Emzirme Haberleri

Sütü az gelen anneler dikkat! Bu besinler anne sütünü artırıyor

Anne sütü bebeğin sağlıklı büyümesi için oldukça önem taşıyor. Kişiden kişiye farklılık gösteren anne sütü miktarı bazen az gelebiliyor. Anne sütünden bebeğin yeterli düzeyde faydalanabilmesi için bu gıdaları tüketerek sütünüzü artırabilirsiniz.

Kadin 02-09-2023 15:00

Göğüs ucu yarası kaç günde, nasıl geçer? Emzirme döneminde göğüs ucu yarasına ne iyi gelir?

Göğüs ucu yarası, özellikle emzirme döneminde annelerin sıklıkla karşılaştığı bir sorundur. Emzirme, bebeğin sağlıklı gelişimi için oldukça önemli bir süreç olsa da, bazı annelerde hassas cilt yapısı, bebeğin yanlış emme tekniği veya diğer nedenlerle göğüs ucu yaraları meydana gelebilir. Bu tür yaralar, annelerin emzirme sürecini zorlaştırabilir ve ağrıya neden olabilir.

Haber 30-07-2023 19:48

Anne sütü sadece bebeklere değil annelere de şifa dağıtıyor! Tehlikeli hastalıkların riskini azaltıyor

Uzmanlar anne sütünün şifa kaynağı olduğunu belirterek bu sütün bebeklerin bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğini ve hastalıklara karşı koruduğunu belirtiyor. Ancak anne sütünün faydaları sadece bebeklerle sınırlı kalmıyor. Annelere olan faydaları da saymakla bitmiyor.

Kadin 29-05-2023 16:00

6 aylık bebeğine lazımlık eğitimi veren ünlü model Gisele Bündchen'den hayatınızı kolaylaştıracak ebeveynlik ipuçları

42 yaşındaki Gisele Bündchen, yaşına rağmen koruduğu düzgün fiziği, kusursuz cildi ve özel hayatıyla dikkat çekiyor. 2 çocuk annesi olan Gisele Bündchen, çocuklarında uyguladığı ebevenylik ipuçlarını paylaştı. 6 aylık bebeğine lazımlık eğitimini nasıl verdiğini anlatan Gisele'nin tüyoları hem cebinizi rahatlatacak hem de daha konforlu olmanızı sağlayacak.

Kadin 03-04-2023 17:21

Bu kadarına pes! Gelin, düğünden saatler önce kayınvalidesinin hâlâ müstakbel eşini emzirdiğini öğrendi

Bir düğün planlayıcısı olan ‘Unfiltered Bride’ podcastinin sunucusu Georgie Mitchell, düğünlerde karşılaştığı ilginç durumları anlattığı yayınları sayesinde kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Son planladığı düğünde gelinin düğününden saatler öncesinde kayınvalidesinin müstakbel eşini emzirdiğini gördüğünü ifade eden Mitchell anlattıklarıyla herkesi şaşkına çevirdi.

Trend 11-03-2023 13:58

7 aylık bebeği 3 yaş kıyafetlerini giyiyor! Bebeğinin kilo alma nedeni...

Bebeklerin kilo ve boy takibi sağlıkları için oldukça büyük önem taşıyor. Normalinden az veya fazla kilolar çeşitli sağlık problemlerine neden olabiliyor. 7 aylık bebeğinin aldığı kiloları paylaşan TikTok üzerinden paylaşan bir anneye oldukça fazla yorum yapıldı.

Kadin 26-01-2023 15:35

Oğlunu emziren trans baba ölüm tehditleri alıyor! Bebeğini doğurduktan sonra...

Bebeklerin anne sütü emmesinin bağışıklık sistemleri ve büyümeleri için ne kadar önemli olduğu her fırsatta belirtiliyor. Ancak emzirme dönemi kadınlar için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Kendi çocuğunu doğuran transseksüel bir baba bebeğini emzirdiği için ölüm tehditleri içeren mesajlar alıyor.

Kadin 24-01-2023 10:45

Emzirirken alkol kullandığı için eleştirilerin hedefi oldu! Bebek tehlike altında olabilir

Hamilelik ve doğum sürecinin ardından gelen emzirme dönemi kadınlar için oldukça zorlayıcı olabiliyor. Bu süreçler içerisinde yenilen ve içilen birçok gıda hem anneyi hem de bebeğini etkiliyor. Emzirirken alkol kullandığını paylaşan bir anne sosyal medyada oldukça fazla eleştirildi.

Kadin 17-01-2023 15:34

Emzirirken yaşadığı olay dehşete düşürdü... Meme ucu bir anda koptu! Milyonlarca izlendi

TikTok'ta yaşadığı korkunç olayları paylaşan birçok kişi bulunuyor. Bu paylaşımlar kan dondurucu olsa da aynı problemleri yaşayan kişilerin birbirine destek olmasını sağlayabiliyor. Emzirirken meme ucunun koptuğunu söyleyen bir kadının yaşadıklarını anlattığı video milyonlarca kişiyi şok etti.

Kadin 11-01-2023 10:14

Meme ameliyatları emzirmeyi etkiler mi?

Memeler, her yaşta kadının özgüvenini etkileyen en önemli kadınsı sembollerden biridir. Küçük, sarkık ya da aşırı büyük memeler kadınların hem kıyafet seçiminde hem de bikini mayo giyerken özgüven sorunu yaşamasına neden olur.

Kadin 14-12-2022 15:13

Sonunda bu da oldu! Süpermarketin ortasında bluzunu indirip çocuğunu emzirdi... Bir de o anları paylaştı

Sosyal medyada ‘Ms. Calcium Cannons’ kullanıcı adıyla tanınan bir anne TikTok’ta süpermarketin ortasında çocuğunu emzirdiği bir video yayınladı. Sosyal medyada kısa sürede gündem yaratan görüntüler tepkilerin odağına yerleşti.

Trend 02-12-2022 09:11

Şanlıurfa'da annesi emzirirken nefessiz kalan bebek öldü

Şanlıurfa'nın Eyyübiye ilçesinde, annesi emzirdiği sırada nefessiz kalan 3 aylık bebek hayatını kaybetti.

Yurthaber 01-12-2022 11:31

Emzirirken başına gelen olay dehşete düşürdü! Meme ucu bir anda siyaha dönüp koptu

Emzirmek hem kadınların hem de bebeklerin sağlığı için önemli bir yer taşıyor. Ancak emzirme sırasında ihmal edilen, görmezden gelinen bazı durumlar büyük sorunlara neden olabiliyor. Brooke isimli bir kadın TikTok'ta yaptığı paylaşımda bebeğini emzirirken meme ucunun düştüğünü paylaştı. Genç kadının yaşadıkları dehşete düşürdü.

Kadin 18-10-2022 15:21

Patronu yeni doğum yapan kadını köpeklerini emzirmeye zorladı! Bir de o anları kaydetti

İki ay öncesinde doğum yapan Kenyalı bir kadının Suudi Arabistanlı patronunun yaptığı hareket ülkede infial yarattı. Suudi Arabsitanlı işveren ismi açıklanmayan Kenyalı kadını köpeklerini emzirmeye zorladı ve o anları videoya kaydetti. Olayın ülkede gündem yaratması üzerine Kenya Sendikalar Merkez Örgütü (COTU) Genel Sekreteri Francis Atwoli, Kenyalıların Suudi Arabistan'da çalıştırılmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Trend 10-10-2022 13:48

İlk 6 ay sadece anne sütüyle beslenen bebek oranı arttı

Sağlık Bakanlığınca, "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" kapsamında yürütülen çalışmalar sonucunda annenin bebeğini emzirme süresi ortalama 17 ay olarak kayıtlara geçti - Anne sütüyle beslenen bebek oranı ise yüzde 31'den yüzde 41'e yükseldi

Yurthaber 02-10-2022 11:03

Her 9 kişiden biri risk altında! Meme kanseri bu kadınlarda daha fazla görülüyor

Kanser çağımızın en tehlikeli hastalıkları arasında bulunuyor. Kansere yakalanan kişi sayısında her geçen gün artış görülüyor. Kanserin tehlikeli etkilerinden korunmak için özellikle risk altında olan kişilerin düzenli olarak muayene olması gerekiyor. Diğer kanserlerde olduğu gibi meme kanserinde de erken teşhis hayat kurtarıyor.

Kadin 30-09-2022 10:42

Kanser üzerinde etkileri var: 5 yaşındaki çocuğunu emziren kadın büyük tepkiler aldı! Emzirme kaç yaşına kadar sürdürülmelidir?

Anne sütü bebeğin büyümesi ve gelişmesi için oldukça büyük önem taşımaktadır. Emzirmek bebeğin sadece sağlığını değil anneyle olan ilişkini ve psikolojik bağlılığını da olumlu etkilemektedir. Emzirmenin hem anneye gem de bebeğe olan faydaları saymakla bitmiyor. Lauren McLeod isimli bir kadın 5 yaşındaki oğlunu emzirdiği için sosyal medyadan tepki aldı.

Kadin 14-09-2022 09:18

Mantıklı geliyor olabilir ama bebek bakımında asla yapmamanız gerekenler

Bebek bakımı ebeveynler için oldukça büyük sorumluluk istiyor. Yapılan en ufak hatalar büyük sonuçlara neden olabiliyor. Bu sebeple bebek bakımı hakkında bilinçli olmak gerekiyor. Size mantıklı gelen davranışlar bebeğinizin sağlığını etkiliyor olabilir.

Kadin 29-08-2022 11:11

Bebeğini başkasına emzirtme nedeni tepkilere yol açtı, Emzirme döneminde alkol kullanımı nasıl olmalıdır?

Kadınların hamilelik sürecinde ve emzirme döneminde hem kendi hem de bebeklerin sağlığına ekstra dikkat etmeleri gerekiyor. Bu süreçlerde alkol ve sigara kullanımı her iki bireyin de sağlığını tehlikeye atabiliyor. Tiktok’ta paylaşım yapan bir kadın alkol alırken bebeğinin etkilenmemesi için bebeğini arkadaşının emzirdiğini paylaştı.

Kadin 14-08-2022 16:06

Sosyal medyadan tepki çekti! Kız kardeşime yardım etmek için yeğenimi emziriyorum

Dört çocuk annesi Janelle McAlloon, kız kardeşinin süt tedariki düşükken yeni doğan yeğenini emzirdiğini sosyal medyadan anlattı. Kadının sosyal medyadan yaptığı paylaşımın sonrasında sosyal medya kullanıcılarının kendisini eleştirdiğini söyledi. Kız kardeşler bu durumun tamamen doğal ve sadece bebeğin beslenmesinin kendileri için önemli olduğunu dile getirerek eleştirilere yanıt verdi.

Trend 13-08-2022 17:05