Eski Romanya Cumhurbaskani Ion Iliescu Haberleri

Galatasaray'ın başı Morutan ile dertte! Eski kulübü FIFA'ya şikayet etti, karar bekleniyor

Galatasaray'ın Romanya ekibi FCSB'den kadrosun kattığı daha sonra kiralık olarak gönderdiği ve son olarak Ankaragücü'ne bonservisiyle birlikte sattığı Morutan transferine dair eski kulübü FIFA'ya gitti. İşte detaylar...

Spor 2023-09-25 14:32:09

Dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'i satıldı! Fiyatı dudak uçuklattı

Sotheby's Müzayede Evi, dünyanın en eski ve en eksiksiz İbranice İncil'inin 38,1 milyon dolarlık fiyata satıldığını duyurdu. İncil'e en yüksek teklifi veren isim ABD'nin eski Romanya büyükelçisi ve Amerikan Yahudi Komitesi Başkanı Alfred H. Moses oldu.

Haber 2023-05-18 08:56:48

Suç örgütü kurmuştu! Eski İngiliz kick boksçu Andrew Tate'in milyonluk araba koleksiyonuna el konuldu

İnsan ticareti soruşturmasında gözaltındaki Andrew Tate ve kardeşinin araba koleksiyonlarına el konuldu. Romanya polisi, kardeşlerin toplamda 5 milyon avronun üzerinde değere sahip araba koleksiyonlarına el koydu. El konulan bir Bugatti Chiron, bir Rolls Royce, iki Ferrari ve bir Porsche koleksiyonda yer alıyor.

Haber 2023-01-04 20:39:26

Romanya'da görülmemiş olay! Eski İngiliz kick boksçu Andrew Tate suç örgütü kurdu! Kadınları porno yayınları için zorladı

Sosyal medyada oldukça popüler olan eski İngiliz kick boksçu Andrew Tate, Romanya savcılığı tarafından “insan kaçakçılığı, tecavüz ve organize suç örgütü kurduğu” göz altında. Birçok şampiyonluğu bulunan sporcu için ortaya atılan suçlamalar ise herkesi şaşırttı. İşte detaylar...

Spor 2022-12-31 12:34:16

Son dakika: Galatasaray'da Morutan krizi! Bana hiçbir ödeme yapılmadı

Son dakika Galatasaray haberi... Galatasaray'ın büyük pazarlıklar sonucu sezon başında kadrosuna kattığı Morutan'ın eski kulübü FCSB'den gelen açıklama gündeme oturdu. Romanya ekibinin Başkanı Gigi Becali, Galatasaray'ın Morutan şu ana kadar herhangi bir ödeme yapmadığını belirtirken, sarı-kırmızılı kulübün hemen ödeme yapmasını istedi.

Spor 18-01-22 07:34

Firari FETÖ'cüler için 109 ülkeyle iade trafiği yürütüldü

Adalet Bakanlığı bugüne kadar, aralarında ABD, Almanya, Romanya ve Belçika'nın da bulunduğu 109 ülkeden 1022 FETÖ mensubunun iadesini istedi - ABD'den FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yanı sıra çok sayıda örgüt yöneticisi ve üyesinin, Almanya'dan da örgütün sözde "TSK imamı" Adil Öksüz ile eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadeleri talep edildi - 28 ülkedeki 118 FETÖ mensubu sınır dışı edilerek, Cezayir'deki 3 örgüt mensubu da iade talebi kabul edilerek Türkiye'ye gönderildi

Yurthaber 14-07-21 11:06

Kırkpınar değerleri ve kültür vizyonuna bilimsel katkı

Trakya Üniversitesi, olimpiyatlardan sonra dünyanın en eski sportif faaliyetlerinden biri olan ve 16 Kasım 2010 tarihinde UNESCO’nun “İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Miras Listesi”ne giren Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri’ne desteğini sürdürüyor.Ata sporu olan yağlı güreşin gelişmesi ve kalkınması adına bugüne kadar çeşitli organizasyonlara imza atan Trakya Üniversitesi, alanında uzman akademisyen, bilim insanı, ilgili kamu kurum ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla oldukça önemli bir etkinliğe ev sahipliği yaptı.Trakya Üniversitesi Kırkpınar Değerleri Araştırma ve Uygulama Merkezi (KDAUM) tarafından çevrim içi düzenlenen ve üniversitenin Youtube, Facebook hesaplarından canlı olarak yayınlanan "Kırkpınar Değerleri ve Kültür Vizyonunun Mevcut Durum Analizi ve Yol Haritasının Çıkartılması" başlıklı uluslararası çalıştayda, Türkiye’nin yanı sıra Bulgaristan, Romanya, Ukrayna, Kırım ve Gürcistan’dan önemli isimler yer aldı.Türklerin ata sporu olan yağlı güreş ve altı buçuk asırdır süregelen Kırkpınar değerlerinin korunması, yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla gerçekleşen çalıştaya katılan bilim insanları ve Türk sporuna yön veren isimler, tarihî geleneğin gelişmesine ve uluslararası platformlarda adının daha çok duyurulmasına katkı sunmaya çalıştı.Türkiye Judo Federasyonu Genç Bayanlar ve Görme Engelli Spor Federasyonu Büyük Bayanlar Milli Takımlar eski Teknik Direktörü, Trakya Üniversitesi Kırkpınar Değerleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç.

Yurthaber 05-01-21 11:49

Romanya: Belediye başkanı, Covid-19'dan ölmesinden iki hafta sonra yeniden seçildi

Romanya'da iki hafta önce koronavirüsten ölen bir belediye başkanı, yerel seçimlerde ezici bir zaver kazandı. Ülkenin güneyindeki Deveselu kasabasının belediye başkanı Ion Aliman, oyların yüzde 64'ünü alarak, üçüncü kez bu göreve seçildi.

Haber 29-09-20 02:03

Hagi, Viitorul Constanta'daki teknik direktörlük görevini bıraktı

Eski yıldız futbolcu Gheorghe Hagi, sahibi olduğu Romanya 1. Futbol Ligi ekiplerinden Viitorul Constanta'daki teknik direktörlük görevini bıraktığını açıkladı.

Spor 02-08-20 20:14

Eski Beşiktaşlı futbolcu Pancu, Rapid Bükreş'in başkanı oldu

Bir dönem Beşiktaş forması giyen eski futbolcu Daniel Gabriel Pancu, teknik direktörlüğünü de yaptığı Romanya 2. Ligi takımlarından Rapid Bükreş'in başkanı oldu.

Spor 26-06-20 13:14

Eski Chelsea'li Adrian Mutu'nun sevgilisinin kanını içtiği ileri sürüldü

Romanya U21 takımının başına getirilmesi tepki çeken Chelsea'nin eski futbolcusu Adrian Mutu, futbolculuk döneminde ilişki yaşadığı cinsel içerikli film yıldızının kanını içtiği iddiasıyla gündeme gelmişti.

Spor 24-06-20 20:59

Eski Playboy yıldızı Anamaria Prodan kulüp satın aldı

Geçtiğimiz hafta eski Playboy yıldızı Anamaria Prodan'ın futbol kulübü alacağı iddiası ortaya atılmıştı. Bu iddia gerçeğe dönüştü. 47 yaşındaki Anamaria Prodan, Romanya 1. Lig ekibi Hermannstadt'i resmen satın aldı.

Spor 04-06-20 14:43

Firari FETÖ'cüler için 94 ülkeyle iade trafiği

Adalet Bakanlığı, bugüne kadar aralarında ABD, Almanya, Romanya ve Belçika'nın da bulunduğu 94 ülkeden 570 FETÖ mensubunun iadesini istedi - ABD'den FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yanı sıra çok sayıda örgüt yöneticisi ve üyesinin, Almanya'dan da örgütün sözde hava kuvvetleri imamı Adil Öksüz ile eski savcılar Zekeriya Öz ve Celal Kara'nın iadeleri talep edildi - İade taleplerinin ardından 23 ülkede bulunan 109 FETÖ mensubu ise sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderildi

Haber 14-07-19 11:22

Güney Kıbrıs'ta seri katil zanlısına müebbet hapis cezası

Filipinler, Nepal ve Romanya kökenli göçmen işçi kadınlarla, bu kadınlardan ikisinin 6 ve 8 yaşındaki kızlarını öldüren eski Rum Milli Muhafız Ordusu subayına 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi

Haber 24-06-19 15:43

G.Saray'ın teklifi canlı yayında açıklandı!

Babası Gheorghe Hagi'nin teknik direktörü ve aynı zamanda sahibi olduğu Viitorul'da forma giyen Ianis Hagi'nin adı, uzun bir süredir Galatasaray'ın transfer gündemini meşgul ediyordu. Romanya Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Dumitru Dragomir, sarı kırmızılı ekibin 20 yaşındaki genç yıldızla ilgili yaptığı teklifi canlı yayında açıkladı.

Spor 22-06-19 13:29

TİKA’dan Romanya’da iftar

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Romanya Müslümanları Müftülüğü iş birliğinde Romanya’nın başkenti Bükreş’te 200’den fazla davetlinin katıldığı iftar programı düzenlendi.Bükreş’te düzenlenen iftar yemeğinde farklı dinlerin temsilcileri, diplomasi ve bürokrasi aktörleri, Romanya’da yaşayan soydaşlar ile akademisyenler bir araya geldi.Programa Türkiye’nin Bükreş Büyükelçisi Füsun Aramaz, TİKA Romanya Koordinatörü Yasemin Melez Biçer, Romanya Cumhurbaşkanı Danışmanı Sergiu Nistor, Romanya eski Cumhurbaşkanı Emil Constantinescu, Romanya Din İşleri Devlet Sekreteri Victor Opaschi, milletvekilleri, büyükelçiler, belediye başkanları, üst düzey bürokratlar, farklı dinlerin temsilcileri, soydaşlar, akademisyenler, Türkolog Mustafa Ali Mehmet ve Agiemin Baubec, STK temsilcileri, eski futbolcu Gheorge Hagi ile diğer davetliler katıldı.Romanya Din İşleri Devlet Sekreteri Victor Opaschi, burada yaptığı konuşmada, TİKA, Türkiye Cumhuriyeti Bükreş Büyükelçiliği ve Romanya Müslümanları Müftülüğünü iş birliklerinden ötürü tebrik etti.Büyükelçi Aramaz da Dobruca modelini örnek göstererek Müslüman Türk - Tatar soydaşlara karşı benimsediği kucaklayıcı politika sebebiyle Romanya resmi makamlarına teşekkür etti.

Haber 30-05-19 11:12

Romanya'dan Mircea Lucescu için bomba iddia

Bükreş Belediye Başkanı Daniel Tudorache, Beşiktaş'ın eski futbolcusu Daniel Pancu'nun teknik direktörlüğünü yaptığı ve Romanya 3. Ligi'nde mücadele eden Rapid Bükreş'in yeni başkanının Mircea Lucescu olabileceğini açıkladı

Spor 08-04-19 16:24

Kanser hastası Romen, çareyi Türkiye’de buldu

Romanya vatandaşı 57 yaşındaki eski futbol antrenörü E.R., kendisine konan yemek borusu kanseri teşhisi üzerine çareyi bir arkadaşının tavsiyesi üzerine geldiği Türkiye’de buldu.Romanya’nın Bükreş şehrinde yaşayan 57 yaşındaki eski futbol antrenörü E.R, bundan yaklaşık 6 ay önce başlayan yutma güçlüğü ve kanlı kusma şikayetleri üzerine bulunduğu yerdeki bir hastaneye başvurdu.

Haber 15-02-19 11:01

Ianis Hagi: Galatasaray'a hayır demem

Romanya temsilcisi Viitorul'un sahibi ve teknik direktörü olan eski Galatasaraylı futbolcu Gheorghe Hagi, Süper Lig'de Medipol Başakşehir'i şampiyonluğa yakın gördüğünü söyledi.

Spor 13-01-19 16:11

KARDEMİR’de Endüstri 4.0 eğitim semineri düzenlendi

Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) AŞ’de çalışanların bilgi birikim ve yetkinliklerinin artırılması için gerçekleştirilen eğitim faaliyetleri kapsamında, Endüstri 4.0 eğitim semineri düzenlendi.Kardemir Eğitim Kültür Merkezinde düzenlenen seminere Siemens Türkiye eski yöneticilerinden ve ION Academy kurucusu Ali Rıza Ersoy konuşmacı olarak katıldı.Kardemir Yönetim Kurulu Üyesi H.

Yurthaber 18-12-18 18:35

Mircea Lucescu için sürpriz Romanya iddiası!

Mircea Lucescu için Romanya'dan flaş bir iddia ortaya atıldı. Rumen eski futbolcu Ciprian Marica, bir dönem beraber çalıştığı Lucescu'nun Romanya'ya dönebileceğini belirtti.

Spor 26-11-18 19:57

ANALİZ - Türkiye, Gagauz Özerk Yeri'nde istikrarın teminatı

Türkiye, Gagauz Özerk Yeri’ne karşılıksız ve samimi yardımlarda bulunan tek ülke; bu, bölgeyle az çok ilgisi olan herkesin bildiği bir gerçek. Bölgedeki en etkili yardım kuruluşu konumundaki TİKA aracılığıyla yapılan yardımların ölçeği çok büyük - Bölgede yüzlerce projeyi hayata geçiren Türkiye, bütün bunları yaparken Gagauz Özerk Yeri’nin veya Moldova’nın iç işlerine müdahalede bulunmuyor, taraf olmuyor, tam tersi, bölgede istikrar aktörü olarak öne çıkma gayretini sürdürüyor - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın tarihi ziyareti, Moldova’daki Romanya ile birleşme yanlısı “unionistlere” ve bu çizginin Batı’daki ideologlarına, hem de eski Sovyet coğrafyası üzerindeki nüfuz savaşında her yöntemi mübah gören Rusya’ya mesaj olarak değerlendirilebilir

Haber 22-10-18 11:58

Eski Romanya Cumhurbaşkanı Iliescu hakkında dava

Eski Romanya Cumhurbaşkanı Iliescu hakkında dava

Haber 17-04-18 20:01

İstanbul'da uluslararası çete çökertildi! Çetenin lideri bakın kim çıktı

İstanbul polisince, 6 ay önce başlatılan çalışmalarla 235 üyesi gözaltına alınarak çökertilen ve Türkiye, Romanya ve Yunanistan üçgeninde yapılanıp sigara, akaryakıt ve insan kaçakçılığı alanında örgütlendiği belirlenen uluslararası bir kaçakçılık şebekesinin ele başlarından birinin dünyaca ünlü bir içki firmasının eski genel müdürü olduğu öğrenildi.

Haber 30-01-18 11:54

Eski Romanya Kralı'nın eşi yaşamını yitirdi

Eski Romanya Kralı Mihai'in eşi Anne 92 yaşında öldü.

Haber 02-08-16 00:54

Slaven Bilic'ten canlı yayında küfür

Beşiktaş'ın eski teknik direktörü Slaven Bilic, dün gece oynanan Fransa - Romanya maçını yorumlarken bir pozisyonda ağzından küfür kaçırdı.

Spor 11-06-16 10:49

Dimitri Payet'in ilginç yaşam öyküsü

Fransa'nın Romanya ile oynadığı EURO 2016 açılış maçında 1 gol 1 asist ile yıldızlaşan Dimitri Payet'in eski görüntüleri ortaya çıktı.

Spor 11-06-16 08:39

Minderin Aslanları, Romanya'da Mücadele Edecek

İSTANBUL, Romanya Güreş Federasyonu tarafından başkent Bükreş'te organize edilecek Ion Cornianu Ladislau & Simon Turnuvası'nda Türkiye'yi temsil edecek sporcular, turnuva

Yurthaber 17-07-15 11:27
Haber 29-03-15 18:40

Seksi bakana kelepçe

Romanya eski Turizm Bakanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Elena Udrea'nın (41), para aklama ve görevi kötüye kullanma suçlamalarıyla yargılanmasına karar verilmişti.

Haber 12-02-15 08:41

'Lucescu yazın Galatasaray'da!'

Romanya Futbol Federasyonu eski başkanı ve şu an UEFA yönetim kurulunda yer alan ''Godfather'' lakaplı futbol adamı Mircea Sandu, Galatasaray'ın Lucescu'ya imza attıracağı yönündeki söylentileri bambaşka bir noktaya taşıdı.

Spor 29-04-14 14:54

Romanya eski başbakanı rüşvetten 4 yıl hapis yatacak

2000-2004 yıllarında Romanya başbakanlığı yapan Adrian Nastase, 630 bin Euro rüşvet almakla suçlandığı davada 4 yıl hapse mahkum oldu.

Haber 06-01-14 22:09

Terim'e yapılanlar çok ayıp!

Eski futbolcu şimdilerin spor yorumcusu Sergen Yalçın, Milli Takım'ın Romanya galibiyeti sonrası Fatih Terim'e yapılan eleştiriler hakkında açıklamalarda bulundu.

Spor 11-09-13 08:59

Eskişehir'de Romanya Günleri Için Ilk Adım

Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği Başkanı ve Romanya eski Milletvekili Celil Eserget başkanlığındaki heyet, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir'i ziyaret

Yurthaber 08-02-13 15:00

Gheorge Hagi Bolu’da

Galatasaray'ın eski teknik direktörü ve efsane futbolcusu Gheorghe Hagi, sahibi olduğu Romanya 1'inci Ligi'nin yeni...

Yurthaber 08-07-12 14:31

Eski İş Ortağını Gasp Eden Şahıs Yakalandı

İstanbul'da 2005 yılında Romanya uyruklu eski iş ortağını silahla yaralayarak, parasını gasp eden şahıs, Şanlıurfa'da...

Yurthaber 12-04-12 15:54

Büyükelçi Pascu, ATO'yu ziyaret etti

Romanya'nın Ankara Büyükelçisi Ion Pascu, Romanya Ticaret Ataşesi Dimitri Rodavu ve diğer yetkililerle Adana Ticaret...

Yurthaber 01-06-11 17:07

Büyükelçi Pascu: Adana Engelliler Festivali'ni takdir ettim

Türkiye’nin Romanya Büyükelçisi Ion Pascu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ı makamında ziyaret ederek, görüş...

Yurthaber 01-06-11 13:23

''Erken seçim, zarar vermez''

Milli Savunma Bakanı Sabahattin Çakmakoğlu, Romanya Savunma Bakanı Ion Mircea Pascu'nun davetlisi olarak geldiği Bükreş'te, Türkiye'deki siyasi krizi yorumladı.

Haber 11-07-02 14:14