Engelli Ogrencilere Farkindalik Projesi Haberleri

Batman’da yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçları ‘Vefa Projesi’ ile karşılanıyor

Batman’ın Kozluk ilçesinde kendi ihtiyaçlarını tek başına göremeyen yaşlı ve engelli vatandaşların ihtiyaçları, Türkiye genelinde geliştirilen ’Vefa Projesi’ ile karşılanıyor.

Yurthaber 2024-01-30 11:36:41

Engelli bireylerin kullanımına göre projelendirildi! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı engelliler için hayata geçirilen çalışmaları açıkladı

Engellilerin ulaşım araçlarına erişimini kolaylaştırmak adına yeni adımlar hayata geçirilmeye devam ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ‘Millî Tren Projesi’ engelli bireylerin kullanımına göre projelendirildiğini ifade etti. Bakanlık ayrıca "Demiryolu ‘Erişilebilir Ulaşım’ çalışmaları ile 1 milyon 142 bin 142 engelli yolcu seyahat etti” açıklamasında bulundu.

Haber 2023-12-03 12:39:02

Erzincan'da özel çocuklar yamaç paraşütü heyecanı yaşadı

Erzincan'da down sendromlu, otizmli ve hafif zihinsel engelli çocuklara, "Mutlu Çarşamba Projesi" kapsamında yamaç paraşütü eğitimi verildi.

Yurthaber 2023-11-15 13:48:18

Avrupa’nın 4 ülkesinden gelen engelliler Balıkesir’de buluştu

Türkiye Sakatlar Derneği(TSD) Balıkesir Şubesi ve Balıkesir Engelli Spor Kulübü’nün paydaşı olduğu; Avrupa birliği programı dahilinde sürdürülen "Let’s Remove The Obstacles With Sports-’Engelleri sporla kaldıralım’" başlıklı gençlik projesi; İtalya, Romanya, Litvanya, Polonya ve Türkiye’nin katılımı ile projenin ilk ayağı Balıkesir’de tamamlandı.

Yurthaber 2023-09-26 07:22:25

Mersin'de görme engelli öğrenciler iş hayatına e-ticaret projesiyle atılacak

Mersin Üniversitesi (MEÜ) öncülüğünde başlatılan "E-ticarette Engel Yok Projesi" kapsamında eğitim alacak görme engelli öğrenciler, e-ticaret sektöründe istihdam edilecek.

Yurthaber 16-08-23 15:31

Alanya Belediyesi’nin “Her Kulaç Bir Hayat” projesi devam ediyor

Alanya Belediyesi tarafından engelli bireylerin spor yaparak aktif yaşama katılmaları için başlatılan “Her Kulaç Bir Hayat Projesi” kapalı yüzme havuzunda yapılan etkinliklerle devam ediyor.

Yurthaber 12-06-23 13:59

Van'da yaşlı ve kimsesizlerin yüzü VEFA Projesiyle gülüyor

Van'ın Erciş Kaymakamlığınca yürütülen Vefa Projesi kapsamında ilçedeki yaşlı, bakıma muhtaç, engelli, öksüz ve yetimlerin ihtiyaçları karşılanıyor.

Yurthaber 24-05-23 10:51

Yaren Projesi Aşık Veysel Yılı'nda Sivas'ta dezavantajlı grupları kucaklayacak

Sivas'ta, 2023'ün "Aşık Veysel Yılı" ilan edilmesinin ardından yaşlı, engelli, yetim çocuk, kadın, gazi ve şehit ailelerinin sosyal yaşamına önemli katkılar sunacak "Yaren Projesi" hayata geçirilecek.

Yurthaber 13-01-23 13:56

Batman'da işitme engelli bireyler işaret diliyle İslam'ı öğreniyor

Türk İşaret Dilinde İslam Projesi koordinatörlerinden Murat Akıncı: - "Yaklaşık 11 bin kullanıcıya ulaştık. Sitenin faaliyetlerinden işitme engelliler çok memnun"

Yurthaber 25-09-22 16:44

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından geçen ay ihtiyaç sahiplerine 6 milyar 907 milyon lira yardım

Ağustos ayında 2,7 milyar lira tutarında yaşlı aylığı ve engelli aylıklarını hak sahiplerinin hesaplarına yatıran Bakanlık, Vefa Projesi ile de vatandaşlara 140,1 milyon lira tutarında destek verdi

Yurthaber 20-09-22 12:13

Kaybolan engelliler Pusulam Polis projesi ile daha kolay bulunacak

Hakkari'de hayata geçirilen proje kapsamında, kaybolmaları halinde en kısa sürede ailelerine ulaştırılmaları amacıyla engellilerin parmak izleri, kimlik ve ilaç bilgileri sisteme kaydediliyor - Polis memuru Seda Köroğlu Kindar: - "Kendini ifade edemeyen engelli ve özel eğitime tabi bireylerimizin, başta kayıp vakaları olmak üzere çeşitli mağduriyetler yaşadığını gördük. Bu yüzden böyle bir proje geliştirdik"

Yurthaber 28-08-22 13:47

Dünya Yaşlılık Derneğinin Engelliler Haftası etkinliğinde engelli bireylerin gösterileri öne çıktı

Dernek, düzenlenen ödül töreninde, "Yabancı yatırımcı, yaşlı köyü projesi için Türkiye'ye geldi" haberi dolayısıyla AA Ekonomi Haberleri Editörlüğü Kıdemli Muhabiri Mehtap Yılmaz Özdemir'e ödül verdi

Yurthaber 15-05-22 15:40

Eskişehirli öğrenciler floor curling sporunu sevdi

Normal zeminde oynanabilen curling olarak tanımlanan spor, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Gençlik ve Spor Kulübü Derneğince hazırlanan 100 Genç 100 Yetenek Projesi kapsamında eğitim alan 12 öğretmen tarafından 130 öğrenciye öğretildi - Proje koordinatörü beden eğitim öğretmeni Ummuhan Aşır: "Floor curling sporunun en önemli özelliği eşitlikçi olmasıdır. 7'den 70'e her yaş grubu rahatlıkla oynayabilir. Engelli birey ile engelli olmayan bir kişi aynı takımda yer alabiliyor"

Yurthaber 23-02-22 11:55

Çorum'da engelli öğrencilerin mesleki eğitim kalitesi AB projesi ile artırılacak

Çorum'da engelli öğrencilerin mesleki eğitim kalitesi AB projesi ile artırılacak

Yurthaber 16-02-22 16:08

'Golbol kraliçesi' Sevda Altunoluk: Hayata karşı 1-0 gerideyiz, göremeyen arkadaşlara ışık olmalıyız

BBC, her yıl yaptıklarıyla ilham kaynağı olan ve etki yaratan kadınlara dikkat çekmek amacıyla 100 Kadın projesi düzenliyor. Doğuştan görme engelli Sevda Altunoluk, BBC'nin bu yıl seçtiği 100 Kadın arasında girdi.

Haber 07-12-21 18:41

İşitme, konuşma ve görme engelliler için Engelsiz CİMER Projesi

Resmi Gazetede yayımlanan 2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'na göre, işitme, konuşma ve görme engelli bireylerin şikayet, talep ve görüşlerini iletebilmeleri için Engelsiz CİMER Projesi uygulanacak

Yurthaber 26-10-21 10:08

Kooperatifte üretilen karton bardakların geliriyle engelliler desteklenecek

Malatya Engelliler Kooperatifi Başkanı Naile Altuntaş: - "Ortaklarım ve ben buradan hiçbir maddi gelir almadan sosyal sorumluluk projesi olarak kooperatifi başlattık. Engelli arkadaşlarımızın hayatına maddi olarak dokunmak istiyoruz" - "Bunu yürütebilmemiz için Malatya'nın esnafına ve hayırsever insanlarına ihtiyacımız var"

Yurthaber 27-09-21 11:43

Gönüllü gençler işitme engelli öğrenciler için maske atölyesine girdi

Düzce Gençlik Merkezince yürütülen "Şeffaf İletişim" projesi kapsamında tasarlanan ağız kısmı şeffaf maskeler, işitme engelli öğrencilerin karşısındaki kişinin dudaklarını okumasına imkan sağlıyor - Gençlik Merkezi Müdürü Samet İnce: - "Aslında işitme engelli birey kadar karşısında onunla iletişim kurmak isteyen öğretmen veya veli için de önemli bir proje. Dudakların okunabilmesi amacıyla tasarladığımız maske sayesinde iletişim kolaylaştı"

Yurthaber 23-09-21 11:59

Antalya'da Spora Gönül Ver Projesi ile görme engelli ve engelsiz bireyler bir araya gelecek

Antalya'da "Spora Gönül Ver" Projesi ile görme engelli ve engelsiz bireyler bir araya gelecek

Yurthaber 29-06-21 18:20

Devlet desteğiyle hayvancılığa başlayan eski hükümlü hayatında yeni sayfa açtı

Erzurumlu Emre Kılınç, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğünce yürütülen "Engelli ve Eski Hükümlülerin Kendi İşini Kurma Projesi" kapsamında aldığı 44 bin lira hibe desteğiyle büyükbaş hayvan yetiştiriciliğine başladı - Emre Kılınç: - "Devletimiz bizi topluma kazandırmak için böyle bir iş teşvikinde bulundu. Verilen hibe ile evimi geçindiriyorum, çocuklarıma ve aileme bakıyorum. Hayvancılık yaparak geçimimi sağlıyorum"

Yurthaber 23-05-21 11:36

Kozanlı öğrenciler Zeka Gücü projesinde birinci oldu

Adana’nın Kozan ilçesinde Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) ortaokul öğrencileri Zeka Gücü projesi kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı ile birlikte düzenlediği yapay zeka ve hayal gücünü birleştiren Zekathon Yarışmasında Türkiye birinciliği elde etti.Türk İşaret Dili kullanan kişilerin bazı önemli ihtiyaçlarını anlatmasına yardımcı olmayı amaçlayan proje kapsamında işaret dili kullanan engelli bireylerin en çok ihtiyaç duyduğu durumları yazılıma dönüştürerek bilgisayar uygulaması üreten Kozan BİLSEM öğrencileri, 10 yaşındaki Eren Küçükateş’in işitme engelli dedesinin yaşadıkları zorluklardan ilham alarak yazılım üretti.Eren Küçükateş, dedesi Ömer Alçın’ın işitme engelli olmasını ve yaşadığı zorlukları gözlemlemesi ile zorlukları ekip arkadaşları ile bilgisayar uygulamasına dönüştürerek işitme engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştıran yazılım projesi ile birinciliği ilçeye getirdiklerini söyledi."Seni Daha İyi Anlıyorum" projesi ile başarı elde eden öğrenciler, Kozan İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Sönmez’i ardından Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’ın makam konuğu oldular.Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam, öğrencilere kitap ve flash bellek hediye etti.BİLSEM Müdürü İsmail Uludağ, proje hakkında Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam’a bilgi verirken Kozan’da toplum yararına proje üreterek öğrencilerin başarısını ve üretimini geleceğin bilim gençliği için üretmeye devam ettiklerini kaydetti.Kozan Kaymakamı Şafak Gürçam ise Adana Valisi Süleyman Elban önderliğinde Kozan’da robotik kodlama sınıflarının artırılması bilimle sanatla gençliğin ilerlemesi için sınıf oluşumları ve öğrencilere yatırımların sürdüğünü kaydetti.Yarışmaya Bilişim öğretmeni Sinan Kardaş danışmanlığında Kozan BİLSEM’den katılan Yiğit Bakır, İpek Deveci, Meyra Ada Aygün, Eren Küçükateş ve Deniz Ege Yıldırım Kaymakamı Gürçam’dan hediyelerini almalarının ardından Bilsem Merkezinde projenin nasıl geliştiğini anlattılar.Projenin ilham kaynağı işitme engelli dedesi oldu5.

Yurthaber 01-04-21 08:54

Araban’da Bizim İçin Değerlisiniz’’ projesi umut oldu

Gaziantep’in Araban ilçesi Kaymakamlığınca 2020 yılında hayata geçirilen ve tam bağımlı yatağa mahkum yaşayan engelli vatandaşların umudu olan ‘’Bizim İçin Değerlisiniz’’ projesinin 2’inci etabında 12 hastaya daha hasta yatağı hediye edildi.Araban Kaymakamlığı koordinesinde Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı Araban Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce yürütülen ve Araban SYDV tarafından desteklenen Araban Kaymakamlığı’nın ‘’Bizim İçin Değerlisiniz’’ projesinin 2’inci etabına geçildi.

Yurthaber 31-03-21 11:01

’Engelli Dostu ADÜ’ projesi için engelli dernekleri ziyaret edildi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ortak yürüteceği ’Engelli Dostu ADÜ’ projesi kapsamında engelli derneklerine ziyaretler gerçekleştirildi.Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı’nın koordinatörlüğünü yaptığı proje kapsamında Aydın merkezde faaliyet gösteren engelli derneklerinden olan Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, Türkiye Sakatlar Derneği Aydın Şubesi, Türkiye Beyazay Derneği Aydın Şubesi, Aydın Engelliler Spor Kulübü Derneği Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili Öğretim Görevlisi Özden D.

Yurthaber 31-03-21 09:49

Görme engelli annenin evi tepeden tırnağa yenilendi

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin “Evim Dünyalara Bedel” projesi kapsamında Düztepe Mahallesi’nde müstakil bir evin giriş katında konaklayan Cennet Çelik (83) ve oğlu Taray Çelik’in (56) ekonomik sıkıntılarına kulak verildi.

Yurthaber 27-03-21 12:07

Kayseri'de engelli öğrenciler Özel Eller Yöresel Lezzetler projesi kapsamında mantı ve yağlama yaptı

Kayseri'de engelli öğrenciler "Özel Eller Yöresel Lezzetler" projesi kapsamında mantı ve yağlama yaptı

Yurthaber 26-03-21 14:15

Yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı hastalara gezici sağlık tarama aracı hizmet sunacak

Japonya tarafından “Gezici Sağlık Tarama Aracı Temini Projesi” projesinin onaylanmasının ardından alınan gezici sağlık tarama aracı Karabük’te yaşlı, engelli ve yatağa bağımlı hastalara yerinde sağlık hizmeti sunacak.Karabük Valiliği İl Yazı İşleri Müdürlüğü AB ve Dış İlişkiler Bürosu tarafından hazırlanan, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ve İl Sağlık Müdürlüğü ortaklığında yürütülen “Gezici Sağlık Tarama Aracı Temini Projesi” Japonya tarafından uygun projeler arasında yer aldı.“Yerel Projelere Hibe Programı” kapsamında onaylanan proje ile ilgili sözleşme Vali Fuat Gürel ve Japonya’nın Ankara Büyük Elçisi Suzuki Kazuhiro tarafından imzalandı.Proje ile Karabük’e bağlı altı ilçe sınırları içerisinde bulunan mahalle ve köylerinde yaşamakta olan, sağlık problemleri olup ancak herhangi bir sağlık kuruluşuna yaşlılık, engelli, yatalak durumda bulunan ve ekonomik problemlerle sağlık kurumlarına gitmekte sıkıntı çeken dezavantajlı insanlara yerinde kaliteli sağlık hizmet sunmak amaçlanıyor.İl Sağlık Müdürlüğü’nden alınan verilere göre merkez ilçe köylerinde 735, Eskipazar köylerinde 65, Eflani köylerinde 69, Ovacık köylerinde 12, Safranbolu köylerinde 272, Yenice köylerinde 188 olmak üzere toplamda bin 341 kişi engelli veya yatağa bağımlı yaşamlarını sürdüren hastaların gezici sağlık tarama aracı hizmetlerinden faydalanması sağlanacak.

Yurthaber 25-03-21 11:32

Serdivan’da yaşlılar unutulmuyor

Serdivan Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, ‘Yaşlı Destek Hattı’ projesi kapsamında yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşlara evlerinde hizmet veriyor.Serdivan Belediyesi, ‘Yaşlı Destek Hattı’ projesi kapsamında bakacak kimsesi olmayan, günlük işlerini yapmakta zorlanan, ihtiyaç sahibi 65 yaş üzeri yaşlı ve engelli vatandaşların evlerine gidilerek kişisel bakımlarının yanı sıra evleri temizleniyor, yemekleri yapılıyor, cam temizliğinden soba temizliğine kadar tüm hizmetler ücretsiz olarak veriliyor.

Yurthaber 24-03-21 17:45

Görme engelli öğrenciler için masal seslendirdiler

Sivas Valiliği tarafından başlatılan 700 Fikir 700 Proje kapsamında Gemerek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görme engelli öğrencilere yönelik Sesinde Hayat Var Projesi hayata geçirildi.

Yurthaber 24-03-21 09:17

Erciş’te Adreste Nüfus Hizmeti ile kimlik başvuruları evden yapılıyor

Van’ın Erciş ilçesinde yeni kimlik kartı alabilmek için nüfus müdürlüklerine gidemeyen hasta, yaşlı ve engelli vatandaşlar, "Adreste Nüfus Hizmeti" projesi ile başvurularını evden yapabiliyor.İçişleri Bakanlığı tarafından 3 yıl önce başlatılan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamında çipli kimlik kartı dağıtımı devam ediyor.

Yurthaber 23-03-21 20:59

Büyükşehir Belediyesinin online çalıştayları sürüyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde MAtchUP projesi kapsamında “Yerel Yönetimlerde Engellilik ve Erişilebilirlik Kavramları Üzerine Sürdürülebilir Çözümler Çalıştayı” çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.Adana, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Eskişehir, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla Büyükşehir Belediyeleri, MAtchUP Şehirler Ağı Katılımcı Belediyeler, Antalya İlçe Belediyeleri, akademisyenler ve Türkiye Sakatlar Konfederasyonu’nun katılımıyla “Yerel Yönetimlerde Engellilik ve Erişilebilirlik Kavramları Üzerine Sürdürülebilir Çözümler Çalıştayı” düzenlendi.Çalıştayda, engelli bireylerin kentsel mekanda ya da sanal ortamda, kentsel hizmetlere ve uygulamalara erişilebilirliğinin sağlanması ve artırılması için neler yapılması gerektiği konusunda görüş alış verişinde bulunuldu.

Yurthaber 20-03-21 12:46

Engelli öğrencilere tablet hediye edildi

Dilovası Belediyesi’nin başlattığı ‘Öğrencilere tablet, geleceğimize umut’ projesi ile dağıtılan tabletlerin son dağıtımı ilçedeki engelli öğrencilere yapıldı.Dilovası’ndaki ortaokul, lise ve üniversite öğrencilerinin tamamına 10 binin üzerinde tablet hediye eden Dilovası Belediyesi, engelli öğrencileri de unutmadı.

Yurthaber 14-03-21 15:34

Hakkari polisinden engellilere spor malzeme desteği

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü, ‘Hayat Engel Tanımaz’ projesi kapsamında engelliler spor kulüplerine malzeme yardımında bulundu.Emniyet Müdürü Müdür Atanur Aydın, Engelliler Koordinasyon Merkezinde Bedensel Engelliler Derneği Başkanı Mesut Keskin, Sümbül Engelliler Spor Kulübü Başkanı Şükrüye Yıldız Tatlı, Berçelan Engelliler Spor Kulübü Başkanı Cahit Moolaosmanoğlu ve engelli sporcular tarafından karşıladı.

Yurthaber 10-03-21 08:45

’Engelli Dostu ADÜ’ Projesi başlıyor

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) ile Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün ortak yürüteceği ’Engelli Dostu ADÜ’ projesi kapsamında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkan Vekili Öğr.

Yurthaber 07-03-21 11:59

Sultanbeyli’de Şefkat Eli projesi kapsamında 641 bin TL bütçeyle 2 bin hane temizliği ve yüzlerce tadilat gerçekleştirildi

Sultanbeyli Kaymakamlığı ve Darülaceze Vakfı işbirliğinde yürütülen "Şefkat Eli" projesi ile yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan muhtaç vatandaşlara evlerine 15 günde bir gidilerek; vatandaşların evleri temizleniyor, ilaçlanıyor, dezenfekte ediliyor ve yılda bir kez boyanıp tadilat gerektiren küçük tamir işleri yapılıyor.Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Kaymakamlığımız tarafından 2017 yılında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı imkânlarıyla uygulanmaya başlanan, 2019 yılından itibaren Darülaceze Vakfı’nın destekleriyle yürütülen "Şefkat Eli" projesi kapsamında Sultanbeyli ilçemizde yaşayan yaşlı, engelli veya kronik rahatsızlığı olan muhtaç vatandaşlarımızın evleri 15 günde bir düzenli olarak temizleniyor” dedi.Doktor ve psikolog nezaretinde vatandaşlarımıza ziyaretler gerçekleştirdikKaymakam Kubilay, “Koronavirüs salgını sürecinde de kıymetli büyüklerimizi yalnız bırakmadık.

Yurthaber 26-02-21 12:18

Otizmli çocuklar hemsball ile engelleri aşıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 81 ilde engelli gençler için hayata geçirilen ’Mutlu Çarşamba’ Projesi, Aydın’da da büyük bir ilgi görürken, otizmli çocuklar hemsball ile engelleri aşıyor.Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda her Çarşamba günü resmi ve özel rehabilitasyon merkezlerinde bulunan özel sporcular ve engelli bireylere yönelik çeşitli aktiviteler gerçekleşiyor.

Yurthaber 25-02-21 10:16

Korkuteli’de, engelli ve yaşlı bireylerin çipli kimlik kartı almasına kolaylık

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde İçişleri Bakanlığınca 4 yıl önce başlatılan Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı Projesi kapsamındaki, çipli kimlik kartı dağıtımı devam ediyor.

Yurthaber 23-02-21 16:40

İşitme engelli öğrencilere ‘atölye evim’ projesi

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü ERBAP (Erzurum Başarıyı Arttırma Programı 2019-2023) kapsamında ‘Atölye Evim Projesi’ uzaktan eğitimle devam ediyor.Özel Eğitim Meslek Lisesi tarafından başlatılan ‘Atölye Evim Projesi’ ile işitme engelli öğrencilere yönelik farklı bir öğrenme ve üretme etkinliği deneyimi kazandırılması amaçlanıyor.

Yurthaber 23-02-21 14:35

Yaşlı, engelli ve hastalara evde berber hizmeti

Yozgat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, “Siz Neredeyseniz Biz Oradayız” isimli sosyal sorumluluk projesi kapsamında hasta, yaşlı ve engellilere evde berber hizmeti sunuyor.Yozgat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü kuaförlük alanında eğitim gören kursiyerler ve eğitmenler, şehir merkezinde hasta, yaşlı ve engellilerin ücretsiz kişisel bakımlarını yaparak saç tıraşı yapıyor.Evde berber hizmeti talep eden vatandaşlar Yozgat Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü ile iletişime geçiyor.

Yurthaber 22-02-21 16:36

Kaş Belediyesinden evde temizlik hizmeti

Kaş Belediyesi, ‘Evde Yalnız Değilsiniz’ projesi kapsamında ihtiyaç sahibi kişilere evde temizlik hizmeti veriyor.Kaş Belediyesinden yapılan açıklamada, Sağlık ve Sosyal İşler Müdürlüğünce proje kapsamında ilçedeki 54 mahallede yaşlı, engelli, kimsesiz ve bakıma muhtaç kişilerin taleplerinin değerlendirildiği belirtildi.

Yurthaber 22-02-21 14:23

İŞKUR desteğiyle sürü sahibi olan eski hükümlü, hayatında yeni sayfa açtı

Afyonkarahisar'da, katıldığı girişimcilik kursunun ardından İŞKUR'un "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi" kapsamında hibe desteği alan eski hükümlü Halil Yıldırım, 48 koyun ile hayvancılığa başladı - Yıldırım: "Kendi işimi kurduğum bu sürüyü, büyütmeyi hedefliyorum"

Yurthaber 15-02-21 11:19

Engelli bireyler “Engelsiz Maske Üretim Projesi” ile maske ve koruyucu kıyafet üretiyor

İçişleri Bakanlığı tarafından desteklenen ve Muş Bedensel Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü tarafından yürütülmekte olan “Engelsiz Maske Üretim Projesi” kapsamında, engelli bireyler sağlık çalışanları için maske ve koruyucu kıyafet üretiyor.Gençlik Merkezi Müdürlüğünde korona virüsle mücadele kapsamında 10 engelli bireye 4 aylık ücretli kurs açıldı.

Yurthaber 12-02-21 14:34

“Seslenen kitap” projesi görme engelli öğrencilere kolaylık sağlayacak

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü “Seslenen Kitap” projesini hayata geçirdi.8.

Yurthaber 05-02-21 11:34

“Seslenen kitap” projesi görme engelli öğrencilere kolaylık sağlayacak

Erzurum İl Millî Eğitim Müdürlüğü “Seslenen Kitap” projesini hayata geçirdi.8.

Yurthaber 05-02-21 11:34

Mesleki Eğitim Projesi ile genç mühendislere iş imkanı

Antalya Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan AKE Asansör, Yürüyen Merdiven ve Engelli Sistemleri üretim ve satış firması Mesleki Eğitim Projesi’nin ikincisini hazırladı.

Yurthaber 04-02-21 11:29

Engelliler Araştırma Enstitüsü projeleri TÜBİTAK’ta kabul edildi

Gelişimsel destek gereksinimi olan bireylere, ailelere ve bu bireyler ile çalışan uzmanlara ve topluma yönelik bilimsel araştırma projeleri yürüten ve bu alanda 1993 yılından beri Türkiye’de faaliyet gösteren ilk ve tek Enstitü konumunda olan Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsünün iki özgün projesi daha başarı ile tamamlandı.Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) bünyesinde yürütülen projeler, erken çocukluk döneminde gelişimsel gerilik/yetersizlik tanılı çocuklara ve engelli çocuğa sahip ebeveynlere destek olmayı amaçlıyor.PROJE EV-DES adı ile Türkiye’nin en kapsamlı dijital platformu hazırlandıTÜBİTAK Projeleri kapsamında ilk olarak “Yetersizliği Olan Çocukların Evde Desteklenmesine Yönelik Türkiye’nin En Kapsamlı Dijital Platformu” hazırlandı.

Yurthaber 01-02-21 15:13

Yüreğir’de ücretsiz evde bakım hizmeti

Yüreğir Belediyesi, korona virüs salgını nedeniyle evden çıkamayacak durumda olan yaşlı, hasta ve engellilere yönelik ücretsiz evde bakım hizmetlerini aralıksız sürdürüyor.Yüreğir Belediyesi, “Belediyeniz Yanınızda” projesi ile düzenli olarak ilçe genelinde dışarı çıkamayacak durumda olan yaşlı, hasta ve engelli bireylere yönelik evde kişisel bakım hizmeti veriyor.Pandemi sürecinde gerekli tüm önlemleri alarak hizmetlerini sürdüren Yüreğir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri ekipleri, yaşlı, hasta ve engelli bireyleri evlerinde ziyaret ederek saç ve sakal tıraşlarını yapıyor.Özellikle hasta, engelli ve yaşlı yakınlarının uygulamadan memnuniyet duyduğunu ifade eden Yüreğir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Kocaispir, evden çıkamayacak durumda olan vatandaşların 0322 321 61 61’i arayarak bu projeden ücretsiz olarak faydalanabileceklerini belirtti.Hasta, yaşlı ve engelli bireylerin bakımının zor olduğunu ve uzman personeller tarafından yapılması gerektiğini belirten vatandaşlar ise projeyi hayata geçiren Başkan Kocaispir ve ilgili personellere teşekkür etti.

Yurthaber 28-01-21 14:50

Aliağa’da engelliler istiridye mantarı yetiştirecek

Aliağa’da "Üretimde ben de varım, Aliağa’da engelleri birlikte aşalım" projesi kapsamında engelli vatandaşların istiridye mantarı yetiştireceği tesis törenle hizmete açıldı.3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Aliağa Kaymakamı Ömer Karaman, Belediye Başkanı Serkan Acar ve Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkanvekili İbrahim Erdemir’in imzaladığı protokolle kısa sürede ilçede mantar üretim tesisi kuruldu.

Yurthaber 22-01-21 09:28

Sakarya'da engelliler ibadet ve sosyal aktivitelerini engelsiz yapabilecek

Sakarya'da, İl Müftülüğü ve Engelliler Camii Derneği iş birliğiyle engelli bireylerin ibadetlerini ve sosyal aktivitelerini daha rahat yapabilmeleri amacıyla "Engelliler Cami ve Eğitim Külliyesi" projesi hayata geçiriliyor - Kendileri için tasarlanan camide desteğe ihtiyaç duymadan ibadetlerini yapacak engelliler, kabartma Kur'an Kursu, kütüphane, okuma salonu, aşevi, kafeterya, spor salonu ve el işi atölyelerinin yer alacağı eğitim binalarında keyifli vakit geçirebilecek - Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş: - "Engelli vatandaşlarımıza her sahada sahip çıkılıyor. Arzumuz, Türkiye'de örnek olacak bu cami ve müştemilatının bir an önce hizmete ve ibadete açılmasıdır"

Yurthaber 16-01-21 11:33

Sakarya'da engelliler ibadet ve sosyal aktivitelerini engelsiz yapabilecek

Sakarya'da, İl Müftülüğü ve Engelliler Camii Derneği iş birliğiyle engelli bireylerin ibadetlerini ve sosyal aktivitelerini daha rahat yapabilmeleri amacıyla "Engelliler Cami ve Eğitim Külliyesi" projesi hayata geçiriliyor - Kendileri için tasarlanan camide desteğe ihtiyaç duymadan ibadetlerini yapacak engelliler, kabartma Kur'an Kursu, kütüphane, okuma salonu, aşevi, kafeterya, spor salonu ve el işi atölyelerinin yer alacağı eğitim binalarında keyifli vakit geçirebilecek - Sakarya İl Müftüsü Hasan Başiş: - "Engelli vatandaşlarımıza her sahada sahip çıkılıyor. Arzumuz, Türkiye'de örnek olacak bu cami ve müştemilatının bir an önce hizmete ve ibadete açılmasıdır"

Yurthaber 16-01-21 11:32