Emekleme Haberleri

Emekleme çağı ne demek? Emekleme çağı birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Emekleme çağı birleşik kelimesi ile ilgilidir. Emekleme çağı ne demektir?

Egitim 2022-05-17 23:26:58

Emekleme dönemi ne demek? Emekleme dönemi birleşik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Türkçe kelimeler arasında kökenleri ve anlamları ile dikkat çeken kelimeler bulunur. Türk Dil Kurumu, kökeni ayırt edilmeksizin Türkçede kullanılan farklı anlamlara sahip sözcükleri inceleme altına almaktadır. Dilimizin geliştirilmesi için sürdürülen bu çalışmalara birleşik kelimeler de dahildir. Yapılan bu incelemelerden bir tanesi de Emekleme dönemi birleşik kelimesi ile ilgilidir. Emekleme dönemi ne demektir?

Egitim 2022-05-17 23:26:58

Emekleme ne demek? Emekleme kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Hayatın sosyal akışı kurulan iletişimlerle ilerler. Doğru ve etkili iletiler vermenin yolu ise kelimelerin anlam gücünde saklı. Bu noktada kelimelerin nasıl söylendiği kadar ne anlamda söylendiğini bilmek de önemli bir unsur olur. Kendini ifade ederken anlamını bilerek kullanılan kelimeler sosyal açıdan güçlü bir etki sağlar. Bu bağlamda Emekleme kelimesi TDK sözlükte ne anlama gelir? Emekleme TDK sözlük anlamı ve kökeni…

Egitim 2022-05-17 23:26:57

Türkiye'den bu yıl da 1 milyar dolar değerinde bir girişim çıkar mı?

2020, Türkiye'de girişimlerin en çok yatırım aldığı yıl oldu. Uzmanlar, Türkiye girişimcilik ekosisteminin ekonomisine oranla emekleme safhasında olduğunu düşünse de sektörün daha da büyüyeceğine inanıyor. Bunun için de "cesur girişimcilere ve yatırımcılara ihtiyaç olduğu" görüşündeler.

Haber 2021-02-08 11:22:06

Sondors’tan elektrikli motor atağı

Elektrikli motosikletler henüz emekleme aşamasında. Ancak yeni bir meydan okuyucu daha bu kategoriye yeni bir model ortaya koydu. Model sadece havalı görünmekle kalmayıp aynı zamanda son derece uygun fiyatlı bir elektrikli motosiklet mantığını ortaya koyuyor.

Haber 18-01-21 17:19

Anadolu'nun Yıldızı yeni sezona hazırlanıyor

Sivas Valisi Salih Ayhan: - "Yıldız Dağı Kayak Merkezi, emekleme dönemini ve yürüme dönemini artık geride bıraktı. Standartları oturtarak bu alanda kendini kabul ettirdi"

Yurthaber 07-10-20 17:19

Karalar: 2020 emekleme, 2022 koşma yılı olacak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, her zorluğun üstesinden geleceklerini belirterek, "2019 yılı emekleme yılı bile değildi.

Yurthaber 14-02-20 15:07

GüestGO! oyunseverleri başkentte buluşturdu

Gazi Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğunca düzenlenen "GüestGO!" etkinliğinde oyunseverler yeni içerikleri deneyimleme fırsatı bulurken, oyun ve film karakterlerinin tasarımlarını giyen yarışmacılar sayesinde renkli görüntüler ortaya çıktı - Gazi Üniversitesi Elektronik Sporlar Topluluğu Kurucusu Alişan Çağlar: - "Türkiye'de elektronik spor ve dijital oyunlar sektörü henüz emekleme aşamasında. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın, Türkiye e-Spor Federasyonumuzun özellikle üniversiteler ile daha çok iş birliği yapması gerekiyor"

Yurthaber 09-02-20 14:40

Kendi işi Mynet ile lider oldu

Ailesi, boş bir hayal olarak gördükleri internet işiyle bu kadar yoğun ilgilenmesini pek onaylamıyordu. Aradan geçen onca yılın ardından küçücük bir adımla başlayan iş, 3.5 milyon email abonesi olan, 30-40 milyon dolara varan online reklam pazarından yüzde 30’la en büyük payı alan bir internet şirketine dönüşür. İnternetin emekleme dönemi olan 1990’ların ikinci yarısında dahi ne denli büyük fırsatlar sunduğunun en canlı örneklerinden birini Emre Kurttepeli ve şirketi mynet oluşturuyor.

Finans 22-01-20 00:21

Seçer, Mut’ta muhtarlarla buluştu

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kaybedecek zamanları olmadığını belirterek, "Emekleme dönemi bitti.

Yurthaber 09-01-20 12:54

Aileler izledi, bebekler emekledi

Nevşehir’de bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen ve ödülün bebek bezi olduğu emekleme yarışmasına aileler yoğun ilgi gösterdi.Nevşehir Nissara Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde bu yıl ikincisi düzenlenen bebek emekleme yarışmasın 20 bebek katıldı.

Haber 15-12-19 11:55

Yürütecin verdiği kısıtlama bebeğin psikolojisini olumsuz etkiliyor

Ailelerin, bebeklerinin emekleme ve yürüme sürecinde sıklıkla yürüteç kullanımına yöneltmesinin bebekte olumsuz etkiler yaratacağını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Avni Solgun, yürütecin omurga sağlığını da etkilediğine vurgu yaptı.Solgun, “Yürütecin verdiği kısıtlama nedeniyle bebek istediği yere ilerleyemediği için psikolojisini olumsuz etkiliyor” dedi.

Kadin 27-11-19 15:21

Dr. Öğr. Üyesi Solgun:Yürütecin verdiği kısıtlama bebeğin psikolojisini olumsuz etkiliyor

Ailelerin, bebeklerinin emekleme ve yürüme sürecinde sıklıkla yürüteç kullanımına yöneltmesinin bebekte olumsuz etkiler yaratacağını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Avni Solgun, yürütecin omurga sağlığını da etkilediğine vurgu yaptı.Solgun, “Yürütecin verdiği kısıtlama nedeniyle bebek istediği yere ilerleyemediği için psikolojisini olumsuz etkiliyor” dedi.

Trend 27-11-19 12:42

Karesi’de bebek emekleme yarışmasında renkli görüntüler oluştu

Karesi Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisinin düzenlediği ’Anne Çocuk Şenliği’nde bebek emekleme yarışmasında renkli görüntüler yaşandı.Karesi’de ’Anne Çocuk Şenliği’ düzenlendi.

Yurthaber 13-10-19 19:00

Artvin’de Bebekler arası emekleme yarışması yapıldı

Artvin Sağlık Müdürlüğü tarafından 3-9 Eylül ‘Halk sağlığı haftası’ etkinlikleri kapsamında bebekler arasında düzenlenen ’bebekler yarışıyor” adlı emekleme yarışması renkli görüntülere sahne oldu.Artvin Valiliği önünde düzenlenen etkinliğe 55 bebek katıldı.

Haber 06-09-19 14:23

Havacılıkta Tedarik Zinciri Geliştirme ve İhracat Konferansı

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: - "Türkiye havacılık sektöründe azımsanmayacak bir yol katetmiş durumdadır" - "Şu anda artık emekleme sürecini geçtik, koşuyoruz. Şimdi havacılıkta küresel oyuncuların ve Bakanlığın destekleriyle uçuşa geçmemiz lazım" - "Küresel tedarik zincirlerine kabul edildiğinizde üretim ve tedarik sürecindeki ihtiyaçlarınıza göre desteklerimizi yapılandırabiliriz" - Boeing Türkiye Genel Müdürü ve YASED Başkanı Ayşem Sargın: - "Türkiye ile bugüne kadar iş hacmimiz 1,8 milyar dolara ulaştı. Yıllık 200 milyon dolara yakın alımımız var. Türkiye'nin bu büyüyen sektörden daha fazla pay alması gerektiğine inanıyoruz"

Finans 09-05-19 15:40

Dijital Dönüşüm Endeksi: İşletmeler önümüzdeki 5 yıldan endişeli

Şirketler işlerinde giderek daha fazla aksaklıkla karşılaşmalarına rağmen, Dell Technologies Dijital Dönüşüm (DT) Endeksinin sonuncusu pek çok işletmede dijital dönüşüm programlarının hâlâ emekleme evresinde olduğunu gösteriyor.

Trend 09-04-19 19:36

Dijital Dönüşüm Endeksi: İşletmeler önümüzdeki 5 yıldan endişeli

Şirketler işlerinde giderek daha fazla aksaklıkla karşılaşmalarına rağmen, Dell Technologies Dijital Dönüşüm (DT) Endeksinin sonuncusu pek çok işletmede dijital dönüşüm programlarının hâlâ emekleme evresinde olduğunu gösteriyor.

Trend 09-04-19 15:31

Türkiye'deki Risk Altındaki Çocuklar Sempozyumu

Prof. Dr. Oğuz Polat: - "Çocukların öldürülmesi olayları son yıllarda arttı. Cezalarının artırılması, öldürülmelerinin önüne geçemiyor. Mağdurun hızlı çareye ulaşması gerekir. Gelişmiş ülkelerde bu konuyu Alo İmdat ile çözüyor. Alo İmdat hatları karşıdaki kişiye belli bir zaman limitinde ulaşmayı ve onu kurtarmayı hedefliyor. Bunu yapabilmemiz lazım. Sadece cezalandırmaya gidersek mağduru yok saymış oluruz" - "Bugün en önemli problemlerimizden birisi pedofili. Çocuğu cinsel obje olarak düşünen, koyan, çocuktan cinsel açıdan yararlanmaya çalışan saldırganlar. Bu Türkiye'nin çok önemli bir problemi. Gizli kaldığı, çok ortaya çıkamadığı için bugün çözüm çalışmalarında bile daha başlangıç ve emekleme dönemini yaşıyoruz"

Haber 18-03-19 13:05

Bebekler emekledi, anne ve babaları ter döktü

Antalya’da RUNATOLIA Spor Festivali kapmasında düzenlenen emekleme yarışmasında bebekler kıyasıya mücadele etti.

Haber 02-03-19 17:38

Kadınlar, topuklu ayakkabılarla yarıştı (2)

BEBEKLER EMEKLEYEREK YARIŞTI TerraCity AVM ve Anadolu Hastanesi ana sponsorluğunda bu yıl 14'üncüsü düzenlenen Uluslararası Runatolia Antalya Maratonu kapsamında ilki gerçekleştirilen 'BabyRun' (Bebek emekleme yarışması), renkli görüntülere sahne oldu.

Haber 02-03-19 15:33

Yatırıma yönelik robo danışmanlara ilgi artıyor

"Çeşitli finansal danışmanlık sunmayı amaçlayan yapay zeka tabanlı yazılım uygulamaları" olarak tanımlanan robo danışmanlık, sunduğu avantajlardan dolayı gün geçtikçe daha çok yatırımcının ilgisi çekiyor - Robo danışmanların, 2020'ye kadar dünya genelinde yöneteceği varlıkların toplam değerinin 3,5 trilyon dolara ulaşması bekleniyor - Kuveyt Türk Katılım Bankası BT İş Sürekliliği Yöneticisi Şerafettin Özsoy: - "Son kullanıcıya finansal tavsiye veren robo danışmanların gelir modelinde, kullanıcıdan periyodik bir sabit ücret ve ayrıca performans komisyonu alınıyor. Birçoğunda minimum yatırım miktarı istenmiyor. İstenenler için de ortalama 5 bin ila 25 bin dolar arası bir başlangıç sermayesi yeterli olabiliyor" - "Eğer robo danışmanlar emekleme dönemini geçebilirlerse geleneksel sektörün, robo danışmanlar karşısında uzun süreli tutunma imkanı olmayacak gibi duruyor" - "Yakın zamanda birçok yeni uygulamanın ortaya çıkacağı kesin. Çünkü Türkiye piyasasında fiyat değişkenliği yurt dışına göre çok fazla"

Finans 24-12-18 11:16

Bilecik'te bebek emekleme yarışması

BİLECİK Belediyesi tarafından bebekler arasında düzenlenen 'Küçücüktüm büyüdüm emekleyerek yürüdüm' adlı yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

Haber 20-10-18 22:28

Bilecik'te bebek emekleme yarışması

BİLECİK Belediyesi tarafından bebekler arasında düzenlenen 'Küçücüktüm büyüdüm emekleyerek yürüdüm' adlı yarışma renkli görüntülere sahne oldu.

Haber 20-10-18 18:11

Hem ağladılar hem yarıştılar

Bilecik'te düzenlenen emekleme yarışması renkli görüntülere sahne oldu - Belediye Başkanı Can: - "O heyecanı ben de bir dede olarak tattım"

Yurthaber 20-10-18 10:26

Hem ağladılar hem yarıştılar

Bilecik'te düzenlenen emekleme yarışması renkli görüntülere sahne oldu - Belediye Başkanı Can: - "O heyecanı ben de bir dede olarak tattım"

Haber 20-10-18 10:25

Beylikdüzü Belediyesi Emekleme Olimpiyatlarına Ev Sahipliği Yapacak

Beylikdüzü Belediyesi’nin düzenlediği etkinlikle Yaşam Vadisi, Ödüllü Emekleme Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacak. 16 Eylül...

Yurthaber 13-09-18 14:52

ATO'dan Ankara turizmine destek

ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran: - "Bugün emekleme aşamasında olan Ankara turizmi, çalışmalarımızla rüşdünü tüm dünyaya ispatlayacak"

Finans 07-09-18 13:18

Netanyahu'dan İran'a savaş tehdidi

İsrail Başbakanı Netanyahu: - "İsrail, ertelemek yerine bir an önce henüz emekleme sürecinde olan İran saldırganlığını hatta savaşa bile neden olsa sonlandırmakta kararlıdır" - "Kendilerine karşı ölümcül saldırganlığa karşı zamanında davranmaya hazır olmayan devletler daha sonra daha ağır bedeller ödemişlerdir. Biz gerilim istemiyoruz. Ancak her türlü muhtemel senaryoya hazırız"

Haber 06-05-18 15:53

Dünyanın yeni enerji trendi offshore ve batarya

Enerji sektöründe, yeni trendin açık deniz (offshore) rüzgar santralleri ve bataryalar olduğu, Türkiye'nin bu alanlardaki planlamalarının da doğru bir zamanlamayla yapıldığı belirtildi - KPMG Türkiye Enerji Sektör Lideri Bilirgen: - "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Albayrak'ın Türkiye'nin ilk offshore rüzgar santrali için bu yıl ihale planlandığını açıklaması doğru bir zamanlama" - "Enerji depolama alanında dünyadaki gelişmeler de emekleme aşamasında ama hızla gelişmesi bekleniyor. Dolayısıyla bizim de bu değişimin gerisinde kalmamamız açısından özellikle YEKA gibi büyük ihalelerde enerji depolama konusunda yatırım şartı getirilebilir"

Finans 19-04-18 11:25

Bebek emekleme yarışmasında ilginç görüntüler ortaya çıktı

Düzce’de özel bir hastane tarafından bebek emekleme yarışması düzenlendi.

Haber 25-03-18 17:25

Bebek Emekleme Yarışmasında İlginç Görüntüler Ortaya Çıktı

Düzce’de özel bir hastane tarafından bebek emekleme yarışması düzenlendi. Yarışmaya katılan bebekler ile anne ve...

Yurthaber 25-03-18 17:18

Sinema emekleme çağında

Yönetmen Semih Kaplanoğlu: - "Bugün üç boyutlu görüntü vesaire gibi şeylerin sinemada yapılacakların çok küçücük bir kısmını meydana getirdiğini düşünüyorum"

Haber 21-02-18 11:31

Bebekler yetişkinlere göre '4 kat fazla kir ve toz soluyor'

ABD'li bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, bebeklerin emekleme dönemlerinde, yetişkinlere göre yerdeki toz ve bakteriyi dört kat daha fazla soluduğunu ortaya koydu. Ama uzmanlar bu durumun bebeklerin bağışıklık sistemi için olumlu sonuçları olabileceğini de belirtiyor.

Haber 17-01-18 15:21

Anne Sütüne Dikkat Çekmek Için Bebek Emekleme Yarışması

- ANTALYA İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Anne sütünün teşviki ve emzirmenin özendirilmesi' çalışması kapsamında bir alışveriş merkezinde emekleme yarışması

Yurthaber 20-10-17 15:55

Bebekler Emekleme Yarışında

BİLECİK,(DHA) BİLECİK Belediyesi tarafından 07-12 aylık bebekler arasında düzenlenen 'Küçüçüktüm Büyüdüm Emekleyerek Yürüdüm' adlı yarışma renkli görüntülere sahne oldu. Bilecik

Yurthaber 28-09-17 15:37

Çocukların Emekleme Yarışmasında İlginç Görüntüler

Bilecik’te 7 ile 12 aylık bebekler arasında düzenlenen Emekleme Yarışması birbirinden renkli görüntüler ortaya çıktı....

Yurthaber 27-09-17 11:39

Bilecik Belediyesi’nden Bebek Emekleme Yarışması

Bilecik Belediyesi tarafından hazırlanan ’’Küçücüktüm Büyüdüm Emekleyerek Yürüdüm’’ projesi kapsamında 7 ile 12 aylık ...

Yurthaber 08-08-17 16:57

Bakan Özlü: türkiye, Sınai Mülkiyet Alanında Emekleme Ve Öğrenme Dönemini Artık Geride Bırakmıştır

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Türkiye’nin sınai mülkiyet alanında hızla büyüyen ve gelişen...

Yurthaber 15-02-17 17:42

5. Ayda Bebek Gelişimi

Emekleme benzeri hareketleri yapmaya bu dönemde başlar. Yatağının içinde hareket eder, sabit bir şekilde kalmamaya başlar.

Kadin 10-03-16 17:10

The Matrix Gerçek Oluyor: Bilim Beyne Bilgi Yüklemenin Bir Yolunu Buldu

Henüz emekleme aşamasında olsa da bu yüzyılın sonlarına The Matrix'te olduğu gibi beynimize bilgi yüklemesi yapmak mümkün gözüküyor.

Haber 04-03-16 17:21

The Matrix Gerçek Oluyor: Bilim Beyne Bilgi Yüklemenin Bir Yolunu Buldu

Henüz emekleme aşamasında olsa da bu yüzyılın sonlarına The Matrix'te olduğu gibi beynimize bilgi yüklemesi yapmak mümkün gözüküyor.

Trend 04-03-16 11:45

Bebekler İçin İlk Yardım

Bebekler emekleme dönemlerinde ev kazalarıyla sık sık karşılaşır. Hangi durumda neler yapmalısınız?

Kadin 07-08-15 18:00

Bebekler İçin İlk Yardım

Bebekler emekleme dönemlerinde ev kazalarıyla sık sık karşılaşır. Hangi durumda neler yapmalısınız?

Kadin 07-08-15 17:30

Tokat Diş Hekimliği Fakültesi Emekleme Devresini Bitirdi

Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Altuğ Bıçakçı, Diş Hekimliği Fakültesi’nin...

Yurthaber 06-04-15 16:26

Bebekler Emekledi, Anneleri Yarıştı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin 12 Şubat etkinlikleri kapsamında düzenlenen, “Bebek Emekleme Yarışması” renkli ve eğlenceli görüntülere...

Yurthaber 15-02-15 14:52

Optimum’da Bebekler Yarıştı, Anneler Terledi

Optimum’daki Bebek Emekleme Yarışı birbirinden sevimli ve ilginç görüntülere sahne oldu.İzmir Optimum Outlet’te Medifema Hastanesi’nin...

Yurthaber 16-09-14 10:41