Eski Anayasa Mahkemesi Genel Sekreteri Haberleri

Ek vergide yeni gelişme! AYM gerekçeli kararını açıkladı

Anayasa Mahkemesi, deprem nedeniyle kurumlar vergisine bir defaya mahsus ek vergi getirilmesini öngören düzenlemenin iptal talebini reddetti.

Finans 2024-04-19 14:26:13

Erdoğan 'değişim' dedi, büyük alkış koptu! Şamil Tayyar'dan çok konuşulacak 'kabine' iddiası: Genel Merkez'le sınırlı kalmayacak!

Yerel seçimlerin ardından gündeme gelen AK Parti'deki 'değişim' iddiaları, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün verdiği mesajlarla adeta netlik kazandı. Erdoğan yaptığı açıklamada "Gerekli değişimi gerçekleştirecek, daha da güçlenmiş bir şekilde yolumuza devam edeceğiz" derken, konuşması büyük alkış aldı. Erdoğan'ın 'değişim' vurgusu sonrası eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'dan da çok konuşulacak açıklamalar geldi. Tayyar, değişimin sadece Genel Merkez'le sınırlı kalmayacağını iddia etti.

Haber 2024-04-18 07:56:25

Selahattin Demirtaş'ın da yargılandığı 6-8 Ekim olaylarına ilişkin davada yeni gelişme! Tarih belli oldu

6-8 Ekim olaylarına ilişkin eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın tutukluğu bulunduğu davanın duruşması bugün yapıldı. Tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, sanıkların son sözlerini alıp hükmü açıklamak üzere davayı 16 Mayıs'a ertelendi.

Haber 2024-04-17 18:15:44

Resmi Gazete'de yayımlandı! Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine Basri Bağcı seçildi.

Haber 2024-04-17 00:47:17

Anayasa Mahkemesi Başkanvekili görevine Basri Yağcı seçildi

Anayasa Mahkemesi'nin Başkanvekilliği görevini üstlenecek isim Genel Kurulda yapılan seçimle belli oldu. Basri Yağcı, AYM'nin yeni Başkanvekili oldu.

Haber 16-04-24 13:02

Kılıçdaroğlu ve Dündar arasındaki kavgaya Müjdat Gezen de dahil oldu! Birinci derece tanık olarak...

Sözcü Gazetesi yazarı, gazeteci Uğur Dündar ile eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki polemik sürüyor. Son olarak polemiğe usta oyuncu Müjdat Gezen de girdi. Gezen, Kılıçdaroğlu'nun Tarık Akan ve Uğur Dündar ile arasında geçtiğini öne sürdüğü diyaloğun tamamen yalan olduğunu belirtti.

Magazin 16-04-24 09:15

Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ifadesi ortaya çıktı: Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi

Antalya'daki 1 kişinin hayatını kaybettiği, 10 kişinin yaralandığı teleferik kazası nedeniyle tutuklanan eski ANET Genel Müdürü ve CHP'li Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ifadesi ortaya çıktı. Kocagöz suçlamaları reddetti. İfadesinde, "Teleferik benden önceki genel müdürün döneminde faaliyete alınmıştı. Benim herhangi bir sorumluluğum var ise benim haricimde sorumluluğa gidilebilecek 4 kişi daha bulunmaktadır. Tek sorumlu benmişim gibi gösterildi, suçsuzum" dedi.

Haber 15-04-24 20:24

BM Genel Sekreteri Guterres'ten İsrail ve İran'a itidal çağrısı!

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres, BM Güvenlik Konseyi'nde (BMGK) yaptığı konuşmada Orta Doğu'da gerginliğin daha da artmaması için İran ile İsrail'e azami itidal çağrısı yaptı.

Haber 15-04-24 00:50

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 3 günde 3 ameliyat geçirdi! Değişimi dikkat çekti

CHP lideri Özgür Özel, yerel seçimin ardından hem ses tellerinden hem de gözlerinden operasyon geçirdi. Üç günde 3 ameliyat geçirip sağlığına kavuşan Özel, Ramazan Bayramı için memleketi Manisa'ya gitti. Burada Manisa eski belediye başkanlarının mezarlarını ziyaret eden Özgür Özel'in değişimi de dikkatlerden kaçmadı. İşte detaylar...

Haber 10-04-24 00:28

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Uğur Dündar'a sert yanıt: 'Makosenlerimi tekrar giyerim... Hesabını sorarım'

CHP'nin eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gazeteci Uğur Dündar'ın açıklamalarına ateş püskürdü. "Geçmişe ve Geleceğe Not düşelim! Sayın Uğur Dündar'a açık mektubumdur…" ifadeleriyle X hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, 'Toplumu kutuplaştırma, ayrıştırma, partimi yeniden halktan koparma çabaları ve çalışmaları olduğunu hissettiğim zaman Uğur Bey, siyasi arenada makosenlerimi tekrar giyerim... Hesabını sorarım' ifadelerini kullandı.

Haber 09-04-24 18:34

Galatasaray'dan açıklama geldi! ''40 kişilik grup tarafından saldırıya uğradık''

Galatasaray Genel Sekreteri Eray Yazgan, dün oynanan Galatasaray Kadın Voleybol maçı çıkışında 40 kişilik grup tarafından saldırıya uğradığını açıkladı.

Spor 06-04-24 12:09

Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş'ı tebrik etti; Ekrem İmamoğlu'nu aramadı! Çok konuşulacak iddia

31 Mart'taki yerel seçimlerde 1977 yılından bu yana ilk kez birinci parti olarak sandıktan çıkan CHP'de eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim zaferinin ardından Mansur Yavaş ve Özgür Özel’i telefonla arayarak tebrik ettiği ancak Ekrem İmamoğlu’nu aramadığı iddia edildi.

Haber 06-04-24 09:18

Türkiye haritası kırmızıya döndü, Kılıçdaroğlu göndermeleri olay oldu: Sakın öndeyiz diye twit atma

2024 seçimleri sürpriz sonuçlara sahne oldu. Pek çok ilde AK Parti'nin elinde olduğu belediye CHP'ye geçerken; CHP uzun yıllar sonra ilk kez birinci parti oldu. 14 Mayıs'taki genel seçimlere oranla sandıktan çıkan sürpriz sonuçlar sonrası eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, gündem oldu. Kılıçdaroğlu'na yönelik yapılan göndermeler sosyal medyada çok konuşuldu.

Finans 31-03-24 21:09

Özgür Özel'den Meral Akşener'e yanıt: Cevabım iki kelime...

Akşener geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Özgür Özel için "Bana abla mabla demeyin istemiyorum. Sizin bana vıcık vıcık riyakarlıkla abla demenizi istemiyorum” ifadelerini kullanmıştı. Özgür Özel'den Meral Akşener'e yanıt geldi. Özel, "Cevabım iki kelime. Canı sağ olsun, ablamdır. Eski dosttan düşman olur mu?" dedi.

Haber 29-03-24 20:05

Ali Koç tek tek herkesin görüşünü aldı! Fenerbahçe'de gündem ligden çekilme... Toplantı gece saatlerine kadar sürdü! İşte çıkan karar

Fenerbahçe cephesinde gündem hayli yoğun. Son olarak Trabzon'da yaşanan çirkin olaylar sonrası Sarı-Lacivertliler'in Başkanı Ali Koç yaptığı açıklamayla 2 Nisan Salı günü Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı yapma kararı aldıklarını duyurmuştu. Bu toplantı öncesi Faruk Ilgaz Tesisleri'nde bir iftar yemeği düzenleyen Koç ve ekibi eski yöneticilerin ligden çekilme kararına dair görüşlerini aldı. Gece saatlerine kadar süren toplantıda birçok isim görüşlerini belirtti. İşte çıkan karar...

Spor 29-03-24 13:06

AK Parti'ye katılım töreni görüntüleri gündem oldu! Yeniden Refah Partisi'nden açıklama: Ankara İl Yönetimimiz istifa etmemiştir

Yerel seçime günler kala Ankara'da AK Parti'ye katılım töreni gündem oldu. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin "AK Parti ailemize katılan Yeniden Refah Partisi Genel Merkez, il ve ilçe yöneticilerine rozetlerini taktık" açıklamasını yaptı. YRP'nin sosyal medyadan yapılan açıklamada ise, "Ankara İl Yönetimimiz istifa etmemiştir. Bahsi geçen kişiler uzun süre önce partimizle ilişiği kesilmiş ve partimizde görevi bulunmayan bir takım şahıslardan oluşmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Haber 27-03-24 23:38

İddialar gündem olmuştu! Kemal Kılıçdaroğlu 'Son kez' diyerek açıkladı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medyadan hakkında çıkan iddialara yanıt verdi. İddiaları tek tek sıralayan Kılıçdaroğlu, "Tekrar ediyorum; Partimin tüm adaylarına desteğim tamdır" dedi.

Haber 27-03-24 19:24

Kılıçdaroğlu için '1 Nisan' iddiası! Çok konuşulacak anketi paylaştı... Hala hesap yapıyor

Seçime günler kaldı ancak eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin kampanya sürecine katılmadı. Bu duruma dikkat çeken gazeteci Deniz Zeyrek, Kılıçdaroğlu'nun 1 Nisan için "hesap yaptığını" öne sürdü. Zeyrek, Kılıçdaroğlu hakkındaki anketi de paylaşarak "Buralardan ders çıkarın artık" dedi.

Haber 27-03-24 16:43

Fenerbahçe'nin lig değiştirme iddiasına Rusya'dan cevap geldi! ''UEFA ile kavga etmek anlamına gelir''

Fenerbahçe'nin ligden çekilip başka bir lige gideceği iddiasının ardından Rusya Futbol Federasyonu'nun eski genel direktörü Aleksandr Tukmanov'dan açıklama geldi.

Spor 26-03-24 21:39

Uluslararası Ankara Müzik Festivali, 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getirecek

Sevda-Cenap And (SCA) Müzik Vakfı Genel Sekreteri Pınar Alpay Yüksel, 38. Uluslararası Ankara Müzik Festivali'nin caz müzikten oda müziğine kadar farklı kategorilerde 12 ülkeden 300 sanatçıyı bir araya getireceğini söyledi.

Yurthaber 26-03-24 12:12

Selahattin Demirtaş İstanbul için çağrı mı yapacak? Kulisler hareketlendi, CHP lideri Özel'den açıklama geldi

Yerel seçimlere günler kala eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklama yapacağı iddiasına ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken değerlendirmeler geldi. "Sayın Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden İstanbul seçimlerine yönelik bir açıklama yaparak seçime yönelik hamle yapacağını falan beklemiyorum açıkçası" diyen Özel, böyle bir açıklama gelmesi takdirde kendileri de gerekli açıklamayı yapacaklarını belirtti.

Haber 26-03-24 07:46

Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM karar Resmi Gazete’de yayımlandı

Anayasa Mahkemesi Başkanlığına Kadir Özkaya’nın seçilmesine ilişkin AYM kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Haber 22-03-24 01:11

Emekliye seyyanen zamda ‘Cumartesi’ sürprizi: AK Parti Genel sekreteri ‘çalışmalar başladı, konu masada’ dedi: Erdoğan’dan son dakika ek zam açıklaması gelebilir!

Son dakika haberleri… Emekli zammı için bir yandan Temmuz 2024 hesapları yapılırken bir yandan da seçim öncesi seyyanen zam talepleri gelmeye devam ediyor. Emekliye seyyanen zam için bugün ortaya atılan iddia milyonlarda heyecan yaratırken son dakika açıklaması Ankara’dan geldi. AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin emekliye müjde gibi haberi duyurdu. Seyyanen zam Erdoğan’ın masasında, çalışmalar başladı!

Finans 20-03-24 14:59

Ümit Özdağ'dan 'düello' çıkışı: Süleyman Soylu'yu dövmeye gitmiştim, tek başına meydan okumaya çıkmadı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Hayvandan aşağı bir adamdır, Soros çocuğudur" dediği Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Soylu'yu "düelloya" davet edip İçişleri Bakanlığının önüne gitmişti. Bakanlığın önüne gidişinin nedenini açıklayan Ümit Özdağ, "Tek başına çıkıp meydan okusaydı onu döverdim" dedi.

Haber 19-03-24 16:33

BAE'nin yurt dışı yatırımları 2,5 trilyon dolara ulaştı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Yurt Dışı Yatırımcılar Konseyi Genel Sekreteri Cemal el-Carvan ülkenin yurt dışı yatırımlarının 2,5 trilyon dolara ulaştığını duyurdu.

Finans 19-03-24 16:08

Babacan'dan Ümit Özdağ ile yapılan gizli protokole ilişkin açıklama! 'Denize düşen yılana sarılır'

DEVA Partisi lideri Ali Babacan, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunda Millet İttifakı adayı eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasında yapılan 'gizli protokole' ilişkin açıklama yaptı. "Biz protokolden birincisini biliyorduk ama ikincisini bilmiyorduk" diyen Babacan "O günkü sıkışmışlıkla 'denize düşen yılana sarılır' şeklinde değerlendirdik" dedi.

Haber 18-03-24 23:38

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! AYM'den izin parası kararı

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren izin parasıyla ilgili Anayasa Mahkemesi'nde önemli bir karar geldi. İzin parası anayasal güvence altına alındı. Anayasa Mahkemesi Deniz İş Kanunu’nun 40’ıncı maddesinin yedinci fıkrasını iptal etti. AYM'nin kararı 14 Eylül 2024'te yürürlüğe girecek.

Finans 17-03-24 10:41

Seçim yaklaştıkça ifadeler de sertleşiyor! AK Partili Elitaş'tan çok konuşulacak çıkış: Sanki görücüye çıkmış...

31 Mart seçimlerine adım adım yaklaşılırken siyasi partiler arasında gerginlik her gen dakika daha da artıyor. Yeniden Refah Partisi, AK Parti ile müzakerelerden sonuç alamamış her yerde kendi adaylarını çıkarmıştı. Bazı eski AK Partililerin YRP listelerinde olması ise dikkat çekti. AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş konuyla ilgili isim vermeden sert açıklamalarda bulundu.

Haber 09-03-24 11:08

Kılıçdaroğlu 'Çukurluk' demişti, Fatih Portakal'dan çok sert yanıt geldi: Operasyon çekme! Entrikacı siyasetçi

Gazeteci Fatih Portakal ile Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki polemik giderek tırmandı. Portakal'ın 'Burcu Köksal'la ilgili iddialarına yanıt veren Kılıçdaroğlu "Ağız dolusu iftira atmak bırak gazeteciliği, insanlık değildir. Kepazeliktir! Çukurluktur!" demişti. Portakal'dan da Kılıçdaroğlu'na çok sert yanıt geldi. Portakal "Kaale bile almıyorum sizi. O sözleri de aynen iade ediyorum. Entrikacı siyasetçi diyorum size" ifadelerini kullandı.

Haber 09-03-24 08:10

Abdigör köftesi tarifi: Abdigör köftesi nasıl yapılır?

Türk mutfağının yöresel ve hikâyesi olan lezzetlerinden biri ise Abdigör köftesidir. Ağrı şehri ile özdeşleşmiş olan bu köfte, ramazan boyu sofraların vazgeçilmez yemekleri arasında bulunur. Abdigör köftesi tarifi son derece kolaydır ve genel olarak pilavla ve garnitürlerle servis edilir. Anadolu'nun en eski diyet yemeği olarak bilinen abdigör köftesi tarifini aşağıda bulabilir, bu tarifi siz de deneyebilirsiniz.

Yemek 08-03-24 20:36

Karnıyarık tarifi: Karnıyarık nasıl yapılır?

Bir Türk yemeği olarak dünya çapında ün kazanmayı başarmış olan karnıyarık, genel olarak pilav ile birlikte servis edilen ve tarihi çok eski zamanlara dayanan bir lezzettir. Selçuklulardan günümüz mutfaklarına ulaşan bu lezzetin yapımı da son derece kolaydır. Eğer siz de bu eşsiz lezzeti kendi mutfağınızda pişirmek istiyorsanız aşağıdaki tarif tam size göre.

Yemek 08-03-24 00:42

AYM kararı, kamu çalışanlarının maaşlarında kesintiye neden olmuştu: CHP'den toplu sözleşme ikramiyesi açıklaması!

Anayasa Mahkemesi'nin memurların toplu sözleşme ikramiyesinden faydalanması için "yüzde 2 barajını aşan sendikalara üye olma" şartını iptal etmesi gündemdeki yerini koruyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın aylıklar 345 TL kesinti olacağını duyurması ve CHP'yi işaret etmesinin ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer'den yanıt geldi.

Finans 07-03-24 11:59

AYM, araç satışı sonrası sigorta 15 gün devam eder düzenlemesini iptal etti

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç satışının ardından, zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti.

Yurthaber 05-03-24 11:02

Araç sahipleri dikkat! AYM'den araç satışı ile ilgili dikkat çeken karar: Araç sigortası düzenlemesi iptal edildi

Anayasa Mahkemesi (AYM), araç sahiplerini yakından ilgilendiren bir karara imza attı. AYM, araç satışının ardından zorunlu mali sorumluluk sigortasının 15 gün boyunca devam etmesine ilişkin düzenlemeyi, Anayasa'ya aykırı bularak iptal etti. Yüksek Mahkeme, iptal hükmünün 9 ay sonra yürürlüğe girmesini kararlaştırdı. İşte detaylar...

Haber 05-03-24 10:59

Eski nişanlının yüzüne kimyasal atmıştı! Mahkemeden emsal karar: 15 yıl hapis cezası az bulundu

Konya'da Sabit Türk (27), 'Su sayacına bakacağız abla' diyerek açtırdığı kapıdan eski nişanlısı Merve Küçüktekin'in (29) yüzüne ve vücuduna kimyasal madde attı. Türk'e verilen 15 yıl hapis cezası, Konya Bölge Adliye Mahkemesi 1’inci Ceza Dairesi tarafından az bulundu. 1'inci Ceza Dairesi, 'makul seviyede ceza belirlenmesi yerine 15 yıl hapis cezası belirlenmek suretiyle eksik ceza tayini olduğu anlaşıldığından hükmün bozulmasına' karar verdi. Dava yerel mahkemede yeniden görülecek.

Haber 04-03-24 10:59

Süleyman Soylu sürprizi! Erdoğan'ın otobüsünde hep en yakınındaydı... 2009 detayı

Eski İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Aydın'daki programına katıldı. Adıyaman'ın ardından Aydın'da da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın en yakınındaki isimler arasında olan Soylu'nun, Demokrat Parti Genel Başkanı olarak 2009 yılında kentte elde ettiği başarı akıllara geldi.

Haber 01-03-24 06:49

Kılıçdaroğlu'ndan dikkat çeken 'Lütfü Savaş' yorumu! Doğru değil diyerek açıkladı

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan 31 Mart seçimlerine yönelik dikkat çeken açıklamalar geldi. Aday belirleme sürecinin daha sağlıklı yapılmasını beklediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Aday belirleme sürecinde Lütfü Savaş beyin, bu kadar yıpratılması doğru değil" diye konuştu. Kılıçdaroğlu "Size partiden davetler var. Katılmayı düşünüyor musunuz?" sorusuna da yanıt verdi.

Haber 29-02-24 14:49

Son dakika | Erdoğan ekonomide hafifleme için tarih verdi! Rakibine memleketinden yüklendi

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP Genel Başkanı Özgür'e memleketi Manisa'dan seslendi. Eski CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçim yenilgilerini anımsatan Erdoğan, Özel için "Bunun da akıbeti aynı olacak" dedi. Erdoğan ekonominin seyriyle ilgili olaraksa "Ekonomideki sıkıntıların yıl sonundan itibaren hafiflediğini, önümüzdeki yıl yükselişe geçişi hepimiz göreceğiz" mesajını verdi.

Haber 27-02-24 14:50

AYM'den Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili yeni karar

Anayasa Mahkemesi (AYM), Gezi Parkı davası hükümlüsü Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesinin yok hükmünde olduğunun tespiti için CHP'nin yaptığı başvuru ile Atalay'ın avukatlarının yaptığı yeni başvuruda kararını verdi. Genel Kurul, iki başvuruda da karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Haber 22-02-24 15:50
aym

İmamoğlu'na sırt dönen İBB Haber'in 'tehdit' paylaşımı sosyal medyayı salladı! Bundan böyle bizim için adaylardan sadece biri

Dün akşam sosyal medyayı karıştıran 'İETT' paylaşımı sonrası 'İBB Haber' hesabından Ekrem İmamoğlu hakkında yapılan paylaşım platformu bir kez daha salladı. İmamoğlu ile eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu arasında soğuk rüzgarların estiği iddiaları konuşulurken gelen paylaşımda "Sayın Ekrem İmamoğlu bundan sonra bizim için İBB adaylarından sadece biridir. Anlamı ve manası bu kadardır" ifadelerinin yanı sıra sert çıkışlar da yer aldı.

Haber 21-02-24 10:11

Çizmeyi aşan Şevki Yılmaz için CHP lideri Özgür Özel'den 'foseptik çukuru' çıkışı: Atatürk'e hakarete tepkisi dikkat çekti

Atatürk'e hakaret eden eski Refah Partisi milletvekili Şevki Yılmaz'a tepki yağmaya devam ediyor. Skandal ifadeleriyle eleştiri oklarını üzerine çeken Yılmaz'a son olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den sert sözler geldi. Özel, tepkisinde "foseptik kamyonu" çıkışıyla dikkat çekti.

Haber 20-02-24 16:07

İsmail Saymaz'dan CHP'nin Hatay adayıyla ilgili çarpıcı iddia! O isim üzerinde duruluyor...

Cumhuriyet Halk Partisinin hafta sonu yapılan aday toplantısında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile görüştü. CHP’de Hatay için bir karar verilmezken Gazeteci İsmail Saymaz Hatay'ın Belediye Başkan adaylığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP'de Lütfü Savaş'ın istifası halinde CHP Genel Merkezi, Hatay'da eski baro başkanı Cihan Açıkalın'ın adı üzerinde duruyor.

Haber 19-02-24 20:43

Ümit Özdağ'dan Şevki Yılmaz'ın Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum ifadesine çok sert çıkış! Dilerim onu bir yerde görmem

"Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum" diyen eski milletvekili Şevki Yılmaz'ın tepki çeken sözlerine bir yanıt da Zafer Partisi genel başkanı Ümit Özdağ'dan geldi. Yılmaz'ın sözlerine karşı "olağanüstü öfkeli" olduğunu ifade eden Özdağ, "Dilerim onu bir yerde görmem" dedi.

Haber 19-02-24 12:40

Kılıçdaroğlu önce sahaya indi, şimdi de atağa kalktı! CHP'lilere seslenen Erdoğan'ı yanıtsız bırakmadı

Kemal Kılıçdaroğlu vites artırdı, yerel seçimler yaklaşırken siyasi ataklara yeniden başladı! Eski CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a verdiği yanıtla dikkat çekti. Erdoğan, CHP'li ve muhalif seçmene seslenip "Yeise kapılmayın, alternatifsiz değilsiniz" demişti. Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a yanıtında birçok kesime seslenip "Erdoğan'a mecbur değilsiniz" dedi.

Haber 19-02-24 07:45

Tamer Karadağlı'nın kızı Zeyno 17 yaşında! Kimisi annesine kimisi babasına benzetti!

Çocuklar Duymasın'da hayat verdiği 'Haluk' karakteriyle hafızalara kazınan oyuncu Tamer Karadağlı geçtiğimiz aylarda Devlet Tiyatroları Genel Müdürü olarak atanmıştı. 56 yaşındaki Karadağlı'nın özel hayatı ve paylaşımları sosyal medyada çok merak ediliyor ve yakından takip ediliyor. Son olarak Tamer Karadağlı'nın eski eşi Arzu Balkan'la olan evliliğinden kızı Zeyno Karadağlı'nın son hali sosyal medyada gündem oldu.

Magazin 17-02-24 14:44

AYM, ağaçlara izinsiz afiş yapıştıran HDP'lilere verilen idari para cezasını uygun buldu:

Anayasa Mahkemesi (AYM), yetkili makamlardan izin almadan ağaçlara afiş astıkları gerekçesiyle idari para cezasına çarptırılan Halkların Demokratik Partisi (HDP) üyelerinin ifade özgürlüğünün ihlal edildiği iddialı başvuruyu kabul edilemez buldu.

Yurthaber 13-02-24 12:31

Dokunulmazlığı kalkan Kemal Kılıçdaroğlu için hapis talebi! Bilal Erdoğan şikayetçi olmuştu, taraflar uzlaşmadı

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'a yönelik ifadeleri nedeniyle hakaret suçundan 2 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Dosyanın uzlaştırmacıya tevdi edildiği bildirilen iddianamede, tarafların uzlaşmadığı kaydedildi. Son seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olan Kılıçdaroğlu'nun milletvekili olmadığı için dokunulmazlığı kalkmıştı.

Haber 09-02-24 11:28

Rapor alıp Bodrum'a tatile gitmişti! Fotoğraflar pahalıya patladı! AYM'den işçiye kötü haber

Anayasa Mahkemesi, diş hastanesinden sağlık raporu alıp işe gelmediği dönemde Bodrum'a, Kartalkaya'ya tatile giden ve sosyal medya hesaplarından paylaşımlarda bulunan gayrimenkul değerleme uzmanının tazminatsız şekilde işten çıkarılmasını haklı buldu

Finans 08-02-24 12:37

AYM Başkanı’ndan Erdoğan’ın da katıldığı toplantıda gündem olacak sözler... Cumhurbaşkanı Başdanışmanı'ndan yanıt geldi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı Anayasa Mahkemesi yemin töreninde AYM Başkanı Zühtü Arslan yaptığı konuşma gündem oldu. Arslan, Erdoğan'ın katıldığı törende Anayasa Mahkemesi'nin kararlarının beğenilmese de uyulmasının anayasal bir zorunluluk olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum ise sosyal medyadan Aslan'a yanıt verdi. Milletvekilliği düşürülen tutuklu TİP'li Can Atalay hakkında AYM iki kez ihlal kararı vermiş, Yargıtay ise karara uymamıştı.

Haber 08-02-24 11:36