En Buyuk Ask Vatan Haberleri

'En son gelen bilgiler...' Doğu Perinçek 'Vatan Partisi önemli başarılar kazandı' diyerek duyurdu: Muhtarlıklar kazandık

Türkiye, tüm il ve ilçelerdeki yerel seçim sonuçlarını dikkatle incelerken siyasilerden de dikkat çeken açıklamalar geliyor. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de katıldığı yayında yaptığı açıklamada "Vatan Partisi de bu seçimde başarılar kazandı" diyerek Kahramanmaraş Pazarcık ilçesinde, Sivas'ın Divriği ilçesinde, Adana'nın Yüreğir ilçesinde ve Uşak'ta muhtarlıklar kazandıklarını söyledi.

Haber 2024-04-01 08:12:51

Bir dönemin 'Sabah Şekeri'ydi! Melike Öcalan'ın son haline yorum yağdı! 'Yıllara meydan okuyor'

Bir döneme damga vuran gündüz kuşağı programlarından Sabah Şekeri'yle hafızalarımıza kazınan Melike Öcalan sempatik tavırları ve güzelliğiyle dikkat çekmişti. Vatan Şaşmaz ile partner olan Öcalan, 2000'li yılların en popüler isimlerindendi. Sunuculuk ve oyunculuktaki başarısıyla da adından söz ettiren Melike Öcalan son haliyle gündem oldu.

Magazin 2023-11-07 17:45:44

Dilan Polat ve Engin Polat'ın lüks araçlarına el konuldu! 'Vatan Caddesi'nde sergilenecek'

Dilan Polat ve Engin Polat çiftine yönelik önceki gece gerçekleştirilen operasyon kapsamında 17 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında şüphelilerin ifadelerinin alınmaya başladığı, Dilan ve Engin Polat’ın ise en son ifade vereceği öğrenildi. Polat Ailesi'ne ait lüks araçlar ise polis ekipleri tarafından, çekicilere yüklenip lüks villadan alındı.

Magazin 2023-11-02 16:14:08

En iyi Türk asker filmleri - Eski ve yeni en çok izlenen Türk asker filmleri

Türk sineması, askeri temaları işleyen birçok etkileyici filmle doludur. Hem geçmişten günümüze uzanan, hem de daha yakın dönemde çekilen Türk asker filmleri, izleyicileri heyecan ve duygusal bir yolculuğa çıkarmıştır. Bu filmler, tarihimize, kahramanlığa ve vatan sevgisine odaklanarak, Türk askerinin cesaretini ve fedakarlığını anlatmaktadır.

Trend 2023-06-29 00:35:39

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan 'Milletvekilliğine aday olacak mısınız?' sorusuna çok sert tepki! 'Kendimi vatan haini ilan ederim'

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, kendisine milletvekili adayı olup olmayacağı sorulduğunu belirterek bu konuya çok sert tepki gösterdi. Savaş, “Beni arayıp, ‘Milletvekilliğine aday olacak mısınız’ diye soruyorlar. Bugün istifa edip, milletvekilliği adaylığı konusunu konuşacak olursak ben kendimi vatan haini ilan ederim. Güzel günlerde biz hemşehrimizle birlikte bu şehri yönettik, en kötü günde bizim bu şehri terk etme lüksümüz yok” dedi. İşte Savaş'ın dikkat çeken o açıklamaları...

Haber 20-03-23 16:10

Hatay’ın ilk ve tek cumhurbaşkanıydı! Tayfur Sökmen vefatının 43. yılında buruk anma: Bu 3 Mart bugüne kadarki en zor anma günü

Hatay’ın ilk ve tek Cumhurbaşkanı Tayfur Sökmen, vefatının 43. yıl dönümünde mezarı başında anıldı. Anma töreninde konuşan Tayfur Sökmen’in torunu Nejla Sökmenoğlu, “Bizler Hataylılara genetik kodumuzda olduğu sürece her daim sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Kadim vatan toprağı olan Hatay tüm yurttaşların şahsi meselesidir” dedi.

Haber 03-03-23 12:57

GTB başkanları Cumhuriyet Bayramını kutladı

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Akıncı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı. GTB başkanları kutlama mesajında; Cumhuriyetin bir ulusun vatan ve bayrak uğruna yedi düvele karşı verdiği kahramanlık mücadelesinin en büyük eseri olduğunu ifade etti.

Haber 28-10-22 13:32

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Mersin'de konuştu:

"Bağımsızlık Kıbrıs Türk halkının en doğal hakkıdır. Ana vatan Türkiye ile birlikte yola devam edeceğiz. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden vazgeçmek yok"

Yurthaber 16-09-22 19:32

İçişleri Bakanı Soylu, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı:

"Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün başkomutanlığında, silah arkadaşları, şehitlerimiz ve gazilerimizle, milletin her ferdiyle kazandığımız Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin yüzüncü yılında ne bu milletin kahramanlığı, direnci, dirayeti, ne de bu ülkeye yönelik art niyetler, tehditler ve kıskançlık, en küçük bir değişime uğramamıştır" - "Açıktır ve tarihi bir gerçektir ki bağımsızlık, vatan, ay yıldızlı bayrak için mücadele etmek, bu milletin tarihi ve değişmez bir karakteridir"

Yurthaber 30-08-22 11:20

AK Parti'li Binali Yıldırım Erzincan'daki bal festivalinde konuştu:

"Pahalılık nedir bilmeyen ülkeler, şimdi vatandaşlarına 'kömür sobası alın, odun biriktirin. Daha zor günler bizi bekliyor' diye tavsiyelerde bulunuyor" - "Türkiye bu zorlu günlerden, bu zorlu şartlardan en az zararla çıkmak için Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde, çok büyük zorluklara rağmen, bu zorlu krizi en az hasarla atlatmak için elinden gelen gayreti gösterdi. Her şey çekilebilir, her sıkıntıya katlanılır ama güven, istikrar, vatan, millet, bayrak ve devlet her şeyden önce gelir"

Yurthaber 27-08-22 16:12

Deniz Hava Komutanlığının tek kadın pilotu Hatice Yüzbaşı TSK'nın emrinde

"Asker olacaksın, vatan ve millet için çalışacaksın" diyen annesinin hayalini gerçekleştiren helikopter pilotu Deniz Yüzbaşı Hatice Yeşiltaş: - "Deniz Hava Komutanlığının ilk ve tek Seahawk SH-70 kadın pilotuyum. Benden sonra geleceklere örnek olmak için elimden geleni yapıyorum" - "Bu üniformayı giydikten sonra hepimiz askeriz, en iyiyi emniyetli şekilde yapmaya çalışıyoruz"

Yurthaber 12-08-22 11:04

Darbecilere karşı çıkarken şehit olanların ailelerinin hüznü dinmiyor

En genç şehitlerden Mehmet Ali Kılıç'ın annesi Gülzerin Kılıç: - "Oğlum 'Devletime, milletime çok iyi bir mühendis olacağım' derdi. Çocuğumun hayallerini, bizim hayallerimizi kırdılar. Onları Rabb'ime havale ediyorum" - Özel güvenlik görevlisi Mustafa Kaymakçı'nın kız kardeşi Fatma Kaymakçı: - "Bu mal mülk meselesi değil, vatan meselesi. Şehidim adına idam istiyorum"

Yurthaber 15-07-22 11:06

Şehit Uzman Çavuş Hasan Çatal'ın gururlandıran yaşamını gazi ağabeyi anlattı

Pençe Kartal-2 Harekatı'nda geçen yıl yaralanan, iyileşir iyileşmez hiç düşünmeden görevinin başına dönen ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde 28 Mayıs'ta şehit olan Çatal, geride vatan aşkıyla süren bir ömrün kahramanlık hikayesini bıraktı - Şehidin Konya'da öğretmenlik yapan 15 Temmuz gazisi ağabeyi Ömer Faruk Çatal: - "Kardeşim en küçüğümüzdü. Bize göre de boyu biraz kısaydı. Boyuyla ilgili ona şakalar yapardık. 'İsminin başına ne koysak yakışıyor.' derdik. 'Ya ağabey öyle demeyin.' derdi. Şimdi isminin başına şehit kelimesi konuldu, en çok yakışan da bu oldu"

Yurthaber 08-06-22 12:26

Eskişehir'de Muhsin Yazıcıoğlu Hatıra Ormanı oluşturuldu

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: - "Şehit Muhsin Yazıcıoğlu'nun fikriyatının en önemli noktalarından biri de işte böyle vatan sevdalısı, millet sevdalısı, memleket sevdalısı, din ve devlet sevdalısı yüreği insan sevgisiyle dolu, fidanlar yani gençler yetiştirmekti. Nesiller yetiştirmekti. Bunu da başardı"

Yurthaber 12-05-22 13:51

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Yüz binlerce canı karanlık sulardan kurtardık'

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mavi Vatan 2022 tatbikatına canlı bağlantıyla katıldı. Erdoğan, yeni gemiler ve denizaltılarla bölgenin en güçlü ordusu olana kadar çalışmaların devam edeceğini söylerken Türk denizciliğinin göçmenleri karanlık sulardan kurtardığını belirtti. Erdoğan ayrıca terör örgütüne karşı yapılan operasyonlarda şehit düşen askerlere de rahmet diledi.

Haber 21-04-22 13:44

Mavi Vatan-2022 Tatbikatı başladı

Deniz Kuvvetleri Komutanlığının en büyük tatbikatlarından biri olan Mavi Vatan-2022'ye, 122 gemi ve 41 hava vasıtası ile 12 bin personel katılıyor - Tatbikat Direktörü ve Donanma Harekat Başkanı Tuğamiral Yusuf Akyüz: - "(Mayın riski) Karadeniz'de devam eden gelişmelerin, tatbikatın planlı faaliyetlerinin icrasına olumsuz bir etkisi olmayacaktır"

Yurthaber 11-04-22 16:57

İstanbul'da şehit aileleri ve gaziler iftarda buluştu

İstanbul Valiliğince düzenlenen buluşmaya Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Yaşar Güler ve kuvvet komutanları katıldı - Vali Ali Yerlikaya: - "Kahraman ordumuz, tarihinden gelen o asil duruşuyla dün Malazgirt'te, Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi bugün de vatan savunmasında en büyük gücümüz, en büyük dayanağımızdır"

Yurthaber 03-04-22 21:41

Senegal'de şehit olan Özel Harekat Şube Müdürü Hayrettin Eren son yolculuğuna uğurlanıyor

Eren için ilk tören, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlendi - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay: - "Burada en ulvi görevi yerine getirirken, bayrak, vatan, millet uğruna ne varsa orada şehit olmayı arzulayan bir kardeşimizin cenazesinde bir aradayız, onu uğurluyoruz"

Yurthaber 23-02-22 15:36

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kars'ta gençlik merkezi açılışına katıldı:

"En büyük servetimiz olan gençlerimiz, çocuklarımız ve öğrencilerimize karşı bize düşen, onları iyi yetiştirmektir" - "Sarıkamış'ta Allahuekber Dağları'nda vatan, bayrak, ezan ve namus için canını feda eden dedelerine layık bir gençlik için çalışıyoruz"

Yurthaber 07-01-22 15:00

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar Kırşehir'de gençlerle bir araya geldi: (2)

"Bizim siyasetimiz doğru siyasettir. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile Türkiye Cumhuriyeti'nin iş birliğinde Mavi Vatan ve Doğu Akdeniz'de hakkımızı ve hukukumuzu korumak, milletimize, ecdadımıza en büyük borcumuz" - "Türkiye Cumhuriyeti'nin bu kadar önem verdiği Doğu Akdeniz'deki bu adada Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin varlığı ve Türkiye'nin bize olan desteği, Azerbaycan ile Türkiye'nin kardeşliği, dolayısıyla bir millet 3 devlete kadar giden bir yol, ben bunu söylüyorum ve bekliyorum"

Yurthaber 24-12-21 23:57

Kars Antlaşması'nın önemi konferansta ele alındı

Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz: - "Asya steplerinden yola çıkılarak, Ani'nin fethi ve Malazgirt Zaferi'nden bu yana binlerce yıldır her karışı için ağır bedeller ödenmiş bu topraklar, kan verilerek, can verilerek vatan yapılmıştır" - "Milli Mücadele döneminin ilk zaferlerinden olan Kars'ın düşman işgalinden kurtuluşu, Cumhuriyetimizin temellerinin atılmasındaki en büyük etkenlerden birisi olmuştur"

Yurthaber 29-09-21 19:01

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Bayramov, Mevlüt Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında konuştu:

"Vatan muharebesinin ilk gününden itibaren en üst düzeyde, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmakla, TBMM Başkanı, milletvekilleri, siyasi partiler, bizzat Sayın Çavuşoğlu, diğer bakanlar, sivil toplum kuruluşları ve Türk halkı tam ve net şekilde Azerbaycan halkı ve devletinin yanında oldu" - "Azerbaycan (Karabağ'ın) imar çalışmalarının hızla yapılmasında ısrarlıdır. Burada tüm dost ve kardeş ülkelerle iş birliği yapıyoruz. Bu işte de ilk sırada hem mayın temizlemede hem de imar çalışmalarında kardeş Türk şirketleri yer alıyor"

Yurthaber 27-09-21 12:38

Kıraç'tan eleştirilere yanıt: Ben vatan için marş yazdım

Önceki gün dinleyicileriyle buluşan Kıraç, geçtiğimiz aylarda Milli Takım için çıkardığı marşın ardından gelen eleştiriler hakkında konuştu. Sanatçı, "Bu bayrak bizim bayrağımız ve çok büyük emeklerle kuruldu. Cumhuriyet'e ve çok sesliliğe de sahip çıkacağız. Ben polisler için, basketbol takımı için jandarma, hepsi için marş yazdım. En önemlisi vatan için yazdım" ifadelerini kullandı.

Magazin 10-09-21 14:07

Son Dakika: İlk asker kafilesi Kabil'den döndü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Afganistan'da kendisine verilen görevi başarıyla yerine getirmenin gururuyla Mehmetçiğin Afganistan'dan tahliyesine başlandığını belirterek, "İntikal faaliyetlerini en kısa zamanda tamamlamayı hedefliyoruz." dedi. Öte yandan ilk asker kafilesini taşıyan uçak saat 11.45'te Ankara Esenboğa Havalimanı'na indi. MSB yaptığı açıklamada "Kendisine verilen görevi başarıyla yerine getiren Kahraman Mehmetçiklerimizi vatan toprağında karşıladık" ifadelerini kullandı.

Haber 26-08-21 10:09

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek, Ordu'da fındık üreticileri ve balıkçılarla bir araya geldi:

"Fındık kralı dünyada Türkiye. Fındıkta en büyük üretimi yapıyoruz. Biz üretimde fındık kralıyız ama borsa bizde değil. Ne yapacağız? Dünya fındık borsası Karadeniz'de olacak"

Yurthaber 18-07-21 16:37

Cumhurbaşkanı Erdoğan, A400M FASBAT Uçak Bakım Tesisi Açılış Töreni'ne canlı bağlantıyla katıldı:

"Vatan savunmasında karşılaştığımız tüm haksızlıkları ve hukuksuzlukları kendi göbeğimizi kendimiz keserek aşmakta kararlıyız" - "Ülkemizi savunma sanayinde dışa bağımlılıktan tamamen kurtarıncaya kadar bu yatırımlarımızı artırarak devam ettireceğiz" - "Ülkemiz talep ettiğinde kırk dereden su getirilen silahlar, DEAŞ'la mücadele kisvesi altında Suriye'deki teröristlere binlerce tır ve uçak seferiyle teslim edildi" - "Birilerinin sürekli 'peşkeş çekiyorlar' diyerek karaladığı projeler, esasında Türk savunma sanayinin geleceğine yapılan en kritik yatırımlardır" - "Vatandaşlarımızın can güvenliğini sağlamak amacıyla gerçekleştirdiğimiz sınır ötesi harekatlarda sözde dostlarımız bizi zaafa düşürmek için ellerinden gelen her şeyi yaptı" - "(Savunma sanayi projeleri) Tek icraatları fabrika kapatmak olanların, diğer vizyon projelerimiz gibi elbette bunları da anlamasını beklemiyoruz"

Yurthaber 08-07-21 19:26

Vatan operasyonunda 253 tutuklama

Gaziantep’te uyuşturucu satıcılarına yönelik İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun koordinesinde düzenlenen "Vatan" operasyonunda gözaltına alınan 277 şüpheliden 253’ü tutuklandı. Operasyon cumhuriyet tarihinin narkotik suçlarda tek seferde yapılan en büyük operasyonu olarak açıklanmıştı.

Haber 03-07-21 21:39

Cumhuriyet tarihinin en büyük narkotik operasyonu: 253 gözaltı

Gaziantep Valisi Davut Gül, dün uyuşturucu satıcılarına yönelik "Vatan" ismiyle düzenlenen operasyondaki gözaltı sayısının 253'e yükseldiğini belirterek, operasyonun cumhuriyet tarihindeki narkotik suçlarda tek seferde yapılan en büyük operasyon olduğunu bildirdi.

Haber 30-06-21 16:54

Sivas'ta Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi törenle açıldı

Vali Salih Ayhan: - "Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi, Sivas'ın değerlerine sahip çıkmasının, ahde vefasının, samimiyetinin ve muhabbetinin en somut ifadesidir" - Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu: - "Muhsin Başkan, vatan millet sevdalısı, ömrünü vatanı ve milleti için yaşamış bir insandı"

Yurthaber 29-06-21 16:01

Şehit yakınlarının maaşları ne kadar? Şehit yakınlarına ödenen maaşa zam gelecek mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu oğullarını, eşlerini, kardeşlerini, babalarını vatan toprağına emanet ailelere şehitlik maaşı vermektedir. Şu anda şehit yakınlarına ödenen en düşük maaş 3 bin 203 TL’dir.

Finans 21-06-21 17:05

Suriyeli Çocuklar 'Güvenli Bir Vatan İstiyor

Suriye’de 2011 yılında başlayan iç savaşın 10’uncu yılı geride kalırken, yaşanan çatışmalardan en çok etkilenen çocuklar bir an önce ülkelerindeki savaşın bitmesini istiyor

Haber 13-06-21 02:14

Çanakkale gazisinin oğlu, 85 yaşında 95 kilometrelik İstiklal Yolu Yürüyüşü'ne katılıyor

Katılımcıların en yaşlısı olan Turgut Kaçmaz, dinamikliği ve en önde yürümesiyle dikkati çekiyor - Kastamonu Valisi Avni Çakır: - "Turgut bey yürüyüşte ulu bir çınar gibi hem rehberlik, ağabeylik, dedelik yapıyor hem de 7'den 70'e sözünü biraz daha yükseltiyoruz. 7'den 85'e kadar Türk milletinin vatan sevgisinin nişanesi olarak burada bulunuyor"

Yurthaber 10-06-21 11:13

Gümüşhane’den o bildiriye sert tepki

Gümüşhane’de çok sayıda STK’dan oluşan Milli İrade Platformu, önceki gece yarısı darbe iması yaptıkları bildiri ile tepkileri üzerine çeken 104 emekli amirali kınayan bir açıklama yaptı ve suç duyurusunda bulundu.Gümüşhane’de 15 Temmuz Zafer Meydanında AK Parti Gümüşhane Milletvekili Cihan Pektaş, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, AK Parti İl Başkanı Av.Celalettin Köse, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Ziya Nas ve STK temsilcilerinin katıldığı basın açıklamasıyla bildiriye tepki gösterildi.“Milletimizin emrinde ve hizmetinde olmayı en yüksek rütbe, en büyük şeref ve şan kabul eden Sivil Toplum Kuruluşları olarak dün olduğu gibi bugün de vatan nöbetindeyiz” ifadelerinin kullanıldığı açıklamanın ardından STK temsilcileri Cumhuriyet Başsavcılığına giderek 104 emekli amiral hakkında suç duyurusunda bulundu.Milli İrade Platformu adına açıklamayı okuyan Eğitim-Bir-Sen Başkan Yardımcısı Önder Oğur, “Millet iradesinin yanında, vesayet zihniyetinin karşısındayız, bizler vatan nöbetimizin başındayız hodri meydan” dedi.“Bunlar olsa olsa amiral eskisidir”Kendisini millet iradesinin üzerinde gören bir grup emekli amiralin vesayet dönemlerine özlem duyan bir açıklama yayınladıklarını kaydeden Oğur, “Millete muhtıra verilen dönemlerden kalmış köhne bir zihniyetin hazırladığı bu açıklamayla, Silahlı Kuvvetler dâhil olmak üzere devletin kurumlarının milletin hizmetinde olmasından duyulan rahatsızlık açık edildi.

Yurthaber 05-04-21 15:22

Tunceli’den emekli amirallerin bildirisine suç duyurusu

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine sivil toplum kuruluşları , bildiriye imza atan emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulunduÇemişgezek ilçesinde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye tepki gösterdi.STK temsilcileri, bildiride isimleri olan emekli amiraller hakkında basın açıklaması yapmasının ardından suç duyurusunda bulundu.Aziz Türk milletinin tarihinin en organize ve en alçak kalkışmalarına karşı her zaman bir ve beraber olduklarına değinen İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Öztan Önal,”Bu aziz Türk Milleti tarihinin en organize ve en alçak kalkışmalarına karşı her zaman bir ve beraber olup, tek vücut halinde hep ayakta kalmış fitne ve fesatların oyunlarını her daim boşa çıkarıp başlarına geçirmiştir.15 Temmuz da verilen dersi almayan müptezeller gece yarısı toplanıp, bu şerefli milletin iradesine karşı bildiri yayınlama densizliğine kalkışmışlardır.Millet iradesine karşı hâlâ bu gibi demokrasi dışı girişimlerden darbe imalı bildirilerden, devletinin ve milletin kendilerine verdiği rütbeleri millete karşı kullanmaya kalkışan hainlerden bir sonuç alabileceğini düşünenler varsa onlara ve tüm uzantılarına sesleniyorum: 15 Temmuz’da nasıl uçaklar kalkmasın diye hasata hazır tarlalarımızı yaktıysak, ölmedik ölümüne buradayız hodri meydan”dedi.Ünal, dün olduğu gibi bugünde yarında vatan için milletin refahı ve huzuru için seve seve can vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Yurthaber 05-04-21 15:15

Tunceli’den emekli amirallerin bildirisine suç duyurusu

Tunceli’nin Çemişgezek ilçesine sivil toplum kuruluşları , bildiriye imza atan emekli amiraller hakkında suç duyurusunda bulunduÇemişgezek ilçesinde, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 104 emekli amiralin yayımladığı bildiriye tepki gösterdi.STK temsilcileri, bildiride isimleri olan emekli amiraller hakkında basın açıklaması yapmasının ardından suç duyurusunda bulundu.Aziz Türk milletinin tarihinin en organize ve en alçak kalkışmalarına karşı her zaman bir ve beraber olduklarına değinen İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Öztan Önal,”Bu aziz Türk Milleti tarihinin en organize ve en alçak kalkışmalarına karşı her zaman bir ve beraber olup, tek vücut halinde hep ayakta kalmış fitne ve fesatların oyunlarını her daim boşa çıkarıp başlarına geçirmiştir.15 Temmuz da verilen dersi almayan müptezeller gece yarısı toplanıp, bu şerefli milletin iradesine karşı bildiri yayınlama densizliğine kalkışmışlardır.Millet iradesine karşı hâlâ bu gibi demokrasi dışı girişimlerden darbe imalı bildirilerden, devletinin ve milletin kendilerine verdiği rütbeleri millete karşı kullanmaya kalkışan hainlerden bir sonuç alabileceğini düşünenler varsa onlara ve tüm uzantılarına sesleniyorum: 15 Temmuz’da nasıl uçaklar kalkmasın diye hasata hazır tarlalarımızı yaktıysak, ölmedik ölümüne buradayız hodri meydan”dedi.Ünal, dün olduğu gibi bugünde yarında vatan için milletin refahı ve huzuru için seve seve can vermeye hazır olduklarını vurguladı.

Yurthaber 05-04-21 15:15

Başkan Cengiz, “Bu bildiri millet düşmanlığıdır”

103 emekli amiralin Kanal İstanbul ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi tartışmasını bahane edip darbe imalı ortak bildiri yayımlamalarını Başkan Cengiz açıklamaya tepki gösterdi.İvrindi Belediye Başkanı Yusuf Cengiz, "103 emekli amiralin Kanal İstanbul ve Montrö Boğazlar Sözleşmesi tartışmasını bahane edip darbe imalı ortak bildiri yayımlamaları, bu vatan topraklarında hüküm süren bin yıllık Müslüman Türk milletine karşı yapılmış en büyük düşmanlık davranışıdır.

Yurthaber 05-04-21 14:21

Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulundan Çanakkale fotoğrafları sergisi

Manisa Yunusemre Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulu Çanakkale zaferi etkinlik programında veli öğrenci ve öğretmenlerle işbirliği içinde Çanakkale konulu fotoğraf sergisini canlı müzik eşliğinde açtı.Okulda gerçekleştirilen programın ardından okul koridorlarında Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş, Şehit Mehmet Savunmaz’ın kardeşi Kazım Savunmaz, öğrenciler, veliler ve öğretmenlerin katılımıyla Çanakkale Fotoğrafları sergisinin açılışı gerçekleştirildi.Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü açılışta yaptığı konuşmada Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunun farkındalık oluşturan etkinliklerinden dolayı teşekkür ederek, "Bu anlamlı günde öğrencilerimize vatan sevgisinin en öncelikli meselemiz olduğunu, anlamlı etkinliklerle yaşatan okulumuz idaresine ve öğretmenlerimize teşekkür ediyorum." dedi.Okul Müdürü Mehmet Emin Efe ise, "Yahya Çavuşların kahramanca savaştığı yerdir, Çanakkale, Koca Seyit’in yalnız bir top mermisini değil, bir milletin kaderini sırtlandığı yerdir Çanakkale.

Yurthaber 18-03-21 14:31

18 Mart'ın anlam ve önemi | 18 Mart Çanakkale Zaferi'nde ne oldu?

Çanakkale Zaferi, Türk milletinin kazandığı en pahalı zaferlerden biridir. Bu zafer karşılığında Türk milleti, birçok yiğidini vatan toprağı için kaybetti. Çanakkale Zaferi, Türk’ün bitti sanılan gücünün bitmediğini, elinde hiçbir şey kalmasa bile vatanından vazgeçmeyeceğini, şartlar ne olursa olsun kanının son damlasına kadar savaşacağını tüm dünyaya gösterdiği bir savaştır. Mustafa Kemal ise gösterdiği üstün başarılar ile savaşın en güven duyulan komutanlarından biridir.

Haber 18-03-21 09:55

Başkan Yalçın: Şehitlerimizle helalleşmek istiyorsak görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin anlam ve önemini vurgulayarak, “Vatan savunmasında toprağa verdiğimiz tüm şehitlerimizle helalleşmek istiyorsak, görevimizi en iyi şekilde yapmalıyız” dedi.18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımlayan Başkan Yalçın, Türk Milletinin var olma mücadelesinin kahramanlık destanına dönüştüğü Çanakkale Zaferi’nin 106.

Yurthaber 17-03-21 14:20

GAİB Başkanı Kileci’den 18 Mart mesajı:

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü kapsamında bir mesaj yayımladı.Çanakkale’nin 106 yıl önce dünya siyasi tarihine yön veren bir savaşa sahne olduğunu ifade eden Kileci, “Vatan savunmasının tarihteki en kahramanca örneklerinden birinin yaşandığı Çanakkale Savaşı, sonuçları itibarıyla sadece Anadolu’da değil, tüm dünyada ulusal bağımsızlık hareketlerine örnek teşkil eden bir muharebedir.

Yurthaber 16-03-21 14:45

Gümüşhane’de Mehmet Akif Ersoy’u anma programları

Gümüşhane’de 12 Mart İstiklal Marşı’nın kabulünün 100.yıldönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü kapsamında resim sergisi ve anma programı düzenlendi.Etkinlikte kapsamında ilk olarak günün anısına Fatih Parkında düzenlenen resim sergisinin açılışını gerçekleştiren Vali Kamuran Taşbilek ve beraberindeki heyet, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un kitaplarının da yer aldığı stantları gezdi.Buradaki programın ardından İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma günü programı Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.“İstiklal Marşımız bizi birbirimize perçinleyen bir milli mutabakat belgesidir”Ali Fuat Kadirbeyoğlu Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan programda duygusal bir konuşma yapan Vali Taşbilek, İstiklal Marşı’nın Türk milletinin vatan, bayrak sevgisinin ve bağımsız yaşama arzusunun simgesi olduğunu belirterek, “İstiklal marşımızda medeniyetimizin en mümtaz değerleri bulunur.

Yurthaber 12-03-21 17:43

Başkan Tahmazoğlu’dan İstiklal Marşı kutlaması

Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, 12 Mart İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.Başkan Mehmet Tahmazoğlu İstiklal Marşı’nın, o zor günleri ve kurtuluşu en iyi şekilde anlatan eşsiz bir destan olduğunu vurgulayarak, “Milli Mücadelemizi en mükemmel şekilde dile getiren, Kurtuluş Savaşı’nı İstiklal Marşı’yla adeta abideleştirmiş vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy, ’Onu yazmak için o günleri görmek, o günleri yaşamak lazım.

Yurthaber 11-03-21 17:16

Şahin’den İstiklal Marşı’nın kabulü kutlaması

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü” dolayısıyla mesaj yayımladı.Başkan Fatma Şahin, mesajında, Aziz milletimizin milli ve manevi değerlerini, acılarını ve duygularını yüreğinde hisseden Mehmet Akif’in, bilgisini, heyecanını, umudunu milletiyle paylaşarak diriliş harekâtının başlamasına, milli mücadele ruhunun alevlenmesine de öncülük ettiğini vurguladı.“Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın”Aziz milletimizin vatanını koruma ve savunma azmini, kararlılığını, kahramanlığını anlamak için başka hiçbir metin, hiçbir kitap yazılmasa bile İstiklal Marşı’ nın tek başına yeterli olduğunu belirten Başkan Şahin, "İstiklal Marşımız, Kurtuluş Savaşı’ nın en zorlu günlerinde, milletimize cesaret ve moral kaynağı olan, milletimizin hasletlerini, değerlerini ve vatan sevgisini en veciz şekilde özetleyen bir kahramanlık destanıdır.

Yurthaber 11-03-21 11:57

Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan’dan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle mesaj yayınladı.Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan, "8 Mart, dünyada kadınların eşitlik, kalkınma ve daha huzurlu yaşam özlemleri dile getirdikleri ve uluslararası kutlanması kabul görülen bir gündür" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:"Tek Millet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Devlet anlayışını şiar edinen analarımız, bacılarımız asil Türk kadınları, Yeni Türkiye’nin simgesi ve ülkemizin en büyük teminatıdır.Gerek kurtuluş mücadelesinde, gerekse Cumhuriyetimizin kuruluşunda en son 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında kadınlarımızın yaptığı fedakarlıklar halen hafızalarımızdadır.Kadınlar, bizim topraklarımızda hem toplumun hem ailenin temelidir.Peygamber efendimiz Hz.

Yurthaber 08-03-21 09:02

Milli füzeyle bugüne kadarki en uzak hedefe atış yapıldı

Milli Savunma Bakanlığı, VATAN-2021 Tatbikatı’nda milli imkanlarla geliştirilen lazer güdümlü MAM-L füzesi ile bugüne kadar yapılmış en uzak menzil atışının başarı ile gerçekleştirildiğini bildirdi.

Haber 07-03-21 13:52

En anlamlı şehit mesajları | Fotoğraflı, resimli ve farklı şehit mesajları

Türkiye’de yaşanan olayların ardından her şehit haberi yüreğimizi dağlar… Askerimiz, polisimiz, bizleri korumak için canını ortaya koyan her vatan evladının ebediyete göç etmesi, Türk milletini derinden sarsar. Böyle olayların ardından en anlamlı şehit mesajları, sosyal medyadan paylaşılır. Fotoğraflı, resimli ve farklı şehit mesajları da acımızı paylaşmamıza yardımcı olur.

Haber 05-03-21 12:54

Doğudaki Mehmetçikler için yün çorap ördü

Giresun’un Espiye ilçesi Şahinyuva Köyü’nde yaşayan Fatma Kahraman ve eşi Ahmet Kahraman kendi elleriyle ördüğü çorapları ve kendi imkanlarıyla aldıkları içlikleri Güney Doğu’da görev yapan Mehmetçiklere ulaştırılması için İlçe Jandarma Komutanlığına teslim etti.Espiye İlçe Jandarma Komutanlığına gelerek ördükleri çorap ve aldıkları içlikleri teslim eden Fatma Kahraman, “Ülkenin en soğuk bölgesinde vatan görevi yapan asker evlatlarımıza elimden geldiğince yardımcı olmak istedim.

Yurthaber 25-02-21 14:47

Şehit Özgür Çelik şehadetinin 1. senesinde anıldı

Geçtiğimiz yıl Hakkâri’nin Çukurca ilçesinde el bombası patlaması sonucu şehit düşen Develili sözleşmeli er Özgür Çelik şehadetinin birinci senesinde mezarı başında anıldı.Develi Kaymakamı Murat Duru, Develi Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Güçlü, ilçe protokolü, ailesi ve sevenlerinin katıldığı anma programında Kuran-ı Kerim okunduktan sonra şehit Özgür Çelik ve tüm şehitler için dualar edildi.Şehitliğin ulaşılacak en yüksek mertebe olduğunu belirten Kaymakam Duru, “Şehitlerimiz vatan ve mukaddesatımız için canlarından geçen en yüce değerlerimizdir.

Yurthaber 05-02-21 15:30

AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım partisinin Erzincan il kongresinde konuştu:

"Hiçbir zaman geçmişte olduğu gibi dış politikada kısık sesli olmadık. Büyük devletlerin arkasından söz söyleyen bir ülke olmadık. 'Bu coğrafyada yaşıyorsak, tarihi geçmişimizin bize yüklediği sorumluluk var' dedik. Doğu Akdeniz'de, Suriye'de, Irak'ta, Somali'de, Libya’da ve en sonunda Azerbaycan'da 30 yıllık esareti sona erdiren Azeri kardeşlerimizin yanında olduk, her türlü desteği verdik" - "Yolları böleriz, Türkiye'yi böldürtmeyiz. Bölücülere karşı amansız mücadele ettik. PKK, FETÖ ve DEAŞ terör örgütüne karşı sadece vatan topraklarında değil, mavi vatanda değil, etrafımızdaki coğrafyada da bu mücadeleyi gerçekleştirdik"

Yurthaber 27-01-21 17:59