Esad Haberleri

Beşar Esad, Suriye'de 25. kez af ilan etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın imzaladığı kararname ile idam cezaları ömür boyu hapse çevrilecek, ömür boyu hapis cezasına çarptırılanların ise cezaları 20 yıla indirilecek.

Haber 16-11-2023 20:49

Esad için yakalama kararı! Bir ilk oldu

Fransa'da mahkeme 2013 yılında Suriye halkına kimyasal saldırı düzenleyerek "insanlığa karşı suç işlediği'' gerekçesiyle Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad için uluslararası yakalama emri çıkarttı. Paris mahkemesinin kararı, Suriye lideri hakkındaki ilk uluslararası yakalama emri özelliğini taşıyor.

Haber 15-11-2023 15:57

Esnaf kepenk indirdi, meydanlara çıktı! Suriye'deki Esad protestoları 2. haftasında: Göstericilerin elindeki döviz ve attıkları sloganlar dikkat çekti!

Suriye'nin güneyinde Dürzi'lerin yoğun olarak yaşadıkları Dera ve Suveyda illerinde başlayan Esad karşıtı protestolar ikinci haftasına girdi. Bölge esnafı kepenk indirirken, göstericilerin attıkları sloganlar dikkat çekti.

Haber 31-08-2023 17:09

12 yıl sonra bir ilk! Suriye Devlet Başkanı Esad kritik zirve için Suudi Arabistan'da

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 12 yılın ardından Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Esad, yarın Cidde kentinde düzenlenecek olan 32. Arap Birliği Zirvesi'ne katılacak.

Haber 18-05-2023 19:48

Esad

Esad Hakkındaki Haberler Mynet'te. Esad Hakkındaki Son Dakika Gelişmelerini Mynet'te Takip Edin.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu canlı yayında yanıtladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad görüşecek mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'de devam iç savaşa ilişkin olarak da konuşan Çavuşoğlu, 'Esad ile yüz yüze görüşme olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi. Bakan Çavuşoğlu ayrıca Sudan'dan Türklerin tahliyesindeki son durumu da paylaştı. İşte haberin detayları...

Haber 24-04-2023 20:52

Ukrayna lideri Zelenskiy imzayı attı! Esad'a yaptırım kararı geldi

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya'nın ilhak ettiği toprakları tanıdıklarını açıklayan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a 10 yıl süreyle yaptırım uygulanmasına yönelik kararname imzaladı. Zelenskiy'nin imzaladığı kararnamede yaptırımdan etkilenecek 300 kişi yer aldı.

Haber 18-03-2023 19:21

Kılıçdaroğlu’ndan Esad’a taziye mektubu: ‘Halklarımızın ortak acılarını paylaşıyoruz’

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinden etkilenen Suriye halkı için Esad’a taziye mektubu gönderdi. Kılıçdaroğlu mektubunda “Ülkemizin ve komşu Suriye halkının kayıplarını yüreğimizde hissettiğimizi bilmenizi isterim” ifadelerini kullandı.

Haber 23-02-2023 16:31

SON DAKİKA | Erdoğan'dan 'Esad' açıklaması! Hala Cumhurbaşkanınızı tanıyamadınız dedi, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nu hedef aldı: Şov yapıyor!

Son dakika: Türkmenistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin konuştuğu cinsel istismarla ilgili CHP lideri Kılılçdaroğlu'na ve İBB Başkanı İmamoğlu'na yüklendi. "Kendi partisi kaynıyor, tacizlerle kaynıyor" diyen Erdoğan, İmamoğlu'nu da şov yapmakla suçladı. Suriye ile ilgili olası bir temas için de "Putin'e teklif ettim! Liderler olarak bir araya gelelim" diyen Erdoğan, "2023'te son kez mi aday olacaksınız?" sorusuna da yanıt verdi.

Haber 15-12-2022 12:58

Esad’dan sürpriz hamle! PKK/YPG şokta! Yakıtlarını kesti…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye rejimine karşı yaptığı ılımlı açıklamaların ardından gündem yaratacak bir son dakika gelişmesi yaşandı. PKK/YPG’nin Türkiye’ye karşı saldırılarını arttırdığı şu günlerde Esad rejiminin terör örgütünün yuvalandığı mahallelere yakıtı kestiği öğrenildi. İşte Türkiye – Suriye ilişkilerini yakından ilgilendiren son dakika haberinin detayları…

Haber 28-11-2022 11:43

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşecek mi? Kalın canlı yayında açıkladı Yarın öbür gün...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuşan Kalın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşecek mi?” sorusuna da yanıt verdi. Şu anda böyle bir siyasi zemin olmadığını söyleyen Kalın, “Yarın öbür gün ülkemizin çıkarları gerektirdiğinde belki bu görüşmede olabilir, olmayabilir ama şu anda hemen bugünden yarına böyle planlanmış bir şey yok” dedi.

Haber 11-10-2022 23:16

Son dakika… Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk kez konuştu: Bizim Esad’ı yenmek, yenmemek gibi bir derdimiz yok!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Suriye ile kurduğu temas hakkında ilk kez Ukrayna dönüşünde dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Erdoğan, muhalefetin ‘Türkiye Esad’ı yenemedi şimdi anlaşmak için zemin hazırlıyor’ sözlerine yanıt verirken “Bizim ‘bir gece ansızın gelebiliriz’ ifademiz boşuna değil. Vakti saati geldiğinde bu yapılır. Biz bütün bu işlere hazırlıklıyız” ifadelerini kullandı. İşte Erdoğan’ın yaptığı son dakika açıklamalarının detayları...

Haber 19-08-2022 11:59