Eski Malezya Basbakani Mahathir Mohammad Haberleri

Afgan komutanın görüntüsü olay oldu! Tahliye sırasına girdi, kuyrukta bekliyor

Taliban, 15 Ağustos'ta Kabil'e girdi ve eski cumhurbaşkanının Birleşik Arap Emirlikleri'ne sığınmasıyla Eşref Gani hükümeti sona erdi. Bu çöküşü takip eden günlerde ise binlerce Afganlı Kabil havaalanına akın etti. Tahliye hareketliliği devam ederken Kabil'deki Hamid Karzai Havalimanı'nda çekilen bir kare ise dünya medyasının manşetlerine taşındı. Eski Afganistan Genelkurmay Başkanı Wali Mohammad Ahmadzai kuyruğa girmiş ve tahliye edilmek için sırada bekliyordu.

Haber 2021-08-25 10:44:50

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Mahathir Muhammed arasında kritik görüşme

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya’nın eski Başbakanı Mahathir Muhammed ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Haber 2021-05-13 13:45:12

Karahan Çantay'ın Tayland'da geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybettiği iddiası! Karahan Çantay kimdir?

Eski model Karahan Çantay'ın (47) Tayland’da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi. Karahan Çantay’ın cenazesinin iki gündür Tayland’ın Malezya sınırında bulunan Songkhla’daki hastaneden alınmadığı öne sürülüyor. 90’lı yılların en ünlü erkek modeli olan Karahan Çantay uzun süre önce Türkiye’yi terk ederek yurt dışına yerleşmişti.

Magazin 2021-03-10 00:17:24

Mısırlı eski hakime zorla senet imzalattıran 5 kişiden 4’ü yakalandı

İstanbul’da Mısırlı eski bir hakime tuzak kurup zorla senet imzalattıran 5 kişiden 4’ü polis tarafından yakalanıp cezaevine gönderildi.Mısır’da Mursi döneminde hakimlik yapan 47 yaşındaki Walied Mohammad R.

Haber 2020-10-28 11:42:38

Eski Malezya Başbakanı yolsuzluktan suçlu bulundu

Malezya’da Yüksek Mahkeme eski Başbakan Necib Rezak’ı yolsuzlukla yargılandığı ilk davada suçlu buldu.

Haber 28-07-20 12:16

1MDB Skandalı: Malezya'nın yatırım fonunun ve milyarlarca dolar kayıp parasının hikayesi

İngiliz Guardian gazetesi, eski Malezya Başbakanı Necip Rezak'ın milyarlarca dolar yolsuzluk yapmakla suçlanarak yargılandığı davayı değerlendirmişti.

Haber 28-07-20 11:06

Mahathir Muhammed: Malezya başbakanı istifa etti

Malezya'nın 94 yaşındaki başbakanı Mahathir Muhammed istifasını krala sundu. Mahathir'in sürpriz istifası, ardılı olması beklenen Enver İbrahim'i dışarda bırakan bir koalisyon kurabileceği söylentilerinin ardından geldi.

Haber 24-02-20 10:49

Malezya başbakanı istifa etti!

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, muhalefet partileriyle yeni koalisyon kurma çabalarının sonuçsuz kalması üzerine başbakanlıktan istifa etti.

Haber 24-02-20 09:38

Malezya, Çin'in Hubey eyaletindeki vatandaşlarını tahliye edecek

Başbakan Mahathir Muhammed: - "Hastalık bulaşmayan Malezyalıların ülkeye dönebilmesi için Çin hükümetiyle müzakere edip anlaşmaya varmak istiyoruz"

Haber 29-01-20 10:50

Malezya Başbakanı Mahathir, Hamas Lideri Heniyye ile görüştü

Malezya Başbakanı Mahathir, Hamas Lideri Heniyye ile görüştü

Haber 22-01-20 15:19

Malezya, Hindistan'ın palm yağı kısıtlamasına misilleme yapmayacak

Başbakan Mahathir Muhammed: - "(Hindistan'ın Malezya'dan palm yağı ithalatını kısıtlaması) Bu sorunun üstesinden gelmek için başka yollar bulmalıyız"

Haber 20-01-20 07:37

Malezya Başbakanı Mahathir eğitim bakanlığına vekalet edecek

Malezya Başbakanı Mahathir eğitim bakanlığına vekalet edecek

Haber 10-01-20 10:00

Malezya'daki yolsuzluk soruşturması

Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, eski Başbakan Necip Rezak'ın, yolsuzluk suçlamaları karşısında Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed'den yardım istediği telefon konuşmalarının tam ses kaydını yayımladı

Haber 09-01-20 12:11

Malezya'daki yolsuzluk soruşturması

Malezya Yolsuzlukla Mücadele Komisyonu, eski Başbakan Necip Rezak'ın, üvey oğluna yönelik yolsuzluk suçlamaları karşısında temize çıkarılması için Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed ile yaptığı öne sürülen telefon konuşmasının kaydını ortaya çıkardı

Haber 08-01-20 15:55

Malezya: Süleymani’nin öldürülmesi ahlaksız ve hukuksuz

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "Tıpkı Cemal Kaşıkçı cinayeti gibi bir vakadır. Bu olay da bir ülkenin, başka ülkedeki liderleri öldürmek için kendi başına karar vermesi eylemidir. İkisi de ahlaksız ve hukuksuzdur" - "Müslümanlar için birlik olma vakti gelmiştir"

Haber 07-01-20 12:19

Türkiye 2019'da diplomasinin merkez üssü oldu (2)

Yıl içerisinde çok sayıda uluslararası konferansa ev sahipliği yapan ve ara buluculuk faaliyetinde bulunan Türkiye, hem ulusal hem uluslararası arenada aktif rol oynadı - Bu bağlamda, çok sayıda devlet başkanı, başbakan ve bakan düzeyinde yabancı ülke lideri Türkiye'de ağırlandı - Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ve beraberindeki 15 kişilik heyet, 24-27 Temmuz'da Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirdi - Türkiye'nin Barış Pınarı Harekatı bağlamında Suriye'nin kuzeydoğusuna ilişkin 17 Ekim'de "Türkiye-ABD Ortak Açıklaması" yayımlandı - Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, 20 Mayıs'ta göreve başlamasının ardından bölgedeki ilk resmi ziyaretini 7-8 Ağustos'ta Türkiye'ye yaptı - Ankara'da 16 Eylül'de Astana formatında "Türkiye-İran-Rusya Üçlü Zirve Toplantısı" düzenlendi - "Barış, Ortaklık, Refah" temasıyla 9 Aralık'ta İstanbul'da "Asya'nın Kalbi İstanbul Süreci Bakanlar Konferansı" yapıldı

Haber 30-12-19 11:03

Malezya Başbakanı Mahathir: Malezya, sığınma isteyen Uygurları geri yollamayacak

"Uygurlar da dahil olmak üzere Müslümanlara yönelik dünya genelinde uygulanan baskıların varlığı tüm taraflar nezdinde kabul edilmelidir"

Haber 27-12-19 11:39

2019 Kuala Lumpur Zirvesi sona erdi

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "Uygurların tutuklandığına dair bilgiler alıyoruz. Hindistan’da da olup bitenleri görüyoruz. Biz de bu tür uygulamalara katılmadığımızı beyan ettik" - "(Pakistan Başbakanı İmran Han'ın zirveye katılmaktan vazgeçmesi) Katılamadıysa başka türlü sebepleri vardır. Bu sefer gelemediyse umarız bir dahaki sefer gelir" - "(Zirveye yönelik eleştiriler) Kuşkusuz ki bazılar bizim niyetimizi yanlış anladı. Biz burada herhangi bir Müslüman platformun yerini almak için toplanmadık" - "Gazze’ye gemiyle yardım göndermeyi denedik ama durduruldu. Aynı şekilde Türkiye’nin gönderdiği gemiyi de durdurdular. 9 Türk vatandaşını katlettiler. Bütün dünya olup bitenler karşısında gözünü, kulağını, ağzını kapattı"

Haber 21-12-19 11:04

Malezya eski Başbakanından, Moğol kadını öldürttüğü suçlamalarına yeminli ret

Necip Rezak, manken Altantuya Shaariibuu'nun 13 yıl önce öldürülmesi emrini vermediğine dair camide yemin etti

Haber 20-12-19 13:47

Türkiye ve Malezya İslamofobiyle ortak mücadele edecek

Türkiye ve Malezya arasında mutabakatı imzalanan "İslamofobi ile Mücadeleye Yönelik İletişim Projesi" ile İslam karşıtı tutumlarla mücadele etmek için ortak iletişim projesi yürütülmesi amaçlanıyor - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed nezaretindeki törende, Türkiye adına mutabakat zaptına İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un imza attığı projenin operasyonel merkezi İstanbul'da olacak

Haber 19-12-19 16:39

Türkiye ve Malezya’dan ‘İslamofobi’ye karşı mutabakat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed nezaretindeki törende, mutabakat zaptına Türkiye adına İletişim Başkanı Fahrettin Altun imza attı.

Haber 19-12-19 16:13

GRAFİKLİ - Liderler, İslam dünyasının sorunlarına çözüm arıyor

Türkiye, Malezya, Katar ve İran'ın öncülük ettiği zirveye katılan liderler, Müslümanların yaşadığı sıkıntılar ile İslam ülkeleri arasında dayanışma ve birlikteliğin önemini dile getirdi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan - "1,7 milyarlık İslam aleminin kaderini Güvenlik Konseyi Daimi üyesi 5 ülkenin keyfine bırakan sistem artık ömrünü tamamlamıştır" - Erdoğan, İslam dünyasını belli aralıklarla aynı çatı altında buluşturan platformların en büyük sıkıntısının uygulama eksikliği olduğunu vurguladı - Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "Müslümanlar ve İslam bugün terörizm ve kötü devlet yönetimiyle eşit görülüyor. Dinimiz, iftira ve hakaretlere maruz kalıyor" - Katar Emiri Şeyh Temim, İslam dünyasındaki bazı rejimlerin İslam kültürünü suistimal ederek dışlama ve insan haklarını hiçe saymak gibi halkına karşı ihlallerde bulunduğunu dile getirdi - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, bazı Müslüman ülkelerdeki istikrarsızlığın yabancı müdahalelerin önünü açtığını belirtti

Haber 19-12-19 13:44

2019 Kuala Lumpur Zirvesi

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "Onların (gayrimüslimlerin) ürettiği teknolojiyi biz tam yakalarken onlar çoktan başka bir teknolojik ilerlemeye başlamış oluyorlar. O halde bizim bu gelişime kendimizi alıştırmamız gerekiyor" - "Eğer kendi teknolojimizi yaratıp geliştirmeye başlamazsak sürekli diğer gelişmiş ülkelerin hızına yetişmeye uğraşacağız"

Haber 19-12-19 11:51

Malezya Başbakanı Mahathir: Hiçbir Müslüman ülke gelişmiş olarak tanımlanmamaktadır

"Mevcut durumumuzu dürüst bir şekilde değerlendirecek olursak kabul etmeliyiz ki dinimiz iftira ve hakaretlere maruz kalmaktadır" - "(Müslümanlar olarak) Bugün dünyanın saygısını kaybettik. Biz artık ne bilimin kaynağı, ne de insan medeniyetinin rol modeliyiz" - "Kur'an açıkça öldürmeyi yasak ediyor ama Müslümanlar ayrım yapmaksızın birbirlerini öldürüyor. Bu mudur İslam için cihat?"

Haber 19-12-19 08:27

2019 Kuala Lumpur Zirvesi

Malezya Başbakanı Mahathir: - "Biz kimseyi dışlamıyoruz. Bu zirveyle küçük bir başlangıç yapmayı hedefliyoruz"

Haber 19-12-19 06:50

2019 Kuala Lumpur Zirvesi'nin açılışı yapıldı

Zirvenin açılışını yapan Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed, toplantının içeriğine yönelik basını ve katılımcıları bilgilendirdi

Haber 18-12-19 20:04

Türkiye ile Malezya arasında 15 anlaşma imzalandı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in bir araya geldiği görüşmede, Türkiye ile Malezya arasında 15 anlaşma imzalandı.Kuala Lumpur Zirvesi’ne katılmak üzere Malezya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putrajaya’daki Başbakanlık binasında Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile bir araya geldi.

Haber 18-12-19 14:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı ile görüştü -2

Kuala Lumpur Zirvesi nedeniyle Malezya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Putrajaya’daki Başbakanlık Binası'nda Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile bir araya geldi.

Haber 18-12-19 14:31

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Muhammed ile görüştü

Kuala Lumpur Zirvesi için Malezya’da bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile görüştü.Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuala Lumpur Zirvesi’ne katılmak için geldiği Malezya’da temaslarına başladı.

Haber 18-12-19 13:07

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Malezya’ya gitti

Cenevre’de Küresel Mülteci Forumu kapsamındaki temaslarını tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in davetine icabetle, Kuala Lumpur Zirvesi’ne iştirak etmek üzere Malezya’ya hareket etti.

Haber 17-12-19 22:47

GRAFİKLİ - Kuala Lumpur Zirvesi İslam medeniyeti için umut olmayı hedefliyor

Malezya'nın başkenti Kuala Lumpur'da yapılacak 2019 Kuala Lumpur Zirvesi, İslam aleminin sorunlarına çözüm üretilmesi ve İslam medeniyetinin yeniden dirilmesini amaçlıyor - Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed'in ev sahipliği yapacağı zirvede Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pakistan Başbakanı İmran Han, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Endonezya Devlet Başkan Yardımcısı Ma'ruf Amin konuşacak - Kuala Lumpur Zirvesi'nde 52 ülkeden yaklaşık 450 katılımcı, İslam dünyasının sorunlarını müzakere edecek - Zirve kapsamında düzenlenen forumlarda Türkiye'den AK Parti Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş ile Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın yanı sıra Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve Tunus Meclis Başkanı Raşid el-Gannuşi gibi isimler konuşmacı olarak yer alacak - Zirvenin ana konularını "Barış, Güvenlik ve Savunma", "Adalet ve Özgürlük", "Kalkınma ve Egemenlik", "Ticaret ve Yatırım", "Teknoloji ve İnternet Yönetimi", "Kültür ve Kimlik" ve "Doğruluk ve İyi Yönetim" oluşturuyor - Filistin, Suriye, Arakan, Keşmir ve Doğu Türkistan gibi İslam alemini yakından ilgilendiren bölgesel ve etnik sorunlar da zirvenin tartışma konularından olacak

Haber 17-12-19 11:18

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre ve Malezya’yı ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel Mülteci Forumu’nun Cenevre’de düzenlenecek ilk toplantısına katılmak üzere 16-17 Aralık 2019 tarihlerinde İsviçre’yi, ardından Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in daveti üzerine 18-19 Aralık 2019 tarihinde düzenlenecek olan Kuala Lumpur Zirvesi’ne katılmak üzere Malezya’yı ziyaret edecek.

Haber 15-12-19 01:57

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İsviçre ve Malezya’yı ziyaret edecek

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel Mülteci Forumu’nun Cenevre’de düzenlenecek ilk toplantısına katılmak üzere 16-17 Aralık 2019 tarihlerinde İsviçre’yi; müteakiben, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in davetine icabetle, 18-19 Aralık 2019 tarihinde düzenlenecek olan Kuala Lumpur Zirvesi’ne iştirak etmek üzere Malezya’yı ziyaret edecek.İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Küresel Mülteci Forumu’nun Cenevre’de düzenlenecek ilk toplantısına katılmak üzere 16-17 Aralık 2019 tarihlerinde İsviçre’yi; müteakiben, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed’in davetine icabetle, 18-19 Aralık 2019 tarihinde düzenlenecek olan Kuala Lumpur Zirvesi’ne iştirak etmek üzere Malezya’yı ziyaret edecek.“Türkiye bu vesileyle geçici koruma altındaki Suriyelilere yönelik, örnek nitelikteki iyi uygulamalarını bir kez daha tüm dünyanın dikkatine getirecektir”İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İsviçre ziyaretinde katılacağı Küresel Mülteci Forumu’nun ilk toplantısına ilişkin olarak, “Küresel Mülteci Forumu, 2018 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen Mültecilere İlişkin Küresel Mutabakat’ın uygulanmasının takip edileceği temel platformdur.

Haber 15-12-19 01:45

Malezya ABD'nin İran Yaptırımlarına Tepki Gösterdi

Amerika’nın İran’a uyguladığı yaptırımlarla ilgili Malezya Başbakanı Mahathir Mohamad tepki gösterdi

Haber 14-12-19 12:21

Malezya Başbakanı Mahathir: Kuzey Kore ile normal ilişkileri sürdürmenin zamanı geldi

"Dünyadaki bütün ülkelerle iyi ilişkiler kurmak istiyoruz. Kuzey Kore de bizimle ticaret yapabilir. Meydan okumaktan hoşlanmayız"

Haber 26-11-19 05:53

2019 Kuala Lumpur Zirvesi'ne Türkiye ile birlikte 4 ülke öncülük edecek

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "Sorunlarımızı müzakere edip çözüm üretebilmek için az sayıda ülkeden isimlerle (Kuala Lumpur Zirvesi'ne) başlamak istedik. Bu yüzden 5 ülke seçtik"

Haber 22-11-19 07:35

Malezya Başbakanı Mahathir: Başarılı olmak için hatalarımızı kabul etmeliyiz

"Avrupa'nın da rönesans sürecinde İslam medeniyetinden faydalandığını biliyoruz"

Haber 20-11-19 17:58

Malezya'dan ABD'nin İsrail yerleşimleri kararına sert tepki

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "Bundan sonra güvende değiliz. Eğer bir ülke bizim vatanımıza girmek ister ve yerleşim birimini kurarsa bu yasal kabul edilebilir ve biz hiçbir şey yapamayız" - "İsrail, katlettiği insanların topraklarında yerleşim yeri kurduğu için ödüllendiriliyor"

Haber 19-11-19 18:24

Malezya Başbakanı Mahathir: Televizyon kanalı projesi somut bir adımdır

"(Türkiye, Malezya ve Pakistan ile ortak televizyon kanalı projesine dair) İslam'ın ne olduğunu anlatan, terörün asıl sebeplerinin ne olduğunu açıklayan bir televizyon kanalı olması bizim için çok önemli" - "Televizyon kanalı projesi, bildiriler yayımlayıp daha sonra yayımlanan bildiriyi unutmak yerine somut bir şeyler yapmak için adım atmaktır" - "Televizyon üç ülkede de var olacak. Muhtemelen Endonezya gibi kalabalık ülkelerde de olacak"

Haber 14-11-19 15:37

Malezya Başbakanı Mahathir: Filistinlilerin hakları desteklenirse terör eylemleri azalır

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "Bugün çok sayıda İslami mezhep var. O kadar çok bölündük ki bir takım odaklar, Müslümanları kontrol etme hedeflerine ulaşmak için bizim düşmanlıklarımızdan faydalanıyor" - "İsrail'in Müslümanlara yönelik baskısını durdurmak istiyorsak dünyanın desteğini kazanmamız gerekir fakat terör eylemlerine bulaşırsak, dünya güçlerini İsrail'i desteklemeye sevk ederiz"

Haber 11-11-19 14:50

Malezya tutuklanan Kamboçyalı muhalif lideri başka bir ülkeye gönderecek

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "(Kamboçya Ulusal Kurtuluş Hareketi Genel Başkan Yardımcısı Mu Sochua'nın tutuklanması) Şu an kendisini kabul edecek başka bir ülke arıyoruz" - Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah: - "Malezya ve Kamboçya'nın iade anlaşması bulunmamakta"

Haber 07-11-19 16:45

Bakan Varank Kuala Lumpur Zirvesi öncesi Malezya'da temaslarda bulundu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, zirvenin ön hazırlık toplantılarına katıldı, Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ve bazı bakanlarla bir araya geldi - Bakan Varank: - "Zirvenin farkı, çok boyutlu ve çok sektörlü bir yaklaşımı teşvik ediyor olması. Müslüman dünyasının liderleri, düşünürleri ve bilim insanları zirve boyunca tecrübe ve bilgilerini paylaşacak. Bu sayede de her ülke, kendisi için en iyi politikayı seçme imkanına sahip olacak" - "Ülkelerimizin iş birliğiyle ortak bir mikroelektronik merkezi kurulması önerisini getirdik" - "Böyle bir kritik altyapıya sahip olmak, ekonomik açıdan ciddi faydaları beraberinde getirecek"

Finans 05-11-19 17:09

Mahathir'den ABD ve AB'ye karşı ASEAN'la hareket etme çağrısı

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "(AB ülkelerinin palm yağı kısıtlama kararına ilişkin) Eğer Malezya'dan palm yağı ithalatını azaltırsanız biz de sizden bazı ithalatımızı azaltırız" - "(ABD Başkanı Donald) Trump'ın yaptığı gibi yapmalıyız. Kendisi hoş bir adam değil ama bu tür hamleleri yapıyor ve biz de bazen hoş olmayan kişilerden bile bir şey öğrenebiliriz" - "(ABD-Çin ticaret savaşı) Eğer Trump yeniden seçilirse en kötü ihtimalle bu durum beş yıl daha sürebilir"

Haber 02-11-19 14:02

Malezya, Ürdün'de Filistin Büyükelçiliği açacak

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "İsrail'in, işgal ettiği topraklarda Malezya'ya büyükelçilik açmaya müsaade etmeyeceğini biliyoruz. Bu kapsamda Ürdün'de büyükelçilik açacağız"

Haber 25-10-19 15:42

Malezya ile Hindistan arasında Cammu Keşmir gerilimi

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "Biz düşündüğümüzü açıkça söylüyoruz. Bu konuda geri adım atmayız ve değişmeyiz"

Haber 22-10-19 12:37

TRT World Forum 2019

Eski Arjantin Devlet Başkanı Eduardo Duhalde: - "Bir başkanın tweetinde bir gün bir dışkı kuyusu olabiliyoruz. ABD Başkanı böyle söyleyebiliyor. Başka bir gün de bize olağanüstü diyebiliyor. Böyle çalışan bir yerde ciddi siyasetten bahsedilemez" - "ABD herkesin tanıdığı bir devlete dönüştü. Çünkü orada topraklar doğru dağıtıldı. Anglosaksonlar bu sayede bir üretim ekonomisi geliştirdi. Biz ise bunu yapamadık. Bize bakılınca her zaman İspanya ve Portekiz'i suçlu olarak göremeyiz. Çünkü buna kendi hükumetlerimizi de katmak zorundayız. 50-60 yıldır topraklarımızı yanlış dağıtıyoruz" - Eski Malezya Uluslararası Ticaret ve Sanayi Bakanı Rafidah Aziz: - "Özellikle küresel ekonomiler çift kutuplu dünyada önemli yer tutuyordu. Bence şimdi 3. bir güç de var. Örneklendirmek gerekirse bu iki filin kavgası gibi. Bazıları bunların arasında ezilecek. İki devin ticaret savaşına girdiğini görüyoruz"

Haber 21-10-19 19:50

Malezya parlamentosu Yalan Haber Yasasının iptalini onayladı

Eski Malezya Başbakanı Necip Rezak döneminde getirilen ve yalan haber yapan medya organlarına para ve hapis cezasını öngören yasanın iptali için parlamentoya sunulan tasarı onaylandı

Haber 09-10-19 17:49

Malezya'daki yolsuzluk soruşturması

Eski Malezya Başbakanı Necip Rezak'ın kardeşi Nazir Rezak: - "(Yolsuzluk soruşturmaları) Bu konunun çözüme kavuşması için Yolsuzlukla Mücadele Komisyonuna yardımda bulunmaya hazırım"

Haber 08-10-19 17:27

Mahathir Hindistan'a yönelik Keşmir eleştirilerini savundu

Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed: - "(Cammu Keşmir'deki gerilim) Bu sorunu nasıl idare edeceğimizi bilmeliyiz. Eğer eleştirmezsek olmaz, ki bizim eleştirimiz herhangi bir tarafı tutar nitelikte değildi" - "(BM Genel Kurulu'ndaki Keşmir açıklamalarına dair) Eğer bir memnuniyetsizliği varsa (Hindistan Başbakanı) Modi benimle irtibat kurabilir. Şimdiye kadar bir telefon almadım"

Haber 08-10-19 08:00