Esad Rejimi Haberleri

CHP lideri Özel 'gözümü kırpmam' diyerek açıkladı! Çok konuşulacak '2028' yorumu: 'Ekrem İmamoğlu'nu cumhurbaşkanı adayı yaparım'

CHP'nin 2028 Cumhurbaşkanı adayıyla ilgili çok konuşulacak bir açıklama geldi. CHP lideri Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu'nun 31 Mart'taki yerel seçimleri kazanması halinde 4'te 4 yapacağını belirtirken; olası cumhurbaşkanlığı adaylığı için çok net konuştu. Özel, "Ekrem Bey ile bu rejimi değiştirmek gerek. Ekrem İmamoğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olması için üzerime düşen her şeyi fazlasıyla yaparım. Bunu yapmakta gözümü kırpmam" diye konuştu.

Haber 2024-03-06 09:32:42

Beşar Esad, Suriye'de 25. kez af ilan etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın imzaladığı kararname ile idam cezaları ömür boyu hapse çevrilecek, ömür boyu hapis cezasına çarptırılanların ise cezaları 20 yıla indirilecek.

Haber 2023-11-16 20:49:45

Esad için yakalama kararı! Bir ilk oldu

Fransa'da mahkeme 2013 yılında Suriye halkına kimyasal saldırı düzenleyerek "insanlığa karşı suç işlediği'' gerekçesiyle Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad için uluslararası yakalama emri çıkarttı. Paris mahkemesinin kararı, Suriye lideri hakkındaki ilk uluslararası yakalama emri özelliğini taşıyor.

Haber 2023-11-15 15:57:20

SON DAKİKA | 'Kalıcı ateşkes sağlanmalı' Cumhurbaşkanı Erdoğan Riyad'daki kritik zirvede konuştu! 'Tarihte eşi benzeri görülmemiş bir barbarlık yaşanıyor'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’da düzenlenen “Olağanüstü İslam Zirvesi”ne katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da! Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da dün akşam zirveye katılmak üzere Riyad’a gelmişti. Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı ve Arap Ligi Olağanüstü Ortak Zirvesi"nin yapılacağı Kral Abdülaziz Uluslararası Konferans Merkezi'ne gelirken tüm liderler, aile fotoğrafının ardından zirve toplantısına geçti. Erdoğan Zirve'de konuşma yaparak önemli açıklamalarda bulundu.

Haber 2023-11-11 13:15:52

Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu bir üsse daha saldırı

Irak’ta ABD askerlerinin bulunduğu üslere saldırılar sürüyor. Son olarak Ayn el-Esad Hava Üssü’ne roketli saldırı düzenlendi.

Haber 30-10-23 20:08

Hükûmetten kur hedefi açıklaması! 'Son dönemde önemli hareketlilik oldu'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, kurda herhangi bir hedef ve tahmin olmadığını belirterek, "Serbest kur rejimi var, son dönemlerde önemli hareketlilik oldu, önümüzdeki dönemde böyle yüksek ölçüde hareketlilik beklemiyoruz" dedi.

Finans 23-10-23 21:26

Badem ve cevizde gümrük vergisi artırıldı

İthalat Rejimi Kararında değişiklik yapılarak, acı badem ve ceviz ithalatına Bosna Hersek ve Kosova hariç olmak üzere ton başına 416 dolar ile 1099 dolar ek mali yükümlülük getirdi.

Finans 16-10-23 10:03

Suriye'de mezuniyet törenine SİHA'lı saldırı! 100'den fazla can kaybı var, 3 gün yas ilan edildi

Suriye’de harp okulu mezuniyet törenine düzenlenen SİHA saldırısında 100'den fazla kişi hayatını kaybetti. Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmoud Abbas’ın saldırıdan dakikalar önce töreni terk ettiği belirtildi. Suriye rejimi saldırı nedeniyle 3 günlük yas ilan etti.

Haber 05-10-23 21:17

Esnaf kepenk indirdi, meydanlara çıktı! Suriye'deki Esad protestoları 2. haftasında: Göstericilerin elindeki döviz ve attıkları sloganlar dikkat çekti!

Suriye'nin güneyinde Dürzi'lerin yoğun olarak yaşadıkları Dera ve Suveyda illerinde başlayan Esad karşıtı protestolar ikinci haftasına girdi. Bölge esnafı kepenk indirirken, göstericilerin attıkları sloganlar dikkat çekti.

Haber 31-08-23 17:09

Suriye'de uzun zaman sonra bir ilk! Esma Esad'ın görüntüleri servis edildi: Güller atıldı, alkışlarla karşılandı

Suriye'de uzun yıllardır devam eden iç savaş sonrası normalleşme süreci devam ederken, servis edilen bir görüntü dikkat çekti. Beşar Esad'ın eşi Esma Esad, bir tekstil fabrikasını ziyaret ederken görüntülendi. Suriye'nin resmi haber ajansı tarafından servis edilen görüntülerde Esad'a güller atıldığı ve alkışlarla karşılandığı görüldü. O anlar sosyal medyada gündem oldu.

Haber 07-08-23 07:25

Moskova'da Wagner darbesi! Konser için Rusya’ya giden ünlü şarkıcı Petek Dinçöz korkuttu

Konser için Rusya'ya giden ünlü şarkıcı Petek Dinçöz'den haber alınamadığı iddia edildi. Darbe girişimi nedeniyle Moskova ve 2 bölgede "terörle mücadele operasyonu" rejimi ilan edildi. Rusya'daki Wagner krizi sebebiyle ekip arkadaşları ve yakınlarının haber alamadığı Petek Dinçöz korkuttu. Öte yandan Rusya’da kriz bitti, Wagner geri çekildi. Petek Dinçöz'den ise ilk açıklama geldi.

Magazin 25-06-23 08:50

Doların payı 20 yılın en düşük seviyesini görmüştü: 1971'den sonra en önemli gelişme! Altın fiyatları yükselirken yeni bir para rejimi hazırlığı…

Gram altın fiyatı, dolar/TL kurundaki tarihi zirveden destek alarak Cuma günü rekor seviyeye yükseldi. Uzmanlar ons altının tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşarak 2.250 dolar seviyesine yükselmesini beklediklerini söyledi. Altının gram fiyatı içinse 1800 TL tahmininde bulundu. Ancak 2 ay sonra uluslararası finansta 1971'den beri ‘en önemli’ olacağı ifade edilen gelişmenin açıklanması bekleniyor. BRICS ülkelerinin, altına dayalı yeni bir para rejimi hazırlığında olduğu kaydedildi.

Finans 24-06-23 15:17

SON DAKİKA | MİT'ten Suriye'de nokta operasyon! PKK'nın kritik ismi etkisiz hale getirildi

Son dakika haberi: MİT, Terörden Arananlar Listesi’nde kırmızı kategoride yer alan ve İnterpol tarafından kırmızı bülten ile aranan KCK Yürütme Konseyi Üyesi Esad Faraşin kod adlı Abdurrahman Çadırcı'yı Suriye'de etkisiz hale getirdi.

Haber 23-06-23 09:47

Son dakika: Faiz kararı sonrası Mehmet Şimşek’ten ilk açıklama: Madde madde anlattı! Güven ve öngörülebilirlik…

Son dakika haberi... Merkez Bankası politika faizini 27 ay sonra ilk kez artırarak yüzde 15 seviyesine yükseltti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek Merkez Bankası’nın aldığı bu kararın gerekçesini madde madde açıkladı. Öngörülebilirlik ve güven mesajı veren Şimşek, “Ekonomi felsefemizin temeli; teşebbüs hürriyeti, piyasa ekonomisi, dışa açık serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemi ve enflasyon hedeflemesi modeli ilkeleri tarafından belirlenen çerçeveye dayanmaktadır” dedi.

Finans 22-06-23 15:38

Son dakika | Türk balıkçı teknesine ateş açtılar! Dehşet dolu anları anlatan tayfa: Sağlı sollu ateş açtılar, bizi resmen öldürmek istediler

Son dakika haberi: Suriye rejimi güvenlik güçlerine ait iki gemi dün Mahmutcan-1 adlı Türk balıkçı teknesine uluslararası sularda seyir halindeyken ateş açtı. Açılan ateş sonucu iki balıkçı hafif olarak yaralandı. Olayla ilgili bilgi veren Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Tanju Bilgiç'ten tepki geldi. Öte yandan teknedeki tayfadan Mehmet Can Mendil, yaşadıkları dehşet anlarını anlattı.

Haber 29-05-23 09:35

12 yıl sonra bir ilk! Suriye Devlet Başkanı Esad kritik zirve için Suudi Arabistan'da

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, 12 yılın ardından Suudi Arabistan'ı ziyaret etti. Esad, yarın Cidde kentinde düzenlenecek olan 32. Arap Birliği Zirvesi'ne katılacak.

Haber 18-05-23 19:48

Derebeylik sistemi nedir, özellikleri nelerdir? Derebeylik rejimi nasıl ortaya çıktı ve yıkıldı?

Derebeylik veya Feodalizm, Avrupa’da ortaya çıkan siyasi, ekonomik ve sosyal alanda uygulanan bir idari yönetim düzenidir. Roma İmparatorluğu’nun dağılmasıyla ortaya çıkan siyasi kaosta meydana gelmiştir. Halkta sosyal sınıf farklılıkları, mülkiyet sahipliği ve tarım ekonomisi alanında kendini gösterir. Bu sistemde halk ve toprakların mülkiyeti tek bir kişiye ( soylular, şövalyeler veya rahipler gibi) aittir. Peki, derebeylik sistemi nasıl oluştu ve yıkıldı?

Egitim 08-05-23 10:04

20 yıldır yaşlanmadığını söyleyen kadın basit gençlik sırrını açıkladı! Arkadaşlarım bana Peter Pan diyor

Yaşına göre daha genç gösteren kişiler cilt bakım ve yaşam rutini sırlarını açıklıyor. Genç görünmek için illa botoks yaptırmaya gerek olmadığını paylaşan kadınların doğal yaşlanma karşıtı bakım sırları merak ediliyor. 59 yaşındaki Janey Kirk, genç yüzünün anahtarının kimyasallardan kaçınırken basit bir güzellik rejimi izlemek olduğunu iddia ediyor.

Kadin 01-05-23 13:21

11 yıl sonra bir ilk! Tunus, Suriye'ye büyükelçi atadı

Tunus, 11 yıl aradan sonra Şam'a büyükelçi atadı. Tunus, Esad rejiminin ülkede Arap Baharı ile patlak veren halk ayaklanmalarını şiddet kullanarak bastırmasına tepki olarak yaklaşık 11 yıl önce Suriye ile diplomatik ilişkilerini kesmişti.

Haber 27-04-23 21:56

Gümrük vergisi yeniden 0'dan yüzde 130'a çıkıyor! Resmi Gazete'de 'buğday' kararı

İthalat rejimi kararında bir kez daha değişikliğe gidildi. Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan karara göre buğdayda gümrük vergisi yüzde 0'dan yeniden yüzde 130'a çıkıyor. Söz konusu karar 1 Mayıs 2023' ten itibaren geçerli olacak.

Finans 25-04-23 07:19

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu canlı yayında yanıtladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Esad görüşecek mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, katıldığı bir televizyon programında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Suriye'de devam iç savaşa ilişkin olarak da konuşan Çavuşoğlu, 'Esad ile yüz yüze görüşme olacak mı?' sorusuna da yanıt verdi. Bakan Çavuşoğlu ayrıca Sudan'dan Türklerin tahliyesindeki son durumu da paylaştı. İşte haberin detayları...

Haber 24-04-23 20:52

11 yıl aradan sonra bir ilk! Suriye, Tunus'taki büyükelçiliğini yeniden açıyor

Suriye ve Tunus arasında 11 yıl önce kesilen diplomatik ilişkiler yeniden canlandı. Son olarak Esad rejimi, Tunus'taki büyükelçiliğini yeniden açma kararı aldı. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, Suriye'nin başkenti Şam'da Tunus Büyükelçiliğini tekrar açma talimatını vermişti.

Haber 12-04-23 18:58

Son dakika | Moskova'da kritik 'Suriye' toplantısı! Türkiye, Esed rejimi, Rusya ve İran bir araya geliyor: Tarih belli oldu

Son dakika haberi: Türkiye, Rusya, Esed rejimi ve İran'dan dışişleri bakan yardımcıları Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya gelecek. 'Suriye' konulu toplantının tarihi belli oldu.

Haber 13-03-23 11:33

Suriye'de 10 yıl önce 41 sivili katletmişti! ABD'den o isme yaptırım: Esad rejiminden hesap sormak için...

Amerika Birleşik Devletleri, Suriye’nin başkenti Şam’da 16 Nisan 2013’te 41 silahsız sivili infaz eden Esad rejiminin askeri istihbarat görevlisi Amjad Yousef ve ailesine ülkeye giriş yasağı getirdi. Kararı duyuran ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, "Esad rejiminden hesap sormak için hayatlarını riske atmaya devam eden cesur Suriyelilere desteğimiz sarsılmayacak" dedi.

Haber 06-03-23 20:02

İran'da tansiyon gittikçe yükseliyor! Canlı yayında duyurdu, tüm dünya ile bağlantıları kesiliyor

İran'da genç bir kadının ahlak polisi tarafından gözaltına alınıp öldürülmesinin ardından başlayan protestolar devam ediyor. Molla rejimi gösterileri bastıramayınca yeni bir hamle yaptı. Bir rejim görevlisi İran genelinde internetin kesileceğini açıkladı. Bununla da kalmayan rejim birçok bölgede sıkı yönetim ilan etti.

Haber 06-01-23 08:33

Son dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşecek mi? Kritik soruyu canlı yayında yanıtladı

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yarın Rusya Devlet Başkanı Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'le görüşeceğini açıkladı. Geçtiğimiz günlerde Suriye'yle gerçekleşen ve 11 yıl sonra bir ilk olan üst düzey görüşmeye de değinen Kalın, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşecek mi?" sorusunu da yanıtladı.

Haber 03-01-23 21:19

Bakan Çavuşoğlu: Suriye rejimi, Suriyelilerin dönmesini istiyor

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Suriye rejimi aynı zamanda Suriyelilerin ülkesine dönmesini istiyor. Bunların olumlu bir şekilde can güvenliğinin sağlanarak dönmesi önemli" açıklamasını yaptı.

Haber 29-12-22 13:19

Son dakika | Erdoğan'ın önerisine Rusya'dan yeşil ışık! 'Esad' açıklaması dikkat çekmişti... Son derece olumlu bakıyoruz

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye için Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Esad ile birlikte 3'lü görüşme önerisine Rusya'nın olumlu yaklaşıldığı belirtildi. Erdoğan, 3'lü görüşme teklifini Putin'e ilettiğini, Putin'in de sıcak baktığını açıklamıştı.

Haber 16-12-22 11:49

SON DAKİKA | Erdoğan'dan 'Esad' açıklaması! Hala Cumhurbaşkanınızı tanıyamadınız dedi, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nu hedef aldı: Şov yapıyor!

Son dakika: Türkmenistan dönüşü gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin konuştuğu cinsel istismarla ilgili CHP lideri Kılılçdaroğlu'na ve İBB Başkanı İmamoğlu'na yüklendi. "Kendi partisi kaynıyor, tacizlerle kaynıyor" diyen Erdoğan, İmamoğlu'nu da şov yapmakla suçladı. Suriye ile ilgili olası bir temas için de "Putin'e teklif ettim! Liderler olarak bir araya gelelim" diyen Erdoğan, "2023'te son kez mi aday olacaksınız?" sorusuna da yanıt verdi.

Haber 15-12-22 12:58

SON DAKİKA | Türkiye'den gelen peş peşe Suriye açıklamalarının ardından sürpriz gelişme! Rus heyeti Türkiye'ye geliyor

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik olası kara harekatı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Esad ile görüşebilirim' açıklaması sonrasında yeni bir gelişme yaşandı. Putin'in Suriye temsilcisinin Türkiye'ye geleceği belirtildi. İstanbul'da yapılacak görüşmelerde heyetin yarın gelmesi bekleniyor. İşte son dakika haberinin detayları...

Haber 07-12-22 09:19

Yönetilen dalgalı kur rejimi nedir?

Döviz piyasalarında kullanılan bazı terimler ve ifadeler vardır. Yönetilen dalgalı kur rejimi de bu ifadeler arasında yer alır. Resmî herhangi bir kur hedefi olmadan döviz kurlarının serbest bir şekilde piyasa içinde belirlendiği bir kur rejimidir. Otoriteler piyasaya döviz satışı yapabilmek için ya da piyasadan döviz alabilmek adına kurlara bu rejim dâhilinde müdahale edebilme yetkisine sahiptir.

Finans 28-11-22 21:55

Esad’dan sürpriz hamle! PKK/YPG şokta! Yakıtlarını kesti…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Suriye rejimine karşı yaptığı ılımlı açıklamaların ardından gündem yaratacak bir son dakika gelişmesi yaşandı. PKK/YPG’nin Türkiye’ye karşı saldırılarını arttırdığı şu günlerde Esad rejiminin terör örgütünün yuvalandığı mahallelere yakıtı kestiği öğrenildi. İşte Türkiye – Suriye ilişkilerini yakından ilgilendiren son dakika haberinin detayları…

Haber 28-11-22 11:43

Son dakika | Cumhurbaşkanı Erdoğan kara harekatı için net konuştu! Sadece başlangıç diyerek açıkladı: Tel Rıfat, Münbiç, Ayn El Arab...

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Düzce'deki depremle ilgili "Vahim bir yıkım ve kayıpla karşılaşmadık" dedi. Erdoğan ayrıca kara harekatı yapılmasına ilişkin de bir mesaj vererek "Uçaklarla, SİHA'larla yaptığımız operasyonlar sadece başlangıçtır. Bizim için en uygun olan vakitte karadan da teröristlerin tepesine tepesine bineceğiz" dedi ve "Tel Rıfat, Münbiç ve Ayn El Arab'dan başlayıp temizleyeceğiz" diye konuştu. Erdoğan Esad ile olası bir görüşmeye ilişkin de konuştu.

Haber 23-11-22 12:38

Türkiye'de ve dünyada bugün neler yaşandı? Erdoğan'dan 'kara harekatı' sinyali, Bahçeli'den 'Sisi' ve 'Esad' mesajları, Dünya Kupası'nda sürpriz...

Türkiye'de ve dünyada birçok önemli gelişmenin yaşandığı günün en öne çıkan haberlerini sizler için derledik. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Pençe Kılıç Hava Harekatı sonrası 'kara harekatı' sinyali, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den 'Sisi' ve 'Esad' hakkında dikkat çeken mesajlar, FIFA Dünya Kupası'nda ilk sürpriz, terör saldırısında hayatını kaybeden Ayşenur Öğretmen'den unutulmayacak kahramanlık, tiyatrocuların karıştığı kazada 'hız' detayı...

Haber 22-11-22 17:27

Son dakika: Bahçeli'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Sisi ile görüşmesine ilk yorum! Arkası gelmelidir diyerek Esad'ı işaret etti

Son dakika haberi: MHP lideri Bahçeli, HDP'ye sert sözlerle yüklenirken, "AYM'nin hala neyi beklediğini sormayalım mı? 2023'te bölücü siyasete son verilmelidir" diye konuştu. Bahçeli ayrıca CHP ve İYİ Parti'ye de tepki göstererek "Bu 2 partinin HDP'den ne farkı vardır?" dedi. Bahçeli, Erdoğan'ın Mısır Devlet Başkanı Sisi ile görüşmesine ilişkin "Doğru bir temastır. Bize göre arkası gelmeli, Esad ile de görüşme vasatı hazırlanmalıdır" dedi.

Haber 22-11-22 11:06

Serbest dalgalı kur rejimi nedir? Serbest dalgalı kur rejimi etkileri nelerdir?

Herhangi bir ülkedeki para biriminin değeri para piyasalarında iç ve dış sahada arz ve talebe göre belirlendiği sistem serbest dalgalı kur rejimi olarak adlandırılır. Değişken kur rejimi adı ile de bilinir. Sabit kur sisteminin tam tersi özelliklere sahiptir. Bazı avantajlara ve dezavantajlara sahip olan bir sistemdir. Peki, serbest dalgalı kur rejiminin etkileri nelerdir?

Finans 15-11-22 22:50

Sabit kur rejimi nedir? Sabit kur rejimi etkileri nelerdir?

Bir ülkenin yatırım, iç ve dış ticaret, kişi başına denk gelen millî gelir gibi pek çok ekonomik durumunda döviz kurlarının büyük bir önemi vardır. Bundan dolayı ekonomik işlemlerle ilgili olarak bazı yöntemler belirlenmektedir. Yöntemlerden hangisinin uygulanacağına ülkenin merkez otoritesi kara vermektedir. Bu yöntemlerden biri olan sabit kur rejimi nedir? Sabit kur rejiminin avantajları ve dezavantajları nelerdir?

Finans 15-11-22 13:33

Hamas heyeti 10 yıl sonra Suriye Devlet Başkanı Esad ile görüştü! 'Türkiye' detayı dikkatlerden kaçmadı

Suriye iç savaşının başlamasından bu yana dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile Halil el- Hayye'nin da aralarında bulunduğu Hamas heyeti, 10 yıl aradan sonra Suriye'nin başkenti Şam'da bir araya geldi. Hamas'ın Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Ofisi Başkanı Halil el-Hayye'nin görüşmede kullandığı 'Türkiye' sözleri ise dikkat çekti. İşte haberin detayları...

Haber 19-10-22 20:04

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşecek mi? Kalın canlı yayında açıkladı Yarın öbür gün...

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, katıldığı canlı yayında gündeme dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Rusya-Ukrayna savaşına ilişkin konuşan Kalın, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad ile görüşecek mi?” sorusuna da yanıt verdi. Şu anda böyle bir siyasi zemin olmadığını söyleyen Kalın, “Yarın öbür gün ülkemizin çıkarları gerektirdiğinde belki bu görüşmede olabilir, olmayabilir ama şu anda hemen bugünden yarına böyle planlanmış bir şey yok” dedi.

Haber 11-10-22 23:16

Prag'daki tarihi zirve sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesajlar! Paşinyan, Miçotakis, Esad... Soruları tek tek böyle yanıtladı

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çekya'daki Avrupa Siyasi Topluluğu Zirvesi sonrası basın toplantısında konuştu. Ermenistan Başbakanı Paşinyan ile görüşmesine değinen Erdoğan, "Bölgemizde iyi komşuluk ilişkileri temelinde tam normalleşme hedefimize ulaşabileceğimize samimiyetle inanıyorum." ifadelerini kullandı. Erdoğan ayrıca, "Miçotakis yemekte yaptığım konuşmadan rahatsız olmuş." dedi. 'Suriye ile görüşme olacak mı?' sorusuna da yanıt veren Erdoğan net konuştu. İşte detaylar...

Haber 06-10-22 21:29
Yurthaber 22-09-22 21:53

Üretim alanı artırılan safranda 35 kilogram verim bekleniyor

Karabük'ün Safranbolu ilçesinde 30 çiftçi tarafından 79 dekar alanda yetiştirilen, boya, yemek, kozmetik, ilaç ve gıda gibi birçok alanda kullanılan safranın hasadına başlandı - İl Tarım ve Orman Müdürü Çetin Ayvalık: - "Son 2 yıldır verimli üretim sezonu geçirdik. Bu sene dengeli bir yağış rejimi olursa 30-35 kilogram arasında ürün alacağımızı düşünüyoruz. Safranın gramı bu sene 100 liradan alıcı buluyor"

Yurthaber 17-09-22 11:05

Kılıçdaroğlu, Büyükçekmece Sahil ve E-5 Yan Yol Düzenleme Projeleri Açılış Töreninde konuştu:

"Ülke adaletle yönetilir, bilgiyle yönetilir, birikimle yönetilir, deneyimle yönetilir. Eğer siz bunları bir tarafa atıp 'Ülkenin bütün sorunlarını ben tek başıma çözeceğim ve bütün irade bana aittir.' derseniz yani tek adam rejimi getirirseniz bu ülke bugün içinde bulunduğu sorunlardan çok daha büyükleriyle karşı karşıya kalır" - "O nedenle 6 lider olarak, bu ülkenin saygın insanları olarak, bu ülkenin sorunlarını çözmek için bir araya geldik. Beraberiz, birlikteyiz, birlikte mücadele ediyoruz. Şundan da emin olmanızı isterim: Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin 13. Cumhurbaşkanı, Millet İttifakı'nın seçtiği cumhurbaşkanı olacaktır"

Yurthaber 16-09-22 20:21

Son Dakika: İsrail savaş uçaklarının Halep Uluslararası Havalimanı'nı hedef aldığını duyurdular

Son dakika haberi: Suriye'de sıcak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Son olarak Suriye devlet haber ajansı SANA, İsrail savaş uçaklarının Halep Uluslararası Havalimanı’nı hedef aldığını bildirdi. Beşar Esad rejimi tarafından, Suriye'nin kuzeyindeki Halep Havalimanı'nın İsrail tarafından hava saldırısıyla hedef alınarak hizmet dışı kaldığını ileri sürüldü. İşte son dakika gelişmesinin detayları...

Haber 06-09-22 21:23

Önce Halep, sonra Şam! İsrail'den Suriye'ye peş peşe füze saldırısı

Suriye’nin kuzeyinde Beşar Esad rejimi kontrolündeki Halep ilinin doğusunda yer alan havalimanına İsrail tarafından füze saldırısı gerçekleştirildiğinin iddia edilmesinin ardından bölgeden sıcak bir haber daha geldi. Esad rejimi, Halep ilinin ardından başkent Şam’ın da İsrail tarafından saldırılarla hedef alındığını öne sürdü. İddialara ilişkin İsrail'den henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Haber 31-08-22 22:52

Döviz kuru rejimleri nedir?

Sabit kur, serbest dalgalı kur, peg, kontrollü dalgalı kur ve para kurulu gibi türleri bulunan döviz kuru rejimi; bir ülkenin ulusal parasını dövizler ile nasıl ilişkilendirdiğini göstermektedir. Yani her ülkenin farklı döviz kuru rejimi olabilmektedir. Döviz kuru rejimi ne demek?

Finans 23-08-22 16:40

Son dakika: Son günlerin en şikayet edilen konusuydu! Bakan Çavuşoğlu seçime işaret etti: 'AK Parti iktidarını zorda bırakmak için yapıyorlar'

Son dakika haberi: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan gündeme ve dış politikaya ilişkin önemli açıklamalar geldi. Bakan Çavuşoğlu, 'Suriye ile diyalog olur mu?' sorusuna da kritik bir yanıt verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Esad ile görüşeceği iddialarını yalanladı. Çavuşoğlu'nun değindiği bir diğer gündem maddesi ise son günlerin en çok şikayet edilen konularından biriydi. Çavuşoğlu seçime işaret ederek "AK Parti iktidarını zorda bırakmak için yapılan adımlar olarak değerlendiriyoruz" dedi.

Haber 23-08-22 10:24

AK Parti'li Kurtulmuş, TRT Haber'de gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi:

"(Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçmen listelerine ilişkin açıklaması) Burada Yüksek Seçim Kurulu bütün bilgileri topluyor, bu bilgileri vakti zamanı geldiğinde bütün partilerle paylaşıyor. Dolayısıyla sandık bilgileriyle ilgili gizli kapaklı bir şey yok. Eğer bu anlamda bir siyasi parti Yüksek Seçim Kurulunun elinde olmayan bilgileri topluyorsa aslında fişleme yapıyor demektir" - "Meseleyi sanki Türkiye ile Suriye rejimi arasında bir meseleymiş gibi ortaya koymak fevkalade yanlıştır. Mesele, Suriye rejimi ile Suriye halkı arasında bir meseledir"

Yurthaber 20-08-22 02:18

Babacan'dan gündem olan olayla ilgili açıklama: Sayın Erdoğan çıksın açıklasın

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ve Ethem Sancak'ın Şam'da Esad ile görüşmeye gideceğinin açıklanmasıyla ilgili olarak, "Bahsettiğiniz birkaç kişinin Şam'a gitmesinin bana göre hiçbir anlamı yok. Eğer bunlar hükümet ortağıysa Sayın Erdoğan çıksın açıklasın" dedi.

Haber 17-08-22 16:47