği Hatay'daki Emek Apartmanı'nın proje ve uygulama denetçisi tutuklandı.

Yurthaber 20-10-23 07:38

30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde Orhan Kemal Emek Ödülleri sahiplerini buldu

Adana'da bu yıl 30'uncusu düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde "Orhan Kemal Emek Ödülleri" senarist, yazar ve yönetmen Ahmet Soner ve şarkıcı Belkıs Özener'e verildi.

Yurthaber 19-09-23 07:43

Galatasaray ayrılığı resmen duyurdu! ''Emek ve katkılardan dolayı teşekkür ederiz''

Galatasaray'ın futbolcusu Oğulcan Çağlayan, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla sarı-kırmızılı takıma resmen veda ettiğini duyurmuştu. Sarı-kırmızılılar da Oğulcan ile yolların ayrıldığını resmen açıkladı.

Spor 14-09-23 11:34

Tazminat alma şartları nelerdir? İş yerinden nasıl tazminat alınır?

Her insanın çalışma hayatıyla ilgili belirli yasalar kapsamınca bazı temel hakları bulunur. Bu haklar arasında tazminat alma hakkı da yer alır. Tazminat, yıllarca emek vermiş ve hizmet etmiş çalışan kişilere tanınan en temel haklardan biri olarak karşımıza çıkar. Tazminat genel olarak, çalışan kişinin kendi dışında yaşanan durumlar karşısında işsiz kaldığı vakit, zor duruma düşmemesi için işveren tarafından ödenen bir miktardır. Peki, tazminat alma şartları nelerdir, nasıl alınır?

Haber 21-07-23 11:44

Vücut geliştirme ile ilgilenenlerin mutlaka edinmesi gereken en iyi ağırlık yelekleri

Vücut geliştirme, disiplin ve emek ister. Ancak antrenmanlarını en düzenli şekilde yapan, beslenmesine maksimum derecede dikkat eden vücut geliştirmecilerin bile zaman zaman performanslarını destekleyecek aksesuarlara ihtiyacı olabilir. Bu konuda yardım alabileceğiniz en etkili aksesuarlar ağırlık yelekleridir. Dilerseniz gelin, en iyi ağırlık yeleği önerilerimizi birlikte inceleyelim!

Haber 30-05-23 17:14

Necip Hablemitoğlu suikastı davasında yeni gelişme! Levent Göktaş, Nuri Gökhan Bozkır serbest bırakıldı, davada tutuklu sanık kalmadı

Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı davasında Levent Göktaş, Enver Altaylı, Nuri Gökhan Bozkır, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, Ahmet Tarkan Mumcuoğlu ve Fikret Emek, "yurt dışına çıkış yasağı" adli kontrol tedbiriyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Böylece dosyada tutuklu sanık kalmadı.

Haber 19-05-23 10:51

2018 seçimlerine göre neler değişti? AK Parti vekil kaybetti, çoğunluk Cumhur'da... CHP sayıyı artırdı, TİP ve YRP Meclis'te!

Resmi olmayan sonuçlara göre ittifakların ve partilerin Meclis'te kaç milletvekiliyle yer alacakları da büyük oranda belli oldu. Salt çoğunluğu alan Cumhur İttifakı'nda AK Parti'nin vekil sayısı düşerken, Yeniden Refah Partisi 5 vekille Meclis'e girdi. Ortak listeyle seçime giren CHP ise vekil sayısını 23 artırırken; Emek ve Özgürlük İttifakı'nda yer alan TİP 4 vekille parlamentoda yer alacak.

Haber 15-05-23 13:36

SON DAKİKA | Milletvekilliği seçim sonuçları! İl il ve ilçe ilçe hangi ittifak ve parti kaç milletvekili çıkartıyor? Cumhur, Millet, Ata, Emek ve Özgürlük ve Sosyalist Güç Birliği İttifakı...

Son dakika milletvekilliği seçim sonuçlarına göre ittifakların ve partilerin aldıkları oy oranları büyük ölçüde netleşti. Cumhur, Millet, Ata, Emek ve Özgürlük ve Sosyalist Güç Birliği ittifaklarının aldıkları oy oranlarına göre Meclis'e kaç milletvekili taşıdığıyla ilgili sonuçlar belli oldu. İşte İl il ve ilçe parti ve ittifakların milletvekilliği seçim sonuçlarına göre aldıkları oy oranları ve çıkardıkları vekil sayıları..

Haber 14-05-23 18:46

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kapatılan İstiklal Caddesi açıldı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde, güvenlik önlemleri kapsamında kapatılan İstiklal Caddesi'ne çıkan sokaklardaki bariyerler akşam saatlerinde kaldırıldı.

Yurthaber 02-05-23 07:45

Fransa'da halk 1 Mayıs'ta sokaklara indi: Polis ile eylemciler arasında arbede çıktı!

Fransa'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü eylemleri olaylı başladı. Emeklilik yaşını 2 yıl artıran reformun protesto edildiği gösterilerin 13'üncüsünde, polis ile eylemciler arasında arbede çıktı.

Haber 01-05-23 20:42

Elazığ’a işçiler depremden etkilenen şehirlerin adıyla yürüdü

Elazığ’da düzenlenen 1 Mayıs 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününde işçiler, depremden etkilenen şehirlerin yazılı olduğu pankartlarla yürüdü.

Yurthaber 01-05-23 15:51

Samsun ve çevre illerde 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlandı

Samsun, Kastamonu, Çankırı, Sinop, Çorum ve Amasya'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla kutlama programları düzenlendi.

Yurthaber 01-05-23 15:48

Gölcük Tabiat Parkı'nda 1 Mayıs yoğunluğu

Bolu'nun doğal güzelliklerinden Gölcük Tabiat Parkı, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde de ziyaretçilerini ağırladı.

Yurthaber 01-05-23 15:32

Tekirdağ’da sağanak yağmur altında 1 Mayıs kutlaması

İşçi Bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde işçi sendikaları tarafından sağanak yağmur altında kutlandı.

Yurthaber 01-05-23 15:25

Sakarya, Bolu, Bartın, Karabük, Kocaeli ve Zonguldak'ta 1 Mayıs kutlandı

Sakarya, Kocaeli, Bolu, Bartın, Karabük ve Zonguldak'ta, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla basın açıklaması ve kutlamalar yapıldı.

Yurthaber 01-05-23 15:15

Terörist elebaşı Cemil Bayık açıkladı: PKK'dan 14 Mayıs seçimlerinde YSP'ye destek mesajı

Terör örgütü PKK'nın kurucularından Cemil Bayık, 14 Mayıs seçimlerine ilişkin açıklama yaptı. Sözde KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bayık, HDP'nin çatısı altında katılacağı Yeşil Sol Parti'nin de (YSP) yer aldığı Emek ve Özgürlük İttifakı'na destek mesajı verdi.

Haber 01-05-23 15:00
pkk

Malatya’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlaması

Deprem bölgesi Malatya’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü bazı siyasi parti ve sendikaların katılımı ile kutlandı.

Yurthaber 01-05-23 14:23

1 Mayıs Erzincan’da kutlandı

Erzincan’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı. Erzincan’da sendika üyeleri 1 Mayıs için alanlara indi.

Yurthaber 01-05-23 14:21

Efeler Belediyesi işçileri, 1 Mayıs yürüyüşüne katıldı

Efeler Belediyesi, 1 Mayıs Tertip Komitesi tarafından düzenlenen yürüyüşe katılarak, işçi bayramını kutladı.1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, tüm ülkede olduğu gibi Efeler’de de kutlandı.

Yurthaber 01-05-23 12:25

İstanbul'da 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale edildi

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla çeşitli noktalardan izinsiz olarak Taksim Meydanı'na yürümek isteyen gruplara müdahale eden polis, bazı kişileri gözaltına aldı.

Yurthaber 01-05-23 11:50

1 MAYIS KAPALI OLAN YOLLAR: Bugün hangi yollar trafiğe kapalı? İşte alternatif güzergahlar

1 Mayıs kapalı olan yollar hakkında araştırmalar hız kazandı. İşçilerin günlük çalışma süresinin düşürülmesi için verdiği mücadeleden doğan 1 Mayıs, dünyanın dört bir yanında bir asırdan fazladır emek ve işçi bayramı olarak kutlanıyor. Resmi tatil olan bu özel günde çeşitli etkinlikler için bazı yollar trafiğe kapatıldı. Peki, Bugün hangi yollar trafiğe kapalı? 1 Mayıs kapalı olan yollar hangileri? İşte alternatif güzergahlar...

Haber 01-05-23 10:47

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

HAK-İŞ İstanbul İl Başkanı Mustafa İluk ve sendika üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim'deki Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı.

Yurthaber 01-05-23 10:21

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlanıyor

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk sundu.

Yurthaber 01-05-23 09:59

Bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

Bugün AVM'leri açık olup olmadığı ve çalışma saatleri hakkında araştırmalar hız kazandı. Her yıl büyük bir coşku içinde karşılanan 1 Mayıs Emek ve Dayanışmma günü bu yıl Pazartesi gününe denk geldi. Resmi tatil olan bu özel günde AVM'lerin durumu merak edildi. Peki, Bugün AVM'ler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte konu hakkında tüm merak edilenler..

Haber 01-05-23 09:54

1 Mayıs BİM, A101, ŞOK, MİGROS açık mı kapalı mı? Bugün marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor?

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde marketlerin çalışıp çalışmadığı ve çalışma saatleri hakkında araştırmalar hız kazandı. 1 Mayıs resmi tatil olması nedeniyle kamu kurumları ve okullar bugün kapalı olacak. Peki, bugün market çalışma saatlerinde bir değişiklik var mı? 1 Mayıs BİM, A101, ŞOK, MİGROS açık mı kapalı mı? Bugün marketler kaçta açılıyor, kaçta kapanıyor? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Haber 01-05-23 09:41

14 Mayıs'ı hatırlattı, işçilere yönelik atılan adımları anlattı: Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan '1 Mayıs' mesajı: Siz işçi kardeşlerim...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla işçilere seslendiği bir mesaj yayımladı. "Geçimini kaptanlık yaparak sağlayan emektar bir babanın evladıyım" diyen Erdoğan, iktidarları döneminde işçilere yönelik atılan adımları sıraladı.

Haber 01-05-23 09:31

1 Mayıs İşçi Bayramı noterler açık mı, kapalı mı? Bugün noterler çalışıyor mu? İşte merak edilenler

1 Mayıs İşçi Bayramı ile ilgili detaylar vatandaşlar tarafından araştırılıyor. Türkiye' de ilk kez 1923' te resmi olarak kutlanan 1 Mayıs'ın 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. Bu kapsamda birçok kişi internette "1 Mayıs noterler çalışıyor mu?" sorusuna yanıt arıyor. İşte, 1 Mayıs İşçi Bayramı noterlerde son durum...

Haber 01-05-23 09:04

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLAMA MESAJLARI 2023: En güzel, en yeni Emek ve Dayanışma Günü sözleri ile resimli 1 Mayıs İşçi Bayramı tebrik mesajları sizlerle!

1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları resimli, güzel, anlamlı ve etkileyici seçenekleriyle araştırılmaya başlandı. Birçok kişi arama motorlarında Emek ve Dayanışma Günü mesajlarıyla ilgili araştırma yapıyor. Biz de sevdiklerinizin bu özel gününü kutlamanız için en yeni, güzel, Emek ve Dayanışma Günü sözleri ile resimli 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajlarına haberimizde yer verdik. İşte en yeni resimli 1 Mayıs İşçi Bayramı mesajları...

Haber 01-05-23 08:46

Mamak Belediyesinden 1 Mayıs mesajı

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü nedeniyle mesaj yayımladı.

Yurthaber 01-05-23 07:53

Taksim'de 1 Mayıs hazırlıkları başladı... İstanbullular dikkat! Yarın bu yollar trafiğe kapatılacak

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü için Taksim Meydanı’na demir bariyerler yerleştirildi. 1 Mayıs sabahı Taksim Meydanı ve meydana çıkan yollar araç ve yaya trafiğine kapalı olacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, 1 Mayıs'ta sabah saat 06.00’da trafiğe kapatılacak yollar ve araç sürücülerinin kullanacağı alternatif güzergahları açıkladı. İşte detaylar...

Haber 30-04-23 12:21

HDP’den Kılıçdaroğlu kararı! Emek ve Özgürlük İttifakı resmen duyurdu…

Son dakika haberine göre; Emek ve Özgürlük İttifakı, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleme kararı aldıklarını ilan etti ve oy verme çağrısı yaptı. Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan yapılan açıklamada, 'Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleme kararı aldık. Türkiye halklarını Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeye çağırıyoruz.' denildi.

Haber 28-04-23 13:39

1 Mayıs ne zaman resmi tatil oldu? 1 Mayıs özel sektör tatil mi? 2023 resmi tatil günleri listesi

1 Mayıs resmi tatili hakkında araştırmalar hız kazandı. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü bu sene Pazartesi gününe denk geliyor. O gün devlet kurumları, banka ve bazı kuruluşlar kapalı olacak. Peki, 1 Mayıs ne zaman resmi tatil oldu? 1 Mayıs özel sektör tatil mi? İşte, 2023 resmi tatil günleri listesi...

Haber 28-04-23 10:32

İlk kez duyuruldu! Açıklama seçime günler kala geldi: HDP'den Erdoğan ve Kılıçdaroğlu yorumu

HDP 14 Mayıs seçimlerine kendi adaylarını çıkarmayacaklarını açıklamıştı. Seçime Emek ve Özgürlük İttifakı çatısında Yeşil Sol Parti adı altında katılacak olan HDP'nin hangi adayı açıklayacağı ise resmi bir açıklamayla dile getirilmemişti. HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar partinin açık desteğini ilk kez duyurdu. Sancar'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun adaylıkları hakkındaki sözleri dikkat çekti.

Haber 28-04-23 09:17

1 Mayıs resmi tatil mi? 1 Mayıs İşçi Bayramı bu sene hangi güne denk geliyor?

1 Mayıs resmi tatil mi sorusunun yanıtı tüm vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılmaya başlandı. İşçilerin, günlük çalışma süresi konusunda küresel ölçekte dayanışmayla verdiği mücadeleden ortaya çıkan 1 Mayıs, dünyanın birçok ülkesinde emek ve işçi bayramı olarak kutlanmaktadır. Peki, 1 Mayıs İşçi Bayramı bu sene hangi güne denk geliyor? 1 Mayıs tatil mi? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

Haber 25-04-23 15:03

Altın fiyatlarında çift tarife çok konuşulmuştu: İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı yeni hamleyi duyurdu: Bundan sonra altın yatırımcıları…

Altın fiyatlarında ekran ve kuyumcu arasındaki fark ile kafası karışan yatırımcılar için kuyumcular mobil uygulama geliştirdi. Konuya ilişkin konuşan İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık, “Ekrandaki gram fiyatları, altının işlenmemiş, ham madde fiyatıdır. Kuyumcunun verdiği fiyat ise işlenmiş, emek harcanmış, doğal olarak işçiliği de eklenmiş fiyattır. Artık vatandaşlarımız telefonlarına 'İKO Fiyat'ı indirerek kullanabilir ve anlık olarak fiyatları takip edebilir” dedi.

Finans 25-04-23 11:33

1 ve 19 Mayıs'ta raylı toplu taşıma hizmetleri ücretsiz! Resmi Gazete'de yayımlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü ile 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı'nda Ankara, İstanbul ve İzmir'de raylı toplu taşıma hizmetleri ücretsiz olacak. Söz konusu karar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 25-04-23 06:53

Kamu işçisinin toplu iş sözleşmesi zammı için son viraj! 12 bin liraya yükseltilmişti, Bakan Bilgin devreye girdi: Yeni teklif...

Kamudaki 700 binden fazla işçinin Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü çerçevesinde alacağı zam oranının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nden önce açıklanarak imzalanması bekleniyor. Hükümetin 12 bin lira ve yüzde 40 artış teklifini yetersiz bulan TÜRK-İŞ Başkanı Ergün Atalay, hükümetin yeni bir teklifte bulunmasını talep etti. Yeni teklif içinse Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in devreye girdiği ifade ediliyor.

Finans 24-04-23 09:05

DİSK, KESK ve bazı birlikler 1 Mayıs'ı Maltepe Meydanı'nda kutlayacak

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü Maltepe Meydanı'nda kutlayacaklarını bildirdi.

Yurthaber 18-04-23 13:58

SON DAKİKA | Pusulada kim, hangi sırada? YSK'da kura çekimi yapıldı! İşte partilerin oy pusulasındaki yerleri...

Son dakika haberi: Türkiye nefesini tuttu 14 Mayıs seçimlerini bekliyor. Yüksek Seçim Kurulu'nda, 14 Mayıs'ta yapılacak 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde ittifakların ve siyasi partilerin birleşik oy pusulasındaki yerlerinin belirlenmesi için kura çekimi yapıldı. Çekilen kura sonucu Cumhur İttifakı 8. sırada, Emek ve Özgürlük İttifakı 9. sırada, Millet İttifakı 18. sırada, Ata İttifakı ise 19. sırada yer alacak.

Haber 08-04-23 14:05

Son dakika: YSK duyurdu! Emek Partisi, Emek ve Özgürlük İttifakı ile seçime girmekten vazgeçti

Son dakika haberi... Emek Partisinin (EMEP) 14 Mayıs 2023 Pazar günü yapılacak Cumhurbaşkanı Seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde, Emek ve Özgürlük İttifakı'ndan çekildiğine dair karar Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesinde yayımlandı. Emek Partisi Genel Başkanı Ercüment Akdeniz konuyla ilgili yaptığı açıklamada seçime Yeşil Sol Parti listelerinden gireceklerini söyledi.

Haber 06-04-23 16:41

HDP'nin seçim kararını canlı yayında öğrendi! DEVA Partisi lideri Babacan'ın tepkisi dikkat çekti: Millet İttifakı'ndan ilk yorum

14 Mayıs'taki cumhurbaşkanlığı seçimlerine gidilirken HDP'nin adaylık konusunda vereceği karar merak ediliyordu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı olarak cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacaklarını duyurdu. Millet İttifakı'nın ortaklarından DEVA Partisi'nin lideri Ali Babacan bu kararı canlı yayın da öğrendi. Babacan'ın ilk tepkisi dikkat çekti.

Haber 22-03-23 14:06

Son dakika | Emek ve Özgürlük İttifakı 14 Mayıs kararını açıkladı! HDP Eş Genel Başkanı Buldan: Cumhurbaşkanı adayı çıkarmayacağız

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a rakip olarak Millet İttifakı'nın adayı gösterilmesinin ardından Emek ve Özgürlük İttifakı'nın aday çıkarıp çıkarmayacağı merak ediliyordu. HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, ittifakın seçimler için aldığı kararı açıkladı.

Haber 22-03-23 11:48