Eski Hdp Es Genel Baskani Selahattin Demirtas Haberleri

Selahattin Demirtaş İstanbul için çağrı mı yapacak? Kulisler hareketlendi, CHP lideri Özel'den açıklama geldi

Yerel seçimlere günler kala eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklama yapacağı iddiasına ilişkin CHP Genel Başkanı Özgür Özel'den dikkat çeken değerlendirmeler geldi. "Sayın Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden İstanbul seçimlerine yönelik bir açıklama yaparak seçime yönelik hamle yapacağını falan beklemiyorum açıkçası" diyen Özel, böyle bir açıklama gelmesi takdirde kendileri de gerekli açıklamayı yapacaklarını belirtti.

Haber 2024-03-26 07:46:18

AK Parti, HDP, CHP ve yeniden AK Parti... Aşiret lideri İskender Ertuş, 22 yılda 5 kez parti değiştirdi! Rozetlerini Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve Demirtaş takmıştı

Van'ın Ertuş aşiretinin lideri İskender Ertuş'un 22 yıldaki parti değişimleri gündem oldu. 2002’de AK Parti’ye, 2015’te HDP’ye 2016’da yeniden AK Parti’ye, 2022’de CHP’ye, 2024’te bir kez daha AK Parti’ye geçti. Ertuş'un bugüne kadarki parti rozetlerini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın takmış olması da dikkat çekti.

Haber 2024-02-04 09:09:38

Selahattin Demirtaş, hastaneye kaldırılan annesini görmesi için Diyarbakır’a getirildi

Edirne Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, rahatsızlanan ve özel bir hastaneye kaldırılan annesi Sadiye Demirtaş’ı görmesi için hava yoluyla Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş'ın hastane ziyareti sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Haber 2024-01-23 22:31:40

Cübbeli Ahmet'in 'İstanbul seçimi' sözleri gündem oldu! Başak Demirtaş'ın adaylığı için 'çok iyi' dedi: Nedenini de açıkladı

Yerel seçimlerin en çok konuşulan şehri İstanbul'da devam siyasi hareketlilik yakından takip ediliyor. Son olarak eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın DEM Parti'den adaylığı konuşulmaya başlandı. Canlı yayına katılan 'Cübbeli Ahmet'in Demirtaş sözleri dikkat çekti.

Haber 2024-01-23 09:43:07

Selahattin Demirtaş’ın babası hayatını kaybetti

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş, sabah saatlerinde yaşamını yitirdi. Selahattin Demirtaş’ın cenazeye katılması için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapıldığı öğrenildi. Tahir Demirtaş, geçen yıl kasım ayında kalp krizi geçirmiş, cezaevinde bulunan Selahattin Demirtaş, yoğun güvenlik önlemleri altında getirildiği Diyarbakır’da babasıyla görüşmüştü.

Haber 31-12-23 13:59

HDP'de yeni eş genel başkanlar belli oldu! Olağanüstü kongrede Mithat Sancar'dan 'Yeşil Sol Parti' mesajı geldi

HDP'nin 4. Olağanüstü Kongresi'nde başkanlık seçimi yapıldı. Oylama sonucu yeni eş genel başkanlar Sultan Özcan ve Cahit Kırkazak oldu. Eski eş genel başkan Mithat Sancar, "Bundan sonra birikimimizi, mücadele tecrübemizi ve güçlerimizi Yeşil Sol Parti'ye yığacağız ama HDP ruh olarak da kurum olarak da buradadır" dedi.

Haber 27-08-23 15:59

HDP olağanüstü büyük kongre kararı aldı! Selahattin Demirtaş'ın açıklamalarına yanıt

HDP Sözcüsü Ebru Günay, partisinin olağanüstü büyük kongre sürecinin başladığını bildirdi. Olağanüstü büyük kongre tarihini parti kurulları ve halkla yapacakları toplantıların sonucunda belirleyeceklerini ifade eden Günay, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş açıklamalarına da yanıt verdi.

Haber 01-06-23 13:44

Aktif politikayı bırakan Selahattin Demirtaş, ilk kez açıkladı: Cumhurbaşkanı adaylığına hazırdım, kabul edilmedi!

Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası aktif siyaseti bıraktığını duyuran eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın açıklamaları gündem yarattı. Seçim öncesinde cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğunu parti yönetimine bildirdiğini söyleyen Demirtaş, "Fakat bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi." diye konuştu.

Haber 01-06-23 09:44

Seçim sonuçları sonrası Selahattin Demirtaş kararını duyurdu: Aktif politikayı bırakıyorum

28 Mayıs'ta yapılan seçimlerin ardından eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapıldı. Seçim sonuçlarıyla ilgili eleştirileri dikkate aldığını belirten Demirtaş, aktif politikayı bıraktığını açıkladı.

Haber 31-05-23 15:02

Ümit Özdağ'ın 'Kılıçdaroğlu' kararı sonrası bir açıklama da Selahattin Demirtaş'tan geldi: Artık bu işin üçüncü turu yok

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2. turuna yalnızca günler kala Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 28 Mayıs'ta Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'na desteğini duyurmuştu. Özdağ'ın bu kararının ardından "Erdoğan bizim için seçenek değil" açıklaması yapan HDP'nin eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan da bir mesaj geldi.

Haber 26-05-23 11:36

Son dakika: Aralarında Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da var... Kobani davası sanıkları için istenen ceza belli oldu

Son dakika haberine göre, 2014 yılı 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleşen olaylardaki eylemlere ilişkin eski HDP eş genel başkanlarının da aralarında bulunduğu 36 sanıklı davada esas hakkında mütalaa açıklandı. Kobani davasında eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın arasında bulunduğu 36 sanığın en az bir kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Haber 14-04-23 20:02

Gördüğüm lüzum üzerine dedi! DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat istifa etti

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Helün Fırat, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla partisinden istifa ettiğini duyurdu. Helün Fırat, yaptığı paylaşımda, "Çok klişe olduğunu bilsem de bu sürece zarar vermemek adına 'gördüğüm lüzum üzerine' kurucusu olduğum ve 3 yıldan uzun süredir Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttüğüm Deva Partisi'nden istifa ediyorum" ifadelerini kullandı. Fırat, AK Parti'nin kurucularından ve eski HDP milletvekili Dengir Mir Mehmet Fırat'ın kızı.

Haber 14-04-23 09:47

Ayhan Bilgen’den ‘AK Parti’ye katılacak’ iddiası sonrası ilk açıklama! Vekil adayı olacak mı?

AK Parti’ye katılacağı iddiaları kulisleri hareketlendiren eski HDP Milletvekili ve SES Partisi’nin Genel Başkanı Ayhan Bilgen’den açıklama geldi. Bilgen, "AK Parti’den milletvekili adayı olacağı” iddialarına ilişkin soruya, "Biz hiçbir ittifaka karşı kapıları kapatmadık. Taraf da değiliz. Her türlü kararı yetkili kurullarımızda değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

Haber 18-03-23 09:01

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'dan 'Meral Akşener' açıklaması: Biraz yaralayıcı üslup vardı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir televizyon programında açıklamalarda bulundu. Altılı Masa'da, Meral Akşener'in masadan kalkması ve ardından yeniden masaya dönmesine değinen Ali Babacan, "Cuma günü 'biz yokuz bu işte' açıklamasını beklemiyorduk açıkçası. Üzüldük tabii. Açıkçası biraz yaralayıcı üslup vardı." ifadelerini kullandı. Babacan ayrıca eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Meral Akşener'e yazdığı mektuba ilişkin olarak da konuştu. İşte detaylar...

Haber 09-03-23 20:27

Demirtaş'tan Akşener'e açık mektup: Benim oyumu istiyor musunuz?

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabından, "İYİ Parti Genel Başkanı Sayın Meral Akşener'e açık mektubum" notuyla paylaşım yaptı. Mektuptaki, "HDP'li seçmen olarak benim oyumu istiyor musunuz?" ifadeleri dikkat çekti.

Haber 08-03-23 16:19

Türkiye'nin harekatını hedef almıştı! AK Partili Dağ'dan Selahattin Demirtaş'a sert tepki

Türkiye İstiklal Caddesi'ndeki hain saldırının ardından Irak ve Suriye'nin kuzeyine hava harekatı düzenleyerek terör hedeflerini birer birer bombaladı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş Türkiye'nin Pençe Kılıç Hava Harekâtı'nı hedef alan bir açıklama yaparken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Demirtaş'a sert tepki göstererek "PKK/PYD’ye tek laf etme, teröristi koru; sonra barış elçisi rolüne bürün" dedi.

Haber 21-11-22 11:57

SON DAKİKA | Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi verdi! Diyarbakır Cezaevi müze oluyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne'de cezaevinde bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sert tepki göstererek "Şu anda Edirne Cezaevinde olan zatın Kürtlükle alakası var mı? Bu adam Kürt değil. Ama Kürt kardeşlerimi sömürüyor" dedi. Öte yandan Erdoğan, Diyarbakır Cezaevi'nin müze olacağını söyledi.

Haber 23-10-22 14:47

Selahattin Demirtaş PKK'nın skandal iddiasına sahip çıktı! Hükümetten peş peşe tepkiler geldi

Hapiste bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, terör örgütü PKK'nın iddiasına sahip çıktı. PKK'nın Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) kimyasal silah kullandığı yönündeki iddiasına peş peşe tepkiler geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, suçlayanların, "alçak bir iftira şebekesinin parçası olduğunu" ifade ederken Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise "Kimyasal silah yalanı, terörü aklamaya ve estetize etmeye çalışanların beyhude çabasıdır" dedi.

Haber 20-10-22 09:40

Selahattin Demirtaş'a 2 yıl 6 ay hapis cezası

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dönemin Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'ı hedef gösterdiği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 14-10-22 13:16

Selahattin Demirtaş'tan 'cumhurbaşkanı adayı' mektubu! Dikkat çeken ifadeler: 'Ortak aday olmaktan onur duyarım'

'HDP'ye bakanlık' tartışmalarının yankıları sürerken HDP'den hem konuyla ilgili hem de muhalefetin cumhurbaşkanı adayı hakkında açıklamalar geliyor. 'Bakanlık' tartışmasına ilişkin "Kimin oylarıyla kazanmayı hayal ediyorlar, merak ediyorum" diyen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, yeni mektubuyla ise cumhurbaşkanı adayına ilişkin ölçütlerini açıkladı. "Ortak aday olmaktan onur duyacağını" dile getiren Demirtaş, “malum” nedenlerle şimdilik, bu seçimde ortak aday ben değilim" dedi.

Haber 17-09-22 11:15

Tartışmalara Selahattin Demirtaş da dahil oldu! 'HDP'ye bakanlık' konusunda dikkat çeken mesaj: Kimin oylarıyla kazanmayı hayal ediyorlar, merak ediyorum

CHP'li Gürsel Tekin'in "HDP'ye bakanlık verilebileceği" yönündeki açıklamasının ardından siyaset sahnesinde tartışmalar meydana gelmiş, özellikle İYİ Parti'den tepkiler yükselmişti. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Tekin'in sözlerini değerlendirirken "HDP'ye oy yok" şeklindeki tepkilere ise "Seçimi nasıl ve kimin oylarıyla kazanıp da bakan olmayı hayal ediyorlar, merak ediyorum" karşılığını verdi. Demirtaş, Kılıçdaroğlu ve altılı masanın adayı hakkında da mesajlar verdi.

Haber 13-09-22 09:33

HDP'li ismin 'Mansur Yavaş ve Meral Akşener'e oy yok' çıkışı olay oldu! Çok sert yanıt geldi

Eski HDP Milletvekili Ziya Pir’in Meral Akşener ve Mansur Yavaş'la ilgili açıklaması gündem yarattı. Sosyal medya üzerinden bir paylaşım yapan HDP'li Pir, "Ne Yavaş'a ne de Akşener'e HDP'lilerin vereceği oy yok!" ifadelerini kullandı. Söz konusu paylaşım olay yaratırken, muhalefet cephesinden peş peşe açıklamalar geldi. İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz'ın "Takke düştü" yanıtı dikkat çekti.

Haber 02-08-22 10:48

Yargıtay kararı sonrası Kaftancıoğlu'na destek! Seninleyim Canan

Yargıtay'ın, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun mahkumiyetini onama kararı sonrası eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Başak Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Kaftancıoğlu'na destek verdi.

Haber 12-05-22 22:55

Kuruluş dilekçesi dün verilmişti! DSP'den hamle geldi: SES Parti'nin logosu değişmeli

HDP eski milletvekili Ayhan Bilgen'in kuruculuğunu yaptığı, Türkiye'nin Sesi Partisi'nin (SES Parti) kuruluş dilekçesi, dün İçişleri Bakanlığına verilmişti. Partinin logosunun güvercin olması dikkat çekerken, DSP'den konuya ilişkin açıklama geldi ve amblemin değişmesi gerektiği belirtildi. Konuya ilişkin açıklama yapan Genel Sekreter Müzeyyen Okur, değişikliğin en kısa sürede yapılması gerektiğini, aksi takdirde yasal sürecin başlatılacağını ifade etti.

Haber 01-04-22 10:58

Karar onaylandı! Selahattin Demirtaş'a Cumhurbaşkanı'na hakaretten 3 yıl 6 ay hapis

İstinaf Mahkemesi, eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında 2015 yılında Atatürk Havalimanı’nda yaptığı bir açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle verilen 3 yıl 6 ay hapis cezasını onadı.

Haber 21-02-22 21:04

Selahattin Demirtaş'a Ahmet Davutoğlu'na hakaret suçundan hapis cezası

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na hakaret ettiği iddiasıyla Mersin'de yargılandığı davada 11 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ceza, hakim tarafından ertelenmedi.

Haber 24-01-22 15:19

Weimar İnsan Hakları Ödülü Demirtaş'a verildi

2021 Weimar İnsan Hakları Ödülü, gıyaben HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a verildi.

Haber 10-12-21 20:38

Avrupa Konseyi'nde Kavala ve Alevi Dosyaları Gündemde

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Türkiye’nin tutuklu işadamı Osman Kavala ve HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki AİHM kararlarını uygulamamasını görüşecek. Komite gündeminde cemevleri ve zorunlu din dersleriyle ilgili AİHM kararlarının uygulanmaması da var

Haber 29-11-21 19:54

Demirtaş'ın çağrısı sonrası dikkat çeken açıklama: Kılıçdaroğlu 'talimatı aldık' diyor

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın muhalefet partilerine dönük "ortak miting" çağrısıyla ilgili olarak "Sabah Selahattin Demirtaş bu tweeti atıyor, akşam Sayın Kılıçdaroğlu ona karşılık veriyor; 'Talimatı aldık' diyor. Bir bakıma aynen böyle, bu anlama geliyor." açıklamasını yaptı.

Haber 25-11-21 15:20

Selahattin Demirtaş'tan 'helalleşme' açıklaması: Kılıçdaroğlu'nu yürekten destekliyorum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündem yaratan 'Helalleşme' çıkışına eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'tan destek geldi. Kılıçdaroğlu'nu yürekten kutladığını belirten Demirtaş, "Sözümüz olsun, biz de kendi hatalarımızla yüzleşecek ve hep birlikte helalleşeceğiz" ifadelerini kullandı.

Haber 18-11-21 10:14

Selahattin Demirtaş’ın Eşine 2,5 Yıl Hapis Cezası

Hapisteki eski HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş, bir sağlık raporunun tarihiyle ilgili yanlış bilgi verdiği gerekçesiyle 2,5 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü, mahkemenin kararına "siyasi" diyerek tepki gösterdi

Haber 13-11-21 17:53

Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'a hapis cezası!

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş, 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 11-11-21 16:21

Demirtaş'tan yeni Alman hükümetine çağrı

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Alman haber ajansı dpa'ya verdiği mülakatta "Yeni Alman hükümetinin Avrupa değerlerine ve insan haklarına daha bağlı bir politika izlemesini umuyorum" dedi.

Haber 04-11-21 15:31

Kürt siyasi eliti, tüm unsurlarıyla cezalandırıldı

HDP eski eş genel başkanları Demirtaş ve Yüksekdağ'ın da aralarında olduğu 9 vekilin tutuklanmasının üzerinden beş yıl geçti.

Haber 04-11-21 08:28

Diyarbakır Barosu Demirtaş İçin Avrupa Konseyi’ne Başvurdu

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) kararlarına rağmen serbest bırakılmaması üzerine Diyarbakır Barosu, AİHM kararlarının uygulanıp uygulanmadığını denetlemekle görevli Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’ne başvurdu

Haber 18-10-21 15:24

KONDA Genel Müdürü Ağırdır: Metropollerde yeni seçmen AK Parti'den kopuyor, İYİ Parti'nin sıçrama yapması sürpriz olmaz

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, seçmen eğilimlerine ilişkin BBC Türkçe'nin sorularını yanıtladı. Ağırdır, "Seçmen AK Parti ile ilgili kararını verdi ama yerine kim olsunla ilgili hükme varamadı" dedi. Ağırdır, eski HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli’nin açıklaması ile ilgili olarak ise "Ülke açısıdan da HDP açısından da son derece yanlış olmuştur” yorumunu yaptı. Ankara'dan Ayşe Sayın'ın haberi.

Haber 22-09-21 14:24

HDP'de 'Muhatap Kim?' Tartışması

Eski eş genel başkanlardan Sezai Temelli Abdullah Öcalan’ı adres gösterirken, Selahattin Demirtaş muhatabın HDP olduğunu söyledi

Haber 21-09-21 19:16

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, Demirtaş ve Kavala'nın serbest bırakılmasını talep etti

Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve tutuklu bulunan iş insanı Osman Kavala'nın serbest bırakılması talebini yineledi.

Haber 17-09-21 16:03

Kobani eylemleri davasında HDP'li Ayhan Bilgen'e tahliye

Kobani bahanesiyle 6-8 Ekim 2014'te düzenlenen eylemlere ilişkin davada yeni gelişme yaşandı. Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 kişinin yargılandığı davada mahkeme; Ayhan Bilgen, Berfin Özgü Köse, Can Memiş ve Cihan Erdal’ın tahliyesine karar verdi.

Haber 15-06-21 17:20

Kobani (6-8 Ekim) olayları: 'Kobani davasında' son durum nedir?

Kamuoyunda "Kobani olayları" veya "6-8 Ekim olayları" olarak bilinen, 2014'te yaşanan protesto ve şiddet olaylarıyla ilgili davanın görülmesine bugün devam edildi. Tutuklu sanıklardan Ayhan Bilgen, Berfin Özgü Köse, Can Memiş ve Cihan Erdal’ın tahliyesine karar verildi. Davada eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 kişi yargılanıyor.

Haber 15-06-21 17:00

Eski HDP Milletvekilinin Başına 10 Milyon TL Ödül Kondu

HDP’nin 26’ncı dönem Milletvekili Van Nadir Yıldırım’la, Demokratik Bölgeler Partisi’nin eski Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, İçişleri Bakanlığı'nın terörden arananlar listesinde, 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoriye alındı

Haber 31-05-21 12:00

Demirtaş’a ‘Savcıya Tehdit’ten Hapis Cezası

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, eski Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman’a yönelik sözleri nedeniyle yargılandığı davada, "terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek" suçundan 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 28-05-21 17:30

Demirtaş'a 2 yıl 6 ay hapis cezası

HDP eski Eş Genel Başkanı Demirtaş'a "terörle mücadelede görev alan kamu görevlilerini hedef göstermek" suçlamasından 2 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Haber 28-05-21 14:31

Son Dakika: Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davada karar

Son dakika haberine göre HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Ankara eski Cumhuriyet Başsavcısı Yüksel Kocaman'a yönelik sözleri nedeniyle 'terörle mücadelede görev almış kişileri hedef göstermek'ten yargılandığı davada 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Haber 28-05-21 13:47

Selahattin Demirtaş'ın yargılandığı davada yeni gelişme! Dosyalar birleştirildi

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Demirtaş'ın terör suçlarından yargılandığı dava, Kobani eylemlerine ilişkin davayla birleştirildi.

Haber 25-05-21 15:16

HDP Eş Genel Başkanı Sancar'dan Demirtaş açıklaması

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Selahattin Demirtaş aday olacak mı?" sorusuna, "Demirtaş, bu mücadeleye katkısı olan çok değerli bir arkadaşımızdır. Bizim işleyişimiz bellidir. Ortak aday üzerinde konuşacağımız zaman en tabandan en yukarıya kadar tartışacağız. " ifadelerini kullandı.

Haber 21-05-21 23:22

HDP'li ismin bilgisayarından çıktı! Kobani olaylarının talimatı PYD'den

Eski HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın yanı sıra PKK'nın sözde yöneticilerinin de aralarında olduğu Kobani davası dosyasının delilleri arasında yer alan bir e-posta, 37 kişinin öldürüldüğü 6-8 Ekim eylemlerinin talimatının HDP'ye, terör örgütü PYD tarafından verildiğini ortaya koydu.

Haber 19-05-21 12:18

Demirtaş: ‘‘Bu Dava HDP’ye Kumpas Davasıdır’’

Kobani davası’’ olarak tanımlanan yargılamanın ikinci duruşmasında HDP eski eş başkanlarından Selahattin Demirtaş, “Bu dava ‘Kobani davası’ değildir. Bu, HDP’ye yönelik siyasi intikam davasıdır” dedi

Haber 18-05-21 21:38

Fahrettin Altun'dan Selahattin Demirtaş'a çok sert tepki

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, tutuktu HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a sert tepki gösterdi.

Haber 03-05-21 16:11