Esat Naci Yildirim Haberleri

Naci Görür çileden çıktı! Uzun uzun anlatıp isyan etti: Hakaret etmek istemiyorum

Deprem sözleriyle gündelik hayatımızda artık büyük bir yer edinen ve uyarılarıyla vatandaşlar başta olmak üzere yöneticilerin dikkatini çeken Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür bu kez sinirlendi. 1999 yılında hazırlanan bir raporda imzası olması nedeniyle eleştirilen Görür, "Hakaret etmek istemiyorum" diyerek o süreci anlattı.

Haber 2024-03-14 12:19:45

Naci Görür bekleyen tehlikeyle ilgili uyardı: O ili felç eder

'Deprem ve Dirençli Kentler' isimli konferansta konuşan Prof. Dr. Naci Görür, İzmir senaryosunu anlattı. Görür, "Deprem dirençli yerler, bugünkü bilimle, teknolojiyle yapılabilir.Bunu yapabilecek her şeyimiz var. İnsanlarımız talep etmezse, siyaseti zorlamazsa siyasetçi bu işe girmez. Biz de her depremde binlerce insanımızı toprağa veririz. Bu iş böyle gitmez. Bu deprem işini halletmemiz lazım; aksi halde tarihin çöplüğüne gider" ifadelerini kullandı.

Haber 2024-03-11 17:23:04

Prof. Dr. Naci Görür bu kez deprem beklemediği yeri açıkladı! 2 faya dikkat çekti 'İkisi ayrı ayrı ya da birlikte kırılarak...'

6 Şubat deprem felaketinin ardından gözlerin çevrildiği beklenen Marmara depremiyle ilgili her açıklama vatandaşlar tarafından dikkatle takip ediliyor. 6 Şubat sonrası yaşanan her depremde yapacağı açıklamalar merakla beklenen Prof. Dr. Naci Görür de son olarak beklenen İstanbul depremine ilişkin çarpıcı ifadeler kullandı. Bölgedeki gerilime işaret eden Görür, İstanbul için beklenen depremin büyüklüğünü söylerken deprem beklemediği yeri de açıkladı.

Haber 2024-03-09 11:15:30

Naci Görür DEM Parti'nin İstanbul adayları bir araya geldi

Naci Görür siyasi parti temsilcileri ile görüşmelerini sürdürüyor. DEM Parti'nin İstanbul Eşbaşkan adayları Meral Danış Beştaş ve Murat Çepni, deprem bilimci Naci Görür ile bir araya geldi. Çepni, görüşmeyi sosyal medya hesabından duyurdu.

Haber 2024-03-07 14:02:55

Naci Görür korkusunu ilk kez bu sözlerle dile getirdi 'Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor derler ya, o durumda' O bölgeyi uyardı 'İlk bekleyeceğimiz deprem burada olmalı'

6 Şubat'ın ardından yaptığı tüm açıklamalar dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, yine gündem yaratacak açıklamalarda bulundu. Hem beklenen Marmara depremine hem de 6 Şubat depremleri sonrası oluşmuş olabilecek enerji transferine dikkat çeken Görür, işaret ettiği bölge için ilk kez "Korkudan midemizi ağzımıza getiriyor derler ya, o durumda" ifadelerini kullandı. Görür o bölge için "İlk bekleyeceğimiz deprem burada olmalı" derken İstanbul'da beklenen depremin büyüklüğünü de açıkladı.

Haber 07-03-24 11:31

Prof. Dr. Naci Görür söyledi, hazırlık başladı! 18 ili işaret ederek '7 üzeri deprem' uyarısı yapmıştı: Talimat geldi

6 Şubat Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür'ün 18 il arasında saydığı ve 7 üzeri deprem uyarısı yaptığı Hakkari'de deprem risk analizi çalışmaları yapılıyor. Yapıların gözlemsel risk durumu analizinde bazı mahallelerde yapı stokunun yüzde 80'ine varan oranda riskli yapılardan oluştuğu tespit edildi.

Haber 05-03-24 14:25

Naci Görür'den korkutan uyarı! O bölgeyi işaret etti: '7 ve üzeri deprem olabilir'

Bilim Akademisi üyesi, Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dikkat çeken bir deprem uyarısında bulundu. Görür, "Türkiye'de herhangi bir yerde, sabah uyandığımızda 7 ve üzeri deprem olabilir. Türkiye'de 5'in üzerinde depremler ölüme neden oluyor. Bizim bunu halletmemiz lazım" dedi. Görür ayrıca, "Şimdi Tunceli, Pülümür, Bingöl yöresinin tehdit altında olduğunu düşünüyorum. 6 Şubat depremleri Adana'ya giren faylara stres yüklemiş olabilir. O bölgelerin dikkatli olması lazım" ifadelerini kullandı.

Haber 29-02-24 17:45

Son dakika | İstanbul'da da hissedildi! Çanakkale merkezli deprem Edirne'yi de salladı... Prof. Dr. Naci Görür: 'Bu depremler bölgedeki...'

Bugün, İstanbul ve Edirne'de de hissedilen Çanakkale merkezli bir deprem meydana geldi. Depremin büyüklüğü 4,6 olarak açıklandı. Peş peşe açıklamalar gelirken Prof. Dr. Naci Görür depremle ilgili "Muhtemelen bu yörede yüzey kırığı oluşturacak kadar bir deprem olmadı veya kırık (fay) tespit edilemedi. Bu depremler bölgedeki stres birikiminin belirtileri olarak yorumlanmalıdır" dedi.

Haber 27-02-24 16:16

Prof. Dr. Naci Görür'den 'Bursa depremi' açıklaması! 'Yavaş stres biriktiriyor' 1857'yi işaret etti

Bursa'nın Gemlik ilçesinde dün saat 15.14'te AFAD verilerine göre 4.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Deprem bölgede endişe yaratırken, 6 Şubat depremlerinin ardından her açıklaması dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür'den de bir açıklama geldi. Görür, depremin gerçekleştiği fayla ilgili bilgi verirken "Yavaş stres biriktiriyor" ifadelerini kullandı.

Haber 24-02-24 12:59

Siyasette özlenen tablo: CHP’li ve MHP’li aday birbirine sarılıp başarı diledi

İzmir Çeşme’de adayların saha çalışmaları devam ederken, Ilıca pazarında karşılaşan CHP Belediye Başkan Adayı Lal Denizli ile MHP Belediye Başkan Adayı Esat Tanık, birbirlerine sarılarak başarı diledi.

Yurthaber 23-02-24 13:52

İstanbul için uykuları kaçıracak deprem uyarısı! Naci Görür, 250 yıllık tekrar periyoduna dikkat çekti, çok net konuştu: Kesinlikle 7'den büyük olacak

İstanbul depremiyle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den uykuları kaçıracak açıklama geldi. 250 yıllık tekerrür periyodunu hatırlatan Görür, "İstanbul’da kesinlikle 7’den büyük bir deprem olacaktır" dedi ve Marmara Denizi'ndeki fayın kırılmadan kalamayacağının altını çizdi. Yaklaşan yerel seçimlerle ilgili de konuşan Görür, "Aday olan isimler sağ olsunlar benimle konuştular. Hepsinin emrine amade olduk, bildiğimiz kadarını anlattık" dedi.

Haber 21-02-24 10:39

Malatya'daki korkutan deprem sonrası Naci Görür'den açıklama! Depremlerin batıya kayması 6 Şubat'tan sonra...

Malatya'da Doğanşehir merkezli bir deprem yaşandı. Deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. Görür, bugün olan depremle sosyal medyadan yaptığı değerlendirmede batıya kayan depremlere dikkat çekti. Prof. Dr. Naci Görür, 6 Şubat'tan sonra yüklenmiş olabileceğini de söyledi.

Haber 19-02-24 19:27

Prof. Dr. Naci Görür'den korkutan 'Marmara' uyarısı! Denizdeki faylar, 7.2 ile 7.4 büyüklükte deprem üretir

Prof. Dr. Naci Görür, Marmara'da seçilecek belediye başkanlarına 'fayları inceleyin' tavsiyesinde bulundu. Fayların 7.2 ve 7.4 büyüklüğünde deprem üreteceğini söyleyen Naci Görür, deprem sonrası oluşabilecek tabloya da değindi.

Haber 19-02-24 17:46

İmamoğlu'na sitem eden Sarıgül'den Hatay adaylığına yeşil ışık! Gündem olacak 'Naci Görür' önerisi

CHP'nin Hatay Büyükşehir Belediyesi başkan adayının yeniden Lütfü Savaş olmasıyla ilgili tartışmalar sürerken gelen bir ankete Mustafa Sarıgül damgasını vurmuştu. Erzincan Milletvekili Sarıgül, Hatay için adaylığa açık kapı bıraktı, TİP'in Hatay adayı Gökhan Zan ve Lütfü Savaş hakkındaki sözleriyle de dikkat çekti. Parti yönetimi ve Ekrem İmamoğlu için sitemkar konuşan Sarıgül, Prof. Dr. Naci Görür ile ilgili de çarpıcı bir öneriyi gündeme getirdi.

Haber 17-02-24 14:58

Prof. Dr. Naci Görür'den Gaziantep için kritik deprem uyarısı! 'Ben belediye başkanı olsam...'

Prof. Dr. Naci Görür, Gaziantep’in bulunduğu deprem hattı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gaziantep’e yakın olan Ölüdeniz Fayı’nın kollarının stresle yüklendiğini belirten Görür, "Ne zaman deprem olacak bilmiyoruz. Onların deprem oluşturma periyotları kimi araştırmalara göre 500 sene deniliyor. Ama üzerinde depremin en son ne zaman olduğunu bilmiyoruz” dedi. Görür ayrıca, "Ben bir belediye başkanı olsam önce Gaziantep’in mikro bölgeleme çalışmasını yaparım" ifadelerini kullandı.

Haber 16-02-24 16:35

Naci Görür'ün itirafı gündem olacak! Belediye başkanlarını tek tek saydı: La hocam bi gel bile demediler

Deprem deyince akla gelen ilk isim kuşkusuz Prof. Dr. Naci Görür! Yerel seçim öncesinde her partinin yanında görmek istediği Naci Görür, seçim telaşında boy göstermek için birbirleriyle mücadele eden belediye başkanlarına tek tek mektup yazdığını ve birinden bile cevap alamadığını söylerken sinirlerine hakim olamadı.

Haber 13-02-24 08:48

Naci Görürden endişelendiren sözler! Bu sabah meydana gelen deprem sonrası uyardı: '6 Şubat sonrası çok sıkıştı'

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den endişelendiren bir paylaşım geldi. Hakkari'de bu sabah meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki deprem sonrası uyarılarda bulunan Görür, "Bu kuşak 6 Şubat depremlerinden sonra çok sıkıştı" ifadelerini kullandı.

Haber 11-02-24 14:43

Deprem uzmanı Naci Görür yerel seçimler için adaylık teklifi aldığı partileri açıkladı!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programındaki açıklamalarıyla gündem oldu. Yerel seçimlerde iki partiden adaylık teklifi aldığını duyuran Naci Görür, neden kabul etmediğini de açıkladı. İşte Görür'ün tekliflere yanıtı...

Trend 06-02-24 23:08

Prof. Dr. Naci Görür 'ülkenin bir numaralı gündemi deprem olmalı' diyerek o fay hattıyla ilgili uyarıda bulundu

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, depreme dirençli kentler yapılması gerektiğini vurguladı. Deprem konusunda uyarılarda bulunan Görür, Doğu Anadolu Fay'ına dikkat çekti. Görür, 'bu ülkenin bir numaralı gündemi deprem olmalı.' ifadelerini de kullandı.

Haber 05-02-24 18:33

İki uzman da deprem için aynı yeri işaret etti! Peş peşe gelen açıklamalar korkuttu: 7 büyüklüğünde depreme gebe

6 Şubat depremlerinin birinci yılına günler kala deprem uzmanlarının açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip edilmeye devam ediyor. Prof. Dr. Naci Görür ve Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan Hakkari depremi sonrası peş peşe korkutan açıklamalar geldi. Zamanı bilinmeyen depremin 7 büyüklüğünde olabileceği vurgulandı. İşte detaylar...

Haber 03-02-24 11:41

Marmara için canlı fay uyarısı! Son depremler sonrası Naci Görür, açık açık söyledi: Yaşanan depremler de gösteriyor! Halihazırda bir deprem bekliyoruz

Marmara'da son günlerde yaşanan depremlerin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den 'canlı fay' uyarısı geldi. Marmara Körfezi'nde son günlerde yaşanan depremlerin büyüklüğünün 4'ün altında olduğunun altını çizen Görür, söz konusu depremler hiç ciddiye almadığını belirtirken, beklenen Marmara depremi için ise uyardı. Görür, yaptığı açıklamada "Orada halihazırda bir deprem bekliyoruz. Orada canlı bir fay var." diye konuştu.

Haber 01-02-24 10:35

Deprem riski bu illerde arttı! Prof. Dr. Naci Görür canlı yayında Cidden tehlikeli deyip uyardı

Son günlerde 4-5 büyüklüğünde endişe yaratan depremlerin peş peşe meydana gelmesinin ardından Prof. Dr. Naci Görür tehlikenin arttığı illeri açıkladı. Canlı yayında uyarılarda bulunan Görür, "cidden tehlikeli" dediği iller için deprem riskinin nasıl oluştuğuna dikkat çekti.

Haber 29-01-24 14:29

Murat Kurum'un İstanbul projelerini açıkladığı programa Prof. Dr. Naci Görür'ün de katıldığı görüldü

Yerel seçimlerde AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Murat Kurum, İstanbul'da düzenlediği programda İstanbul projelerini tanıttı. Kurum'un İstanbul projelerini dinlemek üzere salona gelenlerin arasında, depremlerin ardından yaptığı açıklamalar dikkatle takip edilen yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür de yer aldı.

Haber 25-01-24 12:28

Malatya'daki deprem sonrası Naci Görür fay hattını işaret etti! Bir ilçe için taşınma uyarısı

Malatya'da 4 büyüklüğündeki depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Depreme ilişkin değerlendirmede bulunan Görür, "Bu fay da DAF sistemi içinde" dedi. Görür, bir sosyal medya kullanıcısının İznik için de taşınma uyarısının bulunup bulunmadığına ilişkin soruya ise, "Aslında çok farkları yok ama bir an önce deprem dirençli hale getirilmeliler" yanıtını verdi.

Haber 22-01-24 09:50

SON DAKİKA | Malatya'da korkutan deprem! AFAD duyurdu: Naci Görür'den açıklama

Son dakika haberi: Malatya'da korkutan bir deprem meydana geldi. AFAD saat 15.41'de meydana gelen depremin büyüklüğünü 4.0 olarak duyurdu. Öte yandan depremle ilgili Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi.

Haber 21-01-24 17:23

Naci Görür'den Sivas'taki deprem sonrası açıklama! Görece küçük bir fay üzerinde oluştu

Sivas'ın Gürün ilçesinde gece saatlerinde 4.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Görür depremin görece küçük bir fay üzerinde oluştuğunu kaydetti.

Haber 20-01-24 18:41

Tedirgin eden deprem açıklaması! Önce Naci Görür şimdi de Övgün Ahmet Ercan uyardı: ‘Gerildi, durdu, beklemede’

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli deprem felaketlerinin ardından bölgede yaşanan artçı depremler Doğu Anadolu Fayı ile ilgili uyarıların da artmasına neden oldu. Önce Prof. Dr. Naci Görür şimdi de Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan yaptıkları açıklamalarda "Anadolu gerildi, durdu. Beklemede" ifadelerini kullandı. İşte Doğu Anadolu Fayı ile ilgili uzmanlardan gelen son dakika açıklamalarının detayları…

Haber 18-01-24 07:57

Bolu'daki deprem sonrası Naci Görür uyardı! 1999 detayına dikkat çekti: Kırılmadı, yeni depremler olabilir!

Bolu'da bu sabah saatlerinde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Söz konusu depremin Kuzey Anadolu Fay Hattı'nın (KAF) kuzey kolu üzerinde meydana geldiğini belirten Görür, 1999 depremini hatırlattı. "Kocaeli’nde kırılan KAF’ın kuzey kolu Bolu yöresinde tam olarak kırılıp ana kola ulaşamadı." diyen Görür, bölgede yeni depremlerin olabileceği uyarısında bulundu.

Haber 14-01-24 13:14

İstanbul'da depreme karşı önlem arayışı! Naci Görür 'En sağlam öneri' diyerek açıkladı: Eviniz sağlam olsa bile...

Anne, babalar, gençler, üniversite öğrencileri... Türkiye'nin merkezi olan İstanbul'da yaşayan milyonlarca kişinin geçim mücadelesi dışındaki en büyük sorunu deprem korkusu! Öyle ki, Anadolu'da yaşayan bazı kişiler standart işleri nedeniyle bile depremden çekindikleri için İstanbul'a gelmek istemiyor.

Haber 04-01-24 14:48

O bölgeyi 7 ve üzeri için uyardı! '4 tarafı faylarla çevrili' Prof. Dr. Naci Görür 6 Şubat'ı işaret ederek açıkladı: Depremi öne çekmiş olabilir

6 Şubat'taki deprem felaketinin ardından tüm açıklamaları ve uyarıları dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, son günlerde yaşanan Doğu Anadolu'daki fay hareketliliğine dair açıklama yaptı. Doğu Anadolu fay hattının her an 7 ve üzeri bir deprem üretebileceği yönünde uyarıda bulunan Görür, "Fayın tekerrür periyodu dolmuş, hem de 6 Şubat depremleri bu fayların uç kesimlerine stres transfer etmiş olabilir" ifadelerini kullandı.

Haber 03-01-24 11:20

SON DAKİKA | AFAD duyurdu, Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem! Naci Görür'den açıklama: 'Daha bu sabah söyledim'

Son dakika deprem haberi: Tunceli'nin Pülümür ilçesinde 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Paniğe yol açan depremde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, "Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır" dedi.

Haber 01-01-24 17:39

Yeni yıl yine uyarıyla başladı! Naci Görür iki kente dikkat çekti: Bu bölgede depremin olması mümkün

2023'te yaşadığı acı tecrübeleri yinelemek istemeyen Türkiye'de deprem konusunda özellikle Yerbilimci. Prof. Dr. Naci Görür'ün uyarıları yakından takip ediliyor. Son olarak Hakkari depremiyle ilgili konuşan Görür sosyal medya hesabından iki kenti uyardı.

Haber 01-01-24 09:49

Bu acıya yürek dayanmaz! Cansız bedenini görünce gözyaşlarına boğuldu

Antalya'nın Döşemealtı ilçesinde sürücüsünün kontrolünü yitirdiği otomobil yol kenarındaki ağaca çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Bilal Esat B. (17) hayatını kaybetti, kardeşi Ö.F.B. (8) ise yaralandı. Kazayı duyarak olay yerine gelen Bilal Esat B.'nin bir yakını, gencin cansız bedenine sarılarak dakikalarca gözyaşı döktü. İşte detaylar...

Haber 31-12-23 17:30

SON DAKİKA | AFAD duyurdu: Elazığ'da 4.2 büyüklüğünde deprem! Naci Görür'den açıklama... Çevre illerden de hissedildi

Son dakika deprem haberi: Elazığ'da 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem, çevre illerden de hissedildi. Depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Öte yandan Prof. Dr. Naci Görür'den de jet açıklama geldi.

Haber 30-12-23 16:35

'11 ilde ne görüyorsan İstanbul'da çok daha fazlasını göreceksin' Prof. Dr. Naci Görür canlı yayında tek tek sıraladı 'Tarih tekerrür ediyor'

Beklenen olası Marmara depremi ile ilgili açıklamalarıyla sık sık dikkatleri üzerine çeken ve her sözü pür dikkat takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, yine İstanbul depremine dair çok konuşulacak ifadeler kullandı. Depremin hazırlıklardan önce olması halinde neler yaşanacağına dair öngörülerini sıralayan Görür, "11 ilde ne görüyorsanız, bütün faciayı, olumsuzlukları İstanbul'da çok daha fazla göreceksiniz" dedi. Nedenlerini de yapı stoğu, nüfus ve bina yoğunluğu ve ekonomi gibi sebeplere bağladı.

Haber 27-12-23 11:28

Buca'da ilkokula Esat Oktay Yıldıran'ın adı verilince ortalık karıştı! Milli Eğitim Bakanlığı inceleme başlattı, Bir hata oldu! çıkışı geldi

İzmir'in Buca ilçesinde Belenbaşı Köyü'nde yıkılıp tekrar yapılan Belenbaşı İlkokulu'na Esat Oktay Yıldıran isminin verilmesi tartışma yarattı. Yıldıran'ın ismi 12 Eylül darbesi sonrası Diyarbakır Cezaevi'ndeki işkencelerle anılıyordu. Gelen tepkiler sonrası Milli Eğitim Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Bakanlık söz konusu olayla ilgili inceleme başlatıldığını belirterek "Bu kararı tasvip etmemiz mümkün değildir" ifadelerine yer verdi.

Egitim 26-12-23 15:57

Depremler sonrası yeniden gündem olmuştu! Prof. Dr. Görür'ün 'Gemlik' açıklamaları kafaları karıştırdı

Marmara'da son zamanlarda peş peşe olan depremler vatandaşlarda paniğe yol açmıştı. Uzmanlardan gelen açıklamalar yakından takip edilirken deprem bilimci Prof. Dr. Naci Görür’ün birkaç ay arayla Gemlik ile ilgili yaptığı açıklamalar kafaları karıştırdı. Prof. Dr. Görür, bir çalıştayda canlı fayların geçtiği il sayısının fazla olduğunu ifade ederek kenti taşımanın anlamsız olduğunu vurguladı. İki hafta önce de Prof. Dr. Görür, Gemlik’in muhakkak taşınması gerektiğini aktardı.

Haber 26-12-23 13:41

Naci Görür 23 kentin fay üzerinde olduğunu açıkladı: Kork ya, kork, bilim insanı olarak uyarmayacak mıyız?

6 Şubat depremlerinin ardından her açıklaması dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, deprem ve deprem hazırlıklarını Türkiye gündeminde tutmaya devam ediyor. Düzenlenen bir sempozyumda konuşan Naci Görür, 23 kentin fay üzerinde olduğuna dikkat çekerek "Ne belediye başkanının haberi var, ne valinin haberi var, ne hükümetin haberi var. Tehlikeyi söylemesek ‘ay ben korkuyorum. Bu hoca da söylüyor, ben korkuyorum.’ Kork ya, kork. Uyarmayacak mıyız? Bizim böyle bir bilim anlayışımız yok" dedi.

Haber 21-12-23 23:21

Herkes İstanbul'u beklerken AK Parti'den sürpriz Ankara hamlesi! 'Eski bakan ikna edildi' iddiası...

Siyaset arenası AK Parti'nin İstanbul adayını merak ederken Ankara için sürpriz bir iddia geldi! Prof. Dr. Naci Görür'ün de İYİ Parti'den İstanbul adayı olacağı iddia edilmiş fakat deneyimli bilim adamı bu iddiayı yalanlamıştı. Eski bakanlardan birinin Ankara için ikna edildiği gelen bilgiler arasında! İşte o isim...

Haber 21-12-23 16:26

Yerel seçim için adı geçen tüm isimleri unutun! 'Naci Görür' sürprizi! Siyasete girecek mi? Açıklama geldi: 'Teklifler gelip gidiyor'

Türkiye, genel seçim iklimine girdi. CHP'nin İstanbul ve Ankara adayları belli olmuştu. AK Parti'nin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın karşısına hangi isimleri çıkaracağı da bir hafta içerisinde belli olacak. Son dönemde deprem denilince akla gelen ilk isim olan Prof. Dr. Naci Görür, siyasete girecek mi? Gazeteci Kübra Par'ın iddiası ses getirecek cinsten... Söz konusu iddiayla ilgili de Prof. Dr. Görür'den açıklama geldi.

Haber 21-12-23 10:33

Naci Görür'den duymaya alışkın olmadığımız sözler! Bu kez uyarmadı o ili tebrik etti

Deprem denilince Türkiye'de akla ilk gelen isimlerden olan Yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, açıklamalarıyla deprem ve deprem hazırlıklarını Türkiye gündeminde tutmaya devam ediyor. Sürekli uyarılarıyla hafızalara kazınan isimden bu kez farklı bir açıklama geldi. Önceki gün riskli olarak gösterdiği Tunceli'yle ilgili paylaşım yapan Görür, il yönetimini ve yetkilileri kutladı.

Haber 20-12-23 22:51

Deprem uzmanlarının 'Marmara' çıkmazı! Üşümezsoy 'olmaz' diyor, Görür 'olacak' diyor: Bilim fukaralarına rağbet etmeyin

Deprem bölgesi olan Türkiye'de 6 Şubat'taki yıkıcı sarsıntının ardından en çok konuşulan konu 'Marmara'da deprem olacak mı?' sorusu oldu. Uzman isimlerden bu konuda farklı sesler yükselmeye devam ediyor. Prof. Dr. Şener Üşümezsoy deprem beklemediğini yineledi. Bu sözlerin ardından akıllara Naci Görür'ün ifadeleri geldi. İşte detaylar...

Haber 20-12-23 17:12

'Taşınması lazım, kurtulma şansı yok' Naci Görür canlı yayında iki yere özellikle vurgu yaptı! 'Aynen Hatay'ı söylediğimiz gibi... Sahip çıkın! Tam riskin altında'

Prof. Dr. Naci Görür katıldığı canlı yayında Türkiye'deki deprem riskine ilişkin dikkat çeken açıklamalar yaparken özellikle iki yer için çok çarpıcı ifadeler kullandı. "Gemlik muhakkak taşınmalıdır" diyen Görür "Gelen Kuzey Anadolu fayının güney kolu üzerinde tam oturuyor ve oturduğu yer de kumul. Deniz kumuyla dolu. Kurtulma şansı yok" ifadelerini kullandı. Tunceli'ye de dikkat çeken Görür "Hatay'ı, Maraş'ı söylediğimiz gibi, Tunceli'ye sahip çıkın, önemli. Çünkü tam riskin altında" dedi.

Haber 19-12-23 22:12

'EYT' çıkışı dikkat çekti! Prof. Dr. Naci Görür'den çok konuşulacak 'Marmara depremi' sözleri Ne kadar gecikirse daha ağır geliyor demektir

Prof. Dr. Naci Görür 'Marmara depremi' için yine çok konuşulacak açıklamalar yaparak “Bu işin şakası yok. Çocuk olmayın. Size ne hangi fay kırıldı, hangisi kırılacak? Siz yer bilimci misiniz? Vazgeçin bundan. Marmara deprem tehdidi altında. Marmara'da deprem olmak zorunda. Ne kadar gecikirse daha ağır geliyor demektir" dedi. "EYT'liler kadar olamıyor muyuz?" diyen Görür "Oy vereceğimiz partiye diyelim ki 'Benim yaşadığım yerleri deprem dirençli hale getireceksin'" ifadelerini kullandı.

Haber 19-12-23 18:23

Gümüşhane'deki depremler paniğe yol açtı! Naci Görür'den açıklama, o bölgeyi işaret etti

Gümüşhane'de peş peşe meydana gelen depremler bölgede yaşayanlarda paniğe yol açtı. Depremlerin can ve mal kaybına neden olmadığı ifade edilirken deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den açıklama geldi. "Arkadaşlarım Gümüşhane’de olan depremleri merak ediyorlar" diyen Görür, depremlerin stres birikimi yapabileceğini ifade ederek o bölgeyi işaret etti.

Haber 19-12-23 09:03

İstanbulluların deprem korkusu yeniden hortladı! 15 günde iki kez sallandılar... Tüm gözler Naci Görür'de! İşte en riskli ilçeler

Son olarak 4 Aralık sabahı Bursa'da gerçekleşen deprem İstanbul'da da yoğun şekilde hissedilmişti. Bursa'daki depremin ardından Marmara Denizi'nde dün gece bir deprem daha oldu! 4.1 büyüklüğündeki depremin merkez üssünün Yalova olduğu açıklandı. Deprem, İstanbul'da da ciddi şekilde hissedildi. Prof. Dr. Naci Görür'ün depremle ilgili açıklaması da merakla bekleniyordu...

Haber 18-12-23 09:06

Yalova'daki korkutan depremin ardından Naci Görür'den ilk açıklama: Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor

Marmara Denizi'nde Yalova Çınarcık açıklarındaki meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından gözler uzmanların açıklamalarına çevrildi. 6 Şubat depremlerinin ardından her açıklaması dikkatle takip edilen Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından Yalova'daki depremi değerlendirerek "Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor" ifadelerini kullandı.

Haber 18-12-23 00:55

Naci Görür’den Şener Üşümezsoy’un İstanbul depremi ile ilgili sözlerine sert yanıt: ‘Onlar uzman değil, inanmayın!’

Beklenen büyük İstanbul depremi için "7.4'lük deprem senaryoları çöpe atıldı" diyerek ezber bozan bir çıkış yapan Prof. Dr. Şener Üşümezsoy’a çok sert bir yanıt geldi. Prof. Dr. Naci Görür isim vermeden bu şekilde açıklama yapanların uzman olmadığını belirtti ve İstanbul’da beklenen deprem için yaptıkları araştırmaları tek tek anlattı. Görür, bu gibi açıklamalara karşı halkı uyararak “Onlar uzman değil, uzmanlık için bazı kriterler gerekir, inanmayın” ifadelerini kullandı.

Haber 13-12-23 07:55

İstanbul'un en riskli ilçelerini bir bir açıkladı: Avrupa Yakası'nda durum vahim! Prof. Dr. Naci Görür: En dayanıklı binalar bile yıkılır

İstanbul geçtiğimiz günlerde Bursa merkezli 5,1'lik depremle sallanınca endişeler kaygılar yeniden arttı. 7 ve üzeri büyüklüğünde bir depremin meydana gelme olasılığı gündemden düşmezken Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'un en riskli ilçeleriyle birlikte çok çarpıcı detaylar paylaştı. Görür, İstanbul'un Anadolu ve Avrupa yakalarını karşılaştırıp deprem harita çalışmalarını değerlendirirken "en dayanıklı, çok iyi yapılmış binaları bile tahrip edecek" deprem riskinin bulunduğu yeri de açıkladı.

Haber 11-12-23 10:49