Endoskopik Yontemler Haberleri

Yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor! Uzmanından reflü şikayetine 30 dakikalık tedavi önerisi

Günümüzde en sık rastlanan sindirim sistemi hastalıklarından biri olan reflü; uygulanan tedavilere cevap alamayan veya ömür boyu mide ilaçlarına bağlı kalan hastaların yaşam kalitesini olumsuz etkiliyor. Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Demirci, uzun süreli mide asidi baskılayıcı ilaç kullanımını sonlandırabilecek endoskopik reflü tedavisi hakkında bilgi vererek yıllardır süren reflü şikâyetine, 30 dakikada gerçekleştirilen ARMA tedavisi ile son verilebileceğini söyledi.

Haber 2024-02-07 10:16:47

Denizli’de ilk uygulanan yöntem sayesinde sağlığına kavuştu

Genital organ sarkması şikayetiyle hastaneye başvuran kadın, Denizli Devlet Hastanesi’ne ilk kez uygulanan vNOTES (doğal açıklık endoskopik cerrahisi) vajinal ve laparoskopi yöntemi birleştirilerek yapılan ameliyatla sağlığına kavuşturuldu.

Yurthaber 2023-08-18 09:38:20

Bulantı şikayetiyle hastaneye kaldırıldı! 15 yaşındaki çocuğun midesinden şarj kablosu çıktı

Diyarbakır'da 15 yaşındaki çocuğun midesinden 1 metrelik şarj kablosu ve toka çıktı. Kusma ve bulantı şikayetiyle hastaneye götürülen çocuk, yuttuğu cisimlerden kurtulurken ameliyatı gerçekleştiren doktor, kabloyu çıkarırken zorlandıklarını ifade etti. Prof. Dr. Yaşar Doğan, ''Hastaya endoskopik işlem yapıldı. Endoskopik işlemle midedeki kablo çıkarıldı. Kabloyu çıkarırken açıkçası zorlandık, çünkü kablonun bir ucu ince bağırsağa geçmişti. Hasta sağlıklı bir şekilde evine gönderildi'' dedi.

Haber 2022-12-15 13:22:08

Milyonda bir görülüyordu... 'Felç olabilirsin, ölüm tehlikesi var, kör kalabilirsin' dediler, kimse teşhis koyamadı! Burnundan çıkartıldı

Görme kaybı şikayetiyle hastaneye başvuran 56 yaşındaki Ayşe Gül'ün beyninde ceviz büyüklüğünde tümör tespit edildi. Tümörü endoskopik yöntemle hastanın burnundan çıkardıklarını belirten Doç. Dr. İdiris Altun, tümörün bulunduğu yeri ilk gördüğünde çok şaşırdığını anlattı. Altun, tümörün bu bölgede görülmesinin milyonda 1 olduğunu ve yüzde 80 ölüm riskine rağmen ameliyatın başarılı geçtiğini söyledi.

Haber 2022-10-12 11:00:29

Zonguldak'ta 50 yıldır yüz kemiğinde kurşunla yaşayan hasta ameliyat edildi

Doç. Dr. Deniz Baklacı: - "Hastanın şansı şu ki kurşun vücut tarafından bir koruyucu dokuyla kaplanmış ve bir kitle halini almış. Ameliyat 2 saat kadar sürdü. Kurşunu ve etrafındaki o koruyucu yumuşak doku tabakasını herhangi bir yüz kesiği olmadan endoskopik olarak çıkardık"

Yurthaber 06-10-22 13:55

Yutma güçlüğü çeken Akalazya hastaları endoskopik yöntemle tedavi ediliyor

Katı ve sıvı besinlerin mideye geçişinin sağlanamaması nedeniyle yutma güçlüğü çeken hastalar, Kahramanmaraş'ta tedavi ediliyor - Gastroenterolojik Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Bahtiyar Muhammedoğlu: - "Akalazya nadir görülen bir hastalıktır 100 binde bir ila yedi kişi arasında rastlanan bir hastalıktır. Tanısı da tedavisi de zordur. Balıkesir'den, Ankara'dan, İstanbul'dan, Kayseri'den, Konya'dan Bursa'dan gelen hastalarımız var"

Yurthaber 01-09-22 11:53

Çocuklarda idrar yolu taş hastalıkları tedavisi Medical Point Gaziantep’te

Medical Point Gaziantep Hastanesi Çocuk Ürolojisi'nden Op. Dr. Akın Karagözoğlu: - "Bebeklere uygun çok ince endoskopik aletler ile taşın bulunduğu yere kadar gidilmekte, taş görülerek lazer enerjisi ile kırılmakta ve kırılan parçalar dışarıya çıkarılmaktadır"

Yurthaber 27-08-22 12:20

Endoskopik ne demek? Endoskopik kelimesinin TDK sözlük anlamı nedir?

Lisanlar, kültürler gibi birbirlerinden etkilenen değerlerdir. Yaşanan etkileşimler sonucu kullanılmaya başlanan sözcükler ise Türkçedeki kelimelerin artışını beraberinde getirir. Bu durum dilbilimcilerin, Türkçeye katılmak istenen kelimeler ile ilgili araştırma yaparak dilimize uyarlanması sürecini doğurur. Endoskopik kelimesi de tüm kelimeler gibi Türk Dil Kurumu'nda görev alan yetkililer tarafından araştırılmıştır. Endoskopik ne demektir?

Egitim 23-05-22 22:43

Uzmanından mide kanserinin sinsi belirtilerine karşı uyarı

Medipol Mega Üniversite Hastanesi Gastroenteroloji Bölümünden Prof. Dr. Vedat Göral: - "Mide kanserinin en önemli nedeni genetik faktördür. Bu nedenle ailede mide kanseri öyküsü olan bireylerin, mutlaka endoskopik olarak belli aralıklarla tetkik edilmesi gerekmektedir" - "Erken yaşta sigara kullanımına başlayanlarda ve ağır içicilerde, mide kanseri riski 2 kat artış gösterir"

Yurthaber 08-02-22 12:22

Reflü tedavisinde endoskopik yeni yöntem plikasyon! Mide kapağı zımbalanıyor

Reflü farklı belirtilerle kendini gösteren, özellikle gece yakınmalarına neden olan bir hastalıktır. Mide kapakçığındaki bozulma nedeniyle yaşanan reflü, ülkemizde her 5 kişiden birinin başına geliyor. Pek çok kişi bu hastalıkla savaşarak hayatını geçirse de reflü tedavisi mümkün olan bir hastalık. Üstelik ameliyat olmak istemeyenler için yeni yöntemle de tedavisi mümkün. İşte plikasyon yöntemi ile tedavisi gerçekleştirilen reflüden tamamen kurtulmanızı sağlayacak mide kapağı zımbalama işlemi...

Haber 23-11-21 11:15

Endoskopik kaş kaldırma ameliyatının avantajları nelerdir, nasıl uygulanır?

Endoskopik kaş kaldırma ameliyatı, kaşları kaldıran, yüzün üst kısmını gençleştiren cerrahi işlemin, son teknoloji uygulamalarla gerçekleştirilmesidir. Alın germe olarak da adlandırılabilen kaş kaldırmaya endoskopik yaklaşımın birçok avantajı bulunur. Bunlardan biri de doğal olmayan görünüm riskinin ortadan kalkmasıdır. Konu ile ilgili bilgi veren Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, endoskopik kaş kaldırma ameliyatını sizler için anlattı.

Haber 18-10-21 09:08

Full endoskopik bel fıtığı ameliyatı nedir? İşte bel fıtığı ameliyatından farkı

Full endoskopik bel fıtığı ameliyatı, teknolojinin yardımıyla uygulanabilen modern bir yöntemdir. Fıtık olan bölgeye ufak bir delikten ulaşılarak lokal anestezi ile gerçekleştirilen full endoskopik bel fıtığı ameliyatıyla ilgili merak edilenleri anlatan Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tunç Koç, bu yöntemle hastanın normal hayatına da hızlı şekilde dönebildiğini söyledi. İşte detaylar...

Haber 01-06-21 15:39

Bel fıtığı spor yapmaya engel mi? Bel fıtığı belirtileri neler?

Bel ağrısı neden olur sorusunda en yaygın cevap bel fıtığı oluyor. Nezle ve gripten sonra en sık rastlanan rahatsızlık olarak belirlenen bel ağrıları, bel fıtığı belirtileri arasında yer aldığından pek çok kişi bel fıtığı ameliyatları ve tedavileri ile ilgili bilgi sahibi olmak istiyor. Bel fıtığı ameliyatında mikrodiskektomi ve endoskopik diskektomi yöntemleri kullanıldığında hastalar operasyonun ardından aynı gün ayağa kalkabiliyor,1 gün sonra ise taburcu ediliyor.

Haber 28-03-21 17:23

Erken evrendeki mide ve bağırsak kanserlerine ameliyatsız çözüm

Aydın’da birçok yeni tedavi yöntemlerini uygulamasıyla dikkat çeken ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği’nde erken evrede olan, yayılmamış mide, bağırsak ve yemek borusu kanserlerinde tümörü açık ameliyata gerek kalmadan, ‘Endoskopik submukozal diseksiyon’ (ESD) adı verilen yöntemle çıkartma işlemi 3 yıldır başarıyla uygulanıyor.Güney Kore’de Korea Üniversity College Of Medicine Gastroenteroloji Endoskopi Bölümü Klinik Şefi Prof.

Yurthaber 23-03-21 10:55

Ağrı’da başarılı operasyon

Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Gastroenteroloji Uzmanı tarafından ilk defa Endoskopik Retrograd Kolanjio-Pankreatografi (ERCP) işlemi başarıyla yapıldı.Safra yolları, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan ERCP işlemi Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ilk kez uygulandı.

Yurthaber 03-03-21 14:02

Didim Devlet Hastanesinde ilk kez PEG açıldı

Aydının Didim ilçesinde Devlet Hastanesi bünyesinde tarafından yoğun bakım hastaları ve felçli hastaların ağızdan besin alamaması durumunda hastalar için önemli bir destek tedavi olan PEG (Perkütan Endoskopik Gastrostomi Tüpü Yerleştirilmesi) işlemi başarı ile yapıldı.Hastane Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Ethem Bilgiç ve ameliyathane ekibi tarafından gerçekleştirilen PEG işlemi hakkında Hastane Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Op.Dr.

Yurthaber 24-02-21 13:02

Sinüzit, tedaviye uyulmadığında yaşam kalitesini zorlaştırıyor

Medicana Çamlıca Hastanesi Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Ertan Yıldırım: - "Sinüzit, tedavi prosedürlerine ve kurallara uyulmadığında yaşam kalitesini oldukça zorlayıcı bir hastalıktır. Baş ağrısı, burun akıntısı, burun tıkanıklığı gibi tablolar yaşam kalitesini oldukça düşürebilir" - "Sinüzitin tanısında kulak burun boğaz muayenesi, endoskopik muayene, grafi ve tomografi yöntemlerini kullanıyoruz. İlk evre olan akut sinüzit yaklaşık 4 hafta sürebilir ve ilaç tedavisi ile geçer"

Yurthaber 02-02-21 14:25

Sihirbaz ameliyat yöntemi HoLEP nedir?

HoLEP iyi huylu prostat büyümesinin önüne geçen endoskopik cerrahi bir operasyondur. Prostat adenomunun prostat kapsülünden sıyrılarak, cinsel gücü sağlayan damar ve sinirlere neredeyse hiç zarar vermeden uzaklaştırılır.

Haber 31-12-20 10:30

İşitme kaybı olan çocuğa kapalı kulak zarı ameliyatı

Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBB Kliniğinde ilk kez bir çocuk hastaya kulak zarı onarımı ameliyatı endoskopik (kapalı) olarak yapıldı.İstanbul’dan Malatya’ya gelen ve uzun süredir işitme kaybı şikayeti ve kulak zarında yırtık olan 8 yaşındaki Y.

Yurthaber 16-12-20 12:10

Endoskopik bel fıtığı ameliyatı ile ağrılarından kurtuldu

Samsun’da bir buçuk yıldır bel fıtığı sorunu yaşayan hasta endeskopik bel fıtığı ameliyatı ile ağılarından kurtuldu.Bel fıtığı tedavisinde yeni bir yöntem olan endoskopik bel fıtığı ameliyatı hastalara şifa olmaya devam ediyor.

Yurthaber 10-12-20 17:56

45 yıldır her yediği dokundu, yapılan işlemle 20 dakikada hayata döndü

45 yıl önce mide ve oniki parmak bağırsağı ameliyatı olan ve ince bağırsağının vücudundaki yeri normal anotomiden farklı olan 75 yaşındaki hastanın safra yolunu tıkayan taş, ameliyatsız ERCP yöntemi ile çıkarıldı.Anatomisi normal kişilerde bile en zor endoskopik işlemlerden biri olan ERCP işlemi, daha önce “Billroht 2” ameliyatı olan ve ince bağırsağının vücudundaki yeri normal anotomiden farklı olan hastaya Medical Park Ordu Hastanesi’nde başarıyla uyguladı.

Yurthaber 08-12-20 09:33

Kırıkkale Üniversitesi Gastroenteroloji Merkezi ileri tedavi yöntemlerini kullanıyor

Merkez, uyguladığı ileri tedavi yöntemleriyle yurt içi ve yurt dışından gelen hastalara şifa dağıtıyor - Gastroenteroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Gül: - "Burada yapılan birçok özellikli işlem, kısıtlı devlet hastanelerinde yapılmakta. Daha çok, özel hastanelerde yapılan işlemler. Hastalarımız burada ücret ödemeksizin işlemlerini kolayca yapabilmekte" - Doç. Dr. Bilal Ergül: - "Sadece lokal anesteziyle birlikte endoskopik olarak herhangi bir ameliyata gerek kalmadan dikişsiz bir şekilde hastaların işlemlerini yapıyoruz"

Yurthaber 16-11-20 11:32

Kulak zarı tedavisinde ‘endoskopik timpanoplasti’ yöntemi

Kurak Burun Boğaz (KBB) Hastalıkları ve Baş-Boyun Cerrahisi Uzmanı Opr.

Yurthaber 30-10-20 12:30

Yeni nesil izsiz endoskopik yüz germe nedir?

Yeni nesil izsiz endoskopik yüz germe estetiği nedir, nasıl uygulanır ve avantajları nedir gibi soruları sizler için yanıtlayan Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ufuk Askeroğlu, konuyla ilgili merak edilenleri anlattı.

Haber 23-09-20 12:26

Adıyaman’da ilk defa ERCP işlemi yapıldı

Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesinde gastroenteroloji uzmanları tarafından ilk defa endoskopik retrograd kolanjio-pankreatografi (ERCP) işlemi başarıyla yapıldı.Safra yolları, karaciğer ve pankreas hastalıklarının tanı ve tedavisinde kullanılan ERCP (Endoskopik retrograd kolanjio-pankreatografi) işlemi Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde iki hastaya ilk kez uygulandı.Adıyaman’da yaşayan 59 yaşındaki Sultan Şimşek ve 44 yaşındaki Nedim Tuluk isimli iki hasta karın ağrısı şikayetiyle hastaneye başvurdu.

Yurthaber 02-07-20 12:44

Delik kulak zarı tamirinde kapalı yöntemin avantajları

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.İbrahim Akın, delik kulak zarı onarılmasında son zamanlarda popüler bir yöntem olan kapalı kulak zarı ameliyatı olarak da bilinen Endoskopik Timpanoplastinin önemli avantajlar sağladığını belirtti.Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr.İbrahim Akın, işitme duyusunun insanların yaşantılarını sağlıklı bir şekilde yürütebilmesini sağladığını ifade ederek, “Sağlıklı bir şekilde işitme sağlanması orta kulak ve iç kulağı enfeksiyonlardan korunması için sağlıklı bir kulak zarına ihtiyaç vardır.

Yurthaber 21-02-20 12:51

Nevşehir’de ilk kez ağız içinden guatr ameliyatı yapıldı

Dünyada ve Türkiye’de belli merkezlerde yapılan, boyunda kesi oluşturmadan ağız içinden, alt dudaktan endoskopik aletlerin girilmesi ile uygulanan bu ameliyat tekniği Nevşehir de ilk kez gerçekleştirildi.Nevşehir Devlet Hastanesi Genel Cerrahi polikliniğine başvuran 27 yaşındaki genç bayan hasta, yaklaşık 5 santimlik tek taraflı dışardan belli olan ve kozmetik açıdan kötü görüntü oluşturan iyi huylu tiroid nodülünü aldırmak istediğini bildirdi.Kendi isteği üzerine durumu değerlendirilen hastaya ameliyat kararı alındı.

Yurthaber 19-02-20 10:34

Sinüzite endoskopik çözüm

Doğuş Üniversitesi öğretim üyesi ve Hisar Hospital İntercontinantal KBB bölümü Doktoru Doç.

Yurthaber 28-01-20 12:41

Endoskopik işlemler ölüme yol açar mı?

Endoskopi ve kolonoskopi hastalar açısından korkutucu olarak görülüyor. Öyle ki endoskopi yaptıran kişilerin endoskopi işleminin ölüme yol açtığını düşünenler bile mevcut. Peki bu gerçek mi? Endoskopi ölüme yol açar mı sorusunu yanıtlayan Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Alpaslan Tanoğlu konuya açıklık getirdi.

Haber 16-01-20 11:29

ADH’de ilk kez ERCP işlemi uygulandı

Aydın Devlet Hastanesi’nde safra yolu hastalıklarının tanı ve tedavisinde endoskopik bir uygulama olan ERCP (Endoskopik Retrograd Kolanjio-Pankreatografi) işlemi uygulanmaya başladı.Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Aydın Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Kliniği gerek poliklinik, gerek Endoskopi(üst ve alt sindirim sistemi) işlemleri ile acil ve efektif olarak oldukça aktif hizmet vermektedir.

Yurthaber 11-01-20 09:51

Sakarya'da 3 hastaya endoskopik kalp ameliyatı yapıldı

Kalp ve damar cerrahı Prof. Dr. İbrahim Kara: - "Ameliyat göğüs kemiği açılmadan ya da kaburga kesilmeden yapıldığı için vücutta herhangi bir kesi izi oluşmuyor. Bu sayede hasta çok kısa sürede günlük yaşamına dönebiliyor"

Haber 05-01-20 12:27

Sakarya Üniversitesi'nde ilk defa endoskopik yöntemle kalp ameliyatı yapıldı

 SAKARYA Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Türkiye'de ilk defa endoskopik yöntemle kalp ameliyatı yapıldı.

Haber 05-01-20 09:33

Endoskopik kalp operasyonu Türkiye’de ilk kez Sakarya’da gerçekleştirildi

Dünya genelinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar cerrahın uygulayabildiği göğüs kemiği açılmadan veya kaburga kesilmeden video yardımlı kalp cerrahisi (endoskopik kalp cerrahisi) operasyonu, Türkiye’de ilk kez Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SAÜEAH) başarıyla gerçekleştirildi.Türkiye’de bir ilke imza atarak ekibiyle birlikte ameliyatı gerçekleştiren Sakarya Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Haber 05-01-20 09:25

Endoskopik kalp operasyonu Türkiye’de ilk kez Sakarya’da gerçekleştirildi

Dünya genelinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar cerrahın uygulayabildiği göğüs kemiği açılmadan veya kaburga kesilmeden video yardımlı kalp cerrahisi (endoskopik kalp cerrahisi) operasyonu, Türkiye’de ilk kez Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SAÜEAH) başarıyla gerçekleştirildi.Türkiye’de bir ilke imza atarak ekibiyle birlikte ameliyatı gerçekleştiren Sakarya Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Haber 05-01-20 09:24

Endoskopik kalp operasyonu Türkiye’de ilk kez Sakarya’da gerçekleştirildi

Dünya genelinde bir elin parmaklarını geçmeyecek kadar cerrahın uygulayabildiği göğüs kemiği açılmadan veya kaburga kesilmeden video yardımlı kalp cerrahisi (endoskopik kalp cerrahisi) operasyonu, Türkiye’de ilk kez Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (SAÜEAH) başarıyla gerçekleştirildi.Türkiye’de bir ilke imza atarak ekibiyle birlikte ameliyatı gerçekleştiren Sakarya Üniversitesi Kalp ve Damar Cerrahisi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof.

Haber 05-01-20 09:24

Türk gastrologlardan mide ve bağırsak hastalıklarının tedavisinde büyük başarı

Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Orhan Sezgin: - "Türk gastrologlar, kalın bağırsak ve midedeki kanserleri erken tespit ederek ameliyat etmeden endoskopik ve kolonoskopik yöntemle çıkarabiliyorlar" - "Tüm mide, bağırsak hastalıklarının tedavisinde önemli gelişmeler var. İltihaplı bağırsak hastalığı dediğimiz ülseratif kolit ve crownda biyolojik ajanlar dediğimiz ilaçlar bir çığır açmıştır"

Yurthaber 22-12-19 11:10

Manisa Şehir Hastanesinde endoskopik kulak ameliyatı dönemi

Manisa Şehir Hastanesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Kliniğinde endoskopik kulak ameliyatlarının yapılmaya başlandığı bildirildi.Manisa Şehir Hastanesinde hizmet veren Kulak Burun Boğaz Hastalıkları ve Baş Boyun Cerrahisi Uzmanı Op.

Yurthaber 19-12-19 10:46

Omurga rahatsızlıklarında hastaya özgü tedavi seçenekleri

Yeditepe Üniversitesi Koşuyolu Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Ahmet Hilmi Kaya: - "Günümüzde omurga cerrahisi minimal invaziv yöntemle endoskopik veya mikrocerrahiyle uygulanıyor. Bu yöntemler, klasik açık cerrahiye nazaran omurganın yapısını daha az etkiliyor ve dokunun daha net ortaya konmasını sağlıyor" - "Genel sağlık problemleri bulunan bir hastaya cerrahi tedavi yapsak bile diğer nedenlerle aktif hayata dönemeyecekse ağrı gibi şikayetleri gidermek için ameliyatsız yöntemleri tercih ediyoruz. Yani cerrahi kararında öncelik hastanın yaşında değil, kapasitesinde oluyor"

Trend 18-12-19 13:59

Kütahya’da ilk kez kapalı yöntemle beyin ameliyat yapıldı

Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde (EÇEAH) ilk kez bir hastaya kapalı yöntemle beyin ameliyatı yapılarak tümör temizlendi.KSBÜ Beyin ve Sinir Cerrahisi Anabilim Dalında (AD) gerçekleşen vakada bir hastaya kapalı yöntemle, burundan endoskopik kamera ile girilerek beyin ameliyatı yapıldı.

Trend 14-12-19 13:52

Dudak içinden tiroid ameliyatı gerçekleştirildi

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Kliniği’nden Doç. Dr. Bülent Dinç, Türkiye’nin değişik kentlerinden gelen 20 cerraha önce dudak içinden izsiz endoskopik tiroidektomi ile ilgili bilgi verdi, ardından uygulamalı olarak ameliyatta anlattı. Bir yılda 54 hastaya endoskopik tiroidektomi ameliyatı yapan Doç. Dr. Dinç, iki günlük eğitimin ardından ilk kez robotik tiroidektomi ameliyatı gerçekleştirdi.

Trend 25-11-19 09:47

58 yıl sonra ilk lokma!

Ordu’da yemek borusundaki darlık nedeniyle doğduğu günden beri katı yemekleri yiyemeyen 58 yaşındaki Dursun Demir, yemek borusuna uygulanan endoskopik işlem sonucunda ilk sağlıklı lokmasını yedi.

Trend 13-11-19 15:24

Canlı canlı yayınlanan endoskopik işlem ile kurs verildi

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi’nde, genç gastroentologlara canlı canlı yapılan ameliyat ile ileri endoskopik işlemler kursu verildi.

Trend 12-11-19 10:15

Bel fıtığı tedavisinde tam kapalı cerrahi yöntemi konfor sağlıyor

Tam kapalı (full endoskopik) bel fıtığı ameliyatı ile vücutta kesik açılmadan, yumuşak dokulara ve kas dokularına zarar verilmeden bel fıtığı hastaları daha konforlu bir şekilde sağlığına kavuşuyor.

Trend 11-11-19 10:03

ESOGÜ’de Dış Kulaktan İç Kulağa Endoskopik ve Mikroskobik Kulak Cerrahisi Toplantısı

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Hastalıkları (KBB) Anabilim Dalı’nın Türk Kulak Burun Boğaz ve Baş Boyun Cerrahisi Derneği ve Eskişehir ve Yöresi Kulak Burun Boğaz Baş Boyun Cerrahisi Derneği katkılarıyla düzenlediği “Dış Kulaktan İç Kulağa Endoskopik ve Mikroskobik Kulak Cerrahisi Toplantısı” başladı.Üç gün sürecek toplantıESOGÜ Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılış oturumu ile başladı.

Trend 08-11-19 15:44

Mininimal İnvaziv Cerrahide Yenilikler sempozyumu

Ulusal Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Cavit Avcı: "Laparoskopik cerrahi, cerrahide bir devrimdir. Bu kadar yararlı bir tekniğin çok iyi yapılması lazım. Komplikasyonları minimuma indirerek, mümkünse hiç komplikasyonsuz ameliyatlar yapmamız için tecrübelerimizi paylaşmalıyız"

Yurthaber 02-11-19 15:45

Mininimal İnvaziv Cerrahide Yenilikler sempozyumu

Ulusal Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği Onursal Başkanı Prof. Dr. Cavit Avcı: "Laparoskopik cerrahi, cerrahide bir devrimdir. Bu kadar yararlı bir tekniğin çok iyi yapılması lazım. Komplikasyonları minimuma indirerek, mümkünse hiç komplikasyonsuz ameliyatlar yapmamız için tecrübelerimizi paylaşmalıyız"

Trend 02-11-19 15:45

Prof. Dr. Erdoğan Sözüer: ”Cerrahideki yenilikler ile hastalarımıza daha faydalı olacağız”

Ulusal Endoskopik Laparoskopik Cerrahi Derneği’nin Kayseri’de düzenlediği ‘Minimal İnvazif Cerrahideki Yenilikler’ toplantısında konuşan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı ve Cerrahi Onkoloji Kanser Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof.

Yurthaber 02-11-19 13:27

Şemdinli’de ilk defa gözyaşı kanal tıkanıklığı ameliyatı yapıldı

Hakkari’nin Şemdinli Devlet Hastanesinde ilk defa endoskopik dakriyosistorinostomi (gözyaşı kanalı tıkanıklığı) kapalı ameliyatı gerçekleştirildi.Son dönemde yaptığı başarılı hizmetlerle adını sıkça duyuran Şemdinli Devlet Hastanesi, bir ilki daha gerçekleştirdi.

Haber 23-10-19 15:01

Koroner bypass cerrahisinde endoskopik yöntem kısa sürede iyileştiriyor

Medicana Konya Hastanesi koroner bypass cerrahisinde uyguladığı endoskopik yöntem sayesinde diyabetliler dahil tüm hastaları uzun iyileşme sürecine gerek kalmadan kısa sürede sağlığına kavuşturuyor.Medicana Konya Hastanesi 4 aydır kullandığı endoskopik yöntemle bypass ameliyatı olan hastaları uzun iyileşme sürecine gerek kalmadan kısa sürede iyileştiriyor.

Haber 13-10-19 14:13