Esenler Haberleri Ve Son Dakika Esenler Haberleri

Esenler Haberleri Ve Son Dakika Esenler Haberleri

Esenler, 17 mahalleden oluşan, İstanbul’un ilçelerinden biridir. Çevresindeki ilçelerden farklı olarak sanayi merkezi değil, yerleşim yeri olma özelliğiyle ön plana çıkar. Esenler’in yüzölçümü 5.227 hektarken, nüfusu ise 450 bindir. İstanbul’un merkez belediye otogarı bu ilçede bulunmaktadır. Bölge, Bizanslılardan bu yana bir yerleşim alanıdır. Bölgenin en eski halkları Litros ve Avas adıyla bilinen Rumlardır. Mübadelenin 1937-1940 yıllarında isim değişikliği yapılmış Litros’un adı Esenler olarak değiştirilmiştir. Esenler ilçesinin çalkantılı süreci, 1993’te son bulmuştur. 1993 yılında Esenler müstakil bir ilçe olarak belediye statüsüne yeniden kavuşmuştur. İlçede Atışalanı Su Kemeri, Hünkar Kasrı, Davutpaşa Kışlası, Litros Aya Yorgi Kilisesi gibi kültürel ve tarihi eserler bulunmaktadır.

Esenler Haberleri

Esenler seçim sonuçları canlı! Esenler'de yerel seçimi Mehmet Tevfik Göksu mu Hasan Dalkıran mı kazanıyor?

Türkiye yerel seçim için gün sayıyor. İstanbul seçim sonuçları heyecanla bekleniyor. İstanbul'un ilçelerindeki seçim sonuçları da merak ediliyor. Esenler seçim sonuçları yoğun bir şekilde takip ediliyor. Esenler'de AK Parti'nin adayı Mehmet Tevfik Göksu mu, CHP'nin adayı Hasan Dalkıran mı daha avantajlı? Esenler seçim sonuçları pazar akşamı çok konuşulacak konu başlıklarından biri olacak!

Haber 28-03-2024 12:30

İstanbul'da uyuşturucu satan 2 şüpheli tutuklandı

Esenler'de uyuşturucu sattıkları iddiasıyla gözaltına alınan 2 şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 20-03-2024 11:13

İstanbul'da kazaya neden olup kaçan sürücüye 7 bin 829 lira ceza

Esenler'de kazaya yol açarak kaçan otomobil sürücüsüne 7 bin 829 lira ceza kesildi.

Yurthaber 15-03-2024 07:14

Yeni nesil Ramazan davulcuları: Vatandaşları Ramazan’ın ilk sahuruna Vosvos’larla kaldırdılar

Ramazan ayının geleneklerinden olan ve bir sembol haline gelen davulcular bu yıl da sokak sokak gezerek vatandaşları sahura kaldırmaya başladı.

Yurthaber 11-03-2024 08:04

Esenler’de silahlı alacak verecek kavgası: 2 yaralı

Esenler’de 3 kişi arasında alacak verecek meselesi nedeniyle çıkan silahlı kavgada 2 kişi yaralandı.

Yurthaber 07-03-2024 13:47

Kedilerin çöpleri karıştırmasıyla ortaya çıktı! Yer: Esenler... Poşete sarılmış haldeydi

Esenler'de, parkta çöp poşetinin içerisinde, poşete sarılmış cenin bulundu. Kedilerin çöpleri karıştırması ile ortaya çıkan olay üzerine parka gelen polis, uzun süre inceleme yaptı.

Haber 06-03-2024 10:35

Esenler'de havaya ateş eden maganda gözaltına alındı!

Esenler'de asker eğlencesi adı altında havaya ateş açıldı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerin ardından harekete geçen Esenler İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri S.Ö.(20)'yü gözaltına aldı.

Haber 05-03-2024 00:16

Esenler'de uyuşturucu madde ticareti yapan şüpheli tutuklandı

Esenler'de, evinin bodrumunda kalem kutularına gizlenmiş 952,2 gram uyuşturucu madde bulunun şüpheli tutuklandı.

Yurthaber 04-03-2024 10:54

Esenler’de motokuryenin uyarısı kazayı önledi

Esenler’de bir motokurye, kamyonetin kasası açık şekilde seyreden sürücüyü uyararak muhtemel bir faciayı önledi.

Yurthaber 01-03-2024 14:22

Esenler'de sürücüleri isyan ettiren olay! Plakalarını kapatıp eylem yaptılar: Bu adamı bizim başımızdan alın

Esenler’de bazı araç sürücülerine 55. sokakta kural ihlali yaptığı gerekçesiyle defalarca trafik cezası yazıldı. 55. sokağa giden araç sürücüleri konvoy oluşturup, korna çalarak durumu protesto etti. Aynı sokakta aracına defalarca ceza yazılan ve "2023 yılında bu adam yememiş içmemiş oturduğu yerden bize ceza yazmış" diyen Ahmet İpri, "Bu adamı bizim başımızdan alın" ifadelerini kullanarak duruma isyan etti.

Haber 25-02-2024 17:25

Restoran sahibine sokak ortasında kurşun yağdırdılar! Yerde sürünerek kaçmaya çalıştı

Esenler'de restoran işletmeciliği yapan Osman E.'ye motosikletli iki şüpheli kurşun yağdırdı. Osman E. kanlar içerisinde yerde sürünerek kaçmaya çalışırken yaşananlar güvenlik kameralarına yansıdı. İşte o görüntüler...

Haber 22-02-2024 12:59

Her güne ayrı trafik cezası ile başlıyorlardı! Sürücüleri uyardı: Böyle ceza olmaz! Ödemeyin!

İstanbul Esenler'deki fahri trafik müfettişi krizi gündem olmaya devam ediyor. Her güne yeni ceza ile uyanan sürücüler yaşadıklarına isyan etmiş, araçlarını meydana çekerek seslerini duyurmaya çalışmışlardı. Aynı anda 6 trafik cezası yiyen vatandaşı gören şaşırıp kalırken, konuyla ilgili Fahri Trafik Müfettişleri Derneği Başkanı Avukat Sami Güleçyüz'den de açıklama geldi. Güleçyüz, "Böyle ceza olmaz! Ödemeyin." diye konuştu.

Finans 21-02-2024 06:49

Esenler'de şoke eden anlar! '9 şiddetinde deprem oluyor sandık'

Esenler'de korku dolu anlar yaşandı. Park halindeyken bilinmeyen nedenle yokuş aşağı kayan hafriyat kamyonu 4 katlı apartmanın duvarına çarptı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, merdivenleri ve bir kolonunda büyük hasar oluşan apartman boşaltıldı.

Haber 13-01-2024 19:05

İş yerine kurşun yağdırıp sosyal medyada paylaştılar! 'Biz her an sahnedeyiz'

Esenler'de bir iş yerine 4 kişi tarafından silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıyı düzenleyenler, o anları cep telefonu ile kaydederek sosyal medyada paylaştı. Şüphelilerin paylaştıkları görüntülere düştükleri not ise kan dondurdu. Güvenlik kamerasına da yansıyan olayın ardından inceleme yapan polis, sokakta çok sayıda boş kovan tespit etti. İşte detaylar...

Haber 07-01-2024 11:59

Esenler'de çaldıkları otomobillerle hırsızlık yapan 4 zanlı tutuklandı

Şüphelilerin çaldıkları otomobilin patlayan lastiğini değiştirmeye çalışması güvenlik kamerasınca kaydedildi.

Yurthaber 04-01-2024 11:17

Esenler'de silahlı saldırıya uğrayan kişi yaralandı

Esenler'de sokakta yürüdüğü sırada silahlı saldırıya uğrayan kişi ağır yaralandı.

Yurthaber 26-12-2023 11:50

Sokak ortasında genç kıza taciz: Çığlıklarını duyan koştu! Tacizciye meydan dayağı kamerada

Esenler’de iddiaya göre, bir şahıs yolda ablasıyla birlikte yürüyen genç bir kızı taciz etti. Genç kızın ablasının bağırması üzerine vatandaşlar şahsı yakalayarak meydan dayağı attı. O anlar ise bir vatandaşın cep telefonu kameraları tarafından anbean kaydedildi. İşte detaylar...

Haber 14-12-2023 09:46

İstanbul’da korkunç saldırı! Silahla ateş açarak durdurdular! Kaçarken ikisi de vuruldu: 1 ölü, 1 yaralı…

İstanbul'un Esenler ilçesinde, TEM O-3 bağlantı yolunda seyir halindeki otomobile, plakası alınamayan bir araçtan silahla ateş açıldı. Saldırıda 1 kişi öldü, 1 kişi de ağır yaralandı. Polis ekipleri, kaçan şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. 

Haber 28-11-2023 07:37

Esenler’de silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı

Esenler’de trafikte seyir halindeki bir otomobilden açılan ateş sonucu başka bir araçta seyir halinde ilerleyen 2 kişiden biri ağır yaralanırken diğeri olay yerinde hayatını kaybetti.

Yurthaber 28-11-2023 07:02

Eşinin akrabasını sokakta görünce kurşun yağdırdı!

Esenler'de ayrılma aşamasında olduğu eşinin akrabasını sokakta görünce kurşun yağmuruna tuttu. Silahlı saldırıya uğrayan otomobil sürücüsü yaralanırken o anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Haber 23-10-2023 16:48

Esenler’de polis aracına çarparak 1 kişinin ölümüne neden olan sanık olaydan önce alkol almış

Esenler’de bir kaza için olay yerine gelen ve emniyet şeridinde bulunan polis aracına çarparak Ferdi Ağdaş’ın ölümüne, polis memuru Muhammet Bektaş’ın ise yaralanmasına neden olan sanık sürücü Berivan Yıldırım’ın yargılanmasına devam edildi.

Yurthaber 16-10-2023 13:47

'Bıçağı kafama sapladı' Dükkanında otururken bir ses duyunca dışarı çıktı! Esnaf, dehşeti yaşadı

Esenler'de iş yerinin önünde kavga edenlere bakmak için çıkan Muhittin Çavdaroğlu, 'Ne bakıyorsun' diyerek tepki gösteren kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Şüpheli hızla olay yerinden kaçarken, bıçak darbesiyle yaralanan Muhittin Çavdaroğlu hastaneye kaldırıldı. Saldırı anı iş yerinin güvenlik kamera görüntülerine yansıdı.

Haber 08-10-2023 10:30

İstanbul'da kahreden olay! Yangından panikle çocuklarını kaçırırken 2 yaşındaki kızını unuttu

İstanbul'da kahreden olay! Esenler'de bir binanın bodrum katında çıkan yangında 2 yaşındaki çocuk yanarak hayatını kaybetti. Yangın sırasında, çocukları alarak dışarı çıkan ailenin panik anında 2 yaşındaki kızlarını unuttukları öğrenildi. Yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken 2 yaşındaki çocuğun cenazesi Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Haber 05-10-2023 20:13

Esenler'de korku dolu anlar! Apartmanın dış cephesi çöktü

İstanbul’un Esenler ilçesinde korku dolu anlar yaşandı. Bir apartmanın dış cephe kaplamaları çöktü. Apartmanın çevresinde güvenlik önlemleri alınırken olay yerinde çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi.

Haber 26-09-2023 15:23

İş merkezinde asansör faciası! 4 kat aşağı düştü, 7 kişi yaralandı

Esenler'de bir iş merkezinin asansörü 4 kat aşağı düştü. Korkutan olayda asansörde bulunan 7 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı. İşte detaylar...

Haber 25-09-2023 15:30

Tüm mahalle bu sesle yankılandı: Kurtarın beni bu adamdan! Sonrasında ise...

İstanbul Esenler'de hareketli dakikalar yaşandı. Saat 15.00 sularında evinin balkonuna çıkan bir kadın, "Kurtarın beni bu adamdan" diyerek bağırmaya başladı. Sesi duyan mahalle sakinleri olay yerine toplandı. İhbar üzerine olay yerine gelen ekipler talihsiz kadını ve iki çocuğunu evden çıkarırken kocayı da gözaltına aldı.

Haber 19-08-2023 16:59

Esenler'de korku apartmanı! Evin tavanı çöktü, Her gün beton düşüyor diyerek isyan etti! 'Artık depreme de gerek yok, rüzgar vursa...'

İstanbul'un Esenler ilçesindeki 5 katlı bir binadaki çökmeler odaların içine kadar ulaştı. Odaların tavanlarında birçok noktada çökme meydana geldi. Betondan midye kabuklarından çürüyen demirlere ve deniz çakıllarına kadar envaitürlü malzeme çıktı. Apartman sakinleri "Artık depreme de gerek yok, rüzgar vursa zaten yıkılacak" diyor. Kentsel dönüşüm için 5 yıldır yanıt alamadıklarını söyleyen apartman sakinlerine belediyeden yanıt geldi. Binanın halini gözler önüne seren fotoğraflar dikkat çekti.

Haber 13-08-2023 11:04

Esenler’de 500 bin liralık motosikleti çalan hırsızlar kamerada

Esenler’de 3 hırsızın yaklaşık 500 bin lira değerindeki motosikleti çalarak kaçtığı anlar güvenlik kamerasına yansıdı.

Yurthaber 10-08-2023 09:26

Esenler’de ters yönde tek teker üzerinde tehlikeli şov kamerada

Esenler’de, ters yöne girerek tek tekerlek üzerinde ilerleyen iki motosikletli, hem kendilerini hem de trafiği tehlikeye attı.

Yurthaber 03-08-2023 14:19

Esenler’de 12 bin vatandaşa aşure ikram edildi

Esenler Belediyesi tarafından Muharrem ayı dolayısıyla 12 bin vatandaşa aşure ikram edildi.

Yurthaber 28-07-2023 15:43

Esenler'de korkutan yangın! 5 katlı binanın çatısı alev alev yandı

Esenler'de gece saatlerinde 5 katlı bir binanın çatı katındaki dairede yangın çıktı. Alevler kısa sürede binanın çatısını ve en üst kattaki daireyi sardı. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülen yangında, binadan yükselen alevler vatandaşların çektiği cep telefonu görüntülerine yansıdı. İşte detaylar...

Haber 11-07-2023 01:15

9 aylık hamile kadın yaşadığı dehşeti anlattı! Kapının önünde taciz... 'Doğumuma 2 hafta kaldı'

Esenler’de 9 aylık hamile kadın, evinin zilini çalıp kendisinden su isteyen şahıs tarafından tacize uğradığını iddia etti. Yaşadığı korku dolu anları anlatan kadın, “9 aylık hamileyim. O şahıs ağzımı kapatmaya çalışırken çok korktum. Bebeğimi de kaybedebilirdim” dedi.

Haber 07-07-2023 10:34

Yer: Esenler! Pencerenin önüne gelip perdeyi açmaya çalıştı, çığlığı duyunca kaçtı

İstanbul'da yaşayan bir kadın, penceresinin önüne gelen ve perdeyi açmaya çalışan kişiyle göz göze geldi. Olay karşısında kadın çığlık atarken evi gözetleyen şahıs olay yerinden kaçtı. Yaşadıklarını anlatan Saniye Görgülü, "Elini görüp camı açtığında bağırırken sesim titredi, konuşurken hala o anları yaşıyormuş gibi sesim yine titriyor" dedi.

Haber 06-07-2023 09:25

Kadınları taciz eden şüpheliye meydan dayağı! O iddia sonrası tekme tokat saldırdılar, anbean görüntülendi

İstanbul'un Esenler ilçesinde iddiaya göre parkta oturan kadınlara bir kişi sözlü tacizde bulundu. Bunun üzerine parktaki vatandaşlar şüpheliye tepki gösterdi, tartışma çıktı. Tartışma büyürken çevredekiler taciz şüphelisine tekme tokat saldırdı. O anlar kameraya yansıdı.

Haber 13-06-2023 15:08

Odasında kitap okurken akılalmaz bir olay yaşadı, ölümden döndü! Ne olduğunu biz de anlayamadık

Esenler'de meydana gelen olayda, iddiaya göre odasında kitap okuyan 8 yaşındaki Zeynep, camların çatlamasının ardından korkuyla annesinin yanına koştu. İddiaya göre, sokakta silahla havaya rastgele ateş açıldı ve silahtan çıkan saçmalar bu sırada kitap okuyan 8 yaşındaki Zeynep'in odasının camlarına isabet etti! Çığlık atarak diğer odadaki annesinin yanına koşan Zeynep, ölümden döndü. "Ne olduğunu biz de anlayamadık. Bir korku yaşadık" diyen Zeynep'in annesi o anları anlattı.

Haber 13-06-2023 12:28

Bu kadarına da 'pes' dedirten olay: Duraktaki İETT otobüsünü çaldı!

İlginç olay Esenler'de yaşandı. Bir şahıs, durakta park halindeki İETT otobüsünü çaldı. Şüphelinin otobüsü çaldığı ve bir süre dolaştıktan sonra Bağcılar'da park ettiği anlar güvenlik kamerasıyla kaydedildi. Şüpheli M.K. (36) kısa sürede yakalandı. Şüphelinin daha önceden 9 suç kaydı olduğu, ayrıca 1 aranmasının bulunduğu, sorgulanan şüphelinin belediye otobüsünü neden çaldığını ise söylemediği öğrenildi.

Haber 12-06-2023 11:04

Genç kızı sokak ortasında katletti! Mahkemedeki sözleri 'pes' dedirtti

Esenler'de, 19 yaşındaki Asiye Nur Atalay'ı sokak ortasında öldüren Ümit Karakoyun ve ona yardım ettiği iddia edilen Mesut G.’nin yargılandığı davada mütalaa verildi. Karakoyun’un ‘Kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis ile cezalandırılması talep edilirken Mesut G.’nin 'Kasten öldürmeye yardım etme' suçundan 20 yıla kadar hapsi istendi. Ümit Karakoyun, “Ben onu seviyordum. Ne zamandan beri sevmek saplantı oldu? Sevmek ne zamandan beri suç oldu Asiye’nin ailesinden çok özür diliyorum" dedi.

Haber 02-06-2023 10:46

Trafiğin akışına engel olan 3 kamyon sürücüsüne ceza yağdı

İstanbul’da sosyal medya üzerinden trafik akışına engel oldukları anları paylaşan 3 hafriyat kamyonu sürücüsü gözaltına alındı.

Yurthaber 30-05-2023 15:57

İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümü Esenler'de kutlandı

İstanbul'un fethinin 570. yıl dönümü, Esenler'de fener alayı ve mehteran gösterisinin yer aldığı programla kutlandı.

Yurthaber 30-05-2023 07:48

Elleri, ayakları ve ağzı bağlanıp boğazı kesilerek öldürülmüştü! Vahşette alt komşu detayı: Kanlı bıçaklar, giysiler...

Esenler'de yangın çıkan bir evde, tekstil işiyle uğraşan Pakistan uyruklu Muhammet Tahir Kahn'ın cesedi bulundu. Yapılan incelemede bacakları, ağzı ve elleri bağlı olan Kahn'ın boğazı kesilerek öldürüldüğü belirlendi. Cinayetle ilgili Kahn'ın alt komşuları Amjat A. (32) ve Adnan A. (47) ile arkadaşları Ali R. (34) gözaltına alındı. Pakistan uyruklu şüphelilerin evinde yapılan aramada ise iki kanlı bıçak, kanlı pantolonlar ve üst giysiler bulundu. İşte detaylar...

Haber 26-05-2023 17:55

Esenler’de yangın çıkan binada ceset bulundu

Esenler’de 5 katlı binada meydana gelen yangın sonrası binadaki bir dairenin içerisinde bir erkek cesedi bulundu.

Yurthaber 25-05-2023 08:11

Esenler’de Pakistan uyruklu 1 kişi evde ölü bulundu

Esenler’de yangın ihbarı üzerine itfaiye ekiplerinin gittiği dairede Pakistan uyruklu 1 kişi ölü bulundu.

Yurthaber 25-05-2023 07:37

İstanbul Esenler'de korkunç olay! Ağzı ve ayakları bağlanarak öldürüldü

İstanbul'da bir binanın giriş katında bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine giden ekipler, yangını kısa sürede söndürürken evde bir kişinin cansız bedeni bulundu. Yabancı uyruklu olduğu belirlenen kişinin ayakları ve ağzının ayrı iplerle bağlanarak öldürüldüğü tespit edildi. Pakistan uyruklu kişinin cansız bedeni Adli Tıp Kurumu'na kaldırılırken polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Haber 25-05-2023 06:34

Son dakika: Esenler'de oto tamircisinde patlama! Ekipler sevk edildi... Yaralılar var

Son dakika haberi... Esenler'de bir otomobil tamirhanesinde LPG tankı değişim esnasında meydana gelen patlamada biri çocuk 5 kişi yaralandı. Patlama anı, bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı. 

Haber 24-05-2023 17:51

İstanbul'da eşini ve çocuğunu öldüren kişi intihar etti

Esenler'de bir kişi, eşini ve çocuğunu öldürüp intihar etti.

Yurthaber 16-05-2023 13:45

Kan donduran vahşet! Evlenmekten vazgeçince boğazını keserek katletti

Esenler'de kan donduran bir kadın cinayeti yaşandı. 44 yaşındaki Hanife Burma, birlikte yaşadığı Zekeriya Tokmak tarafından boğazı kesilerek öldürüldü. Katil zanlısı, olay sonrası polise giderek suçunu itiraf etti. Tokmak'ın polisteki ifadesinde evlenmeyi planladıklarını ancak Burma'nın vazgeçtiğini söylediği öğrenildi. İşte detaylar...

Haber 09-05-2023 12:20

Genç kadına kimse engel olamadı! Otomobilin camlarını sopayla parçaladı

İstanbul Esenler'de bir kadın, daha önce tartıştığı kişinin otomobiline sopa ile saldırdı. Sopa darbeleriyle otomobilin camları kırılırken, o anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Haber 16-04-2023 11:45

Esenler'de metrodan dumanlar yükseldi, yolcular tahliye edildi

Esenler'de, metronun fren balatasından yükselen duman nedeniyle yolcular tahliye edildi.

Yurthaber 14-04-2023 13:48

Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun sıralaması dikkat çekti... Geride bıraktı! Son ankette çarpıcı sonuç: Aralarında bir isim daha var

Türkiye 14 Mayıs'ta gerçekleşecek seçimlere kilitlenmişken anket şirketlerinden de dikkat çeken araştırmaların sonuçları gelmeye devam ediyor. Son olarak ORC Araştırma "Son 4 yılın 'En Güvenilir' Büyükşehir Belediye Başkanları" anket çalışmasının sonuçlarını paylaştı. Son dönemin en çok konuşulan isimlerinden olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın sıralaması da dikkat çekti.

Haber 31-03-2023 09:27