En Cok Suriyeli Multeci Hangi Sehirde Haberleri

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu İdlib İnsani Yardım Toplantısı'nda konuştu:

"İdlib meselesi, her ne kadar virüs yüzünden kısmen gündemden düşmüş olsa dahi, ne yazık ki buradaki şartlar, kendi kendine iyileşmiş veya bu mesele çözülmüş değildir. Hem bizim yanı başımızda hem dünyanın gözü önünde ciddi bir insanlık dramı yaşanmaktadır" - "Bunu Batılı muhataplarımıza söylüyorum: Koronavirüs günlerinde balkonlarda birbirine müzik yaparak, alkış tutarak bir sevgi dünyasında yaşadığımızı iddia eden dünya, İdlib'de yaşananlara sırt dönmemelidir. Bir kere herkes şunu iyi anlamalıdır ki buradaki problem, sadece Türkiye'nin ve burada zorluklarla karşı karşıya kalmış insanların problemi değildir, tüm dünyanın ve insanlığın problemidir" - "(Koronavirüsle mücadele) Kim ne derse desin, hangi güncel gelişmelerle, eleştirileri ortaya koyarsa koysun; Türkiye, sağlık sisteminden kamu yönetimine kadar, dünyada bu süreci en başarılı yöneten ülke olmuştur" - "Türkiye, göç dalgasının içerisinde koronavirüs sürecini başarıyla yönetmiştir. Aldığımız önlemler sayesinde, Suriyeli göçmenlerle ilgili virüs anlamında vaka ve bulaşma noktasında herhangi bir tehlike yaşanmamıştır. Kamplarımızda, geri gönderme merkezlerinde, göçmen vatandaşlarımızda herhangi bir tehlike yaşanmamıştır"

Yurthaber 2020-06-07 14:38:38

Komşu ülkelerdeki 6 milyona yakın Suriyeli mülteci ülkelerine döner mi?

Yaklaşık 9 yıldır süren Suriye'deki iç savaşın sonucu olarak milyonlarca Suriyeli komşu ülkelere yerleşti. Bu süreçte kapılarını en fazla sayıda Suriyeliye açan ülkeler Türkiye, Lübnan ve Ürdün oldu. Peki bölgede hangi ülkede kaç Suriyeli yaşıyor? Geri dönüş için şartlar uygun mu? Milyonlarca Suriyeli gerçekten ülkesine geri dönebilir mi?

Haber 2019-11-22 22:53:14

Rejimin zindanlarından kurtulan Suriyeli gencin ailesiyle ilk bayram sevinci

Suriye'de Esed rejiminin hapishanelerinde 5 yıl işkence gördükten sonra özgürlüğüne kavuşan Ahmet Alvaş, ailesiyle geçireceği ilk bayramın heyecanını yaşıyor - Alvaş: - "Önce nezarete aldılar. 5 gün boyunca kimse tek kelime etmedi. 5 günün sonunda işkence başladı. İçecek, yiyecek yoktu. Hiç ışık göremiyorduk. Psikolojik işkenceler de yapıyorlardı. Bir an önce ölmek istiyordum" - "Ailemin hayatta olup olmadığım hakkında bilgisi yoktu. En kötüsü ben bile nerede ve hangi günde olduğumu bilmiyordum" - "Elhamdülillah, serbest kaldıktan sonra ailemle ilk bayramımı yaşayacağım. Yeniden doğmuş gibiyim"

Haber 2019-06-03 11:48:10

Türkiye'de kaç Suriyeli var? En çok Suriyeli mülteci hangi şehirde? İşte Türkiye'deki 'Suriyeli' gerçeği

İç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyeli mülteci sayısı Haziran 2018 itibariyle 3 milyon 570 bin 352 oldu. 18 Mayıs-13 Haziran arasında bayramlaşmak için Suriye'ye giden 52 bin mülteciden 27 bini geri döndü.

Haber 2018-07-12 17:51:38

Diğer Haber Etiketleri

Şehit Eren Bülbül Yetimhane Yardım Kampanyası (2)

İçişleri Bakanı Soylu: - "Örs olduk artık, vurula vurula örs olduk. Hepimiz neyin ve nasıl şekilde olduğunu, bizim hangi oyuna düşürülmeye çalışıldığını biliyoruz. Herkes bu fotoğrafın neyi ifade ettiğini bilmektedir ve bugün Türkiye'nin ne yapmak istediğini de çok iyi bilmektedir. Tarihe en büyük mirası bu nesil bırakıyor" - "Suriyeli 284 bin 777 çocuk bu topraklarda doğdu. Bu çocuklar kendi topraklarına gittikleri zaman orada yeşertecekleri o dostluk, bu coğrafyanın, Ortadoğu'nun ve içinde bulunduğumuz haritanın barışı olacaktır" - "Sanki görünmez bir el bu kaosun devam etmesini bir taraftan arzu ediyor ve istiyor. Biz ona tabi olamayız ve olmamalıyız da" - "Hiç merak etmeyin hayırlı bir istikamette, hayırlı bir yolculukta hep beraber gidiyoruz. Milletimiz bu yolu hep birlikte hem insanlık adına hem de bu coğrafya adına muzaffer tamamlayacaktır"

Haber 19-02-18 00:43