Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Haberleri

Rüzgar santralleri ile ilgili yeni düzenleme

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığının, Rüzgar Gücü İzleme ve Tahmin Merkezine Bağlantı Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayımlandı.

Finans 11-02-2024 14:06

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan deprem bölgesine 17,5 milyar liralık destek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 6 Şubat depreminden etkilenen bölgelerde hayatın normale dönmesi amacıyla toplamda 17,5 milyar liralık destekte bulundu.

Finans 03-02-2024 14:31

Alparslan Bayraktar kimdir, kaç yaşında? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar evli mi, nereli? Teşekkür ederken duygulandı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar görevi Dönmez'den devraldı. Yeni Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı; ailesine çocuklarına teşekkür ederken duygulandı. Peki, Alparslan Bayraktar kimdir, kaç yaşında? Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar hakkında bilgiler...

Haber 05-06-2023 11:06

'Kum saati' detayı gündem oldu! Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın tasarruf tedbir kitapçığı dikkat çekti

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından tasarruf tedbir kitapçığı yayımlandı. Kitapçıkta yer alan tasarrufla ilgili öneriler gündem oldu. Kitapçıktaki banyoya kum saati konulması ve duş saati süresiyle ilgili detay dikkat çekti. İşte o kitapçıkta yer alan bazı maddeler...

Haber 27-09-2022 21:46

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı

Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Hakkındaki Haberler Mynet'te. Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

GRAFİKLİ - YEKA projeleri Türkiye'nin yeşil enerji kapasitesini artırmada can suyu oluyor

YEKA projeleriyle, Türkiye'de güneş ve rüzgar enerjisi alanlarında kapasite artışı yanında, yerli sanayinin geliştirilmesi, nitelikli personel yetiştirilmesi ve tedarik zinciri gibi konularda yeni fırsatlar oluşturulması hedefleniyor

Yurthaber 22-06-2022 11:18

Türkiye'de bir ilk! Bakan Dönmez 'Seri üretime geçiyoruz' diyerek duyurdu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yerli ve milli jeneratör üretiminde artık seri üretime geçildiğinin müjdesini verdi.

Finans 25-05-2022 11:15

Bakan Dönmez'den Kılıçdaroğlu'nun ev ziyaretine ilişkin açıklama: İspat istemiştiniz, işte ispatı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Keçiören’de elektriği kesik olduğu iddia edilen bir aileyi ziyaret etmesine ilişkin yeni açıklama yaptı. Dönmez, evde elektriğin kesik olmadığının ispat edildiğini belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu, anlaşılan o ki elektrik sayaçlarının artık akıllı olduğu, abonenin tüketim miktarı ve kesinti bilgilerini tarih-saat olarak hafızasında saklamakta olduğunu bilmiyorsunuz. İspat istemiştiniz, işte ispatı" dedi.

Haber 26-04-2022 02:04

Son Dakika: Bakan Dönmez Kılıçdaroğlu'na seslendi! O gece elektrikler gerçekten kesik miydi?

Son dakika haberi: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Keçiören’de elektriği kesik olduğu iddia edilen bir aileyi ziyaret etmesine ilişkin açıklama yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kılıçdaroğlu'na seslenerek "O gece elektrikler gerçekten kesik miydi?" dedi. Bakan Dönmez, "Yapılan incelemeler sonucu o gün evin elektriği varmış. O evde elektrikler olduğu halde ışıkları neden açmadınız" ifadelerini kullandı. Bakan Dönmez'in paylaşımına Kılıçdaroğlu'ndan da yanıt geldi.

Haber 24-04-2022 21:34

Siyasette yeni polemik! Bakan Dönmez'den Kılıçdaroğlu'na yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, elektriğinin kesilmesi sonrası yaptığı açıklamada '4 milyon hanenin elektriği kesik' ifadesini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu'nun bu ifadesine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yanıt vererek "Rakamlar yalan söylemez. Rakamlar 278 bin olduğunu gösteriyor. Bu sadece konut değil ticarethane ve sanayileri de içeriyor. Toplamda da baktığımızda yüzde 1'in altında" diye konuştu.

Haber 22-04-2022 18:13

YEKA RES-3 yarışmalarında başvurular 31 Mayıs'a ertelendi

YEKA RES-3 yarışmalarında başvurular 31 Mayıs'a ertelendi

Yurthaber 19-04-2022 21:09

Karadeniz gazının geçişini sağlayacak vanalardan ilki Filyos'ta

Karadeniz gazının geçişini sağlayacak vanalardan ilki Filyos'ta

Yurthaber 29-03-2022 20:04

Bakan Dönmez duyurdu! Şimdi dört gözle bekliyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez önemli bir gelişmeyi Twitter hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu. Bakan Dönmez paylaşımında “Şimdi dört gözle Türkiye’ye doğru yola çıkan 4. sondaj gemimizi bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Haber 07-03-2022 22:53

Elektrik faturalarında yeni düzenleme! Bakan Dönmez detayları tek tek anlattı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, elektrikte yeni düzenlemenin ayrıntılarını açıkladı. 1 Mart'tan sonraki tüketimlerin yeni tarifeyle faturalandırılacağını belirten Bakan Dönmez, "Tüketimine göre değişmekle birlikte hem KDV hem de kademedeki bu iyileştirmeyle birlikte yüzde 8 ila yüzde 14 arasında bir indirime tekabül ediyor" dedi. Bakan Dönmez, 4. sondaj gemisinin de 1-2 ay içinde Türkiye'de olacağını bildirdi.

Finans 01-03-2022 13:19

Enerjide dev adımlar! Bakan Dönmez duyurdu: 'Devreye alacağız'

Türkiye'den enerji alanında dev adımlar gelmeye devam ediyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "İnşaatı devam eden Saros Terminali'nde de sona yaklaşmak üzereyiz. Bu yıl içerisinde devreye alacağız" dedi.Dönmez, Silivri ve Tuz Gölü yer altı doğal gaz depolama tesislerinin kapasite artırma çalışmalarının tamamlanmasıyla gelecek yıl iki tesisin toplam kapasitesinin 10 milyar metreküpe ulaşacağını bildirdi.

Finans 20-02-2022 13:46

Isparta'daki enerji dağıtım işçileri zorlu mesailerini anlattı

İşçilerden Müslüm Ercan: - "Tam bir seferberlik ilan ettik. 6 günde evime 2 defa 2 saatliğine gittim. Uyumadan dinlenmeden çalışarak Ispartalıları elektriğe kavuşturduk" - Antalya'dan gelen işçi Süleyman Mızrak: - "Vatandaşlar gerektiğinde bizimle birlikte çalıştı. Çayımızı suyumuzu getirdiler. Onların yardımı bizim için çok değerliydi"

Yurthaber 10-02-2022 12:15

Fabrikalarda kullanılan gaz yüzde 40 oranında kısıtlandı

Firmaların üretimde kullandığı doğal gaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından bu sabah 08.00 itibariyle yüzde 40 oranında kısıtlandı.

Finans 21-01-2022 15:23

Bakan Dönmez: Karadeniz gazını taşıyacak borular Filyos’a gelmeye başladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de çıkartılacak doğalgazı karaya taşıyacak olan boruların Filyos Doğalgaz İşleme Tesisleri'ne geldiğini açıkladı.

Finans 16-01-2022 23:46

Bakan Dönmez duyurdu! Rüzgar enerjisinde üretim rekoru

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 10 Aralık'ta rüzgar enerjisiyle üretilen 188 bin 418 megawatt saat (MWh) elektriğin, toplam elektrik üretimindeki yüzde 20,3'lük oranla tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Finans 12-12-2021 02:54

Kademeli tarife uygulaması nedir? Elektrik faturalarında yeni dönem!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklama ile elektrik faturalarında kademeli tarife uygulamasına geçileceğini duyurdu. Dönmez'in yaptığı açıklama sonrası kademeli tarifenin ne olduğu merak ediliyor. Peki kademeli tarife uygulaması nedir, ne işe yarıyor? İşte elektrik faturalarında yeni dönemin detayları...

Finans 07-12-2021 20:42

Kalıcı yaz saati uygulaması kalkacak mı? Bakan Dönmez açıkladı

Kalıcı yaz saati uygulamasına ilişkin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yeni açıklamalarda bulundu. Dönmez açıklamasında,"Saat değişimlerinin getirdiği kaygı, stres, depresyon gibi olumsuzlukların sabit saat uygulamasında daha az yaşanacağı ortaya konulmuş" ifadelerini kullanarak uygulamanın devam edeceğini bildirdi.

Finans 07-12-2021 14:50

Kış saati uygulamasına geçilecek mi? Bakan Dönmez açıkladı! Kış saati uygulaması nedir, geri gelecek mi?

Kış saati uygulamasına geçilip geçilmeyeceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, geçtiğimiz senelerde kaldırılan kış saati uygulaması hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Peki havanın erken kararması ve geç aydınlanması sebebiyle kış saati uygulamasına geçilecek mi? Kış saati uygulaması nedir? İşte ayrıntılar...

Haber 23-11-2021 01:48

Bakan Dönmez'den doğal gaz paylaşımı: 650 bin m3'e yükseldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkali-2 kuyusuna ilişkin olarak önemli açıklamada bulundu. Bakan Dönmez "Türkali-2 kuyusu Rezervuar-1 testi günlük 650 bin m3'e yükselen akışla devam ediyor. Karadeniz gazında 2023 hedefimiz açık ve net. Adım adım ilerliyoruz." dedi.

Finans 20-11-2021 16:43

Bakan duyurdu! Rüzgardan elektrik üretiminde rekor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 10 Kasım'da rüzgardan elektrik üretiminde rekor kırıldığını bildirdi.

Finans 12-11-2021 15:06

Bakan Dönmez duyurdu! Yeni müjdeler için gün sayıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Karadeniz'deki keşiflerimizin miktarını ve değerini artıracak yeni müjdeler için gün sayıyoruz" açıklamasını yaptı.

Finans 09-11-2021 14:13

Son Dakika: Bakan Dönmez'den doğal gaz açıklaması: Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ın satılması söz konusu değildir

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yer altı doğal gaz depolarının 4'te 3'ünün doldurulduğunu açıkladı. Dönmez, "Türkiye Petrolleri ve BOTAŞ’ın satılması söz konusu değildir" ifadelerini kullandı.

Finans 22-10-2021 11:25

Son Dakika: Bakan Dönmez'den doğal gaz maliyet artışı ve Karadeniz gazı açıklaması

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, artan doğal gaz taleplerine ilişkin, "Kış aylarında artacak gaz talebinin karşılanması için ek kaynak görüşmelerimiz sürüyor. Uzun dönemli doğal gaz anlaşmalarımızın olması elimizi rahatlatan bir unsur." dedi. Bakan Dönmez Karadeniz gazı için ise tarih vererek, "Hedefimiz gazın 2023 yılında sisteme bağlanması ve ilk faz gaz akışının sağlanması." ifadelerini kullandı.

Finans 13-10-2021 11:59

Bakan Dönmez'den doğal gaz fiyatları açıklaması: Fedakârlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, katıldığı bir TV programında doğal gaz fiyatlarıyla ilgili olarak "Fedakârlık yaparak vatandaşa en az şekilde yansıtıyoruz" açıklamasında bulundu.

Finans 08-10-2021 16:39

Bakan Dönmez duyurdu: Yavuz sondaj gemisi Karadeniz'e açıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Yavuz sondaj gemisinin Haydarpaşa Limanı'ndan demir alarak Filyos Limanı'na doğru hareket ettiğini sosyal medya üzerinden bildirdi.

Finans 06-10-2021 16:17

Bakan Dönmez: Türkiye rüzgarı esmeye devam ediyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin rüzgar enerjisi kurulu gücünün ağustos sonu itibarıyla 10 bin megavatı aştığını bildirdi.

Finans 08-09-2021 16:17

Bakan Dönmez: Kastamonu'nun tamamına elektrik verdik, Sinop'ta çalışmalar devam ediyor

Karadeniz'de yaşanan sel felaketi sonrasında önlem amaçlı kontrollü elektrik kesintisi yapılmıştı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kastamonu'da selden zarar gören ilçe ve köylerin tamamına bugün itibariyle elektrik verildiğini duyurdu.

Haber 17-08-2021 11:25

Son Dakika: Bakan Dönmez açıkladı! Afet bölgesinde elektrik faturaları 3 ay ertelenecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Sinop, Kastamonu ve Bartın'da sel felaketinden etkilenen vatandaşların elektrik faturası ödemeleriyle ilgili olarak, "Selin ve afetin etkilerini en aza indirmek amacıyla afetten etkilenen yurttaşlarımızın faturalarının ödeme süresini 3 ay süreyle erteliyoruz. Erteleme için herhangi bir belge, bilgi de istemiyoruz. Vatandaşlarımızın sözlü beyanını da dikkate alarak bu ertelemeleri yapmış olacağız." dedi.

Finans 16-08-2021 19:44

Bakan Dönmez: Yangın bölgelerinde yaşayanların elektrik faturalarının ödeme günü ertelendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yangının olduğu bölgelerde yaşayan vatandaşların elektrik fatura borçlarının üç ay ertelendiğini duyurdu.

Finans 11-08-2021 16:17

Deniz üstü rüzgar kurulu gücü 11 yılda 11 kat arttı

Dünyada en yüksek kapasiteye sahip ikinci temiz enerji kaynağı olan rüzgarda deniz üstü (offshore) kurulu güç, 2010-2020 dönemini kapsayan 11 yılda 11 kat artışla 34 gigavata yükseldi.

Finans 03-08-2021 11:36

Bakan Dönmez duyurdu! Yeni müjde sene sonunda

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, 'Karadeniz'de aranacak daha çok yer var' derken, "Yılın sonunda ya da önümüzdeki yılın başında daha batıda bir müjde paylaşabiliriz" açıklamasında bulundu.

Finans 29-07-2021 13:44

Doğal gazda büyük gelişme! İlk ateş bugün yakılacak

Türkiye'nin derin deniz sondajları neticesinde ulaştığı 540 milyar metreküplük doğal gaza ilişkin olarak ilk gaz yakma töreni bugün gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjde olarak duyurduğu doğal gaz keşfine ilişkin gaz yakma törenine Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katılacak.

Finans 28-07-2021 10:29

Artvin'deki sel bölgesinde abonelerin yüzde 99,7’sine elektrik verildi

Artvin'deki sel bölgesinde abonelerin yüzde 99,7’sine elektrik verildi

Yurthaber 24-07-2021 18:07

Bakan Fatih Dönmez'den doğalgaz ve elektrik zamlarıyla ilgili eleştirilere cevap

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez katıldığı bir televizyon programında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Doğalgaz keşiflerinin Türkiye'nin yüzde 30-35 ihtiyacını karşılayabileceğini söyleyen Bakan Dönmez, elektrik ve doğalgaz zammıyla ilgili eleştirilere yanıt verdi.

Finans 13-07-2021 02:04

Elektrik tüketiminde yılın rekoru

Yurt genelinde hissedilen sıcak havanın etkisiyle artan klima kullanımı rekor getirdi. 25 Haziran Cuma günü yurt genelinde 963 bin 983 megavatsaatle rekor seviyede elektrik tüketildi.

Finans 28-06-2021 15:48

Bakan Dönmez: Elektrik üretiminde rekor kırdık

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez "Mayıs'ta güneş enerjisinden 1468 gigavatsaat (GWh) elektrik üreterek aylık bazda üretim rekorumuzu kırdık. Yine aynı dönemde, güneş enerjisinin elektrik üretimindeki payı yüzde 5,8'e yükselerek aylık bazda en yüksek orana ulaştı" dedi.

Finans 23-06-2021 12:03

Bakan Dönmez paylaştı! Amasra-1 kuyusundan çıkarılan gaz enerjiye dönüştü

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'deki ikinci keşfi olan Amasra-1 kuyusundan çıkarılan doğal gazın yakılarak mühendislerin elinde enerjiye dönüştüğünü bildirdi.

Finans 08-06-2021 21:52

Bakan Dönmez: Doğal gaz keşfi 10 yılın üzerinde ihtiyacımızı karşılayacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın doğal gaz keşfini duyurmasının ardından, "Yıllık ortalama 45-50 milyar metreküp doğal gaz tüketimimiz var. Rezervlerimize 135 milyar metreküp daha ilave etmiş olduk. Böylece 540 milyar metreküpe ulaşmış olduk. Bu haliyle baktığımızda 10 yılın üzerinde ihtiyacımızı karşılayacak gibi duruyor." ifadelerini kullandı.

Finans 04-06-2021 22:21

Bakan Dönmez’den Alman yatırımcılara 'ortak iş birliği' çağrısı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Alman yatırımcıları, sadece yenilebilir sektöründe değil, önemli fırsatlar barındıran doğal gaz piyasasında da aktif olarak yer almaya davet ederek, “Türk-Alman ortaklığını daha ileri seviyelere taşımak için iki ülkenin iş insanlarının üçüncü ülkelerde de ortak yatırım yapmalarının işbirliğimizi daha iyi noktalara taşıyacağını düşünüyorum“ dedi.

Finans 02-06-2021 16:13

Bakanı Dönmez'den yeni petrol keşfi açıklaması: Hedefimiz 2023'te 100 bin varile çıkmak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Son bir ayda yaptığımız yeni keşiflerle gerek Güneydoğu'da gerekse Trakya'da günlük 6 bin 800 varillik bir üretim artışı sağlamış olduk. Geçtiğimiz yıl ortalama üretimimiz 51 bin 600 varildi. Bu yıl bu keşiflerle 60 bin varilin üstüne çıkmış olacağız. Hedefimiz 2023'te 100 bin varile çıkmak." dedi.

Finans 28-05-2021 11:44

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, yeni petrol keşiflerini değerlendirdi:

"Son bir ayda yaptığımız yeni keşiflerle gerek Güneydoğu'da gerekse Trakya'da günlük 6 bin 800 varillik bir üretim artışı sağlamış olduk. Geçtiğimiz yıl ortalama üretimimiz 51 bin 600 varildi. Bu yıl bu keşiflerle 60 bin varilin üstüne çıkmış olacağız. Hedefimiz 2023'te 100 bin varile çıkmak."

Yurthaber 28-05-2021 11:17

Yeni elektrik üretim yatırımlarında aslan payı rüzgar enerjisinin

Türkiye'de bu yıl ocak-nisan döneminde devreye alınan 1268 megavatlık elektrik üretim kapasitesinin yüzde 51,5'i rüzgar enerjisi santralleri kaynaklı oldu.

Finans 07-05-2021 11:41

Son Dakika! Bakan Dönmez duyurdu: Kanuni Sondaj Gemi'si ilk görevine başlıyor!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez yaptığı açıklamada, Kanuni Sondaj Gemi'sinin ilk görevine başlayacağını duyurdu.

Finans 05-05-2021 16:17

Bakan Dönmez'den 'enerji' açıklaması: EBRD ile iş birliğimiz kesintisiz sürüyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "EBRD ile iş birliğimiz kesintisiz sürüyor. EBRD, 4300 megavatlık yenilenebilir enerji kapasitesinin hayata geçirilmesine katkı sağladı" dedi.

Finans 04-05-2021 16:58

Güneş enerjisinde mini YEKA yarışmaları başladı

Yarışmaların ilk gününde 3 şirkete 60 megavat güneş enerjisi kapasite tahsisi yapıldı

Yurthaber 26-04-2021 15:42

Bakan Dönmez: Karadeniz gazı 2023'e yetişecek

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Petrol Endüstrisinde Milli Teknolojiler Toplantısı'na ( PEMT-21) video konferans yöntemiyle katılıyor.

Finans 20-04-2021 11:48